Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
-
dječak sa šibicama
#626 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Sam sebi skaces u usta, kakva je to velika pobjeda a sam kazes da su sanse jedne male brigade naspram dva korpusa unaprijed nikakve.
Ali dobro, svako nema ima svoje vidjenje, nebitno.
Ali dobro, svako nema ima svoje vidjenje, nebitno.
-
PM72
#627 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nad mrtvim vukom i zec kurac šilji...
- salik79
#628 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Da li je neko od njih pocinio neki zlocin, posto se sjecam jednog Ferde (ne mogu da se sjetim prezimena), naseg specijalca porijeklom iz Varesa, ciji brat je ubijen u Varesu...Nije volio o tome pricati, ali je sumnjao da zna ko ga je ubio. Bio je dosta rezigniran (posto je cvrsto ubjedjen da su ubice znale da je ubijeni njegov brat), jer ga je to kao istinskog patriotu, razumljivo, strasno pogodilo?PM72 wrote:Pobjeda o kojoj smo mi u Sarajevu znali dva dana unaprijed...pa poslali vod policajaca iz Sarajeva da čuva nekakvo hrvatsko selo jer su znali da će tu ostati.Gojeni H wrote:Sto stavljas pobjeda pod navodnike? Ljudi su ginuli da bi se Vares zauzeo, iz moje jedinice trojica.PM72 wrote:
A ko od nas tvrdi da Armija nije činila zločine? "Pobjeda" u Varešu jeste pirova pobjeda,prilika da se i mi nekom najebemo majke jer je HVO u Varešu bio švercerska falanga sposobna samo da napravi akciju nad nanama i dedama.
Lokalni jesu bili totalni amateri, ali su u borbama ucestvovali i oni u crnim uniformama ... Rajiceva raja.
- Gojeni H
#629 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Vuka nimalo ne brine blejanje ovaca ...PM72 wrote:Nad mrtvim vukom i zec kurac šilji...
STa se to sad sicamo poslovicama ... kako te nije stid, vec sam ti rekao da su ljudi ginuli da bi taj Vares bio slobodan?
-
dječak sa šibicama
#630 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Armija u Varesu nije pocinila nijedan veliki zlocin kao sto je bila Trusina recimo ili Grabovica, bilo je dosta pojedinacnih zlocina. U par sela su pobijeni starci koji su ostali, na Borovici je unistena crkva i dobar dio sela spaljen, u samom gradu su pocinjeni pojedinacni zlocini.
Paradoks je u tome da se HVO povukao na muslimansko selo Dastansko, gdje su ostali do kraja rata, sa sve vecinom bosnjackih seljana. Dastansko je samo dva tri kilometra od Stupnog dola, znaci u Stupnom dolu Maturice pobiju Bosnjake, a u Dastanskom HVO stacioniran cijeli rat, bez ijednog ubijenog civila. Cak je HVO artiljerija pomagala jedinicima prvog korpusa u akcijama na Nisickoj visoravni.
I to su lokalni warlordovi iskoristili, sto je HVO na Dastanskom par kilometara od Varesa (koliko ja znam, Armija nikada nije ni pokusala zauzeti i to selo) policija je pocela hapsiti Hrvate po Varesu, ono nesto sto ih je ostalo mislim na muskarce, a onda su ovi sa Dastanskog obavjestavali izbjeglu rodbinu po Kiseljaku, Stocu i Holandiji, Njemackoj, da im je rodjak u zatvoru i da posalju pare za otkup. A onda se hrvatski i bosnjacki oficiri nadju, ovi donesu lovu, ovi zarobljenika, a visak para (uvijek se rodbini trazi vise para nego sto treba) podijele medjusobno.
Paradoks je u tome da se HVO povukao na muslimansko selo Dastansko, gdje su ostali do kraja rata, sa sve vecinom bosnjackih seljana. Dastansko je samo dva tri kilometra od Stupnog dola, znaci u Stupnom dolu Maturice pobiju Bosnjake, a u Dastanskom HVO stacioniran cijeli rat, bez ijednog ubijenog civila. Cak je HVO artiljerija pomagala jedinicima prvog korpusa u akcijama na Nisickoj visoravni.
I to su lokalni warlordovi iskoristili, sto je HVO na Dastanskom par kilometara od Varesa (koliko ja znam, Armija nikada nije ni pokusala zauzeti i to selo) policija je pocela hapsiti Hrvate po Varesu, ono nesto sto ih je ostalo mislim na muskarce, a onda su ovi sa Dastanskog obavjestavali izbjeglu rodbinu po Kiseljaku, Stocu i Holandiji, Njemackoj, da im je rodjak u zatvoru i da posalju pare za otkup. A onda se hrvatski i bosnjacki oficiri nadju, ovi donesu lovu, ovi zarobljenika, a visak para (uvijek se rodbini trazi vise para nego sto treba) podijele medjusobno.
