evo je izgleda nekoliko helikoptera u maglajueluna wrote:NAPOKON DOBRA VIJEST, HELIKOPTER KRUŽI IZNAD GRADA. POZIVAJU SE SVI DA STARE I IZNEMOGLE BAŠ KAO I DJECU IZVEDU NA KROVOVE TE DA PRIZIVAJU POMOĆ SPASILAČKE EKIPE I HELIKOPTERA.
konačno dobra vijest iz maglaja![]()
![]()
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- eluna
#626 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
nino90
#627 Re: Poplave u cijeloj BiH
katastrofa
a ne bi me cudilo da vodovod uvede redukciju vode Zbog navodnih nedostatka padavina
Sent from my iPad using Tapatalk
a ne bi me cudilo da vodovod uvede redukciju vode Zbog navodnih nedostatka padavina
- Alfons Kauders
#628 Re: Poplave u cijeloj BiH
nije opasna... kad se sleti na livadu ili heliodrom... ali kad se u losim uslovima i bez adekvatne opreme pokusa pecati ljude s krovova kuca... to more bit problem...svjezi_ustipak wrote:kakva je razlika izmedju krovova i izmedju Prenja? pa nece evakuisati u orkanskom vjetru izmedju neboda u Sangaju nego sa krovova nekoliko kuca u MaglajuAlfons Kauders wrote:
nisu s krovova... to je razlika...
a i ta na prenju je odradjena uz jeben rizik po posadu...
koliko ja znam jedan UH1 je osposobljen za takve stvari, vjerovatno jedna ili dvije posade... ne znam uopste koliko je helikoptera ispravno i sigurno, vecina je prizemljena... mislim da trenutno imamo 2-3 UH1 i isto toliko Mi-8, od kojih se jedan ne moze koristiti za spasilacke operacije
kakav jeben rizik? to je bio skolski primjer kako se radi i najbolja evakuacija u historiji ove drzave. mislim, svaka je evakuacija zracnim putem opasna ali zato se i vjezba i oprema da do toga ne dodje. imamo dovoljno ljudi i opreme da izvedemo evakuacije kad god i gdje god treba. do sada se za evakuacije uglavnom koristio Mi-8.
- johntra
#629 Re: Poplave u cijeloj BiH
U Olovu se to već radi od jutros...eluna wrote:NAPOKON DOBRA VIJEST, HELIKOPTER KRUŽI IZNAD GRADA. POZIVAJU SE SVI DA STARE I IZNEMOGLE BAŠ KAO I DJECU IZVEDU NA KROVOVE TE DA PRIZIVAJU POMOĆ SPASILAČKE EKIPE I HELIKOPTERA.
konačno dobra vijest iz maglaja![]()
![]()
-
Nuken
#630 Re: Poplave u cijeloj BiH
Poletio i helikopter iz BL u pomoć ugroženima
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#631 Re: Poplave u cijeloj BiH
Laže, evo mene na Drveniji.
Sent via Tapatalk 4.
Sent via Tapatalk 4.
-
golman
#632 Re: Poplave u cijeloj BiH
Je li moguće da se ovo sve dešava???
Je li moguće da u Maglaju voda ulazi ljudima u stanove?
- eluna
#633 Re: Poplave u cijeloj BiH
svjezi_ustipak wrote:kakva je razlika izmedju krovova i izmedju Prenja? pa nece evakuisati u orkanskom vjetru izmedju neboda u Sangaju nego sa krovova nekoliko kuca u MaglajuAlfons Kauders wrote:
koliko ja znam jedan UH1 je osposobljen za takve stvari, vjerovatno jedna ili dvije posade... ne znam uopste koliko je helikoptera ispravno i sigurno, vecina je prizemljena... mislim da trenutno imamo 2-3 UH1 i isto toliko Mi-8, od kojih se jedan ne moze koristiti za spasilacke operacije
kakav jeben rizik? to je bio skolski primjer kako se radi i najbolja evakuacija u historiji ove drzave. mislim, svaka je evakuacija zracnim putem opasna ali zato se i vjezba i oprema da do toga ne dodje. imamo dovoljno ljudi i opreme da izvedemo evakuacije kad god i gdje god treba. do sada se za evakuacije uglavnom koristio Mi-8.
