E to "ostalo" je neprocjenjivo. Za sve drugo, tu je...cyprus wrote:Jesi li pročitao ono što sam stavio u zagradu i pod caps lock IZMEĐU OSTALOG... Teksas, Dagestan i Katalonija jesu teritorijalno definisani, ali nemaju to nešto ''ostalo'' što ima Kosovo...Martinez_ wrote:Teksas, Dagestan, Katalonija...šta je poenta sa ''definisanim teritorijama''?cyprus wrote:
Joj na šta ja trošim vrijeme
Makedonija
- gospodja profiterka
#626 Re: Makedonija
-
detroit-mercy
#627 Re: Makedonija
Ma jok, amerkanci obaraju airbusove a evropljani boingebh.tornjak wrote:detroit-mercy wrote: Jesi cuo za one probleme sa gasenjem GMovih vozila ili izvjstaje o kvalitetu vozila JD Powers, Japanci i Svabe trljaju ruke. Za ovo o plitkosti si u ptpunosti u prava. Btw, pogledaj ukupnu razmjenu izmedju USA i EU, nivo ulaganja, investicije, income koji I jedne i druge kompanije ostvaruju na trzistima USA ili EU, Ali sto bi trazio takve podatke, lakse je pola sata sedmicno odgledat Marica i skontat situaciju u svijetu
tipicno balkanski...." sta ti znas"...."vidi mu glave" ..itd...itd
a...jeko taj Maric.....vidim da ga svako malo spominjete ???
- cyprus
#628 Re: Makedonija
Tada jeste status Kosova degradiran (narušavanjem ustava SFRJ), ali Kosovo nije ukinuto, niti je njegov teritorijalni obuhvat doveden u pitanje... A čak i da jeste, to opet ne bi značilo puno, jer su to bila zbivanja u politički turbulentnom periodu...gospodja profiterka wrote:A tek ja što trošim vrijeme...
Tebi je, valjda, poznato da je kosovska autonomija ukinuta 23. marta 1989. godine? Ne?
De bona, reci da trolaš, izvadi se... Tako ću ja ispast levat jer sam se navuko ko bekan
-
Martinez_
#629 Re: Makedonija
Aha, nemaju zaleđinu velike sile kontra slabog i prokazanog centra.cyprus wrote:Jesi li pročitao ono što sam stavio u zagradu i pod caps lock IZMEĐU OSTALOG... Teksas, Dagestan i Katalonija jesu teritorijalno definisani, ali nemaju to nešto ''ostalo'' što ima Kosovo...Martinez_ wrote:Teksas, Dagestan, Katalonija...šta je poenta sa ''definisanim teritorijama''?cyprus wrote:
Joj na šta ja trošim vrijeme
- cyprus
#630 Re: Makedonija
Između ostalog...Martinez_ wrote:Aha, nemaju zaleđinu velike sile kontra slabog i prokazanog centra.
Nije samo jedan faktor doveo do kosovske nezavisnosti...
Last edited by cyprus on 10/05/2015 21:44, edited 1 time in total.
- gospodja profiterka
#631 Re: Makedonija
Znači, sad je potreban samo "obuhvat"?cyprus wrote:Tada jeste status Kosova degradiran (narušavanjem ustava SFRJ), ali Kosovo nije ukinuto, niti je njegov teritorijalni obuhvat doveden u pitanje... A čak i da jeste, to opet ne bi značilo puno, jer su to bila zbivanja u politički turbulentnom periodu...gospodja profiterka wrote:A tek ja što trošim vrijeme...
Tebi je, valjda, poznato da je kosovska autonomija ukinuta 23. marta 1989. godine? Ne?
De bona, reci da trolaš, izvadi se... Tako ću ja ispast levat jer sam se navuko ko bekan
Praktično, svaka amandmanizacija ustava predstavlja narušavanje prethodnog ustava te je i ta teorija u rangu "obuhvata".
