Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post Reply
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#626 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by japin_mutapi »

fosna2014 wrote:
Vjeruju srpskoj prici: Bosna cela iz tri dela. Tako cemo postati Palestina.

"Bosna cela iz jednog Bosanskog dela"!!!!
ja koliko sam upratio srpska priča je da bosne NEMA nikako niti bilo čega bosanskoga
a more bit da mi se pričinilo
fosna2014

#627 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by fosna2014 »

japin_mutapi wrote:
fosna2014 wrote:

ja koliko sam upratio srpska priča je da bosne NEMA nikako niti bilo čega bosanskoga
Ti to indirektno priznajes da je to BANU* prica? Sto li se oslanjaju na ideju velikosrbistanaca? :? = :wink: :kiss:

*(BANU = sinonim za SANU-Dobrica Cosic)
basicm

#628 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by basicm »

Dozer wrote:
basicm wrote:Pripadnost Armiji relevantan? Pa pogledaj oko sebe, vidi koliko pripadnika Armije je izdalo Bosnjake!
Haveru... Ja nisam Bosnjak, a na forumu mozes naci ko sam i gdje sam bio u tom ratu. I na cijoj strani. Ali, ja se i nisam borio za Bosnjake, nego za ovu drzavu. Razlika je ogromna.
A, za tvoju informaciju, sa mnom su rame uz rame cijeli taj jebeni rat bili i Goran i Marko i Dragan i Ivica i Ratko, i, i, i... I radi toga te molim da ove nebulozne izjave balavog nedorecenca sacuvas za sebe, i da ne vrijedjas stotine ljudi koji su zivot dali i za tvoju danasnju guzicu, a nisu bili Bosnjaci, niti su se borili za njih. Cak se ni oni koje bi ti danas podveo pod Bosnjake, radi imena i prezimena, nisu u rat bacili da bi branili Bosnjake, nego BiH.
Gluposti ostavi za svoju kucu i vrsnjacko drustvo, ovo je ipak javni prostor i nije nimalo pristojno pljuvati po ljudima koji su ti obezbijedili da se uopste rodis, pa bez obzira kako se zovu ili su se zvali...
Ne znam sto se ti nadje u mom postu, dok ja i u prvom i u drugom pisem Vezano za Bosnjake, i one koji se toga odricu, i ni u kom trenu nema indicija da se misli na pripadnike Armije BiH drugih nacionalnosti.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#629 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by japin_mutapi »

fosna2014 wrote:
japin_mutapi wrote:
fosna2014 wrote:

Ti to indirektno priznajes da je to BANU* prica? Sto li se oslanjaju na ideju velikosrbistanaca? :? = :wink: :kiss:

*(BANU = sinonim za SANU-Dobrica Cosic)
pravo da ti kažem ne kontam šta pričaš
ne kontam te ni direktno ni idirektno
šta ču kad sam glup pa ne razumijem tvoje misli i vizije
fosna2014

#630 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by fosna2014 »

@japin

Nema veze.
basicm

#631 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by basicm »

hAZNADAR wrote:Bosanstvo je nekima samo zamjena za jugoslovenstvo koe tumace kao nesto moderno ili sta vec,...

Tako da se vec stvara stereotip gdje je:

Bosanac = moderan, emancipovan, kosmopolita, gradska raja, evropljanin,....
Bosnjak = zaguljen, ovca iz tora, glup, mahalac, nacionalista u ruznom smislu,..

:roll:
:thumbup:
madner

#632 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by madner »

Dead Man Walking wrote:I narod se u toj vjekovnoj istoriji zove Bosnjaci. Al jbga, yebo vjekove i istoriju, SDA rekla '93 samo ex muslimani mogu biti Bosnjaci i to je ono sto je bitno.
Ne zove.
Zasto mislite da se zove bosansko kraljevstvo, bosanski jezik, bosanski kralj, bosanska vojska?

Zasto koristite pojam strane sile za bosance? Njemci sebe ne zovu Njemci, nego Deutsche. :roll:
Stoner

#633 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Stoner »

Zovu se Bošnjani. Kasnije Bošnjaci. Ni prvi ni posljednji što se toga tiče.
madner

#634 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by madner »

Nije tacno. Mitovi i legende za prazne spuzve.

Bosnjaci je pojam koji je postao popularan samo zbog razbijanja Bosne na Bosnu i Hercegovinu.
Joe McCarthy

#635 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Joe McCarthy »

salik79 wrote:
Joe McCarthy wrote:
salik79 wrote:
Bosniaco smo bili i za vrijeme Rimskog Carstva, sto ne bi bili i 93. ?!
Pa koji je Rimski Car bio najbošnjačkiji :lol:

Sta ima, kako si mi ti, inace?
Uzivam u pogled na bosnjacku Dalmaciju, nakon posjete bosnjackom Noricumu i tako to. Sta ima kod tebe?
Dead Man Walking

#636 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Dead Man Walking »

madner wrote:Nije tacno.
E ako ti kazes, onda u redu.
nelle_tz

#637 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by nelle_tz »

madner wrote:Nije tacno. Mitovi i legende za prazne spuzve.

