tinejdzer pa jos psiholog i analist. Al' bas analist.Mohamad Sissoko wrote:Covjek bi reko imamo u drzavi jednostranacje ko u Titino doba pa nista ne mozemo da mjenjamo![]()
Ljudi su se borili za svoju glavu i opstanak, 20 godina je proslo od rata, druga je stvar sto narod glasa za iste i daje im ovlasti.Imamo mi svi priliku da stvari mjenjamo, to sto ne mjenjamo je do nas. Kako rekoh, ovo ostalo je patetika slicna predizbornim sranjima. Patetišemo 20 godina a kurcem vecina nece da makne.
Em patetika em ograniceno uz dozu ociglednih licnih frustracija.
Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
-
nightvision
#626 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
- kamberovica polje
#627 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Mlađi sam od svih vas ovdje dosta tako da nisam mogao ništa da napravim ali to ne znači da sam glup i da ne znam zbrojiti dva i dva. Reci mi kako se vjerski ekstremisti mogu boriti za sekularnu državu i bi li se došli boriti da im je rečeno da se za istu bore? Za prosječnog vojnika ABiH i civila ovo je bio rat za opstanak i zaštitu vlastitih familija ali pitanje je šta je značio onima na vlasti, ustvari nije pitanje ovo vidimo i danas. Svaki grad feudalna prčija u kojoj lokalni šerifi vladaju uz pomoć svojih kabadahija a ovce se drže u strahu i neznanju nacionalizmom i religijom, slika i prilika srednjeg vijeka. Dobro, možda nije počelo tog trenutka kad su došli ali sama činjenica da su se pojavili govori ti kakvu je zemlju poslije rata zamislila SDA.Gojeni H wrote:kamberovica polje wrote:Ukratko, kad su ovi došli prestala je borba za RBiH a počela za 23% dinastije Izetbegović.![]()
Da, to je bio odlucujuci momenat. Sta li si ti uradio za svoju zemlju, moralna kvaliteto?
Nisam moralna kvaliteta ali za koljače s bilo koje strane ja sam cvjećka
-
Mohamad Sissoko
#628 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Sophistry.nightvision wrote:tinejdzer pa jos psiholog i analist. Al' bas analist.Mohamad Sissoko wrote:Covjek bi reko imamo u drzavi jednostranacje ko u Titino doba pa nista ne mozemo da mjenjamo![]()
Ljudi su se borili za svoju glavu i opstanak, 20 godina je proslo od rata, druga je stvar sto narod glasa za iste i daje im ovlasti.Imamo mi svi priliku da stvari mjenjamo, to sto ne mjenjamo je do nas. Kako rekoh, ovo ostalo je patetika slicna predizbornim sranjima. Patetišemo 20 godina a kurcem vecina nece da makne.
Em patetika em ograniceno uz dozu ociglednih licnih frustracija.
- Gojeni H
#629 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Hajd' ne seri i ti savoxx. Drzi se Sirije.sarajevoxxxx wrote:
Daleko najveći zločini što se tiče Amrije RBiH su počinjeni u Sarajevu odnosno Grabovici.U zenici gdje je bilo sjedište el Mudžahida niko nije išao od stana do stana i hapsio ljude samo zbog toga što se drugačije zovu, na žalost to je u Sarajevu skoro bila svakodnevnica u tim ratnim godinama.
- Gojeni H
#630 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Hajde da pokusam ovako ... cuo sam da zlocinci covjeka zakolju, pa se slikaju s odrubljenom glavom, cuo sam da zlocinci zakolju covjeka i odgurnu tijelo u rijeku, ali jos nikad nisam cuo da neko skuplja ljudske glave u sanduku.salik79 wrote:Slazem se, ali se nadam da se i ti slazes oko ostalih konstatacija, s obzirom da i sam velis da su onakve stvari bolesne i psihopatologija na nivou Hanibala Lectora!?Gojeni H wrote:kamberovica polje wrote:Ukratko, kad su ovi došli prestala je borba za RBiH a počela za 23% dinastije Izetbegović.![]()
Da, to je bio odlucujuci momenat. Sta li si ti uradio za svoju zemlju, moralna kvaliteto?
