Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nosara

#626 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote:
VjecitiStudent wrote:
A police source told the Reuters news agency that one of the suspects had been identified by his identity card, which had been left in the getaway car. This is not confirmed.
Drugim rijecima, pricaju zene u brijacnici.

Kao da policija istog dana kada se desi ovakvo nesto, bilo sta iznosi novinarima, tipa pojedinosti, detalji :-)
Kako su ga identifikovali tako brzo...? Jednostavno pitanje...
sahara1428

#627 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sahara1428 »

NOVA TV ekspert Cvrtila
VIDEO 'Napadači su obučeni za urbano ratovanje i skrivanje'
NOVA TV
Mračna povijest braće: Izdala ih velika pogreška! Braću je izdao jedan detalj: starijem je ispala osobna iskaznica.
KO KOGA OVDJE HAJD` ZNAJ???
AcaLukas

#628 Re: Terorizam u Parizu!

Post by AcaLukas »

dječak sa šibicama wrote:
Nisu obojici ispale licne karte, objavljeni su faksimili licnih karti zbog slika, identiteta pocinitelja.

Naime, ako niste znali, faksimil licnih karti postoji u policiji ili instituciji, koja ih i izdaje :-)
A kako je Policija znala da ce ovo uraditi ovo pa im izdali licne prije napada? :oops:
OldMayor

#629 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

Mračajski proto wrote:
dječak sa šibicama wrote:Katarina je Lazanskog zajebala :D

Zena sve zna o ponasanju profesionalnih ratnika.

Nema sta, ja ne znam sto novinari pisu, sto CNN trosi pare na izvjestaje, novinare, strucnjake, samo klix procitati i sve znas, sve je otkriveno.
Divim se tebi i sličnim epigonima koji jedu sve što im servira Zapad; CNN i slični proizvođači ''Istine''.
Pa ajd ti pasa onda na bliski kod svoje brace, sta radis koji qrac ovdje?

Idi i ne vracaj se...ja sam evropljanin i moja braca su francuzi, njemci, talijani, a ne arapi...po svemu mi dole sa tom bagrom nemamo nista zajednicko, osim religije - apsolutno nista. I da, jesu bagra.

Jbt u 21 vijeku njima i dalje vladaju porodice, ej porodica zivi i drzi drzavu, hodaju, kurvaju se, kupuju automobile, a ostali narod to gleda. I onda kad narodu to dopizdi, dodju takvi kao ti i krive ameriku. :-)
sumirprimus

#630 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

iz obavjestajne agencije hehe
kako onda komentiraju to da prilaze policajcu u trku i ne drze upereno oruzje u njega?
nek malo bolje prate svjecke medije... :D
nosara

#631 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Mračna povijest braće: Izdala ih velika pogreška! Braću je izdao jedan detalj: starijem je ispala osobna iskaznica.[/quote]

Ovo ko nadrealisti...
todd_smith

#632 Re: Terorizam u Parizu!

Post by todd_smith »

ne podrzavam nikakve napade ili slicno, ali realno kada se igras sa vatrom normalno da ce biti opekotina

ne znam sta dobiju ako ismijavaju neciju vjeru? i to se lobira kao pravo govora

da ides okolo i govoris kako su djevojcice od 5-6 godina zgodne, i neki roditelj te opali stocem, onda on cini teroristicko djelo jer ti sprovodis samo slobodu govora, zar ne?

ili ova okupljanja pred francuske ambasade...gdje je bilo to okupljanje kada su u francuskoj zabranili da arapkinje nose maramu preko glave? zar i to nije sloboda izrazavanja odnosno narusavanje iste slobode? gdje je tad bila frka u medijama?

gdje je bilo okupljanje kada je francuska vlada alzirce i ostale afrikance drzala u getu i do dan danas ih smatra nizeklasnim stanovnicima?
Last edited by todd_smith on 08/01/2015 12:46, edited 1 time in total.
dječak sa šibicama

#633 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Cuj kako su ga identifikovali :D

Kad ih ne nadju, onda "nisu ih nasli, sumnjivo je ovo, kako ih nisu nasli a 18000 policajaca angazovano"... kad ih identifikuju, onda "kako su oni njih identifikovali, ovo je sumnjivo pravo, neka namjestaljka". Elem, kako god, namjestaljka. Ako zarko zelis vjerovati da je namjestaljka.
Mračajski proto

#634 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Mračajski proto »

OldMayor wrote:
Mračajski proto wrote:

Nema sta, ja ne znam sto novinari pisu, sto CNN trosi pare na izvjestaje, novinare, strucnjake, samo klix procitati i sve znas, sve je otkriveno.
Divim se tebi i sličnim epigonima koji jedu sve što im servira Zapad; CNN i slični proizvođači ''Istine''.

