Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
- SamoVasGledam
#626 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
A tvoji upisi su vredni jako. Ti i dalje nastavljaš da povezuješ Isaiju 9:6 sa Isusom, iako nijedan novozavetni pisac to nije uradio. Toliko proročanstava i citiranih starozavetnih stihova u NZ, a niko se nije setio taj najvažniji da spomene, koji bi bez dileme definisao ko je Isus zapravo. Zanimljivo.
I zašto u tom stihu piše da je Isus Otac, kada je on Sin?
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#627 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Bolovi? Boli NAS?patriot_1 wrote: Boli?Ha Ha Ha,,,ma zaboli nas nešto za tebe I tvoje mišljenje!
Zagrižen si ti,a ne ja ili mi!Dokaze vadiš iz smeća,to je očito!
Sisaj to što te boli i manje troluj
Fekalnih fiksacija na sve strane.
-
patriot_1
#628 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
SamoVasGledam wrote:A tvoji upisi su vredni jako. Ti i dalje nastavljaš da povezuješ Isaiju 9:6 sa Isusom, iako nijedan novozavetni pisac to nije uradio. Toliko proročanstava i citiranih starozavetnih stihova u NZ, a niko se nije setio taj najvažniji da spomene, koji bi bez dileme definisao ko je Isus zapravo. Zanimljivo.
Biblija je puna proročanstava o Isusu Kristu. Evo najznačajnijih proročanstava:
"Zato će vam Gospodin dati znak: Evo, začet će djevica i roditi sina, i nadjenuće mu ime Emanuel" Izaija 7,14
"Jer dijete nam se rodilo, sina dobismo; na plećima mu je vlast. Ime mu je Savjetnik divni, Bog silni, Otac vječni, Knez mironosni. Nadaleko vlast će mu se sterat, i miru neće biti kraja nad prijestoljem Davidovim, nad kraljevstvom njegovim: učvrstit će ga i utvrditi u pravu i pravednosti." Izaija 9,5.6.
"Isklijat će mladica iz panja Jišajeva, izdanak će izbiti iz njegova korijena. Na njemu će duh Jahvin počivati, duh mudrosti i umnosti, duh savjeta i jakosti, duh znanja i straha Gospodnjeg. Prodahnut će ga strah Gospodnji: neće suditi po viđenju, presuđivati po čuvenju, već po pravdi će suditi ubogima i sud prav izricati bijednima na zemlji. Šibom svoje riječi ošinut će silnika, a dahom iz usta ubit bezbožnika. On će pravdom opasati bedra, a vjernošću bokove." Izaija 11,1-5
"Evo postavljam na Sionu kamen odabrani, dragocjen kamen ugaoni, temeljac. Onaj koji u nj vjeruje neće propasti" Izaija 28,16
"Evo Sluge mojega koga podupirem, mog izabranika, miljenika duše moje, Na njega sam svog duha izlio, da donosi pravo narodima. On ne viče, on ne diže glasa, niti se čuti može po ulicama. On ne lomi napuknutu trsku niti gasi stijenj što tinja. Vjerno on donosi pravdu, ne sustaje i ne malakše dok na zemlji ne uspostavi pravo. Otoci žude za njegovom naukom." Izaija 42,1-4
"Leđa podmetnuh onima što me udaraju, a obraze onima što mi bradu čupaju, i lica svojega ne zaklonih od uvreda i od pljuvanja." Izaija 50,6
"Gle, uspjet će sluga moj, podignut će se, uzvisit i proslaviti! Kao što se mnogi užasnuše vidjevši ga - tako mu je lice bilo neljudski iznakaženo, te obličjem više nije naličio na ćovjeka - tako će on mnoge zadiviti narode, i kraljevi će pred njim usta stisnuti, vidjeći ono o čemu im nitko nije govorio, shvatajući ono o ćemu nikada nisu čuli." Izaija 52,13-15
"Izrastao je pred njim poput izdanka, poput korijena iz zemlje sasušene. Ne bijaše na njemu ljepote, ni sjaja da bismo se u nj zagledali, ni ljupkosti da bi nam se svidio. Prezren bješe, odbačen od ljudi, čovjek boli, vičan patnjama, od koga svatko lice zaklanja, prezren bješe, odvrgnut." Izaija 53,2.3.
