Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post Reply
insomnia78

#626 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by insomnia78 »

Jebo vas vino
Bolja je kuhana rakija
HAVANA

#627 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:Jebo vas vino
Bolja je kuhana rakija
Kad smo vec kod rakije :D Neku noc steglo grlo,kasljem,nikakav...Kaze jaran spucaj rakiju domacu,bijelog luka...Ja ko nov.Haj reko,mada nikad ne pijem rakiju...Nadjem nekakvu domacicu s peljesca i naspem,procepi na prvu,prodiso al tesko ide...Moram jos malo,haj reko narezacu sudzuke i sira,bolje ce ic...Narezem,haj reko i da zamijenim zice na gitari...Poslije sat vremena,oko 23h...Sviram,pjevam,ne kasljem...a preskocio luk :lol:
muha_sa

#628 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:
Bolja je kuhana rakija
Kad smo vec kod rakije :D Neku noc steglo grlo,kasljem,nikakav...Kaze jaran spucaj rakiju domacu,bijelog luka...Ja ko nov.Haj reko,mada nikad ne pijem rakiju...Nadjem nekakvu domacicu s peljesca i naspem,procepi na prvu,prodiso al tesko ide...Moram jos malo,haj reko narezacu sudzuke i sira,bolje ce ic...Narezem,haj reko i da zamijenim zice na gitari...Poslije sat vremena,oko 23h...Sviram,pjevam,ne kasljem...a preskocio luk :lol:
:lol:

tako je moj dajdža--vazda foliro da ga zub boli i zaljevo zub dok se ne ubandaci :lol:

sad je moj dajdža a.r.

ne trebam prevodit a.r. :?
HAVANA

#629 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by HAVANA »

Ne trebas,amir rekic,isli zajedno na solfedjo.
HAVANA

#630 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by HAVANA »

Jebasmo malo vehidovu temu,ko ga jebe,nek smo bas. :D
sumirprimus

#631 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

Bolja je kuhana rakija
kakva crna rakija kuhana,samo iz frizdera direkt!
za grlo mislim... :D
salik79

#632 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

HAVANA wrote:Ne trebas,amir rekic,isli zajedno na solfedjo.
Nije je mu on dajdza, znam 100%.
HAVANA

#633 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by HAVANA »

To ba nesta francusko,on se pofrancuzio. :lol:
sumirprimus

#634 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

HAVANA wrote:To ba nesta francusko,on se pofrancuzio. :lol:
da sam mu reko jos i pindjur s bjelim lukom tacno me ne bi razumio :lol:
furlan

#635 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by furlan »

HAVANA wrote:Jebasmo malo vehidovu temu,ko ga jebe,nek smo bas. :D
Pa valjda je to i cilj. :D
Pa bolje je na kokainu bit, nego na ovom sto se ovdje nudi, ha ja. :D
muha_sa

#636 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by muha_sa »

furlan wrote:
što su se cafiri okupili :-) :-)
sumirprimus

#637 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by sumirprimus »

furlan wrote:
bolji od kuhanog vina???
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#638 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _BataZiv_0809 »

Kuhano vino=Tito i Partija :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#639 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Truba »

Image
znam onog ustaša :lol: :lol: :lol:
beniciodeltoro

#640 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by beniciodeltoro »

_BataZiv_0809 wrote:
salik79 wrote:
A kada se majka spominje to ne spada u "slobodu govora"?! Ako je tako, bujrum, da se nadjemo i odemo jedan drugoga prijaviti za uvredu (kao, ti meni Boga, ja tebi majku), da vidimo sta je stvarna sloboda govora. Po tvom bi samo ja dobio prijavu?!
Majka je bioloska kategorija isto kao i rasa, spol, seksualna orjentacija.

Reci da je neko glup jer je crnac/zena/homoseksualac nije sloboda govora.

Ali reci da je neko glup jer mu je Koeljo najbolji pisac/Moamer Kasumovic najbolji glumac/ jeste sloboda govora jer je on tako izabrao.

Tako si i ti izabrao da vjerujes u neko bozanstvo i izabrao si da te psovanje istog vrijedja.

