a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
-
bull21
#626 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Bingo išćero Bajru nakon nekoliko žalbi da prodaju loše meso. Bingo 
-
StupskaBitanga
#627 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
gdje u kojem objektu?
i koja je sad tu mesnica
i koja je sad tu mesnica
- matsuda
#628 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
the_stick wrote:kako radim u blizini vjecne vatre, konzum u bbi mi je najcesca stanica za neke sitne kupovine poslije posla... u zadnje vrijeme sam pokusao dati sansu amku, koji ima 2 radnje u titovoj (kod centralne banke i kod bbi), ali sam svaki put razocarao... opskrbljenost 0 bodova... svaki put kad sam usao, od 4 artikla koja su mi trebala, 2 nemaju... ne pricamo ni o kakvim posebnim artiklima nego o svakodnevnici - vocne kase za bebe, hljeb ili bilo kakvo pecivo u 5 poslije podne, itd... uglavnom, da ne bih kupovao 2 artikla tamo, 2 ovamo, na kraju svaki put nerado zavrsim u konzumu, ali bar nadjem ono sto mi treba... nije 100% vezano za temu, ali cisto da podijelim frustraciju...
Ako ti nije daleko, moj savjet ti je da se prosetas do Hose, prekoputa trznice. Dobra opskrbljenost i razumne cijene.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#629 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Konzum u Lozionickoj primjetno manje prometan. Mracan, 'sterilan'. Unistise onakav hipermarket...
-
StupskaBitanga
#630 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
sve je na prodaju
Todorić prodaje Mercatorovu pekarnicu u Grosuplju
Autor/izvor: SEEbiz
Datum objave: 23.10.2014. - 20:26:09
LJUBLJANA - Pekarna Grosuplje mogla bi, čini se, biti prva tvrtka iz portfelja Mercator grupe koju će Agrokor Ivice Todorića ponuditi na prodaju nakon što je ovih dana zapečatio vlasništvo nad 88,1 posto udjela u novoj akviziciji.
Ta pekarnica na dan proizvede oko 40 tisuća kilograma krušnih proizvoda, a zapošljava 190 radnika.
Mercator je kruh i peciva iz Grosuplja prodavao u svim trgovačkim objektima u Hrvatskoj.
Prema pisanju slovenskih medija, Todorić je prošloga tjedna potencijalnim investitorima odaslao poziv za iskazivanje interesa ne samo za Pekarnu Grosuplje nego i za ostalu imovinu iz portfelja Mercatora koja se ne uklapa u osnovni biznis njegova koncerna. Slovenski mediji spekuliraju kako bi Pekarnu Grosuplje mogla preuzeti po djelatnosti srodna kompanija, ljubljansko Žito. Ključni argument je nedavna izjava Janeza Bojca, predsjednika Uprave Žita, kako su zainteresirani za tu pekarnicu ako bude ponuđena na prodaju te da su financijski dovoljno moćni za tu akviziciju.
Na listi tvrtki koje bi također mogle ići u prodaju bit će vjerojatno i Modiana, koja se bavi maloprodajom brendirane muške i ženske odjeće, kao i za Interšport, na čijim je policama sportska oprema.
seebiz.eu
- homega
#631 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
A Bajra ima vrhunsko mesobull21 wrote:Bingo išćero Bajru nakon nekoliko žalbi da prodaju loše meso. Bingo
- OldMayor
#632 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
?homega wrote:A Bajra ima vrhunsko mesobull21 wrote:Bingo išćero Bajru nakon nekoliko žalbi da prodaju loše meso. Bingo
Eee da znas sta ne znas.
Kakvo crno vrhunsko, al nisu ni ostali nista bolji.
-
StupskaBitanga
#633 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
a gdje je Bajra istjerana iz kojeg marketa
-
the_stick
#634 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
a sta to trebamo znati, a ne znamo? ja kupujem svjeze meso u bajri i sasvim sam zadovoljan...OldMayor wrote: ?
Eee da znas sta ne znas.
drug mi je radio u bajri i pitao sam ga za meso... kaze da sa njihovim svjezim mesom nema nikakvih zavrzlama - svjeze zaklano u njihovim klaonicama (dio domacih, dio uvezenih goveda jer valjda BiH nema dovoljno goveda da zadovolji vlastitu potrebu za mesom)... sto se tice preradjevima, tu vec ima svega, ali volio bih da me neko uputi na bilo kakvu preradjevinu u kojoj nema svega...