Idi i ne vracaj se...ja sam evropljanin i moja braca su francuzi, njemci, talijani, a ne arapi...po svemu mi dole sa tom bagrom nemamo nista zajednicko, osim religije - apsolutno nista. I da, jesu bagra.

Jbt u 21 vijeku njima i dalje vladaju porodice, ej porodica zivi i drzi drzavu, hodaju, kurvaju se, kupuju automobile, a ostali narod to gleda. I onda kad narodu to dopizdi, dodju takvi kao ti i krive ameriku. :-)
Kakva braća? Čija? Ti ako misliš da su oni mjerodavni i da oni nude čitavu istinu, onda bujrum.
nosara

#635 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

OldMayor wrote: Jbt u 21 vijeku njima i dalje vladaju porodice, ej porodica zivi i drzi drzavu, hodaju, kurvaju se, kupuju automobile, a ostali narod to gleda.
Ovo ko kod nas...
sumirprimus

#636 Re: Terorizam u Parizu!

Post by sumirprimus »

KatarinaKosaca wrote:
OldMayor wrote:Ma dobro...ajde eto sad bas ima materijala za zavjere, pocnite...mislim vidim uveliko se pocelo.

:-)
Da netko zna pucat nije nikakva teorija zavjere. Zna i puno raje na Pašinom. I ti si trebao znati, prije nego što si zaključio da pojma nemaju o pucanju. voljela bih da forumaš @Dozer da svoj osvrt, on jeste expert za pucanje.
Da Nato daje i civilima (prevodiocima, svećenicima itd) pločicu sa oznakom krvne grupe, svaka vojska vojnicima, nije ni teorija zavjere ni filmovi kako kažeš. Ako ne znaš, kao što očito ne znaš, nemoj tvrditi.
baska ovo ako su alkaida isis fanovi... :D
Opetja033

#637 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Opetja033 »

sinuhe wrote:
Opetja033 wrote:
sinuhe wrote:A svasta.
A sta mislis da za promjenu izneses svoje misljenje umjesto ovih infantilnih kontrapitanja i komentarcica pa da prodiskutujemo. Ili ti to zahtjeva previse mozdanog napora?
Nema te stvari koja se na forumu nije pravdala ili poredila s neuporedivim.
Ja jos uvijek ne kontam sta je tvoj stav ili sta ja pravdam? Pretpostavljam da me nisi skontao. Vrlo sam jasno rekao da je sve do muslimana, da je ovo brutalni teroristicki akt i da su ubistva ljudi koji nisu okrvavili svoje ruke mnogo gore po Islam nego bilo kakve karikature. Isto tako, sa jos vecim prezirom, gledam na ove koji govore o false flagu i CIA-i, Mossadu, mrskom Zapadu i ostalim glupostima. Ovo je djelo pomahnitalih dzihadista. Nije im ni prvi ni zadnji put.
Ono o cemu ja pricam jeste kako doci do rijesenja, o uzrocima. I tu sam vrlo jasno napisao da je glavna odgovornost kod muslimana ali ne treba zatvarati oci ni kada su drugi faktori u pitanju. Ne tvrdim da imam Bogom danu istinu, vec iznosim svoja razmisljanja. Mozda sam u pravu, mozda ne.
Ne pricati o getoizaciji i diskriminaciji muslimana (ne zbog njihove vjere nego zbog njihovog socijalnog statusa) u ovom kontekstu je isto kao i pricati o false flagu, CIA-i, Mossadu, mrskom krscanskom Zapadu - i jedno i drugo je zabijanje glave u pijesak i otvaranje vrata novim teroristickim napadima.
OldMayor

#638 Re: Terorizam u Parizu!

Post by OldMayor »

nosara wrote:Kako su ga identifikovali tako brzo...? Jednostavno pitanje...
Jel fakat ovo pitas...

Ali fakat?

U danasnje doba, tehnologije i cuda ti ovo pitas...pa sjebao bi se kad bi vidio sa kakvom tehnologijom nasa policija raspolaze, a mogu misliti samo sta imaju francuzi...

