Masakar u Parizu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
LSD

#626 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

deer_hunter wrote:
LSD wrote:
:lol: :lol: izađi napolje, pa im to reci :D ...čopori landaraju i napadaju, a ti meni ovdje prosipaš neke gluposti
ok, znaci muslimani su po tebi bijesan pas kojeg ne treba razdraziti...jel onda OK da ja kazem da muslimane, posto su bijesan pas, sve treba uspavati?? jer se to inace radi sa bijesnim psima :thumbup:
zašto smataš sve muslimane svijeta bijesnim psima :? :shock:

u alegoriji sa bijesnim psima, ja sam aludirao na bradate sposobe koje prave teror po svijetu "u ime islama"...a ti odmah generalizacija po milijardu i po muslimana širom svijeta :facepalm: tebi na sramotu uostalom
stakasa

#627 Re: Masakar u Parizu

Post by stakasa »

Janjicar wrote:
luckylaka wrote:Gledam sta se desava u naselju Bare kod Kaknja pa navrati da vidim zna li se ko su ubice.Zao mi novinara ali mi vise zao ove jadne bosanke :(
Kao sto danas neko rece
Zao mi je Francuza onoliko koliko su oni zalili genocid u Srebrenici.
Ne valja ti prica nimalo
belfy

#628 Re: Masakar u Parizu

Post by belfy »

LSD wrote: Islam jeste broj 1 religija u svijetu, što se tice brojnosti....ali to nije poenta
pa manjina vec odlucuje i za tebe i za mene ;-) ona naša vladajuca šestorka majmuna odavno propisuje zakone kojima se moram povinovati....ali nije ni to poenta

poenta je međusobno poštovanje i uvažavanje, civizacijsko, međureligijsko....kada meni neko kaže Brate smeta mi to i to, nemoj to raditi molim te (i još mi fino objasni) - ja onda gledam da ga više ne vrijeđam time ili mu se cak izvinem...to je kultura, civilizacijski iskorak

a ne svojim glupostima davati bradatim majmunima povoda da ti postavljaju bombe...evo sa skratimo: da li ikad namjerno razdražuješ bijesnog psa na ulici?? jer to nije normalno od tebe prije svega
nije bitno da li je neka vjerska skupina najveca. niti jedna nije vecina, ali velis nije poenta.

nije bitno sto te ljude koje pominjes bira vecina. nije poneta.

ako cemo o medusobnom postovanju i uvazavanju, civilizacijskom ili bilo kojem petom i desetom onda mjeri istim arsinima. ako ti kazes da nije u redu da ni neko crta poslanika, a taj drugi kaze da nije u redu da ga ubijek zato - kako to mjeris? ko je u pravu?

onaj sto crta nema tvoja shvatanja, ali svi znaju da je zivot vrhovna vrijednost. dakle o cemu ti ovdje meni pricas? da necije uvjerenje moze biti vrednije od necijeg zivota objektivno? ti jednog vjernika poredis sa bijesnim psom, a onog sto ga izaziva kao razumnim (jer bi valjda taj razumni trebao znati da ne treba izazivati zivotinju bez trunke razuma!?)

na stranu sto ti je poredjenje totalno pogreseno, ali cak i ono razmisljanje na pocetku je na istom fonu. ja se iskljucujem prije nego se jos vise ponizis. razmisli malo zdrav i ziv ti bio.
amiliana

#629 Re: Masakar u Parizu

Post by amiliana »

Velkoski wrote:
amiliana wrote:Da ali cinjenica da je kod njih to najzastupljenije
al' u kurcu
Dolazak u drugu sredinu obavezuje da se prilagodis toj sredini,pravilima i nacinom zivota. Muslimani u Evropu se moraju ograditi od ovakvih stvari i ovih radikala. Vjera nije ono sto ove bradonje propagiraju daleko od vjere
belfy

#630 Re: Masakar u Parizu

Post by belfy »

belfy wrote:
LSD wrote: Islam jeste broj 1 religija u svijetu, što se tice brojnosti....ali to nije poenta
pa manjina vec odlucuje i za tebe i za mene ;-) ona naša vladajuca šestorka majmuna odavno propisuje zakone kojima se moram povinovati....ali nije ni to poenta

poenta je međusobno poštovanje i uvažavanje, civizacijsko, međureligijsko....kada meni neko kaže Brate smeta mi to i to, nemoj to raditi molim te (i još mi fino objasni) - ja onda gledam da ga više ne vrijeđam time ili mu se cak izvinem...to je kultura, civilizacijski iskorak

a ne svojim glupostima davati bradatim majmunima povoda da ti postavljaju bombe...evo sa skratimo: da li ikad namjerno razdražuješ bijesnog psa na ulici?? jer to nije normalno od tebe prije svega
nije bitno da li je neka vjerska skupina najveca. niti jedna nije vecina, ali velis nije poenta.