-
the_stick
#635 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
nije mi daleko, ali mi nije bas ni isput da bih isao kada mi trebaju 2-3 artikla... u svakom slucaju, hvala za savjet..matsuda wrote:the_stick wrote:kako radim u blizini vjecne vatre, konzum u bbi mi je najcesca stanica za neke sitne kupovine poslije posla... u zadnje vrijeme sam pokusao dati sansu amku, koji ima 2 radnje u titovoj (kod centralne banke i kod bbi), ali sam svaki put razocarao... opskrbljenost 0 bodova... svaki put kad sam usao, od 4 artikla koja su mi trebala, 2 nemaju... ne pricamo ni o kakvim posebnim artiklima nego o svakodnevnici - vocne kase za bebe, hljeb ili bilo kakvo pecivo u 5 poslije podne, itd... uglavnom, da ne bih kupovao 2 artikla tamo, 2 ovamo, na kraju svaki put nerado zavrsim u konzumu, ali bar nadjem ono sto mi treba... nije 100% vezano za temu, ali cisto da podijelim frustraciju...
Ako ti nije daleko, moj savjet ti je da se prosetas do Hose, prekoputa trznice. Dobra opskrbljenost i razumne cijene.
- OldMayor
#636 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Ma ja mozda 5% domacih.the_stick wrote:a sta to trebamo znati, a ne znamo? ja kupujem svjeze meso u bajri i sasvim sam zadovoljan...OldMayor wrote: ?
Eee da znas sta ne znas.
drug mi je radio u bajri i pitao sam ga za meso... kaze da sa njihovim svjezim mesom nema nikakvih zavrzlama - svjeze zaklano u njihovim klaonicama (dio domacih, dio uvezenih goveda jer valjda BiH nema dovoljno goveda da zadovolji vlastitu potrebu za mesom)... sto se tice preradjevima, tu vec ima svega, ali volio bih da me neko uputi na bilo kakvu preradjevinu u kojoj nema svega...
Sta ti je bolan, sigurno 90% tog mesa je iz uvoza. Zasto? Zato sto je jeftino i veca je zarada. Zasto bi on uzgajao i klao domace, jebavao se i zaradio mozda neku sicu na kili, kad moze izbjeci i stale, radnike, ispasu i sve i nabaviti meso i plus jos zaraditi troduplo vise nego da ima svoja goveda.
-
the_stick
#637 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
koliko znam, svoja goveda ni ne tvrdi da ima... ne predstavlja se kao stocar, nego mesar... ali da ima vlastite klaonice, ima... koji procenat goveda uvozi, a koji kupuje od domacih stocara - ne znam... ja samo kazem sta sam cuo od osobe koja je tamo radila vise od godinu dana... znaci osoba radila kod bajre u centrali, ne u nekoj od mesnica... ako su mene slagali, i ja tebe lazem...
s obzirom da je meso brzo kvarljiva roba, malo mi djeluje nelogicna teza da uvozi meso koje je ranije negdje zaklano... jedina bi opcija bila da je meso u medjuvremenu bilo zamrznuto, a to bi itekako bilo vidljivo... ima sigurno preko godina dana kako kod bajre kupujem svjeze meso i uvijek je bilo svjeze i kvalitetno... opet kazem, pricam o svjezem mesu... sto se preradjevina tice tu su vec sve opcije otvorene...
s obzirom da je meso brzo kvarljiva roba, malo mi djeluje nelogicna teza da uvozi meso koje je ranije negdje zaklano... jedina bi opcija bila da je meso u medjuvremenu bilo zamrznuto, a to bi itekako bilo vidljivo... ima sigurno preko godina dana kako kod bajre kupujem svjeze meso i uvijek je bilo svjeze i kvalitetno... opet kazem, pricam o svjezem mesu... sto se preradjevina tice tu su vec sve opcije otvorene...
