BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Novak20

#626 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Novak20 »

Teško je biti balija ali razumije to Alija :mrgreen: . Utemeljio je stranku koja vlada u BiH već duge 23 godine i koja u potpunosti razumije narod kojim vlada.

B.I. i kompletna SDA su divni ljudi, sa zaslugama, ljubazni, pripošteni, skromni.....na ranu ih privit'. Znaju ljudi pridobit' narod lažnim obećanjima (da ne nabrajam), strašenjem genocidom, nestankom i to ti je to. Svi ostali, pogotovo nesnalažljivi (oni koji nisu članovi stranke), mogu samo da im zavide. Naročito u zaduživanju nerođene djece, potkradanju države i naroda koji neizmjerno vole i energije koju ispoljavaju u ovim aktivnostima.

To što su rezultati rada u svemu čega su se dotakli B.I. i stranačke mu kolege (da ne nabrajam) katastrofalni (po obične građane BiH ali ne i po njih same) i što je BiH na dnu svakog kriterija po kojem se mjeri razvoj jedne države nema veze. Uvijek se može okriviti srbin ili hrvat za opstrukciju a i Sediću i Finciju nije mahane.

Poruka, odnosno više vapaj, „Bakire odlazi“ nema smisla. Ni Bakir niti iko drugi neće otići sam od sebe. Zašto bi kad im nigdje nije bolje nego na funkcijama koje mi potvrdimo na izborima? A ne mogu ni izdat tako lahko familiju, skutonoše, berače mrvica koji direktno zavise od njihovih funkcija.
Kad narod koji izlazi ili ne izlazi na izbore nije omudro za 23 godine neće vjerovatno ni ove. Zato Bakir-beže pripošteni i sposobni... ostani još barem dva - tri mandata. Ko zna, možda tvoj intimus Erdogan postane sultan pa nas zajedno sa tobom i SDA povede u bolju budućnost.
Dozer

#627 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Trebam te

#628 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Trebam te »

Dozer wrote:@Wolf
Alijino pristajanje na podjelu BiH??? A sta je i ko je mogao sprijeciti Aliju da rat zavrsi 1993. ili jos i ranije sa manje-vise istim ovim omjerom teritorija ako je vec sve bilo dogovoreno kako tvrdi @Dozer. Zasto je bas Aliji trebao rat? Zato da bi nas pljackao? Pa zar ne tvrdite da nas je SDA opljackala nakon rata u tajkunskoj privatizaciji. Znaci, moglo se sve fino dogovoriti sa Srbima i Hrvatima, sacuvati ljude i infrastrukturu i onda sve to opet opljackati samo sto bi se uzele vece pare jer je sve uglavnom ocuvano. Nije valjda da je rat trebao da se ovi iz SDA nauce pljackanju.
Ovo izdvajam iz prostog razloga sto je upravo ovo ta najveca intriga, a koju sam vec i opisao.
Nije BAS ALIJI trebao rat, nego je trebao svima njima zajedno. Razlog je bukvalno vrlo jednostavan - da li bi se ti pomakao iz svoje kuce/stana samo na osnovu toga sto ti je neko iz SDS-a, HDZ-a ili SDA dosao na vrata i rekao: "Znas, mi smo se dogovorili da etnicki podijelimo BiH, a posto si ti Bosnjak (ili Srbin ili Hrvat, svejedno je), ti se moras preseliti iz Srebrenice u Vogoscu". Da li bi ti zaista ostavio sve svoje sto imas, svoju djedovinu, i otisao negdje drugo samo radi ovakvog dogovora nekih tamo mamlaza koje uopste ne poznajes?

Hajde, iskreno. Znamo da ne bi, kao sto niko normalan ne bi. E - zato im je svima trebao rat, da natjeraju ljude da se ispreseljavaju, a ko to nije uradio milom, onda je morao silom.
Isto tako, niko od njih nije ni smio zucnuti o tome, jer bi, logicno, bili llincovani odmah u startu, i to od vlastitih ljudi. I nikad to i nece priznati.
Naravno, postojali su tu velikosrpski i velikohrvatski ciljevi, to apsolutno ja ne sporim, ali su oni bili u paketu svega ostalog.
Zasto bi BAS ALIJI to odgovaralo tako, dovoljno je sjetiti se Mladih muslimana i teznji za muslimanskom drzavom.

