Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Locked
Hrasno_Rules

#626 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Hrasno_Rules »

O'zone wrote:Zar za Holmatro nije potreban agregat? Plus dodatne skalamerije?

I to sve iznijeli uz onaj šumarak?
Nije mada ima njih koji i radena agregat, desno dodatak ide rucno sve

Image
archi_a

#627 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by archi_a »

Jos jedan u nizu dokaza kako budala moze jednu, u zacetku odlicnu ideju, dobru,cestitu i cednu ideju sjebati i otici u krajnost. U istom kadru drzati ljiljanku (zastavu za koju i uz koju su mnogi pustili krv, dali zivot) i ispruzenu desnicu, ne ide to nikako. Ne prljajte ljiljane, plz.
Last edited by archi_a on 24/09/2014 13:36, edited 2 times in total.
AmADin_gospo

#628 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by AmADin_gospo »

ma ja bih na Mrkovičima il na Zmajevcu postavio jedan minus, da im kontrira :D
Darkstorm

#629 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Darkstorm »

Mogli su bar prvo slovo imena grada napisati velikim slovom.
O'zone
Globalni moderator

#630 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by O'zone »

AmADin_gospo wrote:ma ja bih na Mrkovičima il na Zmajevcu postavio jedan minus, da im kontrira :D
Nemoj da kradeš ideje Naše stranke :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#631 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by O'zone »

Hrasno_Rules wrote:

Image
Ja koliko vidjeh ovo je điđa namjenjena za otvaranje vrata (razmiče štokove i gura vrata da se otvore)

Kako sa ovime smrviti betonski stub?

Izvinjavam se nadjoh

Image

Samo mi je opet čudno smrvio se beton a nisu mogli presječi armaturu a mašinerija za to i služi
Last edited by O'zone on 24/09/2014 13:38, edited 1 time in total.
Hrasno_Rules

#632 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Hrasno_Rules »

O'zone wrote:
Hrasno_Rules wrote:

Image
Ja koliko vidjeh ovo je điđa namjenjena za otvaranje vrata (razmiče štokove i gura vrata da se otvore)

Kako sa ovime smrviti betonski stub?
E jbg ti ko ovi pajkani sto cuvaju krst gore :D ovo desno je dodatak koji montiras na svaki holmatro bilo rezac, sirac za sirenje stokova i vrata, podizac i sl., dakle primjerice uzmes makaze dodas ovaj dodatak i pumpas il pumpas, kontas ? :-D
RahatHurmašica

#633 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by RahatHurmašica »

Hrasno_Rules wrote:[

E jbg ti ko ovi pajkani sto cuvaju krst gore :D ovo desno je dodatak koji montiras na svaki holmatro bilo rezac, sirac za sirenje stokova i vrata, podizac i sl., dakle primjerice uzmes makaze dodas ovaj dodatak i pumpas il pumpas, kontas ? :-D
sad će te još pitati gdje je pečat
cyprus

#634 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by cyprus »

Znači BPNP-ovska gamad išla rušit šipke... Mislim da se ni sam Dodik nije nadao ovako 'dobrom' ishodu :mrgreen: :oops:
O'zone
Globalni moderator

#635 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by O'zone »

RahatHurmašica wrote:
Hrasno_Rules wrote:[

sad će te još pitati gdje je pečat
:mrgreen:

Skontooo ima nekih nelogičnosti ali skontoooooo
GAU8

#636 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by GAU8 »

Moderacijo zatvaraj ovo, ode sve helać
DaysleepeR

#637 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by DaysleepeR »

počelo veličat BPNP... eto kako vam pamet razvlače
siponja

#638 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

cyprus wrote:Znači BPNP-ovska gamad išla rušit šipke... Mislim da se ni sam Dodik nije nadao ovako 'dobrom' ishodu :mrgreen: :oops:
jbga kad savjesni građani Sarajeva nisu se udostojili da ih se iskupi bar 5-6 do 10 hiljada i da prošetaju do krsta i sruše ga oni. imali bi potpuno i moralno i pravno pravo na to. pozvat novinare da sve snime, davati intervjue nešto u stilu kako ''krst i crkve nam ne smetaju što se pokazalo i u ratu u Sarajevu, ali ovaj ovdje na mjestu sa kojeg nas su ubijali, smeta nam, došli smo ga uklonuti i ne idemo odavde dok se ne ukloni''
ali jok, ako bi sad napravili anketu po gradu 90% ljudi bi rekli ''šuplja, predizborona, ne treba obraćati pažnju'', dakle kao i početkom 1992 godine, kad je uljuljkana letargična i amorfna masa odmahivala rukom na prijeteće poruke dr Dabića da će jedan narod nestati u Bosni i smijala se budalama iz JNA koji kažu da ukopavaju artiljeriju oko grada radi sigurnosti grada a cijevi okrenute prema gradu :-) da nije bilo onih par stotina ljudi u samih prvih par mjeseci rata Sarajevo bi palo. jadno, od 300 hiljada Bošnjaka u Sarajevu, u prvih par mjeseci grad branilo par stotina ljudi.
Last edited by siponja on 24/09/2014 14:03, edited 2 times in total.
O'zone
Globalni moderator

#639 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by O'zone »

DaysleepeR wrote:počelo veličat BPNP... eto kako vam pamet razvlače
Nema se šta puno razvući :roll:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#640 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Matijevic_Vlado »

dezurni_ucenik wrote:
Matijevic_Vlado wrote:ja sam born for action :mrgreen:, saljite mene gore
Zar tebi nije nedavno dosao poziv na sud od Haljevca :D ,sad hoces da te i oni anamo nji'ovi proganjaju. :-)
eto i ja pokusao cakijom, al necE mene niko. samo odglumim Medinu i kazem mrs, mrs, MRS
cyprus

