Pariz

Post Reply
Latte

#626 Re: Pariz

Post by Latte »

Image

Driving over the Belgian/French border. No border controls here as yet. #ParisAttack
insomnia78

#627 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:Evo kažu da nije bilo obezbjedjenja na koncertu i da su teroristi razgovarali na čistom francuskom jeziku izmedju sebe.
Puno bi im pomoglo i da je bilo
Upravo tuzilac kaze da je ukupno najmanje 5 terorista "neutralizovano"
Ripicipi

#628 Re: Pariz

Post by Ripicipi »

insomnia78 wrote:
agnostic_front wrote:Evo ja pratim sky news na youtube i oni pišu: "French media: 120 killed in Paris theatre"

https://www.youtube.com/watch?v=y60wDzZt8yg
Ja pratim jedno 3-4 francuske televizije i svi kazu 120 ukupno, oko 80 u dvorani
Na sky-u pise 120 u dvorani, 11 u restoranu i 3 kod stadiona
House

#629 Re: Pariz

Post by House »

Honda Hondas wrote: Jedan od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu je uhapšen. On je priznao da je član "Islamske države" i da je, kao i druga dvojica napadača, došao iz Sirije, javio je CNN.

:thumbup: odlično
Last edited by House on 14/11/2015 02:27, edited 1 time in total.
MMM1977

#630 Re: Pariz

Post by MMM1977 »

O'zone wrote:Evo kažu da nije bilo obezbjedjenja na koncertu i da su teroristi razgovarali na čistom francuskom jeziku izmedju sebe.
To je problem danas, nikako ne mozes znati ko je terorista. Dojuce normalan a onda ga uputi neki sejh u precice od mizernog dunjaluka do dzeneta punog djevica. I slijedi bum...
insomnia78

#631 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Latte wrote:Image

Driving over the Belgian/French border. No border controls here as yet. #ParisAttack
Bice postavljene samo kontrole, nece biti zatvaranja granica
Sad je AFP potvrdio
O'zone
Globalni moderator

#632 Re: Pariz

Post by O'zone »

insomnia78 wrote:
agnostic_front wrote:Evo ja pratim sky news na youtube i oni pišu: "French media: 120 killed in Paris theatre"

Ja pratim jedno 3-4 francuske televizije i svi kazu 120 ukupno, oko 80 u dvorani
Puno koliko god da je :(

Do jutra neće biti sigurnih informacija.

Mene samo još zanima jel im koji uteko od ovih kozojeba?
insomnia78

#633 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

House wrote:
Honda Hondas wrote: Jedan od napadača na koncertnu dvoranu Bataclan u Parizu je uhapšen. On je priznao da je član "Islamske države" i da je, kao i druga dvojica napadača, došao iz Sirije, javio je CNN.

CNN izmislja, niko nije uhapsen
Njanjavi

#634 Re: Pariz

Post by Njanjavi »

Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
Pa cim je krenulo ja sam svim svojima pricao x puta da to zestoko smrdi, da ima neka agenda iza toga.
Mislim ono, ratovi dole traju masu godina, i najednom exodus, najednom navala abnormalno velikog broja izbjeglica sa i ne bas ugrozenih prostora dole.
I to bas preko ovih prostora, preko siptarije, gdje ima masa exploziva i oruzja na crnom trzistu.
A te famozne obavjestajne agencije drkaju kurac i propustaju ih bez provjera.
I veceras cuh jednog analiticara na nekom kanalu da spominje albaniju i balkan kao mogucnost gdje se mogao nabavit exploziv za ovo sranje.
Sve me navodi na ideju da je namjerno pusteno toliko izbjeglica unutra da bi se desilo ovakvo sranje, i zatvorile se granice, ogranicila sloboda u eu, podigla agenda policijske drzave i vece kontrole drustva.
Prosto mi nevjerovatno i zamislit da te tolike sigurnosne agencije prst u uho i tek tako ignorisu sasvim realnu prjetnju o infiltraciji tih debila u eu medju tolikom masom izbjeglica.
I eto sad se pocinje pojavljivat ta prica da neke obavjestajne sluzbe misle da ih se ufiltriralo oko 20000.
I sto je najsmjesnije, tek nakon sranja pustaju tu info, jel jos kome to smrdi tako vam boga.
House

#635 Re: Pariz

Post by House »

insomnia78 wrote:
House wrote:

CNN izmislja, niko nije uhapsen
e jbg :roll:

američki debili
insomnia78

#636 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

O'zone wrote:
insomnia78 wrote:

Puno koliko god da je :(

Do jutra neće biti sigurnih informacija.

