Kakva laz . Pa mi smo zaduzeni brate do grla. Kakve mizerne akcize kad je ekonomija na koljenima. Nema para. Ima za tala njima ali za obezbjedit normalan zivot narodu nemaDaffyDuck wrote:Uopste nisi svjestan kakva je ovo laz!DeleteTheElite wrote:Sta napravise ovi politicari od drzave. Papua nova gvineja i Burundi su Norveska za nas. Nije niko od dragosti na minus 10 . Ljudi nemaju vise izlaza,narod je gladan. Ovo je pocetak socijalnih nemira koji su neizbjezni. Drzava nema marke a sirotinje gomila. Moze se njima izaci u susret ali eto po istoj recepturi nekoga drugog sa istim ciljevima
Drzava, BiH ima novac! Ali gdje se trosi? Koliko je laznih boraca, udruzenja? Koliko je politicara, savjetnika, ministara, komisija?! Gdje su akcize? Gdje su putarine, takse? Para ima, al nema za beskonacne ucjene bez čistke terena
Blokada puteva
-
DeleteTheElite
#626 Re: Blokada puteva
- spreca
#627 Re: Blokada puteva
Ovo je neko organizovao...jer nikad nisu ovako dugo drzali blokade ali kd dobijes lovu da drzis dva dana valja ti to odraditi...ovo su naruceni protestiTomahawk11 wrote:Fakat, ne kontam borce koji su u kadru, a mlađi od menejao_situacije wrote:samo kad neko poludi i napravi belaj
onda će šćepini botovi shvatiti da im ovo nije cg
eno u sred kadra stoji prvoborac od 25 godina ili vidno lud ili vidno drogiran
vrti glavom lijevo desno samo što se ne pobije sa voditeljicom
- Cherry-Cherry
#628 Re: Blokada puteva
I sad zbog toga trebaju i drugi tako. A ti drugi su obični ljudi, koji im nisu krivi ni za šta.insomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
-
Fudo387
#629 Re: Blokada puteva
dr.gog wrote:Rani se jarane, Fakat. Da ne bih popio ban, samo da ponovim @sabininu kratku
u Sarajevu se vjeruj - borilo
Stvarno?
Prvi put cujem, bas ti hvala sto si me prosvijetlio.
A sto ti ovo treba?
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#630 Re: Blokada puteva
Pa i tada je blokiralo pet hiljada ljudi, a ostali su navijali za ili protiv na društvenim mrežama.Tomahawk11 wrote:
Bolan, oni blokirali ljude sa djecom, ljude koji idu s posla, a ovi koje bi trebalo ovo dotaći uz mezu na vikendicama![]()
Nek blokiraju sve institucije, kad se za JMBG blokiralo, može i sad.
Ko je došao i podržao ovdje u Alipašinoj? Šta se tako dobilo?
Samo ekstremizam je preostao, jebiga.
Last edited by Velkoski on 28/02/2018 21:59, edited 2 times in total.
- supercali
#631 Re: Blokada puteva
Ovi iz Zenice govornici akademici za ove sa vogoscanske petlje
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#632 Re: Blokada puteva
Cuj ovog borca sa stranim naglaskom na N1
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#633 Re: Blokada puteva
De bogati, moj stari sve to prošao, kad se završilo, vratio i pušku i čin i nazad u firmu.Cherry-Cherry wrote:I sad zbog toga trebaju i drugi tako. A ti drugi su obični ljudi, koji im nisu krivi ni za šta.insomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
I opet ga zajebaše, morao sam sebi dvije godine staža uplatiti, a džabe radio.
I nikom se ne žali, bori se kako zna i umije.
- p206
#634 Re: Blokada puteva
Baš... moja tetka sa djetetom u rukama došla pješke sa Tjentišta u Hrasnicu... sad padne malo snijega odmah nekakvi meteoalarmiinsomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
-
Naslovnica
#635 Re: Blokada puteva
FUP FORMIRAO ŠTAB: Kako javlja N1, formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, a policija preduzima mjere da ne dođe do eskalacije, kazao je večeras za N1 Mevludin Halilović, komesar Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. On je za N1 kazao da je u kontaktu s kolegama iz ostalih kantonalnih MUP-ova.
''Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije'', rekao je Halilović za N1.
''Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom Štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, preduziramo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira'', dodao je on.
Mislim da se čeka da se temperatura spusti na -15..., tamo oko 3-4 ujutro...kada i koncentracija i sve popusti. Onda se igramo razlaza.
Ako do tada ne bude belaja.
''Imamo plan djelovanja, ali pošto se radi o čitavoj Federaciji, naše aktivnosti će biti usklađene s aktivnostima ostalih policijskih agencija, kantonalnih MUP-ova i Federalne uprave policije'', rekao je Halilović za N1.
''Formiran je štab na nivou Federalne uprave policije, ja sam maloprije razgovarao s ovlaštenim predstavnikom Štaba, razmijenili smo informacije. Što se tiče policije, preduziramo mjere da ne dođe do eskalacije i narušavanja javnog reda i mira'', dodao je on.
