novi brak poslije starog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Matzan

#626 Re: novi brak poslije starog...

Post by Matzan »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Zoya wrote:Moguce da sam te i pomijesaO :-D
zamijenio

Mislim da se radi o -LA. :)
sandra01

#627 Re: novi brak poslije starog...

Post by sandra01 »

Zoya wrote:
Sephora wrote:Mislim oni koji ulaze u drugi brak, ulaze puno oprezniji na odnosu na prvi.
Ne nuzno. Ja ipak mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak daju vise od sebe da uspije iako mozda taj prvi je bio cak i bolji od drugog.

Velike ljubavi... da je ljubav bila velika nikad se ne bi zavrsilo. Tu sva prica prestaje.
Ja mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak donose i neka iskustva koja mogu primjeniti u drugom pokusaju.U prvom braku covjek nauci najvise o sebi,o svojim limitima,toleranciji ,do koje mjere moze trpiti da bude ponizavan ,poznaje osjecaj kada je druga osoba zasluzila da se zrtvuje za nju a kada to vise nije slucaj.Tako da ,po meni u drugi brak ulazi s osobom koja ovaj put ispunjava neke druge uslove koje prvi supruznik nije ispunjavao .Cisto zato jer je sada svjestan da za brak nije potrebna samo ljubav nego i neke osobine koje covjek mora da posjeduje da bi ta zajednica funkcionisala.
insomnia78

#628 Re: novi brak poslije starog...

Post by insomnia78 »

"Najvise se voli prvo dijete i druga zena"
Opusteno ba
Sephora

#629 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sephora »

insomnia78 wrote:"Najvise se voli prvo dijete i druga zena"
Opusteno ba
I treci covijek ... :lol: :lol: :lol: ( za zene) ... :D
al_akhisari

#630 Re: novi brak poslije starog...

Post by al_akhisari »

sandra01 wrote:
Zoya wrote:
Sephora wrote:Mislim oni koji ulaze u drugi brak, ulaze puno oprezniji na odnosu na prvi.
Ne nuzno. Ja ipak mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak daju vise od sebe da uspije iako mozda taj prvi je bio cak i bolji od drugog.

Velike ljubavi... da je ljubav bila velika nikad se ne bi zavrsilo. Tu sva prica prestaje.
Ja mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak donose i neka iskustva koja mogu primjeniti u drugom pokusaju.U prvom braku covjek nauci najvise o sebi,o svojim limitima,toleranciji ,do koje mjere moze trpiti da bude ponizavan ,poznaje osjecaj kada je druga osoba zasluzila da se zrtvuje za nju a kada to vise nije slucaj.Tako da ,po meni u drugi brak ulazi s osobom koja ovaj put ispunjava neke druge uslove koje prvi supruznik nije ispunjavao .Cisto zato jer je sada svjestan da za brak nije potrebna samo ljubav nego i neke osobine koje covjek mora da posjeduje da bi ta zajednica funkcionisala.
...ima dosta individualnog, ali u osnovi se slažem; po meni, važna promjena je uzrokovana i činjenicom da prođe i određeno vrijeme (stari se); rijetki su oni koji su isti sa 23 i sa 30 godina; poznato je da su ljudi, tamo skoro do 30 godine, gotovo potpuno usmjereni na sebe i svoje potrebe; nakon 30, fokus se pomjera na ljude iz naše okoline, tako da je i to možda važan faktor koji utiče na odnos među ljudima
Sephora

#631 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sephora »

.
Last edited by Sephora on 02/03/2015 08:24, edited 1 time in total.
Sephora

#632 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sephora »

al_akhisari wrote: ...ima dosta individualnog, ali u osnovi se slažem; po meni, važna promjena je uzrokovana i činjenicom da prođe i određeno vrijeme (stari se); rijetki su oni koji su isti sa 23 i sa 30 godina; poznato je da su ljudi, tamo skoro do 30 godine, gotovo potpuno usmjereni na sebe i svoje potrebe; nakon 30, fokus se pomjera na ljude iz naše okoline, tako da je i to možda važan faktor koji utiče na odnos među ljudima
POtpuno se slazem..I ljudi da ostanu zajedno iz prvog braka vjerujem, nekim " problemima" bi rjesenje bilo pronadeno, razumjevanje bi bilo mnogo vece, na odnosu prve godine braja.. Sto covijek ne opsroti u prvim godinama, lakse oprost kasnije, ili pogleda kroz prste i sl... Vrijeme cini svoje..
broj dva

#633 Re: novi brak poslije starog...

Post by broj dva »

----
Ko se o mljeko opece i u jogurt puse...
Sunny-7

#634 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sunny-7 »

insomnia78 wrote:"Najvise se voli prvo dijete i druga zena"
Opusteno ba
Da nadovezem... "Prvoj zulumcar, drugoj hizmecar" :D
vivak

#635 Re: novi brak poslije starog...

Post by vivak »

Ja bih mogao reci i da razumjem ove sto imaju djecu a razvedeni su,ipak valja to sve uklopiti u drugi brak,teze je i komplikovanije nego nama koji nismo imali tu "srecu" da imamo kindercad.

m@gm@aaaaa divi mi posta sva gramatika tacna! :D
Fudo387

#636 Re: novi brak poslije starog...

Post by Fudo387 »

Beco se samo jednom zeni...

Nije to sa'cemo 'vako sa'cemo 'nako.

MoRe se rastat' samo ako preseli.
vjetropirka

#637 Re: novi brak poslije starog...

Post by vjetropirka »

Ramzess Veliki wrote:
vjetropirka wrote:čudno kako smo slične stvari naučili :-)
ne nađe ja još ništa, tek sam odlučila da trebam tražiti :)
Javljaj mi kako ide potraga. :wink:
Bit ćeš blagovremeno obaviješten :D
BarbaDue

#638 Re: novi brak poslije starog...

