Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#626 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

Dozer wrote:Stanite malo, pauza, break - da se organizujemo :)

Hajde da stvari gledamo tacno onakvima kakve jesu, a ne da ih uporedjujemo na nacin na koji to nikako ne mogu biti.

1) Dakle, religije, tj. vjernici VJERUJU da bog postoji. To znaci da ne znaju, a ne znaju jer nemaju opipljivih dokaza. I upravo se zato i kaze da VJERUJU. Da li je ovo tacna i korektna postavka? E sad, osim postojanja vjerskih knjiga u kojima se kaze sta se kaze, da li postoji ista drugo za sta se mozemo uhvatiti i reci da je to sto u njima pise tacno i istina?

2) S druge strane, ako pricamo o vanzemaljcima, a pod tim se mislim na druga ziva inteligentna bica, njihovom postojanju i posjetama nasoj planeti, ja mislim da je zaista potpuno bez veze i ignorantski zaobilaziti stvari koje su ocigledne i za koje postoje svima vidljivi dokazi. Naravno, sad je stvar licne volje i shvatanja da li ce se ti dokazi prihvatiti ili cemo ih gledati kao laz, motazu, podmetanje, i sl. Pri tome, ja mislim da je zaista dobro pitanje u ovome - zasto bi se to podmetalo?
Postoje i svjedocastva insidera, raznih vladinih ljudi koji su iz ko zna kojeg razloga odlucili progovoriti. Oni se, po pravilu, diskredituju na XY nacina, i to rade upravo vlade. A ima takvih i pobijenih. Zasto ako je ono sto govore - laz?

3) Evo, zadnja dva klipa. Da li zaista mozemo reci da su svi ti snimci fake? Bas svi?
Prvi pasus: da li je, po tebi, postojao Muhamed a.s., Isa a.s. (Isus) i ostali poslanici?
drugi pasus: cemu sav taj veo tajanstvenosti? Obicni ljudi su uglavnom snimili neke NLO. Niko nije snimio ziva vanzemaljskog insana. I onda kaze podmece mu se da je lud. Moze li biti da su neki od tih vladinih ljudi, a koji su bili ukljuceni u slicna istrazivanja, vremenom umislili da su zaista vidjeli neke stvari?!
Treci pasus: materijal za nove nastavke slucajeva X (koje volim gledati), doduse, oni pored svoje tajanstvenosti imaju momente kad se ima dodir sa vanzemaljcima. Osim objasnjenja o zataskavanju od strane velikih sila, nema drugih zasto do dan danas nije neko maznuo tog sakrivenog vanzemaljca. I ne ide prica oni superiorni, stvorili nas, a mi uspijemo sakriti njihovo postojanje. Ili se oni kriju, nije im u interesu da se zna za njih? Onaj ko je superioran, nema razlog da se krije. Cak sta vise, gleda da naglasi svoje postojanje.
A isto tako, svjedoci smo da se u danasnjem vremenu nista ne moze sakriti. Informacije cure na sve strane, u tehnoloskoj smo eri, nema tih zastita koje se ne mogu probiti. Obzirom na interesantnost teme, budi siguran da bi davno imali jasnu i preciznu informaciju ukoliko, recimo, Ameri imaju i jednog jedinog vanzemaljca.
Dozer

