mentalne barijere u mostaru

Post Reply
dezurni_ucenik

#626 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by dezurni_ucenik »

[/quote]Naravno da ne. Ali između izjave da poznaje nekoga po teksturama i izjave "Pas mu mater glupu,k'o da smo mi crnci a oni vijetnamci pa se razlikujemo...njemu je i bolje da ne dolazi na stari most jer mislim da most nije projektovan da izdrzi njegovu glupu vijetnamsku glavu..." koja je prikupila preko 1700 pluseva ne vidim razlike. Ante je fašist, a ovaj koji detektira vijetnamske glave i jebe majke je antifašist.

Da ne spominjemo omalovažavanja ljudi iz Cima ili Ilića od strane forumaša koje su živjele u socijalističkim spavaonicama za doseljene brđane poput Avenije, Splitske...[/quote]

Bitno je da si ti,prilikom citiranja moga posta,izbrisao najlajkovaniji komentar kojeg sam copy paste prebacio sa tog clanka.
BHCluster

#627 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

Onoliko ljudi dodje da vidi Stari Most a da jedino Ante ne moze je supljak, Ante je rezultat politike zvanicnog Zagreba (Tuđman) koja se provodila kroz tzv HZHB kasnije tzv HRHB tj HDZ.
BHCluster

#628 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote:
Naravno da ne. Ali između izjave da poznaje nekoga po teksturama i izjave "Pas mu mater glupu,k'o da smo mi crnci a oni vijetnamci pa se razlikujemo...njemu je i bolje da ne dolazi na stari most jer mislim da most nije projektovan da izdrzi njegovu glupu vijetnamsku glavu..." koja je prikupila preko 1700 pluseva ne vidim razlike. Ante je fašist, a ovaj koji detektira vijetnamske glave i jebe majke je antifašist.

Da ne spominjemo omalovažavanja ljudi iz Cima ili Ilića od strane forumaša koje su živjele u socijalističkim spavaonicama za doseljene brđane poput Avenije, Splitske...
Ta poruka koju citiras je napisana da bi je Ante i oni njemu slicni mogli razumjeti.
OldMayor

#629 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by OldMayor »

I eto dobi i ova emisija svoju gledanost. Sto je bio i jedini cilj iste.
Ja bih prvo cutukom u glavu ove sa radio slobodna evropa.

Gdje ces ba dat balavurdiji da pricaju o ovako ozbiljnim stvarima. Jos dosao Marčelo koji blage veze nema u sta se uvalio i vodi emisiju. :-)

Das prknu od 15 godina da prica o naciji, religiji itd... Pa gdje je njima mozak. I mislim da sad svrsavaju i urednici i svi i kontaju joj jesmo dobar poso odradili svi pricaju o nama. :roll:

I najveca ironija, emisija se zove perpsektiva. Da je cilj emisije bio da se nesto pozitivno uradi, pa fino bi isjekli ove fasisticke debile i stavili normalnu raju, al qrac. Zasto eto i u ovoj emisiji najmanje je paznje dato komentarima i osobama koje su rekle da oni nemaju problema. Jok, daj ti ustasi anti il onom konju sto je sredio one sto su ga napali s ledja, daj njima da oni raspredaju.

Napravi 10h snimanja, naci ces vala normalne raje. Al ponavljam, emisija tada ne bi bila gledana, nit bi se igdje pricalo o tome kako Anto govori da je naravno bio na starom mostu, da svaki dan popije kafu sa svojim jaranom Amirom. Itd. O tome ne biste citali nigdje. A zar fakat mislite da nema takav Anto u Mostaru?

Ja ne kazem da dole nema sranja, ali brate kako ova emisija moze ista pomoci? Samo ce jos vise stvoriti jaz izmedju tih dole strana.

