U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
@mba

#626 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by @mba »

L u c i f e r wrote:
@mba wrote:
L u c i f e r wrote:Pa sta vas boli cuna dje vodi, vi cete inako i dzennet...
AMIN :thumbup:
Zegnite tamo koju djevicu i za mene :thumbup:

sto si odma nervozan, smiri se malo, zasto ti puls skoci odjednom!

jesili u stanju da diskutujes bez da vrijedjas nekoga?
L u c i f e r

#627 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

O cemu ti to ba

Otkad je zeganje djevica uvreda

Da hoce mene ko tako uvrijediti, platio bi
York Light 100`s

#628 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by York Light 100`s »

L u c i f e r wrote:O cemu ti to ba

Šta? Platio bi nekome da ti kaže jebo te ja? :D
MyTao

#629 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by MyTao »

chupacabra wrote:
MyTao wrote:Ja sam cuo da je ovaj ateisticki terorista uzvikivao "nema boga bez dokaza" dok je ubijao. To je jako opasna ideja, kada imas otvoren um i trazis dokaze to te moze lahko odvesti na to da ubijas u ime te ideje. Nije to bas kristalno jasno kao u Bibliji ili u Kuranu gdje jasno pise da ubijas, ali se zna da se to ne misli sada plus svako zna da je Arapski jako tezak jezik. Ali ovo "nema boga dok se ne dokaze njegovo postojanje" je jako opasno, toliko koplikovano da mnoge ljude vode na to da ubijaju.

PS Bravo za Ameriku, posle ovog zlocina okupilo se hiljade i hiljade ljudi kako bi obiljezili ovaj tuzan dogadjaj... Kad su se to zadnji put u Saudijskoj Arabiji okupili da odaju pocast poginulim u Parizu?
Da, ovo masovno okupljanje na sahrani studenata jos uvijek govori da je dobar broj ljudi jos uvijek inkluzivan u Americi i da jos uvijek preovladava razum. Samo, svakodnevno raste broj fanatika i ovdje i bojim se da ce ovakve pucnjave ucestati jer svako ziv bukvalno ima legalni arsenal svega i svacega, a ponajvise ovi ludjaci sto se vjerno informisu sa Foxa.
Takvih budala ce uvijek biti... vidis da svake godine bude nekoliko pucanja po skolama, kinima itd.
L u c i f e r

#630 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

York Light 100`s wrote:
L u c i f e r wrote:O cemu ti to ba

Šta? Platio bi nekome da ti kaže jebo te ja? :D
Oklen ti te rijeci
It_is_a_Leclerc

#631 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by It_is_a_Leclerc »

Zašto bi svako ubistvo u kojem musliman pogine ili bude ubijen trebao biti terorizam ?! Evo, sad cijela jedna horda ovih internet boraca za ugrožene muslimane inzistira da se ubistvo ova tri studenta (opet kažem, rezultati dosad provedene istrage ne idu u prilog zločinu iz mržnje, ali svakako ga treba osuditi) zove terorizmom. Pa čak i onaj mladić što ga ubiše neki narkomani u St. Louisu, je odjednom trebao biti žrtva terorizma.

Kad ćete shvatiti da je terorizam - PRAVNA KVALIFIKACIJA - čiji je neizostavni dio ideologija, bilo vjerska, bilo politička ili neka druga. Ukratko, ako sad Mehmed iz Kaknja ubije svog komšiju Ivana, ne zato što je Ivan, već zato što mu je ostao dužan 30 maraka to ne može biti terorizam. Baš kao ni kad John pripuca na svog radnog kolegu Ahmeda jer je budala i lud. To ne može biti terorizam.
TheMule

#632 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by TheMule »

It_is_a_Leclerc wrote:Zašto bi svako ubistvo u kojem musliman pogine ili bude ubijen trebao biti terorizam ?! Evo, sad cijela jedna horda ovih internet boraca za ugrožene muslimane inzistira da se ubistvo ova tri studenta (opet kažem, rezultati dosad provedene istrage ne idu u prilog zločinu iz mržnje, ali svakako ga treba osuditi) zove terorizmom. Pa čak i onaj mladić što ga ubiše neki narkomani u St. Louisu, je odjednom trebao biti žrtva terorizma.

Kad ćete shvatiti da je terorizam - PRAVNA KVALIFIKACIJA - čiji je neizostavni dio ideologija, bilo vjerska, bilo politička ili neka druga. Ukratko, ako sad Mehmed iz Kaknja ubije svog komšiju Ivana, ne zato što je Ivan, već zato što mu je ostao dužan 30 maraka to ne može biti terorizam. Baš kao ni kad John pripuca na svog radnog kolegu Ahmeda jer je budala i lud. To ne može biti terorizam.

