Dos`o Nenad!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
simonese

#626 Re: Dos`o Nenad!

Post by simonese »

JohnnyS wrote:Najjači su mi ovi: "Nele je skroz nebitan", a tema o njegovom dolasku u grad za jedan dan duplo više strana nego o Papinom dolasku za jedan mjesec :D Ili 4 puta više nego za Kemalovu smrt. Pa jeboga, koliko bi bilo stranica da je bitan? 1000?
isto ko i sad
O'zone
Globalni moderator

#627 Re: Dos`o Nenad!

Post by O'zone »

Kako imate energije trošiti živce na debilne stvari :?

Koga boli kurac što je tamo neki Nenad došao u Sarajevo? (osim Vas koji pokušavate dokazati nešto)

Srbi koji su ispaljivali granate svakodnevno po ovome istom Sarajevu su ako ništa skoro svaki vikend u gradu na bureku i čevapima, isti ti srbi rade u instiucijama države Bosne i Hercegovine iste države koju ne priznaju ali im je para OK. Isti ti srbi rade sve na tome kako ova država ne bi opstala niti jednog trenutka duže od onoga što može. To Vama ne smeta?!

Smeta Vam mentalni bolesnik koji živi 300 kilometara dalje u drugoj državi i koji ima izljeve verbalnog enterokolitisa s vremena na vrijeme kao i pokršteni mu kolega kusturica.

Jesmo besposlen narod jebem nas glupe.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#628 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

volta dzontra wrote:"Fajront u Sarajevu" je zanimljiva i dobra knjiga. Nisu Neletu pripovjedački dar i kreativnost nestali zato što je izabrao stranu suprotnu od vaše.
Nele sjajno dočarava osamdesete, ima sjajnih socioloških uvida, duhovitih usporedbi, kritike totalitarizma Jugoslavije itd.
Polazite od pogrešne pretpostavke da pravo na prošlost pripada više vama nego Neletu jer ste vi po vlastitim aršinima na strani dobra a Nele na strani zla..
U knjizi ima "srpske političke misli" i srpskog pogleda na devedesete ali nimalo neobjektivnije od sličnih sarajevskih romantiziranih knjiga sjećanja
Ove patetične izjave koje pretpostavljaju da Nele nešto pati i želi da se pomiri sa Sarajevom su smiješne. Ljudi se sele, nastavljaju živjeti i stvarati, a nostalgija je pričica za tješenje duhovno nezrelih. Mene je iznenadilo koliko je Neletova knjiga ustvari nenostalgična i kako je izbjegao ono sladunjavo uljepšavanje prošlosti tako karakteristično za Sarajlije..
Rijedak je veliki grad na području bivše Juge da mu je tako prekinut kontinuitet s prošlošću. Preko polovice današnjeg stanovništva nema nikakve veze sa Sarajevom o kojemu Nele piše (nisu bile rođeni ili su došljaci)
One sportske, glazbene, znanstvene, umjetničke, gradske kreme koja je Sarajevo osamdesetih godina činila centrom bivše države više skoro da i nema...
Priča o izdaji je smiješna. Svi ste zajedno sve izdali. I vi Tita i Tito vas, i državu i partiju i bratstvo i jedinstvo i Sarajevo i raju.....
:lol:
spinel_

#629 Re: Dos`o Nenad!

Post by spinel_ »

yebo majku jesmo i mi poremecen narod .. 1214 komentara na portalu o ovoj gluposti.. i evo skoro 30 stranica za 12 sati

pa yebote zar se ima koji ***************** pisati nesto o ovome :shock:

budala i kamenja nikad dosta. a na budalama pametni zaradjuju.
stakasa

#630 Re: Dos`o Nenad!

Post by stakasa »

ladyblue18 wrote:
Zviz wrote:
Jenkis je ono sto opisujemo brojne zene, sponzorusa, samo na nivou. Da budem nacisto. Udala se bogato, razvela se, i kasirala 150 mil. funti, a sad igra neku licnu ulogu spasavanja pojedinaca, darovanja javno itd.
A tebi ni dijaspora nije pomogla da se oslobodis onog bosanskog zabadanja nosa u tudji zivot i mahalanja i pljuvanja i mahanisanja.

