Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Kemal Malovčić
#626 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Radomir Antić najbolje ime na ovoj temi.
- alphonse kauders
#627 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A Safet je trenirao redom Anonimuspore i dobijao nogom u guz.icu svakih pola godine. Mi smo na SP otišli uprkos Safetu, a ne zbog njega. A, ne znam šta kažeš na njegova taktička umijeća protiv Kipra i Izraela - Evropa mu se divi, a evo i 90% nacije. A hvala Bogu Safet nije jajara od čovjeka, ali ono nikako...iKE wrote: Kao prvo amar je trenirao u jednoj od najgorih liga u evropi pa i svjetu , znaci ti njegovi trofeji prvaka BiH i kupa ne vrijede pisljive pare na auto pijaci ih mozes kupiti , Zivim i ja u Sarajevu i pooznajem Amara Osima , em sto je jajara od trenera nego je i jajara od covjeka . OD tih 50% pobjeda je 25% kupio. Safet susic je zavrsio prosli ciklus sa 8-1-1 skorom tako da se to ne moze podcjenjivati , a amarovo najvece dostignuce je primanje 5 komada u 2 pretkolu Evropa lige .
- SkyLimit
#628 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja narednom selektoru ne bi nametao imperativ plasmana na EP, ne bi bilo korektno s obzirom na stanje koje je ostavio prethodnik. Neka pokuša ekipu dići iz mrtvih, uigrati je, nek rezultati budu tamam dovoljni da mu se ukaže povjerenje u narednim kvalifikacijama, u suprotnom ponovno potražiti novog selektora.
Savez, koji je Sušiću dao novi mandat poslije SP, pa poslije mu dao povjerenje nakon Kipra, apsolutno je najveći krivac za ovu katastrofalnu situaciju u kojoj smo se našli, i neshvatljivo će biti ako niko ne bude odgovarao za to. Tek se malo mogu oprati ako nam dovedu ozbiljnog trenera, nek i ne pokušavaju sa kojekakvim levatima.
Moje lične želje:
Vahid Halilhodžić
Jasno je svima da je on naš najbolji trener i vjerovatno najbolje rješenje. Sada je slobodan, ili će sada postati selektor ili nikada i neće. Nek mu Savez ponudi masne pare i potpunu slobodu u radu, ako odbije, onda je do njega i više ga i ne vrijedi spominjati u kontekstu naše reprezentacije. Dok ne čujem da su mu ponudili, krivim Savez.
Dušan Bajević
On je bio jako zainteresovan da nas preuzme poslije SP, ali su članovi Izvršnog Odbora jednoglasno odlučili da daju novi ugovor Sušiću. Sada, u ovakvoj situaciji, on je danas izjavio za Source da ga pozicija selektora BiH ne zanima, tako da je to valjda završena priča.
Robert Prosinečki
Otvoreno se izrazio da je spreman preuzeti ekipu u ovom trenutku. Vidio sam ja još dok je pričao o našoj reprezentaciji u studiu na HRT na poluvremenu utakmice Nigerija - BiH, da mu je naša reprezentacija jako interesantna. Za sada je bio član stručnog štaba Hrvatske i glavni trener Zvezde i Kayserispora. Sušića su ismijavali jer su mu razni Sporovi bili vrhunac klupske trenerske karijere, ali Prosinečki je još mlad trener koji ima vremena da dogura do mnogo većeg nivoa. Za razliku od Sušića koji je tih, miran i nezainteresiran, sa njim bi dobili nešto sasvim drugo, Robert je mangup, aktivan i agresivan. Vrijedi pokušati.
Volio bih da spomenem još dva imena, s time da ne mislim da su oni riješenje baš u ovom trenutku, ali u budućnosti treba računati na njih:
Zlatan Bajramović
Besprijekorna reprezentativna karijera, nešto slično kao Barbarez, s time da se njemu ne može prigovoriti kao Barbarezu da nema nikakvog trenerskog iskustva. Nisu tu neki veliki angažmani, trenirao je neke njemačke niželigaše, radio u omladinskim kategorijama, bio pomoćnik u Hamburgu, ali to je poprilično iskustvo ako uzmemo u obzir da on ima tek 35 godina. Ako je zainteresovan da u ovom trenutku bude član stručnog štaba u reprezentaciji, vidim ga kao dobro rješenje.
