Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#626 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by HAVANA »

apsidejzi wrote:
HAVANA wrote:
LSD wrote:
Nije, slažem se

Ta ista Evropa u koju se neki forumaši ovdje zaklinju je 4 godine žmiirila na oba oka na rat u Bosni, dala 4 godine vremena Srbima da je uzoru uzduž i poprijeko, pravila se da se to dešava negdje na Marsu ili Veneri i slali nam nekakve islužene kvzi-lordove da nam poturaju mape podijeljene države....i ne samo to, vec je uvela i embargo na naoružavanje naroda da se odbrani od agersije.

A neki guznati jenki iz Pensilvanije i Texasa je gledao masakre po Bosni na TV uz pivo i kokice, kao da gleda Super Bowl ili NBA tekmu.

Jesam li šta slagao :?

Jesi ti bio ovde u ratu? Najvise pomoci sam i dobio od tih ljudi.Na kraju rata su me i prihvatili,operisali,podigli na noge,dali mi papire,posao,vratili zivotu smisao.Otisao sam,nisam ostao jer ne mogu bez ove ovde prokletinje,ali hvala im do zivota...
Na cemu im hvala? Dali su ti taman toliko da naprave balans rusima koji su imali svoje interese na terenu. Mi smo bolan kusur. Oni se razracunaju a na nama kusuraju. Vidi na primjeru Sirije. Ko je dogovorio primirje a ko je kusur. Mozda ti licno imas nesto konkretno na cemu bi im se zahvalio sto je sasvim OK. Drzava se samo moze zahvaliti Bogu ili sudbini (nazovi kako hoces) da su oni imali nekakve interese u nama te da smo bili kratkotrajno na istoj frekvenciji s njima.

Mi se imamo zahvaliti samo lokalnim ljudima, patriotima i borcima koji su stali u odbranu zemlje. Sve ostalo je suhi interes od Irana, preko Turske i Saudije pa do Rusije, Amerike, Engleske i ostalih evropskih zemalja.

Ja uvijek pricam o obicnim ljudima i onome sto sam dozivio.Mene izostavite iz teorija zavjera i globalnih problema.Nit ih poznajem,nit ih mogu rijesiti.Pricam o onome sto sam vidio,o hiljadama obicnih ljudi,gradovima,zemljama,bolnicama,firmama,prijateljima...Boli rinaka mog francuza za globalne probleme,on zeli da se druzi,uci,pojede,popije,ne mrzi i ne zna mrziti...obozava frajer crvenu jabuku :lol:
Ne dijeli ljude ni po vjeri,ni po boji koze,nego po ljudskosti...A takvih najvise najebe od ovih majmuna.On opet kaze,i pored svega...
Je suis très triste pour ces attentats à Bruxelles, c'est de loin l'histoire belge la plus triste et la plus débile que j'ai pu entendre... Élodie, tous mes amis anversois et bruxellois je vous aime fort et je vous envoie toute ma chaleur et ma sympathie, à vous et à tout les humains de Belgique quelque soit leur couleur et leur croyance.
spreca

#627 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by spreca »

insomnia78 wrote:Al nista od toga ne opravdava ovo sto se desava
Vecina ovih su rodjeni i odrasli u drzavama koje napadaju
Evropa ce skupo platiti za suvisnu "demokratiju".......cuj nesmijes djete kaisem ili prutom po guzici kad ne slusa ili ne uci ...ma zagalamit nesmijes na njega....a zenu?...tobejarabi nesmijes :izet: ako je glava boli :oops: :lol:....i jos kamara nakaradnih zakona ......za stanje su stvarno krivi sami a ima tu i puno harama koji im se sad vraca ...mozda dodju do pameti i uvide kuda to sve vodi......nije iraq,libija ,avganisatan i sirija dosla uevropu da uvodi demokratiju nego je razvijeni svijet otisao tamo sa svojim ustavom u to osinje gnijezdo......nikad vise nece biti isto kao prije 15 godina...mogu zaboraviti rahatluk
julisiz es grant