"A on je naše bolesti ponio, naše je boli na se uzeo, dok smo mi držali da ga Bog bije i kažnjava. Za naše grijehe probodoše njega, za opačine naše njega satriješe. Na njega pade kazna - radi našeg mira, njegove nas rane iscjeliše." Izaija 53,4.5.
"Duh Jahve Gospoda na meni je, jer me Jahve pomaza, posla me da radosnu vijest donesem ubogima, da iscjelim srca slomljena; da zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Jahvine i dan odmazde Boga našega" Izaija 61,1.2.
- aurora313
#629 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Današnja lekcija iz 'Hrišćanstvo 101' naziva se: Izeja, i lopovluk oko prevoda da je Isus Bog.patriot_1 wrote:Boli?Ha Ha Ha,,,ma zaboli nas nešto za tebe I tvoje mišljenje!
Zagrižen si ti,a ne ja ili mi!Dokaze vadiš iz smeća,to je očito!
Dakle, Stari Zavjet (jevrejski, to je onaj na kome se svaka mono religija bazira), ima jedan pasus koji patriJot zaobilazi kao mačka vatru. A to je Izaeja (Isaiah) 9:6 na koji mu je već skrenuta pažnja, i koji glasi:
''For to us a child is born, to us a son is given, and the government will be on his shoulders. And he will be called Wonderful Counselor, Mighty God, Everlasting Father, Prince of Peace.''
For unto us a child is born, unto us a son is given: and the government shall be upon his shoulder: and his name shall be called Wonderful, Counsellor, The mighty God, The everlasting Father, The Prince of Peace.
Između ovih riječi, najvažnija je 'The Mighty God' ili moćni Bog. Ali, na žalost mnogih, i ovdje je utkan jedan od mnogih lopovluka krojača Biblije iz Nikeje i naravno svih drugih prije tog Koncila.
Elem, u hrišćanskom prevodu Starog Zavjeta i na dva za nas specifična mjesta stoji riječ 'El' što označava Boga. Međutim, 'El' kod jevreja označava i vladara. Kako to znamo? Jednostavno: kada Stari Zavjet navodi nešto oko Babilonskog vladara kralja (Ezekiel 31:11), on mu pripisuje titulu El, što ovaj i jeste: vladar.
Naravno, priprosti i bezobzirni pisari Biblije prevodeći dijelove za Novi Zavjet su to smeli sa uma. Za njih, ako je Ezekiel vladar, onda njihov vlastiti Isus treba da je bog! Na taj način, navod Izeje 9:6 se mijenja. I tako greškom, kao kod djevice koja će roditi, Isus umjesto moćni vladar postaje 'moćni bog'. Taa-Daa...
Last edited by aurora313 on 07/07/2016 07:54, edited 1 time in total.
- SamoVasGledam
#630 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Ne razumem, zašto Bog govori o sebi čas u prvom licu jednine, čas kao o slugi koji služi samom sebi... valjda sam dobro napisao
I nisi mi odgovorio zašto tamo piše da će Isusu ime biti Otac, kada je on Sin
-
patriot_1
#631 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Trojstvo!Otac-Sin-Duh Sveti su jedno!SamoVasGledam wrote:Ne razumem, zašto Bog govori o sebi čas u prvom licu jednine, čas kao o slugi koji služi samom sebi... valjda sam dobro napisao
- SamoVasGledam
#632 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
A ko govori kroz Bibliju? Ako govori Bog ko je onda sluga pravedni? Zašto Bog Sina ne zove sinom, već slugom?
