LG G2

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#626 Re: LG G2

Post by febo_acm »

Ma i oni kazu vracanje na fabricke postavke :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
anjaistkrank

#627 Re: LG G2

Post by anjaistkrank »

Eh imam jedno pitanje za ljubitelje G2. Jel iko imao nesrecu kao ja da mu ispadne telefon pa da se displej saspe sav? Juce mi je ispao i nista. Jedino sto je u funkciji na telefonu su one zadnje tipke... Ne radi touch pa nisam mogao nista sa njim osim da se javim (ono direktno javljanje kad stavis telefon na uho). Cak sam ga jedva i ugasio... Uglavnom belaj, a interesuje me jel iko do sad mjenjao displej i kakva su iskustva... Gledam po ovim mobile shopovima kazu da je cijena oko 250 marka... Puno, ali sta ces. Strah me jedino da li ce to biti ok posle... Sjecam se na jednom htc-u prije godinu i po sam mjenjao displej i nikad to nije bilo isto... Disprej radi sve ok, ali recimo notifikacijsko svjetlo koje je decentno svijetlilo kao mala zelena tackica, bile su 3 tackice (radi neke refleksije unutra), touch dugmad su isto tako svijetlila puno ruznije i finale finala je prednja kamera koja se skoro i ne moze koristiti...

Eh eto to je :sad: Ako neko ima neki savjet ili preporuku bicu duboko zahvalan :-D
ciacco

#628 Re: LG G2

Post by ciacco »

Mom jaranu je ispao i razbio se. Zamijenio je u Hustelu 250 KM, orginalni display narucen od Stanica. Kako on kaze sve je uredu i sve radi normala(svi senzori i zahhebancije u gornjem dijelu)
anjaistkrank

#629 Re: LG G2

Post by anjaistkrank »

Evo maloprije sam pokupio phone sa servisa... Objasnio mi lik u servisu sve sta i kako. HTC kad ode displej mora se nesto flat kabl variti ili sta ja znam, a kod G2 se kompletan displej mjenja skoro do onog zadnjeg poklopca i zato i jeste skupo toliko. Izaslo me 200 KM, ali telefon kao nov. Cak sta vise mislim da je bolji displej nego stari sto je bio..
mayab

#630 Re: LG G2

Post by mayab »

Koji je servis?
anjaistkrank

#631 Re: LG G2

Post by anjaistkrank »

mayab wrote:Koji je servis?
onaj na carsiji preko puta bosne
ixon

#632 Re: LG G2

Post by ixon »

Slike sa g2,po meni ova kamera bolja od s4 :-)

https://www.flickr.com/photos/119145808@N03/

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Dr Kova

#633 Re: LG G2

Post by Dr Kova »

ixon wrote:Slike sa g2,po meni ova kamera bolja od s4 :-)

https://www.flickr.com/photos/119145808@N03/

I jeste bolje. Btw, vrhunske su ti slike
ixon

#634 Re: LG G2

Post by ixon »

Ali su po meni slike bolje sa fixom. Ove slike na nalogu su sa xdabbeb kamerom
Hvala buckethead ;-)

made_in_sarajevo

#635 Re: LG G2

Post by made_in_sarajevo »

Ja kako sam uradio ove zadnje update tako mi se mobitel poceo pregrijavati nakon 5min igranja igrica. Igrice niau tipa fife, gta nego beze igrice tipa strategija ko ona clash of clans, skakanje sa lopte na loptu, nista toliko zahtjevno ali se mobitel bas ugrije kod tipki na kameri i displej
zateznistub

#636 Re: LG G2

Post by zateznistub »

made_in_sarajevo wrote:Ja kako sam uradio ove zadnje update tako mi se mobitel poceo pregrijavati nakon 5min igranja igrica. Igrice niau tipa fife, gta nego beze igrice tipa strategija ko ona clash of clans, skakanje sa lopte na loptu, nista toliko zahtjevno ali se mobitel bas ugrije kod tipki na kameri i displej
Same here:D