- guber90
#634 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sada je u poplavljenim podrucijima voda zagadjena, stoga je nezgodna situacija, mora se voda prokuhati da se ne bi ljudi otrovali, a sve je to dobro dok ima struje, a do kada ce je biti ko zna.nino90 wrote:katastrofa
- Casual's
#635 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jarane u Maglaju se semafori ne vide,gdje ces daljegolman wrote:Je li moguće da se ovo sve dešava???
- eluna
#636 Re: Poplave u cijeloj BiH
Nuken wrote:![]()
Poletio i helikopter iz BL u pomoć ugroženima
-
VjecitiStudent
#637 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sa FB
Nedim Šrndić
Nove informacije za Maglaj (ne mogu znati da li su tačne, ponavljam vam šta sam saznao od Ristić Brana iz Civilne zaštite):
Civilna zaštita ima jedan čamac bez motora i on nije u upotrebi. Trenutno su članovi civilne zaštite dosta rasuti. Načelnik je uputio poziv vojnim snagama za pomoć pri evakuaciji. Iz drugih izvora sam saznao da CZ Maglaj čeka čamce iz Zenice i Zavidovića, koji su i sami teško pogođeni poplavama.
- Alfons Kauders
#638 Re: Poplave u cijeloj BiH
pa vidis, to je mali detalj... ljudi se pozivaju da idu na krovove kuca... samo sto se radi o hiljadama ljudi... i sto ih je NEMOGUCE sve skinuti helikopterima...eluna wrote:svjezi_ustipak wrote:kakva je razlika izmedju krovova i izmedju Prenja? pa nece evakuisati u orkanskom vjetru izmedju neboda u Sangaju nego sa krovova nekoliko kuca u MaglajuAlfons Kauders wrote:
kakav jeben rizik? to je bio skolski primjer kako se radi i najbolja evakuacija u historiji ove drzave. mislim, svaka je evakuacija zracnim putem opasna ali zato se i vjezba i oprema da do toga ne dodje. imamo dovoljno ljudi i opreme da izvedemo evakuacije kad god i gdje god treba. do sada se za evakuacije uglavnom koristio Mi-8.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
hajte vas dvojica negdje znate već gdje ........ i kitonosačka prepucavanja ostavite za druge teme, ako znate kakav broj telefona ili koga sa čamcima dajte informaciju a ovo neki drugi put
stoga manite panike i ne ocekujte da ce se odnekle stvoriti stotine super opremljenih helikoptera s posadama kakve gledate na national geographicu... od toga nema NISTA
- LieToMe
#639 Re: Poplave u cijeloj BiH
nino90 wrote:katastrofa
- O'zone
- Globalni moderator
#640 Re: Poplave u cijeloj BiH
Volim ljude koji imaju čvrst san pa prespavajuCasual's wrote:Jarane u Maglaju se semafori ne vide,gdje ces daljegolman wrote:Je li moguće da se ovo sve dešava???
- MOSALJOZE
#641 Re: Poplave u cijeloj BiH
Mi da smo kakva drava sad bi sve zaustavili i naredili da svi djelujemo u svojim mjesnim zajednicama.Da se skupimoo,ako nije potrebno u mojoj MZ,onda da se ide pomagati drugim ljudima.Jebo ga drzava daj uradite ima nas mozemo i hocemo raditi
Žao mi naroda pravo.Zamislim kako bi meni bilo.Al još mi nismo svjesni posljedica.Brašno i sve ostale namirnice će da poskupe i to kako
Žao mi naroda pravo.Zamislim kako bi meni bilo.Al još mi nismo svjesni posljedica.Brašno i sve ostale namirnice će da poskupe i to kako
-
VjecitiStudent
#642 Re: Poplave u cijeloj BiH
"U Maglaju je situacija alarmantna, voda je vec u kucama i zgradama, a ljudi su pobjegli na krovove. U funkciji je trenutno samo 1 camac !! EUFOR ce poslati helikopter u Maglaj da preveze camcce, ali ne mogu dok ne dobiju zahtjev naseg operativnog staba (broj 112 ili 121). Molim sve koji su u mogucnosti da zovu i vrse pritisak da se zahtjev EUFOR-u posalje sto prije. "
- O'zone
- Globalni moderator
#643 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jedan helikopter manje
Izetbegović, Osmić i Jeleč obilaze poplavljenja područja
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč će sa predstavnicima cenatara civilne zaštite helikopterom OS BiH izvršiti izviđanje kriznih područja u BiH uzrokovanih poplavom, radi efikasnijeg planiranja upotrebe resursa OS BiH.