-
Nocty
#633 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
nastavite da diskutujete
mnogo ucim od vas
fascinantno
-
patriot_1
#634 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Pa zove ga i sinom:SamoVasGledam wrote:A ko govori kroz Bibliju? Ako govori Bog ko je onda sluga pravedni? Zašto Bog Sina ne zove sinom, već slugom?
Obznanjujem odluku Jahvinu: Gospodin mi reče: "Ti si sin moj, danas te rodih.
8 Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu, i u posjed krajeve zemaljske.
9 Vladat ćeš njima palicom gvozdenÄom i razbit ih kao sud lončarski."
10 Opametite se sada, vi kraljevi, Urazumite se, suci zemaljski.
- SamoVasGledam
#635 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
To David govori šta je njemu Bog rekao. Neverovatno koliko ste vi hrišćani spremni da idete daleko sa svojim lažima i krivljenjem starozavetnih stihova samo da bi isterali svoje.
-
Nocty
#636 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
zove zovepatriot_1 wrote:Pa zove ga i sinom:SamoVasGledam wrote:A ko govori kroz Bibliju? Ako govori Bog ko je onda sluga pravedni? Zašto Bog Sina ne zove sinom, već slugom?
Obznanjujem odluku Jahvinu: Gospodin mi reče: "Ti si sin moj, danas te rodih.
8 Zatraži samo, i dat ću ti puke u baštinu, i u posjed krajeve zemaljske.
9 Vladat ćeš njima palicom gvozdenÄom i razbit ih kao sud lončarski."
10 Opametite se sada, vi kraljevi, Urazumite se, suci zemaljski.
zvali su ih i sinovi pantera (tufnice) i sinovi groma

pojma vi nemate,sto rece kure...
ljudi napravili kriptografiju radi sebe ,da cuvaju tajne i ucenja
a doso jedan hrkljus iz bosne sad i on kao nesto tu
haha
to je za ubit se...
- SamoVasGledam
#637 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Mlada Marija je trebala da se uda za matorog udovca Josifa. Naravno to joj nije bilo po volji, pa se upustila u avanturu sa mlađim i fizički atraktivnijim i sposobnijim rimskim vojnikom. Iz te avanture rodio se Isus (verovatno je od oca Isus pokupio tu belu boju kože koju vidimo na freskama, ikonama i drugim slikama). Kazna za ovo kod starih Jevreja je bila kamenovanje na smrt, pa je jadna Marija iz očaja pokušala da se spase tvrdeći da ju je Bog lično učinio trudnom. Ovo je matorom Josifu došlo kao džekpot, jer je držao Mariju u šaci. Ona jeste bila 'iskorišćena', ali on je bio u godinama već i nije mogao da bira, a mlado meso je i dalje mlado meso. Zbog toga je Josif izmislio priču kako mu se javio anđeo koji mu je rekao da je Marijino dete zaista od Boga i kako on mora da je oženi i brine o tom detetu kao o svom.
A inače zanimljivo je da Marko, koji je prvi zapisao jevanđelje, nigde ne spominje Isusovo detinjstvno, ni to kako je on rođen. Tek Matej koji je svoje jevanđelje zapisao par decenija posle Marka spominje devičansko rođenje Isusa. Verovatno zato što je između Marka i Mateja neko počeo da širi priču da je Isus plod prevare i kopile, pa je Matej osetio potrebu da reaguje i demantuje to.
A inače zanimljivo je da Marko, koji je prvi zapisao jevanđelje, nigde ne spominje Isusovo detinjstvno, ni to kako je on rođen. Tek Matej koji je svoje jevanđelje zapisao par decenija posle Marka spominje devičansko rođenje Isusa. Verovatno zato što je između Marka i Mateja neko počeo da širi priču da je Isus plod prevare i kopile, pa je Matej osetio potrebu da reaguje i demantuje to.
