Kutak za anti - VW trenutak

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
condy

#626 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

Bakir1 wrote:jel benzinac ima bolje perfomanse?
nemoj sad vrludati kupujes ono sto mozes, iste pare boljih i brzih na stazi da ili ne?
Ima bolje perfomanse, ali ih kod nas nema kupiti

Uvoz bi me izaso skuplje, za 4 do 5 hiljada KM, i zbog toga ga nisam kupio.
Bakir1

#627 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

ne samo audi....
mogao si passata sa 3,2 kupiti po te pare
supercali

#628 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

condy wrote:Perfomanse vozila su mi uvijek najbitnije. Kupujem ono što mogu, jesam li mogao bolje to je druga stvar.
tvoj problem je sto svijet ravnas po sebi
citroen xm

#629 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

Ovi već 5 strana pokušavaju dokazati da je Šteta ravnopravna sa BMW-om. :-)

Da nisu juče palili zapljenjenu vutru negdje u blizini grada?

Porediti 2 klase manje auto u sportskoj varijanti sa osnovnim autom iz dvije klase višeg razreda i pri tom uzimajući dva podatka sa papira je apsolutna smijurija. Ovo ni nadrealisti ne bi mogli smisliti, a vjerujem da bi sa ovim pokušajem opet bili apsolutni hit.
condy

#630 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by condy »

golfiista wrote:
condy wrote:Perfomanse vozila su mi uvijek najbitnije. Kupujem ono što mogu, jesam li mogao bolje to je druga stvar.
Ti nisi pravi Bošnjo, ja uvijek kupim ono što ne mogu :D
Svi to radima. Ja sam u prvom planu kontao Passata 2.0 tdi, ali mi se nije baš svidio, dosta mi je bio jeftin unutra i ovjes mu je nekako bio premekan za mene. Nakon toga sam malo gledao i a4 ili bmw 3, iako je audi a4 bio novije generacije u odnosu na audi a6. Onda mi je bio izletio i Golf V r32 star četri godine,iste cijene kao šestica audi, ali na kraju sam kupio avdiju :D i nisam se pokajao. Jedina zamjerka audiju a6 je ne baš najbolje uglađen manuelni mjenjač kod V6 motora i nešto tvrđi ovjes. Ostalo, je sve izuzetno.
supercali

#631 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

da se vratimo temi :D

[youtube] http://www.youtube.com/watch?t=10&v=52oLVXcdBBk [/youtube]

ps koji je klinac pa ne radi?
emko1234

#632 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ovi već 5 strana pokušavaju dokazati da je Šteta ravnopravna sa BMW-om. :-)

Da nisu juče palili zapljenjenu vutru negdje u blizini grada?

Porediti 2 klase manje auto u sportskoj varijanti sa osnovnim autom iz dvije klase višeg razreda i pri tom uzimajući dva podatka sa papira je apsolutna smijurija. Ovo ni nadrealisti ne bi mogli smisliti, a vjerujem da bi sa ovim pokušajem opet bili apsolutni hit.
Nije ravnopravna nego je bolja, nova octavija RS.
Iza toga stojim 100%, nova octavia RS s 2.0TDI motorom i 185ks je bolje auto od bmw F10 2.0D sa 185ks. Bolji je vozački auto, izvana odlično izgleda pogotovo ako dođe na 19 inča felgama. Oprema joj je vrhnuska, od adaptivnog ovjesa, do modova za vožnju, strašnog mjenjača, sound actuatora, bixenona, recaro siceva, audio sistema i svega ostalog. Unutra nije lijepa ko BMW al daleko je od ružnog.
U svakom momentu bi prije dao 50k km za full octaviu RS nego za prosječnog opremljenog F10.
Naravno vi ćete to popljuvat, i tu dolazimo do one priče Bošnjačke, bolje A4 star 5 godina od Kramara nego Nova Kia Ceed.
Bakir1 wrote:Onako ja za gume i stazu, bezveze, sto si narucio s line, vizuelno ljepsi?
Koliko je to malo u odnosu na ovjes bmw-a?
Moze jedan spin?
Smijes li se zaletiti preko lezeceg sa audijem kao ja sa 265/75?
Ili jos jedan skakati po makadamu?
Cega ti je zao? Auta ili novcanika?
@ condy kako to? Nisu li perfomanse bile broj 1 i vrijeme na stazi kada si kupovao sa 2,7?
Pa jest ljepsi, ja ne vozim na stazama, tako da ne znam razliku između bmw običnog ovjesa i audijovg s line ovjesa.
Mogu ti samo reći da mislim da nijedan normalan i prosječan vozač nikad neće doći u vožnji do te mjere da može reći "što se zajebah pa ne uzeh sportski ovjes".
Žao mi je auta, ništa neće biti ako to uradim par puta, al ako to budem stalno radio eto sranja.
supercali

#633 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

emko se iz posta u post zavaljuje da ga ne moze ni kran izvaditi
sad si se zavalio sa tom pricom polovan audi novi ceed al nema veze nadoci ces
citroen xm

#634 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

Pa što kupuješ F10? Prodaj A4 ako možeš i usreći se sa Oktavijom.