Uopste ne negiram mogucnost da su pocinjeni zlocini nad zarobljenicima. Vec si i sam rekao da se to protivi sa islamskim propisima i ja i da hocu ne smijem to opravdavati ni pod kakvim uslovima.
El Mudzahid je PR propast, ali i politicka babaroga.
- salik79
#631 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Gojeni H wrote:Hajde da pokusam ovako ... cuo sam da zlocinci covjeka zakolju, pa se slikaju s odrubljenom glavom, cuo sam da zlocinci zakolju covjeka i odgurnu tijelo u rijeku, ali jos nikad nisam cuo da neko skuplja ljudske glave u sanduku.salik79 wrote: Slazem se, ali se nadam da se i ti slazes oko ostalih konstatacija, s obzirom da i sam velis da su onakve stvari bolesne i psihopatologija na nivou Hanibala Lectora!?
Uopste ne negiram mogucnost da su pocinjeni zlocini nad zarobljenicima. Vec si i sam rekao da se to protivi sa islamskim propisima i ja i da hocu ne smijem to opravdavati ni pod kakvim uslovima.
El Mudzahid je PR propast, ali i politicka babaroga.
Zao mi je sto moram, ali je ovo jedini nacin da ti pokusam dokazati da su takve psihopate postojale, a snimljene su od strane vec pomenutog spijuna.
Edit: sliku cu ti poslati na pp.
-
nightvision
#632 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pogotovo onih 100.000... maraka...Mohamad Sissoko wrote:Sophistry.
- Gojeni H
#633 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Bilo ko se moze boriti za narod kojem prijeti nestanak. Borio se i HOS neko vrijeme. Hocemo li se sloziti da je HOS neoustaska formacija?kamberovica polje wrote:Mlađi sam od svih vas ovdje dosta tako da nisam mogao ništa da napravim ali to ne znači da sam glup i da ne znam zbrojiti dva i dva. Reci mi kako se vjerski ekstremisti mogu boriti za sekularnu državu i bi li se došli boriti da im je rečeno da se za istu bore? Za prosječnog vojnika ABiH i civila ovo je bio rat za opstanak i zaštitu vlastitih familija ali pitanje je šta je značio onima na vlasti, ustvari nije pitanje ovo vidimo i danas. Svaki grad feudalna prčija u kojoj lokalni šerifi vladaju uz pomoć svojih kabadahija a ovce se drže u strahu i neznanju nacionalizmom i religijom, slika i prilika srednjeg vijeka. Dobro, možda nije počelo tog trenutka kad su došli ali sama činjenica da su se pojavili govori ti kakvu je zemlju poslije rata zamislila SDA.Gojeni H wrote:kamberovica polje wrote:Ukratko, kad su ovi došli prestala je borba za RBiH a počela za 23% dinastije Izetbegović.![]()
Da li to znaci da smo vikali "uraa" na ideju Hrvatske do Drine?
Bilo je bitno spasiti narod i sto se moze spasiti od drzave.
Desetine tih "koljaca" su ostavili svoje kosti na bosanskoj zemlji. Jos veci broj su ih ostali trajni invalidi. Ogromna vecina istih su danas obicni ljudi koji se bore da prezive kako znaju i umiju.
-
sarajevoxxxx
#634 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Sve akcije su se izvodile u saradnji sa drugim vojnim formacijama Armije RBiH, pa i one akcije ''El-Kerama'' odnosno ''Farz 95'' vodovi ili probojne grupe el-Mudžahida su bile sačinjene i od boraca iz drugih armijskih brigada, 4. manevarskog iz Zavidovića, kakanjskih jedinica i sl.Tako da je uspijeh El-Mudžahida i uspjeh svih drugih jedinica Armije RBiH iz Zavidovića, Kaknja, Maglaja.oridjidji wrote:Nisu je oslobodili, dali su doprinos osvajanju nekih teritorija jer su obicno bili oni koje je ostatak armije pratio u mnogim akcijama jer su se smatrali elitnom jedinicom. U prvim pokusajima da se pojedina podrucja osvoje, najvise su se isti zalili na cinjenicu da nemaju podrsku u nama. Krenu u akciju i umjesto da ih prate, budu zavaljeni. Njih nije bilo mnogo, ni izbliza u onome broju u kojem ih pominje srpska propaganda. Odradili su niz akcija, iste mozes vidjeti u ovome dokumentarcu, bilo je tu pojedinih osvajanja. Najvise napravili na Vozucoj.nightvision wrote:Pa naveo si da se vojska nikad nije bunila kad su mundzosi isli prije njih, kao da su mundzosi bili svudje prije svake akcije, jos malo bice mundzosi oslobodili bosnu.titinpionir wrote: Nisam to ni pomislio a nisam to ni rekao i zato nemoj da mi kacis nesto sto nije tacno.
