Jeste ali tada nije bilo Mese na klupi:) I ovaj nas je Izrael pobuco pa danas dobi lijepo po guzovima...jos da Dzeko pogodi onu na kraju.....LSD wrote:ovaj vecerašnji poraz Belgije je dobar za nas - samo ako pobjedimo Belgiju u gostima (a to "samo" je veliko ko Trebević iz naše perspektive, jel), a zapravo prava prica je : da je sa ovom pobjedom Velsa - nama drugo mjesto nedostižnotrcicu trceci wrote:mah, oni ce biti pod velikim pritiskom, ja mislim da je ovo dobar rezultat za nas-poraz belgije, sa3 pobjede smo u barazu, a sa 4 drugida je belgija pobijedila to ne bi bilo tako
....naravno da od te pobjede u Belgiji nema ništa, da se ne lažemo...nama je 95% ekipe totalno van forme i utakmica usljede grijanja klupe, a ni Belgija više nije ona kad smo ih mlatnuli 4-1 gore....ko je gledao maloprije highlightse vidio je da je Belgija razvalila Vels, a li oni nafakaši zabiše gol i pronosaše ih vile ispred njihovog gola.....samo mi možemo sami sebe dovesti u situaciju da maštamo o pobjedi u gostima protiv najjace ekipe, a prije toga pušime kite od Kipra na svom terenu.
Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#626 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
- It_is_a_Leclerc
#627 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
hrasno38 wrote:Sta je bolan nebio zavrseno???? Sto to mi ne mozemo dobiti Belgiju???? Isto tako ste pricali i pred Cirinu utakmicu sa Belgijom pa smo ih poderali ko novinu u sred Belgije. Mi teoretski mozemo biti i prvi i drugi jer kod tebe ocito svi dobijaju samo mi nesto nismo sigurni.It_is_a_Leclerc wrote:Mi sa tri pobjede i jednim porazom do kraja imamo 17 bodovanorth wrote:Posra nam se Wales u ćeif....sada je 2 mjesto skoro pa nemoguće, ostaje borba za baraž a i to će biti jebeno
....Slijedeće kolo Izrael-Andora
, i ako popušimo u Belgiji a zapeće ko sivonje nakon zadnja dva kiksa, mi smo opet ne -4
...Mora se iščupati bar bod u Belgiji, ali kako žalosna ti majka kad 95% ekipe ti ne igra u svojim klubovima...Wales i Cipar se moraju uzeti, jedan kiks tu i mi smo gotovi, Andoru ne računam...Sreća u nesreći je što je Izrael odron na gostovanjima jačim, a njima valja u Wales i Belgiju i tu će vjerovatno obje popušiti, nadam se
...Što se tiče tekme, ovo je sasvim ok i više nego što sam očekivao kad se zna kako malo a većinom nikako naši igrači igraju u svojim klubovima...Dobro je sve u svemu kako je moglo biti
Izrael sa dvije pobjede (Kipar i Andora), remijem protiv Velsa i porazom od Belgije ima 16 bodova
Što se tiče 2. mjesta, tu je priča više-manje završena.
Kakav fail.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
-
ins
#629 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Pod 1:hrasno38 wrote:Kretenizam No 1
http://radiosarajevo.ba/novost/191625/t ... jaca-video
kad nemas protivnickih navijaca udri na svoje!!
Kretenizam No 2
http://radiosarajevo.ba/novost/191628/k ... aela-video
odlicno se sjecam da se nasoj himni nije zvizdalo u Izraelu
Kretenizam No3
http://radiosarajevo.ba/novost/191626/p ... kucao-foto
moras bit bas onako kvalitetan debil da napises ovako besmislenu poruku
Ovo ti je na nivou salonskog kriticara. Sta ako se radilo o ciscenju tribina od nezeljene grupe? Uklanjanju nezeljenog transparnta?
Pod 2:
Zasto bi se nasoj himni bilo gdje zvizdalo? Sa druge strane, Izrael je militantna zemlja koja je navikla da joj se zvizdi na himnu...
