Nije bila dovoljno blizu da kuha kafe odabranimarazonoda wrote:pumica wrote:Kad god ima priliku, Fahro ne propusti da kaze kako zaposljava ljude, ne propusta da druge politicare (i ne samo politicare) blati na sve moguce nacine isticuci sebe, svoje vele-sposobnosti i svoje tornjeve. Gazi-graditelj![]()
Sve sto ima, dala mu je SDA. SDA mu je i tornjeve sagradila. SDA mu je i novinu dala. Da mu nije bilo SDA i sad bi imao jednu polupraznu kesicu i svoju frizerku.
Lazno se predstavlja kao spasioc Bosnjaka i ove drzave ... viziJonar.
Za lazove, licemjere i zlobnike je pozeljno da propadaju. Druga bolja varijanta je da dodju tobe ... pa bujrum.
Zasto TI nisi to POSTIGLA, ILI, cace,cele, mace itd, zastoTI ( @pumice) nisi taj --graditelj-- nego si ''mish'' koji tipka i pametuje.
92 ' god si vjerovatno i TI BILA u Sarajevu-----dakle istu sansu si imala kao i Fahro .
Ko si ti , sta si postigla u zivotu. mozes i sliku priloziti ako ti se da :roza:
Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
-
smjesko071
#626 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
- mirzadelibasic
#627 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT

Da se ne zaboravi...
- pumica
#628 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Drzavne tajne (Semir Halilovic):
Plan "reformskih snaga" je sljedeći: izazvati haos u Federaciji BiH, iskoristiti siromaštvo i užasan položaj svih obespravljenih, pokušati malo potpaliti koju zgradu (već je to uhodan scenarij) i onda kao "spasilački potez" dovesti na čelo Vijeća ministara BiH Fahru Radončića koji bi se odatle trebao izvući iz dugova te obezbijediti kampanju i siguran prolaz za člana Predsjedništva BiH na izborima 2018.godine. Nemoj da iko od nas traži da ovo podržimo jer je to protiv Bosne...
Rušiti jednu duhovnu fukaru a dovoditi drugu, rušiti jednog oligarha a dovoditi drugog, razbijati jednu mafiju, a dovoditi drugu, sjeći jednog bezdušnika a dovoditi drugog, zalagati se za rasvjetljavanje ubistava a onda dovoditi one koji vrše selekciju šta im odgovara da se procesuira a šta ne - nije pravedno ni dobro. Istini za volju ni Izetbegović ni Radončić nisu dobri za BiH. Obojica su dio nesreće koja je ovu zemlju zadesila iz iste one kese iz koje su i nastali i koja im je postala mala jer im je oduvijek, još dok su bili kabinetski miševi, pohlepa i želja sa vlašću bila važnija od bilo kakve vrijednosti u životu.
-
razonoda
#629 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
@pumica tvrdi
Dakle, Avaz i Fahro pisu same LAZI.
Klevecu i lazu.
AVAZ -PISE
PRIČE IZ SREBRENICE Držim zaklanu glavu sina Muje, a koljač na mene viče: „Pušćaj tu glavu“..
Munib Muminović, otac četvorice ubijenih sinova, od žalosti se objesio u džamiji
Zadnji vapaj srebreničkog Lorke
---
Za razliku od mnogih drugih, "Avaz" je svu dobit investirao isključivo u BiH
Više od 385.000 lojalnih fanova na fb
Novine se plasiraju na više od 6.000 prodajnih mjesta u BiH
itd .
"AVAZOV" SPECIJAL NA KIOSCIMA Pamtimo Srebrenicu radi budućih generacija! - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/186299/avazov ... 0w5NI.dpuf
Klevecu i lazu.
AVAZ -PISE
PRIČE IZ SREBRENICE Držim zaklanu glavu sina Muje, a koljač na mene viče: „Pušćaj tu glavu“..
Munib Muminović, otac četvorice ubijenih sinova, od žalosti se objesio u džamiji
---
itd .
"AVAZOV" SPECIJAL NA KIOSCIMA Pamtimo Srebrenicu radi budućih generacija! - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/186299/avazov ... 0w5NI.dpuf
-
Innovation
#630 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Ovo ti je bilo bez veze.razonoda wrote:@pumica tvrdi
Klevecu i lazu.
AVAZ -PISE
Veoma ruzno .
-
razonoda
#631 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Innovation wrote:Ovo ti je bilo bez veze.razonoda wrote:@pumica tvrdi
Klevecu i lazu.
AVAZ -PISE
Veoma ruzno .
- pumica
#632 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Jad i cemer.razonoda wrote:@pumica tvrdi![]()
Klevecu i lazu.
AVAZ -PISE
---
itd .
Sta reci ... za Fahru je predizborna kampanja u toku.