ako cemo o medusobnom postovanju i uvazavanju, civilizacijskom ili bilo kojem petom i desetom onda mjeri istim arsinima. ako ti kazes da nije u redu da ni neko crta poslanika, a taj drugi kaze da nije u redu da ga ubijes zato - kako to mjeris? ko je u pravu?

onaj sto crta nema tvoja shvatanja, ali svi znaju da je zivot vrhovna vrijednost. dakle o cemu ti ovdje meni pricas? da necije uvjerenje moze biti vrednije od necijeg zivota objektivno? ti jednog vjernika poredis sa bijesnim psom, a onog sto ga izaziva kao razumnim (jer bi valjda taj razumni trebao znati da ne treba izazivati zivotinju bez trunke razuma!?)

na stranu sto ti je poredjenje totalno pogreseno, ali cak i ono razmisljanje na pocetku je na istom fonu. ja se iskljucujem prije nego se jos vise ponizis. razmisli malo zdrav i ziv ti bio.
sinuhe

#631 Re: Masakar u Parizu

Post by sinuhe »

Janjicar wrote:
luckylaka wrote:Gledam sta se desava u naselju Bare kod Kaknja pa navrati da vidim zna li se ko su ubice.Zao mi novinara ali mi vise zao ove jadne bosanke :(
Kao sto danas neko rece
A ko je to rekao i zašto?
LDLT

#632 Re: Masakar u Parizu

Post by LDLT »

area51 wrote:Imaš pravo jednom pogađati :D

Ako aludiraš na Ameriku..
Ne vidim kako bi porast nacionalizama u Europi njima koristio, to im je konkurencija.
area51

#633 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
luckylaka

#634 Re: Masakar u Parizu

Post by luckylaka »

Janjicar wrote:
Kao sto danas neko rece
Ma zao neduznih ljudi ali da bi svisnuo od zalosti vala ne bi a nebi se ni kacio sa onima koji to slave. Sve se vraca sve se placa. Mora dzavo doci po svoje
Mračajski proto

#635 Re: Masakar u Parizu

Post by Mračajski proto »

Apokalipsa je spas ovog društva. Sav javašluk 21. stoljeća mora nestati tim rasplinućem. Mislim na: radikale, fašiste, rasiste, zločince, elitu koja vodu nagradu ''Meša Selimović'', vođe klera i navijače FK Željezničar.
pirpa

#636 Re: Masakar u Parizu

Post by pirpa »

O'zone wrote:
Danas sam odmah govorio da mi ovo ne liči na posao ISIL ili talibana i al kaide jer ti ljudi neće pokrivati lice, neće praviti ostupnicu,auto za bijeg, njemu je cilj da pogine i bude šehid, da utjera strah u kosti "nevjernika".

Pored toga izjave svjedoka da govore tečni francuski bez dijalekta, kretanje, znali su tačno koga traže i te su i smaknuli (četvorica karikaturista), grupisanje pogodaka na policijskom vozilu sa kalašnjikovom koji je koliko ja znam poznat po recoil- odnosno trzanju...etc
Sve ukazuje da nisu obicni teroristi vec visoko obuceni profesionalci .
njihova akcija je trajala najvise 10 min. a nije ni toliko po izjavama svjedoka.

Samo ne bi volio da ih sluzbe ne nadzu i da ostane nerjesen slucaj jer kako svaki sat prolazi sve je teze i teze uci u trag pociniocima.
vaučer

#637 Re: Masakar u Parizu

Post by vaučer »

area51 wrote:
vaučer wrote:
area51 wrote:Od 9 milijardi potencijalnih likova za karikaturu karikaturisti se uhvatili Isusa,Muhameda,Bude... :roll:
Od milijardu načina da svojim životom unaprijede društvo i svijet oko sebe oni pobili mašinkama nevine ljude :roll:
Ma neopravdam druže sve ovo,nevini ljudi su pobijeni na pravdi boga.
Iznosim samo svoje mišljenje da su se ovi stravični događaji mogli izbjeći uz malo dobre volje.
Naravno,pod pretpostavkom da su ovo učinili muslimani
Ali,boga pitaj šta je po srijedi i ko sve stoji iza ovog.
Da bog da da ikad saznamo

Ako su ovo uradili muslimani to svakako nisu muslimani kakve ja poznajem cijeli život i nije pošteno ljepiti etiketu na sve muslimane zbog ovakvih dešavanja. Ali ovo nema opravdanje i to 'malo dobre volje' je ustvari 'malo saginjanja leđa pred dogmama'. Ne ide to tako - ne više, ne i ne. Ove i ovakve treba zgaziti u prašinu, da ni uspomena na njih ne ostane. Treba ih napadati onim što ih najviše boli - slobodom izražavanja, ljudskim pravima, obrazovanjem i držanjem vrijednosti koje krase civilizirani svijet.
pumica

#638 Re: Masakar u Parizu

Post by pumica »

