Okupatorske zastave na Bobovcu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hAZNADAR

#626 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

hrasno38 wrote:
hAZNADAR wrote:
hrasno38 wrote:
Ne treba nikada zaboraviti da je BiH u srcu KRSCANSKE Evrope i sa tim se nije nikako zajebavati.
Dobro, a ko ce doci da nas zahebe,... ako se ne "uozbiljimo"?
Ko ce da nas spusti na zemlju? Englez, Francuz, Madjar, Talijan,... sigurno nece jer im se hebe za ovim srcem Evrope, ko ovdje svoj jezik kako naziva, naciju i kako tumaci historiju. Ko dakle?
Sacekaj da se dogodi jos jedan Mevlid Jasarevic pa ces da vidis!!!!
:D ma jasta, vec vidim sliku dronova kako bombarduju Sarajevo. Pa nismo mi Jelaviceva samouprava koja propade kada se par transportera SFOR parkiralo ispred banke. :D

Mi ovdje pricamo o historiji i kako narodi tumace historiju a ne o teroristima. Uozbilji se malo.
Ko ce nas spustiti na zemlju i isamarati zbog naseg tumacenje historije?
Mohamad Sissoko

#627 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Mohamad Sissoko »

Patriotska_Liga wrote:
Tvoje vrijeme i vrijeme takvih poput tebe je prošlo, dolazi vrijeme hrabrijih i sposobnijih. Jugonjare, vjerski fanatici i slični završit će na društvenim marginama, gdje im je i mjesto.
Problem je što on i slicni u svakom Bosnjaku vidi Mevlida, al fazon je sto i prosjecni đikan u Bosnjaku vidi Mevlida, stoga slicnost u vec pisanim citatima nije bas slucajna. Nije im jasno koliko slicno zvuce, sve od "turskog gena"...do Mevlida, a na takve stvari ne treba sutit pa dolazile od matere rodjene.
tututuuuu

#628 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by tututuuuu »

Goldenhand wrote:Hrasno je upravu. Bošnjaci (mi, i ja sam Bošnjak) se trebaju sekularizirati da bi privukli bosanske katolike koji su Bošnjaci kao i mi. Kad se sjetim one tuge pred popis "Bošnjak, islam, bosanski". Religija treba biti privatna stvar svakog čovjeka, a ne glavna osobina nacije. Za Srbe me i nije briga jer su 95% njih naselili Turci, Karađorđevići, Tito, Milošević i Karadžić. Ako ima pravoslavaca koji se osjećaju Bošnjacima meni ne smetaju. Bilo bi nekako logično da se asimiliraš nakon što živiš 200 godina u jednoj državi.

U Bobovac Bošnjaci ništa ne ulažu, ne brinu se za njega i ne bi me čudilo da nam ga za 200 godina neko ukrade. Baš kao što su nam katolike počeli krasti prije 200 godina. Uopšte se zapravo ne brinemo za svoju državu. Niko ne radi ništa na povratku u RS, na boljim odnosima sa Srbima i Hrvatima, kako se danas nazivaju, na očuvanju naše historije i kulture...
Cuj kako se danas nazivaju bosanski katolici. A kako se vi bosanski suniti nekad nazivaste? Zanima mene kao Bosnjaka?
Goldenhand

#629 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Goldenhand »

tututuuuu wrote:
Goldenhand wrote:Hrasno je upravu. Bošnjaci (mi, i ja sam Bošnjak) se trebaju sekularizirati da bi privukli bosanske katolike koji su Bošnjaci kao i mi. Kad se sjetim one tuge pred popis "Bošnjak, islam, bosanski". Religija treba biti privatna stvar svakog čovjeka, a ne glavna osobina nacije. Za Srbe me i nije briga jer su 95% njih naselili Turci, Karađorđevići, Tito, Milošević i Karadžić. Ako ima pravoslavaca koji se osjećaju Bošnjacima meni ne smetaju. Bilo bi nekako logično da se asimiliraš nakon što živiš 200 godina u jednoj državi.