A ne daj Boze da mu se npr neka od majki Srebrenice nesto zamjeri ... malo ko moze namastati sta bi se pisalo po Avazu.
- sledge
#633 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Pa ovaj Avaz na čelu sa Radončićem je toliko bolestan da ja to ne vjerujem!
Nisam do sad komentarisao avaz sve mislim ma nisu loši, ne mogu biti...
Ali otvorim portal i 9 od 10 vijesti je o Vučiću, ostale o Bakiru! Pa kurir im nije ravan, fakat ne znam kako za svoje političke ciljeve i po mrtvima mogu gaziti smradovi!
Nisam do sad komentarisao avaz sve mislim ma nisu loši, ne mogu biti...
Ali otvorim portal i 9 od 10 vijesti je o Vučiću, ostale o Bakiru! Pa kurir im nije ravan, fakat ne znam kako za svoje političke ciljeve i po mrtvima mogu gaziti smradovi!
-
Innovation
#634 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Izetbegović tvrdi da nije ni vidio Vučića u Potočarima, a sjedio je pet metara od njega!? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187107/izetbe ... VSLLy.dpuf
http://www.avaz.ba/clanak/187124/vucic- ... sa-dodikomVučić se sutra sastaje sa Dodikom
- Jolpaz
#635 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
a EkOOnOOmija ? 
-
Innovation
-
razonoda
#637 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kako god hocete --ovaj covjek ima smisla za salu.
Da je Bakir --voljan ili da da mu se da---sa istim bi see moglo doci do dogovora.
https://youtu.be/wE7mGcCbVvQ
-
Drvenija87
#639 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Koliko sam primjetila,bosnjacki mediji poturaju jedni drugima klipove,optuzuju se i prepucavaju,umjesto da rade na jedinstvu i da govore u jedno ime .
Avaz nazalost u tome prednjaci.
-
razonoda
#640 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
FOTOŽURNAL Relikvija koju svaki Bošnjak treba čuvati i iščitavati! - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187402/fotozu ... 2y5Lp.dpufDrvenija87 wrote:Koliko sam primjetila,bosnjacki mediji poturaju jedni drugima klipove,optuzuju se i prepucavaju,umjesto da rade na jedinstvu i da govore u jedno ime .
-
Drvenija87
#641 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Na naslovnim stranicama Avaza vise se vide Vucic i Dodik ,nego Srebrenica.razonoda wrote:FOTOŽURNAL Relikvija koju svaki Bošnjak treba čuvati i iščitavati! - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/187402/fotozu ... 2y5Lp.dpufDrvenija87 wrote:Koliko sam primjetila,bosnjacki mediji poturaju jedni drugima klipove,optuzuju se i prepucavaju,umjesto da rade na jedinstvu i da govore u jedno ime .
Oplakuju danima Seseljevog decka iz Cipuljica zbog onog incidenta u Potocarima.
-
eifel
#642 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
NATEZANJE KONOPCA Radončića čeka fotelja premijera?
16.07.2015. u 17:04
Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) i nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH, čeka mjesto novog premijera FBiH ukoliko SBB podrži grupaciju stranaka opozicije u želji da formiraju novu parlamentarnu većinu u Federaciji, ali bez SDA!
Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost (SBB) i nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH, čeka mjesto novog premijera FBiH ukoliko SBB podrži grupaciju stranaka opozicije u želji da formiraju novu parlamentarnu većinu u Federaciji, ali bez SDA!
Informacija je "Nezavisnim" potvrđena iz izvora bliskih DF-u i SDP-u, partijama koje su juče u Domu naroda Parlamenta FBiH, upravo uz podršku SBB-a, pokrenule inicijativu za izglasavanje nepovjerenje Vladi Fadila Novalića (SDA). Naime, kriza koja se u FBiH produbila izlaskom DF-a iz većine u međuvremenu je prerasla u svojevrsnu političku, ali i društvenu agoniju o kojoj se zbog poznatih događaja (hapšenje Nasera Orića, napad na Aleksandra Vučića u Potočarima) gotovo više i ne priča.
Stoga se mogu čuti mišljenja da aktuelnoj koaliciji koja tvori federalnu vlast (SDA - HDZ) ova "paravan-situacija" upravo i odgovora, jer ne mogu riješiti problem podrške u parlamentu, budući da nemaju većinu.
Reuf Bajrović, sada već bivši ministar energetike FBiH i jedan od ključnih ljudi DF-a, ističe da se na glasanju u Domu narodu vidjelo pravo stanje stvari.
"SDA neće sama napustiti vlast, jer im je ona bitnija od svega. Smatramo da su smjene Novalića, ali i Denisa Zvizdića (predsjedavajući Vijeća ministara) patriotska dužnost. Zato zdušno podržavamo inicijativu za smjenu Vlade", ističe on.