-
patriot_1
#638 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Problem je tvoj što si ti blentav za shvaćanje duhovnih istina!Biblija je isprepletena objavama I ljudskim mislima!Objava je ono od Boga,ubačeno u neki kontekst a da ni sam pisac nezna "Što je pjesnik htjeo reći!"SamoVasGledam wrote:To David govori šta je njemu Bog rekao. Neverovatno koliko ste vi hrišćani spremni da idete daleko sa svojim lažima i krivljenjem starozavetnih stihova samo da bi isterali svoje.
Tako da , u širem kontekstu je jasno da je ovo pisano za Mesiju a ne Davida!
-
patriot_1
#639 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Možete li zamisliti kako bi izgledala debata između Davida Ickea i C. S. Lewisa o tome tko je (bio) Isus iz Nazareta?
David Icke, bivši sportski novinar koji je stekao svjetsku slavu nakon što je pročitao knjigu o magiji i iznenadnog susreta s vanzemaljcima u hotelskoj sobi, o Isusu Kristu nije otišao dalje od ideje da je izmaštani lik, proizvod rimskog lobija koji je želio vladati svijetom:
”Evanđelja su izmišljotina smišljena s ciljem da proizvedu novu religiju utamničenja. Obitelj Pizon stvorila je priču i likove; priču su vezali za određeno vrijeme i mjesto u povijesti i onda je povezali s nekim perifernim stvarnim osobama, kao što su Herod, Gamalijel, rimski prokuratori i tako dalje. No, Isus i svi neposredno povezani s njim su stvoreni likovi. Pizoni su bili loza potekla od državnika, konzula, pjesnika i povjesničara, a takvi ljudi bi svakako bili inicijati mreže tajnih društava Rimskog carstva, jedne od glavnih odskočnih dasaka za gmazovske punokrvce i mješance sve do danas.”
Iako će netko reći, čemu uopće davati prostora ovom čudaku, podsjetio bih na tekst iz 2 Tim 4,3-4: “Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrave nauke… te će odvratiti uši od istine, a okrenut će se bajkama.” Uvjeren sam da se na Ickeu upravo ispunjava ovo proroštvo ali da stvar tu staje stvarno se ne bih niti okrenuo za njim. Veći problem su vojske ljudi koji neselektivno gutaju njegov očiti otrov, biblijski rečeno: vjeruju bajkama. Nema sumnje da je Isus iz Nazareta bio povijesna osoba, o tome govore povijesni spisi izvan Biblije a sve da i nije tako, biste li mogli povjerovati da bi netko u teoriju urote mogao uklopiti sve te brojne i originalne zamisli od ideje da je Isus rođen od djevice, da je umro na križu, uskrsnuo i da se sve to savršeno poklopilo s proroštvima koje su starozavjetni proroci navijestili stotinama godina prije? Teško! Pa ipak, mnogi danas Krista ne doživljavaju kao sina Božjega već kao religioznog vođu ili jednostavno kao neku moralnu vertikalu.
C. S. Lewis, poznati pisac Kronika iz Narnije, nekada agnostik prihvatio je Krista nakon jednog razgovora s J.R.R. Tolkienom. Lewis je stvar ovako postavio: ”Čovjek koji bi i bio samo čovjek i rekao ono što je govorio Isus ne bi bio nikakav veliki učitelj morala. Bio bi ili luđak, poput čovjeka koji za sebe kaže da je tvrdo kuhano jaje, ili pak sam pakleni đavao. Svi se jednom u vezi Isusa moraju odlučiti.” Za ovog bivšeg agnostika koji je upravo na temelju zdravorazumskih argumenata došao do spoznaje tko je Isus, druga mogućnost ne postoji: ”Isus je sin Božji, kakav moralni učitelj? On nam tu mogućnost uopće nije niti ostavio!”