Ja svoju mater nisam birao (a i da sam birao bolju ne bih izabrao :kiss: ) i samim tim psovanje istog nije sloboda govora.
Samo što većina vjernika gleda to iz drugačije perspektive. Uglavnom ljudi koji su ateiste ili koji su došli do tačke da sebi postavljaju pitanja kako smo nastali i sumnjaju u Boga su spremni da uopšte razmatraju kako je vjera ustvari izbor svakog pojedinca. Većina smatra da se podrazumijeva da Bog postoji i da nas je on stvorio i to smatraju činjenicom poput činjenice da nas je naša majka rodila "Hvala dragom Allahu što me stvori ovakvog spaćnog", "Uz Božju pomoć mati se porodi u onakvim teškim uslovima" i slično.
Ne možeš jednostavno na osnovu tvog stava, uvjerenja i šta ti smatraš izborom drugima određivati šta je uvreda a šta ne jer za mnoge oni nisu birali svojom voljom Boga nego je Bog njih izabrao.
To bi bilo sada isto, da se vratimo na primjer sa majkom, da se pojavi sada neki teoretičar i kaže da nas nije mati niti jedna druga žena rodila i da su nas proizveli na drugačiji način jer ko se od nas sjeća prvog dana života kada smo tek došli na ovaj svijet i iz tog razloga on može tebi opsovati mater i ne smata to uvredom.
Tito_i_Partija

#641 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Tito_i_Partija »

_BataZiv_0809 wrote:Kuhano vino=Tito i Partija :D
Image
Kikibombona

#642 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Kikibombona »

tututuuuu wrote:ja ne znam kako to hoda u islamu i je li tu normalno prijetiti, al moj zdrav razum nalaze da nije. U krscanstvu svakako nije. Nek si on tati prijeti. Da je drzava kako treba pokucala bi mu policija na vrata.

Uz to dovoljno govori da se manifestacija odrzava na trgu koji je ionako prepun kafica gdje se odavno toci alkohol.

Isto tako ne znam da iko prijeti homoseksualcima u katolicanstvu. njima se jednostavno ne dopusta crkveno sklapanje braka jer to nije u skladu sa vjerom, i to je tako i sto se mene tice to je potpuno opravdano jer niko te ne sili da budes homoseksualac a isto tako niko te ne sili da sklapas crkveni brak. al niko njima ne brani da budu homoseksualci, a kamo li prijeti na bilo kakav nacin.

tako da, ja nisam musliman, ne idem u dzamiju, ne zanima me ni dzamija ni islam, pa tako si hodza moze u su*ak zabiti svoje zahtjeve.
Kakve gluposti valjas?
Kojem krscanstvu?

Ovom krscanstvu koje nema nikakve poluge moci, koje je potisnuto na margine odlucivanja!?

Ili je rijec o krscanstvu koje je stoljecima imalo poluge moci u svojim rukama!??

To bi bilo kao da ja pisem kako je neki zlocinac osudjen na 40 godina samice prestao ciniti zlocine i naprasno postao gradjanin sa kojim drustvo nema nikakvih problema.
Bodkin

#643 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Bodkin »

salik79 wrote:
Bodkin wrote: U prqvu je bata 100% osim ovoga za majku. Vrijedjanje tvoje religije mene ne treba da tangira. To sto ja mislim da su transformersi omnipotentna bica, a ne neko bice izmisljeno od strane covjeka i ubaceno u knjige je moje pravo. Onog dana kad bude kaznjivo zakonski treba spaliti ovu zemlju. Svoju viziju zivota i svoje vjerovanje drugima ne mozes nametati i tvoje svetinje su samo tebi svete
Gdje sam sta nametao, molim te citiraj!? Osvrnuo sam se na vrijedjanje mojih osjecanja od strane @nightvisiona i nista vise. Jel' i tebi to problem sagledati i prihvatiti kako jeste, ili treba da razvodnjavamo diskusiju do beskonacnosti?!
Nisam ni rekao da si ti nego da ako dodje do toga. A ti nameces drugima svoje vidjenje u smislu da se tvoje svetinje ne smiju dirati jer su svete tebi. Druge ko jebe. Inace vjernici imaju obicaj da kazu da je njima Bog svetinja ali kad kazes meni je Sila svetinja oni se nasmiju.
Bodkin

#644 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Bodkin »

Kikibombona wrote:
tututuuuu wrote:ja ne znam kako to hoda u islamu i je li tu normalno prijetiti, al moj zdrav razum nalaze da nije. U krscanstvu svakako nije. Nek si on tati prijeti. Da je drzava kako treba pokucala bi mu policija na vrata.

Uz to dovoljno govori da se manifestacija odrzava na trgu koji je ionako prepun kafica gdje se odavno toci alkohol.

Isto tako ne znam da iko prijeti homoseksualcima u katolicanstvu. njima se jednostavno ne dopusta crkveno sklapanje braka jer to nije u skladu sa vjerom, i to je tako i sto se mene tice to je potpuno opravdano jer niko te ne sili da budes homoseksualac a isto tako niko te ne sili da sklapas crkveni brak. al niko njima ne brani da budu homoseksualci, a kamo li prijeti na bilo kakav nacin.

tako da, ja nisam musliman, ne idem u dzamiju, ne zanima me ni dzamija ni islam, pa tako si hodza moze u su*ak zabiti svoje zahtjeve.
Kakve gluposti valjas?
Kojem krscanstvu?

