Auto kozmetika

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Throttle

#626 Re: Auto kozmetika

Post by Throttle »

900KM
Jarane stoja 2 kile 3m polirke u bojama i lakovima :mrgreen:
A da ne govorim o Kruni koji je zastupnik za Sonax
Bakir1

#627 Re: Auto kozmetika

Post by Bakir1 »

Dobro treba biti realan, pa reci da su tu strasne polirke koje su pun k para, nije samo pasta, ali eto pasta zastita amortizacija masine, nek je dva dana posla, to je minimalno 150 dnevnica.
Mlogo li je :mrgreen:
tempuser

#628 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

Ko da ga dedinim sunetom prelazi! :D
kabal1337

#629 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

Throttle wrote:
kabal1337 wrote:Da bas je trosak minimalan. Jeste ako ces praviti pitu od govana
Pa de napisi koliko ima troska?
Oko 100+ KM samo u proizvodima
+ Vrijeme
vi mislite kupit samo pastu, spuzvu i ocekivati da vam je finalni proizvod bez swirlova.
tempuser

#630 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:
Oko 100+ KM samo u proizvodima
+ Vrijeme
vi mislite kupit samo pastu, spuzvu i ocekivati da vam je finalni proizvod bez swirlova.
Koliko vremena mu treba?
Dovezes auto ujutro u 9h, kad je gotovo?
kabal1337

#631 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

Ne znam, pitaj njega.
Svaki detaljan rad zahtjeva vremena
Samo je u Bosni lose ako cijenis svoje vrijeme, rad i zelis da naplatis.
Sigurno time privuce odredjenu klijentelu. Nije jedini u gradu, od 100 pa do 1000 KM. Odes kome ti odgovara i tjt.
Nece neko sigurno polirati auto od 5 000 KM za 500 KM, osim ako mu nema neku vrijednost..
tempuser

#632 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:Ne znam, pitaj njega.
NHF branis visoku cijenu, analiziras ulazne troskove, navodis vrijeme, a ne znas koliko mu vremena treba?!?
Ajd ovako
Nek je materijal 100 KM i nek mu treba cijeli jedan dan.
Nek su svi ostali troskovi (kirija, struja, ostale komunalije) i amortizacija masina jos 100 KM (a ne mogu biti veci od 50 KM ni pod tackom razno), kolika mu je to cista dnevnica, 300 KM???? Mislim da je "majstorska" dnevnica 100 KM, a oni isto rade svojim alatom, qcima-palcima. Jel ovaj neurohirurg da mu je 3 x veca ili sofisticirana autoprana? Da ga u Berlinu obracunava ne bi sastavio 150 EUR neto na ruke!
kabal1337

#633 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

tempuser wrote:
NHF branis visoku cijenu, analiziras ulazne troskove, navodis vrijeme, a ne znas koliko mu vremena treba?!?
Ajd ovako
Nek su svi ostali troskovi (kirija, struja, ostale komunalije) i amortizacija masina jos 100 KM (a ne mogu biti veci od 50 KM ni pod tackom razno), kolika mu je to cista dnevnica, 300 KM???? Mislim da je "majstorska" dnevnica 100 KM, a oni isto rade svojim alatom, qcima-palcima. Jel ovaj neurohirurg da mu je 3 x veca ili sofisticirana autoprana?
A da li te ko tjera da ides Kruni?
Da nam je Bogdo svima veca dnevnica.
tempuser

#634 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:
tempuser wrote:
Ajd ovako
Nek su svi ostali troskovi (kirija, struja, ostale komunalije) i amortizacija masina jos 100 KM (a ne mogu biti veci od 50 KM ni pod tackom razno), kolika mu je to cista dnevnica, 300 KM???? Mislim da je "majstorska" dnevnica 100 KM, a oni isto rade svojim alatom, qcima-palcima. Jel ovaj neurohirurg da mu je 3 x veca ili sofisticirana autoprana?
A da li te ko tjera da ides Kruni?
Da nam je Bogdo svima veca dnevnica.
Naravno ne tjera niko, ali ocigledno opravdavas cijenu, ne znas ulazne parametre, a samim time ni kolika je ta dnevnica!
Slazem se da nam je bogdo veca dnevnica, ali sta mislis, ako u ovim uslovim anaplacuje 500, kad bi se nekim cudom digle dnevnice i plate da Kruno ne bi digao cijene i svojih usluga? Cista logika!
Moja zena "ide u skolu" 30 godina, da bi zadrzala status i posao u strucno usavrsavanje (knjige, studijska putovanja itd)prosjeku investira 1/3 svoje plate, e pa ja iz principa necu da placam 4-5 x vecu dnevnicu od njene da mi neko ispolira auto, taman matirao da boju promjeni!
kabal1337

#635 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

ok
lavic

#636 Re: Auto kozmetika

Post by lavic »

Pravite nauku od poliranja....
Po meni porez na budale.
kabal1337

#637 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

lavic wrote:Pravite nauku od poliranja....
Po meni porez na budale.
Zamisli kazes to nekome naucniku, ili hirurga kada poredis sa SSS i kazes ma ti si porez na budalu.

