Driving over the Belgian/French border. No border controls here as yet. #ParisAttack

Puno bi im pomoglo i da je biloO'zone wrote:Evo kažu da nije bilo obezbjedjenja na koncertu i da su teroristi razgovarali na čistom francuskom jeziku izmedju sebe.
Na sky-u pise 120 u dvorani, 11 u restoranu i 3 kod stadionainsomnia78 wrote:Ja pratim jedno 3-4 francuske televizije i svi kazu 120 ukupno, oko 80 u dvoraniagnostic_front wrote:Evo ja pratim sky news na youtube i oni pišu: "French media: 120 killed in Paris theatre"
https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg
Honda Hondas wrote: Jedan od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu je uhapšen. On je priznao da je član "Islamske države" i da je, kao i druga dvojica napadača, došao iz Sirije, javio je CNN.
To je problem danas, nikako ne mozes znati ko je terorista. Dojuce normalan a onda ga uputi neki sejh u precice od mizernog dunjaluka do dzeneta punog djevica. I slijedi bum...O'zone wrote:Evo kažu da nije bilo obezbjedjenja na koncertu i da su teroristi razgovarali na čistom francuskom jeziku izmedju sebe.
Bice postavljene samo kontrole, nece biti zatvaranja granicaLatte wrote:
Driving over the Belgian/French border. No border controls here as yet. #ParisAttack
Puno koliko god da jeinsomnia78 wrote:Ja pratim jedno 3-4 francuske televizije i svi kazu 120 ukupno, oko 80 u dvoraniagnostic_front wrote:Evo ja pratim sky news na youtube i oni pišu: "French media: 120 killed in Paris theatre"
https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg
CNN izmislja, niko nije uhapsenHouse wrote:Honda Hondas wrote: Jedan od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu je uhapšen. On je priznao da je član "Islamske države" i da je, kao i druga dvojica napadača, došao iz Sirije, javio je CNN.
odlično
e jbginsomnia78 wrote:CNN izmislja, niko nije uhapsenHouse wrote:Honda Hondas wrote: Jedan od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu je uhapšen. On je priznao da je član "Islamske države" i da je, kao i druga dvojica napadača, došao iz Sirije, javio je CNN.
odlično
Drzavni tuzilac rece da ih je najmanje pet "neutralizovano"O'zone wrote:Puno koliko god da jeinsomnia78 wrote:Ja pratim jedno 3-4 francuske televizije i svi kazu 120 ukupno, oko 80 u dvoraniagnostic_front wrote:Evo ja pratim sky news na youtube i oni pišu: "French media: 120 killed in Paris theatre"
https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg![]()
Do jutra neće biti sigurnih informacija.
Mene samo još zanima jel im koji uteko od ovih kozojeba?
Nisu onda trebali dirat Sadama, Gadafija, Mubaraka, Asada itd.It_is_a_Leclerc wrote:ISIL mogu unistiti samo muslimani kojima je preko glave izvinjavanja za tudje sranje. A daleko smo jos od tacke kada ce to biti moguce
Smrdi kompletna priča od početka "iznenadnog" egzodusa nakon skoro 5-o godišnjeg krvoprolica al ne talasajNjanjavi wrote:Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
Pa cim je krenulo ja sam svim svojima pricao x puta da to zestoko smrdi, da ima neka agenda iza toga.
Mislim ono, ratovi dole traju masu godina, i najednom exodus, najednom navala abnormalno velikog broja izbjeglica sa i ne bas ugrozenih prostora dole.
I to bas preko ovih prostora, preko siptarije, gdje ima masa exploziva i oruzja na crnom trzistu.
A te famozne obavjestajne agencije drkaju kurac i propustaju ih bez provjera.
I veceras cuh jednog analiticara na nekom kanalu da spominje albaniju i balkan kao mogucnost gdje se mogao nabavit exploziv za ovo sranje.