Ne znas ti, ni bilo ko drugi, koji su rezultati dosad provedene istrage, jer ih ni detektivi ni FBI nisu objavili.
Kikibombona

#633 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Kikibombona »

chupacabra wrote:Ne govorim o vlasti i zakonu koji u USA garantuje slobodu religije i svako ima pravo da gradi svoj religijski objekt. To je ustavom zagarantovano pravo. Ne grade samo Bosnjaci nego i svi ostali. Mi iz Bosne smo jos sto kazu ispod radara jer smo bijeli i prilicno sekularni, to jest vjera nam je privatna i ne mijesamo je u politiku. Ovo sa hajde da kazem tamnijim muslimanima koji se mogu prepoznati po vjerskim obiljezjima ima i dozu rasizma, jer bijeli musliman ce uvijek bolje proci u nekom problemu od tamnoputog.
Govorim o medijima koji su ti koji sire predrasude i indirektnu mrznju. Sad zamisli kako to izgleda u ocima jednog americkog "redneka" koji je sam od sebe ksenofobican i mrzi sve oko sebe, pa mu jos konstantno serviraju pricu o zlim muslimanima, spaljivanju, odrubljivanju glava i ostalim aktivnostima a ovih ludjaka u Siriji. On to naravno sve poveze sa muslimanima koji zive oko njega i eto ti recepta za belaj. Mediji su ti koji proizvode javno mijenje, i to trenutno izgleda veoma prljavo.
Ha jbg ti, takvi su ljudi svugdje u svijetu. Ameri su jos zlatni kakvi smo mi. Kakve mi predrasude imamo prema Romima? Kakvih sam se sve bljuvotina naslusao o ovom miroljubivom narodu. Roditelji djecu plase sa 'ukrast ce vas Romi', 'nemojte se ponasati ko cigani' itd.

A sta bi tek bilo da Romi krenu sjeci glave nasim ljudima, ubijati, premlacivati, agresivno nametati svoj svjetonazor.

Ma Amerikanci su curice kakvi bi mi bili.

Odmah da kazem da su americki mediji zlo, da je americka politika crno zlo. Al su Amerikanci i mnogi zapadnjaci mnogo tolerantniji ljudi od nas.

Da nama dodje ovdje neko srati, uzimati posao i srati, pa jebali bi mu majku kroz majku. Dizemo buku radi nekakvog marginalnog misionara u Gorazdu...... Nista drugo ne treba reci.

Narodu na zapadu svaka cast, kapa do poda. O politici i medijima sve najgore!
Gojeni H

#634 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Gojeni H »

Kikibombona wrote:
chupacabra wrote:Ne govorim o vlasti i zakonu koji u USA garantuje slobodu religije i svako ima pravo da gradi svoj religijski objekt. To je ustavom zagarantovano pravo. Ne grade samo Bosnjaci nego i svi ostali. Mi iz Bosne smo jos sto kazu ispod radara jer smo bijeli i prilicno sekularni, to jest vjera nam je privatna i ne mijesamo je u politiku. Ovo sa hajde da kazem tamnijim muslimanima koji se mogu prepoznati po vjerskim obiljezjima ima i dozu rasizma, jer bijeli musliman ce uvijek bolje proci u nekom problemu od tamnoputog.
Govorim o medijima koji su ti koji sire predrasude i indirektnu mrznju. Sad zamisli kako to izgleda u ocima jednog americkog "redneka" koji je sam od sebe ksenofobican i mrzi sve oko sebe, pa mu jos konstantno serviraju pricu o zlim muslimanima, spaljivanju, odrubljivanju glava i ostalim aktivnostima a ovih ludjaka u Siriji. On to naravno sve poveze sa muslimanima koji zive oko njega i eto ti recepta za belaj. Mediji su ti koji proizvode javno mijenje, i to trenutno izgleda veoma prljavo.
Ha jbg ti, takvi su ljudi svugdje u svijetu. Ameri su jos zlatni kakvi smo mi. Kakve mi predrasude imamo prema Romima? Kakvih sam se sve bljuvotina naslusao o ovom miroljubivom narodu. Roditelji djecu plase sa 'ukrast ce vas Romi', 'nemojte se ponasati ko cigani' itd.

A sta bi tek bilo da Romi krenu sjeci glave nasim ljudima, ubijati, premlacivati, agresivno nametati svoj svjetonazor.

Ma Amerikanci su curice kakvi bi mi bili.

Odmah da kazem da su americki mediji zlo, da je americka politika crno zlo. Al su Amerikanci i mnogi zapadnjaci mnogo tolerantniji ljudi od nas.

