Rehabilitovan Draža Mihailović

Post Reply
salik79

#626 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by salik79 »

aktivacija wrote:
L u c i f e r wrote:
aktivacija wrote: Zatvor - ne zatvor, vjera Islam je jedini bastion svakoj vrsti nemorala i devijacije ljudske psihe. Kontam vec tvoj stav po tom pitanju, tako da nema fajde za raspravom.
Dakle, da se vratim na temu....ne podrzavam cetnistvo u bilo kojoj formi, cak ni kao folklor, kako to onaj cetnik, u emisiji islamofobne federalne televizije sa duskom jurisic, rece, na komentar o problemu okupljanja uniformisanih cetnika po Bosni.
Volio bih razumiti zašto je zlo ako neko nekome utakne čunu u bulju, a obojici to godi, i zašto su ta dvojica izjednačeni za četnicima koji kolju djecu?

Koliko je islam "jedini bastion svakoj vrsti nemorala i devijacije ljudske psihe" vidimo iz stanja u kojem se nalaze islamska društva.

ps:
Blagodati seksualne represije:
http://www.foxnews.com/world/2010/07/12 ... -material/
Pakistan is top dog in searches per-person for "horse sex" since 2004, "donkey sex" since 2007, "rape pictures" between 2004 and 2009, "rape sex" since 2004, "child sex" between 2004 and 2007 and since 2009, "animal sex" since 2004 and "dog sex" since 2005, according to Google Trends and Google Insights, features of Google that generate data based on popular search terms.

The country also is tops -- or has been No. 1 -- in searches for "sex," "camel sex," "rape video," "child sex video" and some other searches that can't be printed here.
E sad si me dotukao s Pakistanom. A taman sam pomislio da je bila prica o Islamu, kako je los, pogresan, "mentalni zatvor" itd. Ili trebam shvatiti kako su muslimani pakistana u svojim perverzijama nasli upute u Islamu. Ako je tako, skidam kapu. Rasturio si me argumentima. Moram ove statistike pokazati ostalim muslimanima. Nismo ni svjesni u kojoj smo zabludi. Nek si nam pravu istinu pokazao. Aferim.
Foxnews :D
L u c i f e r

#627 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by L u c i f e r »

Njega sam maxuzile okacio :D , al ima toga kolko hoces iz raznih izvora... :)
Danguba

#628 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by Danguba »

Jos da ga nadju pa mu jaja pronosaju, tek tada bi vidjeli koliko cetnika ima medju Srbima. :-)
salik79

#629 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by salik79 »

Danguba wrote:Jos da ga nadju pa mu jaja pronosaju, tek tada bi vidjeli koliko cetnika ima medju Srbima. :-)
Nisu mosnje, mosti - mosti! :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#630 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by Chmoljo »

bože Petra :facepalm:

:lol:
Danguba

#631 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by Danguba »

salik79 wrote:
Danguba wrote:Jos da ga nadju pa mu jaja pronosaju, tek tada bi vidjeli koliko cetnika ima medju Srbima. :-)
kosti kazes...jbg sve je to isto...samo neka sanduk putuje. :D
salik79

#632 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by salik79 »

Danguba wrote:
salik79 wrote:
kosti kazes...jbg sve je to isto...samo neka sanduk putuje. :D
:lol:

Kad Cara Lazara pronosase, pocese klat - de ga sad' znaj :-?
Danguba

#633 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by Danguba »

salik79 wrote: :lol:

Kad Cara Lazara pronosase, pocese klat - de ga sad' znaj :-?
Ni Ozren nije sto je nekad bio. :wink:
fridmann

#634 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by fridmann »

zavrzlama wrote:
prpa moj zavrzlama prpa, vidim ja da je prpa
znam,sav se jezim kad pomislim da ce nakon novih cetnickih avantura srbija biti jos manja :D
sa mrtvima se ne gradi drzava, istina, moze da se umanji...inace, yebes drazu, koga on uopste interesuje,
sakicu pijanih bradica. :D
desni

#635 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by desni »

Mister Yes wrote:
megaman4 wrote:Srbija je sa ovim činom defacto prestala njegovati tekovine antifašizma, i vratila se u mračno doba fašizma.
Baš kao i USA koja mu dade orden :lol:
USA je svojevremeno podrzavala i talibane pa ih bombardovala isto ko i cetnike :wink:Sad cetnici idu u zagrljaj ruskog medjeda.USA je nudila nagradu za nastavljace Drazinog fasistickog djela u kojem ono iznosu intelektualac :lol: :lol:
ronnie

#636 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by ronnie »

izgladnjeli bembi wrote:
dragan.s wrote:
ronnie wrote:Nisam znao da se Ivo Andrić izjašnjavao kao Srbin, baš čudno za jednog katolika ali svatko ima pravo da se izjašnjava kako hoće.
Što se tiče Meše, mislim da se tu radilo strahu, koliko sam čuo brata su mu zaklali četnici :sad:
Koliko znam, Andrić se izjašnjavao kao jugosloven, barem u SFRJ.
Mešin brat je bio partizanski oficir i streljan jer je odmah nakon rata jer je uzeo neki namještaj iz magacina bez dozvole. Možda je imao i još jednog kog su ubili četnici, ali ovaj je streljan u Tuzli 45.-te.
http://postimg.org/image/f7lph4k39/
Slabo čitam ćirilicu, može li mi netko pročitatio ime njegovog oca?
desni

#637 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by desni »

Mister Yes wrote:
Duka Dizel wrote:Stripovi, filmovi, ordenje...U Američkim očima Draža je skoro kao Dejvid Kroket.

