Problem pasa lutalica vol 2

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KB9

#626 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

cuj one fazon dosta smo prosli u ratu ne dopustimo ovakav tretman lutalica :lol:

najbolja logika ikad svega mi mog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zavezata-vreca

#627 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by zavezata-vreca »

koji hajvani ... popiso bi ja ove i tuzbe slozio ... kerove poklat ko zeceve. samljet u cevape i prodavat turistima po 12 eura petica bez luka.
Nanananana

#628 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Nanananana »

Eno prave peticije i prevode ih na engleski, koji ublehasi mati moja. :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#629 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by -LIBERO- »

Banned user for reason “Poziv na svirepost je neprihvatljiv.” -14 dana-
» zavezata-vreca
Innovation

#630 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Innovation »

Nanananana wrote:Eno prave peticije i prevode ih na engleski, koji ublehasi mati moja. :lol:
Image

:oops:
irac300

#631 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by irac300 »

Kako mi ovi likovi idu na živce. Pa svi pametuju, a niko neće da udomi te kerove. Pa pokupite ih brate dragi, dijelite ih između sebe, svojih prijatelja, istomišljenika... koliko ih ima na FB, ne bi nijedne džukele bilo na ulici. Al' jok, haj'mo glumatati dobrice, hraniti lutalice i smijati se slikama izujedanih građana, te ih optuživati kako izazivaju nedužne pseće okice. Jest da je ova akcija obično politikanstvo i skupljanje političkih poena pred izbore, izazvane sve češćim i brutalnijim napadima džukaca, al' totalna podrška da se ovo smeće počisti sa ulica!
muha_sa

#632 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by muha_sa »

ako nesto dobro kazes politikanstvo---ako sutis sto sutis :lol:

ko bi nama ugodio nije se rodio :-)

ovim ne branim ove na vlasti--NE DO MI BOG DRAGI DA IH BRANIM :-) daleko od toga
irac300

#633 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by irac300 »

muha_sa wrote:ako nesto dobro kazes politikanstvo---ako sutis sto sutis :lol:

ko bi nama ugodio nije se rodio :-)

ovim ne branim ove na vlasti--NE DO MI BOG DRAGI DA IH BRANIM :-) daleko od toga
Ma šta će drugo biti nego politikanstvo. Znaš i sam koliko se godina povlači ovaj problem, e sada se naglo našlo rješavati ovo, a čista koincidencija je kao što su izbori na jesen. Al' kao što rekoh, kakav god razlog, puna podrška, jer ipak su ljudski životi u pitanju.
jasko_ba

#634 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

irac300 wrote:Kako mi ovi likovi idu na živce. Pa svi pametuju, a niko neće da udomi te kerove. Pa pokupite ih brate dragi, dijelite ih između sebe, svojih prijatelja, istomišljenika... koliko ih ima na FB, ne bi nijedne džukele bilo na ulici. Al' jok, haj'mo glumatati dobrice, hraniti lutalice i smijati se slikama izujedanih građana, te ih optuživati kako izazivaju nedužne pseće okice. Jest da je ova akcija obično politikanstvo i skupljanje političkih poena pred izbore, izazvane sve češćim i brutalnijim napadima džukaca, al' totalna podrška da se ovo smeće počisti sa ulica!
Pa sta bi Caki i Snezana Bingo radili da je sve kako treba? :lol: Veci biznis postao nego prosjacenje cigana po ulicama
Image
Image
BigBossBrkO

#635 Re: RE: Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by BigBossBrkO »

Nanananana wrote:Eno iz Av-Mau kmece da sve kupe, pa sad...
Image
2.000 protestanata? Nije ih bilo ni 50 onda, i cuj jos 10 hiljada aktivista. [emoji38]
Sto me nasmija.

Image
Image
Last edited by BigBossBrkO on 15/07/2016 14:12, edited 2 times in total.
NeenaSa

#636 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by NeenaSa »

irac300 wrote:Kako mi ovi likovi idu na živce. Pa svi pametuju, a niko neće da udomi te kerove. Pa pokupite ih brate dragi, dijelite ih između sebe, svojih prijatelja, istomišljenika... koliko ih ima na FB, ne bi nijedne džukele bilo na ulici. Al' jok, haj'mo glumatati dobrice, hraniti lutalice i smijati se slikama izujedanih građana, te ih optuživati kako izazivaju nedužne pseće okice. Jest da je ova akcija obično politikanstvo i skupljanje političkih poena pred izbore, izazvane sve češćim i brutalnijim napadima džukaca, al' totalna podrška da se ovo smeće počisti sa ulica!
:thumbup: i :kakoste:
__Phoenix__

#637 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by __Phoenix__ »

Ipak nije uredu da se psi kupe po ulicama a zatim ubijaju iz vatrenog oružja, otrovom, a nakon tog ko zna gdje zakopavaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#638 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

