Wizz air

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vidal89

#626 Re: Wizz air

Post by Vidal89 »

U utorak ima let iz tuzle za goteburg u pola 7 ujutro.

Je li ima jos uvijek onaj prevoz busem direktno na aerodrom u TZ, moze li vise informacija ako neko zna. Hvala
Mentha_Piperita

#627 Re: Wizz air

Post by Mentha_Piperita »

Vidal89 wrote:U utorak ima let iz tuzle za goteburg u pola 7 ujutro.

Je li ima jos uvijek onaj prevoz busem direktno na aerodrom u TZ, moze li vise informacija ako neko zna. Hvala
Ako mislis na kombi prevoz iz Sarajeva za Tuzlu, ima - prilagodjen je letovima, sve informacije imas na stranici: http://www.hvala.dk/index.php
Pouzdani su i sigurni, barem do sada. :thumbup: Iz Sarajeva krecu sa parkinga ispred Zeljeznicke stanice (ispod onog sata koji ne radi :D ), a ne sa autobuske. Platis online kartu (u skladu sa letom), i isprintas potvrdu transakcije koju dobijes nakon placanja na e-mail (ime putnika, datum putovanja i leta itd.), iako oni imaju spisak, ali dobro je i ovo isprintati.
Na temi je vec pisano o tome, mozes procitati...
Zabavljac

#628 Re: Wizz air

Post by Zabavljac »

sta mogu ponijeti od hrane u Njemacku?Da li mogu kajmak,sudzuk,suho meso i baklavu?Cigarete vidim da mogu steku.Da li mogu ponijeti sebi sendvic koji cu jesti npr.,jer kada sletim idem dalje?Vodu mogu od 100ml ponijeti,da li misle na jednu flasicu ili mogh vise istih?Hvala
lajkujMe

#629 Re: Wizz air

Post by lajkujMe »

Zabavljac wrote:sta mogu ponijeti od hrane u Njemacku?Da li mogu kajmak,sudzuk,suho meso i baklavu?Cigarete vidim da mogu steku.Da li mogu ponijeti sebi sendvic koji cu jesti npr.,jer kada sletim idem dalje?Vodu mogu od 100ml ponijeti,da li misle na jednu flasicu ili mogh vise istih?Hvala
Ja mislim da meso i mesne preradjevine i mljeko i mljecne proizvode ne smijes prenositi
muha_sa

#630 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Zabavljac wrote:sta mogu ponijeti od hrane u Njemacku?Da li mogu kajmak,sudzuk,suho meso i baklavu?Cigarete vidim da mogu steku.Da li mogu ponijeti sebi sendvic koji cu jesti npr.,jer kada sletim idem dalje?Vodu mogu od 100ml ponijeti,da li misle na jednu flasicu ili mogh vise istih?Hvala
sve to možeš al u kofer--u rucni ni snedvic
Maraschino

#631 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

muha_sa wrote:
sve to možeš al u kofer--u rucni ni snedvic
ili autobusom ici. moze zivu kozu utovariti.
Zabavljac

#632 Re: Wizz air

Post by Zabavljac »

i sada opet ne znam smijem li se usuditi da nosim to sve(naravno ne mislim na rucni prtljag)znam da nije dozvoljeno,ali mnogi prenose :run:
SSwfin20

#633 Re: Wizz air

Post by SSwfin20 »

Zabavljac wrote:i sada opet ne znam smijem li se usuditi da nosim to sve(naravno ne mislim na rucni prtljag)znam da nije dozvoljeno,ali mnogi prenose :run:
Uzmi bus sa Halilovicem i mozes sve prevesti :-D :-D :-D :-D sta god zelis...
Zabavljac

#634 Re: Wizz air

Post by Zabavljac »

vec imam kupljenu kartu wizz air :thumbup:
Edin H.

#635 Re: Wizz air

Post by Edin H. »

Pa eto sam si sebi odgovorio.

Vodu ne mozes nositi sa sobom, moraces na cesmu.
muha_sa

#636 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Zabavljac wrote:i sada opet ne znam smijem li se usuditi da nosim to sve(naravno ne mislim na rucni prtljag)znam da nije dozvoljeno,ali mnogi prenose :run:
ne zezaj :-) ako krenem nabrajat šta sam sve nosio morat cete posebnu temu otvorit i zajebavat me :lol: :lol:
arzuhal

#637 Re: Wizz air

Post by arzuhal »

:lol:
Zabavljac

#638 Re: Wizz air

Post by Zabavljac »

ja vas najozbiljnije pitam,jer kazu da su rigorozni i da naplacuju velike kazne za kajmak,suho meso itd.Ne znam da li ima neko iskustvo da je nedavno isao i nosio to sve.
muha_sa