I zato nabijem na qrac sve propagande ovog tipa, pocevsi i od klixa (koji jedva ceka ove stvari, sjetite se ubistva dva bosnjaka nedavno, digli frku i na kraju ispade da citav slucaj nema nikakve veze sa nacionalnoscu), avaza, ftv, bht i ostalih medija... Fuj, sta sve nece uradit radi jebenog klika, prodanog primjerka, gledanosti...fuj.
JohnnyS

#630 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JohnnyS »

dezurni_ucenik wrote:
Bitno je da si ti,prilikom citiranja moga posta,izbrisao najlajkovaniji komentar kojeg sam copy paste prebacio sa tog clanka.

Drugi put prije nego počneš paušalno napadati, promisli bi li bilo moguće da sam ti ja replicirao prije nego si ti prepravio svoj upis i ubacio nešto. Ne govorim ja to zbog sebe, ve zbog onih koji čitaju, mogli bi na temelju tvog neosnovanog napadanja pomisliti da sam zlonamjeran.
agent_zero

#631 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by agent_zero »

Kareem Abdul wrote:
agent_zero wrote:Samo ću reći STRAHOTA! I nažalost, nije samo ovaj takav niti je izolovan slučaj. Ovakih "Ante" pacijenata je puno.

I to je rezultat HDZovske "dvije škole pod jednim krovom" i "dvije škole za dva naroda". :-)
Roditelji u Konjević polju traže to isto. Ne vidim da se njih kritizira zbog takvih stvari.

A isto tako moramo imati na umu da su dvije škole pod jednim krovom ipak najbolje rješenje. Svatko ima svoj program i nitko one druge ne tlači, maltretira i ponižava. To se pokazalo kao najbolji način za izbjegavanje nacionalnih tenzija i svađi oko školskog programa. Svakom njegovo i tada vlada apsolutan mir.

A drugo, to nije odgovoran samo HDZ.

Bošnjački poglavari su to također priznali i potpisali, tako da je odluka obostrana.
Ne izmišljaj i ne podmeći roditeljima Konjević Polja neistine.

Ti ljudi samo traže nacionalnu grupu predmeta (čitaj: Bosnaski jezik) u ISTOJ ŠKOLI, pod ISTIM KROVOM.

A to sve drugo je vaša tuđmanovsko-HDZovska fašitička i šovinistička tvorevina. I rezultat toga vidimo - pacijenti tipa "Ante".
JohnnyS

#632 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JohnnyS »

BHCluster wrote:
JohnnyS wrote:
Naravno da ne. Ali između izjave da poznaje nekoga po teksturama i izjave "Pas mu mater glupu,k'o da smo mi crnci a oni vijetnamci pa se razlikujemo...njemu je i bolje da ne dolazi na stari most jer mislim da most nije projektovan da izdrzi njegovu glupu vijetnamsku glavu..." koja je prikupila preko 1700 pluseva ne vidim razlike. Ante je fašist, a ovaj koji detektira vijetnamske glave i jebe majke je antifašist.

Da ne spominjemo omalovažavanja ljudi iz Cima ili Ilića od strane forumaša koje su živjele u socijalističkim spavaonicama za doseljene brđane poput Avenije, Splitske...
Ta poruka koju citiras je napisana da bi je Ante i oni njemu slicni mogli razumjeti.

Ovo je pravi antifašistički rezon. "Mi nikako ne možemo zajebati, uvijek smo u pravu" :thumbup:
dezurni_ucenik

#633 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by dezurni_ucenik »

JohnnyS wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Drugi put prije nego počneš paušalno napadati, promisli bi li bilo moguće da sam ti ja replicirao prije nego si ti prepravio svoj upis i ubacio nešto. Ne govorim ja to zbog sebe, ve zbog onih koji čitaju, mogli bi na temelju tvog neosnovanog napadanja pomisliti da sam zlonamjeran.

Taj komentar sto si izbrisao je bio najlajkovaniji,kad se vec pozivas na to.

Ali najlakse se praviti lud.