Meho Kodro
On to fino gura u Sarajevu, i nema smisla da sada izađe iz tog ambicioznog projekta. Ipak za ubuduće treba računati na njega, mislim da će on kad tad (ponovno) preuzeti reprezentaciju i da neće razočarati.
Savez, koji je Sušiću dao novi mandat poslije SP, pa poslije mu dao povjerenje nakon Kipra, apsolutno je najveći krivac za ovu katastrofalnu situaciju u kojoj smo se našli, i neshvatljivo će biti ako niko ne bude odgovarao za to. Tek se malo mogu oprati ako nam dovedu ozbiljnog trenera, nek i ne pokušavaju sa kojekakvim levatima.
Moje lične želje:
Vahid Halilhodžić
Jasno je svima da je on naš najbolji trener i vjerovatno najbolje rješenje. Sada je slobodan, ili će sada postati selektor ili nikada i neće. Nek mu Savez ponudi masne pare i potpunu slobodu u radu, ako odbije, onda je do njega i više ga i ne vrijedi spominjati u kontekstu naše reprezentacije. Dok ne čujem da su mu ponudili, krivim Savez.
Dušan Bajević
On je bio jako zainteresovan da nas preuzme poslije SP, ali su članovi Izvršnog Odbora jednoglasno odlučili da daju novi ugovor Sušiću. Sada, u ovakvoj situaciji, on je danas izjavio za Source da ga pozicija selektora BiH ne zanima, tako da je to valjda završena priča.
Robert Prosinečki
Otvoreno se izrazio da je spreman preuzeti ekipu u ovom trenutku. Vidio sam ja još dok je pričao o našoj reprezentaciji u studiu na HRT na poluvremenu utakmice Nigerija - BiH, da mu je naša reprezentacija jako interesantna. Za sada je bio član stručnog štaba Hrvatske i glavni trener Zvezde i Kayserispora. Sušića su ismijavali jer su mu razni Sporovi bili vrhunac klupske trenerske karijere, ali Prosinečki je još mlad trener koji ima vremena da dogura do mnogo većeg nivoa. Za razliku od Sušića koji je tih, miran i nezainteresiran, sa njim bi dobili nešto sasvim drugo, Robert je mangup, aktivan i agresivan. Vrijedi pokušati.
Volio bih da spomenem još dva imena, s time da ne mislim da su oni riješenje baš u ovom trenutku, ali u budućnosti treba računati na njih:
Zlatan Bajramović
Besprijekorna reprezentativna karijera, nešto slično kao Barbarez, s time da se njemu ne može prigovoriti kao Barbarezu da nema nikakvog trenerskog iskustva. Nisu tu neki veliki angažmani, trenirao je neke njemačke niželigaše, radio u omladinskim kategorijama, bio pomoćnik u Hamburgu, ali to je poprilično iskustvo ako uzmemo u obzir da on ima tek 35 godina. Ako je zainteresovan da u ovom trenutku bude član stručnog štaba u reprezentaciji, vidim ga kao dobro rješenje.
Meho Kodro
On to fino gura u Sarajevu, i nema smisla da sada izađe iz tog ambicioznog projekta. Ipak za ubuduće treba računati na njega, mislim da će on kad tad (ponovno) preuzeti reprezentaciju i da neće razočarati.
Last edited by SkyLimit on 17/11/2014 23:18, edited 1 time in total.
- JanuaryJones
#629 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Imal kakav žeMski selektor ko ona doktorica u Chelsea...da vidiš kako bi trčali lopte, svi bi zdravi bili

Last edited by JanuaryJones on 17/11/2014 23:15, edited 1 time in total.