I zar neko jos vjeruje u ove gluposti oko iskaznica, pa jebote s kim ja dijelim vazduh. Ne mogu da vjerujem... :-)

:run:
mali_balon

#639 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

KatarinaKosaca wrote: Tkz pucanje na dva dodira, pucaju po dva metka , štede municiju, grupisanje pogodaka što ukazuje na vrhunsku obučenost u rukovanju vatrenim oružjem. Da li su učili privatno ili gdje sa oružjem su vrlo spretni. Da ne pametujem ja iz obavještajne agencije naše zemlje, gledajući snimke sinoć su slično komentirali. E, pa više vjerujem njima, nego tebi, bez obzira na moje mišljenje, a o pucanju nisam expert, ali ponešto znam.
A da se ja i ti dogovorimo opljačkat trafiku, bili nosili lične karte u autu? Ja, ne bih.Pločice nisu ni film ni glupost. Ima ih svaki vojnik i civil na misiji u Nato-u, na primjer. Legija također. Oznaka krvne grupe.
Ovo nisu profesionalci nego priuceni amateri koji znaju korisiti oruzje ikoji su prosli osnovnu obuku pucanja i koristenja istog. Profesionalac je nesta skoroz durgo, da je profesionalac ne bi morao jednog policajca iz neposreden blizine dokrajciti. Bio sam na obukama sipine jedince za podrsku i mupafbih ide 3 dodira kad cemo vec cjepidlacit. Grupisanje pogodaka ukazuje da meta bila stacionarna i da su imali vremena da pojedinacno paljbom pucaju donju sredinu sofersajbe gdje nema vozaca ni suvozaca i istaje izbusena kao svicarski sir, toliko o stednji municije. Neko ko je radio sa profesionalcima koje spominjes u misije tajanog karaktera (ili black ops) ne nose nikakve identifikacione dokumente (pa ni plocice nista sto bi moglo biti upotrijebljano protiv te osobe, porodice ili drzave), nista, osim kada su u pitanju operacije "javnog" karaktera.
nosara

#640 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

dječak sa šibicama wrote:Cuj kako su ga identifikovali :D

Kad ih ne nadju, onda "nisu ih nasli, sumnjivo je ovo, kako ih nisu nasli a 18000 policajaca angazovano"... kad ih identifikuju, onda "kako su oni njih identifikovali, ovo je sumnjivo pravo, neka namjestaljka". Elem, kako god, namjestaljka. Ako zarko zelis vjerovati da je namjestaljka.
Ne odgovori ti meni...
Banksy

#641 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Banksy »

nosara wrote:
VjecitiStudent wrote:
A police source told the Reuters news agency that one of the suspects had been identified by his identity card, which had been left in the getaway car. This is not confirmed.
Ako nije identifikovan preko licne, onda kako jeste...? Bili su zakrabuljeni, cini mi se...!?

A sta, nije potvrdjeno...? :-)
Kakogod da su identificirani, francuska policija, kao i svaka druga, ima svoje ljude među svim kritičnim skupinama i cijeli posao oko identifikacija ide istim putem kao i prilikom počinjenja bilo kojeg drugog zločina. Mislim, ne razumijem otkud čuđenje, kao, kako su ih našli??? Kako nađu bilo koga, bilo kada? Bogami ste k'o djeca ...
dječak sa šibicama

#642 Re: Terorizam u Parizu!

Post by dječak sa šibicama »

Hajmo da dodatno zaprzimo corbu, KAKO TO policija unaprijed sprijeci ovakve napade, a toga ima, itekako :? :-)