Sve me navodi na ideju da je namjerno pusteno toliko izbjeglica unutra da bi se desilo ovakvo sranje, i zatvorile se granice, ogranicila sloboda u eu, podigla agenda policijske drzave i vece kontrole drustva.
Prosto mi nevjerovatno i zamislit da te tolike sigurnosne agencije prst u uho i tek tako ignorisu sasvim realnu prjetnju o infiltraciji tih debila u eu medju tolikom masom izbjeglica.
I eto sad se pocinje pojavljivat ta prica da neke obavjestajne sluzbe misle da ih se ufiltriralo oko 20000.
I sto je najsmjesnije, tek nakon sranja pustaju tu info, jel jos kome to smrdi tako vam boga.
Nema ovo veze sa izbjeglicamaNjanjavi wrote:Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
Pa cim je krenulo ja sam svim svojima pricao x puta da to zestoko smrdi, da ima neka agenda iza toga.
Mislim ono, ratovi dole traju masu godina, i najednom exodus, najednom navala abnormalno velikog broja izbjeglica sa i ne bas ugrozenih prostora dole.
I to bas preko ovih prostora, preko siptarije, gdje ima masa exploziva i oruzja na crnom trzistu.
I veceras cuh jednog analiticara na nekom kanalu da spominje albaniju i balkan kao mogucnost gdje se mogao nabavit exploziv za ovo sranje.
Sve me navodi na ideju da je namjerno pusteno toliko izbjeglica unutra da bi se desilo ovakvo sranje, i zatvorile se granice, ogranicila sloboda u eu, podigla agenda policijske drzave i vece kontrole drustva.
Prosto mi nevjerovatno i zamislit da te tolike sigurnosne agencije prst u uho i tek tako ignorisu sasvim realnu prjetnju o infiltraciji tih debila u eu medju tolikom masom izbjeglica.
I eto sad se pocinje pojavljivat ta prica da neke obavjestajne sluzbe misle da ih se ufiltriralo oko 20000.
I sto je najsmjesnije, tek nakon sranja pustaju tu info, jel jos kome to smrdi tako vam boga.
Bjezi u Bosnu da tamo ne pogines, sigurnije ti je a i ljepse u nasem lijepom Sarajevuinsomnia78 wrote:Sto se tice granica, Francuzi su vratili kontrole ali granice nisu zatvorene
U Hrvatskim prihvatnim centrima su itekako pod kontrolom specijalne policije, uredno se legitimišu i pretresaju pri ulasku. Uvjerio se nekoliko puta lično. Šta ti misliš da se oni šetuckaju kako im volja?Njanjavi wrote:Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
A koliko ce ih jos umrijeti od povreda po bolnicama, ako ne bude izaslo na vise od 300 mrtvih, eto vidjet ces.O'zone wrote:CNN najmanje 153 poginulih
UN konvencije ne znače mnogo ako zemlje koje odluče da ih prekrše su na primjer SAD; Francuska, Njemačka, Kina, Rusija i slične. Naime, nema niko toliko jak da ih kazni za kršenje tih konvencija.Opetja033 wrote: Izbjeglice iz ratnih podrucja niko ne smije dirati niti i pomisliti da protjera. Konvencije UN im garantuju sigurnost.
Ne dolaze izbjeglice u Evropu zbog dragosti i želje nego zbog patnje, muke, strahota i zla... Jadni i bolesni su ti komentariHonda Hondas wrote:A koliko ce ih jos umrijeti od povreda po bolnicama, ako ne bude izaslo na vise od 300 mrtvih, eto vidjet ces.O'zone wrote:CNN najmanje 153 poginulih
Ove izbjeglce treba otjerati iz Evrope. nek idu u Kinu i traze azil tamo.. mamu im
Treba im UN konvencijama garantovati sigurnost i zastitu od progona po svim mogucim osnovama, a zapita li se iko ko ce nama garantovati sigurnost da se tamo neki bradonja nece raznijeti spominjujuci Allaha i ISIL??
mogao je bilo ko od nas biti u Parizu sa zenom i porodicom danas...