Naveo sam samo da vojska nije bila ko roboti iz Rata zvijezda pa da su izvrsavali svaku naredbu bez glasa. Bunili su se , gundjali, zajebavali, hvatali krivina ko i svaka vojska na svijetu i ko kaze drugacije to je tek pravi vic.
Za uvod u pricu pogledati ovaj dokumentarac...
https://www.youtube.com/watch?v=LDfhNaqNDRg
Ne vjerujem u to da nije bilo podrške od strane Armije RBiH.Bilo je to da su dobijali neki manji dio ratišta, da odrađivaš jedan manji region, tu je po meni možda korpus mogao više uraditi.Koliko znam jedinica jeste bila mala za neke ozbiljnije i veće vojne formacije, ali mislim da su mogli daleko više da nije bilo sputavanja od komande iz vrha, ali i to je opet na nivou ratnih priča
- Gojeni H
#635 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Hvala na slici.salik79 wrote: Zao mi je sto moram, ali je ovo jedini nacin da ti pokusam dokazati da su takve psihopate postojale, a snimljene su od strane vec pomenutog spijuna.
Vidio sam je ranije. Nemam nikakvog razloga da vjerujem da je fotografija naparavljena ili nije na Vozucoj.
- Arteta
#636 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Od pocetka je bila borba za 23%, ovi su samo ubrzali taj proces.kamberovica polje wrote:Ukratko, kad su ovi došli prestala je borba za RBiH a počela za 23% dinastije Izetbegović.
- salik79
#637 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ok.Gojeni H wrote:Hvala na slici.salik79 wrote: Zao mi je sto moram, ali je ovo jedini nacin da ti pokusam dokazati da su takve psihopate postojale, a snimljene su od strane vec pomenutog spijuna.
Vidio sam je ranije. Nemam nikakvog razloga da vjerujem da je fotografija naparavljena ili nije na Vozucoj.
- kamberovica polje
#638 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ok dobro, razumijem ja sve to samo moje je mišljenje da se nije trebalo pod svaku cijenu ulaziti u ugovor s đavlom bio to HOS ili "bradonje" koliko god situacija bila loša. Danas nam se sve ovo vraća i pitanje je je li se isplatilo žrtvovati reputaciju vojske za šačicu fanatičnih vojnika? Što se tiče njihovih motiva, ja baš nisam uvjeren da su dolazili iz altrusitične potrebe ali dobro možda sam u krivu.Gojeni H wrote:
Bilo ko se moze boriti za narod kojem prijeti nestanak. Borio se i HOS neko vrijeme. Hocemo li se sloziti da je HOS neoustaska formacija?
Da li to znaci da smo vikali "uraa" na ideju Hrvatske do Drine?
Bilo je bitno spasiti narod i sto se moze spasiti od drzave.
Desetine tih "koljaca" su ostavili svoje kosti na bosanskoj zemlji. Jos veci broj su ih ostali trajni invalidi. Ogromna vecina istih su danas obicni ljudi koji se bore da prezive kako znaju i umiju.
- Grean
#639 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa dobro, svi smo bili pomalo fanaticni 93' a ideali iz 92' su dobro pali u zapecak nakon sto su nam i Hrvati zabili noz u ledja. Bili smo napadnuti sa dvije strane u bezizlaznoj situaciji.
