Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Locked
don vito

#626 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Prpa.ba wrote:Turci i Prdogan = ksenofobi i islamofobi. :mrgreen: :mrgreen:
Sve cekam da se oglasi drvosjeca i sebe parafrazira:
"...katastrofa, Turska gubi kompas... A kada dodje djavo po svoje u obliku naoruzanih formacija Kurda onda ce biti veselo... Turcima želim sve najbolje ali ima ta neka karma koja dođe po svoje..."
:D
jastuk1

#627 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

MuaDib wrote:E što ne mogu ove propagande, Makedonci su govna, a Evropljani gospoda. Pošto je ta Evropa i sama zakuhala tamo, nek ona rješava problem. Šta je i s Turskom, što ne primi izbjeglice, kad je i sama naoružala ISILovsku gamad. Ne nedaj Bože da neko tako stvari postavi, već treba Balkan da ih primi, koji je već prošao njihovu šok terapiju. Svijet je odvratan prema ovim ljudima u cjelini. A i mi iz BiH palamudimo samo, ne možemo smisliti turistu Arapa, a da smislimo izbjeglicu Arapa, ili gluho bilo Afgana.
U Turskoj zvanično već 1,8 miliona REGISTROVANIH!!!! izbjeglica iz Sirije. A koliko stotina hiljada ih ima neregistrovanih.... Stvarno što ih ta fakinska Turska ne primi...

http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php

Kako neko može bez pardona najfakinskije PLJUVAT, SRAT I PIŠAT SE PO SEBI I PISATI laži i idijotluke potpuno suprotne istini?! Pokvarenost, osionost i bezobraznost do srži koja u duši voli da baštini samo i isključivo NEISKRENOST I PREVARIKANSTVO. A SVE ZBOG SVOG VAPIDNOG EGA DA SE NEKOME POKAŽEŠ DA SI KAO PAMETAN, a ustvari ispadneš gori generalizator od tih koje NEUSPJELO POKUŠAVAŠ KRITIKOVATI. (nije tačno da svi pljuju po Makedoncima i kuju stare prefrigance u gospodu!, a pogotovu nije tačno da svi ne mogu smisliti turiste arape - ima ih i koji mogu).

Koje si ti dezavuisanje i krađa vremena. Besramno.
Prpa.ba

#628 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Prpa.ba »

don vito wrote:Sve cekam da se oglasi drvosjeca i sebe parafrazira:
"...katastrofa, Turska gubi kompas... A kada dodje djavo po svoje u obliku naoruzanih formacija Kurda onda ce biti veselo... Turcima želim sve najbolje ali ima ta neka karma koja dođe po svoje..."
Mislim da je @drvosjeca bio i autor inicijative da se odbije placanje rata kredita Sberbanku zbog ruske politike, vjerovatno ce uslijediti slicna inicijativa i za Ziraat banku. :mrgreen:

Za ove sto apeliraju na saosjecanje sa izbjeglicama jer smo i sami dali metar izbjeglica, kratko poredjenje da zavrsimo sa patetikom jednom za svagda. Napomena: sve vojnosposobne muskarce koji su pobjegli sa teritorija pod kontrolom ARBiH u vanjske zemlje smatram dezerterima koji su u najmanju ruku trebali platiti novcane kazne prilikom povratka u RBiH. :mrgreen:

BH izbjeglice:
Image

Sirijske izbjeglice:
Image

Afro izbjeglice:
Image
don vito

#629 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by don vito »

Prpa.ba wrote:sve vojnosposobne muskarce koji su pobjegli sa teritorija pod kontrolom ARBiH u vanjske zemlje smatram dezerterima koji su u najmanju ruku trebali platiti novcane kazne prilikom povratka u RBiH. :mrgreen:
Zar tako prema drzavnom premijeru i drugom covjeku SDA Denisu Zvizdicu? :D
Plus, sto ne znamo kolike je "kazne" platio ekspresno diplomiravsi, magistriravsi i doktoriravsi nakon povratka iz muhadzerluka.
ElRe

#630 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by ElRe »