Bosnjaci je pojam koji je postao popularan samo zbog razbijanja Bosne na Bosnu i Hercegovinu.
Vidi ovog kako laže. Pojam Bošnjak se prvi put spominje 1440. godine kad kralj Tvrtko II Kotromanić poljskom kralju kaže da su:"Bošnjakom isti pradjedovi bili kao i Poljakom."
Svećenik Đuro Sremac (1480 – 1548) navodi sljedeće narode kao stanovnike Budima: Mađare, Ismaelićane ( Turci), Tračane (Bugari), Njemce, Špance, Tatare, Bošnjake, Grke, Albance i Perzijance.
1508. Marko Marulić, "Molitva suprotiva Turkom"----- “Boj su bili š njimi Hrvati, Bošnjaci,Grci ter Latini, Srbli ter Poljaci…"
1632.Junije Palmotić ( Dubrovnik, 1607 - Dubrovnik, 1657) u knjizi "Pavlimir" kaže: "...od slavnijeh smo tebi Slava i od Bošnjaka mi poslani, po kijeh plodnoj teku strain bistra Drina, Sava i Drava.''
Nikola Lašvanin, (1703-1750, Jajce), u knjizi "Ljetopis" kaže : " 1059. godine... Bošnjaci se pridaše Beli, kralju Ungarskomu ; s ovim uvjetom / da između sebe obiraju bana svoga..."
Jako Baltić, “ Godišnjak od događaja i promine vrimena u Bosni 1754.- 1882", kaze : “ ...buduć da ne gledaju Turci rado da se Bošnjaci i Srbi sjedinjuju”.
1825. “ Letopis Matice srpske” : “Bošnjaci žive izmeđ Drine, Verbasa, Save, Dalmacie i Hema, čislom 450 000; ispoviedaju ili Islam; ili su Rimokatolici , ili Pravoslavni. “
1832. Thomas Gordon, “History of the Greek revolution”: “ Prema najtačnijim podacima jedna trećina Bošnjaka su Muhamedanci a ostale dvije trećine su prilično ravnomjerno raspoređene između Grčke i Latinske crkve."
1844. Ilija Garašanin (Srbija), Načertanije : “ Na istočnog veroispovedanija Bošnjake veći upliv imati neće biti za Srbiju težak zadatak Više predostrožnosti i vnimanija na protiv toga iziskuje to, da se katolički Bošnjaci zadobijedu. Na čelu ovih stoje franjevački fratri.”
Ivan K. Sakcinski 1847. godine u "Slavjanska domovina" kaze: "...gde s Bošnjakom Bugar plače,Carnogorac oštri mače…“
1862. Jugoslovenska akademija nauka i umjetnosti : “ …i mnogi drugi tako Hrvati kako Bošnjaci i Srbi,…”
1855.Zabavni i naučni list “Neven” : “ Pod vladikovanjem Dimitrovića u Hrvatsku su nanovo dolazili Srbi i Bošnjaci ...”
Nemoj se više sramotiti.
http://www.sbk.eu.com/wp-content/upload ... snjak1.jpg
supercali

#638 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

A bosna je nastala 1440-e?
Hajvan

#639 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Hajvan »

Kemo se počinje prosipati po fejžbuci. :lol:
wolf07

#640 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by wolf07 »

Zadrobili ste brate! Vec smo bili na tragu da rascistimo situaciju po principu Bosanac ili Bosanac i Hercegovac je NACIJA kojoj pripadaju svi stanovnici ove drzave. Ta nacija se sastoji od tri NARODA ili ETNIČKE SKUPINE/GRUPE - Bosnjaka, Srba, Hrvata plus ostali gradjani nosioci pasosa BiH nevezano za etnicku pripadnost. Vjeroispovijest nema nikakve veze sa prethodnim kao ni jezik!

I onda je pocelo! Mudraluk tipa "Bosnjaci su za sebe uzeli ovo ime i time kao odbili Srbe i Hrvate od BiH" - a Srbi i Hrvati vec vise od godinu dana do tog momenta gledali kako da rasture drzavu na proste faktore, i sad Bosnjaci krivi za ovo ili ono!?!?!?!?