Sta je to operativni policijski rad... jel se to jede.
nosara

#643 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

mali_balon wrote:
KatarinaKosaca wrote: Tkz pucanje na dva dodira, pucaju po dva metka , štede municiju, grupisanje pogodaka što ukazuje na vrhunsku obučenost u rukovanju vatrenim oružjem. Da li su učili privatno ili gdje sa oružjem su vrlo spretni. Da ne pametujem ja iz obavještajne agencije naše zemlje, gledajući snimke sinoć su slično komentirali. E, pa više vjerujem njima, nego tebi, bez obzira na moje mišljenje, a o pucanju nisam expert, ali ponešto znam.
A da se ja i ti dogovorimo opljačkat trafiku, bili nosili lične karte u autu? Ja, ne bih.Pločice nisu ni film ni glupost. Ima ih svaki vojnik i civil na misiji u Nato-u, na primjer. Legija također. Oznaka krvne grupe.
Ovo nisu profesionalci nego priuceni amateri koji znaju korisiti oruzje ikoji su prosli osnovnu obuku pucanja i koristenja istog. Profesionalac je nesta skoroz durgo, da je profesionalac ne bi morao jednog policajca iz neposreden blizine dokrajciti. Bio sam na obukama sipine jedince za podrsku i mupafbih ide 3 dodira kad cemo vec cjepidlacit. Grupisanje pogodaka ukazuje da meta bila stacionarna i da su imali vremena da pojedinacno paljbom pucaju donju sredinu sofersajbe gdje nema vozaca ni suvozaca i istaje izbusena kao svicarski sir, toliko o stednji municije. Neko ko je radio sa profesionalcima koje spominjes u misije tajanog karaktera (ili black ops) ne nose nikakve identifikacione dokumente (pa ni plocice nista sto bi moglo biti upotrijebljano protiv te osobe, porodice ili drzave), nista, osim kada su u pitanju operacije "javnog" karaktera.
Nosis i "izgubis" ono sta ti se kaze...
Red Wolf

#644 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Red Wolf »

OldMayor wrote:
Mračajski proto wrote:

Kad si kod porodica,ko drzi britaniju,spaniju,dansku... Porodice i zive naguzove kako kazes,tvoja braca,plitko druze plitko,bez emocija,samo argumenti
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#645 Re: Terorizam u Parizu!

Post by _BataZiv_0809 »

m_l wrote:
AhmetShabo wrote:
Kako vas samo nije stid?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#646 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KatarinaKosaca »

Umjesto što pjeniš nazivajući me licemjerom, štetočinom i slično, pobij ono što kažem. Dok si ti hladio damu u Ljubljani u ratu, ja sam naučila puno toga o oružju.
I na pitanja koja ti ljudi postave , a nemaš odgovor hinjski ne odgovoriš. Onako baš hrabro karadžićevski. :D
Banksy

#647 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Banksy »

Banksy wrote:
AhmetShabo wrote: sta mislite o ovom snimku? ja naleti na fb, neko objavio. da ne bude zablude, samo prenosim snimak, niti kazem da je istina ovo sto se prica na snimku, niti da nije.

https://www.youtube.com/watch?v=LkfEu1RhO_E&sns=fb
Osim histeričnog, iritantnog postavljača, ja ovdje ništa ne razumijem ...? Momak s pancirom može biti iz obezbjeđenja, ili bilo ko. (Zar postoji neko ko može povjerovati da se ''zavjerenik'' s pancirnim prslukom skriva(?) po krovovima dok ga iz zgrade snimaju?)
Engleski mi je perfektan, ali možda sam ćorava, pa de, nek mi neko pojasni šta ovaj lupeta.
mali_balon

#648 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mali_balon »

nosara wrote:
mali_balon wrote:
Nosis i "izgubis" ono sta ti se kaze...
Ako ti je lakse shvatiti sva ova desavanja onda je tako kako ti kazes. Opet su zatalije obavjestajne sluzbe, pa valja sad predstaviti spodobe kao najbolje clanove seal tima 6 koje je cak i mosad trenirao....dajte molim vas
nosara

#649 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

Banksy wrote:
Kakogod da su identificirani, francuska policija, kao i svaka druga, ima svoje ljude među svim kritičnim skupinama i cijeli posao oko identifikacija ide istim putem kao i prilikom počinjenja bilo kojeg drugog zločina. Mislim, ne razumijem otkud čuđenje, kao, kako su ih našli??? Kako nađu bilo koga, bilo kada? Bogami ste k'o djeca ...
Prebrzo su identifikovali maskirane pocinioce... Jednostavno prebrzo...
nosara

#650 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nosara »

mali_balon wrote: Ako ti je lakse shvatiti sva ova desavanja onda je tako kako ti kazes. Opet su zatalije obavjestajne sluzbe, pa valja sad predstaviti spodobe kao najbolje clanove seal tima 6 koje je cak i mosad trenirao....dajte molim vas
Oni su to sto jesu... E, ko ih je poslao da urade to sto su uradili, to mene zanima...

Zasto, to vec znam...
Post Reply