_BataZiv_0809 wrote:SaraFina wrote:
Pa jesam ja kriva ili mozda moj narod što HDZ vodi takvu politiku?
A što je dijelu hrvatskog naroda pojam legitimiteta Dragan Covic?
Meni Bakir Izetbegović nije recimo pojam legitimiteta nisam glasala za njega.
Dovoljno sam i kritična kad je taj čovjek i njegova stranka u pitanju a bogami i ostale sa probosanskim predznakom.
Evo što bi Komsi da onako da SVE HR pozicije?
Ja bi trgovala s tim

Nisi kriva, ali ako ista "donosi korist" tvom narodu, ne vidim cemu zgrazanje.
Hrvatski narod skoro plebscitarno daje podrsku HDZ-u. Jbg treba nekad uzeti rezultate izbora u sake, a ne vazda valjati istu pricu "sta ce ba on, do juce se cirilicom potpisivao, Jugosloven".
Tako je to kod malih (brojcano) naroda. Pluralizam izostaje. Ne trebas ici daleko, pogledaj u RS, jesu li svi Bonjaci ujedinjeni pod "Domovinu"? Jesu.
Zasto? Zato sto ih je malo i strah ih je rasipanja glasova, koji znaci gubljenje pozicija.
To u konacnici dodje da je personifikacija Bosnjaka u RS ona spodoba Salkic koji je poznat po tome sto je izjavio da su ubojice zrtava medjukomsijskog obracuna u Prijedoru Srbi, a ispostavilo se da su svi Bosnjaci.
I poznat je sto bi mater rodjenu prodao samo da obnasa neku funkciju u RS.
Zvuci poznato?
Nije istina da su sve probosanske stranke ujedinjene u domovinu.
Googlaj koja nije
Ja razumijem zašto se Hrvati kao najmalobrojniji narod okupljaju oko HDZ-a. Ali ti ne razumiješ očigledno da taj HDZ vodi pogubnu politiku kad je interes tog naroda u pitanju.
Je li Dragan Covic zbrisao svu oporbu proglašavajući je izdajnicima i sarajevskim podguznim muhama? Jeste.
Čak i jednu devedesetku.
Činjenica stoji da je HDZ oduvijek potkradao bukvalno HDZ 1990 i to od lokalnih i entitetskih razina vlasti pa nadalje.
A provlacila se priča o nekom partnerstvu i HNS-u kao hrvatskom zakonodavnom tijelu.
Ako smo ja i ti partneri pa i u običnom poslu normalno je da dijelimo Kapital srazmjerno ulozenim srestvima.
Ali druze ako ti ulaziš u mojih recimo i dodatno 35% a prigrabio si već svojih 65% onda to više nije partnerstvo. Nego iskorištavanje ..
Upravo tako je Dragan Covic gledao to partnerstvo sa devedesetkom dok je Bozo Ljubić bio na čelu stranke.
Činjenica stoji da je HDZ uvijek priskrbio veći broj glasova i normalno da ima veći udio u vlasti ali dio " kolača " trebalo je ostaviti i devedesetki.
Partnerski. Pa i dodatno ustupke napraviti.
Jer da je Čoviću do jedinstva HR naroda a ne do toga da bude ispostava SNSD-a u Hercegovini on bi to i uradio.
Medjutim nije. Čović je egomanijak.
Što se Salkica tiče puna podrška svima koji ugrabe bilo kakve pozicije u RS.
Bez obzira na prošlost i političku podlogu.
Samo neka rade u interesu povratnika.