#627 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Redom cu...
Tomahawk11 wrote: Prvi pasus: da li je, po tebi, postojao Muhamed a.s., Isa a.s. (Isus) i ostali poslanici?
Da, postojali su. Ali - da li su oni zaista bili boziji poslanici? Kako to zaista znamo? Koji su dokazi toga?
Ili, jos bolje, kako znamo da upravo oni nisu bili vanzemaljci (s obzirom na te neke moci koje im se pripisuju)?
Ili, kako znamo da oni nisu bili instruirani od vanzemaljaca?
Da li su ova pitanja nelegitimna?
drugi pasus: cemu sav taj veo tajanstvenosti? Obicni ljudi su uglavnom snimili neke NLO. Niko nije snimio ziva vanzemaljskog insana. I onda kaze podmece mu se da je lud. Moze li biti da su neki od tih vladinih ljudi, a koji su bili ukljuceni u slicna istrazivanja, vremenom umislili da su zaista vidjeli neke stvari?!
Slazem se. Legitimna pitanja. Hajde da zamislimo scenario.
Vlade sutra javno kazu da vanzemaljci postoje, da su odavno tu, da nas posjecuju milenijima i da su oni oblikovali dobar dio nase istorije, a mozda i nas same. Ili, ne moraju nista reci osim da vanzemaljci postoje i da nam ih pokazu. Da li bi na planeti nastala opsta panika i haos? Ja mislim da bi.
Treci pasus: materijal za nove nastavke slucajeva X (koje volim gledati), doduse, oni pored svoje tajanstvenosti imaju momente kad se ima dodir sa vanzemaljcima. Osim objasnjenja o zataskavanju od strane velikih sila, nema drugih zasto do dan danas nije neko maznuo tog sakrivenog vanzemaljca.
Ko bi ga maznuo? I oni sto pocnu samo pricati i pokazivati neke jedva napravljene slike, nestanu. Dadoh ranije klipove o dva slucaja. LJudi prozvizdali, i nestali, tj. odjednom umrli.
Ali, X-Files, i to pogotovo nova sezona - ako ono zaista nije uvod u nesto sto slijedi...
I ne ide prica oni superiorni, stvorili nas, a mi uspijemo sakriti njihovo postojanje. Ili se oni kriju, nije im u interesu da se zna za njih? Onaj ko je superioran, nema razlog da se krije. Cak sta vise, gleda da naglasi svoje postojanje.
I ovo sam vec ranije spominjao. Da li bi se ti danas, s ovim sta imas i cime raspolazes, pojavio pred neandertalskom pecinom u kakvom Ferrariju? Ja, iskreno, ne bih. I to upravo iz gornjeg razloga - nemam pojma kako ce oni reagovati na mene i tog Ferrarija, iako nemam nikakve lose namjere, a pri tome znam da nisu nimalo pitomi, a jos manje civilizovani. Zamisli sad neku daleko superiorniju vanzemaljsku vrstu koja ima tehnologiju da uopste dodje do nas, koja nas promatra vec ko zna koliko stotina ili hiljada godina, i koja vidi koji smo mi hajvani. Da li bi se ti na njihovom mjestu nama ukazao tek tako?
S druge strane, mozda su i sve one price o saradnji nasih velikih vlada s njima - istina.
A isto tako, svjedoci smo da se u danasnjem vremenu nista ne moze sakriti. Informacije cure na sve strane, u tehnoloskoj smo eri, nema tih zastita koje se ne mogu probiti. Obzirom na interesantnost teme, budi siguran da bi davno imali jasnu i preciznu informaciju ukoliko, recimo, Ameri imaju i jednog jedinog vanzemaljca.
Upravo o tome i pricam cijelo vrijeme. Opet kazem - da li su svi oni snimci od maloprije, ali bas svi - fake? A snimali ih obicni ljudi, kao ti i ja. I to je i laiku jasno da su ono autenticni snimci. Znaci, ljudi vide, snime, postave na internet dostupan svima, a vlade - sute. Ili, kad je slucaj da puno ljudi vidi istu stvar, onda se oglase nekim bezveznim saoptenjem u kojem to negiraju. Ili, u rijetkim slucajevima, kazu da su i oni registrovali NLO i da istrazuju. I kraj. Nikad vise nista na tu temu.

Ovo je mozda fake. Ali, sta ako nije...?

Znaci, ne gledajte na ovo sto pisem kao predmet za raspravu i dokazivanje jednih drugima da li je ili nije. Samo psotavljam pitanja za razmisljanje i diskusiju. Ne pokusavam nikoga ni u sta ubijediti.
Ramzess Veliki

#628 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

aurora313 wrote:
Dozer wrote: @aurora, Jos mi samo nekako pojasni proces prirodnog nastajanja ovih heksagona, i bice super :D
Za kristale se zna kako nastaju, bili oni mali ili gigantski proces je isti, kao i za stalaktite, stalagmite, rubine, safire, cilibar itd.
@Dozer, ja mislim da si ti priučen a nikako naučno potkovan. Ali to je Ok. Nisam ni ja.
Međutim, ti želiš da ti ja ovo objasnim kao birvaktile ekonomista po struci? Bolje ti je da pošalješ upit Osmanagiću jer on sigurno ima svoju teoriju o ovome.
Srećom da ovdje nas dva ne diskutujemo o svemiru. Bojim se bi mi onda tražio da postavim kakve formule za theory of everything kako bi ti bilo lakše u životu.
E, to ne može; potrudi se sam. Vidiš da se i ja amaterski trudim.
Semir i ovaj su podjednako mjerodavni za ozbiljnog razgovora ...
Image

