Novi modeli

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
530i

#626 Re: Novi modeli

Post by 530i »

Vjerujem da je ovaj Q7 kvalitetan auto, ali na izgled je bezveze, nimalo mi se ne dopada.
ElRe

#627 Re: Novi modeli

Post by ElRe »

Novi Q7 mi izgleda na pola puta izmedju karavana i SUVa i dalje je nesklatan kao i ranije.
Dizajn XC90 je po meni bolje uradjen, a evo i jedan dobar review, kome nije mrsko da odgleda :-D

https://www.youtube.com/watch?v=vJB-ufK9eho

Ovaj lik ima zamjerku materijale volana (oko 9 min). Rucica mjenjaca od stakla i aluminija ide samo u hibrid, u ostale ide obicnija rucica mjenjaca (32 min 35 sec).
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#628 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:Dobar je unutra ali meni je Q7 dosta bolji generalno, a u detaljima je XC90 prilicno slab. Vidi samo volan i rucicu automatskog mjenjaca.

Image

Ovako to izleda na Seriji 1, koja je usput duplo jeftinije auto od ovog Volva

Image

Ukusi se razlikuju ali razlika u nivou inspiracije pri dizajniranju detalja je evidentna.

Meni generalno sto se tice SUVova, a eto slucajno se odnosi i na nove modele, Q7 je nenadjebiv:

Image

Po cemu je rucica mjenjaca u bmw-u ljepsa od rucice u volvu????? Je li to objektivno misljenje, zasnovano na polozaju zvijezda????
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#629 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

konektovan wrote:
ado-šampion wrote:Dobar je unutra ali meni je Q7 dosta bolji generalno, a u detaljima je XC90 prilicno slab. Vidi samo volan i rucicu automatskog mjenjaca.

Image

Image

Ukusi se razlikuju ali razlika u nivou inspiracije pri dizajniranju detalja je evidentna.

Meni generalno sto se tice SUVova, a eto slucajno se odnosi i na nove modele, Q7 je nenadjebiv:

Image

Po cemu je rucica mjenjaca u bmw-u ljepsa od rucice u volvu????? Je li to objektivno misljenje, zasnovano na polozaju zvijezda????
Reko ciko u CarBuyer :D
konektovan

#630 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

Ja ja, car buyer, a ova rucica u bmw-u podsjeca, da prostite na izrazu, na neobrezanu cunu u stanju mirovanja. :mrgreen: :mrgreen:
ado-šampion

#631 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

konektovan wrote:

Image

Image

Image

Drug "ljepsa" i "objektivno" ne idu u istu recenicu. Ljepota je subjektivna. To prvo trebas razdvojiti. Drugo ova rucica u Volvu je ko da se radi o kakvoj Ladi, toliko mastovitosti u njoj ima. Postavili ljudi komad materijala, oznacili brzine i presvukli kozom, ko americka vozila 70-tih godina.
Ja nisam nigdje tvrdio da je rucica u BMWu ljepsa, ali da je modernija i da u njoj ima 10x vise inspiracije pri dizajnu, to definitivno, a samo auto kosta duplo manje od ovog Volva.

Pogledaj tu unutrasnjost od Q7, ne mozes naci ni jedan detalj da dizajnerski i funkcionalno izgleda ko da su zaboraviti nesto staviti, pa nabrzinu sklepali, svaki detalj izgleda promisljeno i u skladu s ostatkom.

Nemojte mi samo govoriti da su to detalji i da to nije bitno. Nije bitno u Citroenu od 15 hiljada eura, ali u Volvu od 70 hiljada eura je itekako bitno.

A iskreno ni ne ocekujem da to razumije neko kojem je u razlika u solidnoj oblozi vrata i odron oblozi vrata "meksa plastika i komad tkanine". :-)

@Milojca, ako mi nadjes dje je u Car Buyeru to rekao, ja apstiniram od foruma mjesec dana. Ako je tebi to OK i nije ocigledno da nema mjesta u tako skupom autu, ne znaci da drugi ne mogu to zapaziti prije nego sto negdje cuju. Ne, nigdje nisam ni cuo ni procitao, jednostavno moje zapazanje kolut volana i rucica mjenjaca izgledaju ocajno za jedno tako skupo auto u 2015. godini.

