LSD wrote:
Islam jeste broj 1 religija u svijetu, što se tice brojnosti....ali to nije poenta
pa manjina vec odlucuje i za tebe i za mene

ona naša vladajuca šestorka majmuna odavno propisuje zakone kojima se moram povinovati....ali nije ni to poenta
poenta je međusobno poštovanje i uvažavanje, civizacijsko, međureligijsko....kada meni neko kaže Brate smeta mi to i to, nemoj to raditi molim te (i još mi fino objasni) - ja onda gledam da ga više ne vrijeđam time ili mu se cak izvinem...to je kultura, civilizacijski iskorak
a ne svojim glupostima davati bradatim majmunima povoda da ti postavljaju bombe...evo sa skratimo: da li ikad namjerno razdražuješ bijesnog psa na ulici?? jer to nije normalno od tebe prije svega
nije bitno da li je neka vjerska skupina najveca. niti jedna nije vecina, ali velis nije poenta.
nije bitno sto te ljude koje pominjes bira vecina. nije poneta.
ako cemo o medusobnom postovanju i uvazavanju, civilizacijskom ili bilo kojem petom i desetom onda mjeri istim arsinima. ako ti kazes da nije u redu da ni neko crta poslanika, a taj drugi kaze da nije u redu da ga ubijek zato - kako to mjeris? ko je u pravu?
onaj sto crta nema tvoja shvatanja, ali svi znaju da je zivot vrhovna vrijednost. dakle o cemu ti ovdje meni pricas? da necije uvjerenje moze biti vrednije od necijeg zivota objektivno? ti jednog vjernika poredis sa bijesnim psom, a onog sto ga izaziva kao razumnim (jer bi valjda taj razumni trebao znati da ne treba izazivati zivotinju bez trunke razuma!?)
na stranu sto ti je poredjenje totalno pogreseno, ali cak i ono razmisljanje na pocetku je na istom fonu. ja se iskljucujem prije nego se jos vise ponizis. razmisli malo zdrav i ziv ti bio.