Ostaviti brak radi druge osobe?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#626 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
A ovaj nije spičkao?

Mickey Rourke (* 16. September 1952 )

Kako ti on izgleda? Mozeš ga prepoznati? Moja Mama ga vidjela u trećerazrednom nekom filmu i morala sam googlati da joj dokazem da je frajer njene mladosti ruševina :D
A za razliku od Donatele bio je faca nekad.
Donatela nije imala toliko što ni upropastiti. Garib prije, Garib poslje :D

Zato ti govorim ostavi po strani ovisnika o esteskoj hirurgiji, jer jednostavno to nije mjerodavan argument.

A mišljenja sam da umjerenost u zivotu i mladosti itekako daje bonus kad je izgled u pitanju u zrelijim godinama.

Jeste i on je dokaz da ti argument ne stoji. Sama si rekla da je lova najvaznija da bi bio odrzavan/a :D
S4mpion

#627 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

SaraFina wrote:
S4mpion wrote: Sada, taj muškarac je naučen da su vršnjakinje zabranjeno voće, a njegov izbor je veći nego nekad. Mora i on nekog, zbog godina, izbacit iz kombinacije. :mrgreen:

Meni je ovo pomalo ograničeno :)

Još me vršnjaci ne izbacuju iz kombinacija, pa mozda zato? :D
Ja inače volim specifičnije vrste muškog roda, pa i ovi zreli mojih godina nemaju problema a niti kompleksa što nisu u djiru sa maloljetnicama.
Imponuje im partnerski odnos, zatim psihološki moment i na kraju psihička zrelost i ravnopravnost. Jesi čuo za takve ikad? :D

Uglavnom, ti sve argumente temeljiš na pogresnim stavkama. Zena ima ograničen vremenski period za reprodukciju, a muškarci kao nemaju? Mislim da bi se medicinskim fenomenima na tom polju trebao pozabaviti malo više :D
A zašto ti kao argumentaciju koristiš svoja subjektivna viđenja stvari? Pročitaj svoj tekst, svaka druga rečenica ti počinje sa:

"Meni je..."
"Još me..."
"Ja inače..."
"Ja ovo..."
"Ja ono..."

?? :mrgreen:

Slobodno pročitaj ono što pišeš. Možda ti zvuči nevjerovatno, ali tvoje iskustvo ne mora biti mjerodavno. :mrgreen:
Ramzess Veliki

#628 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

arslanbey wrote:
prog321 wrote:
Time is on his side.

Kad tad ce se pozeliti sise koja ne visi do koljena.
Kad tad ce mu mama figura dosaditi. Da li u 40im ili 50 im, Ali ce doci, :-D
nisu svi isti proze,lik je povucen miran
Takvi su najopasniji ... samo jednom pukne pa na televiziji gledaš talačka kriza, bombaš samoubica raznio se u metrou, pucao iz automatske puške na okupljene prolaznike ...
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#629 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

S4mpion wrote:
Možeš ti mislit šta god želiš, ne znači da si u pravu. :mrgreen:

Za muškarca, žena od 25 ima bolje izglede za uspješno osnivanje porodice nego žena od 35. Godine im ne idu na ruku. To je činjenica. I to je igra koju žene kreiraju. Želite starije muškarce? Držite se svog stava i u tridesetim. :pusi:
Sarafinka je dobro celjade, samo pravi gresku sto sebe i sopstveno iskustvo uzima kao arsin za sve.