Vi to previse navijacki gledate. Meni ni iz dzepa ni u dzep, apsolutno mi je debilno gledati navijacki pri komentarisanju auta koja ne mozes kupiti ni zglave. A na ovom forumu je to jako cest slucaj. Eto meni je stalo da ponizim Volva a uzdignem Svabe u autu koje je 6-7 puta skuplje od mog. :roll: Nidje veze. Jednostavno postoji razlog zasto je Volvo tu gdje jeste i zasto je njemacki trio tu gdje jeste, tj. trenutno daleko iznad Volva, koliko god neko navijacki gledao.
mali_milojica

#632 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

ado-šampion wrote:
konektovan wrote:

Image

Image

Image

Drug "ljepsa" i "objektivno" ne idu u istu recenicu. Ljepota je subjektivna. To prvo trebas razdvojiti. Drugo ova rucica u Volvu je ko da se radi o kakvoj Ladi, toliko mastovitosti u njoj ima. Postavili ljudi komad materijala, oznacili brzine i presvukli kozom, ko americka vozila 70-tih godina.
Ja nisam nigdje tvrdio da je rucica u BMWu ljepsa, ali da je modernija i da u njoj ima 10x vise inspiracije pri dizajnu, to definitivno, a samo auto kosta duplo manje od ovog Volva.

Pogledaj tu unutrasnjost od Q7, ne mozes naci ni jedan detalj da dizajnerski i funkcionalno izgleda ko da su zaboraviti nesto staviti, pa nabrzinu sklepali, svaki detalj izgleda promisljeno i u skladu s ostatkom.

Nemojte mi samo govoriti da su to detalji i da to nije bitno. Nije bitno u Citroenu od 15 hiljada eura, ali u Volvu od 70 hiljada eura je itekako bitno.

A iskreno ni ne ocekujem da to razumije neko kojem je u razlika u solidnoj oblozi vrata i odron oblozi vrata "meksa plastika i komad tkanine". :-)

@Milojca, ako mi nadjes dje je u Car Buyeru to rekao, ja apstiniram od foruma mjesec dana. Ako je tebi to OK i nije ocigledno da nema mjesta u tako skupom autu, ne znaci da drugi ne mogu to zapaziti prije nego sto negdje cuju. Ne, nigdje nisam ni cuo ni procitao, jednostavno moje zapazanje kolut volana i rucica mjenjaca izgledaju ocajno za jedno tako skupo auto u 2015. godini.

Vi to previse navijacki gledate. Meni ni iz dzepa ni u dzep, apsolutno mi je debilno gledati navijacki pri komentarisanju auta koja ne mozes kupiti ni zglave. A na ovom forumu je to jako cest slucaj. Eto meni je stalo da ponizim Volva a uzdignem Svabe u autu koje je 6-7 puta skuplje od mog. :roll: Nidje veze. Jednostavno postoji razlog zasto je Volvo tu gdje jeste i zasto je njemacki trio tu gdje jeste, tj. trenutno daleko iznad Volva, koliko god neko navijacki gledao.
Nisi shvatio,vise je bila zajebancija.
citroen xm

#633 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Ako ćeš tako gledati, ne ide ni u Q7 da ima milion dizajnerskih detalja sa Pasata.

Možda na Volvu ručica mjenjača ne izgleda avangardno, ali se 100% savršeno uklapa sa ostatkom dizajna i zajedno čine odličnu cjelinu.
basicm

#634 Re: Novi modeli

Post by basicm »

citroen xm wrote:Za 4 cilindra se slažem, treba u ponudu ubaciti i više cilindara. Opet sa takvim motorima XC90 se odlično prodaje. Ljudi pucaju na kartu sigurnosti, tu su i dalje bez premca. Spoljni dizajn mi je odličan, a unutra mi je za dvije klase bolji od svega premijum i nepremijum u toj klasi.
Tvoje misljenje se ne prizna, tebi citroen lijep, pa onda i ovo :mrgreen:
trazi se nesto za "normalnu" raju, ovi su pretjerali sa jednostavnoscu i drvetom, ovako vise ni jaguar ne radi.
ado-šampion