Mene samo još zanima jel im koji uteko od ovih kozojeba?
Drzavni tuzilac rece da ih je najmanje pet "neutralizovano"
asker

#637 Re: Pariz

Post by asker »

It_is_a_Leclerc wrote:ISIL mogu unistiti samo muslimani kojima je preko glave izvinjavanja za tudje sranje. A daleko smo jos od tacke kada ce to biti moguce
Nisu onda trebali dirat Sadama, Gadafija, Mubaraka, Asada itd.

Zao mi je neduznih ljudi u Parizu.
Latte

#638 Re: Pariz

Post by Latte »

Agence France-Presse ✔ @AFP
#BREAKING One of Paris attackers mentioned French military action in Syria: witness

BREAKING: 4 police officers killed in raid on Bataclan Hall in #Paris according to reports from @itele.
Last edited by Latte on 14/11/2015 02:33, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#639 Re: Pariz

Post by O'zone »

Njanjavi wrote:Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
Pa cim je krenulo ja sam svim svojima pricao x puta da to zestoko smrdi, da ima neka agenda iza toga.
Mislim ono, ratovi dole traju masu godina, i najednom exodus, najednom navala abnormalno velikog broja izbjeglica sa i ne bas ugrozenih prostora dole.
I to bas preko ovih prostora, preko siptarije, gdje ima masa exploziva i oruzja na crnom trzistu.
I veceras cuh jednog analiticara na nekom kanalu da spominje albaniju i balkan kao mogucnost gdje se mogao nabavit exploziv za ovo sranje.
Sve me navodi na ideju da je namjerno pusteno toliko izbjeglica unutra da bi se desilo ovakvo sranje, i zatvorile se granice, ogranicila sloboda u eu, podigla agenda policijske drzave i vece kontrole drustva.
Prosto mi nevjerovatno i zamislit da te tolike sigurnosne agencije prst u uho i tek tako ignorisu sasvim realnu prjetnju o infiltraciji tih debila u eu medju tolikom masom izbjeglica.
I eto sad se pocinje pojavljivat ta prica da neke obavjestajne sluzbe misle da ih se ufiltriralo oko 20000.
I sto je najsmjesnije, tek nakon sranja pustaju tu info, jel jos kome to smrdi tako vam boga.
Smrdi kompletna priča od početka "iznenadnog" egzodusa nakon skoro 5-o godišnjeg krvoprolica al ne talasaj
Opetja033

#640 Re: Pariz

Post by Opetja033 »

Nije mi jasno kako ljudi pokusavaju opravdati ovaj teroristicki cin. Makar i indirektno. Cim u ovom kontekstu napises "ali", sve sto je napisano prije toga pada u vodu.
Ovo je gnusan teroristicki cin, pobijeni su neduzni ljudi.
Zabijanjem glave u pijesak mi muslimani necemo postici ama bas nista. Ovo je nasa odgovornost, ne sam teroristicki napad nego borba sa ovim neljudima. Moramo shvatiti da smo mi na prvoj liniji fronta borbe protiv njih. Ne Zapad, ne Rusi. Naravno da svako ima svoj dio odgovornosti ali je nas najveci.