Kakva god da je pomagala je i pomaze. Tu staje sva prica i njeno poredjenje sa Nenadom za jednog zdravorazumskog covjeka. Kako je stekla pare i kakvi su njeni roditelji ni po cemu nije relevantno za temu o Karajlicu.
Otvori temu o svom animozitetu prema istoj, na ovoj si zavrsio sa pricom o Saneli.
Lejdi draga daj meni svoje ovlasti na pet minuta i rjesicu problem zviza za sva vremena :D
Samo mi sifru daj i zazmuri. Nije ovo ovde ovo je na svakoj temi
uglavnomja

#631 Re: Dos`o Nenad!

Post by uglavnomja »

ganjeta wrote:Možda je i tebi Cober javio da će nestati vode, pa ti zapalio u dijasporu?

Ma jebo Neleta cetalja, fakat nebitan lik, čak su mi i ovi domaći cetalji nezanimljivi ( dzeme i dzemice ). Ali ove balije ko ovaj zviz to treba tokom tući :kiss:

jaro, ako je meni to upuceno, ja sam u bracnoj "dijaspori" od 2010 :-)
i niko mi nije javio da ce nestati vode :roll: , a i da je javio - sta je jedna kada, par dana. svaki hebeni prokleti dan 4 godine se vukljala voda :run:

ps. kamo srece da da je bilo pameti da budem dijaspora od 92. Samo nije htjelo u glupu glavu, kakav rat u sarjvu, raja, folovi, ma nema teorije ...
ultima_palabra

#632 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
volta dzontra wrote:"Fajront u Sarajevu" je zanimljiva i dobra knjiga. Nisu Neletu pripovjedački dar i kreativnost nestali zato što je izabrao stranu suprotnu od vaše.
Nele sjajno dočarava osamdesete, ima sjajnih socioloških uvida, duhovitih usporedbi, kritike totalitarizma Jugoslavije itd.
Polazite od pogrešne pretpostavke da pravo na prošlost pripada više vama nego Neletu jer ste vi po vlastitim aršinima na strani dobra a Nele na strani zla..
U knjizi ima "srpske političke misli" i srpskog pogleda na devedesete ali nimalo neobjektivnije od sličnih sarajevskih romantiziranih knjiga sjećanja
Ove patetične izjave koje pretpostavljaju da Nele nešto pati i želi da se pomiri sa Sarajevom su smiješne. Ljudi se sele, nastavljaju živjeti i stvarati, a nostalgija je pričica za tješenje duhovno nezrelih. Mene je iznenadilo koliko je Neletova knjiga ustvari nenostalgična i kako je izbjegao ono sladunjavo uljepšavanje prošlosti tako karakteristično za Sarajlije..
Rijedak je veliki grad na području bivše Juge da mu je tako prekinut kontinuitet s prošlošću. Preko polovice današnjeg stanovništva nema nikakve veze sa Sarajevom o kojemu Nele piše (nisu bile rođeni ili su došljaci)
One sportske, glazbene, znanstvene, umjetničke, gradske kreme koja je Sarajevo osamdesetih godina činila centrom bivše države više skoro da i nema...
Priča o izdaji je smiješna. Svi ste zajedno sve izdali. I vi Tita i Tito vas, i državu i partiju i bratstvo i jedinstvo i Sarajevo i raju.....
:lol:
Ovaj vazda nešto s visoka, ko da živi u Parizu u najmanju ruku :oops:
Banksy

#633 Re: Dos`o Nenad!

Post by Banksy »

Zviz wrote:
Moji roditelji odlicno poznaju njene roditelje jos iz doba SFRJ, ja nebi ni znao da je ona, nego su moji roditelji kad su vidjeli po medijama o kome je rijec slatko se nasmijali. Njeni roditelji su vise hajali i lajali tokom izbjeglistva na BiH i sva zbivanja i na Aliju itd. Moj otac je poznavao njene tako nako, a od oca dosta mladja sestra je bila skupa sa njenom porodicom u istom izbjeglistvu u Hrvatskoj.

Sanela Ćatić, doselila je u Veliku Britaniju za vrijeme rata 1993, radila je nekoliko poslova kako bi za vrijeme studija izdržavala sebe, ali i svoje roditelje i brata u ratom pogođenoj Bosni.
Njen brat Irnis poginuo je desetak dana prije potpisivanja Daytonskog sporazuma, kao pripadnik Policijske stanice Stari Grad u borbama u Cazinskoj krajini. Njen otac Smajo i majka Rašida žive u Sarajevu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#634 Re: Dos`o Nenad!