"Ime Bosnjaci nije istorijsko" - jok, eto sjeli tamo neki ljudi izvlacili slova iz kutije i ispalo "Bosnjaci", nije konsultovano nista starije od dva dana, a nije bilo ni Klix forum eksperata da pojasne stvari. Sad me samo zanima sta je sprjecavalo i sta sprjecava danas Srbe i Hrvate u BiH da se izjasne kao Bosnjaci - nista! I obrnuto, da li ih iko tjera da se izjasne kao Bosnjaci - ne tjera! Namjerno postavljam obje varijante jer zagovornici izjasnjavanja o etnickoj pripadnosti "Bosanac" cas tvrde da su Bosnjaci oteli to ime Srbima i Hrvatima na koje i oni polazu pravo, a zli Bosnjaci im to ne dopustaju. A onda koji sekund kasnije neko drugi iz iste ekipe tvrdi kako su Bosnjaci pritiskali nekad i negdje (mada nema ni jednog podatka o tome) Srbe i Hrvate da se izjasne kao Bosnjaci. Dakle, dogovorite se sta je od to dvoje slucaj. BTW, Ilija Garasanin u svom "Nacertaniju" iz 19.vijeka govoreci o stanovnicima Bosne kaze da u njoj zive BOSNJACI muhamedanske, pravoslavne i katolicke vjere! Ja bih sad volio da cujem kad i kako su danasnji Bosnjaci "istjerali" danasnje Srbe i Hrvate iz "bosnjastva" ili je to ipak uradio neko drugi, i na kraj im pameti nije da se izjasne niti kao Bosnjaci niti kao Bosanci!

Mogli su Bosnjaci nastaviti da se zovu Muslimani, mogli su da se nazovu Bosanci, Gnomi, Strumfovi... nista se ne bi promijenilo! Osim sto bi u Ustavu BiH i drugim zakonima umjesto danasnjeg Bosnjaci stojalo to drugo ime. Odnos Srba i Hrvata prema BiH ne bi bio ni za jotu drugaciji, niti bi odnos Srba i Hrvata prema onima koji se danas izjasnjavaju kao Bosnjaci bio drugaciji. Uostalom, po kom kriteriju su srpske snage pobile ljude u Istocnoj Bosni i Hercegovini, u Krajini, Posavini i gdje god su stigli. Nemojte mi samo reci da su provjeravali da li se neko pisao kao Jugosloven ili neopredijeljen ili mozda cak Srbin! Ista stvar sa HVO-om. Ako ti je ime Muharem, Irfan, Senad... ides pod noz, pred streljaci stroj, u konc logor, zivi stit. Kakva pripadnost narodu, naciji qrcu - palcu! I sad neko ima obraza da me uvjerava da sam ja budala sto nisam svojevoljno istupio iz naroda koji je konstitutivan, i postao nekonstitutivni "Bosanac" tj. OSTALI. I ja sam sad kao antidrzavni element je li, a vi ste patriote? Vjerujem da vecina pametologa nisu znali nosa da obrisu kad sam ja puskom branio ovo zemlju i sad me takvi uce patriotizmu! A sto se tice ovih koji su bili u ratu u A R BiH, i zastupaju iste takve stavove, njima je ocigledno i one tri i po godine patnje bilo malo da nauce barem gdje pripadaju, ko su i sta su. Radi takvih se istorija i ponavlja.
Dead Man Walking

#641 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

supercali wrote:A bosna je nastala 1440-e?

Na Kulinovom laptopu je doslo do kvara na hard disku, a i facebook profil mu je hakovan, tako da ne mozemo sa sigurnoscu tvrditi kako je on zvao svoj narod. Al eto, ovi dokumenti sto se vrte od 1440 vele da je tu bilo nakih Bosnjaka.
supercali

#642 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by supercali »

A kulin izvorno muslimansko ime od pamtivijeka
Dead Man Walking

#643 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

:lol:

Ti nikako da dodjes sebi od kako te onaj cica isibo kisoberom na semaforu.
Helikopter

#644 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Helikopter »

Ne razumijem sta je dobio ovom presudom da mu je sin po nacionalitetu Bosanac. On pripada svakako cijelom korpusu entickog naroda svih Bosnjaka ili ako vam se vise svidja Bosniaka Balkana i Svijeta. Posto je iz maticne drzave svih Bosnjaka(Bosnaka) Bosne i Hercegovine regularno je da bude po nacionalnosti Bosanac ali to je vec imao kroz BH drzavljanstvo i nije trebalo komplikovati stvari i sebi i drugima bez razloga.
NIN

#645 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by NIN »

Helikopter wrote:Ne razumijem sta je dobio ovom presudom da mu je sin po nacionalitetu Bosanac. On pripada svakako cijelom korpusu entickog naroda svih Bosnjaka ili ako vam se vise svidja Bosniaka Balkana i Svijeta. Posto je iz maticne drzave svih Bosnjaka(Bosnaka) Bosne i Hercegovine regularno je da bude po nacionalnosti Bosanac ali to je vec imao kroz BH drzavljanstvo i nije trebalo komplikovati stvari i sebi i drugima bez razloga.
Tesko je za shvatiti, vjerujem! :bih:
York Light 100`s

