Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
zateznistub

#626 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

mad_max_ba wrote: Ma moram nac novu pivu prvo, sinoc pio nektar nije losh al moze i bolje
Kad sam bio u JNA u BL pio ga, bio ono bas bljak, ali kazu kako ih je svabo kupio, okrenuo naopačke...

eh da ti je probati par etiopskih...da vidis sta je pivo...dashen, st. georgis..mljac
mad_max_ba

#627 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
Last edited by mad_max_ba on 15/01/2018 15:32, edited 1 time in total.
Kitrona

#628 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Kitrona »

zateznistub wrote:
Naslovnica wrote:
sumirprimus wrote:i ono pitanje oklen boja?
pa pa farbali tunele :lol: :lol:
Džaba se smiješ, Mućke nisu smiješne levim susedima.
Za njih je njihova mala klinika urnebesna...
:lol:
Ovo je ziva istina...
Priča mi danasnji kum kad je pred kraj rata zbrisao u Hr i sad u Zagrebu neka naša raja a i njihova i zbavilo se nekih VHS kaseta mucki i nadrealista... i krenuo materijal... nasi umiru od smijeha a oni tamo mrtvi-hladni ko radnički savjet...

A jesu li vam objasnili da se ne treba smijati prije serije dok na ekranu vrte podatke o scenariju, reziji i glumcima?
sumirprimus

#629 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

vidis sto ti je evropa ko njih krave kake... :lol: :D
sumirprimus

#630 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

Kitrona wrote:

A jesu li vam objasnili da se ne treba smijati prije serije dok na ekranu vrte podatke o scenariju, reziji i glumcima?
hej žitzo a staj oti scenarij? neki sef?
zateznistub

#631 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

Kitrona wrote:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
sumirprimus

#632 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by sumirprimus »

zateznistub wrote:
Kitrona wrote:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
vako i jana huda najebala ni kriva ni duzna :lol:
P.Starck

#633 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by P.Starck »

Samo da prijavim za pivopije da se KARLOVACKO puni u Osterreich, sve pod novom kockastom ambalažom :lol: , nije da se radujem tome ali eto neću bojkotovati Karlovacko, imam izgovor :D
mad_max_ba

#634 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
dobar osjecaj

#635 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dobar osjecaj »

P.Starck wrote:
Kitrona wrote: NIje samo u tome problem. Danas je izašao članak u Jutarnjem. Ima više tvari: BiH proizvođači nisu prošli sve kontrole iako su dobili certifikate. Agencija koja je izdala certifiate nije provela sve kontrole. U pozadini cijelog slučaja je rat cijenama. Otkupna cijena u BiH je bitno niža nego u Hrvatskoj a i država dotira više nego u Hrvatskoj što BiH mlijeko čini konkurentnijim. No to je problem tržišta i unutarnjih odnosa u Hr što se u biti ne tiče BiH i ne bi trebalo predstavljati prepreku. Treći problem je što BiH oteže sa ukidanjem carinskih dažbina iako ih to čeka prije ili kasnije u procesu pridruživanja EU.
Pa naravno da je to razlog i čak nije ni u pozadini. Za BiH i balkanska tržišta Dukat mlijeko "proizvodi" u BiH i Srbiji, odnosno pakira u svoju ambalažu bosansko i srpsko mlijeko. To je mlijeko 40ak % jeftinije u Konzumu u Sarajevu od istog (u istoj ambalaži) u Konzu u Zagrebu. Pa BiH bi preplavila hrvatsko i slovenačko tržište sa svojim mlijekom (naravno kada bi ga imali dovoljno). Ista ambalaža, isti brandovi, isti distibuteri, samo mlijeko bejha šarulja. Ivica i Janez to ne lajkaju. :D Al morat će se kiselo nasmijati kad tad, kažem kad tad :D
Ovo da nasa drzava vise dotira proizvodjace je neka nova provjerena informacija? Meni zvuci kao naucna fantastika.
mad_max_ba

#636 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by mad_max_ba »

.
zateznistub

#637 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by zateznistub »

P.Starck wrote:Samo da prijavim za pivopije da se KARLOVACKO puni u Osterreich, sve pod novom kockastom ambalažom :lol: , nije da se radujem tome ali eto neću bojkotovati Karlovacko, imam izgovor :D
Tata was here...

Image
teodolit

#638 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by teodolit »

Naslovnica wrote:
Možda su i bile smiješne nakon prva 3 repriziranja...ali nakon 15og nisu, da ga yebeš. Moraš imati memoriju ka zlatna ribica da bi se smijao Mućkama.

Ali je zato Larry David urnebesan. Ako ga kužiš ;)
P.Starck

#639 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by P.Starck »