Imam ja jer se bavim donekle primjenjenom geologijom ... U pitanju je prekristalizacija u uslovima povećanog pritiska. Izgleda super, ali to su samo stijene.
Ramzess Veliki

#629 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

sizifinho wrote:
TheMule wrote: Sve je zataskano u nekoliko sati, a vijest se bila prosirila citavim svijetom.
zar su zataškali cijeli svijet?
Image
Tomahawk11
Globalni moderator

#630 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

@Dozer, vidi, prica je svakako zanimljiva, ali mislim da tu jos nema niceg konkretnog.
Ovi snimci aliena su identicni onim sto se koriste u filmskoj industriji, nista novo. Sta kaze, 4 fake, 1 real. How? Po cemu je real?
Nisam upratio novu sezonu X Files, svakako hocu, ali ne znam koja im je tematika nove sezone.
Poslanici, sve iako su bili vanzemaljci, poslani su od drugog vanzemaljca - Boga, duhovnog bica. To se bas i ne uklapa u naucnu teoriju, odnosno naucno-ateisticku teoriju. No, moras priznati da je prilicno povezana prica o Bogu kao stvaraocu svjetova (vjerski) i vanzemaljcima kao visim bicima koji su nas zapravo stvorili i jos uvijek nas prate.
Mislim da ne bi bila tolika panika. I ako si superioran, onda te nije briga sto imas Ferarija naspram neandretalca, ides da se qurcis svejedno. Neko bi do sad izletio i od tih vanzemaljaca, nisu svi vojno disciplinovani. Sto, odoh se onim zemljanima levatima malo ispred nosa, da se furam.
Vidi, u vezi snimaka i dokaza, meni leteci tanjir nije dokaz. Neozbiljno, brate, sto jes-jes. Mislis stvarno da se vanzemaljci vozaju u nekakvim letecim tanjirima? I onda uglavnom je nesto zakukuljeno, zamumuljeno, viri iza nekog oblaka, neka je polutama....
Na kraju krajeva, i sam kazes, sve je to teorija. Mozda je fake, mozda nije? Sta ako nije? Ako nije, onda cemo pricati o tome na drugi nacin, ali dok je u domenu teorija (zavjere, a i svih drugih), pricamo ovako.
Dozer

#631 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Tomahawk11 wrote: I ako si superioran, onda te nije briga sto imas Ferarija naspram neandretalca, ides da se qurcis svejedno. Neko bi do sad izletio i od tih vanzemaljaca, nisu svi vojno disciplinovani. Sto, odoh se onim zemljanima levatima malo ispred nosa, da se furam.
Pa...mozda su ovi snimljeni NLO-i upravo to...?
Recimo, ako je istina ono sto je onaj KGB-ovac pricao, onda od tih 80+ vrsta za koje mi "znamo" ima njih cijela kamara koji nemaju kontakte s nasima, pa se i ne pridrzavaju "dogovora" o sakrivanju...

A zrakni koji ovaj novi X-Files. U sustini, tematika je ista kao i prije, cover-up i to, ali... sad vec ima puno vise detalja o kojima ovdje pricamo i koji su i te kako na tragu svega ovoga o vrstama, znanju vlada o njima, saradnji vlada s njima, itd....
I onda, kad se sve to sublimira, pa poveze s ovim stvarima o kojima pricaju neki drugi u real life... Ne znam... meni se cini da tu nesto dismr i da se nesto valja iza brda...
Zrakni ovo, a i prokomentarisi ako moze:

Last edited by Dozer on 31/08/2015 15:41, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#632 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Tomahawk11 »

Uh, 10 minuta. Kad dodjem kuci, pa ako stignem :thumbup:
Maxxtro

#633 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Maxxtro »