Uostalom ja po Sarajevu nisam vidjao ovakve stvari...
Image
BHCluster

#634 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

JohnnyS wrote:
BHCluster wrote:
JohnnyS wrote:

Ovo je pravi antifašistički rezon. "Mi nikako ne možemo zajebati, uvijek smo u pravu" :thumbup:
Ma ne kolega nego sam napisao poruku u tvome stilu da vidim kako ces reagovati, naravno moja ocekivanja su se potvrdila a ti nastavi relativizirati. ;-)
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#635 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by emillio estevez »

BHCluster wrote:
emillio estevez wrote:
Ante ispao nazadno retard jer je dijete iskazalo za Tv , da nije vidio Stari most.
Razlog eto jer se plasi da ne skuze da je drugaciji.

ISKRENO je rekao svoje misljenje,

Ne zanima ga stati na Stari most, a sto AKO je lagao kao i neki sa snimke.

Smrc , eto sada mi
Lakse
Mogu prepoznati Muslimana po boji koze, govoru, kretanju, po nacinu odjevanja... ta tekstura lica i tamnija koza se odnosi na Bosnjake...
Hajde jos malo relativiziraj.

to niti ja nisam uspio uociti ( de hebote na kojoj je to minuti)

mali je buduci gradonacelnik Mostara

njemu je sam ime Ante ,, hrvatsko dok mu je govor mjesavina bosnjackog i hrvatskog
Last edited by emillio estevez on 19/02/2015 13:50, edited 2 times in total.
kucniljubimac

#636 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by kucniljubimac »

E citam ne treba ga prozivati, pa treba lijepiti plakate Ante i slicnih njemu po cijeloj BiH i ismijavati, u 21 vijeku da neko ono kaze pa da ne znam iz kakve kuce dolazis ili sa bilo koje tribine, e ante suma je za tebe.
BHCluster

#637 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

emillio estevez wrote:
BHCluster wrote:
Mogu prepoznati Muslimana po boji koze, govoru, kretanju, po nacinu odjevanja... ta tekstura lica i tamnija koza se odnosi na Bosnjake...
Hajde jos malo relativiziraj.

to niti ja nisam uspio uociti ( de hebote na kojoj je to minuti)

mali je buduci gradonacelnik Mostara

njemu je sam ime Ante ,, hrvatsko dok mu je govor mjesavina bosnjackog i hrvatskog

1.20
JohnnyS

#638 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JohnnyS »

dezurni_ucenik wrote:
JohnnyS wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Taj komentar sto si izbrisao je bio najlajkovaniji,kad se vec pozivas na to.

Ali najlakse se praviti lud.

Uostalom ja po Sarajevu nisam vidjao ovakve stvari...
Image

Najlakše je tako, krivo si me optužio, kad sam ja to i argumentiaro, nema ni oprosti, nego samo diplaš dalje po svome. Čak bi i monoetničar poput mene priznao pogriešku.
mO k3

#639 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mO k3 »

kako bi izgledalo da je bosnjacko povampireno dijete crne puti sa cudnom textorum lice opisalo kako prepoznati hrvata??
Kako bi poskok bojovnici reagovali
piupiu

#640 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by piupiu »

kucniljubimac wrote:E citam ne treba ga prozivati, pa treba lijepiti plakate Ante i slicnih njemu po cijeloj BiH i ismijavati, u 21 vijeku da neko ono kaze pa da ne znam iz kakve kuce dolazis ili sa bilo koje tribine, e ante suma je za tebe.
Ne, duso, treba lijepiti tvoje plakate i ismijavati tebe i ovu nadasve nadahnutu ideju o tome kako s nekim razgovarati, kako ga razumjeti, kako mu se pribiliziti, kako bar uciniti toliko za sebe da se ti kao ti ne osjecas kao taj ‘sumski’ covjek cije bi plakate lijepio po cijeloj BiH i ismijavao, jer je bas to onaj pravi, civilizacijski odgovor na Antinu nesrecu da ga tako odgoje u 21.om vijeku. E, blago nama s nama … :-)
JThomas