U suštini, da se ne zezamo s međunarodnim pravom, sve što ti treba je uspješan referendum i priznanje članica UN-a. Cijena - sitnica.
I ne trolam, kamo sreće da trolam...
- gospodja profiterka
#632 Re: Makedonija
Pa ko sad ovdje trola?cyprus wrote:Između ostalog...Martinez_ wrote:Aha, nemaju zaleđinu velike sile kontra slabog i prokazanog centra.
-
Martinez_
#633 Re: Makedonija
Naravno da je jedan. Amerika koja je nagovorila svoje satelite i poslušnike na jednostrano priznanje Kosova 2008.cyprus wrote:Između ostalog...Martinez_ wrote:Aha, nemaju zaleđinu velike sile kontra slabog i prokazanog centra.
I lavina je pokrenuta, Putin napravio već tri ''jedinstvena slučaja''
- cyprus
#634 Re: Makedonija
Ma bjaži, sad definitivno odustajem...gospodja profiterka wrote:Praktično, svaka amandmanizacija ustava predstavlja narušavanje prethodnog ustava
i ja kažem...gospodja profiterka wrote:I ne trolam, kamo sreće da trolam...
- gospodja profiterka
#635 Re: Makedonija
E moj cypruse...
A drugi si mi najdraži forumaš.
-
daddy-kool
#636 Re: Makedonija
gospodja profiterka wrote:Ne trolam čovječe! Pa zar je ovo tako teško za shvatiti? Na prostoru na kojem zainteresirani građani mogu sprovesti uspješan referendum naravno. Znaš šta je potrebno za održavanje referenduma? Znaš? Prikupljanje potpisa i te fore? Pa onda referendum, pa brojanje glasova. Pa onda, temeljem referendumskih rezultata nešto proglasiš. Sve po PS-u i u skladu s međunarodnim pravom. Eh, tu je vododjelnica. Fol je dobiti što više priznanja od članica UN-a. I oko toga makedonski Albanci sigurno neće imati mnogo problema, jer se većini zemalja ta nezavisnost ne kosi s nacionalnim interesima, naprotiv. I to je sve. Pa šta si ti mislio? Građani brate raspišu referendum, vrh demokratije.cyprus wrote:Pa to te pitam... De mi na primjeru makedonskih Albanaca reci koje je to područjecyprus wrote:PS. na području na kojem obitava rekoh.Il de makar reci da trolaš...
Znači i mjesna zajednica može sprovesti validan referendum?
(vrlo slično pisanje još jednom forumašu, trostrukom šampionu
- cyprus
#637 Re: Makedonija
Naravno da nije samo jedan! Nevjerovatno je koliko vi što se ovdje na forumu bistrite o geopolitičkim pitanjima simplificirate stvarnostMartinez_ wrote:Naravno da je jedan. Amerika koja je nagovorila svoje satelite i poslušnike na jednostrano priznanje Kosova 2008.cyprus wrote:Između ostalog...Martinez_ wrote:Aha, nemaju zaleđinu velike sile kontra slabog i prokazanog centra.
I lavina je pokrenuta, Putin napravio već tri ''jedinstvena slučaja''
- gospodja profiterka
#638 Re: Makedonija
Može, ali se većina mjesnih zajednica nakon provedenog referenduma može slikati s rezultatima.Znači i mjesna zajednica može sprovesti validan referendum?
(vrlo slično pisanje još jednom forumašu, trostrukom šampionu)
- gospodja profiterka
#639 Re: Makedonija
A može li biti da ti malo kompliciraš stvarnost?Naravno da nije samo jedan! Nevjerovatno je koliko vi što se ovdje na forumu bistrite o geopolitičkim pitanjima simplificirate stvarnost(Geo)politika je oblast u kojoj ima bezbroj faktora, većih i manjih, a vi je tumačite na način kako to može i svaka domaćica dok mota sarme ili dangube ispred kladionice dok ispijaju pivu...