-
palermo
#630 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hajde, Alphonsealphonse kauders wrote:
A, ovo o Bajevićevoj defanzivnoj varijanti - evo ti "svjež" primjer, zadnji klub kojeg je vodio je Atromitos u 2011-12 u kojoj je taj klub u 30 utakmica postigao 32, a primio 26 golova uz 11 remija. Vatromet, nema šta.
Duško je vodio sve velike grčke klubove,i osvajao sa njima titule, titule se ne osvajaju defanzivnom igrom.....sa Olimpijakosom došao do četvrtfinala Lige šampiona........nema se šta Duško zamjeriti, jedina njegova mana u ovom trenutku su godine,ko zna da li se čovjeku sada patiti sa našom reprezentacijom, i što bi mu to trebalo
- MOSALJOZE
#631 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha
Dino Djurbuzović
Spaić
Dino Djurbuzović
Spaić
-
hau jes no
#632 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
mlad, atmosfera, entuzijazam, navijaci uz njega - savrsen za do kraja kvalifikacijaRadio Sarajevo wrote:A zašto Barbarez, kad čovjek nema dana staža na klupi bilo čega? Po tome, više iskustva ima Braco Hadžiosmanović.majmunzirafa wrote:Sergej Barbarez !
Ako ne on, onda Prosinecki.
Pustite se Bajevica i Halilhodzica, jednostavno Oni nece.
Stranac ?
vjerovatno nijedan ozbiljan strucnjak nece doci na pola kvalifikacija
- Point.
#633 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Nek smo se mi rijesili Papeta uhljupa, ko god dodje ne moze biti gori.
- iKE
#634 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Barem ne kupuje utakmice po nekim vukojebinama uz kilu jagnjetine i domacu rakiju dok glumi gospodina sa jaguarom po grbavici ... a i ti turski i francuski klubovi su ime za zeljeznicar i slicne propalitete nase lige . Safet se dokazao utakmicama sa reprezentacijom, spominjes poraz protiv kipra i izraela pa i brazil izgubi od njemacke na svom terenu 8-1 ? susic je dobio otkaz pa zasluzio ga je neka je a dok smo dobijali svi ste bili uz njega i u zvjezde ga kovali dok smo zabijali 3,5 golova po utakmici valjao vam je ? dok smo razbijali francusku u sred pariza valjao je ? mrs stoko nezahvalna i nekulturna. I ja se slazem da je zasluzio da ode iz reprezentacije ali nemozes zaboraviti sta je donio reprezentaciji i koliko je radosti donio navijacima !alphonse kauders wrote:iKE wrote:
A Safet je trenirao redom Anonimuspore i dobijao nogom u guz.icu svakih pola godine. Mi smo na SP otišli uprkos Safetu, a ne zbog njega. A, ne znam šta kažeš na njegova taktička umijeća protiv Kipra i Izraela - Evropa mu se divi, a evo i 90% nacije. A hvala Bogu Safet nije jajara od čovjeka, ali ono nikako...
-
Zastavnik_dzemo
#635 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Muhamed Konjic
-
hau jes no
#636 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ja mislio ti se zayebajes za amara, kad ti ozbiljanalphonse kauders wrote:OMGhau jes no wrote:
jel plisek sta osvojio? moglo bi se i njega uzeti u obzir![]()
to ti argument, jel? Srednja škola, majke mi.
- alphonse kauders
#637 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pazi, nemoj me pogrešno shvatiti, možda je fakat do grčke lige, mene smori kada na LP prikazu bilo koji grčki klubpalermo wrote:Hajde, Alphonsealphonse kauders wrote:
A, ovo o Bajevićevoj defanzivnoj varijanti - evo ti "svjež" primjer, zadnji klub kojeg je vodio je Atromitos u 2011-12 u kojoj je taj klub u 30 utakmica postigao 32, a primio 26 golova uz 11 remija. Vatromet, nema šta., a ne uvažavaš moj primjer, kad je Duško vodio Veleža nisi smio zakasniti na utakmicu, propustio bi dva gola......Duško je veliku karijeru u grčkoj napravio, pisao sam već, popa u Grčkoj satrao a nije otišao u zatvor, halo bolan, popa.....
