NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
swarley_s

#626 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by swarley_s »

Bilo je ovdje govora o ovom mom "problemu" ali ne znam dal je to neko uspio bolje rijesiti:

Kad se stranica upali direktno na internet-browseru od tv-a onda ona "play"-trakica (dole na sredini, koja pokazuje koliko je filma ostalo i sl...) ne moze nestati tj. kad sklonim mis sa nje - stalno blinka...? Kako je uklinuti dok traje film, ili moze li se barem pomjeriti nek bude gore negdje... ?

- Znam neko je govorio da ostavi mis na njoj pa da cijelo vrijeme bude vidljiva - ali je glupo jer onda tekst prevoda bude haman do pola ekrana.
- Druga je opcija spojiti laptop preko HDMI kabla (sto cesto i radim), ali nekad mi treba laptop za druge stvari...

U mene je LG-tv proizveden 2013 (blize specifikacije ne znam).

I zna li neko moze li se instalirati ad-blocker na LG tv-u, tj. na tom njihovom internet browseru?
Na kompjuteru mi ne smeta kad iskoce reklame, jer lahko ih je ukinuti misem, ali na tv-u, kad ga riktas sa daljinskim zna potrajati, pa izgubim volju za filmom...

Inace, pratim temu odavno, i sve je (jos uvijek) za pohvalu, samo nastavite!
promaha

#627 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by promaha »

Pozz drug,

isti problem nazalost imam na svom tv-u (samsung 48h6400)...

ostaje mi opcija samo da kacim kompjuter na tv i tako gledam :/
masinerija

#628 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by masinerija »

swarley_s wrote:Bilo je ovdje govora o ovom mom "problemu" ali ne znam dal je to neko uspio bolje rijesiti:

Kad se stranica upali direktno na internet-browseru od tv-a onda ona "play"-trakica (dole na sredini, koja pokazuje koliko je filma ostalo i sl...) ne moze nestati tj. kad sklonim mis sa nje - stalno blinka...? Kako je uklinuti dok traje film, ili moze li se barem pomjeriti nek bude gore negdje... ?

- Znam neko je govorio da ostavi mis na njoj pa da cijelo vrijeme bude vidljiva - ali je glupo jer onda tekst prevoda bude haman do pola ekrana.
- Druga je opcija spojiti laptop preko HDMI kabla (sto cesto i radim), ali nekad mi treba laptop za druge stvari...

U mene je LG-tv proizveden 2013 (blize specifikacije ne znam).

I zna li neko moze li se instalirati ad-blocker na LG tv-u, tj. na tom njihovom internet browseru?
Na kompjuteru mi ne smeta kad iskoce reklame, jer lahko ih je ukinuti misem, ali na tv-u, kad ga riktas sa daljinskim zna potrajati, pa izgubim volju za filmom...

Inace, pratim temu odavno, i sve je (jos uvijek) za pohvalu, samo nastavite!
Zdravo druze. Da budem iskren i nama je to problem dok cekamo fix sa strane jwplayer tima. Jedina alternativa ce nam biti ugradnja drugog boljeg playera za koji treba stvarno mnogo vremena. No vidimo da ovako nece jos dugo moci, tako da cemo poceti razmatrati alternative. Lijep pozdrav.
promaha wrote:Pozz drug,

isti problem nazalost imam na svom tv-u (samsung 48h6400)...

ostaje mi opcija samo da kacim kompjuter na tv i tako gledam :/
Zdravo druze. Vidjet cemo da napravimo sto prije jer je jako komplicirano napraviti player gdje se mjenja kvaliteta a i koristi subtitle u isto vrijeme. Lijep pozdrav.
Rob_Atl

#629 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by Rob_Atl »

Ja nemam problema preko tv browsera, samsung je u pitanju, kliknem full screen i opleti
masinerija

#630 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by masinerija »

EDIT: Volio bih navesti da postoji mogucnost da cemo uvesti jos jedan ili zamjeniti stari player veceras ili sutra tijekom dana. Lijep pozdrav.
semirsar

#631 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by semirsar »

swarley_s wrote: - Druga je opcija spojiti laptop preko HDMI kabla (sto cesto i radim), ali nekad mi treba laptop za druge stvari...
prebaci TAB s browser-a na tv i mo's normalno raditi sa laptopom dok istovremeno ide film na tv

Pod uslovom da ne moras izlaziti iz prostorije :skoljka:
probook

#632 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by probook »

Ubacite The revenant :-D
suspect_zero

#633 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by suspect_zero »

Ma super ti ova stranica :thumbup:

Dobra ova Narcos :) .....hajd dodaj drugu sezonu IZombi :oops: ....živa ne mogu dočekati hoće li joj se zagonđija preobraziti :oops: :D
swarley_s

