Jarane stoja 2 kile 3m polirke u bojama i lakovima
A da ne govorim o Kruni koji je zastupnik za Sonax
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Oko 100+ KM samo u proizvodimaThrottle wrote:Pa de napisi koliko ima troska?kabal1337 wrote:Da bas je trosak minimalan. Jeste ako ces praviti pitu od govana
Koliko vremena mu treba?kabal1337 wrote:
Oko 100+ KM samo u proizvodima
+ Vrijeme
vi mislite kupit samo pastu, spuzvu i ocekivati da vam je finalni proizvod bez swirlova.
NHF branis visoku cijenu, analiziras ulazne troskove, navodis vrijeme, a ne znas koliko mu vremena treba?!?kabal1337 wrote:Ne znam, pitaj njega.
Svaki detaljan rad zahtjeva vremena
A da li te ko tjera da ides Kruni?tempuser wrote:NHF branis visoku cijenu, analiziras ulazne troskove, navodis vrijeme, a ne znas koliko mu vremena treba?!?kabal1337 wrote:Ne znam, pitaj njega.
Ajd ovako
Nek je materijal 100 KM i nek mu treba cijeli jedan dan.
Nek su svi ostali troskovi (kirija, struja, ostale komunalije) i amortizacija masina jos 100 KM (a ne mogu biti veci od 50 KM ni pod tackom razno), kolika mu je to cista dnevnica, 300 KM???? Mislim da je "majstorska" dnevnica 100 KM, a oni isto rade svojim alatom, qcima-palcima. Jel ovaj neurohirurg da mu je 3 x veca ili sofisticirana autoprana?
Naravno ne tjera niko, ali ocigledno opravdavas cijenu, ne znas ulazne parametre, a samim time ni kolika je ta dnevnica!kabal1337 wrote:A da li te ko tjera da ides Kruni?tempuser wrote:NHF branis visoku cijenu, analiziras ulazne troskove, navodis vrijeme, a ne znas koliko mu vremena treba?!?kabal1337 wrote:Ne znam, pitaj njega.
Ajd ovako
Nek je materijal 100 KM i nek mu treba cijeli jedan dan.
Nek su svi ostali troskovi (kirija, struja, ostale komunalije) i amortizacija masina jos 100 KM (a ne mogu biti veci od 50 KM ni pod tackom razno), kolika mu je to cista dnevnica, 300 KM???? Mislim da je "majstorska" dnevnica 100 KM, a oni isto rade svojim alatom, qcima-palcima. Jel ovaj neurohirurg da mu je 3 x veca ili sofisticirana autoprana?
Da nam je Bogdo svima veca dnevnica.
Zamisli kazes to nekome naucniku, ili hirurga kada poredis sa SSS i kazes ma ti si porez na budalu.lavic wrote:Pravite nauku od poliranja....
Po meni porez na budale.
Jest to vjestina, ponekad i potreba (nakon lakiranja, da se saniraju ostecenja itd), i treba za to i alat i materijal, sto treba priznati u troskovima, ali ne treba od lika koji polira praviti nuklearnog fizicara!lavic wrote:Pravite nauku od poliranja....
Po meni porez na budale.
Naravno, niko nikoga ne tjera, ovo je demokratska drzava, samo nemoj "napamet" braniti dnevnicu od 300 KM kao nesto opravdano i normalno, nego posten biti i zakljuciti, covjeku treba kapu skinuti jer udara budale po usima, i nek udara dok ih ima, i ja bih tako kad bih skontao fol!kabal1337 wrote:Jesi ti meni smijesan.
Covjek radi privatno. Toliko cijeni svoje vrijeme, toliko cijeni svoju vjestinu. Hoces neces, niko te ne tjera. Ne zove on tebe hej tempuser dodji kod mene. Dodjes sam i tjt.
I on je poceo kao ovi za 100 KM itd... Covjek ima svoju klijentelu isto kao sto ima Ovlasteni servis i privatni majstor. Ides kome se tebi svidja.
Da... neka on udara po usima za svoj rad. A to sto nas politicari udaraju po usima za svoj (ne)rad to je opravdanije. Nisam ja kriv sto hirurg ili tvoja zena nema svoju obrazovnu ustanovu da diktira kolika ce njoj biti primanja. I ja se slazem da su dnevnice lose te da se vise treba cijeniti rad i vrijeme.tempuser wrote: Naravno, niko nikoga ne tjera, ovo je demokratska drzava, samo nemoj "napamet" braniti dnevnicu od 300 KM kao nesto opravdano i normalno, nego posten biti i zakljuciti, covjeku treba kapu skinuti jer udara budale po usima, i nek udara dok ih ima, i ja bih tako kad bih skontao fol!
Ne razumijem te nikako? Jel ko opravdava primanja politicara isl ili su preplaceni paraziti zbog kojih je smisljen izraz "uhljeb"?kabal1337 wrote:Da... neka on udara po usima za svoj rad. A to sto nas politicari udaraju po usima za svoj (ne)rad to je opravdanije. Nisam ja kriv sto hirurg ili tvoja zena nema svoju obrazovnu ustanovu da diktira kolika ce njoj biti primanja. I ja se slazem da su dnevnice lose te da se vise treba cijeniti rad i vrijeme.tempuser wrote: Naravno, niko nikoga ne tjera, ovo je demokratska drzava, samo nemoj "napamet" braniti dnevnicu od 300 KM kao nesto opravdano i normalno, nego posten biti i zakljuciti, covjeku treba kapu skinuti jer udara budale po usima, i nek udara dok ih ima, i ja bih tako kad bih skontao fol!
Zaboravas da njemu niko ne uplacuje penziono itd...
Meni je ovo najsmjesni kada je neko drugi kriv. Mislim... sam odes tom covjeku za uslugu. Ti sam sebe klepis po usima, ne klepi ti drugi niko.
Kruno se probio, edukovo iz tog polja i tjt. Njemu je poliranje kao tvojoj zeni njena nauka a nekome trecem moze biti nigdje veze.
Pa naravno.johntra wrote:Meni ovo isto android vs ios.![]()
smiješno je fakat tražiti ovolike pare za poliranje, ali uvijek ima levata koji će naletiti na to...OK, kad imaš skupo auto, ali sigurno je da će neko isto ovaj posao odraditi i za manju cifru od ove...ne drastično manju, ali recimo 100 KM manje...
ovoga vadi što ima dosta klijentele iz dijaspore, ko i u ostalim privrednim segmentima...
Naravno, boldirano je poenta!johntra wrote:Meni ovo isto android vs ios.![]()
smiješno je fakat tražiti ovolike pare za poliranje, ali uvijek ima levata koji će naletiti na to...OK, kad imaš skupo auto, ali sigurno je da će neko isto ovaj posao odraditi i za manju cifru od ove...ne drastično manju, ali recimo 100 KM manje...
ovoga vadi što ima dosta klijentele iz dijaspore, ko i u ostalim privrednim segmentima...
Na pitanje odgovaras pitanjem, otprilike je sve jasno...kabal1337 wrote:Ah fino rekoh covjek ima svoju klijentelu...
Da li je realno da covjek ima platu 400 KM ?