Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ljakan

#626 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Ljakan »

kiki-miki wrote:Bas me zanima da li tako mislis o zenama i djeci kriminalaca uopste?
pa jel ti mislis da zene i djeca kriminalaca mogu uticat na istog?on ce bolan radit sta je naumio kakva zena i bakraci sta ti je,moze samo batina dobit ako mu se suprostavi.stvarno si smijesna.
Moamer

#627 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Moamer »

diason wrote:
Moamer wrote:
diason wrote:Neko je vec spomenuo kultnu recenicu, da se u Bosni sve osim uspjeha moze oprostiti.
Bila je slicna tema prosle godine, i tad su Dinu nazivali plagijatorom, i ako je postavljen dokaz da je na svojim albumima postavljao od koga je uzimao melodije(moze se naci na sa-x).
A posto se ovdje mora crtat, kada se napise od koga si uzeo pjesmu, to se ne zove plagijatom, vec obradom.
Kasnije je napisano da su u to vrijeme i vecina ex yu bendova iste stvari radila, pa mozda cak i vise od Dine.
Postavljena su na toj temi i imena ostalih izvodjaca koja su obradjivali strane hitove, ali to vecina nije uspjela zapaziti.Pa su tu spomenuta imena Corbe, Orgazma, Kazalista, Valjka, EKV, Goblina, Azre, Dugmeta, Bajage, Jagoda, Dine Dvornika, Idola, P.Patke, P.Orkestra, Psihomodo Popa, Pusenja, Cole, Vatrenog Poljubca, Korni, Oktobar 1864, Viktorija, Cukica...Ko imalo prati muzicku scenu zna da je jedan od najvecih plagijatora gitarista Parnog Valjka.
A da ne govorim o izvodjacima o kojima tipovi poput bosnije boja nikad nisu culi iz 60' i 70', poput Silueta voleti nekoga, Mise Kovaca- San Francisko, Josipe Lisac whitout you, pjesmu koja je kasnije proslavila Maraju, i jos njenih vise obrada stranih hitova, Roboti- Mramor kamen i zeljezo, Njemacku pjesmu koju je poslije i Dugme obradilo.Onda mozda jedan od najvecih hitova Yuge od Dragana Stojnica, obradu francuske pjesme, bila je tako lijepa.
Ali kako to nekom seljaku objasniti, koji misli da je gradjanin, samo zato sto zivi u zgradi, ne ide to tako u zivotu.
Mrziti ga sto je otisao iz rata, i ako je pola vremena bio tu isto nije neki motiv, znajuci da je otisao ko god je mogao.Mada je ostavio pjesme koje su nosile vojnike u ratu poput vojnik srece, koja je "plagijat", sreca, pa imamo tipove poput muarema da nam na to ukazu, jer mi to nikad ne bi znali.Dat je i dokaz da pjesma Alija nije pisana za predsjednika tada suverene drzave, covjeka koji nije optuzen u Hagu kao neke druge vodje, i nemojte tu njegova sina uvlaciti u pricu, ko njega jebe.Jedino sto su mu nasli je da voli pametovat, i oblacit se drugacije nego ostali Bosanci.Ima jahtu, o kako je to samo primitivno, i na kraju se prica svede na onu standardnu Bosansku, vidi ga, vidi mu glave!
Sve si to ti prosle godine fino nama objasnio pa i ove ponovio ali pomori se s tim da mi mozemo otici sa sela ali selo iz nas nikada. Edin sve sto je u zivotu koncerata imao, par dana Cevljanovicke koride nadoknadi. Pogledas li vozni park na Cevljanovicima primjetit ces da se radi o jako uspjesnim posjetiocima event-a.
I hvala ti sto pratis moje postove, nisam znao da postojis :mrgreen:
Nemoj si laskati, spomenuo sam te kao jednog od seljacina neobrazovanih, tesko je takve ne primjetiti, seljoberi se vole nametati.
Poslusaj neku od pjesama koje sam postavio, jer sam uvjeren da ih nikad nisi cuo, vjerujem da ti je sad na tv DM tresti
Naravno, DM, niz Pink muzickih kanala .. pa uglavnom narodna muzika. Prodje rock poneki ali uglavnom nardono svira po kuci :mrgreen:
Janjicar

#628 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Janjicar »

Kad bi mi pjev'o ispod prozora otisao bi iz kuce....