Naravno vidim da je i ovdje islamofobicna, ksenofobicna rulja jedva docekala da iskoristi smrt neduznih ljudi pa da bljuje svoje predrasude.
Da podvucemo crtu i izvedemo par zakljucaka:
1) Muslimani moraju prestati zabijati glavu u pijesak. Ovo zlo samo mi mozemo iskorijeniti.
2) Ovo je cijena koju placaju otvorena drustva u ovakvim situacijama. Od ovoga se nemoguce zastiti ukoliko zelite da zivite u demokratskoj, slobodnoj drzavi.
3) Izbjeglice iz Sirije imaju pravo na azil. Niko ih ne moze i ne smije otjerati. Postoji nesto sto se zove zagarantovano pravo na azil. Sve civilizovane zemlje su potpisnice tih protokola. Islamofobi, ksenofobi i ostali mracnjaci mogu nastaviti da bljuju do sutra, ovo su cinjenice. Izbjeglice iz ratnih podrucja niko ne smije dirati niti i pomisliti da protjera. Konvencije UN im garantuju sigurnost.
insomnia78

#641 Re: Pariz

Post by insomnia78 »

Njanjavi wrote:Al realno pricajuci jel ikome smrdi prica oko pustanja tolikog broja izbjeglica odozdo najednom u eu?
Nema ovo veze sa izbjeglicama
99% da su ovo odradili ljudi, najvjerovatnije arapskog porjekla, rodjeni i odrasli u Francuskoj
To za Balkan i oruzje se slazem
bumerangss

#642 Re: Pariz

Post by bumerangss »

insomnia78 wrote:Sto se tice granica, Francuzi su vratili kontrole ali granice nisu zatvorene
Bjezi u Bosnu da tamo ne pogines, sigurnije ti je a i ljepse u nasem lijepom Sarajevu
O'zone
Globalni moderator

#643 Re: Pariz

Post by O'zone »

CNN najmanje 153 poginulih
House

#644 Re: Pariz

Post by House »

molim moderatore da pročešljaju temu i banuju sve koji vrijeđaju islam.

hvala.
House

#645 Re: Pariz

Post by House »

napadač u bijegu

ako je vjerovati cnn-u
vrbas1979

#646 Re: Pariz

Post by vrbas1979 »

U Hrvatskim prihvatnim centrima su itekako pod kontrolom specijalne policije, uredno se legitimišu i pretresaju pri ulasku. Uvjerio se nekoliko puta lično. Šta ti misliš da se oni šetuckaju kako im volja?
Honda Hondas

#647 Re: Pariz

Post by Honda Hondas »

O'zone wrote:CNN najmanje 153 poginulih
A koliko ce ih jos umrijeti od povreda po bolnicama, ako ne bude izaslo na vise od 300 mrtvih, eto vidjet ces.

Ove izbjeglce treba otjerati iz Evrope. nek idu u Kinu i traze azil tamo.. mamu im

Treba im UN konvencijama garantovati sigurnost i zastitu od progona po svim mogucim osnovama, a zapita li se iko ko ce nama garantovati sigurnost da se tamo neki bradonja nece raznijeti spominjujuci Allaha i ISIL??

mogao je bilo ko od nas biti u Parizu sa zenom i porodicom danas...
House

#648 Re: Pariz

Post by House »

valjda će nakon ovog' odraditi kopnenu akciju u sirij i razjebat teroriste
Hakiz

#649 Re: Pariz

Post by Hakiz »

Opetja033 wrote: Izbjeglice iz ratnih podrucja niko ne smije dirati niti i pomisliti da protjera. Konvencije UN im garantuju sigurnost.
UN konvencije ne znače mnogo ako zemlje koje odluče da ih prekrše su na primjer SAD; Francuska, Njemačka, Kina, Rusija i slične. Naime, nema niko toliko jak da ih kazni za kršenje tih konvencija.
vrbas1979

#650 Re: Pariz

Post by vrbas1979 »

Honda Hondas wrote:
O'zone wrote:CNN najmanje 153 poginulih
A koliko ce ih jos umrijeti od povreda po bolnicama, ako ne bude izaslo na vise od 300 mrtvih, eto vidjet ces.

Ove izbjeglce treba otjerati iz Evrope. nek idu u Kinu i traze azil tamo.. mamu im

Treba im UN konvencijama garantovati sigurnost i zastitu od progona po svim mogucim osnovama, a zapita li se iko ko ce nama garantovati sigurnost da se tamo neki bradonja nece raznijeti spominjujuci Allaha i ISIL??

mogao je bilo ko od nas biti u Parizu sa zenom i porodicom danas...
Ne dolaze izbjeglice u Evropu zbog dragosti i želje nego zbog patnje, muke, strahota i zla... Jadni i bolesni su ti komentari
Post Reply