Alfa 159 kupovina?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
probook

#626 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by probook »

ElDzidziIbnDzo wrote:redovni troškovi održavanja ovakvog vozila su 500 kruna na godišnjem nivou(125KM-ova).

Laički mislim da su mu samo gume i kočnice 1000€ :D
ElDzidziIbnDzo

#627 Re: Odg: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

probook wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:redovni troškovi održavanja ovakvog vozila su 500 kruna na godišnjem nivou(125KM-ova).

Laički mislim da su mu samo gume i kočnice 1000€ :D
Pa napisao sam par postova iznad.10 hiljada maraka komplet tockova :)

Poslano sa S4 Samsunga mi u mene...
preludezalude

#628 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by preludezalude »

ElDzidziIbnDzo wrote:Ovako kad vam čitam postove,ono baš ne mogu da vjerujem.Ali što je najgore u svemu tome,svi ste u pravu.Hoću reći svi ste u pravu donekle...A odnekle,ma Bože sačuvaj :lol:
Ako voziš Alfu,kažu peder si.Ako voziš Audija,seljak si,ako voziš BMW-a,diler droge ili narkoman si.Ako voziš Golfa,papčina si da te nema nadaleko...Mercedesa-šošon ili firaun,i tako unedogled.Svi imaju para,svi hadžije teške,svako ganja samo nešto ''usko'' gledano,jer mu percepcija na dopušta da pogleda malo šire i da razmisli,pa dobro,šta je sa ostatkom svijeta???

Evo jedno pitanja za vas sve,ako nije problem,ali da se niko ne nađe uvrijeđen.Jel ok?
Ko vozi ovakva auta kao sa donje slike:

Image

Pazite,radi se o modelu Tesla S(eventualno za one koji ne znaju).Auto na električni pogon.U državi gdje ja živim,redovni troškovi održavanja ovakvog vozila su 500 kruna na godišnjem nivou(125KM-ova).Znači sve besplatno,od parkinga,punjenja vozila energijom,posebna brza traka bez gužve,putarina itd...Jedino cijenu vozila možete provjeriti na netu,i nemojte da vam se zamanta kad vidite.

Znači da vas pitam:
-jel ovo vozilo kupuje i vozi,neki mentalni sklop ala Bošnjo,kao što neki ovde žele da prikažu,znači da lik se nategao i kupio ovo auto,a nema za hljeba
-ili neko ko zeli da ima dobro vozilo a da pri tome maksimalno uštedi(kao u BiH,kupiš npr.Audija RS6 i ugradiš mu plin)
-ili ovo kupuje teška gospoda?
-ili nešto Vama znano,cijenjeni forumaši???
Bosnjo bi rekao: taj u moju avliju nece ako nije tdi.
ElDzidziIbnDzo

#629 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

A zasto bi rekao da nece ako nije TDI? Mozda bi rekao nece ako nije CDTI ili JTM? Ili HDI? A?

lavic

#630 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by lavic »

Don Zivconi wrote:Moram priznati skroz ste mi nagazili :D , krenuli ste od manjka zareza u recenici preko "18" nadam se da si mislio na velicinu emko :D pa do hadzica :D . Elem drago mi je da ste se svi pronasli u prijasnjim postovima, al vidim imamo i novog bega sto se ne saginje za 100eurica :lol: joj koji parmaci majko draga :lol: . Krenem li od zadnjeg posta mogu ti reci probook da bi se vecina vas sagela i za cenera... kad bi vam ko ponudio :D . E sad "lavicu moj" :D (ja ovako oslovljavam malog zivcu) kad te neko otrese onda nisi ni zacet ;-) ja jesam prigradski momak pobjegao u doba olimpijade sa carsije jer su nas okupirali istocnjaci :mrgreen: al kucu koju imam na carsiji ne prodajem sosonima za audija od 100k maraka ;) jos uvjek je ona stara i dobra cerpicara :D. Za sve koje intersuje velicina, moje mjesto stanovanja i koje motore vozam neka se jave na PP :D Uglavnom znam jako puno vlasnika firmi koji vozaju dobra auta na racun velikih dugova koje imaju kako privano tako i poslovno, znam jako puno radnika koji rade kod takvih hadzija i svakim danom im jebu majke jer ne uplacuju doprinose, plate, zdravstveno itd. a vozaju skupa auta na racun sirotinje. Ovakvi posljeratni stakori bi se jebali za marku a narocito se naguzili za 100 eura.
Ti si iskompleksirani papcic i kao takav mene ne interesujes, ne znas ni na forumu cak razgovarati,a o necem drugom da ne govorim. Uzivaj u svojoj alfici k'o gospodin, je'o ove nafurane svaboljubce sa pastetom.
Don Zivconi