PS:

luckylaka

#629 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by luckylaka »

70.000 vs 5-6 forumasa oops 5-6 vs 70.000 :D
Logovan

#630 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Logovan »

Jest dobro slušati pjesme sa prozora, uštediš pare. 8-)

Trenutno ide Bosnom behar probeharao... :D
skupljac_zeljeza

#631 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by skupljac_zeljeza »

Merlin je tokom pjesme, uz sjajne ritmove s bine, napravio spektakularnu atmosferu.

mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#632 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by mali_milojica »

karanana wrote:cuj 300 hiljada.
Ne mozr bez mitomanije ni o koncertu :D
Zastozato

#633 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Zastozato »

Evo ga mescini zavrsi koncert.
karanana

#634 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by karanana »

a poziv na bis?

bit ce parem jos jedna-dvije.

sad ce na kixu izaci: stotine hiljada fanova pozivale dinu da izadje na bis te je umjetnik jos jednom pokazao da ima srce i dusu i da voli publiku i pocastio ih sa jednom gratis pjesmom.
Holms

#635 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Holms »

to Dino, šišaj ovce
i treba
Holms

#636 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Holms »

od ovoga će imati koristi i naša država
koliki li će porez platiti na 70.000 posjetilaca? :D
Logovan

#637 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Logovan »

Zastozato wrote:Evo ga mescini zavrsi koncert.
Ma jok, nije još.
karanana

#638 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by karanana »

pa valjda 17% pdv-a od prodaje karata.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#639 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by mali_milojica »

Holms wrote:od ovoga će imati koristi i naša država
Reci ce da su ipak prodali samo 30k karata,naravno najjeftinijih,ostali su usli na stelu :D
Better Man

#640 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Better Man »