__Phoenix__ wrote:Ipak nije uredu da se psi kupe po ulicama a zatim ubijaju iz vatrenog oružja, otrovom, a nakon tog ko zna gdje zakopavaju.
Joj tebe. Pa ljudi su visa rasa. Ljudi se ubijaju zato jer jedni misle da su bolji, plemenitiji od drugih, jer su jedni bijeli drugi crni, a opet treci zuti ili crveni....jer jedni imaju plavu, a drugi....crvenu ili kakvu vec krv...jer su jedni bogati a drugi siromasni....jer jedni vjeruju u jedno, drugi u drugo....
Tako i ovo sa psima, ali ne samo sa psima, nego svim zivotinjama. Zvijer zvana covjek je do te mjere licemjerna da je spremna zbrisati sve sa lica zemlje zarad svoje komocije, svoje udobnosti.
Pobiti sve pse, pa onda u sumu, pobiti ono zeceva, lisica, vjeverica, svinja, kojeg medvjeda ili vuka ako se nadje. Onda sve betonirati i asfaltirati.
I bice sve super. Necemo imati nikakvih problema. Nece biti pasa, nece biti zivotinja. Bice zvjerka zvana covjek.
KB9

#639 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

to sto si upravo napiso je cisto nepovezano i besmisleno baljezganje
Tomahawk11
Globalni moderator

#640 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

KB9 wrote:to sto si upravo napiso je cisto nepovezano i besmisleno baljezganje
A ti inace pises sve same citate mudrosti.
Popusti, bolan, malo. Sve ti se svodi na negativno komentarisanje postova drugih ljudi.
Ako nemas sta smisleno odgovoriti nemoj ni te izlizane floskule.
jasko_ba

#641 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

Tomahawk11 wrote:
__Phoenix__ wrote:Ipak nije uredu da se psi kupe po ulicama a zatim ubijaju iz vatrenog oružja, otrovom, a nakon tog ko zna gdje zakopavaju.
Joj tebe. Pa ljudi su visa rasa. Ljudi se ubijaju zato jer jedni misle da su bolji, plemenitiji od drugih, jer su jedni bijeli drugi crni, a opet treci zuti ili crveni....jer jedni imaju plavu, a drugi....crvenu ili kakvu vec krv...jer su jedni bogati a drugi siromasni....jer jedni vjeruju u jedno, drugi u drugo....
Tako i ovo sa psima, ali ne samo sa psima, nego svim zivotinjama. Zvijer zvana covjek je do te mjere licemjerna da je spremna zbrisati sve sa lica zemlje zarad svoje komocije, svoje udobnosti.
Pobiti sve pse, pa onda u sumu, pobiti ono zeceva, lisica, vjeverica, svinja, kojeg medvjeda ili vuka ako se nadje. Onda sve betonirati i asfaltirati.
I bice sve super. Necemo imati nikakvih problema. Nece biti pasa, nece biti zivotinja. Bice zvjerka zvana covjek.
Kakve ti gluposti valjas zadnjih mjeseci, to je strasno. :-) Kako se to uvijek ode ekstremno, na neke trece stvari sto nemaju veze sa ovim. Problem koji postoji u par gradova u Bosni se ne moze rijesiti, ali i ako se pokusa nesto, eto ti konstatacija kao ove gore. Ljudi su zeljni krvi, genocid na psima i svi budalastine. :lol: Sta vam je vise ljudi
KB9

#642 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Tomahawk11 wrote:
Popusti, bolan, malo. Sve ti se svodi na negativno komentarisanje postova drugih ljudi.
pa nije floskula covjece

kad imas problem u ovom omjeru gledas prvenstveno kako ga prije zavrsit a ne zbog cega je nasto

to ti je isto ko kad bi slomio nogu na puknutoj drvenoj stepenici

bil prvo ceko da je osposobis pa da zaraste il bi uzeo popravljat stepenicu?
Tomahawk11
Globalni moderator

#643 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

jasko_ba wrote:
Tomahawk11 wrote:
Kakve ti gluposti valjas zadnjih mjeseci, to je strasno. :-) Kako se to uvijek ode ekstremno, na neke trece stvari sto nemaju veze sa ovim. Problem koji postoji u par gradova u Bosni se ne moze rijesiti, ali i ako se pokusa nesto, eto ti konstatacija kao ove gore. Ljudi su zeljni krvi, genocid na psima i svi budalastine. :lol: Sta vam je vise ljudi
A nisu ti gluposti kad ljudi pozivaju na ubijanje, trovanje, lomljenje stakla i poturanje u hranu? Sto se tad ne oglasis i ne kazes da su to gluposti? Doduse, nisu gluposti, to je strasno.
Nije meni nista. Trebaju se mnogi ''komentatori'' na temi zapitati - sta nam je.
Al hajde, nije da se nije naviklo. Na ovoj temi jedino jos moze moderator opstati od neistomisljenika.
__Phoenix__

#644 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by __Phoenix__ »

Mislim da Tomahawk ima cukicu pa mu je ovo teška tema, ali odvadi malo...