Dozer wrote:S druge strane, ako pricamo o vanzemaljcima, a pod tim se misli na druga ziva inteligentna bica, njihovom postojanju i posjetama nasoj planeti, ja mislim da je zaista potpuno bez veze i ignorantski zaobilaziti stvari koje su ocigledne i za koje postoje svima vidljivi dokazi. Naravno, sad je stvar licne volje i shvatanja da li ce se ti dokazi prihvatiti ili cemo ih gledati kao laz, montazu, podmetanje, i sl. Pri tome, ja mislim da je zaista dobro pitanje u ovome - zasto bi se to podmetalo?
Postoje i svjedocastva insidera, raznih vladinih ljudi koji su iz ko zna kojeg razloga odlucili progovoriti. Oni se, po pravilu, diskredituju na XY nacina, i to rade upravo vlade. A ima takvih i pobijenih. Zasto ako je ono sto govore - laz?

Evo, zadnja dva klipa. Da li zaista mozemo reci da su svi ti snimci fake? Bas svi?
Kao prvo, ukoliko zelis ozbiljnu raspravu, probaj da ne koristis rijeci poput"ocigledne" za stvari koje su, blago receno, dubiozne. Ono sto je jako bitno i sto si sam uvidio je da je stvar licnog izbora i volje da li ce se vjerovati autenticnosti tih snimaka ili ce se tvrditi da li se radi o lazima i krivotvorinama. Dakle, obje hipoteze su unutar sebe konzistentne i pruzaju objasnjenja za postojanje ovih snimaka. Postavlja se pitanje, da li postoji boljni, racionalniji izbor? I tu dolazimo do principa Okamove britve, kao jednog od kljucnih elemenata naucnog metoda, a koji je po meni glavna boljka ovakvih i slicnih teorija zavjere i njihovih zagovaratelja.

Dakle, od dvije suprotstavljene hipoteze koje imaju jednaku prediktivnu moc i u potpunosti objasnjavaju postojece obzervacije, ona koja uzima manje pretpostavki, pobjedjuje. Ovdje je stvar kristalno jasna, jer bez obzira kako kristalno jasan video postavio, znajuci da ih je uz danasnju tehnologiju moguce krivotvoriti, ta hipoteza ce uvijek pobijediti. Zasto? Pa zato jer jedna pretpostavlja postojanje napredne civilizacije koja je nekako savladala interstelarni pogon vjerovatno brzi od svjetlosti (ili vjerovatno cak nekoliko njih, s obzirom da se na svakom od ovih snimaka nalazi drugacija vrsta letjelice), te izrazito opsezne vladine zavjere, koja se protezu desetljecima, te povlaci milion drugih pitanja - poput zasto su ovdje, zasto se javno ne pokazu nego ovako stidljivo, gdje su im maticni brodovi (ili samo ovako lete beze u svojim letjelicama vec godinama), itd. Druga hipoteza zahtijeva nekoliko ljudi s prosjecnim do izvanrednim vjestinama softverske manipulacije snimaka i dovoljno slobodnog vremena. I to je to. Primjena Okamove britve ovdje ne moze biti jasnija. A pitati zasto bi neko to radio je smjesno, s obzirom da smo svi svjedoci beskonacnog potencijala ljudske nepredvidivosti, iracionalnosti i gluposti. Jedan od vrlo vjerovatnih razloga bi bio npr, zato sto ti ljudi zele publicitet ili, ako su pak anonimni postavljaci videa, zele puno pregleda na youtubeu, ili jednostavno trolovi zeljni zajebancije.

Naravno, vracajuci se na Okamovu britvu, nije je uvijek lahko primjeniti. Ponekad je tesko u potpunosti precizirat sta se tacno misli pod manje pretpostavki, ali uzmi ovo vise kao idejnu vodilju za izvodjenje racionalnih zakljucaka. Slicnom linijom razmisljanja dolazimo do one poznate izreke "izvanredne tvrdnje zahtijevaju izvanredne dokaze". Tvrdinja da hiperinteligentna vanzemaljska civilizacija postoji i posjecuje zemlju vec godinama je ne samo izvanredna, nego bi takvo otkrice bilo nesumnjivo daleko najvaznije otkrice u historiji svijeta. Prema tome, standardi dokaza moraju biti jako rigorozni. Ovakvi snimci ne prolaze test. Kada bi na primjer imao snimak NLO-a iznad New Yorka recimo, i to jos propraceno izjavama hiljada ocevidaca, koje su konzistentne i u potpunosti se poklapaju, to se vec ne moze objasniti "photoshopom", pa i hipoteza o krivotvorinama pomalo gubi oslonac jer vise ne objasnjava u potpunosti obzervacije. (Naravno ni tada ne bi mogli bez ikakve sumnje da se ne radi o nekom dogovoru izmedju tih ljudi, ali definitivno se radi o ozbiljnijoj tvrdnji). Kad smo kod toga, mislim da je i malo indikativno da se ovakva ukazanja desavaju u nekim vukojebinama gdje se radi o par svjedoka, sto je jedan veliki "red flag".
sizifinho

