Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#626 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by hrasno38 »

madner wrote:Da ti dam jedan plastican primjer. Sava Kovacevic nije probio obruc, nije sacuvao ranjenike, no ipak se smata narodnim herojem.
Spasio je Srebrenicu u godinama prije, nije bio tu kada je pala, no to ne umanjuje njegove zasluge prije pada.
Ali Kemal wrote:Kakve ba ranjenike, to je bilo na Neretvi,haj malo knjigu u sake i vidi malo bolje sta je to uraido Sava Kovacevic i u cemu se vidi njegovo herojstvo. Poredis covjeka koji je dao svoj zivot, sa covjekom koji je pobjegao :-)
A mogao bi se i ti malo uhvatiti istorijskih knjiga i fakata:)!..pa bi znao da je Sava poginuo stiteci centralnu bolnicu i ranjenike sa svojom divizijom tj. u protunapadu gdje su partizani pokusali da izvrse proboj obruca. Sava je poginuo kao borac a ne komandant jer je isao prvi.
Ostat ce i dan danas do kraja neobjasnjeno zasto je Oric izasao iz Srebrenice i po cijem naredjenju (mada kazu po naredbi glavnog staba) ali je cinjenica da je oslobodjen optuzbi za ratne zlocine i da tu Srbija nema sta da jede govna jer upravo kako je neko ovdje i napisao da nasa drzava ima muda kao sto nema na isti nacin bi mogla potraziti brat bratu jedno 100 oficira koji su do sada oslobodjeni optuzbi, plus Vucica, Nikolica, Seselja itd itd!!!!!!
Lug

#627 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Lug »

hrasno38 wrote: kako je neko ovdje i napisao da nasa drzava ima muda kao sto nema na isti nacin bi mogla potraziti brat bratu jedno 100 oficira koji su do sada oslobodjeni optuzbi, plus Vucica, Nikolica, Seselja itd itd!!!!!!
ima ovdje istine! sjecam se onomad kada je Komsic zaprijetio da ce optuznicu podnijeti protiv Dobrice Cosica, prije par godina, jer su isto neke optuznice trebale biti iz Srbije, ..automatski sve se zataskalo i nikakve optuznice nisu podnijete iz Srbije.
Progressive House

#628 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Progressive House »

Tužilaštvo BiH traži da se Orić ne izruči Srbiji i da se vrati u našu zemlju
ORIĆEVA ADVOKATICA ZA "AVAZOV" PORTAL Pripremili smo se za ovaj potez srbijanskog pravosuđa, svi pravni argumenti su na našoj strani!

prc

ma ništa od izručenja
Romanista 101%

#629 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Romanista 101% »

Srbija jeste povampirena, i jesu cetnici probudjeni, ali po meni glavni krivci za sve ovo smo upravo mi Bosnjaci. Nas ce sutnja, mudrovanje i kukavicluk skupo kostati. Najveci problem Bosnjaka je (ne)sloga. Niko ni sa kim ne moze. Mi cemo sami sebe iskorijeniti, ne Srbija, vec mi sami. Dijelimo se na Krajisnike, Hercegovce, Podrinjce, Sarajlije, Sandzaklije, Tuzlake, Zenicane, Dijasporce...u gradovima se dijelimo na mahale, kao da nas ima 30 miliona, a ne 3. Hajde neka Albancima ili Hrvatima ovo urade, nema sanse. Ne mogu, zato sto su slozni, ginu jedan za drugog. Ako slucajno Nasera izruce Srbiji, to ce biti najveci poraz BiH nakon rata, i velika samarcina svima koji su se borili za ovu zemlju. To je kao da Njemci hapse Zidove nakon drugog svjetskog rata. Komedija.
dezurni_ucenik

#630 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dezurni_ucenik »

To bi bio poraz medjunarodnog prava. Drzavljanina jedne drzave optuzenog za zlocine nad stanovnistvom iz iste drzave, trazi druga drzava.
dobar osjecaj

#631 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dobar osjecaj »

Romanista 101% wrote:Niko ni sa kim ne moze. Mi cemo sami sebe iskorijeniti, ne Srbija, vec mi sami. Dijelimo se na Krajisnike, Hercegovce, Podrinjce, Sarajlije, Sandzaklije, Tuzlake, Zenicane, Dijasporce...u gradovima se dijelimo na mahale, kao da nas ima 30 miliona, a ne 3.
Ne dijelimo se vjestacki ili neprirodno. Mi jesmo drugaciji. Ja nikada necu i ne mogu osjecati pripadnost ili povezanost s ljudima iz IB. To je jedan skroz drugi mentalitet koji je meni neprihvatljiv, nepojmiv i suvise brutalan da bi ga osjecala svojim.
archi_a

#632 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by archi_a »