Post by BarbaDue »

kiki-miki wrote:Izljevi muški osjećanja po forumu :shock: :shock: :shock:
Zar nije lijepo vidjeti takve pojave :mrgreen:
alijagoro

#639 Re: novi brak poslije starog...

Post by alijagoro »

Cim je prvi put povali,nece vise biti tako slatka :D .
Sunny-7

#640 Re: novi brak poslije starog...

Post by Sunny-7 »

direktni wrote:Žene su puno pragmatičnije od muškaraca i nikada i ništo im ne može biti primarnije od samih sebe. U svakoj situaciji, vremenu i prostoru. Pragma=žena.
Samo da pozdravim g-dina Direktnog :D
Ne daj se! :thumbup:
edo_79

#641 Re: novi brak poslije starog...

Post by edo_79 »

Mala .... mogla bi ti malo bit b'jena ..... :bije: :twisted:
vivak

#642 Re: novi brak poslije starog...

Post by vivak »

alijagoro wrote:
Cim je prvi put povali,nece vise biti tako slatka :D .

Povaljivo sam ja i sladje jarane, al ova ima ono nesto :D
insomnia78

#643 Re: novi brak poslije starog...

Post by insomnia78 »

direktni wrote:Žene su puno pragmatičnije od muškaraca i nikada i ništo im ne može biti primarnije od samih sebe. U svakoj situaciji, vremenu i prostoru. Pragma=žena.
Nije to bas tacno al nejse
ho oponopono

#644 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff 8-)
Ramzess Veliki

#645 Re: novi brak poslije starog...

Post by Ramzess Veliki »

ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff 8-)
Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.
I ko će ti dati garanciju da ti se neće isto desiti u novom braku.
ho oponopono

#646 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...joj i tebe, pa danas nema garancije nizasto, ziv je to odnos...nikad ne znas sta se moze desiti...

...onu furku sto maticar veli dok vas smrt ne rastavi pa to treba izbaciti pobogu, to zajebi zesci i prepreka da se odvazis za novi odnos jer jebote nije islo u proslom

...ma svako svojim tokom, ako odgovarate si, bicete skupa dokle god je tako makar zivcirali jedno drugo do besvjesti ali to ne mijenja cinjenicu da se volite zaista...ma daj Ramzes pa zar i ti?! :mrgreen:
vivak

#647 Re: novi brak poslije starog...

Post by vivak »

Ramzess Veliki wrote:
ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff 8-)
Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.
I ko će ti dati garanciju da ti se neće isto desiti u novom braku.

Pa sta da se radi onda? Reko sam vec,kad dodjes u neke godine iznad 30 recimo a nemas djecu a zelis ih,a imo si iza sebe propo brak,ako nemas petlje upustit se u nov pokusaj onda samo mozes uzdisat kad vidis tudju kindercad. Vi s djecom se nesto postigli u tom braku imate njih,sta mi imamo?
ho oponopono

#648 Re: novi brak poslije starog...

Post by ho oponopono »

...moj uspjeh u braku nije moj kinder kao prvo, ne gledam ja to kroz tu prizmu...neki ne zasluzuju uopste da imaju iste ali sta da se radi bitno ga je sklepati nafaka ce ga odhraniti i rode...

...nego sta cu vam ja sto nemate petlju... sve je to individualno...strah vas paralizira, udisete kako je u tudjim odnosima, necete ni spoznati ako ne pokusate...no ono sto je zasigurno da cete biti jedan u nizu jos emotivni invalid ili vampir! :mrgreen:
MedenoSrce

#649 Re: novi brak poslije starog...

Post by MedenoSrce »

vivak wrote:
Pa sta da se radi onda? Reko sam vec,kad dodjes u neke godine iznad 30 recimo a nemas djecu a zelis ih,a imo si iza sebe propo brak,ako nemas petlje upustit se u nov pokusaj onda samo mozes uzdisat kad vidis tudju kindercad. Vi s djecom se nesto postigli u tom braku imate njih,sta mi imamo?
:place:

a sta da si dobio autisticno dijete, sa sindromom ovim onim - uvijek ima gore od goreg
muskarci iz takvih brakova bjeze glavom bez obzira. Sve brakova sto znam a da je dijete bolesno su se raspali. Raspali su se neki i sa zdravom djecom.

p.s. a ove suze iznad nisu nikakav sarkazam, zaista je tuzno da neko ko zeli djecu ne ostvari tu svoju zelju.
samo zaboravljamo precesto da nije kraj dok debela dama ne zapjeva pa se predamo i prije nego je pocelo
vivak

#650 Re: novi brak poslije starog...

Post by vivak »

MedenoSrce wrote:
vivak wrote:
:place:

a sta da si dobio autisticno dijete, sa sindromom ovim onim - uvijek ima gore od goreg
muskarci iz takvih brakova bjeze glavom bez obzira. Sve brakova sto znam a da je dijete bolesno su se raspali. Raspali su se neki i sa zdravom djecom.

p.s. a ove suze iznad nisu nikakav sarkazam, zaista je tuzno da neko ko zeli djecu ne ostvari tu svoju zelju.
samo zaboravljamo precesto da nije kraj dok debela dama ne zapjeva pa se predamo i prije nego je pocelo
Ja sam za novi brak nisam protiv :) nisam bio jasan.I mislim da je bolje odvazit se opet nego sjedit uvece u kuci i crnjacit se kad sestrici zakmece na telefon,dajdza mama nas tjera na spavanje,ne daj nas :-D Ramzesa i Direktnog gotivim ljudi su s iskustvom,al ne djelim misljenje da je bolje bit na ledu nego probat opet.
Post Reply