Da nama dodje ovdje neko srati, uzimati posao i srati, pa jebali bi mu majku kroz majku. Dizemo buku radi nekakvog marginalnog misionara u Gorazdu...... Nista drugo ne treba reci.

Narodu na zapadu svaka cast, kapa do poda. O politici i medijima sve najgore!
Kakvi smo to "mi"?
Komentar o predrasudama o Ciganima je na mjestu, ali jos nikada nisam ni vidio ni cuo da su tamo neki Bosnjaci ili Bosanci napali neko cigansko naselje. U isto vrijeme neki madjarski ratari, koje bi neki zeljeli prikazati kulturnim radi pestanskih kupleraja, spaljuju ciganska sela u zemlji clanici EU. Bivsi sunarodnjaci Slovenci, pa i Hrvati nisu nista manje miroljubivi prema Ciganima.

Da su Amerima muslimani granatirali Cikago, Filadelfiju, itd. 3 i po godine, silovali Amerikanke, ubijali njihove zene, starije i djecu, ne bi ostao kamen na kamenu od bilo koje dzamije, a muslimani bi bili skupljeni u radne logore.
Tako nam kaze historijsko naslijedje najvecih, hrabrijih i demokraticnijih.
Bosnjaci su ostali civilizacijski superiorniji od ostalih naroda na podrucju bivse Jugoslavije i to je odlicno sto je tako.

Dakle, generalno DA, zapadni svijet, iako i u tom svijetu mozemo govoriti o raznim varijacijama i aromama, jeste relativno fleksibilan i tolerantan.
Medjutim, vidimo iz primjera napada na Svjetski trzni centar, napada u Parizu, itd. da su vlade tog istog svijeta vise nego spremne da ogranice ljudske slobode pod izgovorom zastite nacionalne sigurnosti. A onda se moze svako uhapsiti za bilo sta, bilo kada i bilo gdje.

*Malo me strah da Zviza stagod ne zvizne tamo u Danskoj.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#635 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Zviz »

Ja sranja u Kopenhagenu, pucano na zidove, jedan ubijen, vise od 5 policajaca ranjenih. Ko upucan terorista, mada sam sumljam da je sam. Sve u svemu Danska granica sa Njemackom je pod zescom kontrolom. Njemacka policija skupa s Danskom kontrolise sve i jedno vozilo. Svi policajci na granici imaju dugo oruzije, i Njemacki. Svaki moguci prijelaz, cesta bilo sta je pod kontrolom. Ima par seoskih puteva preko granice i tu je kontrola.

Image

Terror samo cine jedni u medijima na zapadu i to je tako. To je etiketa koju arapski svijet i muslima nece moci saprati sa sebe tek tako. Nisu nikada ni mogli, od odtimanja aviona i sljetanja u pusitinji tamo 70ih pa naprijed...
Bodkin

#636 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Bodkin »

@mba wrote:
Freamon Lester wrote:U terorističkom napadu vjerskih fanatika poginulo 20 vjernika... :izet:

http://www.liveleak.com/view?i=597_1423922928

Nemojte otvarati link ako imate slabiji zeludac...

malo je tu vjere, a puno ne znanja!
Ma ja ba :mrgreen: nijein vjernik. On samo nije znao. I pobio ljude jer nije znao. Pobio ih u ime vjere ali se to ne pike jer nije znao :lol:
ioannes

#637 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by ioannes »

Gojeni H wrote:

Kakvi smo to "mi"?
Komentar o predrasudama o Ciganima je na mjestu, ali jos nikada nisam ni vidio ni cuo da su tamo neki Bosnjaci ili Bosanci napali neko cigansko naselje. U isto vrijeme neki madjarski ratari, koje bi neki zeljeli prikazati kulturnim radi pestanskih kupleraja, spaljuju ciganska sela u zemlji clanici EU. Bivsi sunarodnjaci Slovenci, pa i Hrvati nisu nista manje miroljubivi prema Ciganima.

Da su Amerima muslimani granatirali Cikago, Filadelfiju, itd. 3 i po godine, silovali Amerikanke, ubijali njihove zene, starije i djecu, ne bi ostao kamen na kamenu od bilo koje dzamije, a muslimani bi bili skupljeni u radne logore.
Tako nam kaze historijsko naslijedje najvecih, hrabrijih i demokraticnijih.
Bosnjaci su ostali civilizacijski superiorniji od ostalih naroda na podrucju bivse Jugoslavije i to je odlicno sto je tako.