#634 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

E moj druže, koliko sam mu ja puta rekao sve ovo što si ti upravo saopćio, neće on to prihvatiti. Par puta sam se trudio, pišući po dvadeset minuta i lijepio i dokaze i argumentaciju i objašnjavao gdje je logička falinka...
Sto puta mu rekao da ne može nešto prezentovati kao fakt, kad nije.
S njim je najbolje raspravljati samo o filozofskom aspektu ove teme, nikako naučnom, jer neće prihvatiti ništa.
Maxxtro wrote: Kao prvo, ukoliko zelis ozbiljnu raspravu, probaj da ne koristis rijeci poput"ocigledne" za stvari koje su, blago receno, dubiozne. Ono sto je jako bitno i sto si sam uvidio je da je stvar licnog izbora i volje da li ce se vjerovati autenticnosti tih snimaka ili ce se tvrditi da li se radi o lazima i krivotvorinama.

:thumbup:
Maxxtro wrote:Dakle, obje hipoteze su unutar sebe konzistentne i pruzaju objasnjenja za postojanje ovih snimaka. Postavlja se pitanje, da li postoji boljni, racionalniji izbor? I tu dolazimo do principa Okamove britve, kao jednog od kljucnih elemenata naucnog metoda, a koji je po meni glavna boljka ovakvih i slicnih teorija zavjere i njihovih zagovaratelja.
nota bene Dozeru, ovakvih forumaša je nedostajalo na ovoj temi, da mi pomognu da malo dovedemo red na špekulacije.
Ako ima TheMule-a nek i on ovo pročita, dobro bi mu došlo.
Maxxtro wrote:Kada bi na primjer imao snimak NLO-a iznad New Yorka recimo, i to jos propraceno izjavama hiljada ocevidaca, koje su konzistentne i u potpunosti se poklapaju, to se vec ne moze objasniti "photoshopom", pa i hipoteza o krivotvorinama pomalo gubi oslonac jer vise ne objasnjava u potpunosti obzervacije. (Naravno ni tada ne bi mogli bez ikakve sumnje da se ne radi o nekom dogovoru izmedju tih ljudi, ali definitivno se radi o ozbiljnijoj tvrdnji). Kad smo kod toga, mislim da je i malo indikativno da se ovakva ukazanja desavaju u nekim vukojebinama gdje se radi o par svjedoka, sto je jedan veliki "red flag".
Zalijepit će ti klip iz ohio gdje su desetine ljudi vidjeli NLO-e, i spomenut će avion neki u kojem su pilot i nekolicina putnika isto vidjeli.
Last edited by sizifinho on 31/08/2015 16:01, edited 2 times in total.
sumirprimus

#635 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

A kad vidis svojim ocima?a nije avion meteor il slicno objasnjenje?
sizifinho

#636 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

sumirprimus wrote:A kad vidis svojim ocima?a nije avion meteor il slicno objasnjenje?
možeš li 100% reći da nije dron, ili meteor ili tako nešto?
Ako možeš, možeš li 100% reći da je svemirski brod?
Ako možeš, onda uredu.
Ako ne možeš sa 100% sigurnošću reći: ovo je svemirski brod, onda možeš samo vjerovati u to da si vidio brod, ali u manjku dokaza ne možeš tvrditi da si nepobitno i sa 100% sigurnošću vidio brod.
Dozer

#637 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

U principu, slazem se ja s ovim.

Ali, sta cemo s ovim ovakvim slucajevima...