Ali ja sam objektivan i priznajem da nisam čuo da je Draža ikad ubio medveda.
On je voleo životinje. Vidi mu se po očima.
To je to. Oči ne lažu :thumbup:

Trebalo bi pitati ambasadoricu USA kakav je stav ambasade USA po pitanju Draže Mihailovića. Svakako ih pitamo za svaku sitnicu.

Znači fino nazove Bakir ili Zvizdić ambasadoricu i pita "molim Vas vaša ekselencijo, kakav je naš stav po pitanju Draže Mihailovića?". Žena će mu reći tako i tako i da više završimo sa ovom pričom. Koji se đavo mi sada nešto kao kurčimo. Jesmo li USA protektorat? Jesmo. Onda fino zauzeti stav kako gazda kaže. Ha ja

Image
Kakva je ono bila reakcija americke ambasade povodom okupljanja cetnika u Srebrenici :?: Nesto se ne sjecam da nakon toga vise bi okupljanja cetnika u Srebrenici :P
Reisova

#638 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by Reisova »

dragma wrote:
ja muzike braćo mila ...

video odličan...
ronnie

#639 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by ronnie »

piupiu wrote:
breuer wrote:
Taj pokret jeste bio antifašistički, što ne znači da nije bio zločinački i kolaboracionistički u određenim trenutcima. Ili možda ne razumiješ šta "kolaboracionistički" znači, što sam naveo u postu kojeg si citirao.
Evo malo o cetnicima i njihovom navodnom anti-fasizmu (mada mislim da sam se pogresno nadovezala, jer mi se cini da ste o necem drugom pricali, ali nema veze) … Uvijek me je zanimalo kako to ‘kolaboracionizam’ sa fasistima znaci ‘anti-fasizam’?

http://pescanik.net/pismo-citateljima-b ... avna-gora/

Uz citat …
Tih dana, u Splitu pod talijanskom okupacijom, prilično je uobičajeno na ulici vidjeti ustaše u crnim uniformama i četnike s mrtvačkim glavama na šubarama, i jedne i druge pod talijanskim oružjem. Prava četnička parada održana je, međutim, početkom veljače 1943, kad je umro vojvoda Ilija Birčanin, glavni Mihailovićev povjerenik za Split i Dalmaciju, a na sprovod vlakom iz Knina stiglo nekoliko stotina Đujićevih četnika, pjevajući po gradu četničke pjesme i kličući “srpskom Jadranu”. Svega koji tjedan kasnije u Split će ih vlakom iz Knina stići još više: gotovo tri hiljade četnika, po nekima i cijelih pet, iz Splita će zajedno s ustašama i domobranima krenuti na put prema – Neretvi. Upravo nadrealna, filmska scena mogla se tih dana vidjeti u splitskoj luci, iz koje je u sklopu velike zajedničke ofenzive 6. ožujka 1943. isplovio parobrod za Merković: na pramcu četnici, u sredini Talijani, a na krmi ustaše, tri vesele vojske na pijanom brodu pjevaju svaka svoju pjesmu, čak se i međusobno podbadaju i zajebavaju, pa onda zajedno bodre i pjesmom prijete partizanima.
Jako dobar citat koji jasno pokazuje da izmedju fašista, ustaša i četnika nije bilo nekih većih razlika. O ovome bi trebalo učiti djecu u školi. :thumbup: :bih:
desni

#640 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by desni »

Mister Yes wrote:Image

Image

Image

Poklonite se rusofili, komunjare, islamisti i ostala buranijo... Image
Velika zemlja obezbijedila nezavisnost Kosovu.A Kosovo je srce koje ono zemlje :P
L u c i f e r

#641 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by L u c i f e r »

Mali off topic:

Image

:D
Reisova

#642 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by Reisova »