Za ostalo se slazemo i na tom fonu je i moj upis :thumbup:
sumirprimus

#630 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

ma moze ona ovde drzat predavanja do ponedeljka...
radi koke 30+ se brak ne razjebava u vecini slucajeva,ne pricamo o idealnim uvjetima,negoli o realnim situacijama ta ce ti polovni golf za polovnu skodu...?
Njanjavi

#631 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Njanjavi »

Stvarno precherujete sa generalizacijama i filozofijom na silu.
De malo odahnite od sapunica, filmova i kompova. Zivot se odvija po drukcijim principima nego tim prikazanim u osrednjim produkcijama i mahalskim kuloarima :-D
Nema tu plaho ni filozofije ni mozganja, kad se ljepne, ljepne se da je neznam kolka razlika u godinama, tu mozak biva bypasovan i ti se pushi do sabaha onda :D
A ovih masa generalizacija na silu koje citam u postovima sarafine me blago receno nasmijavaju, sa kolikom sigurnoscu takve neke generalizacije predocava, koje u biti danas postoje samo u jeftinim telenovelama i klishe ljubavnim romanima :)
SaraFina

#632 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
A ovaj nije spičkao?

Mickey Rourke (* 16. September 1952 )

Kako ti on izgleda? Mozeš ga prepoznati? Moja Mama ga vidjela u trećerazrednom nekom filmu i morala sam googlati da joj dokazem da je frajer njene mladosti ruševina :D
A za razliku od Donatele bio je faca nekad.
Donatela nije imala toliko što ni upropastiti. Garib prije, Garib poslje :D

Zato ti govorim ostavi po strani ovisnika o esteskoj hirurgiji, jer jednostavno to nije mjerodavan argument.

A mišljenja sam da umjerenost u zivotu i mladosti itekako daje bonus kad je izgled u pitanju u zrelijim godinama.

Jeste i on je dokaz da ti argument ne stoji. Sama si rekla da je lova najvaznija da bi bio odrzavan/a :D

Pa lova kojom ćeš priuštiti zdrav način zivota i luksuz poput masaze, kozmetičkih tretmana i sl.
Ne lova da je istreseš i operiraš se do neprepoznatljivosti.
Pobogu razgraniči normalno od ovisnosti.
SaraFina

#633 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Njanjavi wrote:Stvarno precherujete sa generalizacijama i filozofijom na silu.
De malo odahnite od sapunica, filmova i kompova. Zivot se odvija po drukcijim principima nego tim prikazanim u osrednjim produkcijama i mahalskim kuloarima :-D
Nema tu plaho ni filozofije ni mozganja, kad se ljepne, ljepne se da je neznam kolka razlika u godinama, tu mozak biva bypasovan i ti se pushi do sabaha onda :D
A ovih masa generalizacija na silu koje citam u postovima sarafine me blago receno nasmijavaju, sa kolikom sigurnoscu takve neke generalizacije predocava, koje u biti danas postoje samo u jeftinim telenovelama i klishe ljubavnim romanima :)

Je, ako se zensko na temi pobuni protiv polušovinističkih upisa, odmah se etiketira generaliziranjem :D

To što masa muških forumaša zene preko trideset omalovazava na najbrutalnije načine u upisima zove se po tebi kako?

Prirodna selekcija?

Idi molim te sa tom nedosljednošću. Nebulozno mi raspravljati.

A tek što sam sebe demantiraš to je tek vrh.

Pročitaj početak i kraj upisa?

I ako mozeš skontaj koji stav ja ovdje zastupam. Očigledno imaš problem.
Last edited by SaraFina on 21/04/2015 13:21, edited 1 time in total.
S4mpion

#634 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

Žena starija par godina, očekuješ neku zrelost, neku inteligenciju aman zaman kad ono... hopa.
sumirprimus

#635 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

nedo bog nikom.amen...
S4mpion

#636 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by S4mpion »

_BataZiv_0809 wrote:
S4mpion wrote:
Možeš ti mislit šta god želiš, ne znači da si u pravu. :mrgreen:

Za muškarca, žena od 25 ima bolje izglede za uspješno osnivanje porodice nego žena od 35. Godine im ne idu na ruku. To je činjenica. I to je igra koju žene kreiraju. Želite starije muškarce? Držite se svog stava i u tridesetim. :pusi:
Sarafinka je dobro celjade, samo pravi gresku sto sebe i sopstveno iskustvo uzima kao arsin za sve.