Bolest :-)
channel10

#633 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by channel10 »

dezurni_ucenik wrote:To bi bio poraz medjunarodnog prava. Drzavljanina jedne drzave optuzenog za zlocine nad stanovnistvom iz iste drzave, trazi druga drzava.
Kakav poraz medjunarodnog prava? Sta onda radi Jurisic u Beogradu u zatvoru? Da je to tako kako ti govoris, davno bi Svica odbila nalog za izrucenje drzave genocidne. Ako ga izruce, ovo ce biti poraz naseg sudstva i drzave.
Progressive House

#634 Re: Uhapšen Naser Orić!

dobar osjecaj wrote:
Romanista 101% wrote:Niko ni sa kim ne moze. Mi cemo sami sebe iskorijeniti, ne Srbija, vec mi sami. Dijelimo se na Krajisnike, Hercegovce, Podrinjce, Sarajlije, Sandzaklije, Tuzlake, Zenicane, Dijasporce...u gradovima se dijelimo na mahale, kao da nas ima 30 miliona, a ne 3.
Ne dijelimo se vjestacki ili neprirodno. Mi jesmo drugaciji. Ja nikada necu i ne mogu osjecati pripadnost ili povezanost s ljudima iz IB. To je jedan skroz drugi mentalitet koji je meni neprihvatljiv, nepojmiv i suvise brutalan da bi ga osjecala svojim.

:facepalm:
dezurni_ucenik

#635 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dezurni_ucenik »

channel10 wrote:
dezurni_ucenik wrote:To bi bio poraz medjunarodnog prava. Drzavljanina jedne drzave optuzenog za zlocine nad stanovnistvom iz iste drzave, trazi druga drzava.
Kakav poraz medjunarodnog prava? Sta onda radi Jurisic u Beogradu u zatvoru? Da je to tako kako ti govoris, davno bi Svica odbila nalog za izrucenje drzave genocidne. Ako ga izruce, ovo ce biti poraz naseg sudstva i drzave.

Naravno. I naseg sudstva i drzave i komplet medjunarodnog prava (gdje to ima da se jedna drzava proglasava nadleznom za zlocine koji su se (navodno) desili na teritoriji druge drzave)-

Zar nije Jurisic u Tuzli ????
Progressive House

#636 Re: Uhapšen Naser Orić!

završit će kao ganić,divjak :wink: pišanje po srbiji u najavi
razonoda

#637 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

archi_a wrote:Ma jel moguce da niko ne odgovara na ovo iz srbije ?!? Uhapsen po potjernici iz srbije za "zlocin" koji se nije desio u srbiji, vec u Bosni i Hercegovini. Sud susjedne zemlje sudi za nesto sto se "desilo" u nasoj zemlji a u isto vrijeme tvrde da nemaju nista sa dogadjajima za vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu. :-) Moze li sud iz BiH raspisati potjernicu za nekim srbinom iz srbije za ubistva i zlocine koja su pocinili na Kosovu ???
:roll: Moze, ako je Srbin ubio Sandzakliju u Srbiji-Sandzaku, :eh: sta li Bosna uradila ...... :odustajem:
salik79

#638 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by salik79 »

dezurni_ucenik wrote:
channel10 wrote:

Naravno. I naseg sudstva i drzave i komplet medjunarodnog prava (gdje to ima da se jedna drzava proglasava nadleznom za zlocine koji su se (navodno) desili na teritoriji druge drzave)-

Jeste, u Tuzli je.
salik79

#639 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by salik79 »

Progressive House wrote:završit će kao ganić,divjak :wink: pišanje po srbiji u najavi

Hoce, ako angazuju Damira Arnauta.
channel10

#640 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by channel10 »

dezurni_ucenik wrote:
channel10 wrote:

Evo vidis da ima. Kad ovo prodje i kako god da zavrsi, sa Srbijom prekinuti bilo kakve veze, pogotovo u vezi sudstva i razmjene podataka. Stoku skloniti u stranu i s njima vise nikad nikakvog posla imati. Jebem i njih i njihova "pomirenja". Milion puta su pokazali ovako nesto i ovo je milion i prvi put. Mislim da je dosta. Sto su radili, radili su. Sve to treba razjebati za sva vremena. Samo lud covjek im moze bilo sta vise povjerovati.

Zar nije Jurisic na ponovljenom sudjenju u BG?
dezurni_ucenik

#641 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by dezurni_ucenik »

channel10 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Evo vidis da ima. Kad ovo prodje i kako god da zavrsi, sa Srbijom prekinuti bilo kakve veze, pogotovo u vezi sudstva i razmjene podataka. Stoku skloniti u stranu i s njima vise nikad nikakvog posla imati. Jebem i njih i njihova "pomirenja". Milion puta su pokazali ovako nesto i ovo je milion i prvi put. Mislim da je dosta. Sto su radili, radili su. Sve to treba razjebati za sva vremena. Samo lud covjek im moze bilo sta vise povjerovati.