Bruka i sramota je da danas zbog koncerta jednog običnog polunarodnjačkog pjevača Dine Merlina treba da se vozite sat vremena do autoputa, jer je Vogošćanska petlja blokirana, a naše bajne policije nigdje da reguliše saobraćaj. Vozio sam se iz pravca Rajlovca, kad odjednom zastoj. Bruka i sramota da se zbog jednog Dine Merlina blokira i parališe saobraćaj, a poznato je da Sarajevo ima samo dva ulaza, odnosno izlaza iz grada. Priča se ovdje o Dini kao velikom parioti i kako je bio tu kad je bilo najpotrebnije. Stvarno svakavih gluposti na tu temu. Veći patriota je bio pokojni MIlan Mladenović i više je svojim stavom i osudom rata učinio za BiH nego Dino Merlin. Dino Merlin je kad mu se ukazla prilika pobjegao iz Sarajeva i ne može ni pod razno u istu rečenicu sa pokojnim Pimpekom, Delibašićem i Kemom, koji su od prvog do posljednjeg dana rata bili u Sarajevu iako su mogli otići, jer su im sa svih strana nudili. Dino Merlin je moralna nula od čovjeka i kako ga neki zovu dinar efendija, jer sve gleda kroz novac i da dobro unovči. Smatrati Dinin koncert na Koševu spektaklom može samo neko ko nije imao priliku otići vani vidjeti istinske muzičke veličine. Po slikama sa koncerta se može vidjeti da je bina postavljena na istočnoj trbini, a ne na južnoj gdje se inače postavlja, što jasno govori da na koncertu ima između 30 i 40 hiljada ljudi maksimalno. Naravno da je koncert rasprodan, ali ne i čitav kapacitet stadiona. Govorili su o ograničenom broju ulaznica, ali to je šuplja. Skontao je Dino i njegov menadžment na osnovu prodaje karata koliko bi moglo biti ljudi i zato su postavili binu na istok i smanjili kapacitet stadiona. Glede priče oko kvaliteta ozvučenja, mislim da su na ovim prostorima po tom pitanju Van Gogh najveći profesionalci, jer ne bitno je gdje sviraju da li u velikoj dvorani, na otvorenom ili malom klubu, zvuk im je uvijek savršen i koriste vrhunsku opremu. Ne znam da je iko ozvučio Koševo kako treba osim U2. Svi ostali su bili odron. Mislim da je jedino Čola od Ex Yu muzičara uspio, odnosno njegovi ljudi da ozvuče Koševo kako treba (pričao mi kolega s posla za ozvučenje na Čolinom koncertu, jer je on bio sa suprugom, a gledao je i druge). Sreća pa je blizu Hrvatska, Slovenija, pa sam imao priliku da gledam istinske muzičke spektakle da ih ne nabrajam, a imao sam i sreću da odem puno dalje od ovih prostora i pogledam vrhunske koncerte, kao npr. Bruce Springsteena na Hyde Parku 2009. godine. Koncert najavljen u 19:00 h i počeo je tačno u sekundu i trajao puna 3 sata. Bina je bila sasvim obična, light show i dva velika video zida da oni koji su skroz nazad mogu vidjeti,ali zato enrgija kojom su prašili, savšeno usviran E Street band i savršeno ozvučenje i zvuk su učinili da bude istinski spektakl. Možda i najbolji Live band ikada. Bruce Springsteenu And E Street Bandu nisu potrebna nikakva čuda od pozornice i vizuelni efekti da bi napravili sepktakl, jer sama njihova svirka je spektakl. O kulturi ponašanja na tom koncertu je suvišno trošiti riječi. Za 3 sata koliko je trajao koncert u toj silnoj masi te niko nije ni očešao, a kamo li da te gurne ili stane na nogu krivo pogleda. Pravo se komotno osječaš i možeš da uživaš. Ono što me je impresioniralo je savršeno regulisan saobraćaj, nikavog zatvaranja istog ni blokade. Nikakve gužve nije bilo i poslije koncerta u sekundi smo izašli iz Hyde Parka, sjeli na bus i kući i manje vremena nam je trebalo nego npr kad izađete sa Koševa ili Zetre i do Skerličeve po auto. Kada bi ovi koji su otišli na Koševo imali priliku da odu vani i pogledaju neki istinski muzički spektakl bilo da je riječ o stadionskom koncertu, dvoranskom ili klupskom, nikad im ne bi palo napamet da više ikada odu gledati Dinu Merlina i slične. Mogli bi naši muzičari,a i policija da odu vani da vide kako se poštuje publika i kako se poštuju oni koji ne idu na koncert,a zadese se za vrijeme istog u saobraćaju pored lokacije održavanja.
skupljac_zeljeza

#642 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by skupljac_zeljeza »

mali_milojica wrote:
Holms wrote:od ovoga će imati koristi i naša država
Reci ce da su ipak prodali samo 30k karata,naravno najjeftinijih,ostali su usli na stelu :D
U svemu ovome mnogi će uzeti pinku. FTV kao medijski pokrovitelj pa menadžeri itd.
seoBIH

#643 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by seoBIH »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: on se buni jer raja dolazi u Sarajevo. Pu pu pu! Pa nije ovo samo tvoj grad, samo tvoja cesta, ili samo tvoja petlja. Mrs u london.
visocicaguy

#645 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by visocicaguy »

kme.. nek' je napravio, dobro je napravio, da hoce Bog d'o biti jos vise dogadjaja...
Logovan

#646 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by Logovan »

Izgorila mu je vikendica, ali nema veze, zaradio je dovoljno, pa će izgraditi novu, a i veću.
celava_dlaka

#647 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by celava_dlaka »

Joj kad dino lafac dodje sa jahtom i kaze deder napuni je do vrha :skoljka:
vade_mecum

#648 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by vade_mecum »

skupljac_zeljeza wrote:Image
al u qrcu ima 70.000 ljudi ovdje. papa kad je bio bilo je oko 67.000, a reci da je merlin imao bolju posjetu od pape je malo tendeciozno :skoljka:

edit: da docaram ljudima, evo kako 67.000 dusa izgleda na kosevu
Image
the_stick

#649 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by the_stick »