Da je C. S. Lewis živ bilo bi zanimljivo čuti i vidjeti raspravu s Davidom Ickeom, ukoliko bi do tako nečega i došlo jer dok Icke izbjegava rasprave, Lewis je u tome bio pravi majstor. Teško da bi se nekompetentni Icke usudio uopće ući u ring s ovim intelektualcem par excellence. Vjerojatno bi mu nakon takvog dvoboja teško stradala reputacija. Bilo bi bolje da strada ego, dok je još vrijeme, vječnost se bliži a on još uvijek vjeruje bajkama.
A tko je za vas Isus iz Nazareta?
David Icke, bivši sportski novinar koji je stekao svjetsku slavu nakon što je pročitao knjigu o magiji i iznenadnog susreta s vanzemaljcima u hotelskoj sobi, o Isusu Kristu nije otišao dalje od ideje da je izmaštani lik, proizvod rimskog lobija koji je želio vladati svijetom:
”Evanđelja su izmišljotina smišljena s ciljem da proizvedu novu religiju utamničenja. Obitelj Pizon stvorila je priču i likove; priču su vezali za određeno vrijeme i mjesto u povijesti i onda je povezali s nekim perifernim stvarnim osobama, kao što su Herod, Gamalijel, rimski prokuratori i tako dalje. No, Isus i svi neposredno povezani s njim su stvoreni likovi. Pizoni su bili loza potekla od državnika, konzula, pjesnika i povjesničara, a takvi ljudi bi svakako bili inicijati mreže tajnih društava Rimskog carstva, jedne od glavnih odskočnih dasaka za gmazovske punokrvce i mješance sve do danas.”
Iako će netko reći, čemu uopće davati prostora ovom čudaku, podsjetio bih na tekst iz 2 Tim 4,3-4: “Jer doći će vrijeme kad ljudi neće podnositi zdrave nauke… te će odvratiti uši od istine, a okrenut će se bajkama.” Uvjeren sam da se na Ickeu upravo ispunjava ovo proroštvo ali da stvar tu staje stvarno se ne bih niti okrenuo za njim. Veći problem su vojske ljudi koji neselektivno gutaju njegov očiti otrov, biblijski rečeno: vjeruju bajkama. Nema sumnje da je Isus iz Nazareta bio povijesna osoba, o tome govore povijesni spisi izvan Biblije a sve da i nije tako, biste li mogli povjerovati da bi netko u teoriju urote mogao uklopiti sve te brojne i originalne zamisli od ideje da je Isus rođen od djevice, da je umro na križu, uskrsnuo i da se sve to savršeno poklopilo s proroštvima koje su starozavjetni proroci navijestili stotinama godina prije? Teško! Pa ipak, mnogi danas Krista ne doživljavaju kao sina Božjega već kao religioznog vođu ili jednostavno kao neku moralnu vertikalu.
C. S. Lewis, poznati pisac Kronika iz Narnije, nekada agnostik prihvatio je Krista nakon jednog razgovora s J.R.R. Tolkienom. Lewis je stvar ovako postavio: ”Čovjek koji bi i bio samo čovjek i rekao ono što je govorio Isus ne bi bio nikakav veliki učitelj morala. Bio bi ili luđak, poput čovjeka koji za sebe kaže da je tvrdo kuhano jaje, ili pak sam pakleni đavao. Svi se jednom u vezi Isusa moraju odlučiti.” Za ovog bivšeg agnostika koji je upravo na temelju zdravorazumskih argumenata došao do spoznaje tko je Isus, druga mogućnost ne postoji: ”Isus je sin Božji, kakav moralni učitelj? On nam tu mogućnost uopće nije niti ostavio!”
Da je C. S. Lewis živ bilo bi zanimljivo čuti i vidjeti raspravu s Davidom Ickeom, ukoliko bi do tako nečega i došlo jer dok Icke izbjegava rasprave, Lewis je u tome bio pravi majstor. Teško da bi se nekompetentni Icke usudio uopće ući u ring s ovim intelektualcem par excellence. Vjerojatno bi mu nakon takvog dvoboja teško stradala reputacija. Bilo bi bolje da strada ego, dok je još vrijeme, vječnost se bliži a on još uvijek vjeruje bajkama.