Umalo popisivac wrote:
trcicu trceci wrote:Bojim se da je ovo uvod u opravdavanje operacija protiv islama, kao i ono u Americi prije vise od 10 godina. Samo je pitanje gdje rat, u Evropi gdje bi se cistili muslimani, ili opet na Bliskom Istoku, ovo drugo je vjerovatnije jer ce Evropa poceti sve vise da zatvara svoje granice.
Pa ja, kazem ja. Ovo je sve Mossad izorkestrirao. CIA izvrsila. Samo da se da halibi. Jah, tih krstasa.
area51

#639 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

LDLT wrote:
area51 wrote:Imaš pravo jednom pogađati :D

Ako aludiraš na Ameriku..
Ne vidim kako bi porast nacionalizama u Europi njima koristio, to im je konkurencija.
Ekonomski slaba evropa itekako je interes SAD ;-)
It_is_a_Leclerc

#640 Re: Masakar u Parizu

Post by It_is_a_Leclerc »

Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
don vito

#641 Re: Masakar u Parizu

Post by don vito »

Janjicar wrote:
Kao sto danas neko rece
Knjigu u sake, moze i arhivske dokumente na internetu pa ces saznati da su nakon genocida u Srebrenici i masakra na Markalama, na zahtjev Francuske i uz najvece ucesce Francuske, pokrenuti zracni udari na srpske snage sto je pomoglo da se u mjesec-dva totalno promijeni situacija na terenu, Armija BiH krece u ofanzivne operacije i zajedno sa HVO-om i HV-om slobodnu teritoriju prosiruje na 30 na 58 posto i osigurava duplo jace pregovaracke pozicije za Dayton.
Stjui

#642 Re: Masakar u Parizu

Post by Stjui »

Janjicar wrote: bravo shvatio si poentu, ovi ljudi definitivno imaju poremecen um. Da li svi muslimani imaju poremecen um ? To se nikako ne mogu sloziti a veliki broj forumasa upravo to potencira.
...te zaziva protjerivanje i konačni obračun sa evropskim muslimanima.forumašica,@cherry-cherry prednjači u malicioznim komentarima.
amiliana

#643 Re: Masakar u Parizu

Post by amiliana »

area51 wrote:Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
Da ali utice sve to na njih
LSD

#644 Re: Masakar u Parizu

Post by LSD »

belfy wrote:

ako cemo o medusobnom postovanju i uvazavanju, civilizacijskom ili bilo kojem petom i desetom onda mjeri istim arsinima. ako ti kazes da nije u redu da ni neko crta poslanika, a taj drugi kaze da nije u redu da ga ubijek zato - kako to mjeris? ko je u pravu?

:shock: :shock: auuuu kakav fail u razmišljanju i zaključivanju

ne nazivam je pravog vjernika muslimana bijesnim psom :!: jok to....vec onog zlikovca koji ubija druge, a sve "u ime vjere"...to nije musliman, niti ce kad biti
znamo svi šta determinira jednog vjernika, mislim bar bi trebao znati svaki prosjecno obrazovan covjek...a to sigurno nije postavljanje bombi i ubijanje nevinih širom svijeta.
area51

#645 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?
mefistofilis

#646 Re: Masakar u Parizu

Post by mefistofilis »

http://www.france24.com/en/livefeed/
stavljao je neko, ja samo ponavljam, valja pogledati
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#647 Re: Masakar u Parizu

Post by hrasno38 »

Hajvan wrote:
hrasno38 wrote:
Nije bilo Alije ali je isto tako bilo handzar-divizije koja je zajedno sa ustasama nista manji genocid ako ne i veci napravila od cetnika!!!!

koji si ti lažov!
Imas nekakvih problema sa istorijom/povijesti. Ko je napravio najveci genocid u WW2 poslije svaba. Ciji je bio koncetracioni logor Jasenovac i ko je u njemu ubijao. USTASE. Ko je bio skupa sa ustasama. SS HANDZAR-DIVIZIJA!! kako je nastala handzar-divizija? Kao odgovor muslimana na cetnicke zlocine u BiH. Za sve ostalo sto te interesuje imas google i kad pronadjes kapu sa mrtvackom glavom i njemackim orlom to je to....samo citaj.
neMir

#648 Re: Masakar u Parizu

Post by neMir »

Image

Image
area51

#649 Re: Masakar u Parizu

Post by area51 »

amiliana wrote:
area51 wrote:Moje je lično mišljenje da muslimani nemaju veze sa ovim današnjim napadom
Da ali utice sve to na njih
Može malo jasnije ?
Mračajski proto

#650 Re: Masakar u Parizu

Post by Mračajski proto »

area51 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ma kakvo žaljenje, šta vam je. Mi ovdje govorimo o jednom društvenom problemu. Danas su pobili ljude čiji im se crteži ne sviđaju, sutra će doći po one koji nisu odjeveni po njihovom ukusu, prekosutra po one koji ne znaju fatihu...
A otkud ti znaš da su to baš bili "muslimanski ekstremisti" ?
Ne shvaćaj ga ozbiljno. On voli talambasati.
Locked