Bilo je guravo, oni koji je nisu dozivjeli i prozivjeli ne mogu ni shvatiti. Ja da sam imao dugme za atomsku, ne bih se ni sekunde mislio. Sjecam se tog osjecaja i tih svojih misli na padinama Igmana onog dana kad je palo Veliko polje, i to po jednu na svaki dio svijeta, prvenstveno ovog "slobodnog" kako se vole nazivati.
Bilo je guravo, oni koji je nisu dozivjeli i prozivjeli ne mogu ni shvatiti. Ja da sam imao dugme za atomsku, ne bih se ni sekunde mislio. Sjecam se tog osjecaja i tih svojih misli na padinama Igmana onog dana kad je palo Veliko polje, i to po jednu na svaki dio svijeta, prvenstveno ovog "slobodnog" kako se vole nazivati.
- Arteta
#640 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Koliko se prmijeti iz tvog posta, neprijatelji BiH su htjeli podjelu BiH.Sarajmen wrote:Situacija je bila jako jako loša, te 1993-će godine po bosansku Vladu. Niko ozbiljan nije govorio o njenom opstanku kao cjelovite države, već su svi u fokus stavljali njenu podjelu , od plana do plana (Kutiljero,Vens-Oven, Oven-Stoltenberg... Kontakt grupe) i od konferencije do konferencije. Armija BiH je bila nedovoljno naoružana, neopremljena i neorganizovana. Protiv nje su bile vojne formacije VRS,HVO, AP ZB, ali i jake kriminalne grupacije ili što bi rekli ''mangupi iz vlastitih redova'' , nepismeni piljari kao komandanti koji su pod oružjem imali naoružanu brigadu ljudi.
Sve je vodilo ka podjeli jer su neprijatelji Bosne bili udruženi i samim tim jaki. Borba za teritorij Srednje Bosne je bila strateški vrlo bitna, ali ako zanemarimo borbena djelovanja u njoj... ključna stvar se desila a da planeri na nju nisu mogli računati. Narod se nije iselio sa područja Srednje Bosne, i pored žestokih borbi, pa i ratnih zločina počinjenih sa ciljem da se narod pokrene. Uspjeli su samo da narod premjeste sa ugroženog mjesta na sigurnije mjesto, ali je većina ostala na području Srednje Bosne. Tako je planerima propao plan i morali su prihvatiti realnost da se to područje ne može ''dati'' ni jednoj od strana. Ubrzo se , i pored sveg onog lošeg što se desilo, postiglo primirje a onda i vojni savez Armije i HVO-a. Naravno, sve je to upakovano u Vašingtonski sporazum, kojim je Amerika ''otela'' upravljanje krizom od nesposobne Evrope.
Srpska strana je tim razvojem događaja u 1994-oj definitivno izgubila stratešku inicijativu i mogla je samo da evidentira koju joj štetu nanosi savez Armije i HVO-a..... da ne naprđujem.
Vozuća ili srpski Staljingrad, ruska kapa...kako god, briljantna vojna pobjeda Armije BiH. A o ostalom sam se već izjasnio. Velika je stvar pobijediti neprijatelja a još veća pobijediti sebe u iskušenjima.
Onda su i dobili rat jer je BiH podijeljena?