- homega
#638 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Bajra ima svoje klaonice, uvozi živu stoku svojim kamionima. Uvozi i zamrznuto meso iz Njemačke i Poljske, strogo kontrolirano i kvalitetno. Ovako rade svi klaoničari u BiH.OldMayor wrote:Sta ti je bolan, sigurno 90% tog mesa je iz uvoza. Zasto? Zato sto je jeftino i veca je zarada. Zasto bi on uzgajao i klao domace, jebavao se i zaradio mozda neku sicu na kili, kad moze izbjeci i stale, radnike, ispasu i sve i nabaviti meso i plus jos zaraditi troduplo vise nego da ima svoja goveda.
Tvoje pisanje pokazuje neznanje i jeftino podmetanje neistinitih informacija o Bajrinom mesu.
-
the_stick
#639 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Upravo iz binga na ciglanama... meni nezapamcena guzva u tom objektu... bukvalno se jedva mimoilazi sa ljudima... kad sam zavrsio, predjem preko puta u konzum po neke artikle - u konzumu nikoga... dvije prodavacice nesto slazu, skoro da su izgledale iznenadjene da je neko usao...
- P308
#640 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Onaj bingo na ciglanama je njihov jedini normalan objekat u Sarajevu, samo je nazalost mal.the_stick wrote:Upravo iz binga na ciglanama... meni nezapamcena guzva u tom objektu... bukvalno se jedva mimoilazi sa ljudima... kad sam zavrsio, predjem preko puta u konzum po neke artikle - u konzumu nikoga... dvije prodavacice nesto slazu, skoro da su izgledale iznenadjene da je neko usao...
-
StupskaBitanga
#641 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Lora je to super zamislila a bingo nastavio
Podržavam i širenje maloprodaje klasa i u drugim gradovima bih mimo Sarajeva
Podržavam i širenje maloprodaje klasa i u drugim gradovima bih mimo Sarajeva
-
L u c i f e r
#642 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Juče u Ložioničkoj nema mjesta za parking, nenormalna gužva...
- Banksy
#643 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Klaustrofobično malen i natrpan, jedva prohodan, izbor vrlo osrednji, hvala. Obišla sam još par njihovih objekata u gradu, vrlo loše. Penny u Velešićima je puno bolji.P308 wrote:Onaj bingo na ciglanama je njihov jedini normalan objekat u Sarajevu, samo je nazalost mal.the_stick wrote:Upravo iz binga na ciglanama... meni nezapamcena guzva u tom objektu... bukvalno se jedva mimoilazi sa ljudima... kad sam zavrsio, predjem preko puta u konzum po neke artikle - u konzumu nikoga... dvije prodavacice nesto slazu, skoro da su izgledale iznenadjene da je neko usao...
Koji je (prostorom) najveći Bingo u gradu?
edit:Ovo je bila odlična prilika za domaće lance da se nametnu kvalitetom ponude i cijenama, ali čini se da su zakazali. Vjerujem da će se kupci sve više vraćati Konzumu u Ložioničkoj.
-
StupskaBitanga
#644 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Bingo ima super kafic na ciglanama
-
rizibizi
#645 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Kakvo crno vracanje u Lozionicku, samo totalna hablecina moze tamo ici u nabavku. Za dobre i kvalitetne proizvode ne zalim, ali kad vidim da je taj isti proizvod od pola do 1,5 mozda u nekim slucajevima i 2 KM jeftiniji u Bingu onda jebo lud zbunjenog ne zelim da me neko vuce za usi i nos. Dovoljno je da od recimo 6-7 puta sedmicno koliko udjem u bivsi Merkator "uzlazne" pokretne stepenice ne rade. Ovo se garantovano nikad ali nikad nije desilo u Merkatoru i ako nisu radile to je bilo vrlo kratko, cini mi se da sada vec danima nisu u funkciji. Merkator jeste mozda bio nesto skuplji od ostatka svijeta, ali su barem meni imali opravdan razlog, stvar izbora, a ovi su skuplji i od Merkatora jer to tako treba a ne nude nista posebno. Taman da su sve sisate tete na kasama razlika u cijeni u odnosu na konkurenciju je neopravdana. Kako trenutno stvari stoje Bingo majka, samo im u Sarajevu fali jedan pravi objekat kao sto je onaj u Brezi ili Hadzicima i rjesili su sve nase probleme. Bingo na Ciglanama je premali, dvoja kolica na citav objekat (fizicki nema mjesta da kupci koriste vise kolica), ponuda je OK za svakodnevne potrebe i ako ne trazim nesto posebno, ali mi nisu za fasunge, onaj u C fazi je veci ali isto da je u Bermudskom trouglu, ne znas jel gori narod koji se tamo vrti ili nezainteresovani radnici. U Penny na Velesicima nisam isao, kazu da imaju pravo dobru i povoljnu svjezu piletinu
ali mi nikako nije usput.
