Australian Open 2016

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
BHF_Manijak

#626 Re: Australian Open 2016

Post by BHF_Manijak »

TheWatcher wrote:
23-22 npr a bice ta razlika jos veca :D ma ima toga jos znas i sam :wink:
Cekaj malo, kolega ti kaze "vecina statistike", a ti mi onda dodjes i samo spomenes medjusobni duel? I OK medjusobni, to smo apsolivirali, dajte mi te statistike karijere, turnira i ostalog. Vecina je, vele strucnjaci, na strani Novaka.
golman

#627 Re: Australian Open 2016

Post by golman »

Koji parametri se koriste u određivanju ko je najbolji teniser svih vremena?
Rob_Atl

#628 Re: Australian Open 2016

Post by Rob_Atl »

GS , nema druge
Bodkin

#629 Re: Australian Open 2016

Post by Bodkin »

golman wrote:Koji parametri se koriste u određivanju ko je najbolji teniser svih vremena?
Statistike, GS i na kraju, ako je bitno, nacionalnost
Tomahawk11
Globalni moderator

#630 Re: Australian Open 2016

Post by Tomahawk11 »

Bodkin wrote:
golman wrote:Koji parametri se koriste u određivanju ko je najbolji teniser svih vremena?
Ispade Rodjo Bosnjak :mrgreen:
sjedi 1

#631 Re: Australian Open 2016

Post by sjedi 1 »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Pa kod pojedinaca je ispredi i Damira i Mirze
Strašno
SEYOboy

#632 Re: Australian Open 2016

Post by SEYOboy »

po meni GS i masters 1000
ultima_palabra

#633 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

Osvojeni GS, da li je igrač kompletirao sva 4, broj sedmica na broju 1, osvojeni završni turniri, medalje na olimpijadi, mastersi, ukupan broj osvojenih turnira... naravno, kad se gledaju stariji igrači treba uzeti okolnosti u kontekst (mastersi se igraju od 1990., do neke 1985. AO nije imao status kao ostali GS, itd.)
radostan dan

#634 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

po tim parametrima, po mišljenju priznatih stručnjaka iz svijeta tenisa, nadal je rame uz rame sa federerom...pominjali smo to na temi prije dvije-tri godine.
Tomahawk11
Globalni moderator

#635 Re: Australian Open 2016

Post by Tomahawk11 »

Da ima nacionalno (one)svjestenih, ima. I s jedne i s druge strane. Sigurno da ima onih koji navijaju protiv Novaka ili za Rogera zato sto je Novak Srbin.
Ima i onih koji navijaju protiv Rogera jer za njega navijaju Bosanci/Bosnjaci. Sve je to malo apsurdno kad se pogleda sa strane.
Novak je sportista. Nije on kriv sto smo mi na Balkanu manje-vise ostecena roba, pa se uglavnom gleda kroz prizmu nacionalizma. Sport nije i nece biti operisan od toga, jer se tu posebni naboji stvaraju. Jbg, tako je kako je.
radostan dan

#636 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

Tomahawk11 wrote:Da ima nacionalno (one)svjestenih, ima. I s jedne i s druge strane. Sigurno da ima onih koji navijaju protiv Novaka ili za Rogera zato sto je Novak Srbin.
Ima i onih koji navijaju protiv Rogera jer za njega navijaju Bosanci/Bosnjaci. Sve je to malo apsurdno kad se pogleda sa strane.
Novak je sportista. Nije on kriv sto smo mi na Balkanu manje-vise ostecena roba, pa se uglavnom gleda kroz prizmu nacionalizma. Sport nije i nece biti operisan od toga, jer se tu posebni naboji stvaraju. Jbg, tako je kako je.
bježi bolan, ne zajebavaj...
Tomahawk11
Globalni moderator

#637 Re: Australian Open 2016

Post by Tomahawk11 »

Znam, za rubriku vjerovali ili ne....
Sto, ako vjerujes da neko protiv Novaka navija zato sto je Srbin, zasto mislis da ovo drugo nije moguce, da ne postoji?!
Pa u Banja Luci navijaju za Grcku/Izrael protiv BiH, u Mostaru rat izbio kad je Turska izbacila Hrvate sa EP, u ludoj BiH je sve moguce.
radostan dan

#638 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

Sto, ako vjerujes da neko protiv Novaka navija zato sto je Srbin, zasto mislis da ovo drugo nije moguce, da ne postoji?!
zato što je logično, obzirom na dešavanja, da postoje likovi koji navijaju protiv đokovića jer je srbin. ili da je bašić numero uno, pa postoje likovi, iz istih razloga, koji bi navijali kontra mirze, bilo da igra protiv novaka, bilo da igra protiv nadala.

ali, u životu nisam čuo da neko navija protiv federera jer za njega navija bošnjak...potpuno irelevantno, sa stanovišta navijača đokovića. prije par godina, navijalo se za svakog ko igra kontra rodžera, da bi ispao što prije, a novaku bilo lakše.

danas se pak đokovićevi navijači raduju svakom uspjehu rodžera, pogotovu ako je u drugom dijelu žreba, jer mete likove i penicilin je za neke igrače koji novaku manje leže - marej, vavrinka, itd.

ja nemam rođene braće....stoga dvojicu od ujaka i jednog od tetke zovem - braćom.
dvojicu boli ku.ac za tenisom, i za novakom, a posebno za federerom i ko za njega navija, a treći je zakleti rodžerovac.
taj što zna popljuvati novaka, to ni šejk u svojim ranim radovima nije znao, sve sa onom nesretnom i isfrustriranom emili.
Bodkin

#639 Re: Australian Open 2016

Post by Bodkin »