- beniciodeltoro
#641 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Nije nikada ni bila borba za RBiH, uvijek je bila borba između 3 armije i ko će koliko zauzeti procenata samo su neki bili u zabludikamberovica polje wrote:Mlađi sam od svih vas ovdje dosta tako da nisam mogao ništa da napravim ali to ne znači da sam glup i da ne znam zbrojiti dva i dva. Reci mi kako se vjerski ekstremisti mogu boriti za sekularnu državu i bi li se došli boriti da im je rečeno da se za istu bore? Za prosječnog vojnika ABiH i civila ovo je bio rat za opstanak i zaštitu vlastitih familija ali pitanje je šta je značio onima na vlasti, ustvari nije pitanje ovo vidimo i danas. Svaki grad feudalna prčija u kojoj lokalni šerifi vladaju uz pomoć svojih kabadahija a ovce se drže u strahu i neznanju nacionalizmom i religijom, slika i prilika srednjeg vijeka. Dobro, možda nije počelo tog trenutka kad su došli ali sama činjenica da su se pojavili govori ti kakvu je zemlju poslije rata zamislila SDA.Gojeni H wrote:kamberovica polje wrote:Ukratko, kad su ovi došli prestala je borba za RBiH a počela za 23% dinastije Izetbegović.![]()
-od početka je Zapad dao do znanja da ovdje neće nikada biti ona BiH koju su mnogi željeli tako što je nudio mnoga rješenja da se na miran način spriječi rat a sva ta rješenja su bili planovi, mape, skice, karte BiH u 3 boje to jest 3 naroda, kriviti Aliju rahmetli da je izdao ideju o onoj BiH koju smo htjeli je nefer jer je stranac odmah dao do znanja da ne želi čuti o drugačijoj BiH. Od početka je se znalo da Srbi u BiH neće doživjeti sudbinu Srba u Hrvatskoj. Već od početka sukoba je se znalo da je jedino rješenje za mir u BiH da Srbi dobiju jednu svoju državicu u BiH i ako im onoliki logori, genocidi, Srebrenica, Markale, Kapija nisu pokvarili planove onda je očigledno da AMA BAŠ NIŠTA se nije moglo desiti da bi moglo promijeniti mišljenje Zapada da i Srbi imaju svoj dio u BiH.
-sama priroda rata gdje je se većina bosanskih Srba i Hrvata pridružila agresorima na BiH ubija ijednu nadu da ovo uopšte postane bitka za RBiH jer ako imaš 2/3 protiv ove države onda je jedina mogućnost bila Traktorijada i etničko čišćenje 2 naroda u BiH što je nezamislivo i nemoguće, uz to dolazi da Zapad nikada ne bi dopustio da većinski muslimanski narod protjera 2 kršćanska naroda u srcu Europe. Broj ne-muslimana u našoj Armiji je za njih bio previše nizak i broj bosanskih ne-muslimana na strani agresora bi bio prevelik da se to dopusti.
-smatram da je tada nacionalno i vjersko buđenje Bošnjaka i glasanje za SDA bilo potrebno jer da nismo to uradili onda bi bili još lakša meta (znamo svi kako završiše oni Bošnjaci što su naivno šetali sa Titinim slikama) ali to je, htjeli mi to čuti ili ne, bio i naš doprinos da ovo nikada ne bude borba za RBiH i zato je licemjerno od naše strane optuživati Aliju rahmetli da je napravio grešku što nije kao predstavnik Bosanaca pregovarao sa Miloševićem nego kao Bošnjak sa bosanskim srbinom Karadžićem kada smo i mi slično postupili tako što smo isto tako glasali za nacionalnu stranku i imali predsjednika SDA kao predstavnika svih Bosanaca i Hercegovaca.
Šta više, to naše glasanje za SDA ne smatram uopšte kao kritiku jer je to bio spas nas Bošnjaka ali u isto vrijeme zadnji ekser u sanduk ideje o onoj BiH koju mnogi žele, što ustvari i nije strašno kako nam se čini jer je se Zapad pobrinuo da takva ideja o BiH uopšte ne postoji iz prostog razloga što bi se radikalne mjere protiv 2/3 stanovnika ove države morale podnijeti.
Nešto slično sam napisao već nekoliko stranica prije ali eto nek se opet nađe
-
nightvision
#642 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa sto se onda armija zvala armija republike bih? Ja dugo vise budalastinje ne procita nego to iznad. Licemjerno je govoriti MI glasali kada si TI glasao. Znaci, govori u svoje ime i u ime tih pljackasa koje podrzavas.beniciodeltoro wrote: Nije nikada ni bila borba za RBiH, uvijek je bila borba između 3 armije i ko će koliko zauzeti procenata samo su neki bili u zabludi
-od početka je Zapad dao do znanja da ovdje neće nikada biti ona BiH koju su mnogi željeli tako što je nudio mnoga rješenja da se na miran način spriječi rat a sva ta rješenja su bili planovi, mape, skice, karte BiH u 3 boje to jest 3 naroda, kriviti Aliju rahmetli da je izdao ideju o onoj BiH koju smo htjeli je nefer jer je stranac odmah dao do znanja da ne želi čuti o drugačijoj BiH. Od početka je se znalo da Srbi u BiH neće doživjeti sudbinu Srba u Hrvatskoj. Već od početka sukoba je se znalo da je jedino rješenje za mir u BiH da Srbi dobiju jednu svoju državicu u BiH i ako im onoliki logori, genocidi, Srebrenica, Markale, Kapija nisu pokvarili planove onda je očigledno da AMA BAŠ NIŠTA se nije moglo desiti da bi moglo promijeniti mišljenje Zapada da i Srbi imaju svoj dio u BiH.