Post by Chmoljo »

ultima_palabra wrote: Ovaj vazda nešto s visoka, ko da živi u Parizu u najmanju ruku :oops:
ma upeklo u Hercegovini, pa fatEmorgane djeluju... :D
ganjeta

#635 Re: Dos`o Nenad!

Post by ganjeta »

"Jaro" nije bilo upućeno tebi, niti sam znao da si i ti dijaspora. Prepoznat će se, kome je bilo :wink: .
sarajlija80

#636 Re: Dos`o Nenad!

Post by sarajlija80 »

ajmo raja malo ohanuti ,sta doso neka je doso ko ga sisa.Zivimo svoje zivote ba ,nije nikakvo zlo,zlocin ucinio pa da ne smije doci.Njemu nema vece patnje od toga da ,i ono sto je loma od stare raje ostalo da kzem prekrizilo ,on je stranac u rodnome gradu
Nele jeste laprdo na neki nacin, i neke stvari izrekao koje nije trebao,niti mu je to trebalo , posro se na sve ono sto mu je
Sarajevo dalo ,sam pao sam se ubio, meni ni u dzep ni iz dzepa tako da sam potpuno ravnodusan u vezi ovoga.

Bio je legenda ovoga grada ,ali je svojim oholim prkosom sve to pogaziou u trenutku.
ultima_palabra

#637 Re: Dos`o Nenad!

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
ultima_palabra wrote: Ovaj vazda nešto s visoka, ko da živi u Parizu u najmanju ruku :oops:
ma upeklo u Hercegovini, pa fatEmorgane djeluju... :D
Plemena Srbi i Bošnjaci ratovali, a gospoda iz "Miteleurope" kibicuju :mrgreen: I onda se probude...
Pismonosa

#638 Re: Dos`o Nenad!

Post by Pismonosa »

Iscrpila se tema, vidim ja :D
PapakizSarajeva

#639 Re: Dos`o Nenad!

Post by PapakizSarajeva »

O'zone wrote:Kako imate energije trošiti živce na debilne stvari :?

Koga boli kurac što je tamo neki Nenad došao u Sarajevo? (osim Vas koji pokušavate dokazati nešto)

Srbi koji su ispaljivali granate svakodnevno po ovome istom Sarajevu su ako ništa skoro svaki vikend u gradu na bureku i čevapima, isti ti srbi rade u instiucijama države Bosne i Hercegovine iste države koju ne priznaju ali im je para OK. Isti ti srbi rade sve na tome kako ova država ne bi opstala niti jednog trenutka duže od onoga što može. To Vama ne smeta?!

Smeta Vam mentalni bolesnik koji živi 300 kilometara dalje u drugoj državi i koji ima izljeve verbalnog enterokolitisa s vremena na vrijeme kao i pokršteni mu kolega kusturica.

E drug, jedan koji je na Lapisnici dodavao minobacacke granate, dodje redovno u Sarajevo. U to vrijeme smo se nekako "gledali preko nisana", a vidi sad ovo, popijem kafu sa njim ... I pricamo, o vremenu prije rata, u ratu i ovom poslije rata. On mi uopste ne ide na zivce, jer je kao "sitna riba" u VRS-u izvrsavao naredjenja. Jer nikada nije rekao nista "pogano" za Sarajevo i njegove gradjane, a sa Pala je. Nele je rodjen u Sarajevu, odrastao okruzen "balijama" koji ga nikad nisu poprijeko pogledali, i otisao ... Bez ikakvog konkretnog razloga i obrazlozenja za taj svoj cin. Ok, neka je, strah je cudo ... Ali rastao je sa mnom(napr.), djelili smo kiflu, kolu, igrali lopte zajedno, spavali jedan kod drugog, muntali zajedno koke i to sve do 92. A onda, odjednom mu vise ne valjam ???
travnik

#640 Re: Dos`o Nenad!

Post by travnik »

Pola komentara kako je Nele prop'o, odron, malo bitan i sl., a frajer više od 1.000 komentara i skoro 30 stranica za manje od jednog dana. Uz to, nije ništa naročito uradio, već samo doš'o, poj'o i popio. To je to. Dakle, očigledno je Nele mnogo bitniji nego što se misli i javno govori. To je teško prihvatiti većini jer ima negativno mišljenje o Neletu, ali da je drukčije, on bi imao par komentara i jednu stranicu.
todd_smith

#641 Re: Dos`o Nenad!

