Ljetovanje 2015

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Raigor Stonehoof

#626 Re: Ljetovanje 2015

Post by Raigor Stonehoof »

wickerman wrote: Lignje su jeftinije, u Hrvatskoj su inace bile u rangu Skuse ili malo skuplje sad ne mozes naci ispod 70kn.
Ovo poređenje je sa Podgorom i Baskom vodom.
?
nasred glavne plaze u makarskoj, lignje od 45 kuna, nista ukusnije nisam u zivotu pojeo.

osim ako nisu poskupile u zadnja 3 dana :lol:
Blek Stena

#627 Re: Ljetovanje 2015

Post by Blek Stena »

radostan dan wrote:
das auto wrote:
radostan dan wrote:

dobro vidi se da crna gora ali gdje je tacno. lijepo je. planina direkt ide u more

zar nisam napisao? orahovac, između perasta i kotora.

i ovdje sam samo djelimično uhvatio brdo/stjenčugu/planinicu, kao i na prethodnoj fotografiji... ali na ovoj ima plavušica, što je zalutala u penzionerski dio plaže.

Image

07.08. idem opet, ali u budvu... i nema šanse da ću izaći iz stana i pržiti se ko ćevap. plus gužva... :roll:
ovo mjestašce je pak totalna suprotnost.
os zvat pive u Gralu na plazi kad budes dole 7og? :)
radostan dan

#628 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

počeću post u stilu @mister yes-a...ja sam star i onemoćao... a i drugi mi je put na more ove godine.
dakle potpuno moralno i materijalno posrnuo.
svaka pomoć u vidu ture džabe dobro bi došla... :mrgreen:
agent_zero

#629 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Raigor Stonehoof wrote:

ne znam sto je 8 minuta hoda od centralne plaze predaleko al eto :-) ima nas lijenih valjda :oops: :-D
Znaš kako ono kažu, svako zna svoje ;-)

Ja sam u te visinske jeftine objekte išao kao studentarija, sad kad sam ozbiljniji i idem sa svojom ljepšom polovinom gledamo da uživamo što više, a ne da se po zvizdanu vucaramo uzbrdno nizbrdo po 10 min nekoliko puta dnevno. A pogotovo što nikad ne idemo na istu plažu svaki dan.
Blek Stena

#630 Re: Ljetovanje 2015

Post by Blek Stena »

:D nema problema ja zovem. bicu dole od petka pa javi se na pp kad dodjes,
Nasa Stvar

#631 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nasa Stvar »

Da i ovdje pitam
Ima li neko neku preporuku za neki fin (ne previse skup) :D smjestaj negdje na ulcinjskoj rivijeri,potrebno do subote,unaprijed hvala
Raigor Stonehoof

#632 Re: Ljetovanje 2015

agent_zero wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

ne znam sto je 8 minuta hoda od centralne plaze predaleko al eto :-) ima nas lijenih valjda :oops: :-D

Ja sam u te visinske jeftine objekte išao kao studentarija, sad kad sam ozbiljniji i idem sa svojom ljepšom polovinom gledamo da uživamo što više, a ne da se po zvizdanu vucaramo uzbrdno nizbrdo po 10 min nekoliko puta dnevno. A pogotovo što nikad ne idemo na istu plažu svaki dan.
i ja idem sa svojom ljepsom polovinom (mada sam i ja lijep :oops: ), uzivamo nista manje nego vi, i ne vucaramo se nekoliko puta dnevno nego jednom :)

doduse za nas nije uzivanje zavalit se na plazu i ne micat odatle citav dan. makar u makarskoj imas kuda setati a da ni ne osjetis sunce ;) a kad ti je vruce, skvasis se u moru, i nastavis svojim putem :)

al eto ko sto rece, svakom svoje ;)
radostan dan

#633 Re: Ljetovanje 2015

Post by radostan dan »

Blek Stena wrote::D nema problema ja zovem. bicu dole od petka pa javi se na pp kad dodjes,
imaš odgovor na temi - yuga 50-90 - :D
agent_zero

#634 Re: Ljetovanje 2015

Post by agent_zero »