- problemnatravunu
#646 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Jos dok se vidi sta ce biti sa famoznim PIKA bodovima (zasada su jos tu do januara), e onda ce se vidjeti kakva je buduca strategija mocnog Konzuma, čime to misle ubijediti ljude da idu bas k njima ostaviti pare, a ne negdje drugdje!
Jer ipak ima kakve takve alternative, jos uvijek!
Opet, kad vidim nase vlastodrsce, ne bi me cudilo da aminuju jos veci monopol (bilo koga), ako se oni u to dobro ugrade!
Jer ipak ima kakve takve alternative, jos uvijek!
Opet, kad vidim nase vlastodrsce, ne bi me cudilo da aminuju jos veci monopol (bilo koga), ako se oni u to dobro ugrade!
- ultima_palabra
#647 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Šta mi je ta PIKA uzela minuta života, nek je baš ukidaju 
-
murof
#648 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Banksy wrote:Klaustrofobično malen i natrpan, jedva prohodan, izbor vrlo osrednji, hvala. Obišla sam još par njihovih objekata u gradu, vrlo loše. Penny u Velešićima je puno bolji.P308 wrote:Onaj bingo na ciglanama je njihov jedini normalan objekat u Sarajevu, samo je nazalost mal.the_stick wrote:Upravo iz binga na ciglanama... meni nezapamcena guzva u tom objektu... bukvalno se jedva mimoilazi sa ljudima... kad sam zavrsio, predjem preko puta u konzum po neke artikle - u konzumu nikoga... dvije prodavacice nesto slazu, skoro da su izgledale iznenadjene da je neko usao...
Koji je (prostorom) najveći Bingo u gradu?
edit:Ovo je bila odlična prilika za domaće lance da se nametnu kvalitetom ponude i cijenama, ali čini se da su zakazali. Vjerujem da će se kupci sve više vraćati Konzumu u Ložioničkoj.
Koliko ja znam, najveći Bingo u SA je na Stupu u Tibrinim zgradama. Onako odokativno mislim da je 2-3 puta veći od Binga na Alipašinom. Mi smo nekako išli vikendom u nabavku i čak nije bilo problema ni za parking. A snabdjevenost je zaista dobra, samo klasično su loši u voću/povrću i pecivima (imaju standardne štruce hljeba)...
- Banksy
#649 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Hvala za info.
Bingo na Alipašinom je običan seoski, nešto veći granap - tuga i jad. Još da vidim taj na Stupu i vraćam se Konzumu.
Ono što me zanima je najveća ponuda raznih roba na jednom mjestu. Ako je pokoji proizvod i nešto skuplji, ništa strašno. Ovako trošim benzin (što je kad se podvuče isti novac za tih par skupljih proizvoda) i vrijeme i živce lutajući po futavim gradskim granapima, tražeći jedan po jedan artikal. Za delikates robu na brzinu eno posluge na Principovom, za fasungu možda Penny, vejrovatno ipak Konzum.
Bingo na Alipašinom je običan seoski, nešto veći granap - tuga i jad. Još da vidim taj na Stupu i vraćam se Konzumu.
Ono što me zanima je najveća ponuda raznih roba na jednom mjestu. Ako je pokoji proizvod i nešto skuplji, ništa strašno. Ovako trošim benzin (što je kad se podvuče isti novac za tih par skupljih proizvoda) i vrijeme i živce lutajući po futavim gradskim granapima, tražeći jedan po jedan artikal. Za delikates robu na brzinu eno posluge na Principovom, za fasungu možda Penny, vejrovatno ipak Konzum.
-
StupskaBitanga
#650 Re: a sad adio, moj lijepi merkatoru.....
Sačekaj preuzimanje interexa bice sada i blizu centra
Kažu da na Grbavici nije los bingo
Kažu da na Grbavici nije los bingo