Pod 3:
Potpuno se slazemo
-
LSD
#630 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
to je potpuno nebitno sad....tabela je jedino relevantna, a ona govori da smo mi i dalje predzadnjihrasno38 wrote:Jeste ali tada nije bilo Mese na klupi:) I ovaj nas je Izrael pobuco pa danas dobi lijepo po guzovima...jos da Dzeko pogodi onu na kraju.....LSD wrote:ovaj vecerašnji poraz Belgije je dobar za nas - samo ako pobjedimo Belgiju u gostima (a to "samo" je veliko ko Trebević iz naše perspektive, jel), a zapravo prava prica je : da je sa ovom pobjedom Velsa - nama drugo mjesto nedostižnotrcicu trceci wrote:mah, oni ce biti pod velikim pritiskom, ja mislim da je ovo dobar rezultat za nas-poraz belgije, sa3 pobjede smo u barazu, a sa 4 drugida je belgija pobijedila to ne bi bilo tako
....naravno da od te pobjede u Belgiji nema ništa, da se ne lažemo...nama je 95% ekipe totalno van forme i utakmica usljede grijanja klupe, a ni Belgija više nije ona kad smo ih mlatnuli 4-1 gore....ko je gledao maloprije highlightse vidio je da je Belgija razvalila Vels, a li oni nafakaši zabiše gol i pronosaše ih vile ispred njihovog gola.....samo mi možemo sami sebe dovesti u situaciju da maštamo o pobjedi u gostima protiv najjace ekipe, a prije toga pušime kite od Kipra na svom terenu.
neces me valjda sad ubjediti da nam je lakše pobjediti Belgiju u gostima, nego Kipar kod kuce - samo zato što je Meša na klupi
vec sam davno napisao za ove kvalifikacije, ali evo da se ponovim: Ove kvalifikacije ne bi mogli išćupati ni Ferguson kao glavni trener (sa Guardiolom i Murinjom kao pomoćnicima)....Pape nas je zatukao u zemlju u ona prva 4 kola, dženazu nam otklanjao.... i sad igramo iz nekog ludog bosanskog inata, neki qrac- ali prvi poraz i nama je vozdra
-
salle_eh1986
#631 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
danas sutra da ima mogućnost i da postoji država RS vidio bi za koga bi se njegovo srce odlučilo da igrahrasno38 wrote:Daleko od toga da nismo prizeljkivali potpis u rovovima najiskrenije ali onda nek mi ne kenjaju ovi Zukorlicevi indijanci kako bi trebalo i sta bi trebalo. Svako ko zaq ovu drzavu igra srcem za mene je dobro dosao. Decko nije istetovirao ni Drazu ni Mladica ni Karadzica nego nesto stio je 100% legalno u BiH a to je entitet RS kojeg nisam potpisao ni ja ni Vranjes a zna se ko jeste i s obzirom da je donio mir u tom trenutku tako je kako je. Dakle svaka tetovaza F BiH, RS-a i BiH je 100% legalna sve dok ne bude neki novi DFejton.agnostic_front wrote:Dosadni ste ba više s tim popišao se neko na borbu, a '95. svi govorili, potpisuj Alija, makar k'o avlija. Sad svi Rambo, do Tokija bi došli, samo Alija potpisa.hrasno38 wrote:
Ja ne bi dao Ogija za desetoricu takvih mercedes i BMW efendija. Meni se Alija popisao na glavu i borbu 95 u Dejtonu i tu je prica zavrsena. Ogi i njegov brat niti su koga ubili i igraju srcem za ovu zemlju i sve dok je tako zaboli me sta misle simpatizeri efendija iz druge drzave.