Za ostalo se slazemo i na tom fonu je i moj upis :thumbup:
Siguran sam da je dobra djevojčica, samo malo tvrdoglava. :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#637 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

SaraFina wrote:
Pa lova kojom ćeš priuštiti zdrav način zivota i luksuz poput masaze, kozmetičkih tretmana i sl.
Opet ni to nije garancija. Mada se kaze da se na licu covjeka razazanaje je li se napatio u zivotu i sa tim se slazem.

Ali evo, zdravo zivi, milione ima, sportista je, a opet:

Image

Dakle ubaci genetiku u tu svoju teoriju, pa bi se o njoj dalo raspravljati.
sumirprimus

#638 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

priznajem neumsjeno
Image
:D
Last edited by sumirprimus on 21/04/2015 13:25, edited 1 time in total.
pakica_

#639 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pakica_ »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:
Opet ni to nije garancija. Mada se kaze da se na licu covjeka razazanaje je li se napatio u zivotu i sa tim se slazem.

Image

ahahahahahah joooooooooooooj
saro, odustani :lol: :lol: :lol:
supercali

#640 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by supercali »

cinjenica je da su djevojke zrelije u ranoj dobi od muskaraca istih godina
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#641 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

pakica_ wrote: ahahahahahah joooooooooooooj
De si ti pakice :per:

Pusti Sarafinku, voli ona sama protiv svih. Ubij sve i vrati se sam :D
Njanjavi

#642 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Njanjavi »

SaraFina wrote:
Njanjavi wrote:Stvarno precherujete sa generalizacijama i filozofijom na silu.

Je, ako se zensko na temi pobuni protiv polušovinističkih upisa, odmah se etiketira generaliziranjem :D

To što masa muških forumaša zene preko trideset omalovazava na najbrutalnije načine u upisima zove se po tebi kako?

Prirodna selekcija?

Idi molim te sa tom nedosljednošću. Nebulozno mi raspravljati.

A tek što sam sebe demantiraš to je tek vrh.

Pročitaj početak i kraj upisa?

I ako mozeš skontaj koji stav ja ovdje zastupam. Očigledno imaš problem.

Ne kontam po cemu ti skonta da se ja obracam samo zenama, ja rekoh samo da svi generalizujete previse, i jedni i drugi. Ako ko ovde nesta ne konta to si ti jbga.
I hvala na info da imam problem, jos samo kad bi precizirala koje prirode da sam rahat odma :D
annoy

#643 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

Teze da su žene potrošna roba i da se mogu samo ubit kad im prođe reproduktivno idealno razdoblje - ništa novo. Neki muškarci ne mogu gledat na žene osim kao na hodajuće maternice.

Kad mi se u ranim dvadesetima uvaljuje neki 15-20 godina stariji, to mi se neizmjerno gadi.
Daleko od toga da mi stariji muškarci ne mogu bit sexy i atraktivni, dapače, ali sve ostaje na tome. Seksualno općiti s nekime tko je upisivao fakultet dok sam ja cuclala plodnu vodu mi je totalno pogrešno i odbojno.
Ramzess Veliki

#644 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by Ramzess Veliki »

SaraFina wrote:
prog321 wrote:Muskarci se lakse odrzavaju od zena. Mi ne starimo tako brzo, tako da 20 god i nije prevelika distanca :-D

Ja oko sebe vidim zene koje duplo bolje izgledaju od partnera/muzeva.
To su oni koje su žene ujarmile i koji ne varaju žene. :lol:
SaraFina wrote:Na kraju i kad nadješ u četrdesetim petnestak ili dvadesetak godina mladju djevojku, što ćeš ti njoj u njenim 30 ili 30+ uopće moći priuštiti kad je sex u pitanju?

Bolove u prostati i budjenja radi otezanog mokrenja?
Pa za te " seksualne driblinge" moraš biti tezak MILIONE, da ih neka trpi : D
Mislim da nije upitna kondicija nego moralno opravdanje za isto. Muškarac koji vodi računa o sebi i redovno vara ženu posjedovaće i potrebnu dozu testosterona. Adrenalin to reguliše kako treba. Kad te hastra da budeš uhvaćen na djelu. :lol:
SaraFina

#645 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

_BataZiv_0809 wrote:
SaraFina wrote:

Image

Pa dobro za Modrića se ne moze tvrditi da ljepotan. To stoji.
Ali to je već stvar genetskog nasledja.