-sama priroda rata gdje je se većina bosanskih Srba i Hrvata pridružila agresorima na BiH ubija ijednu nadu da ovo uopšte postane bitka za RBiH jer ako imaš 2/3 protiv ove države onda je jedina mogućnost bila Traktorijada i etničko čišćenje 2 naroda u BiH što je nezamislivo i nemoguće, uz to dolazi da Zapad nikada ne bi dopustio da većinski muslimanski narod protjera 2 kršćanska naroda u srcu Europe. Broj ne-muslimana u našoj Armiji je za njih bio previše nizak i broj bosanskih ne-muslimana na strani agresora bi bio prevelik da se to dopusti.
-smatram da je tada nacionalno i vjersko buđenje Bošnjaka i glasanje za SDA bilo potrebno jer da nismo to uradili onda bi bili još lakša meta (znamo svi kako završiše oni Bošnjaci što su naivno šetali sa Titinim slikama) ali to je, htjeli mi to čuti ili ne, bio i naš doprinos da ovo nikada ne bude borba za RBiH i zato je licemjerno od naše strane optuživati Aliju rahmetli da je napravio grešku što nije kao predstavnik Bosanaca pregovarao sa Miloševićem nego kao Bošnjak sa bosanskim srbinom Karadžićem kada smo i mi slično postupili tako što smo isto tako glasali za nacionalnu stranku i imali predsjednika SDA kao predstavnika svih Bosanaca i Hercegovaca.
Šta više, to naše glasanje za SDA ne smatram uopšte kao kritiku jer je to bio spas nas Bošnjaka ali u isto vrijeme zadnji ekser u sanduk ideje o onoj BiH koju mnogi žele, što ustvari i nije strašno kako nam se čini jer je se Zapad pobrinuo da takva ideja o BiH uopšte ne postoji iz prostog razloga što bi se radikalne mjere protiv 2/3 stanovnika ove države morale podnijeti.
Nešto slično sam napisao već nekoliko stranica prije ali eto nek se opet nađe
- beniciodeltoro
#643 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa i ja sam glasao, priznajem niti sam ikada napisao da nisam ali ja bar nisam licemjeran poput današnjih Bošnjaka što lažu druge i sebe o atmosferi koja je vladala tada i bacaju naše časne heroje u vatru sa pričom o islamizaciji dok se oni fino vade iz te priče. Razumijem, valja danas u Europu i strah je da te ne proglase teroristomnightvision wrote: Pa sto se onda armija zvala armija republike bih? Ja dugo vise budalastinje ne procita nego to iznad. Licemjerno je govoriti MI glasali kada si TI glasao. Znaci, govori u svoje ime i u ime tih pljackasa koje podrzavas.
Možda ti lično nisi glasao ali ima crno na bijelo dokaz za koga je većina glasala zato ne glumimo licemjere. Fino profesor Grebo objasni 6:41-7:48
Ne baš ono klasično pro-bosansko ponašanje
A vidim ti si vidovit pa si znao za razliku od ostalih već 1992. godine da su SDA lopovi
- insomnia78
#644 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Nego, sto "bivsi"?
