Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#626 Re: Problem pasa lutalica

Post by Truba »

osobno ne bih mogao ubiti psa... osim u samoodbrani
žao mi je kad vidim ovu eutanaziju u španjolskom parku
ali to se mora učiniti u sarajevu
nema drugog načina
postoje ljudi kojima to nije problem
treba im se platiti zaposlit ih na 2-3 mjeseca nek sve pofataju
i onda pratiti situaciju... 2-3 lika na kanton će biti dovoljna da kontroliraju broj pasa koji bi se trebao kretati od 0 do 5 :D
Rizvan

#627 Re: Problem pasa lutalica

Post by Rizvan »

Zašto Banja Luka ili Široki Brijeg nemaju ovoliko problema sa lutalicama? Zašto se ovog kvazi zakona jedino pridržavaju u KS i Zenici?

Toliko zakona se kod nas ne poštuje i uvijek se nađu neke rupe kako ih izbjeći, a sada se odjednom za ovo ne može pronaći rješenje. Ovo kao da neko namjerno želi da građani KS i Zenice budu izloženi agresiji i poniženju.
Alfons Kauders

#628 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

pakica_ wrote:Ma da, bolje pobacat' otrov, pa da se i vlasnicki psi pobiju usput..
Bolje je sve rijesiti sistemski, humano, u skladu sa svim mogucim standardima koji se postuju na ostatku kontinenta.

Fanatici to ne zele, oni zele da uzimaju pare na ovom problemu, da kriju agresivne pse kako ih ne bi uspavali, da kriju nesterilizirane kuje kako ih ne bi sterilizirali, da nasrtaju na one koji bi da rade svoj posao i stite gradjane Sarajeva.

Zasto bi im bilo u interesu da rijese problem na kojem zaradjuju platu? Ne vidim logiku.

Stoga, zbog njihovih sranja i lobiranja, raja uzima stvari u svoje ruke. Sami su to napravili. Meni su za trovanje podjednako krivi oni koji mijesaju otrov s mesom i oni koji su ih doveli do toga. Aktivistima na dusu - ako se neciji pas otruje, neka se obrate "aktivistima", jer su odgovorni koliko i trovaci.
Alfons Kauders

#629 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

Rizvan wrote:Zašto Banja Luka ili Široki Brijeg nemaju ovoliko problema sa lutalicama? Zašto se ovog kvazi zakona jedino pridržavaju u KS i Zenici?

Toliko zakona se kod nas ne poštuje i uvijek se nađu neke rupe kako ih izbjeći, a sada se odjednom za ovo ne može pronaći rješenje. Ovo kao da neko namjerno želi da građani KS i Zenice budu izloženi agresiji i poniženju.
Nemaju problema zato jer se tamo na ovom problemu ne moze zaraditi. U Sarajevu moze.

To sto ce usput gradjani nastradati nije bitno, jer su vaznije pare od sigurnosti gradjana i dobrobiti zivotinja. Problem je sto vise fakat ne moze ovako i sto ce raja uskoro razjebati sijelo, ne birajuci sredstva.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#630 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

eluna wrote:
da ne spominjemo činjenicu da čopor od 15-20 divljih pasa može da raskomada dijete
15-20 divljih pasa moze raskomadat grizlija a ne dijete...ovo upozoravam vec godinama, jedan opasan pas pa moze imati smrtan ishod po odraslog covjeka...nekome je ovo zajebancija al dok ga ne strefi il nekog od njegovih blizih nece se smirit ovi "aktivisti" ono kao nece nista to su pitomi psi itd itd...sta su oni saptaci psima, strucnjaci s veterine, kosmonauti, mislim sta, ja kad sam imao pse, nikad nikome nisam pustao da se krevelje pred njima, iz predostroznosti da ne ujedu, uvjek sam bio podozriv i cuvao na lancu...15-20 kerova jos bez covjekovog nadzora...to je ruski rulet...ovi sto prdimahovinu prodaju kako ih nije strah i kako su to pitomi jadni psi, mogu macku o rep...zapravo ne znaju sta su psi i nisu psi za njih , vise im dodje ko neka igracka il imaginarni jaran...
Forsaken