Izetbegović, Osmić i Jeleč obilaze poplavljenja područja
Do sada je svim zahtjevima za djelovanje resursa OS BiH udovoljeno. Pored angažiranih helikoptera OS BiH, angažiran je i tim inžinjerijskog bataljona u gradu Doboj, ljudstvo, čamci i druga oprema, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.
-
sgunited
#644 Re: Poplave u cijeloj BiH
E-mail: [email protected]
evo ako neko zeli da se zahvali sto ni na danasnji dan nismo ostali uskraceni za nase omiljene turske sapunice
evo ako neko zeli da se zahvali sto ni na danasnji dan nismo ostali uskraceni za nase omiljene turske sapunice
-
StupskaBitanga
#645 Re: Poplave u cijeloj BiH
ma ja bitno je da se slikaju dok je sve i jedan helikopter potreban
MRŠ STOKO
MRŠ STOKO
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#646 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ljubim ti sunce, kakvih sve mentola ima!
Ono se sprda, a totalni haos
Ono se sprda, a totalni haos
- Casual's
#647 Re: Poplave u cijeloj BiH
Stvarno je bilo zanimljivo jucer sa tim photoshopom,ali danas vec nije ok.Ko moze nek se lati lopate i ide pomoci kome moze..pusti se kompa i fejsa..ko ne moze,nek ljudima daje prave informacije ako nista
- LieToMe
#648 Re: Poplave u cijeloj BiH
Posljedice nisu samo to (finansijske prirode) posljedica ti je i pitka voda, bolestine koje ce krenuti (silno smece koje voda nosi, nedostatak pitke vode, fekalije, zamucena voda)...posljedice su i klizista koaj ce se pojaviti i gdje nisu bila...MOSALJOZE wrote:Mi da smo kakva drava sad bi sve zaustavili i naredili da svi djelujemo u svojim mjesnim zajednicama.Da se skupimoo,ako nije potrebno u mojoj MZ,onda da se ide pomagati drugim ljudima.Jebo ga drzava daj uradite ima nas mozemo i hocemo raditi
Napisah na ovoj ili na drugoj temi, jos juce je trebalo proglasiti neradne dane (narocito za Sarajevo koje je najmnogljudnije) i svu raspolozivu omladinu, radno sposoban narod (narocito muskinje) slati na krizna podrucja.
ali jok... ismijavacemo jel Miljacka odnjela mostove, jel camcima evakuisu radnike Robota u Rajlovcu... Ismijavacemo sve. Za to smo jedino i sposobni i stvoreni.
-
sha_ba
#649 Re: Poplave u cijeloj BiH
StupskaBitanga wrote:ma ja bitno je da se slikaju dok je sve i jedan helikopter potreban
MRŠ STOKO
fuj
- It_is_a_Leclerc
#650 Re: Poplave u cijeloj BiH
Prošao sam Tuzlom prije desetak minuta.
Na više mjesta kanalizacija u formi rijeke teče ulicom. Već je stvorila korito.
Jala je opasno visoka kod Tehnologije i fakulteta. Daj Bože da izdrži do kraja dana, jer niko ne postavlja nasipe, niti uklanjaju automobile koje su neki genijalci parkirali.
Ljudi, nemojte širiti dezinformacije o pogibijama, utopljenicima.. Može biti samo kontraproduktivno...
Iskreno, kad sam pročito ovo za radnike Natrona koji prave splav, naježio sam se. Molim Boga samo da pomoć stigne prije nego izgubimo jedan život.
Na više mjesta kanalizacija u formi rijeke teče ulicom. Već je stvorila korito.
Jala je opasno visoka kod Tehnologije i fakulteta. Daj Bože da izdrži do kraja dana, jer niko ne postavlja nasipe, niti uklanjaju automobile koje su neki genijalci parkirali.
Ljudi, nemojte širiti dezinformacije o pogibijama, utopljenicima.. Može biti samo kontraproduktivno...
Iskreno, kad sam pročito ovo za radnike Natrona koji prave splav, naježio sam se. Molim Boga samo da pomoć stigne prije nego izgubimo jedan život.