Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kako ti on izgleda? Mozeš ga prepoznati? Moja Mama ga vidjela u trećerazrednom nekom filmu i morala sam googlati da joj dokazem da je frajer njene mladosti ruševina
A za razliku od Donatele bio je faca nekad.
Donatela nije imala toliko što ni upropastiti. Garib prije, Garib poslje
Zato ti govorim ostavi po strani ovisnika o esteskoj hirurgiji, jer jednostavno to nije mjerodavan argument.
A mišljenja sam da umjerenost u zivotu i mladosti itekako daje bonus kad je izgled u pitanju u zrelijim godinama.
Jeste i on je dokaz da ti argument ne stoji. Sama si rekla da je lova najvaznija da bi bio odrzavan/a
S4mpion wrote:
Sada, taj muškarac je naučen da su vršnjakinje zabranjeno voće, a njegov izbor je veći nego nekad. Mora i on nekog, zbog godina, izbacit iz kombinacije.
Meni je ovo pomalo ograničeno
Još me vršnjaci ne izbacuju iz kombinacija, pa mozda zato? Ja inače volim specifičnije vrste muškog roda, pa i ovi zreli mojih godina nemaju problema a niti kompleksa što nisu u djiru sa maloljetnicama.
Imponuje im partnerski odnos, zatim psihološki moment i na kraju psihička zrelost i ravnopravnost. Jesi čuo za takve ikad?
Uglavnom, ti sve argumente temeljiš na pogresnim stavkama. Zena ima ograničen vremenski period za reprodukciju, a muškarci kao nemaju? Mislim da bi se medicinskim fenomenima na tom polju trebao pozabaviti malo više
A zašto ti kao argumentaciju koristiš svoja subjektivna viđenja stvari? Pročitaj svoj tekst, svaka druga rečenica ti počinje sa:
Kad tad ce se pozeliti sise koja ne visi do koljena.
Kad tad ce mu mama figura dosaditi. Da li u 40im ili 50 im, Ali ce doci,
nisu svi isti proze,lik je povucen miran
Takvi su najopasniji ... samo jednom pukne pa na televiziji gledaš talačka kriza, bombaš samoubica raznio se u metrou, pucao iz automatske puške na okupljene prolaznike ...
S4mpion wrote:
Možeš ti mislit šta god želiš, ne znači da si u pravu.
Za muškarca, žena od 25 ima bolje izglede za uspješno osnivanje porodice nego žena od 35. Godine im ne idu na ruku. To je činjenica. I to je igra koju žene kreiraju. Želite starije muškarce? Držite se svog stava i u tridesetim.
Sarafinka je dobro celjade, samo pravi gresku sto sebe i sopstveno iskustvo uzima kao arsin za sve.
ma moze ona ovde drzat predavanja do ponedeljka...
radi koke 30+ se brak ne razjebava u vecini slucajeva,ne pricamo o idealnim uvjetima,negoli o realnim situacijama ta ce ti polovni golf za polovnu skodu...?
Stvarno precherujete sa generalizacijama i filozofijom na silu.
De malo odahnite od sapunica, filmova i kompova. Zivot se odvija po drukcijim principima nego tim prikazanim u osrednjim produkcijama i mahalskim kuloarima
Nema tu plaho ni filozofije ni mozganja, kad se ljepne, ljepne se da je neznam kolka razlika u godinama, tu mozak biva bypasovan i ti se pushi do sabaha onda
A ovih masa generalizacija na silu koje citam u postovima sarafine me blago receno nasmijavaju, sa kolikom sigurnoscu takve neke generalizacije predocava, koje u biti danas postoje samo u jeftinim telenovelama i klishe ljubavnim romanima
Kako ti on izgleda? Mozeš ga prepoznati? Moja Mama ga vidjela u trećerazrednom nekom filmu i morala sam googlati da joj dokazem da je frajer njene mladosti ruševina
A za razliku od Donatele bio je faca nekad.
Donatela nije imala toliko što ni upropastiti. Garib prije, Garib poslje
Zato ti govorim ostavi po strani ovisnika o esteskoj hirurgiji, jer jednostavno to nije mjerodavan argument.
A mišljenja sam da umjerenost u zivotu i mladosti itekako daje bonus kad je izgled u pitanju u zrelijim godinama.