#646 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by York Light 100`s »

Kinesko prkno wrote:
basicm wrote:Cestitam Kemi, sto se uz maticne knjige upisao u knjigu izdajnika svoga naroda, i u knjigu pomagaca onih koji na ovaj nacin razbijaju ionako slabu konstrukciju oksuza koji se zovu Bosnjaci.
Nazivati osobu koja je bila maloljetni pripadnik ARBiH izdajicom,mogu samo jeftini licemjerni demagozi koji umjesto praznih floskula nemaju sta drugo da ponude u ovoj i ovoj drzavi.
Jah et suze mi na oči :roll: Sad eto ako je on prije 20 godina uradio pravu stvar ne može zajebati 2 decenije kasnije?
Znači ako je Željko Komšić prije 20 godina branio ovu zemlju znači ne može nikako donijeti pogrešne poteze u 2015 koji idu na štetu te iste zemlje koju je branio?

Da je ovaj današnji zbunjeni kralj Kemo se pojavio 1993 rekao bi onom patrioti Kemi da je glup što se bori jer sa tim potezom pripada plemenu a trebao je biti kralj kao ovaj Kemo koji se izjašnjava kao Jugosloven i njegovo je dijete Jugosloven jer se njegov djed časno i pošteno borio kao maloljetnik za Jugoslaviju.
Živjeo Jugoslaven u 1992 godini, živjeo Bosanac u 2015 :lol:
madner

#647 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by madner »

Nije logika za svakog.
Kinesko prkno

#648 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by Kinesko prkno »

York Light 100`s wrote:
Kinesko prkno wrote:
basicm wrote:Cestitam Kemi, sto se uz maticne knjige upisao u knjigu izdajnika svoga naroda, i u knjigu pomagaca onih koji na ovaj nacin razbijaju ionako slabu konstrukciju oksuza koji se zovu Bosnjaci.
Nazivati osobu koja je bila maloljetni pripadnik ARBiH izdajicom,mogu samo jeftini licemjerni demagozi koji umjesto praznih floskula nemaju sta drugo da ponude u ovoj i ovoj drzavi.
Jah et suze mi na oči :roll: Sad eto ako je on prije 20 godina uradio pravu stvar ne može zajebati 2 decenije kasnije?
Znači ako je Željko Komšić prije 20 godina branio ovu zemlju znači ne može nikako donijeti pogrešne poteze u 2015 koji idu na štetu te iste zemlje koju je branio?

Da je ovaj današnji zbunjeni kralj Kemo se pojavio 1993 rekao bi onom patrioti Kemi da je glup što se bori jer sa tim potezom pripada plemenu a trebao je biti kralj kao ovaj Kemo koji se izjašnjava kao Jugosloven i njegovo je dijete Jugosloven jer se njegov djed časno i pošteno borio kao maloljetnik za Jugoslaviju.
Živjeo Jugoslaven u 1992 godini, živjeo Bosanac u 2015 :lol:
O dje si lajt jorche,nerazumno momce!
Kao prvo,koja to sila na svijetu moze zabraniti Kemi da upise dijete kako on zeli?Svi vi kojima je dobro u ovom post-osmanlijskom kalifatu,morate shvatiti da ipak postoje neke granice i da ce se ljudi boriti protiv toga .Vidi Kemo da sto si vise Bosnjak,Hrvat ili Srbin , da si manje covjek prema onom drugome pa se bori da bar njegovom djetetu bude bolje.
basicm

#649 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by basicm »

Niko ne govori da se moze zabraniti, ali ni iskljucivost koju vi provlacite da je pripadanje odredjenoj nacionalnosti zlo prema ostalima nije ispravna. Shvatam i potrebu da se nadje rjesenje za ljude koji ne zele ili ne mogu da pripadaju nekoj "grupi", ali kad vidimo da su 99% tih ljudi Bosnjaci koji vole da se operu javno svoga porijekla, pa izmisljaju nove kategorije, u Sirokom i B. Luci ne vidim nove Bosance ili slicno. Aplauz jednom rukom se ne moze raditi.
Ovo je samo nastavak desetkovanja Bosnjaka, kao i pred popis, i volio bih da je Kemo kralj jedan od aktivnih vojnika koji rade na tome, nego da je zrtva te kampanje.
madner

#650 Re: Kemo kralj - Bosanac sam, moje dijete ne pripada nikakvim plemenima

Post by madner »

Jos jedan briljantan upis.
Nema ovi Bosnjaci briljiraju. :D
Post Reply