Duško je vodio sve velike grčke klubove,i osvajao sa njima titule, titule se ne osvajaju defanzivnom igrom.....sa Olimpijakosom došao do četvrtfinala Lige šampiona........nema se šta Duško zamjeriti, jedina njegova mana u ovom trenutku su godine,ko zna da li se čovjeku sada patiti sa našom reprezentacijom, i što bi mu to trebalo
- Muhamed Đakmić
#638 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
http://sport033.com/koliko-kosta-otkaz-susicu/
Biće neko kompromisno rješenje kao i uvijek, da se ne zamajavamo
Cjelokupno funkcionisanje saveza bazirano je na kompromisu 
Biće neko kompromisno rješenje kao i uvijek, da se ne zamajavamo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#639 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
MOSALJOZE wrote:Vaha
Dino Djurbuzović
Spaić
nemj mosa Papketovih varijanti da guraš jarana s foruma...Dino je gospodin čoek i ne loži se na te šanerske fazone
Ima ko sve prati i šapnuće đe treba
- Zeljoooo
#640 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Robert Jarni, provjeren kod kona 
- Kemal Malovčić
#641 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Kulturni ljudiMuhamed Đakmić wrote:http://sport033.com/koliko-kosta-otkaz-susicu/
Biće neko kompromisno rješenje kao i uvijek, da se ne zamajavamoCjelokupno funkcionisanje saveza bazirano je na kompromisu
- Muhamed Đakmić
#642 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ljudi ovdje licitiraju stranim imenima poput Lotara Mateusa. Pa mislim da je Pape za njeg doktor trenerskog posla sa svim svojim amaterizmom. Zamislite samo iz kojih bi pobuda ovdje stranac došao da trenira i kakav je to profil stranca. Preslikani Pape.skenderija04 wrote:Lakat Jebić wrote:ma jebo vas stranac, sta kontate vi, ako nije s balkana, odmah je posten i umije? onaj spominje mateusa jebote tito, frajer nije usro samo tamo gdje nije radio. kapelo dere ruse na racun zasluga od prije dvije decenije, advokat ispo veci cirkusant od mihajlovica. ako ima neka kvalitetna opcija, ok, al a priori zazivat stranca... jebo vas stranac i podanicki mentalitet![]()
Dovodjenje stranca je potpuno nepotrebno. Mi smo dovoljno razvijena fudbalska zemlja da nam to ne treba. Ili ako vec hoce da prave cirkus neka dovedu Maradonu pa da imamo bar najbolji cirkus
- Baltazar_khan
- Point.
#644 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sve to stoji, ali u zadnjih godinu dana Pape je sam sebe kopo nelogicnim potezima, izjavama, svadjama i radnjama, sto je na kraju dovelo da se evo uzima za mustuluka sto ode. Mislim, stvarno se zapita, sto mu je ovo trebalo? Sve je moglo biti i drugacije....iKE wrote:Barem ne kupuje utakmice po nekim vukojebinama uz kilu jagnjetine i domacu rakiju dok glumi gospodina sa jaguarom po grbavici ... a i ti turski i francuski klubovi su ime za zeljeznicar i slicne propalitete nase lige . Safet se dokazao utakmicama sa reprezentacijom, spominjes poraz protiv kipra i izraela pa i brazil izgubi od njemacke na svom terenu 8-1 ? susic je dobio otkaz pa zasluzio ga je neka je a dok smo dobijali svi ste bili uz njega i u zvjezde ga kovali dok smo zabijali 3,5 golova po utakmici valjao vam je ? dok smo razbijali francusku u sred pariza valjao je ? mrs stoko nezahvalna i nekulturna. I ja se slazem da je zasluzio da ode iz reprezentacije ali nemozes zaboraviti sta je donio reprezentaciji i koliko je radosti donio navijacima !alphonse kauders wrote:iKE wrote:
A Safet je trenirao redom Anonimuspore i dobijao nogom u guz.icu svakih pola godine. Mi smo na SP otišli uprkos Safetu, a ne zbog njega. A, ne znam šta kažeš na njegova taktička umijeća protiv Kipra i Izraela - Evropa mu se divi, a evo i 90% nacije. A hvala Bogu Safet nije jajara od čovjeka, ali ono nikako...