znači, ne mora svako ko gine na terenu značiti da igra srcem...to je samo fraza koja se koristi za nekog ko "gine"
-
north
#632 Re: Šesto kololja : 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
@hrasno, uozbilji se, nemoguća misija je dobiti Belgiju gore..kakvo ba poređenje sa Ćirinom erom, nisu to ta vremena
....Ova Belgija je za 3 klase bolja od tadašnje, a mi ni blizu one forme iz prošlih kvalifikacija.... za tako nešto, naših prvih 11 mora biti u životnoj formi, i da nas još gore pomazi sreća, pa da oni imaju loš dan...Belgija je za Izrael Brazil, i ova današnja tekma samo može nam dati više morala i samopouzdanja za odigrati muški gore, ali to neće biti dovoljno da se gore uzme jer nemamo kuveta za..to nije pesimizam, to su fakti...Mi ako dofatimo baraž, Meši i igračima treba odati priznanje kada se uzme gdje si bio do večeras, 5 na tabeli sa -4 u odnosu na 4-og...i sad bi nakon jedne pobjede nad Izraelom kojeg Wales na njihovom terenu ponizi, sad bi mi da direktno da se plasiramo
...Teško, jako teško prijatelju, blamaže protiv Kipra i Izraela u gostima nam to jednostavno ne dozvoljavaju....3 mjesto i da se nogom udaramo u guzove od sreće 
- desni
#633 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Prekretnica u kvalifikacijama,pokazalo se sta znaci selektor koji zna sta radi.Igra koja je bila odlicna za trenutni nas potencijal,Edin Visca igrac utakmice vjerovatno odigrao utakmicu zivota 

-
palermo
#634 Re: Šesto kololja : 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
A šta ako Izrael odigra neriješeno sa velsom, i onda im u zadnjoj utakmici treba samo bod protiv Belgije koja je eveć obezbijedila plasman.north wrote:@hrasno, uozbilji se, nemoguća misija je dobiti Belgiju gore..kakvo ba poređenje sa Ćirinom erom, nisu to ta vremena....Ova Belgija je za 3 klase bolja od tadašnje, a mi ni blizu one forme iz prošlih kvalifikacija.... za tako nešto, naših prvih 11 mora biti u životnoj formi, i da nas još gore pomazi sreća, pa da oni imaju loš dan...Belgija je za Izrael Brazil, i ova današnja tekma samo može nam dati više morala i samopouzdanja za odigrati muški gore, ali to neće biti dovoljno da se gore uzme jer nemamo kuveta za..to nije pesimizam, to su fakti...Mi ako dofatimo baraž, Meši i igračima treba odati priznanje kada se uzme gdje si bio do večeras, 5 na tabeli sa -4 u odnosu na 4-og...i sad bi nakon jedne pobjede nad Izraelom kojeg Wales na njihovom terenu ponizi, sad bi mi da direktno da se plasiramo
...Teško, jako teško prijatelju, blamaže protiv Kipra i Izraela u gostima nam to jednostavno ne dozvoljavaju....3 mjesto i da se nogom udaramo u guzove od sreće
Dakle, mi moramo ići sa idejom da u Belgiji uzmemo bod. Teško jeste, ali ne vidim zašto bi bilo i nemoguće u jednoj utakmici.
- Bosanski_kralj
#635 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Mlatanćemo mi Belgiju, "poštajte" šta vam kažem
Ne bih se puno brinuo oko forme naših igrača. Do utakmice sa Belgijom svi će proći pripreme, a i lige neće baš nešto biti u zamahu tako da ćemo što se toga tiče biti na nivou Belgijanaca.
Ova večerašnja utakmica je bila pravo teška i vrlo dobro smo je odigrali. U idućim utakmicama će to biti sve bolje i bolje.
Ne bih se puno brinuo oko forme naših igrača. Do utakmice sa Belgijom svi će proći pripreme, a i lige neće baš nešto biti u zamahu tako da ćemo što se toga tiče biti na nivou Belgijanaca.
Ova večerašnja utakmica je bila pravo teška i vrlo dobro smo je odigrali. U idućim utakmicama će to biti sve bolje i bolje.
-
north
#636 Re: Šesto kololja : 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
palermo wrote:A šta ako Izrael odigra neriješeno sa velsom, i onda im u zadnjoj utakmici treba samo bod protiv Belgije koja je eveć obezbijedila plasman.north wrote:@hrasno, uozbilji se, nemoguća misija je dobiti Belgiju gore..kakvo ba poređenje sa Ćirinom erom, nisu to ta vremena....Ova Belgija je za 3 klase bolja od tadašnje, a mi ni blizu one forme iz prošlih kvalifikacija.... za tako nešto, naših prvih 11 mora biti u životnoj formi, i da nas još gore pomazi sreća, pa da oni imaju loš dan...Belgija je za Izrael Brazil, i ova današnja tekma samo može nam dati više morala i samopouzdanja za odigrati muški gore, ali to neće biti dovoljno da se gore uzme jer nemamo kuveta za..to nije pesimizam, to su fakti...Mi ako dofatimo baraž, Meši i igračima treba odati priznanje kada se uzme gdje si bio do večeras, 5 na tabeli sa -4 u odnosu na 4-og...i sad bi nakon jedne pobjede nad Izraelom kojeg Wales na njihovom terenu ponizi, sad bi mi da direktno da se plasiramo
Dakle, mi moramo ići sa idejom da u Belgiji uzmemo bod. Teško jeste, ali ne vidim zašto bi bilo i nemoguće u jednoj utakmici.