Mislim da se čeka da se temperatura spusti na -15..., tamo oko 3-4 ujutro...kada i koncentracija i sve popusti. Onda se igramo razlaza.
Ako do tada ne bude belaja.
- spreca
#636 Re: Blokada puteva
ali sad nije rato..nebi oni ratovali sto im se je htjelo...valja prvo svoju guzicu spasavati pa svojih bliznjih pa usput i ostalihinsomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
-
kakavdanakneiskustvu
#637 Re: Blokada puteva
ni ne traze da im se odmah nesto isplatiBlueBlood wrote:Fudo387 wrote:Pa sta je?muz66 wrote:Fudo, Fudo, polizao...sladoled, logicno.
Kukate na 138394085039475097459045 tema, alija, sda, ne valja, kriza, besposlica, kucemo stacemo...
Izadje saka jada koja vas branila kad su trebala muda k'o u bizona...i, aaaajjjj, beba mi se smrzava u autu.
Upali grijanje u autu.
Picke su ako se razidju dok im to ne uplate sta traze.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/protest ... /180228137
Borci traže odgovore od parlamentaraca, konkretno zbog čega nisu zakazali sjednicu na kojoj bi se riješilo pitanje finansiranja boračkih udruženja, registra i boračkog dodatka.
- Kikibombona
#638 Re: Blokada puteva
Ja ih znam bezbroj koji nisu 'branili', od toga su mnogi, da ne petljam, clanovi moje uze porodice.zrakomlat wrote:Ne zajebaji Kiki, mnogi su branili. Ne znam vojno sposobnog muškarca u periodu 92-95 a da nije bio borac. Čuj sta fali par dana u autuKikibombona wrote:It_is_a_Leclerc wrote:Žalosne slike građana BiH koji, kao nekad u ratu, vuku djecu i torbe, napuštaju automobile i pješice idu preko planinskih prevoja, petlji i mostova. U najhladnijoj noći ove zime.
Zbog grupice terorista koji ih pokušavaju ubiti na -15.
Komesari večeras treba da dokumentuju svoje ostavke jer nisu u stanju osigurati vladavinu prava u FBiH.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Borci su cetiri godine umirali na liniji, od zime i metaka, pa sta imaju od toga!??
Ako su borci prezivjeli stotine dana u blatnjavim rovovima, mogu vala i gradjani par dana u automobilima. Evakuisati djecu, bolesne i to je to.![]()
Vjerujem da se ti nebi nasekiro nimalo. Strpljivo bi čekao da oni odu, mobitel na autopunjac i na klix forum![]()
Par dana za čas prođe
Evo borci uzivo na N1, ja razumijem ljude... oni pate 25 godina...
Neki ljudi su gola bijeda. Ja jarane imam vise nego dovoljno al' ne mogu biti imun na ove koji nemaju. Meni ne bi bio problem biti pet dana na zimi, to je manje zlo nego zivjeti 20 godina u bijedi.
- Cherry-Cherry
#639 Re: Blokada puteva
Jesu li skontali u MUP-u ko je nadležan?
- General War
#640 Re: Blokada puteva
Nadam se da me moderator nece banovat sto samo prenosim vijestGrađani koji stoje u kolonama uznemireni i ljuti, za blokadu saobraćaja krive policiju
juti i uznemireni građani koji su, ni krivi ni dužni, zbog protesta demobilisanih boraca u FBiH koji je počeo u prijepodnevnim satima zaglavljeni u kilometarskim kolonama javili su se redakciji našeg portala tvrdeći da ih zapravo blokira policija.
"Krenuli smo na put, hladno nam je i gladni smo. Policija stoji na čelu kolone, ali nigdje ne vidimo te borce. Nismo ih ni vidjeli. Nama policija ne da da prođemo, to je naš zaključak. Policija je saučesnik u ovom zlu koje se danas događa u FBiH. Putevima koje smo mi gradili nam ne daju da hodamo", rekla je žena koja se s malom djecom nalazi u koloni na Vogošćanskoj petlji.
Nije jedina. Na MUP se žali i čovjek koji je krenuo kući s kćerkom koja je tek puštena iz bolnice.
"Od 15 sati pokušavam proći kružni tok u Vogošći. Policija je drska i bezobrazna, jedva sam prošao maloprije kada sam se s policijom posvađao. Kad mi je dijete izašlo i kad su vidjeli da je tek operisani rekli su: 'Što nisi odmah rekao? Ti imaš pravo'", ispričao je.
Dodao je kako je i sam bio borac, ali da današnji protest nema nikakvog smisla.
"Uznemiren sam, ovo je strašno. Bio sam borac ali im ovo nikada neću halaliti. Vjerujte mi da mi ih nije žao", rekao je vidno uznemiren.
Napominjemo da je trenutna temperatura -12 stepeni.
