Prvi pasus: da li je, po tebi, postojao Muhamed a.s., Isa a.s. (Isus) i ostali poslanici?Dozer wrote:Stanite malo, pauza, break - da se organizujemo
Hajde da stvari gledamo tacno onakvima kakve jesu, a ne da ih uporedjujemo na nacin na koji to nikako ne mogu biti.
1) Dakle, religije, tj. vjernici VJERUJU da bog postoji. To znaci da ne znaju, a ne znaju jer nemaju opipljivih dokaza. I upravo se zato i kaze da VJERUJU. Da li je ovo tacna i korektna postavka? E sad, osim postojanja vjerskih knjiga u kojima se kaze sta se kaze, da li postoji ista drugo za sta se mozemo uhvatiti i reci da je to sto u njima pise tacno i istina?
2) S druge strane, ako pricamo o vanzemaljcima, a pod tim se mislim na druga ziva inteligentna bica, njihovom postojanju i posjetama nasoj planeti, ja mislim da je zaista potpuno bez veze i ignorantski zaobilaziti stvari koje su ocigledne i za koje postoje svima vidljivi dokazi. Naravno, sad je stvar licne volje i shvatanja da li ce se ti dokazi prihvatiti ili cemo ih gledati kao laz, motazu, podmetanje, i sl. Pri tome, ja mislim da je zaista dobro pitanje u ovome - zasto bi se to podmetalo?
Postoje i svjedocastva insidera, raznih vladinih ljudi koji su iz ko zna kojeg razloga odlucili progovoriti. Oni se, po pravilu, diskredituju na XY nacina, i to rade upravo vlade. A ima takvih i pobijenih. Zasto ako je ono sto govore - laz?
3) Evo, zadnja dva klipa. Da li zaista mozemo reci da su svi ti snimci fake? Bas svi?
drugi pasus: cemu sav taj veo tajanstvenosti? Obicni ljudi su uglavnom snimili neke NLO. Niko nije snimio ziva vanzemaljskog insana. I onda kaze podmece mu se da je lud. Moze li biti da su neki od tih vladinih ljudi, a koji su bili ukljuceni u slicna istrazivanja, vremenom umislili da su zaista vidjeli neke stvari?!
Treci pasus: materijal za nove nastavke slucajeva X (koje volim gledati), doduse, oni pored svoje tajanstvenosti imaju momente kad se ima dodir sa vanzemaljcima. Osim objasnjenja o zataskavanju od strane velikih sila, nema drugih zasto do dan danas nije neko maznuo tog sakrivenog vanzemaljca. I ne ide prica oni superiorni, stvorili nas, a mi uspijemo sakriti njihovo postojanje. Ili se oni kriju, nije im u interesu da se zna za njih? Onaj ko je superioran, nema razlog da se krije. Cak sta vise, gleda da naglasi svoje postojanje.
A isto tako, svjedoci smo da se u danasnjem vremenu nista ne moze sakriti. Informacije cure na sve strane, u tehnoloskoj smo eri, nema tih zastita koje se ne mogu probiti. Obzirom na interesantnost teme, budi siguran da bi davno imali jasnu i preciznu informaciju ukoliko, recimo, Ameri imaju i jednog jedinog vanzemaljca.