#628 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by julisiz es grant »

spreca wrote:
insomnia78 wrote:Al nista od toga ne opravdava ovo sto se desava
Vecina ovih su rodjeni i odrasli u drzavama koje napadaju
Evropa ce skupo platiti za suvisnu "demokratiju".......cuj nesmijes djete kaisem ili prutom po guzici kad ne slusa ili ne uci ...ma zagalamit nesmijes na njega....a zenu?...tobejarabi nesmijes :izet: ako je glava boli :oops: :lol:....i jos kamara nakaradnih zakona ......za stanje su stvarno krivi sami a ima tu i puno harama koji im se sad vraca ...mozda dodju do pameti i uvide kuda to sve vodi......nije iraq,libija ,avganisatan i sirija dosla uevropu da uvodi demokratiju nego je razvijeni svijet otisao tamo sa svojim ustavom u to osinje gnijezdo......nikad vise nece biti isto kao prije 15 godina...mogu zaboraviti rahatluk
Upravo tako, čačkali su osinjak bez potrebe. Prije pokušaja "uvođenja demokratije" arapskim zemljama terorizam se svodio na rat između Amerike i al-Kaide. Sad su čarnuli gdje ne treba, omogućili da se ovi formiraju i sad smo svi najebali.
spreca

#629 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by spreca »

julisiz es grant wrote: Upravo tako, čačkali su osinjak bez potrebe. Prije pokušaja "uvođenja demokratije" arapskim zemljama terorizam se svodio na rat između Amerike i al-Kaide. Sad su čarnuli gdje ne treba, omogućili da se ovi formiraju i sad smo svi najebali.
Ja sam bio u Baghdadu radio 3 godine, do ulaska Sadama u Kuweit.....znam kako je bilo tada tamo a vidim kako je sada krv frca na sve strane i nezna se kad ce doci kraj tome.Baghdad je bi prakticno evropski grad i to evropejskiji od mnogih u evropi......bezbjednost je bila na nivou......na ulici si mogao vidjeti zene zamotane ali isto tako si vidio iracanke izuzetne ljepote koje su bile odjevene u haljinje i suknje kao i evropljenke...minica naravno nije bilo.....pive i wiskija mogo si se kupati u tome....Bagdad je imo tri pivare.....ovo sve pisem samo da kazem da nije bio sheriatski zakon i sve sto ide uz to kao u mnogim drugim gradovima....ma mogao bih danima pisati o tome
julisiz es grant

#630 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by julisiz es grant »

spreca wrote:
julisiz es grant wrote: Upravo tako, čačkali su osinjak bez potrebe. Prije pokušaja "uvođenja demokratije" arapskim zemljama terorizam se svodio na rat između Amerike i al-Kaide. Sad su čarnuli gdje ne treba, omogućili da se ovi formiraju i sad smo svi najebali.
Ja sam bio u Baghdadu radio 3 godine, do ulaska Sadama u Kuweit.....znam kako je bilo tada tamo a vidim kako je sada krv frca na sve strane i nezna se kad ce doci kraj tome.Baghdad je bi prakticno evropski grad i to evropejskiji od mnogih u evropi......bezbjednost je bila na nivou......na ulici si mogao vidjeti zene zamotane ali isto tako si vidio iracanke izuzetne ljepote koje su bile odjevene u haljinje i suknje kao i evropljenke...minica naravno nije bilo.....pive i wiskija mogo si se kupati u tome....Bagdad je imo tri pivare.....ovo sve pisem samo da kazem da nije bio sheriatski zakon i sve sto ide uz to kao u mnogim drugim gradovima....ma mogao bih danima pisati o tome
Isto je tako bilo i u Siriji..Damask, Alepo...znam sigurno. Sad su sve to sjebali.
uglavnomja

#631 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

Ibrahim El Bakraoui, Khalid El Bakraoui i u bijegu Najim Laachraoui

valjda alzirci, drustvo onog uhapsenog majmuna,

clanovi lokalne gangsterske zajednice
dugogodisnji vrlo dobri poznanici policije ...

klasika.

kakva sirija, afganistan, qrci palci i "osvete"... stoka kriminogena psihopatska.
sinuhe

#632 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by sinuhe »