Jbt, neki ljudi ne znaju za granicu.
Bakir1

#635 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Bakir1 »

emko1234 wrote:
Pa jest ljepsi, ja ne vozim na stazama, tako da ne znam razliku između bmw običnog ovjesa i audijovg s line ovjesa.
Mogu ti samo reći da mislim da nijedan normalan i prosječan vozač nikad neće doći u vožnji do te mjere da može reći "što se zajebah pa ne uzeh sportski ovjes".
Žao mi je auta, ništa neće biti ako to uradim par puta, al ako to budem stalno radio eto sranja.
da ljepsiji je, ali sta je pisalo u opisu pored tog paketa? nije valjda da si uzeo radi oznaka taj paket?
ne ne znas, ali znas da je tvrdji, sjele mudre glave u fabrici i upitale se, hoce li iko normalan voziti bmw sa startnim dizel motorom stazom, sto ce mu sportski ovjes, taj od auta trazi nesto drugo....
znam i ja za normalnog i prosjecnog vozaca zato i kazem da staza i vrijeme sa staze znace takvom nista, jel brzi neki kit car od velike limuzine koja isto kosta, jeste, ali slicnost zavrsava sa 4 tocka i kategorijom M1.
i tu opet dolazimo do cinjenice da niko prosjecan nece kupiti nabrijanu izvedbu oktavije za 20.000 KM vise zato sto izgleda dobro, hoce ako ima para na bacanje, a sa dizelom ako nekoga pokusava impresionirati....
ovo nista nije licno, ali po broju skorojevica za volanom focusa rs ili megana rs ovo je upravo slucaj :thumbup:
Industrialyzer

#636 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:Pa što kupuješ F10? Prodaj A4 ako možeš i usreći se sa Oktavijom.

Zato sto nece kupiti onaj 520d nego koliko sam ja shvatio 530xd.
citroen xm

#637 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

Da, ali Oktavija RS je bolja od 520 što znači da je veoma blizu tom 530xd, a kada bi malo bolje sagledali vjerovatno je i od njega bolja. Jer Škoda je još neotkriveno 9-to svjetsko čudo.
emko1234

#638 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

Bakir1 wrote:
emko1234 wrote:
da ljepsiji je, ali sta je pisalo u opisu pored tog paketa? nije valjda da si uzeo radi oznaka taj paket?
ne ne znas, ali znas da je tvrdji, sjele mudre glave u fabrici i upitale se, hoce li iko normalan voziti bmw sa startnim dizel motorom stazom, sto ce mu sportski ovjes, taj od auta trazi nesto drugo....
znam i ja za normalnog i prosjecnog vozaca zato i kazem da staza i vrijeme sa staze znace takvom nista, jel brzi neki kit car od velike limuzine koja isto kosta, jeste, ali slicnost zavrsava sa 4 tocka i kategorijom M1.
i tu opet dolazimo do cinjenice da niko prosjecan nece kupiti nabrijanu izvedbu oktavije za 20.000 KM vise zato sto izgleda dobro, hoce ako ima para na bacanje, a sa dizelom ako nekoga pokusava impresionirati....
ovo nista nije licno, ali po broju skorojevica za volanom focusa rs ili megana rs ovo je upravo slucaj :thumbup:
Ne mora da znači da će neko uzet oktaviju RS zato što mu je do trke, meni nije do trke pa sam uzeo 3.0 mašinu. Jednostavno vozio sam, svidio mi se auto. Imao sam para ga uzmem i uzeo sam, zadnje dvije godine sam izgustiro sve šta taj motor može, a puno može i vozim ga ko da ima 100 konja manje. Poenta je da bi ja radije uzeo jače auto nego slabije, iako bi me sigurno odlično poslužio i 2.0tdi sa 170ks. Tako imaš ljudi koji će uzet oktaviju RS, ne da se trkaju nego zato što auto realno vrhunski izgleda, ide jako fino. Nije formula, al je iznadprosječno brza i troši na kapaljku.
A sigurno nije auto za staze.
citroen xm wrote:Pa što kupuješ F10? Prodaj A4 ako možeš i usreći se sa Oktavijom.