Sent from my LG-D802
Nogatrans

#637 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

I meni se desava poslije zadnjeg updata da se mob zagrije ako gledam malo duze youtube,i primjetim da pocne i bateriju dosta brze da trosi. Zna li neko o cemu je rijec?
belami1111

#638 Re: LG G2

Post by belami1111 »

Ko bi reko da toliko havljen smartphone ima tako puno mahana !
Svaki dan iskrsne nešto novo ..
A poslije ovog o zagrjevanj slijedi vjerojatno odgovor tipa uradi root i ubaci kuhani rom i biće ti rješen problem , al da znaš da ti stim i tim romom neradi kamera dobro ,al ako nađeš rom da je kamera ok tad zvučnik malo zeza i tako čarobni handroid krug,,, :D :D :D :D :D :izet:
Maharadza

#639 Re: LG G2

Post by Maharadza »

belami1111 wrote:Ko bi reko da toliko havljen smartphone ima tako puno mahana !
Svaki dan iskrsne nešto novo ..
A poslije ovog o zagrjevanj slijedi vjerojatno odgovor tipa uradi root i ubaci kuhani rom i biće ti rješen problem , al da znaš da ti stim i tim romom neradi kamera dobro ,al ako nađeš rom da je kamera ok tad zvučnik malo zeza i tako čarobni handroid krug,,, :D :D :D :D :D :izet:
JEsi jedva čekao da popljuješ Android jelde?! :lol:

A sada ontopic: Zagrijavanje je normalna pojava prilikom zahtjevnijih operacija: igranja zahtjevne igre, convert-ovanja klipova u mp3 pa čak i surfanja jer i primanje/slanje podataka također grije telefon! A nedavno sam poredio zagrijavanje svoga G2 i burazovog Note 3; "povukao" nešto veći fajl sa dropbox-a i ostavio oba da skidaju preko wifi, nakon 5min. oba su bila poprilično zagrijana, istina note nešto manje od G2, ista situacija i sa gaming-om (pokrenuo ovaj posljednji Modern Combat, šutao 5min. i poredio - opet isto, G2 nešto "vrući" ali i Note3 itekako zagrijan, što je logično, cpu/gpu pod max. opterećenjem), ali ne možete realno očekivati da se ne grije nikako telefon, barem ne jedan high-end uređaj kao što je G2! Nije to balkon iphone ili propala "igračka" Lumia; hem' je hardverski MNOGO JAČI, hem' je Android kao OS neuporediv sa balkonom (iOS) i MS-ovim "klonom" tog balkona (WP) koji ne znaju za multitasking i pozadinski rad aplikacija!!!

Eh, iznimka je ovdje ako vam se telefon zagrijava U STANDBY-u, što nije uredu i zahtjeva posjetu servisa ali i prethodno da provjerite da nema slučajno neki app koji u pozadini const. radi i "zagrijava" telefon (i opet dolazimo do zaključka da je Android napredniji pa zahtjeva i malo veću pažnju od korisnika)! :thumbup:
Last edited by Maharadza on 29/07/2014 22:12, edited 1 time in total.
insomnia78

#640 Re: LG G2

Post by insomnia78 »

Imas li sviju ti makar marku kredita na tom tvom high tech uredjaju :D
Maharadza

#641 Re: LG G2

Post by Maharadza »

insomnia78 wrote:Imas li sviju ti makar marku kredita na tom tvom high tech uredjaju :D
Image

Image

Idi brani čifute-genocidaše, šta ćeš ovdje?! :oops:
insomnia78

#642 Re: LG G2

Post by insomnia78 »

Maharadza wrote:
insomnia78 wrote:Imas li sviju ti makar marku kredita na tom tvom high tech uredjaju :D
Image

Image

Cuj cifute-genocidase, samim tim i ja ispado' genocidas, bezbeli i cifut
I sve zbog telefona
Znaci da sam "ubo"
Hajd nadam se da mu makar Wi-Fi fercera, steta da takvo cudo tehnike bude bez pristupa internetu
Maharadza