Ljakan wrote:
mayab wrote:
Arijana Saracevic Helac

!7 sati, Alipašina ulica. Vozim prijateljicu kući. Mladi ljudi, na 37, žure prema Koševu. Razumljivo, ljudi hoće u prve redove.Saznadoh da su sve karte rasprodane iako bezobrazno skupe i to nije kako je reklamirano "poklon građanima". Prijateljica, stanuje iznad Porodilišta. Iza prve raskrsnice prema Koševu, zaustavlja nas policajac. Crven u licu od vrućine i vidno umoran. Kaže:"Skrenite desno"! Pitam zašto? Zbog koncerta, ne mogu do Porodilišta? Tu se mi malo sporečkamo, ja pokoju tešku riječ i pusti nas. Sad me stid.
Vraćam se za pet minuta. Zaustavljam se pokraj njega i kažem:"Izvinite ali ne vidim razlog da ljude ne puštate u ovom smjeru. Neki zaista moraju do Pedijatrije i Ginekologije. Kaže:"Znam, naređeno nam je da u 17 sati zatvorimo saobraćaj" Dakle, četiri sata prije početka koncerta. Dodaje:"Od jutros od 7 sam ovdje." Pitam, hoće li dobiti novčanu nadoknadu? Kaze da neće. U tom mi prođe kroz glavu da koncert obezbjeđuje neka firma, izvjesnog Mirsada Ćatovića i biće uredno isplaćeni. A policija volontira. Krenem dalje. Nailazim na drugog policajca, na skretanju. Zamolim ga da mi pomogne da se ubacim, gužva nevjerovatna kao ona uoči Prvog maja. Sav je u znoju. Pitam ga hoće li da mu kupim vodu? Zahvaljuje i odbija. Po naglasku bih rekla da je iz Zenice kao i onaj prvi. Iscrpljen, dodaje: "Recite mi, gospođo, ko je Dino Merlin da blokira saobraćaj?" Kažem: Njegov život je Švicarska, može mu se. U tom, kuckaju mi na suprotnoj strani neke djevojčice i pitaju, da li poznajem nekog ko prodaje karte? Zaista, ne.
I neću da mi prekrasan dan sa krasnim mojim curama, pokvari konstantni osjećaj nepravde u državi koja se vodi privatno i u kojoj se građani kažnjavaju kako god kome padne na pamet. Eeee, valjalo je napraviti svjetleću pjesmu, pa usred rata pobjeći u Njemačku i poslije rata biti patriota No1, a moji policajci na prvim linijama. Welcome na Koševo.

P.S. Ipak, želim da kiša stane. Neka sve svijetli i sjaji. Baš kao u pjesmi.
naklon gospođice helac.
koja pacenicka prica... jel se saboracaj zatvara zbog dine? jel policija radi za dinu? ili je pak sustina da policija radi za gradjane i da je potrebno adekvatno organizovati skup na kojem se ocekuje nekoliko desetina hiljada ljudi? jbt... sta je poenta ove price kako je policajac sav oznojen? vruce pa policija ne bi trebala raditi? sta je poenta price o tome da li ce ili nece biti placen policajac, i spominjanje neke firme koja obezbjedjuje skup? ako nekoliko desetina hiljada ljudi hoce da ide na koncert sta treba uraditi? poslati policiju kuci jer je vruce? dozvoliti totalni saobracajni kolaps tako sto ce se dozvoliti da svi probaju parkirati pred kosevo? mozda otkazati koncert?

koliko se godisnje odigra utakmica na kosevu zbog kojih se sve iznad navedeno desava, za duplo ili troduplo ili cak cetveroduplo manju publiku? i tad radi i policija i po kisi i po suncu, i tada bude neka zastitarska agencija...

da ne pricam o blokiranju kompletnog grada zbog nekog maratona, polu maratona, biciklisticke trke, pape... pa i tad bude i policija koja bude placena kako bude placena, a budu i zastitari koji opet budu placeni kako budu placeni...

al' tada to nije cool spomenuti... tada ove stvari ne predstavljaju problem... tada je to sve u sluzbi gradjana... problem je kada koncert ima dino merlin... problem je sto dino ima jebenu jahtu...

licno nisam isao na koncert jer vec odavno nisam ljubitelj guzve i velikih skupova... ali ova prica je bas teska patetika...
karanana

#650 Re: Došao i taj dan, Merlin opet na svome Koševu! Ima li ko da ne ide na koncert?

Post by karanana »

istok koji prima 10.000 je prazan.
Post Reply