Mislim, vi spominjete naucne metode, i to je OK. Ali, kao sto znamo, NASA i sve slicne agencije zaduzene za svemir i NLO-e su - agencije neke vlade. Vojska i policija takodjer.
Ako zaista postoji cover-up svega ovoga, a ja mislim da postoji, onda je i sasvim logicno sto te agencije ne daju bilo kakve jasne zvanicne podatke, nego sve zakukuljeno i zamumuljeno, razvodnjeno, i sl.
U svakom slucaju, vrijeme ce sigurno pokazati sve ovo, sta je tacno, a sta nije, a ja mislim da ce se na kraju ipak ispostaviti da mi davno nismo sami ovdje.
Last edited by Dozer on 31/08/2015 16:08, edited 1 time in total.
sumirprimus

#638 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

A 97ma arizona?

Pa objasnjenje helikopteri.svjetlece baklje.vojne vjezbe... :mrgreen:
Ramzess Veliki

#639 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

Meni je mnogo prihvatljivija ideja da su prije nas postojale vrlo razvijene civilizacije koje su dosegle neki svoj vrhunac i propale.
sizifinho

#640 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozivanje UFO-a?
Stvarno?
To nam je sad argument?

Ok, Dozeru, kako ćeš ti objasniti ona masovna okupljanja religioznih, gdje sveštenik vrši masovni egzorcizam nad 10 ljudi koji počinju da se uvijaju? Ima desetine tih klipova. Pa onda počne da priča i prizove djevicu mariju i svi je vide i svi pričaju o njoj.
Je li stvarno istjeruje džavola iz nje?
Ili je riječ Masovnoj hipnozi

pročitaj i ovo
Last edited by sizifinho on 31/08/2015 16:13, edited 3 times in total.
sumirprimus

#641 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

sizifinho wrote:
sumirprimus wrote:A kad vidis svojim ocima?a nije avion meteor il slicno objasnjenje?
možeš li 100% reći da nije dron, ili meteor ili tako nešto?
Ako možeš, možeš li 100% reći da je svemirski brod?
Ako možeš, onda uredu.
Ako ne možeš sa 100% sigurnošću reći: ovo je svemirski brod, onda možeš samo vjerovati u to da si vidio brod, ali u manjku dokaza ne možeš tvrditi da si nepobitno i sa 100% sigurnošću vidio brod.
Ne mogu ti sa 100%sigur oscu rec sta sam juce jeo. Nije ni od zivotne vaznosti.al ti kajem neko sranje je bilo.
Oblik i ubrzanje jednostavno neprirodni
sizifinho

#642 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

sumirprimus wrote: Ne mogu ti sa 100%sigur oscu rec sta sam juce jeo. Nije ni od zivotne vaznosti.al ti kajem neko sranje je bilo.
pa pošteno, ja ti vjerujem da si vidio. Samo ti nećeš reći da si 100% vidio vanzemaljce, zar ne?
Dozer

#643 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

sizifinho wrote:Dozivanje UFO-a?
Stvarno?
To nam je sad argument?

Ok, Dozeru, kako ćeš ti objasniti ona masovna okupljanja religioznih, gdje sveštenik vrši masovni egzorcizam nad 10 ljudi koji počinju da se uvijaju? Ima desetine tih klipova. Pa onda počne da priča i prizove djevicu mariju i svi je vide i svi pričaju o njoj.

pročitaj i ovo
E - jebi ga.
Da li postoji ista za sta ces reci da je to mozda i stvarno?

Covjek kaze - drugo je kada su to masovna vidjenja. Ja postavim dva klipa s masovnim vidjenjima, cak i TV to prenosi, a ti meni pocnes o nekakvim sektama... Nigdje veze...

Pitanje - da ti sutra vidis neki objekat kako leti, pa stane u zraku i lebdi, pri tome nikad nisi vidio nista slicno, a onda taj objekat iz mjesta krene brzinom za koju takodjer nikad nisi vido nista slicno da moze letjeti, sta bi pomislio?
1. Tajni projekat neke vlade s ljudskom posadom?
2. NLO sa vanzemaljcima?
3. Dron
sumirprimus

#644 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sumirprimus »

sizifinho wrote:
sumirprimus wrote: Ne mogu ti sa 100%sigur oscu rec sta sam juce jeo. Nije ni od zivotne vaznosti.al ti kajem neko sranje je bilo.
pa pošteno, ja ti vjerujem da si vidio. Samo ti nećeš reći da si 100% vidio vanzemaljce, zar ne?
Nisam ni rekao da sam vidio vanzemoljce....
joint union