Ali mi smo govorili o osobama zenskog i muskog spola i tvrdnjama pojedinaca poput Proga da zene brze fizički propadaju od muškog roda.
I ja sam kao argument iznijela onda stil i način zivljenja, te ulaganje u sebe i način zivota.

Nisam ja nigdje tvrdila da neko ko je genetski uskraćen za fizički izgled moze lovom u zrelijoj dobi poboljšati fizicke predispozicije.
To je jasno ko dan.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#646 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by _BataZiv_0809 »

annoy wrote:Teze da su žene potrošna roba i da se mogu samo ubit kad im prođe reproduktivno idealno razdoblje - ništa novo. Neki muškarci ne mogu gledat na žene osim kao na hodajuće maternice.

Kad mi se u ranim dvadesetima uvaljuje neki 15-20 godina stariji, to mi se neizmjerno gadi.
Daleko od toga da mi stariji muškarci ne mogu bit sexy i atraktivni, dapače, ali sve ostaje na tome. Seksualno općiti s nekime tko je upisivao fakultet dok sam ja cuclala plodnu vodu mi je totalno pogrešno i odbojno.
E jebiga ode ti u ekstrem sad.

Kad si bila prvi srednje, svidjali su ti se maturanti. O tome se radi.
sumirprimus

#647 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by sumirprimus »

e a za pocetak,zato se javljaju oni koji nisu ozenjeni/udati/bili
?oni nemaju sta ostavit,ni izgubit? mislim cemu predavanja? :D
SaraFina

#648 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:
SaraFina wrote:
prog321 wrote:Muskarci se lakse odrzavaju od zena. Mi ne starimo tako brzo, tako da 20 god i nije prevelika distanca :-D

Ja oko sebe vidim zene koje duplo bolje izgledaju od partnera/muzeva.
To su oni koje su žene ujarmile i koji ne varaju žene. :lol:
SaraFina wrote:Na kraju i kad nadješ u četrdesetim petnestak ili dvadesetak godina mladju djevojku, što ćeš ti njoj u njenim 30 ili 30+ uopće moći priuštiti kad je sex u pitanju?

Bolove u prostati i budjenja radi otezanog mokrenja?
Pa za te " seksualne driblinge" moraš biti tezak MILIONE, da ih neka trpi : D
Mislim da nije upitna kondicija nego moralno opravdanje za isto. Muškarac koji vodi računa o sebi i redovno vara ženu posjedovaće i potrebnu dozu testosterona. Adrenalin to reguliše kako treba. Kad te hastra da budeš uhvaćen na djelu. :lol:
Da ti Ramo Walter K. Nije hakirao nick? :D

Ovo oko varanja mi ne liči na tebe, a pogotovo da ti opravdavaš u bilo kom smislu takvo što :D
annoy

#649 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by annoy »

_BataZiv_0809 wrote:
E jebiga ode ti u ekstrem sad.

Kad si bila prvi srednje, svidjali su ti se maturanti. O tome se radi.
Nisam ja prva spomenula muškarce u 40-im i žene u 20-im. Baš zato što sam to pročitala tu sam se osvrnula na to.
Inače, sviđali su mi se i mlađi i stariji, nije da mi se itko ikad sviđao zato što ima toliko i toliko godina. Zapravo sam najduže bila s jednim godinu mlađim.
pakica_

#650 Re: Ostaviti brak radi druge osobe?

Post by pakica_ »

_BataZiv_0809 wrote:
pakica_ wrote: ahahahahahah joooooooooooooj
De si ti pakice :per:

Pusti Sarafinku, voli ona sama protiv svih. Ubij sve i vrati se sam :D
tuJ sam, bato :D citam iz prikrajka :D
Post Reply