Jeste i on je dokaz da ti argument ne stoji. Sama si rekla da je lova najvaznija da bi bio odrzavan/a
Pa lova kojom ćeš priuštiti zdrav način zivota i luksuz poput masaze, kozmetičkih tretmana i sl.
Ne lova da je istreseš i operiraš se do neprepoznatljivosti.
Pobogu razgraniči normalno od ovisnosti.
Njanjavi wrote:Stvarno precherujete sa generalizacijama i filozofijom na silu.
De malo odahnite od sapunica, filmova i kompova. Zivot se odvija po drukcijim principima nego tim prikazanim u osrednjim produkcijama i mahalskim kuloarima
Nema tu plaho ni filozofije ni mozganja, kad se ljepne, ljepne se da je neznam kolka razlika u godinama, tu mozak biva bypasovan i ti se pushi do sabaha onda
A ovih masa generalizacija na silu koje citam u postovima sarafine me blago receno nasmijavaju, sa kolikom sigurnoscu takve neke generalizacije predocava, koje u biti danas postoje samo u jeftinim telenovelama i klishe ljubavnim romanima
Je, ako se zensko na temi pobuni protiv polušovinističkih upisa, odmah se etiketira generaliziranjem
To što masa muških forumaša zene preko trideset omalovazava na najbrutalnije načine u upisima zove se po tebi kako?
Prirodna selekcija?
Idi molim te sa tom nedosljednošću. Nebulozno mi raspravljati.
A tek što sam sebe demantiraš to je tek vrh.
Pročitaj početak i kraj upisa?
I ako mozeš skontaj koji stav ja ovdje zastupam. Očigledno imaš problem.
Last edited by SaraFina on 21/04/2015 13:21, edited 1 time in total.
S4mpion wrote:
Možeš ti mislit šta god želiš, ne znači da si u pravu.
Za muškarca, žena od 25 ima bolje izglede za uspješno osnivanje porodice nego žena od 35. Godine im ne idu na ruku. To je činjenica. I to je igra koju žene kreiraju. Želite starije muškarce? Držite se svog stava i u tridesetim.
Sarafinka je dobro celjade, samo pravi gresku sto sebe i sopstveno iskustvo uzima kao arsin za sve.
Za ostalo se slazemo i na tom fonu je i moj upis
Siguran sam da je dobra djevojčica, samo malo tvrdoglava.
SaraFina wrote:
Pa lova kojom ćeš priuštiti zdrav način zivota i luksuz poput masaze, kozmetičkih tretmana i sl.
Opet ni to nije garancija. Mada se kaze da se na licu covjeka razazanaje je li se napatio u zivotu i sa tim se slazem.
Ali evo, zdravo zivi, milione ima, sportista je, a opet:
Dakle ubaci genetiku u tu svoju teoriju, pa bi se o njoj dalo raspravljati.
SaraFina wrote:
Opet ni to nije garancija. Mada se kaze da se na licu covjeka razazanaje je li se napatio u zivotu i sa tim se slazem.
Njanjavi wrote:Stvarno precherujete sa generalizacijama i filozofijom na silu.
Je, ako se zensko na temi pobuni protiv polušovinističkih upisa, odmah se etiketira generaliziranjem
To što masa muških forumaša zene preko trideset omalovazava na najbrutalnije načine u upisima zove se po tebi kako?
Prirodna selekcija?
Idi molim te sa tom nedosljednošću. Nebulozno mi raspravljati.
A tek što sam sebe demantiraš to je tek vrh.
Pročitaj početak i kraj upisa?
I ako mozeš skontaj koji stav ja ovdje zastupam. Očigledno imaš problem.
Ne kontam po cemu ti skonta da se ja obracam samo zenama, ja rekoh samo da svi generalizujete previse, i jedni i drugi. Ako ko ovde nesta ne konta to si ti jbga.
I hvala na info da imam problem, jos samo kad bi precizirala koje prirode da sam rahat odma
Teze da su žene potrošna roba i da se mogu samo ubit kad im prođe reproduktivno idealno razdoblje - ništa novo. Neki muškarci ne mogu gledat na žene osim kao na hodajuće maternice.
Kad mi se u ranim dvadesetima uvaljuje neki 15-20 godina stariji, to mi se neizmjerno gadi.