Raigor Stonehoof wrote:
agent_zero wrote:
Raigor Stonehoof wrote:

i ja idem sa svojom ljepsom polovinom (mada sam i ja lijep :oops: ), uzivamo nista manje nego vi, i ne vucaramo se nekoliko puta dnevno nego jednom :)

doduse za nas nije uzivanje zavalit se na plazu i ne micat odatle citav dan. makar u makarskoj imas kuda setati a da ni ne osjetis sunce ;) a kad ti je vruce, skvasis se u moru, i nastavis svojim putem :)

al eto ko sto rece, svakom svoje ;)
Otišli smo od teme... :)

Uostalom i damirnc je potvrdio što sam napisao glede cijana, a činjenica je da nikad nisu bile više i nepravdano su ovako visoke. Za manje pare će se u grčkoj moći ljetovati.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#635 Re: Ljetovanje 2015

Post by Domaci izdajnik »

__Phoenix__ wrote:
damirc_sa wrote:Odem juce sa suprugom do Makarske na jedan dan i rekao sam nikad vise, koji je to lopvluk. Kada smo dosli haj znam parking je cijeli dan 40 Kn, to je OK, idemo dalje spustimo se na plažu uzmemo dvije ležaljke i suncobran cijena je "samo" 120 Kn. Poslije toga ode supruga da kupi dvije pive i vodu cijena je 56 Kn. Doslo je vrijeme ručka supruga uzme piletinu i limunadu ja Oradu i 2dcl bijelog vina cijena ukupna izadje 230 Kn. Nakon toga supruga uzme dvije kugle sladoleda cijena je 16 Kn. Kada sve saberete to Vam izadje 462 Kn i kada pretvorite u marke to je cca oko 130 KM. Dakle to je cijena bez goriva, bez putarine, i bez tunela Sv Ilija.

Poređenja radi bio sam na odmoru prije Bajrama u Vodicama cijena 2 ležaljke i suncobrana iznosi 60 Kn, parking cijeli dan je 20 Kn, kugla sladoleda 5 Kn, ručak u restoranu ni jedan nisam platio skuplje od 160 Kn.

Ono sto hoci da kažem jeste da je dosta jeftinije ici na srednji jadran. Dalmacija je preskupa jer i oni znaju da dosta nase raje tu dolazi i cijene su im paprene. Apartmani se u Makarskoj krecu od 60 Eura pa na vise. Ja sam u Vodicima plačao smjestaj po 110 Eura ali u hotelu sa 4 zvjezdice i polupansionom.

Jeste da je malo skuplje otici do Šibenika, Zadra ili Vodica sto se tice goriva ali opet kazem sigurno se jeftinije prodje nego kada se ljetuje na Makarskoj rivijeri
Nije to lopovluk nego ti očekuješ cijene kao da si u Semizovcu ili negdje slično...
E ovako, ja sam MA rivijeru obišao uzduž i porijeko zadnjih godina i mogu ti reći da su postali divljački skupa destinacija i čovjek gore je uglavnom u pravu. Prošle godine iako im je vrijeme malte ne sjebalo sezonu cijene hrane, pića i smještaja nisu skidali ni za kunu.....
be highirly

#636 Re: Ljetovanje 2015

Post by be highirly »

mala pomoc, gdje je najpovoljnije zamijeniti marke u kune u sarajevu, hvala
Raigor Stonehoof

#637 Re: Ljetovanje 2015

be highirly wrote:mala pomoc, gdje je najpovoljnije zamijeniti marke u kune u sarajevu, hvala
Ove godine je iz nekog razloga povoljnije dole mijenjati. Ja u Sarajevu mijenjao po 3.72 mescini, a u Makarakoj po 3.8
dpjokala26

#638 Re: Ljetovanje 2015

Post by dpjokala26 »

Nasa Stvar wrote:Da i ovdje pitam
Ima li neko neku preporuku za neki fin (ne previse skup) :D smjestaj negdje na ulcinjskoj rivijeri,potrebno do subote,unaprijed hvala
bila jednom davno i nikad vise.prljavo brate,fuj.
dpjokala26

#639 Re: Ljetovanje 2015

Post by dpjokala26 »

Raigor Stonehoof wrote:
be highirly wrote:mala pomoc, gdje je najpovoljnije zamijeniti marke u kune u sarajevu, hvala
Ove godine je iz nekog razloga povoljnije dole mijenjati. Ja u Sarajevu mijenjao po 3.72 mescini, a u Makarakoj po 3.8
na bankomatu,jer ide po kursu,naravno ako si napravio pravi odabir banke. :D zagrebacka je zakon,ne samo ako putujes u hrvatsku.
Nasa Stvar