- Maharadza
#637 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Nakon prvobitno slabije "atmosfere" u Šeheru večeras, kasnije se to Boga mi popravi, a nakon trećeg gola konačni rahatluk i predah!
Neka samo muški odigraju protiv premoćne belgije pa šta bude!
Neka samo muški odigraju protiv premoćne belgije pa šta bude!
-
tr_ba
#638 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Svasta nesto bih napisao,ali nemogu,mrsko mi...
U Belgiji bod k'o kuca...
Tri,k'o robna kuca...
Ici tekmu za tekmom,a da ce nas biti u Belgiji,bit ce nas!
Edit: Otvaraj temu "Bel-BiH"
U Belgiji bod k'o kuca...
Tri,k'o robna kuca...
Ici tekmu za tekmom,a da ce nas biti u Belgiji,bit ce nas!
Edit: Otvaraj temu "Bel-BiH"
Last edited by tr_ba on 13/06/2015 00:42, edited 1 time in total.
- Rockefeller
-
palermo
#640 Re: Šesto kololja : 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Pa u ovom trenutku ne zavisimo od drugihnorth wrote:
Nisam ja napisao da je bod nemoguće uzeti, gdje sam ja to naveo
....ja sam pisao o šansama za pobjedu u Belgiji i da se tome ne nadam....ako uspijemo, rado ću pojesti koje slovo sa tastature i posuti se pepelom
.....Najgore je što mi još zavisimo od drugih, a tu se onda moraš osloniti na sreću kod poklapanja drugih rezultata, da smo sada na 3 mjestu, druga bi to pjesma bila
A nisam rekao da si naveo da je bod nemoguća, ali si pesimističan.I onda kada smo ih dobili 4.2, nama je branio Supić, igrao Jahić, Ibričić...jes da su Belgojanci bili slabiji, ali ako se u nas stvari poslože, ne bude povreda, najvažniji igrači budu igrali, onda ne mislim da idemo baš bez šansi. Nije se Belgija još dokazala kao kolektiv.
-
north
#641 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Da, jako sam pesimističan da se možemo direktno plasirati, a isto sam pesimističan da ćemo dobiti Belgiju...bod možda, ali 3 da bog da...Što se tiče baraža, nakon večerašnje pobjede tu sam umjereno optimističan 
-
todd_smith
#642 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Realnosti malo...
Visca igrac utakmice i bez ona dva gola.
Momak je od prve minute grizao i trcao i pisao krv. Svi ostali kao neki pressing rade, dodju do igraca, ovaj se okrene oni stanu, samo Visca trci sa desne pa na lijevu na tamo pa vamo, sve ganja. Ne sjecam se kad je jedan igrac onoliko trcao i pokazao onu zelju u dresu reprezentacije. Aferim. I da nije zabio opet kazem, opet bi bio igrac utakmice
Poslije njega, Pjanic napokon malo proigrao, imao je dodatnu slobodu...
I to je otprilike to...
Ostali trcali tamo vamo ali bez ikakve ideje, samo reda radi....Medunjanin sa 30m pali deset puta a ima na krilu cistog Lulica ili Viscu, ne dize glavu. Besic trudi se ali bezveze lopte prodaje....Spahic....onaj dribling jebo on sebe 2-1 on uzme driblati pred golom....
Vranjes....nebitno za tetovazu i trans...ok nista posebno, jeste penal izborio i super, ali odbrana onako...
Kolasinac vidi se da mu fali dosta utakmica, nesiguran u pocetku, kasnije tamo vamo ali bez ikakvog ucinka...Lulic, Mujdza slicni....
Dzeko nista nije uradio vala, ali kada je nabitnije tu je. Veliki pritisak trazi velike igrace, a od njega nema veceg.
Sve u svemu kako neko rece, dobro se udala kako se j... sa obzirom na formu i igranje odnosno manjak igara nasih igraca. Bice jebeno protiv Belgije i Velsa...pravo jebeno
Ovo se MORALO uzeti, uzeli smo idemo dalje.
Visca igrac utakmice i bez ona dva gola.