Gotovo identičan stav iznosi i Miro Lazović, član Predsjedništva SDP-a.
"Činjenica je da sadašnja vlast više imitira vlast nego što to ona jeste, i u tom kontekstu jako je važno da DF, SDP, SBB i druge stranke budu na nivou političke odgovornosti i pokušaju formirati stabilnu većinu", kaže Lazović.
U ovom trenutku, ove tri partije (DF, SDP i SBB) u Predstavničkom domu Parlamenta BiH imaju 42 mandata, plus jedan Naše stranke, ukupno 43 od potrebnih 50 za formiranje većine. Kada i ako inicijativa bude u proceduri, HDZ BiH će očito morati odlučiti: hoće li u novu, komotnu vlast sa svojih 12 mandata, ili će u opoziciju sa SDA, zbog čega bi ove tri partije morale da potraže podršku barem dvije od tri "manje" stranke, HDZ 1990 (četiri mandata), SBiH (tri) i BPS-a (četiri).
"Mi mislimo i već smo ranije rekli da, ako ova parlamentarna većina ne funkcionira - mora se tražiti nova. To je zasad dovoljno", poručuje Nikola Lovrinović, član Predsjedništva HDZ BiH, ostavivši na ovaj način otvorenom mogućnost priključenja Čovićeve stranke novoj grupaciji partija.
Da nova inicijativa ima i te kakvu političku podlogu i relevantnost, potvrđuje i raspoloženje u SBiH i "devedesetki".
Amer Jerlagić, lider SBiH, kaže da su oni spremni na dijalog, dok Martin Raguž, lider "devedesetke", odgovara da je njihov stav odranije poznat.
"Mi se ad hok nećemo odrediti, ali smo tu da budemo dio rješenja, a ne dio problema. Međutim, situacija u FBiH uopće nije jedostavna i treba izbjeći dalju i dublju agoniju", zaključuje Raguž.
Na sve ovo iz SDA odgovaraju "kako nije vrijeme za politička previranja".
"FBiH će dobiti stabilnu Vladu i krenućemo u reforme. Vlada SDA će pronaći rješenje za novu većinu", smatra Amir Zukić, generalni sekretar SDA.
"Nezavisne" su juče pokušale stupiti u kontakt sa Radončićem, ali on nije odgovarao na naše pozive. U SBB-u, pak, nisu imali nikakav komentar na ovu mogućnost, što nesumnjivo implicira da u ovoj partiji prave kalkulacije, očito svjesni težine svojih 16 ruku u federalnom parlamentu.
Podrška u Domu naroda
Više od 25 delegata u Domu naroda Parlamenta FBiH pokrenulo je juče inicijativu izglasavanje nepovjerenja Vladi FBiH, a predsjedavajuća Doma Lidija Bradara (HDZ) u roku od 30 dana treba da zakaže vanrednu sjednicu o toj temi. Inicijativu je, inače, predložio SDP, a podržali su je delegati DF-a, SBB-a i Naše stranke.
Novalić je izjavio "da nema mjesta ovoj proceduri", "ali neka se ona provede". On je istakao da je problem u Federaciji BiH "izvan Vlade i da su ovu vladu izabrala oba federalna doma".
The Bosnia Times
-
Innovation
-
smjesko071
#644 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Radnici firme "Urban Alpinism" započeli su danas pranje fasade "Avaz Twist Towera", najviše zgrade u regionu.
Alpinisti se spuštaju na konopcima, a danas rade najvisočiju tačku od 36. do 32. sprata. Planirano je da dva radnika "Urban Alpinisma" u Sarajevu ostanu 15 dana, koliko će trajati čišćenje fasade "Avaz Twist Towera", simbola glavnog bh. grada te najviše i jedne od najljepših zgrada na Balkanu.
Ovo je drugi put da modernu staklenu fasadu peru alpinisti. Do sada je to rađeno iz specijalne korpe koja je spuštana niz fasadu.
Inače, najljepšu zgradu na Balkanu - "Avaz Twist Tower" mjesečno posjećuju desetine hiljada turistra iz svih krajeva svijeta. Ta činjenica ovu građevinu uvrštava među najposjećenije u Sarajevu.
Posjetioce impresionira savršenim skladom i arhitekturom. "Avaz Twist Tower" jedna je od najspektakularnijih građevina u Evropi, što svojim perfektnim izgledom i visinom oko 175 metara i dokazuje.
Unutrašnjost zgrade je svojevrsna atrakcija, a posjeta impozantnom vidikovcu na visini od 150 metara prava je avantura. "Avaz Twist Tower" uvršten je među deset najljepših građevina na svijetu, prema izboru posebne komisije kompanije "Schuco", ne samo da potvrđuje nego i garantira njegovu veličanstvenost.