#635 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

Sta ima jos, osim ove "trake" ventilacije? Ova digitalna tabla prije Passata je bila u Audiju TT. Dakle jedan detalj, ova traka, i eto uzecemo u digitalnu tablu, dva detalja, to je odmah 1000? :-)

I nije uopste poenta u tome, nego je poenta da jednostavno nisu obratili paznju na sve detalje jer nisu imali toliko para na raspolaganju da uloze u dizajn, sto je i logicno. Sve izgleda dobro osim rucice mjenjaca i volana koji se opet u ovom cjenovnom rangu ne uklapaju nikako. I to je i dobro s obzirom da je brend nedavno bio na koljenima.

Ali se ne treba zavaravati pretjerano. Ova unutrasnjost Audija Q7 je skolski primjer lijepog i funkcionalnog dizajna koji napravi brend koji ocigledno u te stvari ulaze velik novac, kojeg ima na raspolaganju da ulaze. Volio neko tog Audija ili ne, ruku na srce ne volim ga ni ja nista specijalno, ovo je unutrasnjost kakva se ocekuje od auta od 70 k eura, sto se za XC90 bas i ne moze reci. Pokazi bilo kome ko je dao tolike pare jednu i drugu sliku pa ces vidjeti na koju ce vecina njih pokazati.

Mislim, rasprava postaje besmislena, mnogi ovdje hoce na silu i na navijanje da neko Svabe skine s trona, jer ih eto iz nekog razloga ne volite, pa neki Volvo, neka Alfa od 500 konja, sve je to OK, bilo nekad, ali sad, danas, 4. decembar 2015., svi ti brendovi su puno zaostali i za taj poduhvat ce trebati pojesti puno puno pure. Jer uspjeh se ne pravi preko dana nego u etapama.
Pa pogledajte koliko je samo Audiju trebalo vremena da ih ljudi pocnu shvatati ozbiljno kao premium brend. 15-20 godina truda i ulaganja. Neozbiljno je smatrati da neki Volvo koji je bio ime pa prespavao 15 godina ili vise moze sav taj trud jednostavno izbrisati tako sto su neki Kinezi dali lovu.
konektovan

#636 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

Volvo je dizajnom, hiljadu svjetlosnih godina ispred svaba, eto u inat vama, svaboljupcima. :wink: :mrgreen:

Meni je novi dizajnerski pravac volva predobar, originalan i jednostavan u poredjenju sa ostalim, moje subđektivno misljenje. Al' sta znam ja, ja ne vozim svabu, pa i ne mogu imat' validno misljenje izgleda na tu temu. To mogu samo ovi koji voze premijumaše, i ciji dizajneri imaju veci nivo inspiracíje, pri dizajniranju. Joj, otvori se zemljo da propadnem. :-)
mali_milojica

#637 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Meni u unutrasnjost Volva XC90 i S90 nista ne fali. To je Volvo. Ako je neko ocekivao kiceraj,taj se dobro zajebao.
Pa oni su jednostavniji od Svaba.
I da ponovimo.
Rucica mjenjaca u S90,ista se moze naruciti i kod XC 90
Image
citroen xm

#638 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

ado-šampion wrote:Sta ima jos, osim ove "trake" ventilacije? Ova digitalna tabla prije Passata je bila u Audiju TT. Dakle jedan detalj, ova traka, i eto uzecemo u digitalnu tablu, dva detalja, to je odmah 1000? :-)

I nije uopste poenta u tome, nego je poenta da jednostavno nisu obratili paznju na sve detalje jer nisu imali toliko para na raspolaganju da uloze u dizajn, sto je i logicno. Sve izgleda dobro osim rucice mjenjaca i volana koji se opet u ovom cjenovnom rangu ne uklapaju nikako. I to je i dobro s obzirom da je brend nedavno bio na koljenima.