Meni je F10 bez šestaka smiješan auto, kad bi uzimao 2.0 dizela nikag ga ne bi uzimao u tom autu. Tako da je to odg na tvoje pitanje.
Što se tiče oktavije, za te pare bolje auto u klasi ne postoji. Pričam o RSu i o novom autu.

Image
Industrialyzer

#639 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by Industrialyzer »

citroen xm wrote:Da, ali Oktavija RS je bolja od 520 što znači da je veoma blizu tom 530xd, a kada bi malo bolje sagledali vjerovatno je i od njega bolja. Jer Škoda je još neotkriveno 9-to svjetsko čudo.

Ne bih previse ulazio u raspravu ali i ja bih uzeo uvijek prije top model nize klase nego osnovni model neke vise klase. Mozda je bmw 5 i oktavija malo pretjerivanje, ali poenta je bitna.

Ja sam mogao kupiti osnovni model nove C klase za otprilike istu cijenu kao i VW CC, ali u C klasi dobijem ono osnovno dok u CC-u za te pare dobijem DSG mjenjac, 210KS i tonu opreme. Za istu takvu C klasu treba iskresirati oko 90 hiljada.
emko1234

#640 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

Industrialyzer wrote:
citroen xm wrote:Da, ali Oktavija RS je bolja od 520 što znači da je veoma blizu tom 530xd, a kada bi malo bolje sagledali vjerovatno je i od njega bolja. Jer Škoda je još neotkriveno 9-to svjetsko čudo.

Ne bih previse ulazio u raspravu ali i ja bih uzeo uvijek prije top model nize klase nego osnovni model neke vise klase. Mozda je bmw 5 i oktavija malo pretjerivanje, ali poenta je bitna.

Ja sam mogao kupiti osnovni model nove C klase za otprilike istu cijenu kao i VW CC, ali u C klasi dobijem ono osnovno dok u CC-u za te pare dobijem DSG mjenjac, 210KS i tonu opreme. Za istu takvu C klasu treba iskresirati oko 90 hiljada.
Vjeruj mi da ni sekunde nije pretjerivanje. Uzeti najbolje za pare koje imaš, ili za istu lovu uzeti nešto prosječno samo da bi neko rekao da ti imaš TO nešto.
Imao sam prilike i da vozim obični F10 koji ima neku prosječnu opremu i ručni mjenjač, i imao sam priliku da vozim RS-a koji od opreme nije samo imao 19inča felge. Octavia je prestrašna, dsg ima novi softver, sound actuator iako daje umjetni zvuk, super je stvar. Auto u svakoj brzini odlično ide. A na kraju šlag na tortu je da po gradu neće uzeti više od 9-10 litara kako god da ga guliš. A kad ga guliš brži si od 90% drugih auta. S druge strane, bmw s ručnim mjenjačem je sam po sebi fula.
Auto je ogromno, samo u prve dvije brzine osjetiš da mu ne fali snage. Možda je osjećaj subjektivan jer sam iz svog auta koje je jače i lakše sjeo u tu peticu, al meni je bila fuj. Ko slina. Po meni je taj motor za ljude koji žive u ravnici i nemaju namjeru niti ikakvu pretenziju ka bržoj i dinamičnijoj vožnji.
Od opreme, fali mu jedno 30k km da bude ono što bih ja htio. A opet i takav, sa tim slinavim motorom i sa srednjom nekom opremom ( bez automatika, modova vožnje, obična sjedišta, osnovni audio uređaj sa 6 ili 8 zvučnika, oktavija ima 12 recimo, bez navigacije, osnovni info displej, 17ke felge )izađe oko 80k km. Pa ko je budala?
citroen xm

#641 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

Industrialyzer wrote:

Taj CC koga si kupio i C klasa su u istoj klasi pa stoga poređenje ima smisla.

Škoda je C klasa, a BMW 5 je E klasa, još na to nadoveži da je BMW premijum a Škoda obični budžetni auto slabiji od matičnog VW-a. Poređenje je smiješno.