#634 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by swarley_s »

e to kralju! svaka cast za marsovca!

bas kontam veceras naci snimak u slabijoj kvaliteti da ga konacno pregledam, kad vidim upravo da je postavöjen kod tebe. :)
masinerija

#635 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by masinerija »

probook wrote:Ubacite The revenant :-D
Dodat cemo kad zavrsimo s trenutnom listom filmova sto smo uploadali. Lijep pozdrav.
suspect_zero wrote:Ma super ti ova stranica :thumbup:

Dobra ova Narcos :) .....hajd dodaj drugu sezonu IZombi :oops: ....živa ne mogu dočekati hoće li joj se zagonđija preobraziti :oops: :D
Hvala na komplimentu druze. Dodat cemo uskoro posto nastojimo da zavrsimo trenutne serije koje imamo. Lijep pozdrav.
swarley_s wrote:e to kralju! svaka cast za marsovca!

bas kontam veceras naci snimak u slabijoj kvaliteti da ga konacno pregledam, kad vidim upravo da je postavöjen kod tebe. :)
Hvala druze, trudimo se koliko mozemo :P Lijep pozdrav.
probook

#636 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by probook »

irac300 wrote:Iako koristim Kodi, imate jedan lajk i share na FB od mene, jer uvijek podržavam ovakve pozitivne stvari. :thumbup:
I ja isto imam Kodi, ali gledam cesto i neokino :) Valjalo bi da ima i plugin za neokino za Kodi :) Moze li se to izvesti?
hali gali halid

#637 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by hali gali halid »

I Vikinge III sezonu :)
irac300

#638 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by irac300 »

probook wrote:
irac300 wrote:Iako koristim Kodi, imate jedan lajk i share na FB od mene, jer uvijek podržavam ovakve pozitivne stvari. :thumbup:
I ja isto imam Kodi, ali gledam cesto i neokino :) Valjalo bi da ima i plugin za neokino za Kodi :) Moze li se to izvesti?
Vjerujem da je moguće, jer addon Filmovita postoji, samo treba neko ko se razumije da to odradi.
Capajebo

#639 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by Capajebo »

Ne stavis li do februara Game of Thrones ja se bum izderal na tebe!
badmir

#640 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by badmir »

probook wrote:

Imate neokino addon za kodi postavljen na drugom forumu
http://www.kodi.com.hr/topic/neokino-addon/
insomnia78

#641 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by insomnia78 »

masinerija wrote:EDIT: Volio bih navesti da postoji mogucnost da cemo uvesti jos jedan ili zamjeniti stari player veceras ili sutra tijekom dana. Lijep pozdrav.
E bravo
irac300

#642 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by irac300 »

badmir wrote:
probook wrote:

Hvala na informaciji, instalirano, radi bez greske. :thumbup:
masinerija

#643 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by masinerija »

Capajebo wrote:Ne stavis li do februara Game of Thrones ja se bum izderal na tebe!
Mora biti game of thrones ubrzo, nista se ne brini. Lijep pozdrav.
insomnia78 wrote:
masinerija wrote:EDIT: Volio bih navesti da postoji mogucnost da cemo uvesti jos jedan ili zamjeniti stari player veceras ili sutra tijekom dana. Lijep pozdrav.
E bravo
Novi player ce rijesiti problem sa smart tv-ovima, ali ne i sa iOS platformom jer iOS ne podrzava screen captions nazalost. Lijep pozdrav.
probook

#644 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by probook »

badmir wrote:
probook wrote:

Addon je extra, radi super ;) Sada samo neokino i na Kodi :D
masinerija

#645 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by masinerija »

Dakle, nismo protiv kodija radi publiciteta, ali bi nam mnogo pomoglo da gledate na web stranici http://neokino.net
Hvala na podrzsci ^^.
mali_balon

#646 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by mali_balon »

E hvala za Narcos, odavno se kanim da je skinem ali mi bilo pravo mrsko, hvala vam... :thumbup:
masinerija

#647 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by masinerija »

mali_balon wrote:E hvala za Narcos, odavno se kanim da je skinem ali mi bilo pravo mrsko, hvala vam... :thumbup:
Drago nam je da vam se dopada website. Lijep pozdrav ^^.
TAFKAP

#648 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by TAFKAP »

Donnie Darko?
taureg71

#649 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by taureg71 »

mali_balon wrote:E hvala za Narcos, odavno se kanim da je skinem ali mi bilo pravo mrsko, hvala vam... :thumbup:
Mrzi te skinuti 10 epizoda ???? svasta :bih:
weltschmertz

#650 Re: NeoKino - 1080p BlueRay Filmovi s Prijevodom

Post by weltschmertz »

@masinerija
Druže ima li šanse da se ubaci Fargo na neoserije?

I dalje top site za filmove :thumbup:
Post Reply