===
A sto se tice Bakirovog "ratovanja" na mjestu savjetnika predsjednika...mislim...zaista...zar neko uopste moze ovo smatrati regularnim i legitimnim?! Zasto ja, ili bilo ko ko nije bio predsjednikov sin, nije bio predsjednikov savjetnik? Nego, eto, nekom cudnom igrom slucaja, BAS je to bio njegov sin... I u cemu ga je konkretno savjetovao...? Za sta je to Bakir tada bio ekspert? Ali, vjerovatno ga otac Alija nije htio sacuvati da slucajno ne zijani negdje braneci Bosnjake po ratnim linijama... Ja sumnjam da je to bio razlog... Kao sto su to uradili i svi ostali sa svojom djecom, tipa Silajdzic i sl., pa su ih izmjestili kojekuda, i onda su ta "zlatna" djeca Bosnu branila srcem i dusom iz kojekakvih metropola, ziveci opet na nasoj grbaci i od donacija koje su bile upucene onima u BiH, i placuci za nama po raznoraznim nocnim klubovima, diskotekama, skolujuci se i odmarajuci...

Kaze @weredsf da ima masu slika Bakirovih, pa eto....daj nam te slike. Navodno slike vrijede hiljadu rijeci, pa nam mozda otvoris oci o tome koliko je Bakir doprinijeo odbrani Bosnjaka i Bosne u periodu '92-'95...
Isto se odnosi i na Radoncica, Lagumdziju i ostale nehljebe...

Extra pravo pa u sridu :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#629 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by It_is_a_Leclerc »

weredsf wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA :D
Pa to je to što vam ja govorim. Vi se, dakle, slažete samnom.

Alija je svog sina zaštitio kao polarnog medvjeda, a ostatak bosanske sirotinje ko, u najkraćem, jebe. Nek' ginu po linijama, dok mali Žuti tabana jagnjetinu i bijeli hljeb u trezoru Centralne banke. Ko im je kriv kad nisu Izetbegović ?! Ha-Ja !

Bakir ne valja, jer da valja valjda bi mi neko znao reći šta je to dobro uradio otkako je došao na funkciju. (Ovo ulizivanje Cvijanovićki i Dodiku ne računam)Bakir pokrao. Ili ih je pokrao, ili su milioni stranih donacija poslije rata, evaporirali u vazduh.

Bošnjo voli biti kmet, da ima iznad sebe jaram, da crnči i umire, sretan što je njegov "vođa sretan".
I oni se slazu sa tobom..Bugojno
Image
Ako je posjeta Bošnjaka nekom događaju znak njegove kvalitete, bilježim se sa štovanjem, i preporučujem - koridu u Čevljanovićima i koncert Ace Lukasa u Skenderiji. Uostalom, kao da je teško iskupiti sve nepismenog, arogantnog, neškolovanog, poltronskog što je SDA pozapošljavala o mom i o trošku drugih normalnih ljudi. :)
It_is_a_Leclerc

#630 Re: BAKIRE ODLAZI

sulejman1 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
sulejman1 wrote: Nema potrebe za ljiljanom, Bake je skroman čovjek iako je nekima žao što ne mogu dokazati bogastva koja mu stavljaju na teret. Čitam komenatre, nekoliko likova ko papagaji jednu te istu preiču, Bakir nevalja, Bakir pokrao, Bakir podrumaš, to je obična kleveta razočaranih članova DF-a i SBB-a. Zamisli ti da su Alija i njegov sin Bakir svaki dan išli na liniju, a da je politiku vodio napr. "industrijalac" Radončić, ili slučajni prolaznik Zlaja, ili nervozni Suljagić, ili vječiti retoričar Cerić, ili huškator Sefer, ili crvendać Bakir Hadžiomerović i silni drugi "kvalitetni kadrovi". Teško je bilo biti Alija, ali ne razumije to BALIJA :D
Pa to je to što vam ja govorim. Vi se, dakle, slažete samnom.

Alija je svog sina zaštitio kao polarnog medvjeda, a ostatak bosanske sirotinje ko, u najkraćem, jebe. Nek' ginu po linijama, dok mali Žuti tabana jagnjetinu i bijeli hljeb u trezoru Centralne banke. Ko im je kriv kad nisu Izetbegović ?! Ha-Ja !