Momak je od prve minute grizao i trcao i pisao krv. Svi ostali kao neki pressing rade, dodju do igraca, ovaj se okrene oni stanu, samo Visca trci sa desne pa na lijevu na tamo pa vamo, sve ganja. Ne sjecam se kad je jedan igrac onoliko trcao i pokazao onu zelju u dresu reprezentacije. Aferim. I da nije zabio opet kazem, opet bi bio igrac utakmice
I to je otprilike to...
Ostali trcali tamo vamo ali bez ikakve ideje, samo reda radi....Medunjanin sa 30m pali deset puta a ima na krilu cistog Lulica ili Viscu, ne dize glavu. Besic trudi se ali bezveze lopte prodaje....Spahic....onaj dribling jebo on sebe 2-1 on uzme driblati pred golom....
Vranjes....nebitno za tetovazu i trans...ok nista posebno, jeste penal izborio i super, ali odbrana onako...
Kolasinac vidi se da mu fali dosta utakmica, nesiguran u pocetku, kasnije tamo vamo ali bez ikakvog ucinka...Lulic, Mujdza slicni....
Dzeko nista nije uradio vala, ali kada je nabitnije tu je. Veliki pritisak trazi velike igrace, a od njega nema veceg.
Sve u svemu kako neko rece, dobro se udala kako se j... sa obzirom na formu i igranje odnosno manjak igara nasih igraca. Bice jebeno protiv Belgije i Velsa...pravo jebeno
- Logovan
#643 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Rano je jarane.tr_ba wrote: Edit: Otvaraj temu "Bel-BiH"
3. septembar: Belgija - BiH
6. septembar: BiH - Andora
10. oktobar: BiH - Vels
13. oktobar: Kipar - BiH
-
tr_ba
#644 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Logovan wrote:Rano je jarane.tr_ba wrote: Edit: Otvaraj temu "Bel-BiH"![]()
3. septembar: Belgija - BiH
6. septembar: BiH - Andora
10. oktobar: BiH - Vels
13. oktobar: Kipar - BiH
Ni ranije nije "rano"
Edit: Pogresan smijesko...
Hahashgsgsgsg
-
golman
#645 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Ima još 12 bodova u opticaju,ali nisam optimista
mnogo se bodova prosulo,a ide se na najteže gostovanje
....napraviti smjenu generacije za sljedeće kvalifikacije i pustiti Mešu da radi svoj poso
....napraviti smjenu generacije za sljedeće kvalifikacije i pustiti Mešu da radi svoj poso
- SaNsEo
#646 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
najgora stvar koja se veceras mogla desiti veceras osim naseg poraza og izraela je bila to da Wels dobije Belgiju... i u PM upravo se to desilo...
ovo nevalja nikako ama bas nikako ... pogledajte tabelu uzmite tefter i vidjecete
ovo nevalja nikako ama bas nikako ... pogledajte tabelu uzmite tefter i vidjecete
-
zrakomlat
- noiserr
#648 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Neslazem se ovo za Dzeku, covjek im je trn bio citavu utakmicu. Takticki fauli, pa pokrenuo akciju za prvi gol, i onda dade gol iz penala, onda ona precka, dobro jeste i napravio gresku, ali je bio veliki faktor. Zato su ostali i imali prostora zato sto je Dzeko na sebe 2-3 igraca povlacio. A da ne govorimo o tome da se znao vratiti u nasu polovinu da pomogne u sredini. Dzeko odlican po mom bio ali mu fali malo da se uigra jos.todd_smith wrote:Realnosti malo...
Visca igrac utakmice i bez ona dva gola.![]()
![]()
![]()
Momak je od prve minute grizao i trcao i pisao krv. Svi ostali kao neki pressing rade, dodju do igraca, ovaj se okrene oni stanu, samo Visca trci sa desne pa na lijevu na tamo pa vamo, sve ganja. Ne sjecam se kad je jedan igrac onoliko trcao i pokazao onu zelju u dresu reprezentacije. Aferim. I da nije zabio opet kazem, opet bi bio igrac utakmice![]()
![]()
I to je otprilike to...
-
zrakomlat
#649 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
Jel iko registrovao transparent s natpisom "Maoča"
. Nekad na početku utakmice je upao u kadar.
-
Crvena Tifoza
#650 Re: Šesto kolo: 12. juni 2015., BiH – Izrael, 20:45
zrakomlat wrote:Jel iko registrovao transparent s natpisom "Maoča". Nekad na početku utakmice je upao u kadar.
Lažeš!?