-
daddy-kool
#640 Re: Makedonija
Ahh, realpolitik. Jači tlači.gospodja profiterka wrote:Može, ali se većina mjesnih zajednica nakon provedenog referenduma može slikati s rezultatima.Znači i mjesna zajednica može sprovesti validan referendum?
E pa u tom slučaju ne treba ni prizanje većine članica UN, to je onda puka formalnost.
- gospodja profiterka
#641 Re: Makedonija
Treba priznanje, treba.daddy-kool wrote:Ahh, realpolitik. Jači tlači.gospodja profiterka wrote:Može, ali se većina mjesnih zajednica nakon provedenog referenduma može slikati s rezultatima.Znači i mjesna zajednica može sprovesti validan referendum?
E pa u tom slučaju ne treba ni prizanje većine članica UN, to je onda puka formalnost.
- Challenger__
#642 Re: Makedonija
Ko ti je najdraži, ako nije tajna?gospodja profiterka wrote:E moj cypruse...![]()
_____
I, šta ste zaključili? Zašto se ovo dešava i kuda sve to vodi?
-
radostan dan
#643 Re: Makedonija
makedonija gospodo, makedonija...
-
radostan dan
#644 Re: Makedonija
čeli pozz, dugo te ne vidjeh...Challenger__ wrote:
_____
I, šta ste zaključili? Zašto se ovo dešava i kuda sve to vodi?
- bh.tornjak
#645 Re: Makedonija
ne treba mi nikakva pohvala kao sagovornika...detroit-mercy wrote:Ma jok, amerkanci obaraju airbusove a evropljani boingebh.tornjak wrote:detroit-mercy wrote: Jesi cuo za one probleme sa gasenjem GMovih vozila ili izvjstaje o kvalitetu vozila JD Powers, Japanci i Svabe trljaju ruke. Za ovo o plitkosti si u ptpunosti u prava. Btw, pogledaj ukupnu razmjenu izmedju USA i EU, nivo ulaganja, investicije, income koji I jedne i druge kompanije ostvaruju na trzistima USA ili EU, Ali sto bi trazio takve podatke, lakse je pola sata sedmicno odgledat Marica i skontat situaciju u svijetu
tipicno balkanski...." sta ti znas"...."vidi mu glave" ..itd...itd
a...jeko taj Maric.....vidim da ga svako malo spominjete ???, i onda hoces da te neko pohvali kao sagovornika. Ili, eto amerkanci hoce rat na Balkanu a siroti narodi Balkana pod parolom "niko nas ne smije zavaditi" se hrabro odupiru americkim pokusajima izazivanja ratnih sukoba. Jebote, kod nas je u svaku temu dovoljno ubaciti malo Amerikanaca, malo masona, malo nafte ili gasa (kako ih na nasim prostorima nema) i sve je objasnjeno
ne sjecam se da sam igdje ubacio te masone...ali nafta gas i ameri su itekako u igri...
svuda u svijetu je "belaj" (i bio je ...a bice i ubuduce) gdje se desavanja ne poklapaju sa americkim interesima.....to je i majmunima u dzunglama Indonezije jasno....
proizvodjna i prodaja oruzja cvjeta:
" Amerika rüstet die Welt auf
Die Waffenexporte aus den USA haben sich im vergangenen Jahr verdreifacht und damit einen Rekordwert erreicht. Laut einem Kongressbericht stammen weltweit drei Viertel aller Rüstungslieferungen aus Amerika
a to bi se reda radi trebalo i "potrositi" da bi se opet kupovalo...
sto se tice nafte i gasa...hm....ciji je interes ekonomski sjebat Rusiju (slaba ekonomija/slaba vojna sila)
Europi ce upravo Ameri zavrnuti slavine za Ruski gas....(trenutno u Ukrajini)...od Juznog toka nema nista a nema ni od tzv. Turskog toka (suknuli ga i Erdoganu)...
