ja koliko sam upratio srpska priča je da bosne NEMA nikako niti bilo čega bosanskogafosna2014 wrote:
Vjeruju srpskoj prici: Bosna cela iz tri dela. Tako cemo postati Palestina.
"Bosna cela iz jednog Bosanskog dela"!!!!
a more bit da mi se pričinilo
ja koliko sam upratio srpska priča je da bosne NEMA nikako niti bilo čega bosanskogafosna2014 wrote:
Ti to indirektno priznajes da je to BANU* prica? Sto li se oslanjaju na ideju velikosrbistanaca?japin_mutapi wrote:ja koliko sam upratio srpska priča je da bosne NEMA nikako niti bilo čega bosanskogafosna2014 wrote:
a more bit da mi se pričinilo
Ne znam sto se ti nadje u mom postu, dok ja i u prvom i u drugom pisem Vezano za Bosnjake, i one koji se toga odricu, i ni u kom trenu nema indicija da se misli na pripadnike Armije BiH drugih nacionalnosti.Dozer wrote:Haveru... Ja nisam Bosnjak, a na forumu mozes naci ko sam i gdje sam bio u tom ratu. I na cijoj strani. Ali, ja se i nisam borio za Bosnjake, nego za ovu drzavu. Razlika je ogromna.basicm wrote:Pripadnost Armiji relevantan? Pa pogledaj oko sebe, vidi koliko pripadnika Armije je izdalo Bosnjake!
A, za tvoju informaciju, sa mnom su rame uz rame cijeli taj jebeni rat bili i Goran i Marko i Dragan i Ivica i Ratko, i, i, i... I radi toga te molim da ove nebulozne izjave balavog nedorecenca sacuvas za sebe, i da ne vrijedjas stotine ljudi koji su zivot dali i za tvoju danasnju guzicu, a nisu bili Bosnjaci, niti su se borili za njih. Cak se ni oni koje bi ti danas podveo pod Bosnjake, radi imena i prezimena, nisu u rat bacili da bi branili Bosnjake, nego BiH.
Gluposti ostavi za svoju kucu i vrsnjacko drustvo, ovo je ipak javni prostor i nije nimalo pristojno pljuvati po ljudima koji su ti obezbijedili da se uopste rodis, pa bez obzira kako se zovu ili su se zvali...
pravo da ti kažem ne kontam šta pričašfosna2014 wrote:Ti to indirektno priznajes da je to BANU* prica? Sto li se oslanjaju na ideju velikosrbistanaca?japin_mutapi wrote:ja koliko sam upratio srpska priča je da bosne NEMA nikako niti bilo čega bosanskogafosna2014 wrote:
a more bit da mi se pričinilo=
![]()
![]()
*(BANU = sinonim za SANU-Dobrica Cosic)
hAZNADAR wrote:Bosanstvo je nekima samo zamjena za jugoslovenstvo koe tumace kao nesto moderno ili sta vec,...
Tako da se vec stvara stereotip gdje je:
Bosanac = moderan, emancipovan, kosmopolita, gradska raja, evropljanin,....
Bosnjak = zaguljen, ovca iz tora, glup, mahalac, nacionalista u ruznom smislu,..
Ne zove.Dead Man Walking wrote:I narod se u toj vjekovnoj istoriji zove Bosnjaci. Al jbga, yebo vjekove i istoriju, SDA rekla '93 samo ex muslimani mogu biti Bosnjaci i to je ono sto je bitno.
Uzivam u pogled na bosnjacku Dalmaciju, nakon posjete bosnjackom Noricumu i tako to. Sta ima kod tebe?salik79 wrote:Joe McCarthy wrote:Pa koji je Rimski Car bio najbošnjačkijisalik79 wrote:
Bosniaco smo bili i za vrijeme Rimskog Carstva, sto ne bi bili i 93. ?!
Sta ima, kako si mi ti, inace?
E ako ti kazes, onda u redu.madner wrote:Nije tacno.
Vidi ovog kako laže. Pojam Bošnjak se prvi put spominje 1440. godine kad kralj Tvrtko II Kotromanić poljskom kralju kaže da su:"Bošnjakom isti pradjedovi bili kao i Poljakom."madner wrote:Nije tacno. Mitovi i legende za prazne spuzve.
Bosnjaci je pojam koji je postao popularan samo zbog razbijanja Bosne na Bosnu i Hercegovinu.
supercali wrote:A bosna je nastala 1440-e?
Tesko je za shvatiti, vjerujem!Helikopter wrote:Ne razumijem sta je dobio ovom presudom da mu je sin po nacionalitetu Bosanac. On pripada svakako cijelom korpusu entickog naroda svih Bosnjaka ili ako vam se vise svidja Bosniaka Balkana i Svijeta. Posto je iz maticne drzave svih Bosnjaka(Bosnaka) Bosne i Hercegovine regularno je da bude po nacionalnosti Bosanac ali to je vec imao kroz BH drzavljanstvo i nije trebalo komplikovati stvari i sebi i drugima bez razloga.
Jah et suze mi na očiKinesko prkno wrote:Nazivati osobu koja je bila maloljetni pripadnik ARBiH izdajicom,mogu samo jeftini licemjerni demagozi koji umjesto praznih floskula nemaju sta drugo da ponude u ovoj i ovoj drzavi.basicm wrote:Cestitam Kemi, sto se uz maticne knjige upisao u knjigu izdajnika svoga naroda, i u knjigu pomagaca onih koji na ovaj nacin razbijaju ionako slabu konstrukciju oksuza koji se zovu Bosnjaci.
O dje si lajt jorche,nerazumno momce!York Light 100`s wrote:Jah et suze mi na očiKinesko prkno wrote:Nazivati osobu koja je bila maloljetni pripadnik ARBiH izdajicom,mogu samo jeftini licemjerni demagozi koji umjesto praznih floskula nemaju sta drugo da ponude u ovoj i ovoj drzavi.basicm wrote:Cestitam Kemi, sto se uz maticne knjige upisao u knjigu izdajnika svoga naroda, i u knjigu pomagaca onih koji na ovaj nacin razbijaju ionako slabu konstrukciju oksuza koji se zovu Bosnjaci.Sad eto ako je on prije 20 godina uradio pravu stvar ne može zajebati 2 decenije kasnije?
Znači ako je Željko Komšić prije 20 godina branio ovu zemlju znači ne može nikako donijeti pogrešne poteze u 2015 koji idu na štetu te iste zemlje koju je branio?
Da je ovaj današnji zbunjeni kralj Kemo se pojavio 1993 rekao bi onom patrioti Kemi da je glup što se bori jer sa tim potezom pripada plemenu a trebao je biti kralj kao ovaj Kemo koji se izjašnjava kao Jugosloven i njegovo je dijete Jugosloven jer se njegov djed časno i pošteno borio kao maloljetnik za Jugoslaviju.
Živjeo Jugoslaven u 1992 godini, živjeo Bosanac u 2015