Nije humano, ali sta da se radi. Ne moze Evropa primiti sad sve izbjeglice iz Sirije, Iraka i sl. Jos je to totalno druga kultura, obicaji od onog sto je u Evropi zastupljeno. Dodatno svim tim ljudima treba obezbijediti hranu, smjestaj, higijenu, to sve kosta, a novca uglavnom nema. Taj ce vremenom jos da trazi i posao da mu se obezbijedi, pa obrazovanje za djecu i jos stosta.
Evo i Turska krenula sa izgradnjom zida, ne mogu ni oni vise da izdrze, svakom svoja nesreca.
MuaDib

#631 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by MuaDib »

jastuk1 wrote:
MuaDib wrote:E što ne mogu ove propagande, Makedonci su govna, a Evropljani gospoda. Pošto je ta Evropa i sama zakuhala tamo, nek ona rješava problem. Šta je i s Turskom, što ne primi izbjeglice, kad je i sama naoružala ISILovsku gamad. Ne nedaj Bože da neko tako stvari postavi, već treba Balkan da ih primi, koji je već prošao njihovu šok terapiju. Svijet je odvratan prema ovim ljudima u cjelini. A i mi iz BiH palamudimo samo, ne možemo smisliti turistu Arapa, a da smislimo izbjeglicu Arapa, ili gluho bilo Afgana.
U Turskoj zvanično već 1,8 miliona REGISTROVANIH!!!! izbjeglica iz Sirije. A koliko stotina hiljada ih ima neregistrovanih.... Stvarno što ih ta fakinska Turska ne primi...

http://data.unhcr.org/syrianrefugees/regional.php

Kako neko može bez pardona najfakinskije PLJUVAT, SRAT I PIŠAT SE PO SEBI I PISATI laži i idijotluke potpuno suprotne istini?! Pokvarenost, osionost i bezobraznost do srži koja u duši voli da baštini samo i isključivo NEISKRENOST I PREVARIKANSTVO. A SVE ZBOG SVOG VAPIDNOG EGA DA SE NEKOME POKAŽEŠ DA SI KAO PAMETAN, a ustvari ispadneš gori generalizator od tih koje NEUSPJELO POKUŠAVAŠ KRITIKOVATI. (nije tačno da svi pljuju po Makedoncima i kuju stare prefrigance u gospodu!, a pogotovu nije tačno da svi ne mogu smisliti turiste arape - ima ih i koji mogu).

Koje si ti dezavuisanje i krađa vremena. Besramno.
Ti ili si glup, ili imaš tešku emocionalnu povezanost s Turcima. Iz broja izbjeglica koji si pomenuo, 98% tih se danas nalazi na Makedonskoj granici, gdje ih Grci deportuju autobusima iz luka i sa turske granice, da se ne bi kod njih zadržavali. 90% njih je tu gdje jeste zahvaljujući turskim trgovcima ljudima. I nismo mi pali s Marsa da ne vidimo licimjernu tursku politiku. Koja je zbog animoziteta prema Asadu, tako hladno dopustila rušenje kulturnog bisera islamskog i arapskog svijeta.
Drvosjeca iz Dejcica

#632 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

don vito wrote:
Prpa.ba wrote:Turci i Prdogan = ksenofobi i islamofobi. :mrgreen: :mrgreen:
Sve cekam da se oglasi drvosjeca i sebe parafrazira:
Što? Zato što su primili preko milion izbjeglica? :shock: Tanko vala od tebe, ali hvala što si moj tajni obožavatelj. :wink:
Drvosjeca iz Dejcica

#633 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Prpa.ba wrote:
don vito wrote:Sve cekam da se oglasi drvosjeca i sebe parafrazira:
Mislim da je @drvosjeca bio i autor inicijative da se odbije placanje rata kredita Sberbanku zbog ruske politike, vjerovatno ce uslijediti slicna inicijativa i za Ziraat banku. :mrgreen:

Za ove sto apeliraju na saosjecanje sa izbjeglicama jer smo i sami dali metar izbjeglica, kratko poredjenje da zavrsimo sa patetikom jednom za svagda. Napomena: sve vojnosposobne muskarce koji su pobjegli sa teritorija pod kontrolom ARBiH u vanjske zemlje smatram dezerterima koji su u najmanju ruku trebali platiti novcane kazne prilikom povratka u RBiH. :mrgreen:

BH izbjeglice:
Image

Sirijske izbjeglice:
Image

Afro izbjeglice:
Image
Naravno, i to je vec dalo efekta pa eto mozes pogurati SB ako ti je zao. :lol:

Nego ovo za izbjeglice, ljudski je suosjecati a ko je tebi kriv sto ni to nisi u stanju. Jebiga nije do mene.
jastuk1

#634 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

MuaDib wrote:
Ti ili si glup, ili imaš tešku emocionalnu povezanost s Turcima. Iz broja izbjeglica koji si pomenuo, 98% tih se danas nalazi na Makedonskoj granici, gdje ih Grci deportuju autobusima iz luka i sa turske granice, da se ne bi kod njih zadržavali. 90% njih je tu gdje jeste zahvaljujući turskim trgovcima ljudima. I nismo mi pali s Marsa da ne vidimo licimjernu tursku politiku. Koja je zbog animoziteta prema Asadu, tako hladno dopustila rušenje kulturnog bisera islamskog i arapskog svijeta.
Da pratiš moje postove znao bi da ja prvi razotkrivam licemjernu Tursku politiku (politiku AKP-a) u situacijama gdje je licemjerna, a takvih ima na pretek. Ali ti prefrigano i pokvareno pokušavaš i bivaš neuspješan oscnjavanju Turske samo zato jer je kontra tvog miljenika genocidaša koji je zaklao preko 100,000 civila. E to je teška povezanst sa bezočnošću i pokvarenošću. ;-)

A taj "kulturni biser" da je istinski i stvarno bio "kulturan" i da je znao sa svojim stanovništvom kao što FAKINSKI NIJE!!! ne bi Sirijci "sami sebe" razrušili. !!!!!!!
dale cooper

#635 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dale cooper »

Daleko od toga. Ovo je dobar članak koji govori baš o tom "boli nas kurac, snalazite se kako znate" odnosu Europe
naspram Balkana:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/poru ... 37585.aspx

Makedonci su ispali govna zbog načina na koji tretiraju te izbjeglice. Jedno je čuvati granicu, a sasvim druga stvar otvoreno
maltretirati i udarati nedužan narod. I povrh toga ih iskorištavati naplaćujući im basnoslovno osnovne životne namirnice.
jastuk1

#636 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

dale cooper wrote:
Makedonci su ispali govna zbog načina na koji tretiraju te izbjeglice. Jedno je čuvati granicu, a sasvim druga stvar otvoreno
maltretirati i udarati nedužan narod. I povrh toga ih iskorištavati naplaćujući im basnoslovno osnovne životne namirnice.
Ma nakon neuspjelog Makedonskog proljeća - sranja u Kumanovu prije par mjeseci - sad su ih (Makedonce i trenutnu vlast) navukli na tanak led. Uvidjevši da u Makedoniji nema dovoljno kritične mase za kreiranje sukoba, sada izbjeglicama pokušavaju popraviti "demografsku sliku" da izdejstvuju i natjeraju i zapale dovoljan broj glava da bude sukoba. Ono kad Albanci neće da ratuju protiv Makedonaca, možda će Sirijske izbjeglice... Ono od sad do sad. Neće svi proći kroz Makedoniju i kad se stara kurBetina konačno zadovolji jeftinom radnom snagom (a što je sve teže jer je sve frigidnija!!!) spustit će klapne, i poplava ostaje nasukana u Makedoniji!

Ovo je odgovor Makedoncima na šamare lihvarima jer su se drznuli i nisu poslušno smijenili aktuelnu vlast!
insomnia78

#637 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

:lol:
AleksoMKD

#638 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by AleksoMKD »

Image

Kod Gevgelije.
Oko 3000 - 3500 ljudi pristize dnevno, svaki treba biti registriran pre nego sto moze produziti dalje ka EU. Barem po propisima.