Teroristi su u ovom a i drugim slucajevima najcesce rodjeni Evropljani.
Islamizam je realno trend u islamskom svijetu i tesko da bi se ti rezimi kao zaostavstina hladnog rata dugo odrzali.
uglavnomja

#633 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

spreca wrote:
:thumbup:

stari mi je tamo radio nekoliko godina nekada davno :thumbup:

a danas se druzim sa jednom iracankom iz bagdada, koja mi prica od cega je pobjegla ... i kuka za sadamovim vremenima i slobodom, od odjece i slobode kretanja do pive ... i za ekonomskom sigurnoscu i pravima zena ...
calculator

#634 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by calculator »

uglavnomja wrote:Ibrahim El Bakraoui, Khalid El Bakraoui i u bijegu Najim Laachraoui

valjda alzirci, drustvo onog uhapsenog majmuna,

clanovi lokalne gangsterske zajednice
dugogodisnji vrlo dobri poznanici policije ...

klasika.

kakva sirija, afganistan, qrci palci i "osvete"... stoka kriminogena psihopatska.
Koliko kriminogen i psihoporemećen treba biti da bi svjesno samoeksplodirao?
Rampage

#635 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Rampage »

Kikibombona wrote:
Rampage wrote: Daj ti komentar u kojem sam ja napisao da ti podržavaš ili opravdavaš terorističke napade u Belgiji. Ako ne pokažeš, lažov si!

I, btw, zaboravio si me etiketirati kao islamistu, džihadistu, isilovca, nekoga-ko-podržava-Asada, sektaša... bilo šta iz tvog širokog opusa uvreda na račun muslimana? Ništa?

I zašto si se ušutio s pričom o našem podržavanju naroda s kojima nemamo ništa, odnosno (ne)evropskih naroda?
Nikada te nisam etiketirao kao dzihadistu, islovca, nekoga ko podrzava Asada i sektasa. Nikada!

Jedino jesam kao islamistu. Al' sta u tome ima lose? Islamizam je potpuno legitiman pravac, kao i svaki drugi. Zasto se ljudi toga stide?

Ja prvi podrzavam neevropske narode. Ne znam o cemu pricas. Samo ti ljudi pokusavaju objasniti zasto je prosjecnom Bosancu blizi Brisel od Bagdada ili Ankare.

Isto tako, potpuno je logicno i razumljivo da je nekom muslimanu vise zao zrtava u Ankari nego u Moskvi.

Ljudi su fino objasnili. Ako nisi skontao, ja ti ne mogu pomoci.
Islamista nisam, šta god ti to značilo, musliman jesam i ponosan sam na to.

Ti kao neko ko toliko vremena provodi na temama o BI itekako znaš da sam ja gotovo dvije godine, dok sam bio aktivan na temama o Siriji i Iraku, svakodnevno psovao upravo ovakve kao ova čudovišta koja napraviše masakre u Briselu i Parizu.

I ne znam u čemu to griješim kad kažem da same "istočne žrtve" ne cijene svoje živote, kako onda da ih cijeni licemjerna Evropa?
Rampage wrote: To ne mjenja činjenicu da sami Arapi na BI ne cijene svoje živote. "Arapsko proljeće" im jeste podvaljeno, ali oni se na kraju sami međusobno ubijaju.

Kratak pregled Euronews-a dosadašnjih dešavanja u Belgiji:

Brussels attacks: What we know

http://www.euronews.com/2016/03/22/brus ... t-we-know/
uglavnomja

#636 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

uhapsen i treci kreten u anderlehtu
zateznistub

#637 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by zateznistub »

uglavnomja wrote:uhapsen i treci kreten u anderlehtu
To onaj Najim kako li?
Gojeni H

#638 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Gojeni H »

Francuska ratuje protiv terorista u Maliju, i ista je morala ocekivati da ce doci do osvetnickih napada na slabo cuvane (civilne) ciljeve na njihovoj teritoriji.

Uzevsi u obzir zadnja desavanja u Alziru, gdje djeluju celije neposredno povezane (ili iste) sa onim u Maliju, moglo se ocekivati da ce doci do prosirenja napada, ali nije bilo moguce predvidjeti gdje u Francuskoj i Evropi.