#640 Re: Ljetovanje 2015

Post by Nasa Stvar »

dpjokala26 wrote:
Zar se nije do sad sta promijenila situacija :D
dpjokala26

#641 Re: Ljetovanje 2015

Post by dpjokala26 »

Nasa Stvar wrote:
dpjokala26 wrote:
Zar se nije do sad sta promijenila situacija :D
ne znam. poznavajuci nas mentalitet nije. :D
Denox

#642 Re: Ljetovanje 2015

Post by Denox »

Pozdrav svima, nisam od početka pratio temu i nisam upratio da li ima nekih iskustava/preporuka s' mora crne gore.

Ako ima neko neki savjet za lokaciju ljetovanja, naravno da je cijena pristupacna za dvojicu momaka 20-tih godina, takdjer prisustvo mladeži zbog provoda, sve dolazi u obzir sem sutomora i budve :D

Hvala unaprijed, svako dobro !
gradjevina

#643 Re: Ljetovanje 2015

Post by gradjevina »

Pozdrav! Kakva je situacija sa Sutomorem? Kakva su iskustva vezano za smjestaj,cijene,provod?Islo bi nas par jarana. Hvala unaprijed.
lajk

#644 Re: Ljetovanje 2015

Post by lajk »

covjece poslala sam preko 50 upita za makarsku rivjeru sad do 15-tog niko pozitivno nije odg :-x nezz sta radit
saiks

#645 Re: Ljetovanje 2015

Post by saiks »

lajk wrote:covjece poslala sam preko 50 upita za makarsku rivjeru sad do 15-tog niko pozitivno nije odg :-x nezz sta radit
Odes i licno trazis smjestaj,ima hrpa apartmana koja uopce nije u oglasu. Kad planiras ici?
lajk

#646 Re: Ljetovanje 2015

Post by lajk »

saiks wrote:
lajk wrote:covjece poslala sam preko 50 upita za makarsku rivjeru sad do 15-tog niko pozitivno nije odg :-x nezz sta radit
Odes i licno trazis smjestaj,ima hrpa apartmana koja uopce nije u oglasu. Kad planiras ici?
U toku naredne sedmice 5 dana , nista jedino tako nema nam druge
golman

#647 Re: Ljetovanje 2015

Post by golman »

gradjevina wrote:Pozdrav! Kakva je situacija sa Sutomorem? Kakva su iskustva vezano za smjestaj,cijene,provod?Islo bi nas par jarana. Hvala unaprijed.
http://www.aktuelno.me/turisti-u-sutomoru-ocajni
Paul F.

#648 Re: Ljetovanje 2015

Post by Paul F. »

golman wrote:
gradjevina wrote:Pozdrav! Kakva je situacija sa Sutomorem? Kakva su iskustva vezano za smjestaj,cijene,provod?Islo bi nas par jarana. Hvala unaprijed.
http://www.aktuelno.me/turisti-u-sutomoru-ocajni
Znači, odličan provod. :D
ElRe

#649 Re: Ljetovanje 2015

Post by ElRe »

Zbog cijena, Sutomore je uvijek prebukirano. Na plazi bude duplo vise ljudi nego sto ona moze da primi, samim tim sve ti je jasno kakva je higijena i ostalo. Nekima to ne smeta, ja ne bih preporucio.
Turisti su uglavnom iz centralne Srbije, manjeg BH entiteta i Podgoricani. Ako cemo da generalizujemo, drustvo za izbjegavanje.
Last edited by ElRe on 30/07/2015 09:47, edited 1 time in total.
ElRe

#650 Re: Ljetovanje 2015

Post by ElRe »

Denox wrote:Pozdrav svima, nisam od početka pratio temu i nisam upratio da li ima nekih iskustava/preporuka s' mora crne gore.

Ako ima neko neki savjet za lokaciju ljetovanja, naravno da je cijena pristupacna za dvojicu momaka 20-tih godina, takdjer prisustvo mladeži zbog provoda, sve dolazi u obzir sem sutomora i budve :D

Hvala unaprijed, svako dobro !
Ako imate auto onda relacija Kotor - Herceg Novi.
Post Reply