Svako zanimanje ima ljude koji su dobri u necemu jer su usavrsavali.
tempuser

#638 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

lavic wrote:Pravite nauku od poliranja....
Po meni porez na budale.
Jest to vjestina, ponekad i potreba (nakon lakiranja, da se saniraju ostecenja itd), i treba za to i alat i materijal, sto treba priznati u troskovima, ali ne treba od lika koji polira praviti nuklearnog fizicara!
kabal1337

#639 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

Jesi ti meni smijesan.
Covjek radi privatno. Toliko cijeni svoje vrijeme, toliko cijeni svoju vjestinu. Hoces neces, niko te ne tjera. Ne zove on tebe hej tempuser dodji kod mene. Dodjes sam i tjt.
I on je poceo kao ovi za 100 KM itd... Covjek ima svoju klijentelu isto kao sto ima Ovlasteni servis i privatni majstor. Ides kome se tebi svidja.
tempuser

#640 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:Jesi ti meni smijesan.
Covjek radi privatno. Toliko cijeni svoje vrijeme, toliko cijeni svoju vjestinu. Hoces neces, niko te ne tjera. Ne zove on tebe hej tempuser dodji kod mene. Dodjes sam i tjt.
I on je poceo kao ovi za 100 KM itd... Covjek ima svoju klijentelu isto kao sto ima Ovlasteni servis i privatni majstor. Ides kome se tebi svidja.
Naravno, niko nikoga ne tjera, ovo je demokratska drzava, samo nemoj "napamet" braniti dnevnicu od 300 KM kao nesto opravdano i normalno, nego posten biti i zakljuciti, covjeku treba kapu skinuti jer udara budale po usima, i nek udara dok ih ima, i ja bih tako kad bih skontao fol!
kabal1337

#641 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

tempuser wrote: Naravno, niko nikoga ne tjera, ovo je demokratska drzava, samo nemoj "napamet" braniti dnevnicu od 300 KM kao nesto opravdano i normalno, nego posten biti i zakljuciti, covjeku treba kapu skinuti jer udara budale po usima, i nek udara dok ih ima, i ja bih tako kad bih skontao fol!
Da... neka on udara po usima za svoj rad. A to sto nas politicari udaraju po usima za svoj (ne)rad to je opravdanije. Nisam ja kriv sto hirurg ili tvoja zena nema svoju obrazovnu ustanovu da diktira kolika ce njoj biti primanja. I ja se slazem da su dnevnice lose te da se vise treba cijeniti rad i vrijeme.
Zaboravas da njemu niko ne uplacuje penziono itd...
Meni je ovo najsmjesni kada je neko drugi kriv. Mislim... sam odes tom covjeku za uslugu. Ti sam sebe klepis po usima, ne klepi ti drugi niko.
Kruno se probio, edukovo iz tog polja i tjt. Njemu je poliranje kao tvojoj zeni njena nauka a nekome trecem moze biti nigdje veze.

Nije "napamet". Ja govorim da on cijeni sebe i svoje vrijeme i rad NNN KM. To sto se tebi ne svidja i sto ti mislis da bi trebalo biti nize, bolji njega briga.
tempuser