Dogadjanja u Alziru
10 mart, trojica terorista ukljucujuci jednog od lidera Al Kaide u Magrebu (AQIM) ubijeni su u provinciji Guemar. 6 protiv-tenkovskih orudja, ako i velike kolicine eksploziva i municije su pronadjeni na mjestu djelovanja.
14 mart, Alzirska vojska likvidira Mouloud Baala, poznatog islamistu
18 mart, teroristi uzvracaju, napadaju naftnu instalaciju u Krechbi sa 3 projektila. Cilj - obustaviti proizvodnju i kazniti Alzir koji je zatvorio granice prema Maliju i pomaze francuskoj vojsci.

Prije toga, imali smo pariski napad, a onda i hapsenje Abdesalama.
Da li je bilo ispravno ili ne, tuzilac izjavljuje da Abdeselam "saradjuje".
Neko se uspanicio i desili su napadi u Briselu.

Nastavkom angazmana u Maliju, za ocekivati je da ce biti vise napada u Francuskoj, eventualno i u Briselu kao evropskoj prijestonici.
uglavnomja

#639 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

zateznistub wrote:
To onaj Najim kako li?
jeste.

kazu da su odranije poznati policiji zbog organizovanog kriminala, nisu bili povezani sa terorisitma.

ali su sad nasli da njegov dnk odgovara jednom uzorku iz pariza, nadjenom na oruzju
dust in the wind

#640 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by dust in the wind »

uglavnomja wrote:
zateznistub wrote:
To onaj Najim kako li?
jeste.

kazu da su odranije poznati policiji zbog organizovanog kriminala, nisu bili povezani sa terorisitma.

ali su sad nasli da njegov dnk odgovara jednom uzorku iz pariza, nadjenom na oruzju
sasvim očekivano. kriminalni milje, narkomani, labilni idioti..i poslije lagano u radikale...
uglavnomja

#641 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

Gojeni H wrote:Francuska ratuje protiv terorista u Maliju, i ista je morala ocekivati da ce doci do osvetnickih napada na slabo cuvane (civilne) ciljeve na njihovoj teritoriji.

Uzevsi u obzir zadnja desavanja u Alziru, gdje djeluju celije neposredno povezane (ili iste) sa onim u Maliju, moglo se ocekivati da ce doci do prosirenja napada, ali nije bilo moguce predvidjeti gdje u Francuskoj i Evropi.

Dogadjanja u Alziru
10 mart, trojica terorista ukljucujuci jednog od lidera Al Kaide u Magrebu (AQIM) ubijeni su u provinciji Guemar. 6 protiv-tenkovskih orudja, ako i velike kolicine eksploziva i municije su pronadjeni na mjestu djelovanja.
18 mart, teroristi uzvracaju, napadaju naftnu instalaciju u Krechbi sa 3 projektila. Cilj - obustaviti proizvodnju i kazniti Alzir koji je zatvorio granice prema Maliju i pomaze francuskoj vojsci.

Nastavkom angazmana u Maliju, za ocekivati je da ce biti vise napada u Francuskoj, eventualno i u Briselu kao evropskoj prijestonici.
procitaj ovo HAVANINO, ovo je zalosna istina. nemaju oni nikakve veze sa korijenima, boli ih qrac i za afrikom i za muslimanima ... uzalud ti analize. ti si pametan, bezz onzira sto se dijametralno ne slazemo, ali kod ovih idiota ispranog mozga, sa vec unistenim moralnim kompasima, nema logike, razloga, objasnjenja ...