Post by todd_smith »

PapakizSarajeva wrote: E drug, jedan koji je na Lapisnici dodavao minobacacke granate, dodje redovno u Sarajevo. U to vrijeme smo se nekako "gledali preko nisana", a vidi sad ovo, popijem kafu sa njim ... I pricamo, o vremenu prije rata, u ratu i ovom poslije rata. On mi uopste ne ide na zivce, jer je kao "sitna riba" u VRS-u izvrsavao naredjenja. Jer nikada nije rekao nista "pogano" za Sarajevo i njegove gradjane, a sa Pala je. Nele je rodjen u Sarajevu, odrastao okruzen "balijama" koji ga nikad nisu poprijeko pogledali, i otisao ... Bez ikakvog konkretnog razloga i obrazlozenja za taj svoj cin. Ok, neka je, strah je cudo ... Ali rastao je sa mnom(napr.), djelili smo kiflu, kolu, igrali lopte zajedno, spavali jedan kod drugog, muntali zajedno koke i to sve do 92. A onda, odjednom mu vise ne valjam ???
osobe poput tebe su i razlog sto ce se kad tad ponoviti Srebrenica
Tomahawk11
Globalni moderator

#642 Re: Dos`o Nenad!

Post by Tomahawk11 »

Banksy wrote:
Zviz wrote:
Moji roditelji odlicno poznaju njene roditelje jos iz doba SFRJ, ja nebi ni znao da je ona, nego su moji roditelji kad su vidjeli po medijama o kome je rijec slatko se nasmijali. Njeni roditelji su vise hajali i lajali tokom izbjeglistva na BiH i sva zbivanja i na Aliju itd. Moj otac je poznavao njene tako nako, a od oca dosta mladja sestra je bila skupa sa njenom porodicom u istom izbjeglistvu u Hrvatskoj.

Sanela Ćatić, doselila je u Veliku Britaniju za vrijeme rata 1993, radila je nekoliko poslova kako bi za vrijeme studija izdržavala sebe, ali i svoje roditelje i brata u ratom pogođenoj Bosni.
Njen brat Irnis poginuo je desetak dana prije potpisivanja Daytonskog sporazuma, kao pripadnik Policijske stanice Stari Grad u borbama u Cazinskoj krajini. Njen otac Smajo i majka Rašida žive u Sarajevu.
:mrgreen:
ljevoruki

#643 Re: Dos`o Nenad!

Post by ljevoruki »

Meni nije jasno koja policija I zasto ga je cuvala?
Ko je on da ga policija cuva?
I ko je to platio?
:(
PapakizSarajeva

#644 Re: Dos`o Nenad!

Post by PapakizSarajeva »

todd_smith wrote:
PapakizSarajeva wrote: E drug, jedan koji je na Lapisnici dodavao minobacacke granate, dodje redovno u Sarajevo. U to vrijeme smo se nekako "gledali preko nisana", a vidi sad ovo, popijem kafu sa njim ... I pricamo, o vremenu prije rata, u ratu i ovom poslije rata. On mi uopste ne ide na zivce, jer je kao "sitna riba" u VRS-u izvrsavao naredjenja. Jer nikada nije rekao nista "pogano" za Sarajevo i njegove gradjane, a sa Pala je. Nele je rodjen u Sarajevu, odrastao okruzen "balijama" koji ga nikad nisu poprijeko pogledali, i otisao ... Bez ikakvog konkretnog razloga i obrazlozenja za taj svoj cin. Ok, neka je, strah je cudo ... Ali rastao je sa mnom(napr.), djelili smo kiflu, kolu, igrali lopte zajedno, spavali jedan kod drugog, muntali zajedno koke i to sve do 92. A onda, odjednom mu vise ne valjam ???
A zasto, molim te prosvijetli me ??? Jer sam ranjen 03.05.1992. u Sarajevu ? Gdje si ti tada bio ??? To se ti ne druzis sa Srbima nikako, osvjesteni Bosnjace ??? Covjek o kojem sam pisao je bio VOJNIK, ne komandant, ne general, ne politicka licnost ...