#631 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

Tako je kako si rekao jebo njih :grin:, drago mi je da sam te jos jednom ubo i da te zabolilo :lol:

Samo da mi je znati ko vam dade kompas :lol:

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
hladan.preminger

#632 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by hladan.preminger »

ElDzidziIbnDzo wrote:Ovako kad vam čitam postove,ono baš ne mogu da vjerujem.Ali što je najgore u svemu tome,svi ste u pravu.Hoću reći svi ste u pravu donekle...A odnekle,ma Bože sačuvaj :lol:
Ako voziš Alfu,kažu peder si.Ako voziš Audija,seljak si,ako voziš BMW-a,diler droge ili narkoman si.Ako voziš Golfa,papčina si da te nema nadaleko...Mercedesa-šošon ili firaun,i tako unedogled.Svi imaju para,svi hadžije teške,svako ganja samo nešto ''usko'' gledano,jer mu percepcija na dopušta da pogleda malo šire i da razmisli,pa dobro,šta je sa ostatkom svijeta???

Evo jedno pitanja za vas sve,ako nije problem,ali da se niko ne nađe uvrijeđen.Jel ok?
Ko vozi ovakva auta kao sa donje slike:

Image

Pazite,radi se o modelu Tesla S(eventualno za one koji ne znaju).Auto na električni pogon.U državi gdje ja živim,redovni troškovi održavanja ovakvog vozila su 500 kruna na godišnjem nivou(125KM-ova).Znači sve besplatno,od parkinga,punjenja vozila energijom,posebna brza traka bez gužve,putarina itd...Jedino cijenu vozila možete provjeriti na netu,i nemojte da vam se zamanta kad vidite.

Znači da vas pitam:
-jel ovo vozilo kupuje i vozi,neki mentalni sklop ala Bošnjo,kao što neki ovde žele da prikažu,znači da lik se nategao i kupio ovo auto,a nema za hljeba
-ili neko ko zeli da ima dobro vozilo a da pri tome maksimalno uštedi(kao u BiH,kupiš npr.Audija RS6 i ugradiš mu plin)
-ili ovo kupuje teška gospoda?
-ili nešto Vama znano,cijenjeni forumaši???
To auto vozi onaj ko godišnje zaradi par milinoa € i ko pored njega ima još 4 ili 5 auta.
johntra

#633 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

GaRGa wrote: izvini sto sam te uvrijedi nije bilo najmenro aj sad popij nesto za smirenje ;)
Ma neću, hvala ti...meni samo žao ovih što misle da je Audi nešto posebno i jedinstveno...
ElDzidziIbnDzo

#634 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Nek si im vala johntra rek'o pa makar.

Sad su se svi ljubitelji Audija nasekirali,ne znam kako će spavati sledećih noći :lol: :lol:
citroen xm

#635 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by citroen xm »

Pa ne spavaju svakako zbog straha od krađe.
ElDzidziIbnDzo

#636 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

I to si u pravu :lol: :lol:
Don Zivconi

#637 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Don Zivconi »

citroen xm wrote:Pa ne spavaju svakako zbog straha od krađe.
:lol: :thumbup:
emko1234

#638 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Pa ne spavaju svakako zbog straha od krađe.
garant :run:
ElDzidziIbnDzo