Hvala
- Freamon Lester
#641 Re: Blokada puteva
Kao i obicno ovakve igranke organizuje Fahro i BPS. Samo je pitanje ko sad ovo forsira.spreca wrote: Ovo je neko organizovao...jer nikad nisu ovako dugo drzali blokade ali kd dobijes lovu da drzis dva dana valja ti to odraditi...ovo su naruceni protesti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#642 Re: Blokada puteva
Nek onda gone, al ja ne mogu podržati da bilo ko drži ljude sa djecom kao taoce.Velkoski wrote:Pa i tada je blokiralo pet hiljada ljudi, a ostali su navijali za ili protiv na društvenim mrežama.Tomahawk11 wrote:
Bolan, oni blokirali ljude sa djecom, ljude koji idu s posla, a ovi koje bi trebalo ovo dotaći uz mezu na vikendicama![]()
Nek blokiraju sve institucije, kad se za JMBG blokiralo, može i sad.
Ko je došao i podržao ovdje u Alipašinoj? Šta se tako dobilo?
Samo ekstremizam je preostao, jebiga.
Kaže neće da pusti auto sa djecom
A da si u pravu da je većina i onda navijala, jesi.
I to je generalno problem nas kao naroda.
-
Naslovnica
#643 Re: Blokada puteva
Tada je bio rat i ratovali su protiv neprijatelja, nemože se porediti tada i sada...insomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
Glupa ti je priča skroz.
- p206
#644 Re: Blokada puteva
Ja bi samo predložio ovim i budućim ljudima koji će protestvovati zbog nepravde da to urade ispred sjedišta političkih stranaka. To je prava adresa.
- insomnia78
#645 Re: Blokada puteva
Vi nikako da shvatite. Nisu tu uopste bitni borci ni njihovi zahtjevispreca wrote:ali sad nije rato..nebi oni ratovali sto im se je htjelo...valja prvo svoju guzicu spasavati pa svojih bliznjih pa usput i ostalihinsomnia78 wrote:Jbg i borci su nekad bolesni morali ratovati. Zamisli po ovakvom vremenu lezis nedje u snijegu i nemas dekice, grijalice i ostalih ceCherry-Cherry wrote:Mogu misliti kako je ljudima u koloni bez vode, hrane, toaleta na ovom minusu... Recimo boli te nešto i imaš temperaturu, a nemaš tabletu, dekicu i grijalicu...
- Kikibombona
#646 Re: Blokada puteva
Sit gladnog ne razumije.SHTEVELEC wrote:Nisu se borili za elitu nego za sebe i svoju familiju, i moj stari se borio, zavrsio rat, stari se slomio da nadje pos'o, radio, zaradjiv'o, ovi su lezali po kafanama i kakili kako je bilo u ratu, sta su radili, umjesto da traze pos'o (a mogli su ga tada nac'), da traze neke donacije/nepovratni krediti za pokretanje posla (i to je moglo), oni su cekli da im neko da penziju par milja pa opet da legnu u kafanu i kenjaju kako je bilo u ratu... E to je bilo prije 22 godine, jebi ga vise, odlijepi se od rata i radi nesto... A da ne spominjem koliko njih koji su sada po cesti skoci da brani nekoga k'o je '92-'95 bio na Marienplacu i gled'o vijesti kako je u Bosni a sad ima penziju, to mu je jaran/komsija/zet, nebitno, a ne konta da zbog njega ima 300KM te neke penzije umjesto 600KM ili koliko vec... Sve bi ja to bagerom razgrn'o s ceste, idi na Poljine, pred skupstinu, parlament, nebitno, njih fataj i mlati, nemoj handrit' ljude koji s tim veze nemaju
-
kakavdanakneiskustvu
#647 Re: Blokada puteva
a na koga drugogGeneral War wrote:Spontano kod nas moze biti otkaz bubrega ili srca...ovo sve ukazuje na tornjaka.palermo wrote:Nego, ima li ko informaciju, je li ovo spontano okupljanje demobilisanih boraca.....
- Jolpaz
#648 Re: Blokada puteva
Neka si se ti juce registrovao da nam danas napises pismo podrske, ima li grijanja u Havazu, ocel Scepo dati cvaju nagrade?DeleteTheElite wrote:Podrska za one koji su branili drzavu bez obzira na način na koji su napravili blokadu. Nije smiješno. Situacija je ozbiljna. Doveli su ljudski ponos u pitanje. Da narod mora kopat po kontejnerima. Juce su sa osam metaka branili drzavu a danas kopaju po smecu. Ma podrska i da se izbore za svoja prava
- General War
#649 Re: Blokada puteva
Najvjerovatnije, isplativost-ulozeno-dobivenoCherry-Cherry wrote:Jesu li skontali u MUP-u ko je nadležan?

- madner
#650 Re: Blokada puteva
Fahro Fahro, bas si izveo sirotinju ovaj put.