-
PM72
#631 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Opet letiš ko pile pod halu.Što će me biti stid? Elita dva korpusa napala par stotina domobrana koji su se razbježali ko zečevi a prije toga se branili ko lavovi?Gojeni H wrote:Vuka nimalo ne brine blejanje ovaca ...PM72 wrote:Nad mrtvim vukom i zec kurac šilji...
STa se to sad sicamo poslovicama ... kako te nije stid, vec sam ti rekao da su ljudi ginuli da bi taj Vares bio slobodan?
- SkyLimit
#632 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Primjetio sam jednu objavu na facebooku iz ovog mjeseca a odnosi se na poginulog pripadnika IDČ Lavovi(korpusni diverzanti 2. Korpusa)Gojeni H wrote:Vuka nimalo ne brine blejanje ovaca ...PM72 wrote:Nad mrtvim vukom i zec kurac šilji...

Ne može biti ništa drugo do Vareš.
- Gojeni H
#633 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
... da bi bilo sta uzeo, moras napraviti prolaz kroz minsko polje, poskidati mine koje ni lovacki ker ne moze pronaci, sve to da te niko ne primijeti, uci iza ledja neprijatelju ili sa strane napasti rov ... ukoliko je transea previsse komplikovana rizikujes da se fizicki sudaris sa neprijeteljem ... kad dodjes do rova, pucas zoljom ili RPG-om na rov, a ako imas prepreku, onda moras udariti na rov. To znaci razvaliti vrata ubaciti par bombi i onda pobrat' puskom ako je ko ostao ziv. Da je na drugoj strani najstrasljiviji mis, rizikujes da te takav nesposoban rokne iz straha. Takodje rizikujes, da te prije nego pocne bilo kakva gungula, rokne neprijateljski vojnik iza ledja koji je ili otisao pisat' ili naci drva za bubnjarice.PM72 wrote:
Opet letiš ko pile pod halu.Što će me biti stid? Elita dva korpusa napala par stotina domobrana koji su se razbježali ko zečevi a prije toga se branili ko lavovi?
Ne ide to vodnice kako ti mislis da ide.
I vec sam ti rekao, ostali su "crnokosuljasi", snajperisti i ostala bagra sa strane kod kojih su pronadjeni oni hrvatski dinari/kune, sta je vec bilo u to vrijeme. Da je tako lako, zauzeli bi cetnici Vares davno prije nas.
Last edited by Gojeni H on 20/11/2016 04:49, edited 1 time in total.
- Gojeni H
#634 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ne mogu prepoznati covjeka, ali Lavovi jesu bili. Bili su i u onoj prvoj turi kad smo samo pokazivali HVO-u s kim bi mogli imati posla.SkyLimit wrote:
Primjetio sam jednu objavu na facebooku iz ovog mjeseca a odnosi se na poginulog pripadnika IDČ Lavovi(korpusni diverzanti 2. Korpusa)
Ne može biti ništa drugo do Vareš.
Kad vec govorimo o tome, ovo ispod si ti postavio na drugoj temi na pdf Historija. Ovaj momak je dao zivot za Bosnu i Hercegovinu u Varesu.

- GeeTnT
#635 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
....kako stvari stoje ovakve instrukcije gojenog mogle bi dobro doci u nekoj bliskoj buducnosti omladini....nadam se da citaju, a ako neki misle da do toga nece doci onda mu mogu samo poruciti da sam isto mislio 90tih...
-
PM72
#636 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Gojeni H wrote:Rezervni drotu,PM72 wrote:
Opet letiš ko pile pod halu.Što će me biti stid? Elita dva korpusa napala par stotina domobrana koji su se razbježali ko zečevi a prije toga se branili ko lavovi?
posto ne znas kako to izgleda ... da bi bilo sta uzeo, moras napraviti prolaz kroz minsko polje, poskidati mine koje ni lovacki ker ne moze pronaci, sve to da te niko ne primijeti, uci iza ledja neprijatelju ili sa strane napasti rov ... ukoliko je transea previsse komplikovana rizikujes da se fizicki sudaris sa neprijeteljem ... kad dodjes do rova, pucas zoljom ili RPG-om na rov, a ako imas prepreku, onda moras udariti na rov. To znaci razvaliti vrata ubaciti par bombi i onda pobrat' puskom ako je ko ostao ziv. Da je na drugoj strani najstrasljiviji mis, rizikujes da te takav nesposoban rokne iz straha. Takodje rizikujes, da te prije nego pocne bilo kakva gungula, rokne neprijateljski vojnik iza ledja koji je ili otisao pisat' ili naci drva za bubnjarice.