#641 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by JThomas »

mic po mic dođosmo i do toga da antu neko treba zvati da vidi stari most, bezbeli mu uputiti pismenu pozivnicu i obećati pratnju...
BHCluster

#642 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

mO k3 wrote:kako bi izgledalo da je bosnjacko povampireno dijete crne puti sa cudnom textorum lice opisalo kako prepoznati hrvata??
Kako bi poskok bojovnici reagovali
Image
...spremno chekaju.
kucniljubimac

#643 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by kucniljubimac »

piupiu wrote:
kucniljubimac wrote:E citam ne treba ga prozivati, pa treba lijepiti plakate Ante i slicnih njemu po cijeloj BiH i ismijavati, u 21 vijeku da neko ono kaze pa da ne znam iz kakve kuce dolazis ili sa bilo koje tribine, e ante suma je za tebe.
Ne, duso, treba lijepiti tvoje plakate i ismijavati tebe i ovu nadasve nadahnutu ideju o tome kako s nekim razgovarati, kako ga razumjeti, kako mu se pribiliziti, kako bar uciniti toliko za sebe da se ti kao ti ne osjecas kao taj ‘sumski’ covjek cije bi plakate lijepio po cijeloj BiH i ismijavao, jer je bas to onaj pravi, civilizacijski odgovor na Antinu nesrecu da ga tako odgoje u 21.om vijeku. E, blago nama s nama … :-)
Sto si naivna? Moji najbolji prijatelji nisu iste nacije niti religije kao ja, ja mislim da smo iste rase al' mozda po Anti nismo.Ako ti mislis da njegovo fasisticko misljenje je nesto drugo do sam njegov odabir onda ti imas problem.Nije samo u mostaru bio rat i nisu se samo u mostaru ljudi dijelili, a u velikoj vecini u BiH ljudi zive skupa.

Normalno da njega i slicne njemu treba ismijavati.
mO k3

#644 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mO k3 »

piupiu wrote:
Kako ga razumijeti ,kako mu se pribliziti??
Ama on kao "mostarac" nije bio na starom mostu da ne pricamo da ode na onu stranu gdje su tamnoputi bosnjaci. U sustini on ti ima predrasude od kuce , crkve, ovoga onoga nije vazno , iznio je javno i to stoji sta bi trebao bosnjo da mu pridje i prevede ga na onu stranu pa covjek bi dobio traumu . Do njega je on je sada na potezu...
Brigada Tomislav

#645 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by Brigada Tomislav »

uvijek je bila priča..jesu nam Srbi neprijatelji ali oni ti uvijek kažu što misle a ne ko ovi Hrvati..sve nešto cile mile pa ti ga zakrkaju.

pa sad ne valja ni kad su iskreni.

tko bi vama ugodio..

Inače čisti mi je misterij da se toliko mržnje prosipa na Zapadnu Herecgovinu koja je jedini kraj u Bih koja nema masovnu grobnicu iz zadnjeg rata, ispadoše oni najgori ne bi da su po danu spaljivali stotine Bošnjaka i Bošnjakinja ko u Višegradu gradu..

mržnja mržnja sipa iz vas "antifašisti" ( čast izuzecima) i slijedeći put preporučam fantomku na glavu svakom Hrvatu koji daje izjavu za TV. Po očima ga neće valjda prepoznat..

ja bi isto volio vidit što kažu djeca iz Pala i i iz Sarajeva, Banjaluke..idu li višegradski momci i djevojke zajedno jope na Bikavac ali nema..nemaš koga pitat kad onih drugih nema..

osto samo Mostar da se na njemu muče i uče..
mO k3

#646 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by mO k3 »

Brigada Tomislav wrote:uvijek je bila priča..jesu nam Srbi neprijatelji ali oni ti uvijek kažu što misle a ne ko ovi Hrvati..sve nešto cile mile pa ti ga zakrkaju.

tko bi vama ugodio..