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/189758/alpini ... DP4fq.dpuf
-
smjesko071
#645 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
ovakva bi nam drzava bila, da fahro vladasmjesko071 wrote:Radnici firme "Urban Alpinism" započeli su danas pranje fasade "Avaz Twist Towera", najviše zgrade u regionu.
Alpinisti se spuštaju na konopcima, a danas rade najvisočiju tačku od 36. do 32. sprata. Planirano je da dva radnika "Urban Alpinisma" u Sarajevu ostanu 15 dana, koliko će trajati čišćenje fasade "Avaz Twist Towera", simbola glavnog bh. grada te najviše i jedne od najljepših zgrada na Balkanu.
Ovo je drugi put da modernu staklenu fasadu peru alpinisti. Do sada je to rađeno iz specijalne korpe koja je spuštana niz fasadu.
Inače, najljepšu zgradu na Balkanu - "Avaz Twist Tower" mjesečno posjećuju desetine hiljada turistra iz svih krajeva svijeta. Ta činjenica ovu građevinu uvrštava među najposjećenije u Sarajevu.
Posjetioce impresionira savršenim skladom i arhitekturom. "Avaz Twist Tower" jedna je od najspektakularnijih građevina u Evropi, što svojim perfektnim izgledom i visinom oko 175 metara i dokazuje.
Unutrašnjost zgrade je svojevrsna atrakcija, a posjeta impozantnom vidikovcu na visini od 150 metara prava je avantura. "Avaz Twist Tower" uvršten je među deset najljepših građevina na svijetu, prema izboru posebne komisije kompanije "Schuco", ne samo da potvrđuje nego i garantira njegovu veličanstvenost.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#646 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
džeš glasat za bivšeg SDA kepeca kojeg ne razumiš ni kad prića 
- Jolpaz
#647 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Kazu da im je toliko dobro da nece da sidju sa zgradesmjesko071 wrote:ovakva bi nam drzava bila, da fahro vladasmjesko071 wrote:Radnici firme "Urban Alpinism" započeli su danas pranje fasade "Avaz Twist Towera", najviše zgrade u regionu.
- pumica
#648 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Drzavne tajne - Semir Halilovic:
"Ja sam, Fahro, sve ono što ti nikada nećeš biti. I ne samo to - već i ono što ti nikada nećeš razumijeti. Ono za šta ja poturam glavu, ti bacaš pod noge, ono za šta se ja borim - ti s tim trguješ, ono zbog čega ja stradam - ti se tome smijuljiš, ono s čime se ja ponosim - tebi služi za medijsko i političko potkusurivanje, mizerisanje... Džabe i potpuno bespotrebno angažuješ svoje pse da me vrijeđaju po ovom i onom osnovu - ja itekako dobro znam šta je moj cilj, i od njega nisam odustao ni za jotu. Za razliku od tebe koji svake sedmice imaš "novi cilj", svakog mjeseca "novog prijatelja", svakih pola godine "novog koalicionog partnera", svakih dvije - tri godine novu domovinu.
Uđi u vlast koju želiš jer tebi vlast znači sloboda. Ja jurim pravdu s kojom ti trguješ i mizerno je vrijeđaš. Napose - ti si uvijek dio i vlasti i mafije jer i vlast i tvoja izdaja su ti izgradili avazove, tornjeve, džipove, brodove i sve ostale statusne simbole koji ti eto nisu pomogli da postaneš bolji čovjek, da se riješiš kompleksa i prestaneš biti brutalna bagra koja trguje sa najosjetljivjim ljudskim osjećanjima i potrebama, zarad svog najmizernijeg šićara.
Sretan ti ulazak u vlast, i ja zaista navijam da ti tamo uđeš jer kada vas pogledam - nekako pripadate jedni uz druge. Zaista tamo pripadaš jer ti si jedan od onih tvojih "kolega" koji već odavno trebaju biti u zatvoru. Otud vi i lako formirate koalicije jer spašavate uplašene zadnjice koje su prepune prokletog i otetog novca. Sada ste svi skupa na vlasti, a jednom će biti i drugačije. Od tebe i tvojih kolega su gori jedino oni što vam vjeruju i glasaju za vas a oni, jadni, da su šta znali ne bi im vi ni bili reprezenti. Dakle, Srbofile - sretno, valjda spaseš zadnjicu od zatvora na neko vrijeme kao i tvoje kolege."
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 3247085046
-
bumerangss
#649 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
Zna li iko kada ce SBB isplatiti dnevnice svojim posmatracima?
evo skoro godina prosla
pa nije valjda radoncic toliki kokuz 
- Danguba
#650 Re: Dnevni Avaz-SBB-Fahrudin Radoncic ALL ABOUT
lesinar u akciji.