HAVANA wrote: Daj im racq da izbiju oko. :oops: Kome,ovim abdeslamima,pa oni ne znaju jesu dosli il posli.Do juce se bo u bulju,u venu,igro igrice i spavo do 12h...Pa onda odsluso velike ucenjake kako zenu treba umotat ko sarmu,potamanit kjafire...i ko biva sve skonto u zivotu.Kod njih ti je ko u vicu...godisnje ih se skine 48 s heroina... a jedan sa biroa...Samo daj guzovace,narokaj petero djece da je veci kinder geld i povlastice,kad ga ko za bilo sta napadne,pa i za papiric bacen na ulicu,ko mlada kakva se nadje uvrijedjen,odma mrzis muslimane i islam...A obilato koriste sekularne drzave i takav sistem,zahvalni mu nisu,a sve im je sanse dao.Znam ih ja jako puno i imam dosta prijatelja medju jedno 10% normalnih,koji postuju zemlju u kojoj zive,rade,privredjuju...Oni nemaju problema,regularni i pozitivni pripadnici drustva u kojem zive.I vjernici su ,ali ne opterecuju druge oko sebe svojim vjerovanjem.Kad dodjes negdje,zivi i postuj nacin zivota ljudi kod kojih si dosao.Ako ti se ne svidja,razguli.Jednostavno.Postoje ljudi koji zele da rade,uce,stvaraju,kad su slobodni da odputuju negdje,odu sa djecom u park,soping,trening...Vjera im nije zivotna okupacija.Zele da zive i rade.Vecinom takvi i najebu od ovih budala.Ne ode budala raznijeti velike igrace i krivce za mnoge stvari i nepravde,jok,ode u pravilu ubiti nevine ljude.Ko i ovi ovde imbecili,idi pobij cetnike na onom skupu jebo ti mater frljavu...Jok,on u pravilu il kakvu babu prikolje,il roka ispred kladionice,ambasade,ubije kakvog policajca ...al dobro,to su rokeri,bolesnici,poremecene licnosti,narkomani,nemaju oni veze sa tim ideologijama nikakve...al u curq...
apsidejzi

#642 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by apsidejzi »

Zar jucer nisu govorili da su nekakvi bjelorusi koji su presli na islam u pitanju a sad ovaj Najim se pojavi. Ovo je tacno razvlacenje pameti. Isto kao kad neki avion padne pa onda kamara teorija koje relativiziraju cinjenice i na kraju se kompanija izvuce bez kazne.

Mi obicni svijet nikada saznati necemo sta se zapravo ovdje desilo. Znamo samo ono sto nam serviraju.
Rampage

#643 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Rampage »

Gojeni H wrote:Francuska ratuje protiv terorista u Maliju, i ista je morala ocekivati da ce doci do osvetnickih napada na slabo cuvane (civilne) ciljeve na njihovoj teritoriji.

Dogadjanja u Alziru

Hvala na kratkom pregledu zadnjih dešavanja koja su vezana za ovaj napad.
uglavnomja

#644 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

apsidejzi wrote:Zar jucer nisu govorili da su nekakvi bjelorusi koji su presli na islam u pitanju a sad ovaj Najim se pojavi. Ovo je tacno razvlacenje pameti. Isto kao kad neki avion padne pa onda kamara teorija koje relativiziraju cinjenice i na kraju se kompanija izvuce bez kazne.

Mi obicni svijet nikada saznati necemo sta se zapravo ovdje desilo. Znamo samo ono sto nam serviraju.
ni jedan ozbiljan medij nije potvrdio to za bjeloruse. taman patka da se neko uhvati nove teorije zavjera :roll:

osim toga, slike su objavljene jos juce, vidi se fizionomija.

zna se sve. samo ko nece da zna, nikad nece saznati.
Gojeni H

#645 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:

Dogadjanja u Alziru

procitaj ovo HAVANINO, ovo je zalosna istina. nemaju oni nikakve veze sa korijenima, boli ih qrac i za afrikom i za muslimanima ... uzalud ti analize. ti si pametan, bezz onzira sto se dijametralno ne slazemo, ali kod ovih idiota ispranog mozga, sa vec unistenim moralnim kompasima, nema logike, razloga, objasnjenja ...