To šta bi neko kupio nema apsolutno nikakve veze u objektivnom poređenju modela.
golfiista

#642 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by golfiista »

Prvo, da je neko od ovih seartora vozio bmw-a sa 2,0 mašinom i nakon toga srao rauzumio bih, ovako, fakat ne razumijem. Drugo, napisati da je bolja škoda oktavija u bilo kojoj izvedbi od f10 u bilo kojoj izvedbi, moraš biti baš, ali baš bezobrazan.
Pa bolan Emko, ja ti ne bih dao svoje auto ni da mi doplatiš za tog minijaturnog audija, a fakat se ne zajebajem, a za f 10 samo kada bi dolatio 15k EUR i to za onaj " osnovni " sa 184 KS.
supercali

#643 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

emko1234 wrote: Ne mora da znači da će neko uzet oktaviju RS zato što mu je do trke, meni nije do trke pa sam uzeo 3.0 mašinu.
U prevodu lijecenje kompleksa tj mali ti je
supercali

#644 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by supercali »

Suplja prica
Kao sad octavia bolja od bmw-a a kad pocne prica kupi daciu za 18 hiljada onda pocne prica pa bolje pasata kupiti i to polovnog

Jbt koji dvolicnjaci
citroen xm

#645 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by citroen xm »

Pusti ba, ošamutio ih Euro 6 dim iz auspuha. :-D
mad_max_ba

#646 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

citroen xm wrote:Pusti ba, ošamutio ih Euro 6 dim iz auspuha. :-D
da dodam najnovije tehnologije.

Nije mi se dalo ranije komentarisati pri usporedbi da bi enko kupio dobro opremljenu Skodu RS nego BMW-a tamo nekog.
U tom slucaju moja konkluzija bi bila (a to sam na početku ovoga tvrdio) da bi za iste pare recimo uzeo insigniu a ne golfa 7??
emko1234

#647 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

golfiista wrote:Prvo, da je neko od ovih seartora vozio bmw-a sa 2,0 mašinom i nakon toga srao rauzumio bih, ovako, fakat ne razumijem. Drugo, napisati da je bolja škoda oktavija u bilo kojoj izvedbi od f10 u bilo kojoj izvedbi, moraš biti baš, ali baš bezobrazan.
Pa bolan Emko, ja ti ne bih dao svoje auto ni da mi doplatiš za tog minijaturnog audija, a fakat se ne zajebajem, a za f 10 samo kada bi dolatio 15k EUR i to za onaj " osnovni " sa 184 KS.
Da si ti meni živ i zdrav, ja se bmw-a navozao u životu koliko hoćeš. Od E36 i E39 pa nadalje ovamo. Od 1.8 mašine do 4.8 u Xu.
A taj famozni 2.0 sam vozio u svim mogućim varijantama, od E46 do F30, od E60 do F10 i E87 do F20. Tako da sve što ti misliš da bih ja trebao znati, znam iz prve ruke i znam bolje nego što misliš.
Koliko god ti bio subjektivan jer imaš to auto, ja sam objektivan jer me za njega ništa ne veže. Prema tome hvalospjeve ostavi za respa i ekipu.
emko1234

#648 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by emko1234 »

mad_max_ba wrote:

Nije mi se dalo ranije komentarisati pri usporedbi da bi enko kupio dobro opremljenu Skodu RS nego BMW-a tamo nekog.
U tom slucaju moja konkluzija bi bila (a to sam na početku ovoga tvrdio) da bi za iste pare recimo uzeo insigniu a ne golfa 7??
Opela ne bi kupio ni kad bi bio cijenom ko dačia.
mad_max_ba

#649 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by mad_max_ba »

emko1234 wrote:
mad_max_ba wrote:

Opela ne bi kupio ni kad bi bio cijenom ko dačia.

Uzeo za primjer, znam ja da ti ne bi, zakljucio sam ja to po tvojim postovima. Nazalost u ovom slucaju se sa tobom moram sloziti, zbog ograničenja u vidicima,
VW i koncern su za tebe auta ovo ostalo je smece, evo javno priznajem da si u pravu, Skoda je bolja od BMW-a, golf (bez obzira koji broj) je naj naj.
A o 2.7 sranju, pardon motoru da ne govorim. Concern je tehnoloski najnaprednija grupacija, kao dokaz trenutna dogadjanja, i izmislili su u autoindustriji sve pa njih svi kopiraju.

idi ba malo odspavaj.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#650 Re: Kutak za anti - VW trenutak

Post by konektovan »

Emko pretjerujes, zaista!!!!! Kontradiktoran si, a ako ne vjerujes, procitaj par tvojih starih postova. :wink:
Post Reply