#645 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Ramzess Veliki wrote:Meni je mnogo prihvatljivija ideja da su prije nas postojale vrlo razvijene civilizacije koje su dosegle neki svoj vrhunac i propale.
Ovo je i meni palo na pamet.
Isto tako, zivot je na zemlju (ni to ne znamo, da se ogradim odmah) dosao iz mora, gdje se razvijao. Mnogostruko je duze vrijeme koje je "zivot" proveo u moru u odnosu na onaj koji je proveo na tlu. Nekako mi nije logicno da su se najinteligentnija bica razvila na zemlji u tako malo vremena, a ne u moru.
Takodje, ne znam je li neko gledao emisiju o sirenama (cini mi se animal planet ima na youtube), ako moze neko nek' stavi, imaju dvije epizode (nazalost mamne youtube).
Dozer

#646 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Dozer »

Mislis na ovo?

Ma FAKE ba :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuj - postoji nesto ovakvo u moru, a mi ne znamo za to :lol: :lol: :lol:

(P.S. Vidi onoga u lijevom cosku i face kad vidje snimak :D )
joint union

#647 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Dozer wrote:Mislis na ovo?

Ma FAKE ba :lol: :lol: :lol: :lol:
Cuj - postoji nesto ovakvo u moru, a mi ne znamo za to :lol: :lol: :lol:

(P.S. Vidi onoga u lijevom cosku i face kad vidje snimak :D )
To je, samo imaju kompletni filmovi, po sat i po traju.
Mene je sjebalo, a nije bezze emisija.

EDIT. probaj mermaids the body found (prva) i the new evidence (druga)
Last edited by joint union on 31/08/2015 16:36, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#648 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by Ramzess Veliki »

joint union wrote:
Ramzess Veliki wrote:Meni je mnogo prihvatljivija ideja da su prije nas postojale vrlo razvijene civilizacije koje su dosegle neki svoj vrhunac i propale.
Isto tako, zivot je na zemlju (ni to ne znamo, da se ogradim odmah) dosao iz mora, gdje se razvijao. Mnogostruko je duze vrijeme koje je "zivot" proveo u moru u odnosu na onaj koji je proveo na tlu. Nekako mi nije logicno da su se najinteligentnija bica razvila na zemlji u tako malo vremena, a ne u moru.
Valjda ima veze sa upravljanjem resursima. :?
sizifinho

#649 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by sizifinho »

Dozer wrote:
sizifinho wrote:Dozivanje UFO-a?
Stvarno?
To nam je sad argument?

pročitaj i ovo
E - jebi ga.
Da li postoji ista za sta ces reci da je to mozda i stvarno?

Covjek kaze - drugo je kada su to masovna vidjenja. Ja postavim dva klipa s masovnim vidjenjima, cak i TV to prenosi, a ti meni pocnes o nekakvim sektama... Nigdje veze...

Pitanje - da ti sutra vidis neki objekat kako leti, pa stane u zraku i lebdi, pri tome nikad nisi vidio nista slicno, a onda taj objekat iz mjesta krene brzinom za koju takodjer nikad nisi vido nista slicno da moze letjeti, sta bi pomislio?
1. Tajni projekat neke vlade s ljudskom posadom?
2. NLO sa vanzemaljcima?
3. Dron
gdje sam ja sekte spomenuo dragi čovječe, o čemu govoriš?

Pa i ja sam tebi lijepio naučne članke i istraživanja i u polju fizike i hemije i medicine, pa si ti rekao da je to od vlade finansirano, i kontrirao mi s index hr portlom.

Činjenica da lik proklamira da on PRIZVIA UFO je meni apsurdna sama po sebi. Tebi nije?
Ok.

Da je možda tajni projekat, nlo ili dron. Eto šta bih pomislio.
Imam li dokaze da budem isključiv? Nemam.
Otkud tebi onda zapravo? Pa ja.
joint union

#650 Re: Kako nastadosmo - ni iz cega (boga), evolucijom, od vanzemaljaca, ili...?

Post by joint union »

Ramzess Veliki wrote:
joint union wrote:
Valjda ima veze sa upravljanjem resursima. :?
I to sam kont'o, resursi, proteini, no sve to imas i u vodi. Jos imas i 3D kretanje.
Post Reply