#639 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

Sad će početi priče po forumu da emko ima podočnjake :lol: :lol:
Što?
Vele forumaši VW/Audi mrsci,da čovjek ne spava.Čuva auto :lol:
snake c3

#640 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by snake c3 »

Nemam sta misliti nego znam, imam par pacjenata kao primjer. Navest cu dva primjera i vise necu, lik ima Audi A8, zivi u jednoj sobi sa zenom i djetetom, posjeduje veliku plazmu :lol:, par zlatnih lancica i ostalih djidja kao sto je prstenje a sobu je uzeo u najam :-) . Drugi pacjent posjeduje BMW neki opak model oko 30k e jebe ga samo sto mu je ciknuo blok motora, pa nakon svakog kruga oko dobrinje dize haubu i dosipa vodu a platiti kafu sam sebi mu je misaona imenica :mrgreen:

to su vozaci skupih auta u bosni :-)[/quote]
Tvoj problem je sto takve poredis sa onim koji kupe takvo auto novo, poenta je bila na alfi 159 za 100 milja i premuim u tom rangu. Ali ti sve vidis kako tebi odgovara, ovi sto si ti naveo su u rasponu 10-15 milja.
Evo i tebi jedan primjer, alfa 156 1.8 ts, kupljena nova ovdje, i na jedno 100 000km crko motor i gazda je bacio.[/quote]
Hahaha....
Kupio lik Golf 4 SDI nov, crko motor na 160 000 km. Zamijenio motor i prica ma golf zakon, nikad mu nista, jer to je ljudi moji vau vau..... :run:
oyada

#641 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by oyada »

Image
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#642 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by mali_milojica »

ElDzidziIbnDzo wrote:Sad će početi priče po forumu da emko ima podočnjake :lol: :lol:
Što?
Pitaj emka koliko kamera oko kuce ima? :D
Walther

#643 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by Walther »

ElDzidziIbnDzo wrote:A zasto bi rekao da nece ako nije TDI? Mozda bi rekao nece ako nije CDTI ili JTM? Ili HDI? A?

TDI je TDI.... ok... moze i sportska verzija tj. SDI :lol:

sve drugo je 2. klasa :mrgreen:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#644 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by bitanga_sa_otesa »

SDI-samo da ide :D
hladan.preminger

#645 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by hladan.preminger »

Vazda se najviše kralo ono što je najviše vrijedno. :izet:
Ko će alfu ili pežoa (ned'o bog citroena) ukrasti? Time vlasniku učiniš uslugu, a sebi kao lopovu problem. :D
johntra

#646 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

mali_milojica wrote: Pitaj emka koliko kamera oko kuce ima? :D
:lol:

I šta je sve ugradio od zaštite, plus kasko... :D
ElDzidziIbnDzo

#647 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

mali_milojica wrote:
ElDzidziIbnDzo wrote:Sad će početi priče po forumu da emko ima podočnjake :lol: :lol:
Što?
Pitaj emka koliko kamera oko kuce ima? :D
Jbg.Neko ima i za Audija i za kamere i za kuće,a neko nema ni za kamere ni za Audija,a kuće pogotovo.Možda taj neko ima samo web kameru u stanu.A stan dobio u komunističkom sistemu.
Nema,jer je jedva navuk'o da kupi... Fiata npr. :lol:

I plus ima/nema para da uzme kasko osiguranje za auto...Ehhej...zamisli :lol:
Last edited by ElDzidziIbnDzo on 05/06/2014 10:59, edited 1 time in total.
johntra

#648 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

Je li ta hladnoća u skandinavskim zemljama utiče na moždane vijuge ili šta?
Daj ba nešto bolje, možeš ti to...napregni se, mojne se samo usrati...
ElDzidziIbnDzo

#649 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by ElDzidziIbnDzo »

U skandinaviji trenutnih 28 stepeni ,ugodnih :lol:
johntra

#650 Re: Alfa 159 kupovina?

Post by johntra »

Džaba, to su trajne posljedice od zime izgleda...
Post Reply