Ali se ne treba zavaravati pretjerano. Ova unutrasnjost Audija Q7 je skolski primjer lijepog i funkcionalnog dizajna koji napravi brend koji ocigledno u te stvari ulaze velik novac, kojeg ima na raspolaganju da ulaze. Volio neko tog Audija ili ne, ruku na srce ne volim ga ni ja nista specijalno, ovo je unutrasnjost kakva se ocekuje od auta od 70 k eura, sto se za XC90 bas i ne moze reci. Pokazi bilo kome ko je dao tolike pare jednu i drugu sliku pa ces vidjeti na koju ce vecina njih pokazati.

Mislim, rasprava postaje besmislena, mnogi ovdje hoce na silu i na navijanje da neko Svabe skine s trona, jer ih eto iz nekog razloga ne volite, pa neki Volvo, neka Alfa od 500 konja, sve je to OK, bilo nekad, ali sad, danas, 4. decembar 2015., svi ti brendovi su puno zaostali i za taj poduhvat ce trebati pojesti puno puno pure. Jer uspjeh se ne pravi preko dana nego u etapama.
Pa pogledajte koliko je samo Audiju trebalo vremena da ih ljudi pocnu shvatati ozbiljno kao premium brend. 15-20 godina truda i ulaganja. Neozbiljno je smatrati da neki Volvo koji je bio ime pa prespavao 15 godina ili vise moze sav taj trud jednostavno izbrisati tako sto su neki Kinezi dali lovu.

Nije mi uopšte bitno da li će on Švabe skinuti sa trona, to neka brine one čiji su jedini argumenti prodajne brojke.
XC90 u svim generacijama je izmislio riječ dizajn i lijepo za Q7. I opet evo subjektivno, ljepši je unutra od Q7. A objektivno je da kvalitetom izrade ne zaostaje nimalo.

Što se tiče dizajna rčice mjenjača i volana, presmiješno je tvrditi da neko ko je ulupao milijarde u razvoj auta(nova platforma, motori, dizajn, toliko ulaganja u bezbjednost....) nema para da dizajnira ručicu mjenjača.

Možete se vi kleti koliko hoćete u te Švabe i potencirati samo na popularnosti, a blatiti druge brendove, ali ta Alfa na izdisaju po ko zna koji put pobjedi najperformantniju njemačku diku u klasi i zada joj domaći zadatak. VW lobira za niže ekološke norme jer nije u stanju da ih bez varanja ispuni. I pored toliko love i prodaje oni ne uspijevaju da budu najbolji. Toliko o Švapskoj moći.
ado-šampion

#639 Re: Novi modeli

Post by ado-šampion »

konektovan wrote:Volvo je dizajnom, hiljadu svjetlosnih godina ispred svaba, eto u inat vama, svaboljupcima. :wink: :mrgreen:

Meni je novi dizajnerski pravac volva predobar, originalan i jednostavan u poredjenju sa ostalim, moje subđektivno misljenje. Al' sta znam ja, ja ne vozim svabu, pa i ne mogu imat' validno misljenje izgleda na tu temu. To mogu samo ovi koji voze premijumaše, i ciji dizajneri imaju veci nivo inspiracíje, pri dizajniranju. Joj, otvori se zemljo da propadnem. :-)
Bolje ti da je ne pises nista, jer iz posta u post dokazujes svoju ignorantnost i plitkost. Bolje za tebe da ne pises nista.
basicm

#640 Re: Novi modeli

Post by basicm »

Stvarno idete u krajnost. Zar vam mrznja prema svabama ili neki kompleks pored vlastitih ociju ne da vidjeti razliku ovog Q7 i volva. Volvu je nestalo inspiracije, nedovrsen posao. O kvalitetu necu, ali se bar u kozu njihovu ne bih kleo, voli pucati.
Bar ja licno dileme ne bih imao kad bih birao, a siguran sam da ce prodaja pokazati da sam u vecini.
citroen xm

#641 Re: Novi modeli

Post by citroen xm »

Ne mrzim ja nikoga, ja otvoreno kažem koje mi se auto sviđa, a ima tu i švapskih.
mali_milojica