#641 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by cyprus »

siponja wrote:
cyprus wrote:Znači BPNP-ovska gamad išla rušit šipke... Mislim da se ni sam Dodik nije nadao ovako 'dobrom' ishodu :mrgreen: :oops:
jbga kad savjesni građani Sarajeva nisu se udostojili da ih se iskupi bar 5-6 do 10 hiljada i da prošetaju do krsta i sruše ga oni. imali bi potpuno i moralno i pravno pravo na to. pozvat novinare da sve snime, davati intervjue nešto u stilu kako ''krst i crkve nam ne smetaju što se pokazalo i u ratu u Sarajevu, ali ovaj ovdje na mjestu sa kojeg nas su ubijali, smeta nam, došli smo ga uklonuti i ne idemo odavde dok se ne ukloni''
ali jok, ako bi sad napravili anketu po gradu 90% ljudi bi rekli ''šuplja, predizborona, ne treba obraćati pažnju'', dakle kao i početkom 1992 godine, kad je uljuljkana letargična i amorfna masa odmahivala rukom na prijeteće poruke dr Dabića da će jedan narod nestati u Bosni i smijala se budalama iz JNA koji kažu da ukopavaju artiljeriju oko grada radi sigurnosti grada a cijevi okrenute prema gradu :-) da nije bilo onih par stotina ljudi u samih prvih par mjeseci rata Sarajevo bi palo. jadno, od 300 hiljada Bošnjaka u Sarajevu, u prvih par mjeseci grad branilo par stotina ljudi.
Naravno, sram bilo Sarajlije što u jeku predizborne kampanje ne odoše u većem broju da obaraju armirane šipke na Trebeviću... Ako bi išta bilo racionalno u ovoj situaciji - to je...

Jedino što je racionalnije jeste porediti oružani otpor iz 1992. godine sa pokušajem rušenja dvije armirane šipke na Trebeviću... Pohvala autoru :thumbup:
Banksy

#642 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Banksy »

To je očekivan ishod. Na ovakve idiotluke primaju se samo isti takvi idioti.

Da mi je bila kakva kugla '92. pa da pogledam unaprijed 20 godina i vidim što sad vidim, pobjegla bih i ja i svi moji glavom bez obzira. Kako smo glupi, kratkovidi i naivni bili i kakve smo pogrešne procjene imali, pa to je strašno.
Sezam

#643 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Sezam »

Znao sam da ce doci vrijeme pa ce te plakati za dijasporom na ovom forumu, ali nisam znao da ce biti ovako brzo :D
Sezam

#644 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by Sezam »

cyprus wrote: Naravno, sram bilo Sarajlije što u jeku predizborne kampanje ne odoše u većem broju da obaraju armirane šipke na Trebeviću... Ako bi išta bilo racionalno u ovoj situaciji - to je...

Jedino što je racionalnije jeste porediti oružani otpor iz 1992. godine sa pokušajem rušenja dvije armirane šipke na Trebeviću... Pohvala autoru :thumbup:
Pa jel mislite ici to rusiti nakon izbora?
cyprus

#645 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by cyprus »

Sezam wrote:
cyprus wrote: Naravno, sram bilo Sarajlije što u jeku predizborne kampanje ne odoše u većem broju da obaraju armirane šipke na Trebeviću... Ako bi išta bilo racionalno u ovoj situaciji - to je...

Pa jel mislite ici to rusiti nakon izbora?
Ne znam, čekamo plenum pa da se dogovorimo 8-)
dudlov

#646 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dudlov »

dudlov

#647 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dudlov »

Ovo se dobro zateglo i što su se uštipci sa kajmakom na Brusu krkali, krkali su se. Ne pada mi na pamet više da idem gore, barem dok se ovo ne riješi
reis1

#648 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by reis1 »

Dobro, razumljivo je da su ovo Miloradovi mesari projektirali da bi malo razbuktali strasti prije izbora, da bi baja mogao braniti pravoslavlje od janjicara. Uostalom, SNSD je svu svoju karijeru izradio na tim smicalicama, ono mesarski i primitivno, ali prolazi im, volovi i krave zvacu.

No jedna od interesantnih stvari ovdje je to sto me ovo podsjeca na one dogadjaje 90-tih, svi oni sitni ili "sitni" namjerno napravljeni excesi koji su bili uvertira za masovni ratni ustanak svih nasih naroda i narodnosti. Znaci par budala, tipa Dukic & co., pad ideologa tipa Vasic & co., i baje diktatori tipa Milorad & co., i moguce je proizvesti sukob: coek na coeka, komsija na komsiju, kum na kuma.

Nekad se pitam zasto kod Srba historijski velikani postaju sve te neke budaletine, ubice, od Karadjordja, preko Gavrila, do ovih danasnjih, Radovan, Ratko, pa i Milorad spada u tu kategoriju: da li je to stvar neke urodjene narodne lakovjernosti ili stvar neke subkulturne poremecenosti.

Znaci, svijest o podizanju spomenika ubicama, slavljenje ubijanja, a sto je bolesno.
dezurni_ucenik

#649 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by dezurni_ucenik »

Da mi je znati po cemu su to crnci problem za Bosnu :?
siponja

#650 Re: Krst na Zlatištu iznad Sarajeva u septembru

Post by siponja »

dezurni_ucenik wrote:Da mi je znati po cemu su to crnci problem za Bosnu :?
i ja htjedoh pitati. :-)
Locked