Ne da branim "sposobnost" nasih Makedonskih vlasti ali me interesuje dali bi nam se Evropljani najutili da jednostavno sve natovrimo u autobuse i posaljemo dalje bez provere?
Velik problem je sto je zeljeznica u katastrofalnom stanju i stotine ako ne i hiljade ljudi koji su vec u Makedoniji na stanici u Gevgeliji cekaju voz do Srbije.

Druga opcija (mozda i verovatnija) je da je ovo pokusaj da se iscedi vise para iz EU.
jastuk1 wrote: Ovo je odgovor Makedoncima na šamare lihvarima jer su se drznuli i nisu poslušno smijenili aktuelnu vlast!
Ja sam Makedonac i volim svoju zemlju, ali aktuelna vlast je banda lopova koja sto pre ode to bolje za sve nas.
Doduse nisu nesto bolja ni ostala govna koja su alternativa ali do sad su ovi najgori.
Last edited by AleksoMKD on 22/08/2015 12:20, edited 1 time in total.
Arteta

#639 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

insomnia78 wrote::lol:
:lol:
jastuk1

#640 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

AleksoMKD wrote:
Kod Gevgelije.
Oko 3000 - 3500 ljudi pristize dnevno, svaki treba biti registriran pre nego sto moze produziti dalje ka EU. Barem po propisima.

Ne da branim "sposobnost" nasih Makedonskih vlasti ali me interesuje dali bi nam se Evropljani najutili da jednostavno sve natovrimo u autobuse i posaljemo dalje bez provere?
Velik problem je sto je zeljeznica u katastrofalnom stanju i stotine ako ne i hiljade ljudi koji su vec u Makedoniji na stanici u Gevgeliji cekaju voz do Srbije.

Druga opcija (mozda i verovatnija) je da je ovo pokusaj da se iscedi vise para iz EU.
Mislim da će debele pare dobiti Srbija, a vi se možete slikat. A ako ih Grčka propušta bez registrovanja, šta se vi morate praviti veći Europljani od Grka?! Neće vam niko na tome biti zahvalan - naprotiv!

Naravno da trebate sve trpati u autobise i slati dalje bez provjere. OVAKO RIZIKUJETE DA VELIKI BROJ IZBJEDLICA PRELAZI GRANICU NA DRUGIM MJESTIMA i ostaje u Makedoniji NASUKANO IAKO NE ŽELE!!!!
jastuk1

#641 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by jastuk1 »

insomnia78 wrote::lol:
Najviše voljem kad tebe nasmijem - jer znam da je iskreno. :thumbup:
AleksoMKD

#642 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by AleksoMKD »

Navodno (barem do prekjucer) svi koji su dosli kod Gevgelije su nosili dokumente za registraciju izdane u Grckoj.

Zakljucno sa 31.07.2015 Makedonija je za pomoc u spravljanju sa talasom migranata od EU dobila 90.000 EUR ili oko 2.25 EUR po migrantu.
Last edited by AleksoMKD on 22/08/2015 12:30, edited 1 time in total.
Arteta

#643 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:
Arteta wrote:@Insomnia
Gdje ovo dodje? Ne mogu se nikako orijentisati.
Kod "jupitera"
Tamo iza njih su one dvije tri male trafike, od kojih je jedna cvjecara, a desno je bivsa komanda korpusa a sad opstina i skretanje prema hotelu Tuzla
Ne znam bas najbolje nazive zgrada, jupiter je ona nova velika zgrada u ulici klosterska? najveca u tuzli?
tandmand

#644 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by tandmand »

don vito wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: ali ima ta neka karma koja dođe po svoje.
I ja tako mislim. Vrlo izgledan je scenario da neku zemlju na periferiji EU, poput BiH , primoraju da primi znatan broj ilegalnih migranata. Dovoljno je da ucijene prekidom pristupnih pregovora, povratkom viznog rezima, usput skontaju da postoji jak panislamisticki pokret "musliman je mio, ma koje boje koze bio", postoji i kulturoloska povezanost velikog dijela stanovnistva sa ilegalnim migrantima iz Sirije i Pakistan, tu su i pozitivna iskustva sa arapskim "turistima"
Mislim da će migranti biti kap koja će preliti čašu, kada je u pitanju politička situacija u BiH. Dodik, jednostavno neće dozvoliti "nastanjivanje" muslimanskih izbjeglica. Boli njega za mapu puta i euroatlanske integracije. Instalirat će u pograničnim oštinama policiju RS koja će se obračunavati sa imigrantima, te kada izađu na loš glas, neće niko ni pokušavati da pređe. Sve skupa sa najavljenim referendumom, Dodiku dobra prilika za vanredne mjere.
insomnia78

