Cijeli dan su bili u zraku i imali nalete uh1-OS BiH, mi8-OSBiH i bell-policija FUP. Bili su u zraku cijelo vrijeme, osim kada je Papa bio na lokacijama u zatvorenom prostoru i kada su se spustali da uzmu gorivo. Mocno je sve izgledalo. Puno je i kostalo, ali vrijedi, zbog VIP osobe i dokazivanja da su nase sigurnosne snage sposobne, organizovane i da mogu, kada se to od njih trazi.bhnapoleon1 wrote:Koji su helikopteri i koliko njih danas letjeli zbogo ovog oko pape, ja sam vidio Mi-8 i UH-1 na BHT

Super, jos nam pojasni sta znaci SARarchi_a wrote:Cijeli dan su bili u zraku i imali nalete uh1-OS BiH, mi8-OSBiH i bell-policija FUP. Bili su u zraku cijelo vrijeme, osim kada je Papa bio na lokacijama u zatvorenom prostoru i kada su se spustali da uzmu gorivo. Mocno je sve izgledalo. Puno je i kostalo, ali vrijedi, zbog VIP osobe i dokazivanja da su nase sigurnosne snage sposobne, organizovane i da mogu, kada se to od njih trazi.bhnapoleon1 wrote:Koji su helikopteri i koliko njih danas letjeli zbogo ovog oko pape, ja sam vidio Mi-8 i UH-1 na BHT
UH-1 je koristen za link iz zraka za potrebe TV realizacije. Mi-8 je koristen kao SAR i bell kao nadzor i obezbjedjenje.
Danasnje slike.![]()
I iznad njih je letio Janus od "kolega"archi_a wrote:Cijeli dan su bili u zraku i imali nalete uh1-OS BiH, mi8-OSBiH i bell-policija FUP. Bili su u zraku cijelo vrijeme, osim kada je Papa bio na lokacijama u zatvorenom prostoru i kada su se spustali da uzmu gorivo. Mocno je sve izgledalo. Puno je i kostalo, ali vrijedi, zbog VIP osobe i dokazivanja da su nase sigurnosne snage sposobne, organizovane i da mogu, kada se to od njih trazi.bhnapoleon1 wrote:Koji su helikopteri i koliko njih danas letjeli zbogo ovog oko pape, ja sam vidio Mi-8 i UH-1 na BHT
UH-1 je koristen za link iz zraka za potrebe TV realizacije. Mi-8 je koristen kao SAR i bell kao nadzor i obezbjedjenje.
???ins wrote:
I iznad njih je letio Janus od "kolega"