Zar nije Jurisic na ponovljenom sudjenju u BG?[/quote]

Sudjenje valjda traje. Ali brani se slobode.
GeeTnT

#642 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by GeeTnT »

Srbija sebe smatra pravnim zastupnikom genocidne i zastitnikom Srba iz BiH. Obzirom da ne postoji pravni nacin da se ova i buduce farse zaustave, jedini nacin je pokrenuti tuzbe i podici interpolove potjernice prvo Nikolicu, pa Vucicu...onda redom sve do onih koji su vikendom dolazili na ratista sirom BiH.....
klixlove

#643 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by klixlove »

Vidim ovdje se javlja dosta srba koji imaju iste genocidne namjere (čast svim plemenitim srbima). Znate šta vam je najgore sad, Naser Orić je 92. bio među izuzecima - mudžahida koji su bili spremni dati život i sa osmjehom na licu se boriti bez straha da bi odbranili svoj narod i vjeru. A sad imate stotinama hiljada Nasera Orića, džamije su elhamdulillah pune omladine što nikako nije bio slučaj tada. A ovim hapšenjem Nasera samo povećavate taj broj novih Nasera, novih mudžahida spremih da se s osmjehom bore. Tada ste imali opremljenost 4. armije svijeta pa opet ništa niste mogli nego vam je UN morao pomagat i Dejtnom vam dat pola teritorije koju ste haman bili izgubili, a sad možda imate 104. armiju sa opremljenosti pa skontajte kako bi prošli. Ovo lažno predstavljanje na forumima je postalo patetično. Nek je mir s vama (selam alejkum).
General War

#644 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by General War »

klixlove wrote:Vidim ovdje se javlja dosta srba koji imaju iste genocidne namjere (čast svim plemenitim srbima). Znate šta vam je najgore sad, Naser Orić je 92. bio među izuzecima - mudžahida koji su bili spremni dati život i sa osmjehom na licu se boriti bez straha da bi odbranili svoj narod i vjeru. A sad imate stotinama hiljada Nasera Orića, džamije su elhamdulillah pune omladine što nikako nije bio slučaj tada. A ovim hapšenjem Nasera samo povećavate taj broj novih Nasera, novih mudžahida spremih da se s osmjehom bore. Tada ste imali opremljenost 4. armije svijeta pa opet ništa niste mogli nego vam je UN morao pomagat i Dejtnom vam dat pola teritorije koju ste haman bili izgubili, a sad možda imate 104. armiju sa opremljenosti pa skontajte kako bi prošli. Ovo lažno predstavljanje na forumima je postalo patetično. Nek je mir s vama (selam alejkum).
Image
bingov buraz

#645 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by bingov buraz »

dobar osjecaj wrote:
Tvoje razmisljanje je meni neprihvatljivo,primitivno i suvise ograniceno tako da ne vjerujem da neko i zeli da ga osjecas svojim.

O temi,uvesti reciprocne mjere,onaj govor Vucica o 200 mrtvih Muslimana za jednog Srbina je sasvim dovoljno za neku tuzbicu a koliko se sjecam i Nikolic je kampovao u ratu na brdima oko Sarajeva,sumnjam da je bio tu zbog kvalitete zraka.
alijagoro

#646 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by alijagoro »

dobar osjecaj wrote:
:roll:
razonoda

#647 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by razonoda »

alijagoro wrote:
dobar osjecaj wrote:
:roll:
:shock: Nazalost , nije ona jedina sa tim osjecajima. Zbog -takvih--je kako jeste, i Srebrenica --poklonjena.
Ali Kemal

#648 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Ali Kemal »

klixlove wrote:Naser Orić je 92. bio među izuzecima - mudžahida koji su bili spremni dati život i sa osmjehom na licu se boriti bez straha da bi odbranili svoj narod i vjeru.
Ne bih se slozio, Naser je napustio to sve i ostavio Srebrenicane, tako da o spremnosti da se da zivot i to sa osmjehom :D nema govora :oops:
Prosti fakt.
klixlove wrote:A sad imate stotinama hiljada Nasera Orića, džamije su elhamdulillah pune omladine što nikako nije bio slučaj tada.
Religija, religija, 21 stoljece :facepalm:
klixlove

#649 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by klixlove »

Ali Kemal wrote:
klixlove wrote:Naser Orić je 92. bio među izuzecima - mudžahida koji su bili spremni dati život i sa osmjehom na licu se boriti bez straha da bi odbranili svoj narod i vjeru.
Ne bih se slozio, Naser je napustio to sve i ostavio Srebrenicane, tako da o spremnosti da se da zivot i to sa osmjehom :D nema govora :oops:
Prosti fakt.
klixlove wrote:A sad imate stotinama hiljada Nasera Orića, džamije su elhamdulillah pune omladine što nikako nije bio slučaj tada.
Religija, religija, 21 stoljece :facepalm:
;) :)
L u c i f e r

#650 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by L u c i f e r »

Image
Post Reply