#639 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

Zabavljac wrote:ja vas najozbiljnije pitam,jer kazu da su rigorozni i da naplacuju velike kazne za kajmak,suho meso itd.Ne znam da li ima neko iskustvo da je nedavno isao i nosio to sve.
ja ti ozbiljno kažem da nema šta nisam nosio u ŠveCku--Geteborg-Malme-Štokholm

ozbiljno i kažem da bi mi se smijali i zajebavali me kad bih kreno nabrajat šta sam sve nosio :lol:
vjesticanametli

#640 Re: Wizz air

Post by vjesticanametli »

+1 moj muha.....nema sta nije uslo u dansku i njemacku :lol: sramota me i napisat :run: :mrgreen:
vjesticanametli

#641 Re: Wizz air

nosila sam i sendvice u rucnom i steku cigara u predatom prtljagu a steku otvorim i sve kutije nacMeM i sve u ruSAK i nosila niko nista.....zadnji put sve tako nosila preko istanbula, spanije pa do njemacke :-) niko nista :mrgreen:
muha_sa

#642 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:+1 moj muha.....nema sta nije uslo u dansku i njemacku :lol: sramota me i napisat :run: :mrgreen:
:lol: :lol:

rakiješina, suhovina na razne nacine, teletina-al friška :lol: ne smijem dalje-stid me :lol: :lol:
baja

#643 Re: Wizz air

Post by baja »

Skoro letim, a ostala mi je najasnoca...Lijekovi u vidu bočice spreja od 10ml, mogu li se regularno nositi sa sobom, trebal pakovati i sl?
Ima li neko iskustvo...bilo je priče nešto u kesama al to su vjerovatno parfemi
muha_sa

#644 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

baja wrote:Skoro letim, a ostala mi je najasnoca...Lijekovi u vidu bočice spreja od 10ml, mogu li se regularno nositi sa sobom, trebal pakovati i sl?
ne znam za to-fakat :-)

znam da su mi u Geteborgu kaladont izvadili iz rucnog i heknuli u kantu za smece :-)

nikad him halalit necu :lol:
vjesticanametli

#645 Re: Wizz air

muha_sa wrote:
vjesticanametli wrote:+1 moj muha.....nema sta nije uslo u dansku i njemacku :lol: sramota me i napisat :run: :mrgreen:

rakiješina, suhovina na razne nacine, teletina-al friška :lol: ne smijem dalje-stid me :lol: :lol:
ja cu izdat sarmu da sam nosila hahhahahah
:D :lol: ne smijem vise necu prezivit forum
muha_sa

#646 Re: Wizz air

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:
muha_sa wrote:

ja cu izdat sarmu da sam nosila hahhahahah
:D :lol: ne smijem vise necu prezivit forum
dvije školjke domacih jaja :lol: :lol:

necu dalje
TAFKAP

#647 Re: Wizz air

Post by TAFKAP »

Moš ti njiha iz sela izvest, al selo iz njih nikad... :roll:

:lol: :lol: :lol:

Dvije tegle meda, t.j. nečega što je bilo na etiketi deklarisano kao šumski i bagremov med i završilo u smeću.
Last edited by TAFKAP on 16/05/2017 23:10, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#648 Re: Wizz air

Prekuco si mene s tim jajima....cuj jaja oooj DZamijoooo :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#649 Re: Wizz air

Post by Maraschino »

baja wrote:Skoro letim, a ostala mi je najasnoca...Lijekovi u vidu bočice spreja od 10ml, mogu li se regularno nositi sa sobom, trebal pakovati i sl?
Za lijekove ti je najbolje izvaditi pasos u apoteci na kome stoje svi lijekovi koje koristis.

Na zadnjem letu jednog Svabu su pravo ispeglali pa su morali i doktora da zovu. Nije mu pomogao ni prevodilac pa cujem da zovu doktora da rascisti stvari. Tip nosi neke lijekove u ampulama sa razlicitim bojama poklopaca. Brdo tih nekih lijekova. Gledao sam ga kroz prozor kada je zadnji usao u avion.

Ovome sto pita za sir, kajmak, suho meso...ozbiljno kazem, neka utovari kozu pa ce tamo imati sve. Hoce je musti ili susiti, njegov problem.

Razumijem sve i svasta ali ne treba pretjerivati. Sve sto mogu kupiti tamo ili tamo ne ide sa mnom pa makar to bio pekmez od jabuka :D za koji sam nasao zamjenu i to jos jeftiniji nego u BiH.
baja

#650 Re: Wizz air

Post by baja »

helem za lijekove pasos, a za meso i jaja nista...propasce i evropa garant :D
Post Reply