U Bobovac Bošnjaci ništa ne ulažu, ne brinu se za njega i ne bi me čudilo da nam ga za 200 godina neko ukrade. Baš kao što su nam katolike počeli krasti prije 200 godina. Uopšte se zapravo ne brinemo za svoju državu. Niko ne radi ništa na povratku u RS, na boljim odnosima sa Srbima i Hrvatima, kako se danas nazivaju, na očuvanju naše historije i kulture...
Cuj kako se danas nazivaju bosanski katolici. A kako se vi bosanski suniti nekad nazivaste? Zanima mene kao Bosnjaka?
Nakon što nam Turci pobiše sve intelektualce nakon Husine pobune prozvaše nas Turcima, ali smo se vrlo brzo otrgli tom pokušaju asimilacije.
Bodkin

#630 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bodkin »

E cuj bosanski suniti :lol:
Patriotska_Liga

#631 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Patriotska_Liga »

Mohamad Sissoko wrote: Problem je što on i slicni u svakom Bosnjaku vidi Mevlida, al fazon je sto i prosjecni đikan u Bosnjaku vidi Mevlida, stoga slicnost u vec pisanim citatima nije bas slucajna. Nije im jasno koliko slicno zvuce, sve od "turskog gena"...do Mevlida, a na takve stvari ne treba sutit pa dolazile od matere rodjene.
Lik je klasična jugonjara koja zazire od religije do te mjere da u svakom nacionalnom pokretu vidi klerikalnu pozadinu. On kad čuje riječ Bošnjak u glavi mu se stvore obrisi Gornje Maoče i grupa bradonja. Lik jednostavno nije u stanju da neostrašćeno gleda na pojam Bošnjak i tu nema nikakve pomoći.

A đikani šire propagandu, njima odgovara da se misli da su Bošnjaci identične kpije Mevlida Jašarevića, oni ulažu sine milione da bi kreirali tu propagandu. Al' njonjo im što bi rekli, neće proći.
ronnie

#632 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by ronnie »

Bodkin wrote:E cuj bosanski suniti :lol:
Bošnjački valjda. Hrvati i Srbi nisu u tim vodama. :izet:
House

#633 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by House »

tututuuuu wrote:

misliš zanima tebe kao srbina ili hrvata? jer bošnjak nisi sigurno
ronnie

#634 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by ronnie »

prog321 wrote:
ronnie wrote:
prog321 wrote:Sto je apsolutno tacno, jer tada je postojala samo Madjarska na teritoriji danasnje kontinentalne Hrvatske.
Nije bilo ni H od Hrvata :-D
Koja Madjarska, jesi li ti čuo za kralja Tomislava? Čak i kad su ušli u konfederaciju sa Madjarima Hrvati su očuvali svoju državnost i hrvatski sabor.
Wikipedia je majka znanja. Vidim.
Kakav kralj Tomislav ?
Ne glupiraj se. On je bio obicni madjarski vazal.
Aha i zbog toga je okrunjen u Duvanjskom polju : https://hr.wikipedia.org/wiki/Kralj_Tomislav
hAZNADAR

#635 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

tututuuuu wrote:
hAZNADAR wrote:
tututuuuu wrote: Ali ja ponavljam da ja ovdje ne pricam o vjerskim imenima Ivan vs Muhamed recimo, vec o etnickim imenima, ili nacionalnim Tvrtko vs Osman, Radimir kao slavensko npr. vs Bajezit. Mene takvi nece nazivati izdajicom.
OK, definisi etnicko ime.
Kada definises napr hrvatsko ime, taj obrazac i objasnjenje po kome se prepoznaje hrvatsko etnicko ime - onda mozes dalje nastaviti sa svojim teorijama. Blago receno teorijama.
To je ime koje je dominatno za jedan narod, za njegove znamenite osobe koje su ga nosile. Koliko je Osman, Bajezit i Sulejman znacajan za Bosnjake, a koliko Tvrtko i ostale znacajne osobe Bosne? Pa s obzirom na ucestalost prvih, rekao bih prilicno, drugi ne slabo, neko nikako, nula, nista, nema. A ja ipak ne bih rekao da je to posljedica jer su eto svima ta imena jednostavno ljepsa, vec je to vise, to nisu muslimanska imena, to su imena "onih"...
O cemu ti to majke ti,.. :D cuj dominantno ime za jedan narod :D sta uopce znaci dominantno ime za jedan narod? Neka posebna imena mogu samo biti primjeri. A ja te ne pitam za primjere da mi nabrajas Tome, Petre, Franje, Ivane,.... vec definiciju, obrazac.
Fino te pitam jos jednom.