Ne ide to vodnice kako ti mislis da ide.
I vec sam ti rekao, ostali su "crnokosuljasi", snajperisti i ostala bagra sa strane kod kojih su pronadjeni oni hrvatski dinari/kune, sta je vec bilo u to vrijeme. Da je tako lako, zauzeli bi cetnici Vares davno prije nas.
halo diverzant,
Šta si se mene nadovez'o ,jebo te Vareš,tema je o Herceg Bosni i njenom vaskrsenju.Nećemo pisati ni o punim ruksacima oslobodioca pri povratku kućama niti o tome da si ufurao ko da ti je protivnik u Varešu bio marinski korpus US Army a ne domobrani koji prije toga nisu opalili ni metka.
I nisam bio rezervni drot i ne gledaj me s visine-pun mi je kurac takvih.
- Gojeni H
#637 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
.PM72 wrote: halo diverzant,
Šta si se mene nadovez'o ,jebo te Vareš,tema je o Herceg Bosni i njenom vaskrsenju.Nećemo pisati ni o punim ruksacima oslobodioca pri povratku kućama niti o tome da si ufurao ko da ti je protivnik u Varešu bio marinski korpus US Army a ne domobrani koji prije toga nisu opalili ni metka.
I nisam bio rezervni drot i ne gledaj me s visine-pun mi je kurac takvih.
Last edited by Gojeni H on 20/11/2016 04:49, edited 1 time in total.
- tandmand
#638 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa, čitajući kakve poruke ljudi na fejsu pod punim imenom i prezimenom, jedni drugima upućuju ... sve u svemu jedno vrlo loše stanje - gluhi barut.GeeTnT wrote:....kako stvari stoje ovakve instrukcije gojenog mogle bi dobro doci u nekoj bliskoj buducnosti omladini....nadam se da citaju, a ako neki misle da do toga nece doci onda mu mogu samo poruciti da sam isto mislio 90tih...
- zunazu
-
Hamolj
#640 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Jest hebo te, umjesto da sin ubijenog Srebrenicana koji zivi u Kanadi nahrani gladnog Srbina koji mu je ubio oca, on njemu hebe mater. Pa gdje to ima...tandmand wrote:Pa, čitajući kakve poruke ljudi na fejsu pod punim imenom i prezimenom, jedni drugima upućuju ... sve u svemu jedno vrlo loše stanje - gluhi barut.GeeTnT wrote:....kako stvari stoje ovakve instrukcije gojenog mogle bi dobro doci u nekoj bliskoj buducnosti omladini....nadam se da citaju, a ako neki misle da do toga nece doci onda mu mogu samo poruciti da sam isto mislio 90tih...
-
Mirza007
#641 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Rasplinuo se Plincevic! Povlaci se ko prdez po gacama.
- Progressive House
#642 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Mirza007 wrote:Rasplinuo se Plincevic! Povlaci se ko prdez po gacama.
majorizirani prdež
- Streptokok
#643 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Primjer uticaja majorizacije na pokoju prezivjelu mizdanu celiju.
citav svijet prica o hrvatskom zlocinackom piduhvatu a ono i dalje tupi o jekakvoj benzinskoj crpki.
citav svijet prica o hrvatskom zlocinackom piduhvatu a ono i dalje tupi o jekakvoj benzinskoj crpki.
-
PM72
#644 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Meščini da se jedno odjeljenje HVO-a registrovalo pod raznim nickovima pa odrađuju posao.
Gojeni,
Odgovorio sam ti na PP,da se ne prepucavamo javno,ipak smo bili na istoj strani.
Gojeni,
Odgovorio sam ti na PP,da se ne prepucavamo javno,ipak smo bili na istoj strani.
-
homar
#645 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
@Primazan
De malo nam opiši sporazum Boban - Karadžić, vidim da dobro poznaješ istoriju-historiju-povijest.
De malo nam opiši sporazum Boban - Karadžić, vidim da dobro poznaješ istoriju-historiju-povijest.
- Streptokok
#646 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Taman toliko ih je i preostalo u bih, jedno osrednje odjeljenje.
- Streptokok
#647 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ima memorijske rupe od majorizacije. Tog dijela se uredno ne sjeca.homar wrote:@Primazan
- General War
#648 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Koja historija...jadna croatija, sve iz svog djepa placala...a tako mazlumi...
- ze kalanga
#649 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
zunazu wrote:
Konjic zna.
- GeeTnT
#650 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
...sta je bolan? Jesi li to ljut sto nije pisalo da se u BiH djeca sunete po bibliotekama?ze kalanga wrote:zunazu wrote:![]()
Konjic zna.