Odakle Europskoj industriji energija...???
aaaa....tu je veliki brat koji ce to da im proda.
budi siguran da ce ovo naprdjivanje USA-RUS ovo Europu najvise da kosta...
- Challenger__
#646 Re: Makedonija
Vozdrica Radosni, evo me malo na Balkanu, inače sam "na BI". Jemen, Sirija i taj rad. Jesi'l dobar?radostan dan wrote:čeli pozz, dugo te ne vidjeh...
-
radostan dan
#647 Re: Makedonija
ne loše, ne loše...Challenger__ wrote:Vozdrica Radosni, evo me malo na Balkanu, inače sam "na BI". Jemen, Sirija i taj rad. Jesi'l dobar?radostan dan wrote:čeli pozz, dugo te ne vidjeh...
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#648 Re: Makedonija
Pa nisu rimljani osvajali europu i aziju zbog teritorije vec da budale sto dalje su udaljene od Rima.radostan dan wrote:evo ti ku.ac, uzmi ga ti pa ga pripoji danskoj...Zviz wrote:rijesenje je da Kosovo bude u Srbiji, sjeverni dio Albanije Crnoj Gori...
pa se javi za jedno 20 godina.
-
155_mm
#649 Re: Makedonija
izjava makedonskog preCednika:
hmmmm, interesantno.Ivanov je na sednici Nacionalnog saveta za bezbednost izjavio da je o postojanju terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu ranije obavestio predstavnike NATO i EU, ali ta komunikacija, kako je naveo, "nije dala puno rezultata".
-
detroit-mercy
#650 Re: Makedonija
Jasta ce, nego kad si vec nasal dezurnog krivca navedi koliko je porastao izvoz oruzja iz Rusije, Njemacke, Srbije, BiH I drugih zemalja. I sta velis Ameri ce Evropi zavr it pipu pa I'm onda oni tusit gas I naftu i za sve to im treba sranje u Makedonijibh.tornjak wrote:ne treba mi nikakva pohvala kao sagovornika...detroit-mercy wrote: Ma jok, amerkanci obaraju airbusove a evropljani boinge, i onda hoces da te neko pohvali kao sagovornika. Ili, eto amerkanci hoce rat na Balkanu a siroti narodi Balkana pod parolom "niko nas ne smije zavaditi" se hrabro odupiru americkim pokusajima izazivanja ratnih sukoba. Jebote, kod nas je u svaku temu dovoljno ubaciti malo Amerikanaca, malo masona, malo nafte ili gasa (kako ih na nasim prostorima nema) i sve je objasnjeno
ne sjecam se da sam igdje ubacio te masone...ali nafta gas i ameri su itekako u igri...
svuda u svijetu je "belaj" (i bio je ...a bice i ubuduce) gdje se desavanja ne poklapaju sa americkim interesima.....to je i majmunima u dzunglama Indonezije jasno....
proizvodjna i prodaja oruzja cvjeta:
" Amerika rüstet die Welt auf
Die Waffenexporte aus den USA haben sich im vergangenen Jahr verdreifacht und damit einen Rekordwert erreicht. Laut einem Kongressbericht stammen weltweit drei Viertel aller Rüstungslieferungen aus Amerika
a to bi se reda radi trebalo i "potrositi" da bi se opet kupovalo...
sto se tice nafte i gasa...hm....ciji je interes ekonomski sjebat Rusiju (slaba ekonomija/slaba vojna sila)
Europi ce upravo Ameri zavrnuti slavine za Ruski gas....(trenutno u Ukrajini)...od Juznog toka nema nista a nema ni od tzv. Turskog toka (suknuli ga i Erdoganu)...
Odakle Europskoj industriji energija...???
aaaa....tu je veliki brat koji ce to da im proda.![]()
budi siguran da ce ovo naprdjivanje USA-RUS ovo Europu najvise da kosta...