Definisi etnicko ime koje stalno ovdje spominjes.
Jer samo uz pomoc te definicije i pravila mozemo odrediti da li je neko ime eksplicitno hrvatsko.

Ljudi imaju obicaj reci spansko ime, ili francusko, hrvatsko, slovenacko, hriscansko, hindu, muslimansko,... ali to je samo asocijacija zbog ucestalosti nekog imena. Primjerice Franjo.
Izvorno znaci Francuz. Popularno i poznato diljem svijeta po Franji Asiskom(Franz von Assisi ili Francesco d'Assisi). U hrvatskom jeziku se javlja u oblicima prilagodjenim hrvatskom jeziku poput Frane, Frano, Franjo, Vrane, Francesko,..
Dakle nije nikakvo etnicko hrvatsko ime vec samo ime sa korijenom negdje drugdje prilagodjeno hrvatskom jeziku. Koristi se u mnoogim narodima.
Ili primjerice Tomislav. Korijen rijeci u slozenici dvije latinske rijeci Dominus i Slavus - sto znaci Gospodar Prst,.. pardon Gospodar Slavena. Jedno od najcescih imena u Hrvatskoj ali narodno ime sa korijenom u latinskoj. Branimir - slavenska slozenica - braniti i mir. Petar, Ivan,.. biblijski korijen. Sva ta imena nalazimo u nizu zemalja.

I opet pitam - koja je to definicija hrvatskog etnickog imena. Ne primjeri vec definicija.

Pa cemo onda nastaviti o autohtonim domacim narodnim imenima koja kao vi imate a mi nemamo. :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#636 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Ohanite malo :zzzz:
hAZNADAR

#637 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

House wrote:
misliš zanima tebe kao srbina ili hrvata? jer bošnjak nisi sigurno
Nemoj biti siguran. Navikao sam odavno u raspravama Bosanac vs Bosnjak, anacionalista vs nacionalista da su ovi prvi nerjetko vrlo bliski susjednim nacionalistickim stavovima. Na temi o bosanskom jeziku jedni od najvecih negatora su domaci jugonostalgicari i urbana elita. A tek o bosnjastvu koje tumace kao nacionalost SDA minderasa, mahalaca, zaguljenih, papaka,..
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#638 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

A vi koji placate porez Sve'ckoj utušiste boga oca bosnjackim nacionalizmom :lol:
hAZNADAR

#639 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:[
Odhebi malo od ove teme sa svojim provokacijama. Istresaj svoju poznatu mrznju prema dijaspori na nekoj drugoj temi. Tema je ovdje jasna i ako imas sta reci - reci. Buduci da si se proslavio sa negiranjem bosanskog jezika nebi me iznenadilo da cujem i od tebe da nemamo historije i da smo skup bjelosvjetskih otpadnika koji su se sjatili u Bosni povlacenjem Turske.
Last edited by hAZNADAR on 27/10/2015 20:35, edited 1 time in total.
Patriotska_Liga

#640 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Evo i stare jugonjare Balve Đikaninovića, kad god mu se ne sviđa kako teče konverzacija on sam sebe utješi da se to priča tamo negdje u ŠveCkoj, a da su oko njega sve pošteni ljudi i komunisti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#641 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Odhebi malo od ove teme sa svojim provokacijama. Istresaj svoju poznatu mrznju prema dijaspori na nekoj drugoj temi. Tema je ovdje jasna i ako imas sta reci - reci. Buduci da si se proslavio sa negiranjem bosanskog jezika nebi me iznenadilo da cujem i od tebe da nemamo historije i da smo skup bjelosvjetskih otpadnika koji su se sjatili u Bosni povlacenjem Turske.
Vi Svedjani?
hAZNADAR

#642 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hAZNADAR »

_BataZiv_0809 wrote:

Vi Svedjani?
Ne moze se niti jedna relevantna tema ovdje odrzati zbog provokatora koji zacas skrenu i tematiku i unesu ton koji shebe diskusiju. Nevjerovatno je da to rade isti ljudi i to nesmetano.