Ovom krscanstvu koje nema nikakve poluge moci, koje je potisnuto na margine odlucivanja!?

Ili je rijec o krscanstvu koje je stoljecima imalo poluge moci u svojim rukama!??

To bi bilo kao da ja pisem kako je neki zlocinac osudjen na 40 godina samice prestao ciniti zlocine i naprasno postao gradjanin sa kojim drustvo nema nikakvih problema.
1000 godina nas crkva u mraku drzala i sad su ok. Dajmo onda i islamu jos 500
Altsa

#645 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Altsa »

Medžlis IZ po svom dobrom obicaju zabio autogol. blago budalama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#646 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by _BataZiv_0809 »

beniciodeltoro wrote: Samo što većina vjernika gleda to iz drugačije perspektive. Uglavnom ljudi koji su ateiste ili koji su došli do tačke da sebi postavljaju pitanja kako smo nastali i sumnjaju u Boga su spremni da uopšte razmatraju kako je vjera ustvari izbor svakog pojedinca. Većina smatra da se podrazumijeva da Bog postoji i da nas je on stvorio i to smatraju činjenicom poput činjenice da nas je naša majka rodila "Hvala dragom Allahu što me stvori ovakvog spaćnog", "Uz Božju pomoć mati se porodi u onakvim teškim uslovima" i slično.
Ne možeš jednostavno na osnovu tvog stava, uvjerenja i šta ti smatraš izborom drugima određivati šta je uvreda a šta ne jer za mnoge oni nisu birali svojom voljom Boga nego je Bog njih izabrao.
To bi bilo sada isto, da se vratimo na primjer sa majkom, da se pojavi sada neki teoretičar i kaže da nas nije mati niti jedna druga žena rodila i da su nas proizveli na drugačiji način jer ko se od nas sjeća prvog dana života kada smo tek došli na ovaj svijet i iz tog razloga on može tebi opsovati mater i ne smata to uvredom.
Ponavljam i tebi, kao i saliku, vase uvjerenje i sloboda vjerovanja nisu nista veci od moje slobode nevjerovanja. Ne odredjujem ja nikome nista, ravnopravni smo, ali bioloske i drustvene kategorije nisu isto.

Ako se pojavi takav teoreticar, to ne znaci da ce njegova teorija biti opceprihvacena. Pa tako logicnu stvar kao sto je evolucija tuku iz svih oruzja, a da prihvate takvu konstrukciju koju si ti napisao :roll:
Kikibombona

#647 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Kikibombona »

Fudo Bosna wrote:Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

PUNA PODRŠKA MEDŽLISU IZ BUGOJNO KAO I NAŠOJ IZBIH !!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I gospodo, možete samo sanjati da će Bošnjaci/muslimani šutjeti i trpiti, imamo mi svoju IZBIH, svoje šehide, koji su krvlju sačuvali ovu državu i ovaj narod , ali i ostale patriote, koji su se sa nama borili, iz reda drugih naroda, naše gazije, našu zajedniču Domovinu BIH, nacionalni ponos, možete "plakati" za vremenima kada smo mi Bošnjaci šutjeli a Vi nas "pljuvali i vrijeđali"... Razumijemo Vas , zašto "pjenite", stare ružne navike iz prošlosti, ali neka navičete se na "nove" Bošnjake, ponosne , pravedne, časne, tolerantne ali i stamene !

A ovoj gospodi što vrijeđaju, ("balvane"), što pjene, (pljuju po islamskim službenicima/imamima i IZBIH), lafu po službenicima , a ono kriju svoju netrepeljivost prema islamu, neka pjene, neka prosipaju svoj kućni neodgoj i nekulturu, "puknite" u svojoj zlobici i netoleranciji, kada ne znate voljeti i poštovati drugo i drugačije ili ako ne poštujete sebe i svoju vjeru i svoj narod ! "Pušite se" i "pjenite", od nas Bošnjaka muslimana imate, bez obzira na Vašu netoleranciju i vrijeđanja ipak, mir /selam, i savjet, da poradite na odgoju, da odstranite tu mržnju, imate pravo da "pjenite" ali to Vama gospodo šteti jer je netolerancija nezdrava, (štetna je za Vaše duhovno zdravlje) !!! :kiss:

Naravno , abrahamskoj braći katolicima,Hrvatima, pozdrav, mir/selam, želimo Vam sve najbolje, NAMA VJERNICIMA VAŠE ISPOVJEDANJE VJERE NE SMETA, ali mi, Bošnjaci vjernici, smetamo nacionalistima, pa bili oni: hrvatske , bošnjačke ili srpkse nacionalnosti, pogotovu kada upozoravamo na dvostruke aršine/licemjerje pojedinaca, koji se kriju iza lažne vjerske tolerancije, a (niđe veze) ili iza netolerancije u vidu agresivnoga ateizma !!!