Dakle, generalno DA, zapadni svijet, iako i u tom svijetu mozemo govoriti o raznim varijacijama i aromama, jeste relativno fleksibilan i tolerantan.
Medjutim, vidimo iz primjera napada na Svjetski trzni centar, napada u Parizu, itd. da su vlade tog istog svijeta vise nego spremne da ogranice ljudske slobode pod izgovorom zastite nacionalne sigurnosti. A onda se moze svako uhapsiti za bilo sta, bilo kada i bilo gdje.

*Malo me strah da Zviza stagod ne zvizne tamo u Danskoj.
ne trebas "nas" stavljat u navodnike...misli se na balkance,opcenito gledajuci
i da, imas pravo nije bilo neki instruirani napada kao u Madarskoj,ali to ne znacci da nismo nista bolji od Madara po tom pitanju.
prosjecnog balkanca se da lako manipulirati u svoje svrhe, i svi znamo kroz ratove na kakve je zlocine spreman jedan balkanac.

ova stvar o ogranicavanju ljudske slobode u zapadnom svijetu stoji....ali iza toga stoje drzavne strukture koje to forsiraju,nema nuzno veze sa prosjecnim gradanom,koji je dosta tolerantniji od nas
L u c i f e r

#638 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by L u c i f e r »

Kad smo vec kod neznanja, to je jedna rijec ;-)
insomnia78

#639 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

I opet po jevrejima
SkyLimit

#640 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by SkyLimit »

Svi su licemjerni.

Zapadnjaci više i ne kriju da ih živo zaboli za život muslimana, organizuju skupove i hitne državničke sastanke samo kad nastrada neki od onih koje smatraju jednim od svojih.

A muslimani opet energično reaguju kad musliman nastrada od ruke Zapadnjaka ili Židova, a to što muslimane svakodnevno kolju kojekakvi Talibani, Isili, Al - Kaide i Al - Shababi koji nastupaju sa zastavom šehadeta, to ih ne tangira.
House

#641 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by House »

neonacisti prave sranja po danskoj
insomnia78

#642 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

U Evropi je vise jevreja i krscana stradalo od ruke muslimana, u kojekakvim napadima zadnjih godina, nego obrnuto
House

#643 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by House »

zato što je boje muslimana

ovako katolici udaraju na kebab radnje,starce itd... manji incidenti koji prolaze nezapaženo
Gojeni H

#644 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Gojeni H »

L u c i f e r wrote:Kad smo vec kod neznanja, to je jedna rijec ;-)
:lol: :thumbup:
insomnia78

#645 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

House wrote:zato što je boje muslimana

ovako katolici udaraju na kebab radnje,starce itd... manji incidenti koji prolaze nezapaženo
Il mozda nisu toliko "ostrasceni" da bi ubijali okolo?
Gojeni H

#646 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Gojeni H »

insomnia78 wrote:U Evropi je vise jevreja i krscana stradalo od ruke muslimana, u kojekakvim napadima zadnjih godina, nego obrnuto

U Evropi je zadnjih godina vise krscana i jevreja stradalo od ulicnih bandi, porodicnih konflikata, itd. nego od ruke muslimana.
Muslimani stradaju i od krscana, i od Jevreja, i od muslimana ... i u Evropi i u njihovim amticnim zemljama.
Da nije zalosno bilo bi smijesno.
insomnia78

#647 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by insomnia78 »

Gojeni H wrote:
insomnia78 wrote:U Evropi je vise jevreja i krscana stradalo od ruke muslimana, u kojekakvim napadima zadnjih godina, nego obrnuto

U Evropi je zadnjih godina vise krscana i jevreja stradalo od ulicnih bandi, porodicnih konflikata, itd. nego od ruke muslimana.
Muslimani stradaju i od krscana, i od Jevreja, i od muslimana ... i u Evropi i u njihovim amticnim zemljama.
Da nije zalosno bilo bi smijesno.
Mislio sam na napade motivisane religijom u Evropi
animals

#648 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by animals »

Nemoj ti da se samo javljas..najveci si mrzitelj svega nemuslimanskog ovdje..
jako si podmukao.. :evil:
Gojeni H

#649 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by Gojeni H »

insomnia78 wrote:

U pravu si.
Kad je onaj supchic, u novoj ti domovini, poslao miraze na Libiju, nicim isprovociran, tu nije bilo nikakve strasti ... vec totalna pragmaticnost i preciznost.

Al', tako onima anam i treba kad su kozojebi, je li tako?
House

#650 Re: U terorističkom napadu nevjerničkog fanatika ubijena 3 muslimana

Post by House »

insomnia78 wrote:

hmm pa ne znam baš

čitajući internet komentare ne bih rekao da nisu ostrašćeni.valjda treba muda :D
Post Reply