Neka je Nele dosao... Da vidi sta se desava u Sarajevu, da vidi kako zivimo, kako ipak u gradu ima duha. Kako se grade lijepe gradjevine, grad se siri ... Neka vidi da mi bez njega mozemo i da nam u principu ne nedostaje, ama nimalo ...
todd_smith

#645 Re: Dos`o Nenad!

Post by todd_smith »

PapakizSarajeva wrote:
todd_smith wrote:
A zasto, molim te prosvijetli me ??? Jer sam ranjen 03.05.1992. u Sarajevu ? Gdje si ti tada bio ??? To se ti ne druzis sa Srbima nikako, osvjesteni Bosnjace ??? Covjek o kojem sam pisao je bio VOJNIK, ne komadant, ne general, ne politicka licnost ...

Neka je Nele dosao... Da vidi sta se desava u Sarajevu, da vidi kako zivimo, kako ipak u gradu ima duha. Kako se grade lijepe gradjevine, grad se siri ... Neka vidi da mi bez njega mozemo i da nam u principu ne nedostaje, ama nimalo ...
kakve veze ima to sto je bio vojnik, a ne general?

nisam bio ranjen, ali jesam izgubio rodbine i prijatelja, tako da mi ne mozes pametovati oko toga

sto je on pucao po tvojim gradjanima? jer mu je neko rekao, ali nije on sam od sebe pa je to ok onda?

a sto si ti ranjen? je li tebi neko rekao hajde idi neka te rane? jesi ti prvi pucao pa te ranili iz samoodbrane?

zajebi ti tu suplju ba, prvi metak sutra da padne taj tvoj jaran vise ne bi tebi na kafu dolazio...ali bi opet pucao na tebe, ne budi naivan
O'zone
Globalni moderator

#646 Re: Dos`o Nenad!

Post by O'zone »

PapakizSarajeva wrote:
O'zone wrote:Kako imate energije trošiti živce na debilne stvari :?

E drug, jedan koji je na Lapisnici dodavao minobacacke granate, dodje redovno u Sarajevo. U to vrijeme smo se nekako "gledali preko nisana", a vidi sad ovo, popijem kafu sa njim ... I pricamo, o vremenu prije rata, u ratu i ovom poslije rata. On mi uopste ne ide na zivce, jer je kao "sitna riba" u VRS-u izvrsavao naredjenja. Jer nikada nije rekao nista "pogano" za Sarajevo i njegove gradjane, a sa Pala je. Nele je rodjen u Sarajevu, odrastao okruzen "balijama" koji ga nikad nisu poprijeko pogledali, i otisao ... Bez ikakvog konkretnog razloga i obrazlozenja za taj svoj cin. Ok, neka je, strah je cudo ... Ali rastao je sa mnom(napr.), djelili smo kiflu, kolu, igrali lopte zajedno, spavali jedan kod drugog, muntali zajedno koke i to sve do 92. A onda, odjednom mu vise ne valjam ???
Zar ima i takvih? Jbm ga ja mislio svi bili intendanti :mrgreen:

Izgubio sam ih i ja takvih dosta sad su na principu "ko nas bre zavadi" a nekad u ratu je bilo hinjski u lice "nikad više mi ne možemo zajedno" i gade mi se zbog toga.

Za ovoga precjenjenog komičara (drag mi je iz Nadrealista i tragom ptice Dodo da se ne lažemo) nema nikakv osjećaj. Sjedi "tamo daleko" i serucka svoje neke dubokoumne bljuvotine o nekih 199 000 protjeranih srba iz Sarajeva a stanovnika prije rata bilo cca 300 i nešto hiljada.
AmADin_gospo

#647 Re: Dos`o Nenad!

Post by AmADin_gospo »

ma koliko to neki poricali, ma koliko se pravili da nije tako, ipak, činjenica je, nije život srba i hrvata u Sarajevu lak i jednostavan.

demografija i nacionalna slika grada se drastično promjenila.
dječak sa šibicama

#648 Re: Dos`o Nenad!

Post by dječak sa šibicama »

Dobrodosao Nenade.
karanana

#649 Re: Dos`o Nenad!

Post by karanana »

je li otisao ili je zanocio?
kritichar

#650 Re: Dos`o Nenad!

Post by kritichar »

Neeešo, siiine