apsidejzi wrote:Na cemu im hvala? Dali su ti taman toliko da naprave balans rusima koji su imali svoje interese na terenu. Mi smo bolan kusur. Oni se razracunaju a na nama kusuraju. Vidi na primjeru Sirije. Ko je dogovorio primirje a ko je kusur. Mozda ti licno imas nesto konkretno na cemu bi im se zahvalio sto je sasvim OK. Drzava se samo moze zahvaliti Bogu ili sudbini (nazovi kako hoces) da su oni imali nekakve interese u nama te da smo bili kratkotrajno na istoj frekvenciji s njima.HAVANA wrote:LSD wrote:
Nije, slažem se
Ta ista Evropa u koju se neki forumaši ovdje zaklinju je 4 godine žmiirila na oba oka na rat u Bosni, dala 4 godine vremena Srbima da je uzoru uzduž i poprijeko, pravila se da se to dešava negdje na Marsu ili Veneri i slali nam nekakve islužene kvzi-lordove da nam poturaju mape podijeljene države....i ne samo to, vec je uvela i embargo na naoružavanje naroda da se odbrani od agersije.
A neki guznati jenki iz Pensilvanije i Texasa je gledao masakre po Bosni na TV uz pivo i kokice, kao da gleda Super Bowl ili NBA tekmu.
Jesam li šta slagao
Jesi ti bio ovde u ratu? Najvise pomoci sam i dobio od tih ljudi.Na kraju rata su me i prihvatili,operisali,podigli na noge,dali mi papire,posao,vratili zivotu smisao.Otisao sam,nisam ostao jer ne mogu bez ove ovde prokletinje,ali hvala im do zivota...
Mi se imamo zahvaliti samo lokalnim ljudima, patriotima i borcima koji su stali u odbranu zemlje. Sve ostalo je suhi interes od Irana, preko Turske i Saudije pa do Rusije, Amerike, Engleske i ostalih evropskih zemalja.
Ja uvijek pricam o obicnim ljudima i onome sto sam dozivio.Mene izostavite iz teorija zavjera i globalnih problema.Nit ih poznajem,nit ih mogu rijesiti.Pricam o onome sto sam vidio,o hiljadama obicnih ljudi,gradovima,zemljama,bolnicama,firmama,prijateljima...Boli rinaka mog francuza za globalne probleme,on zeli da se druzi,uci,pojede,popije,ne mrzi i ne zna mrziti...obozava frajer crvenu jabuku
Ne dijeli ljude ni po vjeri,ni po boji koze,nego po ljudskosti...A takvih najvise najebe od ovih majmuna.On opet kaze,i pored svega...
Je suis très triste pour ces attentats à Bruxelles, c'est de loin l'histoire belge la plus triste et la plus débile que j'ai pu entendre... Élodie, tous mes amis anversois et bruxellois je vous aime fort et je vous envoie toute ma chaleur et ma sympathie, à vous et à tout les humains de Belgique quelque soit leur couleur et leur croyance.