#642 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

basicm wrote:Stvarno idete u krajnost. Zar vam mrznja prema svabama ili neki kompleks pored vlastitih ociju ne da vidjeti razliku ovog Q7 i volva. Volvu je nestalo inspiracije, nedovrsen posao. O kvalitetu necu, ali se bar u kozu njihovu ne bih kleo, voli pucati.
Bar ja licno dileme ne bih imao kad bih birao, a siguran sam da ce prodaja pokazati da sam u vecini.
Ok,mozda ti vidis bolje od mene. Gdje i na kojem dijelu je tacno nestalo inspiracije? Hvala
ElRe

#643 Re: Novi modeli

Post by ElRe »

basicm wrote:Stvarno idete u krajnost. Zar vam mrznja prema svabama ili neki kompleks pored vlastitih ociju ne da vidjeti razliku ovog Q7 i volva. Volvu je nestalo inspiracije, nedovrsen posao. O kvalitetu necu, ali se bar u kozu njihovu ne bih kleo, voli pucati.
Npr XC60 je najprodavaniji SUV u svojoj premium klasi. Dakle ispred X3 i Q5. Volvu XC90 samo nedostaju jaci motori kako bi imali siru ponudu. Bez ikakvih problema moze da se nosi bar sa Mercedesom GLE koji vec ima 4-5 godina na ledjima.
530i

#644 Re: Novi modeli

Post by 530i »

Volvo ima možda i najbolje uređene unutrašnjosti, al ovdje se svršava na audi koji ima bezvezne rešetke, male kontrole klime, daleko postavljen displej, volan sa tankim kracima...al audi je to pa jebi ga.
konektovan

#645 Re: Novi modeli

Post by konektovan »

ado-šampion wrote:
konektovan wrote:Volvo je dizajnom, hiljadu svjetlosnih godina ispred svaba, eto u inat vama, svaboljupcima. :wink: :mrgreen:

Bolje ti da je ne pises nista, jer iz posta u post dokazujes svoju ignorantnost i plitkost. Bolje za tebe da ne pises nista.

A ti bi trebao promijeniti dioptriju, za pocetak. Izgleda da ti trenutna dioptrija nije odgovarajuca il' ti magli, nema treceg. :wink:
mali_milojica

#646 Re: Novi modeli

Post by mali_milojica »

Dokle ide novinarsko sranje,dovoljno je pogledati ovaj video sa vrha stranice sto je Elre stavio za XC90. U jednom momentu pritisce dugmad za komande na volanu i kaze dobro je,ali nije kao kod Audija. Istu stvar je uradio i sa Giuliom na sajmu u Frankfurtu,ali istu :lol: .
Pa majku ti jebem debilsku potkupljenu,imas li drugog nekog spomenuti,promjeni malo. Reci jednom BMW,Mercedes,Rols Rojs,Pagani,sporet,mikrovalna bilo sta.
530i

#647 Re: Novi modeli

Post by 530i »

Ne znam zašto mu ne zabrane, oduzmu novinarsku akreditaciju...tako je očito da je kupljen.
amar1994

#648 Re: Novi modeli

Post by amar1994 »

mali_milojica wrote:Dokle ide novinarsko sranje,dovoljno je pogledati ovaj video sa vrha stranice sto je Elre stavio za XC90. U jednom momentu pritisce dugmad za komande na volanu i kaze dobro je,ali nije kao kod Audija. Istu stvar je uradio i sa Giuliom na sajmu u Frankfurtu,ali istu :lol: .
Pa majku ti jebem debilsku potkupljenu,imas li drugog nekog spomenuti,promjeni malo. Reci jednom BMW,Mercedes,Rols Rojs,Pagani,sporet,mikrovalna bilo sta.
potpis ko kuca od mene :thumbup: :thumbup:
condy

#649 Re: Novi modeli

Post by condy »

Ma Mercedes je zakon. Kad se pogleda način proizvodnje, organizacija rada, poslovni rezultati, povjerenje kupaca, ponuda vozila, onda su bez premca najjbolji.

Image

https://www.youtube.com/watch?v=pAuzMD7UUYY
KB9

#650 Re: Novi modeli

Post by KB9 »

jesu ako samo za njih i znas
Post Reply