Po meni pravo lice pokazano. Ma djaba takav su nradov jednostavno ljudi volje mitove, od ksovske bitke,, do bitke na Marici pa da prave uloge u ratu. Sve normalne zemlje se ogradjuju od zločinaca a oni ih slave....takva potreba za vjerovanjem u mitove je prosto nevjerovatna. Nešto što je toliko pogrešno bilo da se predstavi kao ispravno. isto kao da je D. Mihajlović sam bio na pustom otoku i tuda kuda je on prolazio sa svojim četama kao da su lale cvjetale. Pa ljud moji toliko su zločine radili da su ih se i Srbi plašili ! Po meni je ovo korak unazad za Srbiju i uopšte gradjane i mislim da nikada neće biti spremni da krenu naprijed kada imaju toliki jaram na ledjima. Zato su meni Njemci jednostavno fenomenalan narod, tamo je fašistički režim da se ne lažemo imao skoro pa apsolutnu većinu i ljudi su shvatili šta je taj režim uradio i jednostavno se distanicirali od toga. To je veličina jednog naroda. prema tome samo su pkazali pravo lice, ružno je genralizovati ali ovi sotali su naćalostu pravoj manjini. :bih:
L u c i f e r

#643 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by L u c i f e r »

Mister Yes wrote:
Poklonite se rusofili, komunjare, islamisti i ostala buranijo... Image
Što volim kad me citiraju, i to mjesecima nakon izrečenog... :nargila:

https://www.google.ba/search?tbm=isch&t ... 66&bih=667
putokaz1

#644 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by putokaz1 »

Ako nam može bit predsjednik države Ivanić ili premijer Špirić ,šta nam smeta Draža,kad su oni isti.
ronnie

#645 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by ronnie »

Reisova wrote:Po meni pravo lice pokazano. Ma djaba takav su nradov jednostavno ljudi volje mitove, od ksovske bitke,, do bitke na Marici pa da prave uloge u ratu. Sve normalne zemlje se ogradjuju od zločinaca a oni ih slave....takva potreba za vjerovanjem u mitove je prosto nevjerovatna. Nešto što je toliko pogrešno bilo da se predstavi kao ispravno. isto kao da je D. Mihajlović sam bio na pustom otoku i tuda kuda je on prolazio sa svojim četama kao da su lale cvjetale. Pa ljud moji toliko su zločine radili da su ih se i Srbi plašili ! Po meni je ovo korak unazad za Srbiju i uopšte gradjane i mislim da nikada neće biti spremni da krenu naprijed kada imaju toliki jaram na ledjima. Zato su meni Njemci jednostavno fenomenalan narod, tamo je fašistički režim da se ne lažemo imao skoro pa apsolutnu većinu i ljudi su shvatili šta je taj režim uradio i jednostavno se distanicirali od toga. To je veličina jednog naroda. prema tome samo su pkazali pravo lice, ružno je genralizovati ali ovi sotali su naćalostu pravoj manjini. :bih:
Kada Srbi budi imali velike ljude poput Konrada Adenauera ili Vilija Branta onda će i oni biti veliki narod :izet:
ronnie

#646 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by ronnie »

salik79 wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
limeni

#647 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by limeni »

Reisova wrote:Po meni pravo lice pokazano. Ma djaba takav su nradov jednostavno ljudi volje mitove, od ksovske bitke,, do bitke na Marici pa da prave uloge u ratu. Sve normalne zemlje se ogradjuju od zločinaca a oni ih slave....takva potreba za vjerovanjem u mitove je prosto nevjerovatna. Nešto što je toliko pogrešno bilo da se predstavi kao ispravno. isto kao da je D. Mihajlović sam bio na pustom otoku i tuda kuda je on prolazio sa svojim četama kao da su lale cvjetale. Pa ljud moji toliko su zločine radili da su ih se i Srbi plašili ! Po meni je ovo korak unazad za Srbiju i uopšte gradjane i mislim da nikada neće biti spremni da krenu naprijed kada imaju toliki jaram na ledjima. Zato su meni Njemci jednostavno fenomenalan narod, tamo je fašistički režim da se ne lažemo imao skoro pa apsolutnu većinu i ljudi su shvatili šta je taj režim uradio i jednostavno se distanicirali od toga. To je veličina jednog naroda. prema tome samo su pkazali pravo lice, ružno je genralizovati ali ovi sotali su naćalostu pravoj manjini. :bih:
Njemci su izgubili rat, zauzeti su pa moraju prdit tamo gdje aga kaze dok srbija nije totalno slomljena izvukla je remi pa nece ni doci do izvinjenja kako treba.
Ludji su ovi koji se nadaju da smrdljivi vuk dlaku mjenja a i nesto drugo!
JThomas

#648 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by JThomas »

sve "velike" nacije su i činile masovne zločine i gubile ratove, ali niko nije uradio ono što su nijemci u pogledu nacizma. to ostaje bez presedana u ljudskoj istoriji. pa je malo iluzorno očekivati to od srbije čak i kad bi je neko vojno potopio.
155_mm

#649 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by 155_mm »

danas draza sutra mozda mladic i karadzic. tako to rade kako se kolega forumas JThomas izrazi "velike" nacije. nema labavo.
dragan.s

#650 Re: Rehabilitovan Draža Mihailović

Post by dragan.s »

ronnie wrote: Slabo čitam ćirilicu, može li mi netko pročitatio ime njegovog oca?
Koliko vidim piše Antonije.
Post Reply