#631 Re: Problem pasa lutalica

Post by Forsaken »

znaju li se imena tih likova sto odvoze i dovoze pse? zasto ih niko ne prijavi policji ?
pakica_

#632 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Joj tebe, ti k'o da zivis u drzavi gdje.policija nesto radi oko ovoga :lol:
emko1234

#633 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

pakica_ wrote:Ma da, bolje pobacat' otrov, pa da se i vlasnicki psi pobiju usput..
ja ne znam za tebe, al ja svoje đukce ne vodam oko kontejnera prvo, a drugo, zbog lutalica ih nisam van baste pustio s lanca sigurno dobru godinu i po. a Boga mi je ista situacija i kod vecine prijatelja i poznanika koji imaju pse.
vodice se tom logikom, otrov bi trebao da pobije lutalice prvenstveno.
mO k3

#634 Re: Problem pasa lutalica

Post by mO k3 »

pici wrote:
eluna wrote:
da ne spominjemo činjenicu da čopor od 15-20 divljih pasa može da raskomada dijete
15-20 divljih pasa moze raskomadat grizlija a ne dijete...ovo upozoravam vec godinama, jedan opasan pas pa moze imati smrtan ishod po odraslog covjeka...nekome je ovo zajebancija al dok ga ne strefi il nekog od njegovih blizih nece se smirit ovi "aktivisti" ono kao nece nista to su pitomi psi itd itd...sta su oni saptaci psima, strucnjaci s veterine, kosmonauti, mislim sta, ja kad sam imao pse, nikad nikome nisam pustao da se krevelje pred njima, iz predostroznosti da ne ujedu, uvjek sam bio podozriv i cuvao na lancu...15-20 kerova jos bez covjekovog nadzora...to je ruski rulet...ovi sto prdimahovinu prodaju kako ih nije strah i kako su to pitomi jadni psi, mogu macku o rep...zapravo ne znaju sta su psi i nisu psi za njih , vise im dodje ko neka igracka il imaginarni jaran...
To je peonta :thumbup:
Od kada ti mozes biti ozbiljan ???
eluna

#635 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

Alfons Kauders wrote:
Rizvan wrote:Zašto Banja Luka ili Široki Brijeg nemaju ovoliko problema sa lutalicama? Zašto se ovog kvazi zakona jedino pridržavaju u KS i Zenici?

Nemaju problema zato jer se tamo na ovom problemu ne moze zaraditi. U Sarajevu moze.

To sto ce usput gradjani nastradati nije bitno, jer su vaznije pare od sigurnosti gradjana i dobrobiti zivotinja. Problem je sto vise fakat ne moze ovako i sto ce raja uskoro razjebati sijelo, ne birajuci sredstva.
nije mi jasno, ili nemam informacije - ali kako neko zarađuje na ovome????
djigibau

#636 Re: Problem pasa lutalica

Post by djigibau »

pici wrote:
eluna wrote:

15-20 divljih pasa moze raskomadat grizlija a ne dijete...ovo upozoravam vec godinama, jedan opasan pas pa moze imati smrtan ishod po odraslog covjeka.
Samo jedna mala digresija na ovaj komentar:
U zakonu o policijskim službenicima upotreba službenog psa se klasifikuje kao upotreba smrtonosne sile, a znamo da se radi o dobro obucenim psima i vodicima.
mO k3

#637 Re: Problem pasa lutalica

Post by mO k3 »

djigibau wrote:
pici wrote:
eluna wrote:

15-20 divljih pasa moze raskomadat grizlija a ne dijete...ovo upozoravam vec godinama, jedan opasan pas pa moze imati smrtan ishod po odraslog covjeka.
Samo jedna mala digresija na ovaj komentar:
U zakonu o policijskim službenicima upotreba službenog psa se klasifikuje kao upotreba smrtonosne sile, a znamo da se radi o dobro obucenim psima i vodicima.
i?? :shock:
pici

#638 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

neko je u mojoj mahali pobacao otrov prije dva-tri mjeseca pred ramazan...nisam vidio mrtve pse ali jedno desetak macica sam kupio u plasticne vrece i baco u kontejner, to je agonija koliko su se patili...mislio sam da je neko od komsija al to je izgleda bila neka akcija da se sa ulice maknu psi, nije ih bilo doduse ja ih u mahali nisam primjetio, odmah poslije ramazana eto ih coporativno...neko se debelo zajebaje, ne sto ce stradati vlasnicki psi nego i djeca, srecom pronasao sam otrov prijavio policiji koja nije dosla i ja na kraju kupio otrov stavio u kese pa u plasticnu kutiju...jebte potrovat ce se ljudi...
pakica_

#639 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

emko1234 wrote:
ja ne znam za tebe, al ja svoje đukce ne vodam oko kontejnera prvo, a drugo, zbog lutalica ih nisam van baste pustio s lanca sigurno dobru godinu i po. a Boga mi je ista situacija i kod vecine prijatelja i poznanika koji imaju pse.
vodice se tom logikom, otrov bi trebao da pobije lutalice prvenstveno.
Divno, psi na lancu.. Nemamo sta dalje pricati.. Stvarno nemam zivaca..
djigibau

#640 Re: Problem pasa lutalica

Post by djigibau »

[/quote]

i?? :shock:[/quote]
Govorim o ekvivalentu sile odnosno opasnost koju izaziva pas bez kontrole
pakica_

#641 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

pici wrote:
neko je u mojoj mahali pobacao otrov prije dva-tri mjeseca pred ramazan...nisam vidio mrtve pse ali jedno desetak macica sam kupio u plasticne vrece i baco u kontejner, to je agonija koliko su se patili...mislio sam da je neko od komsija al to je izgleda bila neka akcija da se sa ulice maknu psi, nije ih bilo doduse ja ih u mahali nisam primjetio, odmah poslije ramazana eto ih coporativno...neko se debelo zajebaje, ne sto ce stradati vlasnicki psi nego i djeca, srecom pronasao sam otrov prijavio policiji koja nije dosla i ja na kraju kupio otrov stavio u kese pa u plasticnu kutiju...jebte potrovat ce se ljudi...
O tome ti pricam.. Al' eto, nasi pametni dobri bosnjani imaju sjajne ideje..
Alfons Kauders

#642 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

eluna wrote:
Alfons Kauders wrote:

Znas ti, dobro ti znas na sta i koga mislim.

No, to je nebitno za cijelu pricu.

Bitno je da ce 'aktivisti' - bilo placeni ili neplaceni - dovesti do toga da raja pocne trovati i ubijati pse, sto je prilicno opasna zajebancija. To ce biti jos jedan doprinos dobrobiti zivotinja u reziji tih fanatika. Nije dovoljno sto hiljade bolesnih, starih i sakatih pasa svaki dan hoda gradom, gladuje i umire u mukama - sada cemo na to moci dodati i nehumano ubijanje istih od strane gradjana.

Ah da, ako neko misli da ce svake sedmice biti 3-4 napada poput ovih koje gledamo zadnjih par dana, i da raja nece uraditi nista po tom pitanju, grdno se vara. Ljudima je puko kurac i svako se pita ko ce biti sljedeci. Gradjani ovo stanje NECE trpiti u nedogled, budite sigurni u to. Onda ce biti prekasno za kmechanje i pozive na humanost, ali za mene ce za sve moguce slucaje trovanje ili nekih formi nasilja prema lutalicama DIRETKNO biti odgovorni kurcevi aktivisti koji su gradjane doveli na rub zivaca.
pici