Mahmuljin je i dalje general, samo u penziji
Mahmuljin je i dalje general, samo u penziji
-
calculator
#645 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Izlazimo iz teme nakratko... Jeste, neprijatelj nezavisne, samostalne i suverene RBiH, ostvario je pobjedu! Vojna i politička organizacija RS, tada paravojna, zadržala je silom okupirani teritorij RBiH, i sa neznatnim izmjenema i danas nad tim dijelom BiH administrativno i politički upravlja. A BiH danas, niti je nezavisna, niti je samostalna, a posebno nije suverena nad svojim teritorijem, nemojmo se stalno vrtiti u zabludi.Sarajmen wrote:Niko od strana u sukobu nije dobio rat i ostvario svoje maksimalističke ciljeve. Mir je nametnut, a to i nije tako loše rješenje...Ne mogu se složiti sa tvojom tvrdnjom da su neprijatelji BiH dobili rat i podijelili je...Arteta wrote:Koliko se prmijeti iz tvog posta, neprijatelji BiH su htjeli podjelu BiH.Sarajmen wrote:Situacija je bila jako jako loša, te 1993-će godine po bosansku Vladu. Niko ozbiljan nije govorio o njenom opstanku kao cjelovite države, već su svi u fokus stavljali njenu podjelu , od plana do plana (Kutiljero,Vens-Oven, Oven-Stoltenberg...
Sve je vodilo ka podjeli jer su neprijatelji Bosne bili udruženi i samim tim jaki...
Onda su i dobili rat jer je BiH podijeljena?
-
nightvision
#646 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
znaci onaj ko nije glasao za sda je licemjeran? ma nosi ba zajedno sa sda i sa mundzosima. gori sam ja sto sa svakakvom budalom pricam.beniciodeltoro wrote: Pa i ja sam glasao, priznajem niti sam ikada napisao da nisam ali ja bar nisam licemjeran poput današnjih Bošnjaka što lažu druge i sebe o atmosferi koja je vladala tada i bacaju naše časne heroje u vatru sa pričom o islamizaciji dok se oni fino vade iz te priče. Razumijem, valja danas u Europu i strah je da te ne proglase teroristomhebeš Mahmuljina i ostale.
Možda ti lično nisi glasao ali ima crno na bijelo dokaz za koga je većina glasala zato ne glumimo licemjere. Fino profesor Grebo objasni 6:41-7:48
Ne baš ono klasično pro-bosansko ponašanjeali je se lahko danas praviti pametan jer niko ne zna ko je od nas bio onaj mali procenat koji nije glasao za nacionalne stranke pa možemo danas pljuvati po ratnim herojima za koje imaju dokazi da su glasali za SDA ili bar bili u ratu SDA raspoloženi.
A vidim ti si vidovit pa si znao za razliku od ostalih već 1992. godine da su SDA lopovi
- Arteta
#647 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Upravo.calculator wrote:
Izlazimo iz teme nakratko... Jeste, neprijatelj nezavisne, samostalne i suverene RBiH, ostvario je pobjedu! Vojna i politička organizacija RS, tada paravojna, zadržala je silom okupirani teritorij RBiH, i sa neznatnim izmjenema i danas nad tim dijelom BiH administrativno i politički upravlja. A BiH danas, niti je nezavisna, niti je samostalna, a posebno nije suverena nad svojim teritorijem, nemojmo se stalno vrtiti u zabludi.
BiH se sastoji od tri etnicki ociscenje teritorije i koje vjestacki zajedno odrzava medjunarodna zajednica.
BiH je medjunarodni protektorat sastavljen od dva entiteta i tri naroda koji zive medjusobno odvojena.
- beniciodeltoro
#648 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Eto vidiš ja nisam ni rekao da oni koji nisu glasali za SDA da su licemjeri, ali to što si se našao u tome i reaguješ agresivno samo odaje za koga si glasao (ali nećemo više o tome, recimo da je to samo moja pretpostavkanightvision wrote:znaci onaj ko nije glasao za sda je licemjeran? ma nosi ba zajedno sa sda i sa mundzosima. gori sam ja sto sa svakakvom budalom pricam.beniciodeltoro wrote: Pa i ja sam glasao, priznajem niti sam ikada napisao da nisam ali ja bar nisam licemjeran poput današnjih Bošnjaka što lažu druge i sebe o atmosferi koja je vladala tada i bacaju naše časne heroje u vatru sa pričom o islamizaciji dok se oni fino vade iz te priče. Razumijem, valja danas u Europu i strah je da te ne proglase teroristomhebeš Mahmuljina i ostale.