dobar osjecaj wrote:
P.Starck wrote:
Kitrona wrote: NIje samo u tome problem. Danas je izašao članak u Jutarnjem. Ima više tvari: BiH proizvođači nisu prošli sve kontrole iako su dobili certifikate. Agencija koja je izdala certifiate nije provela sve kontrole. U pozadini cijelog slučaja je rat cijenama. Otkupna cijena u BiH je bitno niža nego u Hrvatskoj a i država dotira više nego u Hrvatskoj što BiH mlijeko čini konkurentnijim. No to je problem tržišta i unutarnjih odnosa u Hr što se u biti ne tiče BiH i ne bi trebalo predstavljati prepreku. Treći problem je što BiH oteže sa ukidanjem carinskih dažbina iako ih to čeka prije ili kasnije u procesu pridruživanja EU.
Pa naravno da je to razlog i čak nije ni u pozadini. Za BiH i balkanska tržišta Dukat mlijeko "proizvodi" u BiH i Srbiji, odnosno pakira u svoju ambalažu bosansko i srpsko mlijeko. To je mlijeko 40ak % jeftinije u Konzumu u Sarajevu od istog (u istoj ambalaži) u Konzu u Zagrebu. Pa BiH bi preplavila hrvatsko i slovenačko tržište sa svojim mlijekom (naravno kada bi ga imali dovoljno). Ista ambalaža, isti brandovi, isti distibuteri, samo mlijeko bejha šarulja. Ivica i Janez to ne lajkaju. :D Al morat će se kiselo nasmijati kad tad, kažem kad tad :D
Ovo da nasa drzava vise dotira proizvodjace je neka nova provjerena informacija? Meni zvuci kao naucna fantastika.
To se on malo zbunio :D, ali istina je a i logično je da je otkupna cijena niža u BiH nego u HR i SLO pa samo s tim bi naše mlijeko bilo konkuretnije. Inače počet će oni kupovati naše mlijeko htjeli ne htjeli, ako neće Dukat prodavati bosanko mlijeko po HR hoće im ga onda LIDL i co. uvaliti. :mrgreen:
P.Starck

#640 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by P.Starck »

teodolit wrote:
Naslovnica wrote:
Možda su i bile smiješne nakon prva 3 repriziranja...ali nakon 15og nisu, da ga yebeš. Moraš imati memoriju ka zlatna ribica da bi se smijao Mućkama.

Ali je zato Larry David urnebesan. Ako ga kužiš ;)
KUUŽIM, KUUŽIIIIM :lol: :D
Šunj

#641 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Šunj »

Ja necu vise ni sipati gorivo u rvackoj. Njemacka - BiH sa jednim rezervoarom!
Image
Last edited by Šunj on 28/08/2015 14:51, edited 1 time in total.
dobar osjecaj

#642 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dobar osjecaj »

P.Starck wrote:To se on malo zbunio :D, ali istina je a i logično je da je otkupna cijena niža u BiH nego u HR i SLO pa samo s tim bi naše mlijeko bilo konkuretnije. Inače počet će oni kupovati naše mlijeko htjeli ne htjeli, ako neće Dukat prodavati bosanko mlijeko po HR hoće im ga onda LIDL i co. uvaliti. :mrgreen:
Sve i kad bi to bila istina o nizim otkupnim cijenama, otkupna cijena nije jedina varijabla u ukupnom trosku proizvoda. Nece se mlijeko teleportirati na police u Hrvatskoj ili gdjegod. Kupovace svi sve. Trziste je buckuris svega ali eto, svako ko je u prilici da tlaci one koji su na ljestvici moci ispod njega, nece propustiti priliku da se izivljava.
Šunj

#643 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Šunj »

Šunj wrote:Ja necu vise ni sipati gorivo u rvackoj. Njemacka - BiH sa jednim rezervoarom!
Image
Image
saiks

#644 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by saiks »

Naslovnica wrote:Dečki, čisto da ponovimo:
...Jana se crpi iz izvora nekih 50ak km od zeljezare i rafinerije u Sisku, petrohemijske industrije u Kutini...i da naglasimo, 20ak km od nuklearne elektrane u Krskom..
Sta sve nece izmisliti samo da se smanji prodaja jane. Jel i svijetlis kad je popijes?
teodolit

#645 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by teodolit »

dobar osjecaj wrote:
P.Starck wrote:To se on malo zbunio :D, ali istina je a i logično je da je otkupna cijena niža u BiH nego u HR i SLO pa samo s tim bi naše mlijeko bilo konkuretnije. Inače počet će oni kupovati naše mlijeko htjeli ne htjeli, ako neće Dukat prodavati bosanko mlijeko po HR hoće im ga onda LIDL i co. uvaliti. :mrgreen:
Sve i kad bi to bila istina o nizim otkupnim cijenama, otkupna cijena nije jedina varijabla u ukupnom trosku proizvoda. Nece se mlijeko teleportirati na police u Hrvatskoj ili gdjegod. Kupovace svi sve. Trziste je buckuris svega ali eto, svako ko je u prilici da tlaci one koji su na ljestvici moci ispod njega, nece propustiti priliku da se izivljava.

Pa vi ste ti koji tlačite, carinama i zaštitnim porezima.
Juliuscezar

#646 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Juliuscezar »

Na forum.hr prica kako Pariz ovo radi kako bi ostisnuo hrvatske proizvode a uveo srbijanske na tržište BiH.
dobar osjecaj

#647 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by dobar osjecaj »

teodolit wrote: Pa vi ste ti koji tlačite, carinama i zaštitnim porezima.
Ja ne znam ko tebe ili druge tlaci. Ja pijem iskljucivo domace mlijeko s obliznjih bh. pasnjaka.
insomnia78

#648 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by insomnia78 »

bhnapoleon1 wrote:Na forum.hr prica kako Pariz ovo radi kako bi ostisnuo hrvatske proizvode a uveo srbijanske na tržište BiH.
Nista, odmah bojkot Evian-a
Naslovnica

#649 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Naslovnica »

Kitrona wrote:

To je napravljeno za vas tamo, za vaše tržište, a ne za BH tržište.
Vama je smiješno, nama nije.
Juliuscezar

#650 Re: Hrvatski proizvod u moju kuću neće ući ...

Post by Juliuscezar »

insomnia78 wrote:
bhnapoleon1 wrote:oNa forum.hr prica kako Pariz ovo radi kako bi ostisnuo hrvatske proizvode a uveo srbijanske na tržište BiH.
Nista, odmah bojkot Evian-a
Jbm mu autocorection pisao sam Šarić.
Post Reply