Dosao bata - da odmah prekinemo diskusiji jer cemo dzaba potrositi vrijeme na nesto sto ce moderacija zakljucati.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#643 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

hAZNADAR wrote:
Ne moze se niti jedna relevantna tema ovdje odrzati zbog provokatora koji zacas skrenu i tematiku i unesu ton koji shebe diskusiju. Nevjerovatno je da to rade isti ljudi i to nesmetano.

Dosao bata - da odmah prekinemo diskusiji jer cemo dzaba potrositi vrijeme na nesto sto ce moderacija zakljucati.
Relevantnu diskusiju vode relevantni diskutanti. Ja ovoj drzavi placam porez i imam svaki interes da ona opstane. Stoga ti je ne mozes voljeti vise od mene. Jer djela govore za sebe.

A to sto bi se ti gadjao nacionalizmom bez pokrica u realnom zivotu, tvoj je problem. A meni povod, da ti u granicama pravila ovog foruma, uvijek istu stvar natrljavam na nos :thumbup:
Bodkin

#644 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Bodkin »

_BataZiv_0809 wrote:
hAZNADAR wrote:
Vi Svedjani?
:lol:
hAZNADAR wrote:
_BataZiv_0809 wrote:

Vi Svedjani?

inace je diskusija bila do sad plodna i uspjesna :D
Patriotska_Liga

#645 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Lik sa tvog avatara se u srpskom parlamentu zalagao za uništenje te države koju ti navodno voliš i u kojoj kao plaćaš porez. Mora da si podvojena ličnost.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#646 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by _BataZiv_0809 »

Patriotska_Liga wrote:Lik sa tvog avatara se u srpskom parlamentu zalagao za uništenje te države koju ti navodno voliš i u kojoj kao plaćaš porez. Mora da si podvojena ličnost.
Ma sta god ti odgovara-četnik, đikan, podvojena ličnost. Samo jaši svi smo naši :izet: :lol:
Mohamad Sissoko

#647 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by Mohamad Sissoko »

Patriotska_Liga wrote:Lik sa tvog avatara se u srpskom parlamentu zalagao za uništenje te države koju ti navodno voliš i u kojoj kao plaćaš porez. Mora da si podvojena ličnost.
Sav njegov account je jedna ironija, pogotovo kad vidiš šta pise i hvali.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#648 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Mohamad Sissoko wrote:
Sav njegov account je jedna ironija, pogotovo kad vidiš šta pise i hvali.
hahahaha vidi patri(j)ota sto su izmili,,,,da ste tako bogdo izmili 92 ali ovdje u BiH a ne ko ona dvojica novinara daleko preko okeana!!! Ali dobro je polako skupljam svoju zbirku epiteta i sve je interesantnije i interesantnije....ali kako god okrenem i obrnem ovu temu niti vidim sta je pokretac ove teme htio da kaze niti me iko ubjedi da su danasnji Bosnjaci legalni nasljednici srednjovjekovnih Bosnjana....doduse povijaju se kako vjetar puse pa je cas majka Turska a onda opet druga majka srednjovjekovna BiH.....glavno je da tema skuplja postove pa makar neki bili i nesuvisli.....
Patriotska_Liga

#649 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Kao da tebe neko želi ubijediti u nešto, koga briga za poprošlu jugonjaru.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#650 Re: Okupatorske zastave na Bobovcu

Post by hrasno38 »

Patriotska_Liga wrote:Kao da tebe neko želi ubijediti u nešto, koga briga za poprošlu jugonjaru.
e nek si mi vala rekao "patrioto na baterije".......
Post Reply