Problem pasa lutalica tj. njegovo rješenje ja banalno, azil, udomljavanje,rok, eutanazija, čipovanje vlasničkih, kazna vlasnika. Sva ostala rješenja ne podržavam, a ovi psi mi prave problem i zbog djeteta u kući i zbog mačke.
Tomahawk11
Globalni moderator

#645 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

KB9 wrote:
Tomahawk11 wrote:
pa nije floskula covjece

kad imas problem u ovom omjeru gledas prvenstveno kako ga prije zavrsit a ne zbog cega je nasto

to ti je isto ko kad bi slomio nogu na puknutoj drvenoj stepenici

bil prvo ceko da je osposobis pa da zaraste il bi uzeo popravljat stepenicu?
Nije ti adekvatan primjer. A i ako gledas tako, imamo mi puno puknutih stepenica, ne moze nam biti nogu koliko ih izlomismo.
Naravno da je floskula kad se odmah zaletis da ukazes kako je neciji komentar blebetanje, glupost i sl. Pa objasni zasto i kako, pa ako jeste, nije problem, priznacu.
KB9

#646 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

pa eto pojasnio sam ti

druga je stvar ako ti ne zelis to skontat ko sto nisi zelio na mnogo drugih primjera
Tomahawk11
Globalni moderator

#647 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

__Phoenix__ wrote:Mislim da Tomahawk ima cukicu pa mu je ovo teška tema, ali odvadi malo...

Problem pasa lutalica tj. njegovo rješenje ja banalno, azil, udomljavanje,rok, eutanazija, čipovanje vlasničkih, kazna vlasnika. Sva ostala rješenja ne podržavam, a ovi psi mi prave problem i zbog djeteta u kući i zbog mačke.
Tomahawk je imao cukicu koji je uginuo.
No to nije tema.
Tomahawk ne moze ubiti nikakvo zivo bice, jer smatra da to nije normalno. Sta cu ja biti ako budem ubijao sve sto mi se nadje na putu? Ako zbog toga nisam normalan - ok.

Aha....a vidis, nas problem je sto smo zapeli kod tog prvog dijela....azil....pa se tu gleda da se sto vise profitira, pa se mudruje i onda kazu problem nema mjesta, nema hrane, nema nista....cipovanje....koliko hoces vlasnickih pasa koji nisu cipovani....a i oni sto jesu, nema nista sto sprecava gazdu da ga nabije nogom kad mu se cefne....kazna vlasnika....zakon koji se ne sprovode.
I onda ja nisam normalan? Ma nisu normalni oni kojima dajemo prava da sve to vode (ne samo problem pasa lutalica) vise od 20 godina.
Tomahawk11
Globalni moderator

#648 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by Tomahawk11 »

KB9 wrote:pa eto pojasnio sam ti

druga je stvar ako ti ne zelis to skontat ko sto nisi zelio na mnogo drugih primjera
Dobro, sta je rijesenje po pitanju pasa lutalica? Pusti se poredjenja.
Daj direktno. Sta i kako?
jasko_ba

#649 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by jasko_ba »

Tomahawk11 wrote:[A nisu ti gluposti kad ljudi pozivaju na ubijanje, trovanje, lomljenje stakla i poturanje u hranu? Sto se tad ne oglasis i ne kazes da su to gluposti? Doduse, nisu gluposti, to je strasno.
Nije meni nista. Trebaju se mnogi ''komentatori'' na temi zapitati - sta nam je.
Al hajde, nije da se nije naviklo. Na ovoj temi jedino jos moze moderator opstati od neistomisljenika.
Kakvo lomljenje stakla i poturanje u hranu, gdje, kada? Ako vec mozes naci takvog bolesnog idiota, slobodno ga prijavi, ja ga nikad nisam branio. :-)
Ovo je sramota za glavni grad jedne drzave ovako vidjeti, i to se ne moze rijesiti. Proputavao sam cijelu Evropu i ovo samo u Bosni mozes vidjeti.
Image
KB9

#650 Re: Problem pasa lutalica vol 2

Post by KB9 »

Tomahawk11 wrote:
KB9 wrote:pa eto pojasnio sam ti

Dobro, sta je rijesenje po pitanju pasa lutalica? Pusti se poredjenja.
Daj direktno. Sta i kako?
izgleda je trenutno moranje da se doslovno ubije neka kolicna pasa (uzasan scenarij, slazem se, al ljudi su definitivno bitniji od njih), iduci i jedini normalan korak je azil koji zadrzava pse sedmicu do dvije gdje su onda na porezu silni ljubitelji pasa kad isti samo paradiraju ulicama, udomis fino psa spremnog za udomljavanje, papiri ako treba, cip, ovo ono i kad/ako se taj pas opet nadje na ulici zalijepis mu kaznu da ne moze sebi doc (i te pare usmjeris u azil)

eto onako zacas neki primjer kako
Post Reply