:bih:
Pravi pravcati vjerski fanatik!
Fudo Bosna

#648 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by Fudo Bosna »

[quote="tututuuuu"][quote="Fudo Bosna"]
Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

balvan... :kiss:

PUNA PODRŠKA MEDŽLISU IZ BUGOJNO KAO I NAŠOJ IZBIH !!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

I gospodo, možete samo sanjati da će Bošnjaci/muslimani šutjeti i trpiti, imamo mi svoju IZBIH, svoje šehide, koji su krvlju sačuvali ovu državu i ovaj narod , ali i ostale patriote, koji su se sa nama borili, iz reda drugih naroda, naše gazije, našu zajedniču Domovinu BIH, nacionalni ponos, možete "plakati" za vremenima kada smo mi Bošnjaci šutjeli a Vi nas "pljuvali i vrijeđali"... Razumijemo Vas , zašto "pjenite", stare ružne navike iz prošlosti, ali neka navičete se na "nove" Bošnjake, ponosne , pravedne, časne, tolerantne ali i stamene !

A ovoj gospodi što vrijeđaju, (nazivaju "balvanima", :kiss: "vjerskim fanaticima" :kiss: ), što pjene, (pljuju po islamskim službenicima/imamima i IZBIH), lafu po službenicima , a ono kriju svoju netrepeljivost prema islamu, neka pjene, neka prosipaju svoj kućni neodgoj i nekulturu, "puknite" u svojoj zlobici i netoleranciji, kada ne znate voljeti i poštovati drugo i drugačije ili ako ne poštujete sebe i svoju vjeru i svoj narod ! "Pušite se" i "pjenite", od nas Bošnjaka muslimana imate, bez obzira na Vašu netoleranciju i vrijeđanja ipak, mir /selam, i savjet, da poradite na odgoju, da odstranite tu mržnju, imate pravo da "pjenite" ali to Vama gospodo šteti jer je netolerancija nezdrava, (štetna je za Vaše duhovno zdravlje) !!! :kiss:

Naravno , abrahamskoj braći katolicima,Hrvatima, pozdrav, mir/selam, želimo Vam sve najbolje, NAMA VJERNICIMA VAŠE ISPOVJEDANJE VJERE NE SMETA, ali mi, Bošnjaci vjernici, smetamo nacionalistima, pa bili oni: hrvatske , bošnjačke ili srpkse nacionalnosti, pogotovu kada upozoravamo na dvostruke aršine/licemjerje pojedinaca, koji se kriju iza lažne vjerske tolerancije, a (niđe veze) ili iza netolerancije u vidu agresivnoga ateizma !!!

:bih:
Last edited by Fudo Bosna on 07/12/2015 14:17, edited 1 time in total.
salik79

#649 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by salik79 »

Bodkin wrote:
salik79 wrote:
Bodkin wrote: U prqvu je bata 100% osim ovoga za majku. Vrijedjanje tvoje religije mene ne treba da tangira. To sto ja mislim da su transformersi omnipotentna bica, a ne neko bice izmisljeno od strane covjeka i ubaceno u knjige je moje pravo. Onog dana kad bude kaznjivo zakonski treba spaliti ovu zemlju. Svoju viziju zivota i svoje vjerovanje drugima ne mozes nametati i tvoje svetinje su samo tebi svete
Gdje sam sta nametao, molim te citiraj!? Osvrnuo sam se na vrijedjanje mojih osjecanja od strane @nightvisiona i nista vise. Jel' i tebi to problem sagledati i prihvatiti kako jeste, ili treba da razvodnjavamo diskusiju do beskonacnosti?!
Nisam ni rekao da si ti nego da ako dodje do toga. A ti nameces drugima svoje vidjenje u smislu da se tvoje svetinje ne smiju dirati jer su svete tebi. Druge ko jebe. Inace vjernici imaju obicaj da kazu da je njima Bog svetinja ali kad kazes meni je Sila svetinja oni se nasmiju.
Molim te da mi citiras jednu moju izjavu iz koje je vidljivo da mi se "jebe" za tudje vrijednosti, a da su mi samo moje vrijedne?! Obecavam da cu se samobanovati.

Jos jednom apelujem na gram zdravog razuma da pogledas na sta sam reagovao!
Last edited by salik79 on 07/12/2015 14:15, edited 1 time in total.
furlan

#650 Re: Božićni sajam smeta Medžlisu IZ, vrijeđa muslimane u Bugojnu

Post by furlan »

Fudo ba , nidze veze, zastava BiH i ovo sto ti pises, il' ima :?
Post Reply