kakavdanakneiskustvu wrote:zamijenioZoya wrote:Moguce da sam te i pomijesaO
Mislim da se radi o -LA.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
kakavdanakneiskustvu wrote:zamijenioZoya wrote:Moguce da sam te i pomijesaO
Ja mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak donose i neka iskustva koja mogu primjeniti u drugom pokusaju.U prvom braku covjek nauci najvise o sebi,o svojim limitima,toleranciji ,do koje mjere moze trpiti da bude ponizavan ,poznaje osjecaj kada je druga osoba zasluzila da se zrtvuje za nju a kada to vise nije slucaj.Tako da ,po meni u drugi brak ulazi s osobom koja ovaj put ispunjava neke druge uslove koje prvi supruznik nije ispunjavao .Cisto zato jer je sada svjestan da za brak nije potrebna samo ljubav nego i neke osobine koje covjek mora da posjeduje da bi ta zajednica funkcionisala.Zoya wrote:Ne nuzno. Ja ipak mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak daju vise od sebe da uspije iako mozda taj prvi je bio cak i bolji od drugog.Sephora wrote:Mislim oni koji ulaze u drugi brak, ulaze puno oprezniji na odnosu na prvi.
Velike ljubavi... da je ljubav bila velika nikad se ne bi zavrsilo. Tu sva prica prestaje.
I treci covijek ...insomnia78 wrote:"Najvise se voli prvo dijete i druga zena"
Opusteno ba
...ima dosta individualnog, ali u osnovi se slažem; po meni, važna promjena je uzrokovana i činjenicom da prođe i određeno vrijeme (stari se); rijetki su oni koji su isti sa 23 i sa 30 godina; poznato je da su ljudi, tamo skoro do 30 godine, gotovo potpuno usmjereni na sebe i svoje potrebe; nakon 30, fokus se pomjera na ljude iz naše okoline, tako da je i to možda važan faktor koji utiče na odnos među ljudimasandra01 wrote:Ja mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak donose i neka iskustva koja mogu primjeniti u drugom pokusaju.U prvom braku covjek nauci najvise o sebi,o svojim limitima,toleranciji ,do koje mjere moze trpiti da bude ponizavan ,poznaje osjecaj kada je druga osoba zasluzila da se zrtvuje za nju a kada to vise nije slucaj.Tako da ,po meni u drugi brak ulazi s osobom koja ovaj put ispunjava neke druge uslove koje prvi supruznik nije ispunjavao .Cisto zato jer je sada svjestan da za brak nije potrebna samo ljubav nego i neke osobine koje covjek mora da posjeduje da bi ta zajednica funkcionisala.Zoya wrote:Ne nuzno. Ja ipak mislim da ljudi koji ulaze u drugi brak daju vise od sebe da uspije iako mozda taj prvi je bio cak i bolji od drugog.Sephora wrote:Mislim oni koji ulaze u drugi brak, ulaze puno oprezniji na odnosu na prvi.
Velike ljubavi... da je ljubav bila velika nikad se ne bi zavrsilo. Tu sva prica prestaje.
POtpuno se slazem..I ljudi da ostanu zajedno iz prvog braka vjerujem, nekim " problemima" bi rjesenje bilo pronadeno, razumjevanje bi bilo mnogo vece, na odnosu prve godine braja.. Sto covijek ne opsroti u prvim godinama, lakse oprost kasnije, ili pogleda kroz prste i sl... Vrijeme cini svoje..al_akhisari wrote: ...ima dosta individualnog, ali u osnovi se slažem; po meni, važna promjena je uzrokovana i činjenicom da prođe i određeno vrijeme (stari se); rijetki su oni koji su isti sa 23 i sa 30 godina; poznato je da su ljudi, tamo skoro do 30 godine, gotovo potpuno usmjereni na sebe i svoje potrebe; nakon 30, fokus se pomjera na ljude iz naše okoline, tako da je i to možda važan faktor koji utiče na odnos među ljudima
----Sephora wrote:Mislim oni koji ulaze u drugi brak, ulaze puno oprezniji na odnosu na prvi.
Da nadovezem... "Prvoj zulumcar, drugoj hizmecar"insomnia78 wrote:"Najvise se voli prvo dijete i druga zena"
Opusteno ba
Bit ćeš blagovremeno obaviještenRamzess Veliki wrote:Javljaj mi kako ide potraga.vjetropirka wrote:čudno kako smo slične stvari naučili![]()
ne nađe ja još ništa, tek sam odlučila da trebam tražiti
Zar nije lijepo vidjeti takve pojavekiki-miki wrote:Izljevi muški osjećanja po forumu![]()
![]()
Cim je prvi put povali,nece vise biti tako slatkakiki-miki wrote:Izljevi muški osjećanja po forumu![]()
![]()
Samo da pozdravim g-dina Direktnogdirektni wrote:Žene su puno pragmatičnije od muškaraca i nikada i ništo im ne može biti primarnije od samih sebe. U svakoj situaciji, vremenu i prostoru. Pragma=žena.
Mala .... mogla bi ti malo bit b'jena .....kiki-miki wrote:Izljevi muški osjećanja po forumu![]()
![]()
alijagoro wrote:Cim je prvi put povali,nece vise biti tako slatkakiki-miki wrote:Izljevi muški osjećanja po forumu![]()
![]()
.
Nije to bas tacno al nejsedirektni wrote:Žene su puno pragmatičnije od muškaraca i nikada i ništo im ne može biti primarnije od samih sebe. U svakoj situaciji, vremenu i prostoru. Pragma=žena.
Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff
Ramzess Veliki wrote:Znaš da znamo šta želimo i šta ne želimo ali se desi da tek u braku, i to nakon više godina jednostavno krene nizbrdo.ho oponopono wrote:...jao persone ne znaju sta zele pfff, nek rasciste sa sobom sta ne zele ostalo dodje samo od sebe pobogu...ma pojedini ne zasluzuju ni macu za ljubimca pfff
I ko će ti dati garanciju da ti se neće isto desiti u novom braku.
vivak wrote:
Pa sta da se radi onda? Reko sam vec,kad dodjes u neke godine iznad 30 recimo a nemas djecu a zelis ih,a imo si iza sebe propo brak,ako nemas petlje upustit se u nov pokusaj onda samo mozes uzdisat kad vidis tudju kindercad. Vi s djecom se nesto postigli u tom braku imate njih,sta mi imamo?
Ja sam za novi brak nisam protivMedenoSrce wrote:vivak wrote:
Pa sta da se radi onda? Reko sam vec,kad dodjes u neke godine iznad 30 recimo a nemas djecu a zelis ih,a imo si iza sebe propo brak,ako nemas petlje upustit se u nov pokusaj onda samo mozes uzdisat kad vidis tudju kindercad. Vi s djecom se nesto postigli u tom braku imate njih,sta mi imamo?![]()
a sta da si dobio autisticno dijete, sa sindromom ovim onim - uvijek ima gore od goreg
muskarci iz takvih brakova bjeze glavom bez obzira. Sve brakova sto znam a da je dijete bolesno su se raspali. Raspali su se neki i sa zdravom djecom.
p.s. a ove suze iznad nisu nikakav sarkazam, zaista je tuzno da neko ko zeli djecu ne ostvari tu svoju zelju.
samo zaboravljamo precesto da nije kraj dok debela dama ne zapjeva pa se predamo i prije nego je pocelo