- DonVitoNN
#645 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Walter Mazzari

-
palermo
#646 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
A bil mogao onaj portugalac, trener Slobode ? Bi li ga Sloboda pustila ?Muhamed Đakmić wrote:
Ljudi ovdje licitiraju stranim imenima poput Lotara Mateusa. Pa mislim da je Pape za njeg doktor trenerskog posla sa svim svojim amaterizmom. Zamislite samo iz kojih bi pobuda ovdje stranac došao da trenira i kakav je to profil stranca. Preslikani Pape.
-
hau jes no
#647 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ja bih im uzeo sve do zadnje marke makar ih morao tuziti uefi, al nece... proglasili bi ga drzavnim neprijateljem jer kod nas ljudi ne vole kad se postuju ti ugovoriMuhamed Đakmić wrote:http://sport033.com/koliko-kosta-otkaz-susicu/
Biće neko kompromisno rješenje kao i uvijek, da se ne zamajavamoCjelokupno funkcionisanje saveza bazirano je na kompromisu
- alphonse kauders
#648 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Oksimoron - sudbina kleta, teško bremeiKE wrote:Barem ne kupuje utakmice po nekim vukojebinama uz kilu jagnjetine i domacu rakiju dok glumi gospodina sa jaguarom po grbavici ... a i ti turski i francuski klubovi su ime za zeljeznicar i slicne propalitete nase lige . Safet se dokazao utakmicama sa reprezentacijom, spominjes poraz protiv kipra i izraela pa i brazil izgubi od njemacke na svom terenu 8-1 ? susic je dobio otkaz pa zasluzio ga je neka je a dok smo dobijali svi ste bili uz njega i u zvjezde ga kovali dok smo zabijali 3,5 golova po utakmici valjao vam je ? dok smo razbijali francusku u sred pariza valjao je ?alphonse kauders wrote:iKE wrote:
A Safet je trenirao redom Anonimuspore i dobijao nogom u guz.icu svakih pola godine. Mi smo na SP otišli uprkos Safetu, a ne zbog njega. A, ne znam šta kažeš na njegova taktička umijeća protiv Kipra i Izraela - Evropa mu se divi, a evo i 90% nacije. A hvala Bogu Safet nije jajara od čovjeka, ali ono nikako...mrs stoko nezahvalna i nekulturna. I ja se slazem da je zasluzio da ode iz reprezentacije ali nemozes zaboraviti sta je donio reprezentaciji i koliko je radosti donio navijacima !
-
Only1
#649 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Vaha je klasa iznad svih trenera spomenutih u medijima.
-
oridjidji
#650 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sto ne mogu glupe price, tipa podanik si ako te vodi stranac. More reprezentacija je vodio neki stranac, recimo pomenuti Bora Milutinovic ih je sam vodio bruku, poceo je sa Meksikom davne 86-te da bi vodio Kostariku , USA, Nigeriju, Kinu, Honduras, Jamajku i Irak. Nas Bošnje razvijenu fudbalsku naciju koja je ove godine od 1998 do danas upisala jedinu veliku fudbalsku smotru ne treba da vodi stranac, pogotovo ako je sposoban
Napisati da nas ne treba voditi stranac je nevidjena glupost, pogotovo ako zna posao.
Bolje je da nas vodi sposoban, nego podoban. Ova podobnost nam se uvijek odbijala od glavu i to je tako i sada zbog te podobnosti ispastamo u ovim kvalifikacijama i iz 4 utakmice imamo 2 boda.
Napisati da nas ne treba voditi stranac je nevidjena glupost, pogotovo ako zna posao.
Bolje je da nas vodi sposoban, nego podoban. Ova podobnost nam se uvijek odbijala od glavu i to je tako i sada zbog te podobnosti ispastamo u ovim kvalifikacijama i iz 4 utakmice imamo 2 boda.