A tko je za vas Isus iz Nazareta?
- SamoVasGledam
#640 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Kao prvo to je tvoje proizvoljno tumačenje stiha i ništa više. Kao drugo ako su David i njegovi savremenici zaista verovali da je Mesija sin Božiji, daj neki dokaz za to. Nećeš ga dati, jer ne postoji. Kako Bog može roditi samog sebe i kako je Isus rođen, ako je postojao oduvek?
Biblija je sama po sebi veoma konfuzna knjiga, a vi hrišćani ste je odveli na još viši nivo konfuzije i nerazumevanja. Kada Bog govori da će ga neko tući po leđima, vi tvrdite da je to Isus. Kada Bog govori o nekoj drugoj osobi, o svom slugi, vi tvrdite da je i ta osoba Isus.
Dogovorite se više da li je Isus Bog ili Božiji Sin ili Božija Reč ili Božiji sluga ili Mesija, jer ste zaista ste postali presmešni.
Biblija je sama po sebi veoma konfuzna knjiga, a vi hrišćani ste je odveli na još viši nivo konfuzije i nerazumevanja. Kada Bog govori da će ga neko tući po leđima, vi tvrdite da je to Isus. Kada Bog govori o nekoj drugoj osobi, o svom slugi, vi tvrdite da je i ta osoba Isus.
Dogovorite se više da li je Isus Bog ili Božiji Sin ili Božija Reč ili Božiji sluga ili Mesija, jer ste zaista ste postali presmešni.
- Montana
#641 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
kako god..svi koji su isusa pratili su kršćanji,današnji,prijašnji.
zašto židovi,muslimani i ostali,na tim teritorijama,koji isusa nisu pratili...do dan danas probleme imaju,ratovi,čemer,jad?
jel se to ikad iko pito?
zašto židovi,muslimani i ostali,na tim teritorijama,koji isusa nisu pratili...do dan danas probleme imaju,ratovi,čemer,jad?
jel se to ikad iko pito?
- SamoVasGledam
#642 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Plod marijine avanture sa rimskim vojnikom. Čovek koji je sa sobom vukao nekoliko nepismenih sledbenika ribara sa kojima je ubeđivao ostale Jevreje da ga je Bog poslao da im bude vladar, zbog čega ga je Pontije Pilat video kao pretnju za Carstvo i mogućeg lidera pobune, pa je odlučio da ga razapne i iznad glave mu stavi natpis 'Isus, car Judejski', kako bi ga ismevao i koristio kao primer za ostale Jevreje koji bi pokušali nešto slično.patriot_1 wrote: A tko je za vas Isus iz Nazareta?
Iako je bio sam još jedan u nizu neuspešnih Mesija, njegova popularnost drastično počinje da raste nakon njegove smrti. Pogotovo kada je na scenu stupio grčki konvertir na Judaizam Savle (rođen kao Pavle), koji je modifikovao Judaizam kako bi bio prihvatljiviji nejevrejima, a kao centralnu ličnost svoje nove religije postavio je upravo Isusa i time udario temelje za stvaranje najvećeg kulta ličnosti u istoriji čovečanstva. Ubrzo je broj nejevrejskih hrišćana počeo rapidno da raste, dok u potpunosti nije premašio malobrojne Jevreje koji su verovali u Isusa. Nekoliko decenija kasnije nejevrejski hrišćani uzimaju pod svojom kontrolom sve hrišćanske centre, dok se trag jevrejskih hrišćana maltene u potpunosti gubi što zbog mešanja sa nejevrejima, što zbog nasilne konverzacije i progonstva koje su nad njima vršili ortodoksni Jevreji.