#643 Re: LG G2

Post by Maharadza »

insomnia78 wrote:
Maharadza wrote:
Image

Image

Cuj cifute-genocidase, samim tim i ja ispado' genocidas, bezbeli i cifut
I sve zbog telefona
Znaci da sam "ubo"
Hajd nadam se da mu makar Wi-Fi fercera, steta da takvo cudo tehnike bude bez pristupa internetu
Kao prvo; ne stavljaj mi riječi u usta, NIGDJE te nisam IZJEDNAČIO sa njima, samo naveo da ih otvoreno braniš, sad' zbog čega i iz kojih interesa je pitanje koje me iskreno i ne zanima samo konstatujem na osnovu viđenog/pročitanog kroz tvoje postove! Kao drugo; Ameri npr. prvi otvoreno brane čifute kao i pola svijeta..hoćeš reći da su i oni po "automatizmu" čifuti?! :-) Znači po toj logici svi koji podržavaju palestince "ispadaju" palestinci?! :shock: :lol:

Vraćamo se ontopic: Koliko vidim nigdje nije ni naveo da nešto ne radi, već se samo žali na zagrijavanje, a što sam gore malo pojasnio i što svako ko ima iole informatičkog znanja može shvatiti da se čip grije pod opterećenjem, bilo kroz aplikaciju ili slanje/primanje podataka! Šta je nejasno? :oops:
made_in_sarajevo

#644 Re: LG G2

Post by made_in_sarajevo »

Meni se pocne grijati na boom beach igrici ili neki dan skinuo bandits i police nesto, ma ko nekadasnji gta iz pticije perspektive vozas auto i rusis sve zivo ali 5min i vruc telefon pravo ispod kamere,a ako nastavim igrati i displej bas vruc postane. Fifu igrao i obrisao koliko sr grijao. Prije ovih zadniih updeta grijao se on ali nikad ovoliko puno i nikad ovako brzo nakon 3min igranja da postane vruc
bacci

#645 Re: LG G2

Post by bacci »

prvi put sam radio antutut benchmark test i ostvario sam 29200 bodova..pa me zanima jeli to malo??pod detaljno cpu integer mi pokaziva samo 1700 bodova sto je u usporedbi s drugim mob koliko vidim maloo..moze mi netko ovo pojasnit :D :D
mufa1

#646 Re: LG G2

Post by mufa1 »

Odvela ga žena u Francusku, kupila mu iPhona na ugovor, i to onog plastičnog, jerbo nije se imalo para za pravog iphona, i ono sad nekog pita imaš li marku kredita...

Sent from my OnePlus One
Nogatrans

#647 Re: LG G2

Post by Nogatrans »

Ma iskreno ovaj problem sa grijanjem je mozda i jedino sto se meni na ovom mob desava kao problrm. Vjerujem da ce to rjesiti ubrzo updatom. So se tice mob ja nikad bolji mob nisam imao a imao sam sve S generacije Samsunga. Iskreno opet bi kupio LG vrlo moguce da ce to biti G4taman da ovo covjek iscejfi.

Ako ko sazna koja je caka zagrijavanje nek javi.

POzz
insomnia78

#648 Re: LG G2

Post by insomnia78 »

mufa1 wrote:
Odvela ga žena u Francusku, kupila mu iPhona na ugovor, i to onog plastičnog, jerbo nije se imalo para za pravog iphona, i ono sad nekog pita imaš li marku kredita...

Sent from my OnePlus One
Sto jest, jest
Ogolio si me
zateznistub

#649 Re: LG G2

Post by zateznistub »

Ljudi bozji,
u cemu je fol blatiti aparat koji i ne koristite? imaju teme i o iPhone-u i o bilo kojem drugom. Imaju cak i ciji je duzi...

popustite makar ovu temu.
Sarayman

#650 Re: LG G2

Post by Sarayman »

zateznistub wrote:Ljudi bozji,
u cemu je fol blatiti aparat koji i ne koristite? imaju teme i o iPhone-u i o bilo kojem drugom. Imaju cak i ciji je duzi...

popustite makar ovu temu.
Bit će da insomnia78 i slične stari u životu nikako ne konta.
Post Reply