HAVANA wrote: Daj im racq da izbiju oko. :oops: Kome,ovim abdeslamima,pa oni ne znaju jesu dosli il posli.Do juce se bo u bulju,u venu,igro igrice i spavo do 12h...Pa onda odsluso velike ucenjake kako zenu treba umotat ko sarmu,potamanit kjafire...i ko biva sve skonto u zivotu.Kod njih ti je ko u vicu...godisnje ih se skine 48 s heroina... a jedan sa biroa...Samo daj guzovace,narokaj petero djece da je veci kinder geld i povlastice,kad ga ko za bilo sta napadne,pa i za papiric bacen na ulicu,ko mlada kakva se nadje uvrijedjen,odma mrzis muslimane i islam...A obilato koriste sekularne drzave i takav sistem,zahvalni mu nisu,a sve im je sanse dao.Znam ih ja jako puno i imam dosta prijatelja medju jedno 10% normalnih,koji postuju zemlju u kojoj zive,rade,privredjuju...Oni nemaju problema,regularni i pozitivni pripadnici drustva u kojem zive.I vjernici su ,ali ne opterecuju druge oko sebe svojim vjerovanjem.Kad dodjes negdje,zivi i postuj nacin zivota ljudi kod kojih si dosao.Ako ti se ne svidja,razguli.Jednostavno.Postoje ljudi koji zele da rade,uce,stvaraju,kad su slobodni da odputuju negdje,odu sa djecom u park,soping,trening...Vjera im nije zivotna okupacija.Zele da zive i rade.Vecinom takvi i najebu od ovih budala.Ne ode budala raznijeti velike igrace i krivce za mnoge stvari i nepravde,jok,ode u pravilu ubiti nevine ljude.Ko i ovi ovde imbecili,idi pobij cetnike na onom skupu jebo ti mater frljavu...Jok,on u pravilu il kakvu babu prikolje,il roka ispred kladionice,ambasade,ubije kakvog policajca ...al dobro,to su rokeri,bolesnici,poremecene licnosti,narkomani,nemaju oni veze sa tim ideologijama nikakve...al u curq...
Ovi o kojima govori HAVANA su topovsko meso. Samo sam pokusao da povezem odredjena desavanja da ljudi shvate da se nista ne desava slucajno.
Da, trenutno postoji opasnost od tzv. "lone wolf" napada, usamljenih likova bez ikakve prespektive u zivotu koji u jednom trenutku odluce da sve to trebaju prekinuti i vinuti se na drugi svijet. Neko na internetu ih ubijedi da je Bogu drago djelo.

Ovaj napad u Briselu nije nikakvo nepromisljeno djelo nekoliko momaka razocaranih svojim statusom u drustvu, vec izuzetno dobro planirani i koordinirani napadi organizacije, gdje su egzekutori usmjereni na tacno odredjene ciljeve i tacno odredjeno vrijeme.

Napadi su se desili zato sto je nekog uhvatila panika da bi se Abdeselam mogao izlajati, a policijski organi sabrati 2 i 2.

Pored toga, ono sto se desava u Maliju uzrokuje zelju terorista da uzvrate istom mjerom. To sto je za njih ista mjera udariti na civile na aerodromu i metrou je neki drugi par cipela. Ne zovu ih dzaba terorsitima, je li?
Gojeni H

#646 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Gojeni H »

Rampage wrote:

Dogadjanja u Alziru

Nema na cemu. Vecina ljudi na forumu su sasvim dobri ljudi, Bosanci, koji emotivno reaguju.
Struka zna da je terorizam biznis, krvav da, ali se nista ne desava slucajno.
Evo juce je objavljeno da BP i Statoil (norveska naftna korporacija) napustaju Krechbu i In Amenas u Alziru u periodu od nekoliko sedmica.
Teroristi su uspjeli, barem privremeno.
Francuske specijalne jedinice vec par godina rade u Maliju. Sada ce pojacati angazman, a onda ce ponovo doci do osvetnickih napada u Evropi, primarno Francuskoj i Belgiji.
Last edited by Gojeni H on 23/03/2016 11:54, edited 1 time in total.
MyTao

#647 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by MyTao »

Grean wrote:Svi razmisljaju isto jer svi zale prvenstveno sebe lokalno PA ONDA ovu crvenu boju generalno a to je rezultat mainstream medija. Znaci, @LSD ovaj @My nije ni slucajno u pravu, karta je surovo tacna uz male korekcije koje sam naveo.

Dok god se zrtve budu dijelile na ove i one nece biti njihovog postivanja. Ja sa ovim zavrsavam iz postovanja prema zrtvama jer oni koji su stradali u ovim napadima nisu krivi ni za mainstream medije, ni za nepravdu u svijetu.
Znaci kada se desi nesreca u Kini, oni kazu "sta ces, takav je zivot" onda placu za zrtvama ovih kozojeba po zapadu??? ili je mozda obratno?