I ono što je još važno spomenuti i što hrišćani znaju, a prave se nevešti - Isus nije došao da osnuje novu religiju pod imenom Hrišćanstvo, niti je ikada svoje sledbenike nazivao hrišćanima. To su sve kasnije inovacije koje nemaju veze sa Isusom.
- SamoVasGledam
#643 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
A zašto Bliski Istok koji je nekada bio većinski hrišćanski više to nije?Montana wrote:kako god..svi koji su isusa pratili su kršćanji,današnji,prijašnji.
jel se to ikad iko pito?
Jesi se pitao nekad to?
Zašto Mala Azija više nije hrišćanska zemlja?
- Montana
#644 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
evo neznam..zato što nisu više krišćanske zemlje?SamoVasGledam wrote:A zašto Bliski Istok koji je nekada bio većinski hrišćanski više to nije?Montana wrote:kako god..svi koji su isusa pratili su kršćanji,današnji,prijašnji.
jel se to ikad iko pito?
Jesi se pitao nekad to?
Zašto Mala Azija više nije hrišćanska zemlja?
- SamoVasGledam
#645 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Iz istog razloga zbog kojeg tamo ratuju sada muslimani i Jevreji. Nema to nikakve veze sa tim ko prati Isusa a ko ne, kao što si pokušao da predstaviš malopre.
- Montana
#646 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
aj stavimo isusa na stranu i recimo..što u ne kršćanskim zemljama vazda tako,1000 godina.?SamoVasGledam wrote:Iz istog razloga zbog kojeg tamo ratuju sada muslimani i Jevreji. Nema to nikakve veze sa tim ko prati Isusa a ko ne, kao što si pokušao da predstaviš malopre.
kršćani krivi ili ih tako zapalo jer nisu kršćani?
- SamoVasGledam
#647 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Bilo je u hrišćanskim zemljama i gore dok se crkva pitala. Inkvizicije, verski ratovi, spaljivanje veštica i jeretika... I
Hrišćanske zemlje su se stabilizovale i smirile tek kada je crkva odvojena od države i kada je sveštenicima oduzeta svakakva moć.
Hrišćanske zemlje su se stabilizovale i smirile tek kada je crkva odvojena od države i kada je sveštenicima oduzeta svakakva moć.
- Montana
#648 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
istina.SamoVasGledam wrote:Bilo je u hrišćanskim zemljama i gore dok se crkva pitala. Inkvizicije, verski ratovi, spaljivanje veštica i jeretika... I
tako bi se i ovi stabilizirat trebali..
-
patriot_1
#649 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
Isus je sve to!SamoVasGledam wrote:Kao prvo,i tvoje je tumačenje proizvoljno!Kako biti siguran tko greši,ja ili ti?Kao prvo to je tvoje proizvoljno tumačenje stiha i ništa više. Kao drugo ako su David i njegovi savremenici zaista verovali da je Mesija sin Božiji, daj neki dokaz za to. Nećeš ga dati, jer ne postoji. Kako Bog može roditi samog sebe i kako je Isus rođen, ako je postojao oduvek?
Kao drugo,Stari I Novi Zavjet su Božja objava jednako vrijedna I istinita!Sam Isus sebe naziva Sinom Božjim.Meni je to dovoljno!
Kao treće,to "Danas te rodih" odnosi se na njegovo zemaljsko rođenje!Biblija je sama po sebi veoma konfuzna knjiga, a vi hrišćani ste je odveli na još viši nivo konfuzije i nerazumevanja. Kada Bog govori da će ga neko tući po leđima, vi tvrdite da je to Isus. Kada Bog govori o nekoj drugoj osobi, o svom slugi, vi tvrdite da je i ta osoba Isus.
-
patriot_1
#650 Re: Isus je bio Jevrej koji je propovijedao Judaizam
A ja se pitam,zašto su obadva svjtska najgroznija rata bila u zemljama u kojima su kršćani većina!Montana wrote:kako god..svi koji su isusa pratili su kršćanji,današnji,prijašnji.
jel se to ikad iko pito?