Inače čisti mi je misterij da se toliko mržnje prosipa na Zapadnu Herecgovinu koja je jedini kraj u Bih koja nema masovnu grobnicu iz zadnjeg rata, ispadoše oni najgori ne bi da su po danu spaljivali stotine Bošnjaka i Bošnjakinja ko u Višegradu gradu..

mržnja mržnja sipa iz vas "antifašisti" ( čast izuzecima) i slijedeći put preporučam fantomku na glavu svakom Hrvatu koji daje izjavu za TV. Po očima ga neće valjda prepoznat..

ja bi isto volio vidit što kažu djeca iz Pala i i iz Sarajeva, Banjaluke..idu li višegradski momci i djevojke zajedno jope na Bikavac ali nema..nemaš koga pitat kad onih drugih nema..

tvoj je zaista usrao , pa ti sada lizi
emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#647 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by emillio estevez »

1.20[/quote]

Ante sramoto Tudume jedan
sramotis sve oko sebe ,,

da sam MU otac izbacio bi ga iz ciplea i kuce
BHCluster

#648 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by BHCluster »

Brigada Tomislav wrote:uvijek je bila priča..jesu nam Srbi neprijatelji ali oni ti uvijek kažu što misle a ne ko ovi Hrvati..sve nešto cile mile pa ti ga zakrkaju.

tko bi vama ugodio..

Da ne idem dalje, kako nazivas mjesto gdje su pronadjena tijela ubijenih i Vranice? Naslucujem ono famozno ALI...
ultima_palabra

#649 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by ultima_palabra »

Brigada Tomislav wrote:

Pa ostao je, zahvaljujući 4.korpusu i hiljadama žrtava. Da ste se takvi kao ti pitali, bilo bi isto kao na Palama, Banjaluci i Višegradu.

Kad se već dičiš iskrenošću.
piupiu

#650 Re: mentalne barijere u mostaru

Post by piupiu »

mO k3 wrote:
piupiu wrote:
Kako ga razumijeti ,kako mu se pribliziti??
Ama on kao "mostarac" nije bio na starom mostu da ne pricamo da ode na onu stranu gdje su tamnoputi bosnjaci. U sustini on ti ima predrasude od kuce , crkve, ovoga onoga nije vazno , iznio je javno i to stoji sta bi trebao bosnjo da mu pridje i prevede ga na onu stranu pa covjek bi dobio traumu . Do njega je on je sada na potezu...
Gandi i Mandela, dva velika covjeka. Mandela - covjek koji je napravio zivotnu filozofiju (i dosta neobicnih prijateljstava) od ‘ljubavi prema neprijatelju’. Mi imamo dva puta:

1. Da nastavimo ovako, i da se nadjemo tamo odakle smo i krenuli - u jos jednom ratu, pa sve tako, dok na kraju samo jedan ‘vlasnik’ ne ostane u katastru BiH
2. Da se prestanemo vrtjeti u krug i probamo nesto drugo. A nesto drugo je - da probamo mijenjati pristup

Ne znam sta je treci, vjerovatno ima i taj … ima jedna teorija u psihologiji, zove se Choice Theory (Teorija izbora) koja govori o tome kako ljudi ostaju sputani i zaglavljeni u negativnim obrascima jer misle da tako kontrolisu svijet oko sebe, a ne kontrolisu ga, jer ga ne mogu kontrolisati, i onda tako, mizerni, sjede na istom mjestu i pokusavaju promijeniti druge, umjesto napraviti neki novi izbor za sebe. Poanta je - druge ne mozes mijenjati, ali mozes mijenjati sebe, i prici drugima da se bolje upoznate.
Post Reply