Vi ste stvorili sliku iz perspective jednog Evropljanina I Amera, I tacno je da izgleda ovako, sto je I logicno... Ali iz perspective jednog Turcina ili Arapa ona izgleda drugacije.

Ova rasprava o tome koliko se pise o jednim a koliko o drugim je najdebilnija ikada... kozojebi ubijaju sve, I svoje I nase I njihove, a sve sto vi imate da kazete na to je da mediji pisu vise o njihovim :-) Pa valjda je logicno da Evropljani pisu o onom sto se desava u Evropi, Kinezi o Kini, Arapi o Arabiji, Argentinci o Argentini... Sta ti tu nije jasno????
uglavnomja

#648 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by uglavnomja »

da karikiram, sumnjam da bi ova trojica zajedno uspjela naci mali na karti ... :-)

napad se desio zbog uhapsenog majmuna, ne zbog malija ili alzira ...

nebitno, ti ih previse idealiziras.
mislis da europske muslimane briga za africkim :-) :izet: aha, ali malo sutra ...

ono je doslo u europu da je prilagodi sebi. a ne da se bori tamo za neke afrikance ... nije ni njima mane sto se tice rase ... mislim arapima-muslimanima. da ne bude zabune, nije uvreda u pitanju, nego cinjenica da se oni smatraju necim posebnim. ko ih je upoznao zna o cemu pricam.
Rampage

#649 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Rampage »

Gojeni H wrote:
Rampage wrote:

Dogadjanja u Alziru

Nema na cemu. Vecina ljudi na forumu su sasvim dobri ljudi, Bosanci, koji emotivno reaguju.
Struka zna da je terorizam biznis, krvav da, ali se nista ne desava slucajno.
Evo juce je objavljeno da BP i Statoil (norveska naftna korporacija) napustaju Krechbu i In Amenas u Alziru u periodu od nekoliko sedmica.
Teroristi su uspjeli, barem privremeno.
Francuske specijalne jedinice vec par godina rade u Maliju. Sada ce pojacati angazman, a onda ce ponovo doci do osvetnickih napada u Evropi, primarno Francuskoj i Belgiji.
Sretno i čuvaj se :thumbup:

Nosač prtljaga proglašen herojem: Spašavao ljude sa aerodroma u Briselu

http://www.klix.ba/vijesti/svijet/nosac ... /160323058
Gojeni H

#650 Re: Eksplozije na briselskom aerodromu i u metrou.

Post by Gojeni H »

uglavnomja wrote:da karikiram, sumnjam da bi ova trojica zajedno uspjela naci mali na karti ... :-)

napad se desio zbog uhapsenog majmuna, ne zbog malija ili alzira ...

nebitno, ti ih previse idealiziras.
mislis da europske muslimane briga za africkim :-) :izet: aha, ali malo sutra ...

ono je doslo u europu da je prilagodi sebi. a ne da se bori tamo za neke afrikance ... nije ni njima mane sto se tice rase ... mislim arapima-muslimanima. da ne bude zabune, nije uvreda u pitanju, nego cinjenica da se oni smatraju necim posebnim. ko ih je upoznao zna o cemu pricam.
Zar to nije paradoks, imas ljude koji ne znaju naci Mali na mapi ali znaju nabaviti eksploziv bez da budu otkriveni, znaju napraviti bombu, znaju koordinisati napade tako da napadnu dvije razlicite ali veoma prometne lokacije, znaju da mozes unijeti par stotina kilograma eksploziva na aerodrom bez da te iko upita za junacko zdravlje, ... malo ne pije vode slozit' ces se?

Nije ni bitno za fanatizirane operatore, citaj samoubice da znaju gdje je Mali, bitno je samo da su dovoljno nabrijani, i da okidaju kada im se da znak.

Mozda grijesim u vezi poveznice izmedju Malija i napada u Briselu, ali smo vidjeli kod francuskih napada da su belgijske i francuske celije direktno povezane.
Post Reply