Ne baš ono klasično pro-bosansko ponašanjeali je se lahko danas praviti pametan jer niko ne zna ko je od nas bio onaj mali procenat koji nije glasao za nacionalne stranke pa možemo danas pljuvati po ratnim herojima za koje imaju dokazi da su glasali za SDA ili bar bili u ratu SDA raspoloženi.
Licemjeri su svi oni koji su se zalagali za Bosnu i Hercegovinu svih naroda a imali taj "bitno je biti Bošnjak" mentalitet na prvim rezultatima 1990. Rezultati sa izbora govore sami za sebe.
Licemjeri su svi oni koji danas furaju Dino Merlin fazon gdje se stide svog ponašanja prije 20 godina jer mora se ići u Europu pa bacaju naše časne heroje iz rata u vatru koji su kao islamizirali i Bošnjakozirali Armiju a svi smo više ili manje se tako ponašali.
Licemjeri su svi oni koji osuđuju našeg rahmetli predsjednika što je pregovarao sa Karadžićem a ne kao predsjednik jedne države sa Miloševićem i tako napravio situaciju u BiH borbu između 3 tora kada smo svi doprinijeli jačini 3 tora tako što smo glasali za nacionalne stranke i onda zahtjevali da predsjednik jedne države i vođa svih Bosanaca i Hercegovaca, koji je ustvari i bio predsjednik SDA bošnjačke stranke" se ponaša više pro-bosanski od nas samih.
-
nightvision
#649 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Ako sam protiv te (bilo cije) nacionalisticke struje stvarno treba biti genij pa zakljuciti koju politicku opciju podrzavam.
Kreni ti prvo od sebe kada pricas o licemjerju, jer je po tebi dobro sto se armija islamizirala a istovremeno nije dobro nista od nabrojanog. I u buduce za svoje greske ne optuzuj druge, znaci malo manje "MI" generalizacije.
Kreni ti prvo od sebe kada pricas o licemjerju, jer je po tebi dobro sto se armija islamizirala a istovremeno nije dobro nista od nabrojanog. I u buduce za svoje greske ne optuzuj druge, znaci malo manje "MI" generalizacije.
- beniciodeltoro
#650 Re: Uhapšen bivši gen. Armije RBiH Sakib Mahmuljin
Pa ako si bio tada protiv te nacionalističke struje zašto si se našao uvrijeđenim jer je očito da onda nisam tebe ni mislio sa licemjeromnightvision wrote:Ako sam protiv te (bilo cije) nacionalisticke struje stvarno treba biti genij pa zakljuciti koju politicku opciju podrzavam.
Licemjere nazivam one koji su tada glasali za SDA (znači svrstali su se dobrovoljno u nacionalni tor) a onda Aliju i ostale generale optuživali da su izdali ideju Bosne i Hercegovine o kojoj su svi sanjali.
Ja sebe ne smatram licemjerom jer ja imam 2015. istu priču kao i 1991. godine. Ja smatram da je bilo dobro što je se Armija "islamizirala" (iako mi je draži izraz Bošnjakozirala). Ja smatram da ideja o borbi za Bosnu i Hercegovinu svih Bosanaca je bila već izgubljena bitka jer izbori gdje su nacionalne stranke dobile većinu, razni planovi gdje su stranci htjeli spriječiti rat tako što su nudili razna rješenja koja su uvijek bila BiH u 2 ili 3 dijela ali nikad jedinstvena BiH kao i činjenica da je većina bosanskih ne-Bošnjaka bila na strani agresora na BiH ubija mogućnost ideje RBiH u startu.
I sami govorimo da će ova država tek imati budućnost kao prava država kada sve nacionalističke stranke padnu, kako je onda mogla funkcionisati država kao normalna kada su tada pogotovo skoro svi bili u SDS-HDZ-SDA transu?
I da, smatram da je veliki spas za bošnjački narod bio što je naš odgovor na SDS i HDZ bilo većinsko glasanje za SDA ma šta god danas mislili o toj stranci. Da se nismo tada probudili iz komunističkog sna i nacionalno osvjestili nastradali bi još više.