#645 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:
insomnia78 wrote:
Arteta wrote:@Insomnia
Gdje ovo dodje? Ne mogu se nikako orijentisati.
Kod "jupitera"
Tamo iza njih su one dvije tri male trafike, od kojih je jedna cvjecara, a desno je bivsa komanda korpusa a sad opstina i skretanje prema hotelu Tuzla
Ne znam bas najbolje nazive zgrada, jupiter je ona nova velika zgrada u ulici klosterska? najveca u tuzli?
Nije, zgrada tacno preko puta bivseg hotela Bristol, duga bijela
Kad ides odozdo od suda, prodjes tuzlansku banku i sljedeca zgrada
NataliDizdar

#646 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by NataliDizdar »

Prpa.ba wrote:

BH izbjeglice:
Image

Sirijske izbjeglice:
Image

Afro izbjeglice:
Image
:thumbup:

Ja bih eventualno bila za neku varijantu gdje se privremeno (!) puste zene i djeca. Muskarci nek se vrate nazad da se bore za svoju zemlju i slobodu.
dječak sa šibicama

#647 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by dječak sa šibicama »

https://www.youtube.com/watch?t=64&v=SJ0CfOi4tYM

Slika uvijek govori vise nego bilo koja rijec...

Madjarska, "izbjeglice".
AleksoMKD

#648 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by AleksoMKD »

Zakljucno sa 20.08.2015 registrovano da je u/kroz Makedoniju proslo 44.414 migranata/izbeglica od kojih 28.527 muskaraca, 5.735 zena, 6.546 dece sa barem jednim roditeljom i 606 dece bez roditelja koja su putovala sama.
apsidejzi

#649 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

Post by apsidejzi »

madner wrote:Kakvi ba crni organizovani konvoji izbjeglica i dogovori sa drzavama o dolasku?

Imam pred sobom Spiegel iz 1991, koji ima iste naslove kao sto se cuje i ovih dana.
Uslikaj da vidimo. Imas telefon s kamerom? :D

Da li je neko postavio pitanje: Zasto sad? Zasto bas sad, 2015-e imamo izbjeglice u tolikom broju iz Sirije kada je rat poceo 2011-e. Vecina nasih izbjeglica iz BiH je bila par mjeseci prije rata i u prvoj godini rata. Dolazili su i kasnije ali u manjem broju. Zasto sad, nakon 4 godine?

Druga stvar: Lijepo je bilo rusiti drzavu i diktatore. Svi su slavili kad su oborili Sadamov kip, skakali i tukli ga cipelama. Gadafiju uvalili stap u guzicu. Asadu pripremili istu sudbinu, al se on izvukao za dlaku... Gdje je sad onih 50 vrhunskih islamskih ucenjaka (medju njima dvojica iz BiH) koji su zajedno potpisali fetvu za dzihad u Siriji? Nek sad rijese pitanje izbjeglica. Gledaj saudije, katara i ostalih kolike su i koliko imaju.
Drvosjeca iz Dejcica

#650 Re: Izbjeglice iz Afrike i Azije u Europi...

NataliDizdar wrote: :thumbup:

Ja bih eventualno bila za neku varijantu gdje se privremeno (!) puste zene i djeca. Muskarci nek se vrate nazad da se bore za svoju zemlju i slobodu.
Sreca pa se g-dja Dizdar ne pita nigdje, osim mozda u svom krevetu mada je i to upitno.

Ali evo da vidimo da li zna objasniti za koju zemlju da se bore, za kalifat, za Asadovu Siriju, rebel Siriju, kurdistan...ko je tamo legalna i legitimna vlast?

Hvala
Locked