#643 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

mO k3 wrote: Od kada ti mozes biti ozbiljan ???
ma nisam popio kaHvu...eve sad jesam... :mrgreen:
emko1234

#644 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

PA NA lancu u smislu da ih stavim na povodac kad ih izvodim. Normalno da nisu na lancu u basti, na vikendici i slicno.
mO k3

#645 Re: Problem pasa lutalica

Post by mO k3 »

Govorim iz iskustva gdje je "pitomi" pas ujeo cerkicu od 5 godina , nazalost nisam bio tu inace bi ga rastrgao :twisted:
pakica_

#646 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

emko1234 wrote:PA NA lancu u smislu da ih stavim na povodac kad ih izvodim. Normalno da nisu na lancu u basti, na vikendici i slicno.
E vidis, sad si vec u mojim ocima bolji insan :lol:
mO k3 wrote:Govorim iz iskustva gdje je "pitomi" pas ujeo cerkicu od 5 godina , nazalost nisam bio tu inace bi ga rastrgao :twisted:
Ovo da moj licni ker uradi, presudila bih mu, a kamoli neki gonic karambolki..
Ja samo pokusavam reci sve vrijeme da NISU svi ulicni psi divljaneri..
Capsicum

#647 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

eluna wrote:
Alfons Kauders wrote:

Lako... Dogs trust, "nevladina organizacija" iz Engleske, koja je prvo podmitila parlamentarce da izglasaju ovakav nakaradni zakon, pa kasnije nastavila s istom praksom u cilju da se ne izglasaju izmjene zakona... Uglavnom, oni na konto price o zastiti jadnih tuznih okica hiljada pasa lutalica u gradu Sarajevu, od krvolocnih gradjana, ubiru novce sirom svijeta od donatora. Te se pare manjim dijelom trose na nabavku hrane za njih, te sterilizacije (po principu 1 izvrsi, 10 pisi). U tom cijelom lancu svoj dio kolaca ubiru politicari, mediji, veterinari i nesto sitno ovi koji raznose hranu (obicno osobe s nekim poremecajem licnosti).

Eh sad, posto se radi o zaista ogromnoj kolicini novca (ne treba biti Ajnstajn, dovoljno je sabrati samo koliko kosta silno reklamiranje u svim medijima, da dalje ne idemo), opravdane su sumnje da se radi o organizovanom kriminalu u vidu pranja novca. Nema apsolutno nikakve logike da neka tamo nevladina organizacija iz Engleske baca desetine miliona KM u nekoj tamo Bosni za pse lutalice. Ovo je posao za SIPA-u, ali znamo svi kako to kod nas hoda...
eluna

#648 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

pakica_ wrote:
pici wrote:
O tome ti pricam.. Al' eto, nasi pametni dobri bosnjani imaju sjajne ideje..
pa dobro daj ti poametnije rješenje za brzo i efikasno smanjenj broja pasa lutalica :-D

nešto se ne sjećam da se iko bunio kad su na čaršiji "svodili brojno stanje golubova na prihvatljivu mjeru" :!:
eluna

#649 Re: Problem pasa lutalica

Post by eluna »

Alfons Kauders wrote:
eluna wrote:
Alfons Kauders wrote:

Znas ti, dobro ti znas na sta i koga mislim.
pojma nemam, zato i pitam

i usput - malo bolje uprati moje postove - jer koliko vidim na istim smo talasnim dužinama

zanima me KAKO bilo ko zarađuje u situaciji kada je velika populacija pasa lutalica?? tok novca me intersuje
djigibau

#650 Re: Problem pasa lutalica

Post by djigibau »

[/quote]

pa dobro daj ti poametnije rješenje za brzo i efikasno smanjenj broja pasa lutalica :-D

[/quote]
Kafilerija + Astro Sarajevo= sapun i nema vise problema
na obostrano zadovoljstvo
Locked