Tomahawk11 wrote:
Bodkin wrote:
Pa kazem ako je bitno. Ne bi bilo ovoliko protivnika federera da se djoko nije rodio niti bi bilo ovoliko protivnika djoke da je rodjen u mancesteru :D
ultima_palabra

#640 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

radostan dan wrote:po tim parametrima, po mišljenju priznatih stručnjaka iz svijeta tenisa, nadal je rame uz rame sa federerom...pominjali smo to na temi prije dvije-tri godine.
Dobro, Federer mu ipak dosta bježi po sedmicama i završnim turnirima. Nadal na svojoj strani ima samo olimpijsko zlato, masterse i eventualno međusobni duel :D
radostan dan

#641 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

meni je taj broj sedmica na listi potpuno nebitan podatak...vrlo rado bih ćorao sedmice čitav godine, za jedan marejev i jedan vavrinkin gs.
radostan dan

#642 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

Dobro, Federer mu ipak dosta bježi po sedmicama i završnim turnirima. Nadal na svojoj strani ima samo olimpijsko zlato, masterse i eventualno međusobni duel :D
da, ali zaključak je bio (po njima) da mu rodžer u tom pogledu (the best), bježi manje od 3 gs-a...ne mogu se sad sjetiti šta su rekli - jedan, jedan i po, dva.

edit -

dal je moguće da nismo otvarali temu us open 2011?
ultima_palabra

#643 Re: Australian Open 2016

Post by ultima_palabra »

Morebit je bilo kakvo sranje, pa burek izbrisao...
radostan dan

#644 Re: Australian Open 2016

Post by radostan dan »

ma nemoguće...nije on brisao, samo je katančio.
nema je, pa nema...
Tomahawk11
Globalni moderator

#645 Re: Australian Open 2016

Post by Tomahawk11 »

Ukljuciti Muldera i Scully....nisu to cista posla....da bas fali ta famozna 2011.
nema me tamo

#646 Re: Australian Open 2016

Post by nema me tamo »

Igraj Miloše!
Leopold_IV

#647 Re: Australian Open 2016

Post by Leopold_IV »

Tomahawk11 wrote:Da ima nacionalno (one)svjestenih, ima. I s jedne i s druge strane. Sigurno da ima onih koji navijaju protiv Novaka ili za Rogera zato sto je Novak Srbin.
Ili jednostavno navijaš jer ti se sviđa način na koji igra tenis, pristup sportu, personality.
Veze to nema s nacionalnim ali samo valjda ovdje na forumu to sve ima konotaciju nacionalnog.
Meni je npr. Djokovic kao igrač (nevezano otkud je) "izgorio" u očima 2008 godine u onom meču protiv Robreda, a ovih zadnjih par godina, ako i navijam protiv njega to je samo zato što je najveći Rogerov rival zadnjih 5 godina i prijeti da ugrozi neka njegova dostignuća, nikakve nacionalne ostrašćenosti.
Generalno navijam za igrače sa 1hBH, valjda zato što mi je to najljepši udarac u tenisu. A da mi blago zlo od pojedinih nacionalno ostrašćenih navijača Djokovica koji već godinama doslovno siluju ovdje po temi, jeste i u tom dijelu razumijem gdina Shakea.
Idemo Miloše, idemo jako...
Tomahawk11
Globalni moderator

#648 Re: Australian Open 2016

Post by Tomahawk11 »

Leopold_IV wrote:
Ili jednostavno navijaš jer ti se sviđa način na koji igra tenis, pristup sportu, personality.
Veze to nema s nacionalnim ali samo valjda ovdje na forumu to sve ima konotaciju nacionalnog.
Meni je npr. Djokovic kao igrač (nevezano otkud je) "izgorio" u očima 2008 godine u onom meču protiv Robreda, a ovih zadnjih par godina, ako i navijam protiv njega to je samo zato što je najveći Rogerov rival zadnjih 5 godina i prijeti da ugrozi neka njegova dostignuća, nikakve nacionalne ostrašćenosti.
Generalno navijam za igrače sa 1hBH, valjda zato što mi je to najljepši udarac u tenisu. A da mi blago zlo od pojedinih nacionalno ostrašćenih navijača Djokovica koji već godinama doslovno siluju ovdje po temi, jeste i u tom dijelu razumijem gdina Shakea.
Idemo Miloše, idemo jako...
Naravno, to je drugi aspekt navijanja, ja sam se osvrnuo na opasku da je nacionalnost bitna kao parametar za najboljeg tenisera.
nema me tamo

#649 Re: Australian Open 2016

Post by nema me tamo »

Ma rijetko ko ovdje navija protiv Novaka samo zbog toga što je Srbin..
Pogotovo ne ovi stalni na forumu, evo mene ste vidjeli kako drobim da je Novak ono da je Novak ovo..

A ljepše je gledat 3 puta Rogera nego njega, al' zato ima Nole stil koji je dominantan malo je reci..
Ne može više ni Roger da mu parira u 3 seta to je cinjenica.

I ao se gleda po individualnim mechevima Nadala, Rogera i Mareja protiv Novaka znamo sve ko se tu istice..
Po tome ce uvijek biti najbolji to niko ne može oduzeti..
Eh sad hoce li oborit broj Grand Slamova..
To ako uradi proci ce pitanje je samo koliko godina prije nego neko to obori..
Ako ikad..
sjedi 1

#650 Re: Australian Open 2016

Post by sjedi 1 »

Pa evo ti uzmi primjer Rafe,sve je suprotno u odnosu na ovu situaciju sa federerom
Bar što se mene tiče a siguran sam da veliki broj Bošnjaka navija za španca
Veliki igrač,veliki šampion i veliki sportista a derao je Novaka ko budalu na šljaci i godinama sipao so na ranu zvanu RnG
Post Reply