Daleko od toga da mi stariji muškarci ne mogu bit sexy i atraktivni, dapače, ali sve ostaje na tome. Seksualno općiti s nekime tko je upisivao fakultet dok sam ja cuclala plodnu vodu mi je totalno pogrešno i odbojno.
prog321 wrote:Muskarci se lakse odrzavaju od zena. Mi ne starimo tako brzo, tako da 20 god i nije prevelika distanca
Ja oko sebe vidim zene koje duplo bolje izgledaju od partnera/muzeva.
To su oni koje su žene ujarmile i koji ne varaju žene.
SaraFina wrote:Na kraju i kad nadješ u četrdesetim petnestak ili dvadesetak godina mladju djevojku, što ćeš ti njoj u njenim 30 ili 30+ uopće moći priuštiti kad je sex u pitanju?
Bolove u prostati i budjenja radi otezanog mokrenja?
Pa za te " seksualne driblinge" moraš biti tezak MILIONE, da ih neka trpi : D
Mislim da nije upitna kondicija nego moralno opravdanje za isto. Muškarac koji vodi računa o sebi i redovno vara ženu posjedovaće i potrebnu dozu testosterona. Adrenalin to reguliše kako treba. Kad te hastra da budeš uhvaćen na djelu.
SaraFina wrote:
Pa dobro za Modrića se ne moze tvrditi da ljepotan. To stoji.
Ali to je već stvar genetskog nasledja.
Ali mi smo govorili o osobama zenskog i muskog spola i tvrdnjama pojedinaca poput Proga da zene brze fizički propadaju od muškog roda.
I ja sam kao argument iznijela onda stil i način zivljenja, te ulaganje u sebe i način zivota.
Nisam ja nigdje tvrdila da neko ko je genetski uskraćen za fizički izgled moze lovom u zrelijoj dobi poboljšati fizicke predispozicije.
To je jasno ko dan.
annoy wrote:Teze da su žene potrošna roba i da se mogu samo ubit kad im prođe reproduktivno idealno razdoblje - ništa novo. Neki muškarci ne mogu gledat na žene osim kao na hodajuće maternice.
Kad mi se u ranim dvadesetima uvaljuje neki 15-20 godina stariji, to mi se neizmjerno gadi.
Daleko od toga da mi stariji muškarci ne mogu bit sexy i atraktivni, dapače, ali sve ostaje na tome. Seksualno općiti s nekime tko je upisivao fakultet dok sam ja cuclala plodnu vodu mi je totalno pogrešno i odbojno.
E jebiga ode ti u ekstrem sad.
Kad si bila prvi srednje, svidjali su ti se maturanti. O tome se radi.
prog321 wrote:Muskarci se lakse odrzavaju od zena. Mi ne starimo tako brzo, tako da 20 god i nije prevelika distanca
Ja oko sebe vidim zene koje duplo bolje izgledaju od partnera/muzeva.
To su oni koje su žene ujarmile i koji ne varaju žene.
SaraFina wrote:Na kraju i kad nadješ u četrdesetim petnestak ili dvadesetak godina mladju djevojku, što ćeš ti njoj u njenim 30 ili 30+ uopće moći priuštiti kad je sex u pitanju?
Bolove u prostati i budjenja radi otezanog mokrenja?
Pa za te " seksualne driblinge" moraš biti tezak MILIONE, da ih neka trpi : D
Mislim da nije upitna kondicija nego moralno opravdanje za isto. Muškarac koji vodi računa o sebi i redovno vara ženu posjedovaće i potrebnu dozu testosterona. Adrenalin to reguliše kako treba. Kad te hastra da budeš uhvaćen na djelu.
Da ti Ramo Walter K. Nije hakirao nick?
Ovo oko varanja mi ne liči na tebe, a pogotovo da ti opravdavaš u bilo kom smislu takvo što
_BataZiv_0809 wrote:
E jebiga ode ti u ekstrem sad.
Kad si bila prvi srednje, svidjali su ti se maturanti. O tome se radi.
Nisam ja prva spomenula muškarce u 40-im i žene u 20-im. Baš zato što sam to pročitala tu sam se osvrnula na to.
Inače, sviđali su mi se i mlađi i stariji, nije da mi se itko ikad sviđao zato što ima toliko i toliko godina. Zapravo sam najduže bila s jednim godinu mlađim.