#642 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:
tempuser wrote: Naravno, niko nikoga ne tjera, ovo je demokratska drzava, samo nemoj "napamet" braniti dnevnicu od 300 KM kao nesto opravdano i normalno, nego posten biti i zakljuciti, covjeku treba kapu skinuti jer udara budale po usima, i nek udara dok ih ima, i ja bih tako kad bih skontao fol!
Da... neka on udara po usima za svoj rad. A to sto nas politicari udaraju po usima za svoj (ne)rad to je opravdanije. Nisam ja kriv sto hirurg ili tvoja zena nema svoju obrazovnu ustanovu da diktira kolika ce njoj biti primanja. I ja se slazem da su dnevnice lose te da se vise treba cijeniti rad i vrijeme.
Zaboravas da njemu niko ne uplacuje penziono itd...
Meni je ovo najsmjesni kada je neko drugi kriv. Mislim... sam odes tom covjeku za uslugu. Ti sam sebe klepis po usima, ne klepi ti drugi niko.
Kruno se probio, edukovo iz tog polja i tjt. Njemu je poliranje kao tvojoj zeni njena nauka a nekome trecem moze biti nigdje veze.
Ne razumijem te nikako? Jel ko opravdava primanja politicara isl ili su preplaceni paraziti zbog kojih je smisljen izraz "uhljeb"?
Samo mi kratko odgovori, da li je realno da u ovoj drzavi, sa ovalvim primanjima, lik koji polira auta ima 300 KM dnevnicu?
Nije Kruno sam na ovom svijetu, on upravo zavisi od ljudi i primanja, ali dok ima ovaca da ih dere, nek ih dere!
kabal1337

#643 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

Ah fino rekoh covjek ima svoju klijentelu...
Da li je realno da covjek ima platu 400 KM ?
DonieBrasco

#644 Re: Auto kozmetika

Post by DonieBrasco »

Kako ja moje auto sam operem, ocistim i sredim za crika 30 KM proizvoda sto sam kupim. Za tih 30 KM bude mi proizvoda za jedno 3-4 pranja.

Dati 500 KM u drzavi gdje neko zivi od tih para, da mi neko to sve uradi i "ispoloira", da nakon par dana i prve malo jace kise to ode kao da nije ni bilo. :-)
Last edited by DonieBrasco on 17/09/2019 11:39, edited 1 time in total.
johntra

#645 Re: Auto kozmetika

Post by johntra »

Meni ovo isto android vs ios. :D

smiješno je fakat tražiti ovolike pare za poliranje, ali uvijek ima levata koji će naletiti na to...OK, kad imaš skupo auto, ali sigurno je da će neko isto ovaj posao odraditi i za manju cifru od ove...ne drastično manju, ali recimo 100 KM manje...
ovoga vadi što ima dosta klijentele iz dijaspore, ko i u ostalim privrednim segmentima...
kabal1337

#646 Re: Auto kozmetika

Post by kabal1337 »

johntra wrote:Meni ovo isto android vs ios. :D

smiješno je fakat tražiti ovolike pare za poliranje, ali uvijek ima levata koji će naletiti na to...OK, kad imaš skupo auto, ali sigurno je da će neko isto ovaj posao odraditi i za manju cifru od ove...ne drastično manju, ali recimo 100 KM manje...
ovoga vadi što ima dosta klijentele iz dijaspore, ko i u ostalim privrednim segmentima...
Pa naravno.
Sta je bilo dok je Samsung bio na vrhu ?
Huawei bio jeftin, cim se malo procuo Cijena =>Samsungu
Ista stvar i sa svime
tempuser

#647 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

johntra wrote:Meni ovo isto android vs ios. :D

Naravno, boldirano je poenta!
Da nema dijaspore i ovih kojima je "ko ti je polirao auto?" pitanje prstiza i necim cime se hvale (a dizu mikrokredite za to), i da zivi od onih kojima su primanja takva da mogu i hoce da daju 500 KM bi mogao kljuc u bravu da stavi!
tempuser

#648 Re: Auto kozmetika

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:Ah fino rekoh covjek ima svoju klijentelu...
Da li je realno da covjek ima platu 400 KM ?
Na pitanje odgovaras pitanjem, otprilike je sve jasno...
JavierBosnia

#649 Re: Auto kozmetika

Post by JavierBosnia »

@tempuser

Evo itekako opravdavam njegovu cijenu. Odnos ponude i potraznje, sve dok on ima posla za 600 KM, zasto bi radio za 200? Ako moze raditi za milju, neka radi. Ispravno i posteno.

Izmedjuostalog u Sarajevu koliko ima vrhubskih polirmajstora? 5-10-15-20? A koliko je automobila 50-100-200.000?
Sve to ima svoje drug. Mouda on danas uzme dnevnicu od 300, pa 5 dana nista ne radi. Haj podijeli to na dane..
amar1994

#650 Re: Auto kozmetika

Post by amar1994 »

Jebo vas kruno ba :run: ,nije on jedini u gradu,nek radi skupe aute i zdravo,nemam nista protiv,imam kad neki tvrde da nema nigdje drugo kvalitet :lol:
Post Reply