Bakir ne valja, jer da valja valjda bi mi neko znao reći šta je to dobro uradio otkako je došao na funkciju. (Ovo ulizivanje Cvijanovićki i Dodiku ne računam)Bakir pokrao. Ili ih je pokrao, ili su milioni stranih donacija poslije rata, evaporirali u vazduh.

Bošnjo voli biti kmet, da ima iznad sebe jaram, da crnči i umire, sretan što je njegov "vođa sretan".
Vidi čim ti dokažeš da je Komšić za 4 godine nešto napravio u predsjedništvu, ja ću ti reći šta je Bakir napravio u tom istom predsjedništvu. Što se tiče kmetova Bošnjaci su bili kmetovi u 2 jugoslavije, znači radili za druge, drugi vladali nad njima. Neki bi očito voljeli da opet vladaju oni koji su nekad vladali, navikli ljudi štaćeš. :lol:
Ko govori o Komšiću ?! Ja koliko razumijem, ovo je tema o bosanskoj Nataši Kampuš.
Od silne argumentacije, ostadoste na Jugoslavijama, četnicima, "svi protiv Bošnjaka", jada jada jada..

U najkraćem, priznajte da vas je SDA zaposlila negdje i da ste zato ovdje, pa da idemo dalje.
sulejman1

#631 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Šta da ti priznam, ja samo volontiram, ako me prepoznaju možda budem bar vozač, ko zna, a i ti da si mudriji radio bi ovo što i ja :lol: :lol: :lol:
sulejman1

#632 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

Novak20 wrote:Teško je biti balija ali razumije to Alija :mrgreen: . Utemeljio je stranku koja vlada u BiH već duge 23 godine i koja u potpunosti razumije narod kojim vlada.

B.I. i kompletna SDA su divni ljudi, sa zaslugama, ljubazni, pripošteni, skromni.....na ranu ih privit'. Znaju ljudi pridobit' narod lažnim obećanjima (da ne nabrajam), strašenjem genocidom, nestankom i to ti je to. Svi ostali, pogotovo nesnalažljivi (oni koji nisu članovi stranke), mogu samo da im zavide. Naročito u zaduživanju nerođene djece, potkradanju države i naroda koji neizmjerno vole i energije koju ispoljavaju u ovim aktivnostima.

To što su rezultati rada u svemu čega su se dotakli B.I. i stranačke mu kolege (da ne nabrajam) katastrofalni (po obične građane BiH ali ne i po njih same) i što je BiH na dnu svakog kriterija po kojem se mjeri razvoj jedne države nema veze. Uvijek se može okriviti srbin ili hrvat za opstrukciju a i Sediću i Finciju nije mahane.

Poruka, odnosno više vapaj, „Bakire odlazi“ nema smisla. Ni Bakir niti iko drugi neće otići sam od sebe. Zašto bi kad im nigdje nije bolje nego na funkcijama koje mi potvrdimo na izborima? A ne mogu ni izdat tako lahko familiju, skutonoše, berače mrvica koji direktno zavise od njihovih funkcija.
Kad narod koji izlazi ili ne izlazi na izbore nije omudro za 23 godine neće vjerovatno ni ove. Zato Bakir-beže pripošteni i sposobni... ostani još barem dva - tri mandata. Ko zna, možda tvoj intimus Erdogan postane sultan pa nas zajedno sa tobom i SDA povede u bolju budućnost.
U svijetu demokratije stranke imaju svoje uspone i padove, i nigdje se ne množe kao u Bosni.U zapadnim zemljama stranke su stare decenijama što je normalno,samo kod nas je problem ako je stranka stara 20-tak godina. Da bi imali jednu zrelu stranku potrebno je da prođe bar 20-tak godina da bi mogla provoditi politiku i nositi teret države, a vi bi da se DF stranka formira u proljeće i da osvoji izbore u jesen, zar se ne pitate da li ti ljudi imaju uopće kadrove da znaju voditi politiku i upravljati državom. Teško je preko noći imati iskusnog parlamentarca i ministra. Ali nama valja da oprobamo svakog ko se poželi da malo vlada, pa nam uzme čitave mandate kao SDP, gjde se ljudi uče voditi politiku, o Komšiću, Suljagiću i drugima da ne govorim koliko će im vremena trebati da izgrade starnačke sisteme sposobne da vode upravu
Dozer

#633 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Nazalost, iako se smijes, to je vjerovatno vrlo blizu istine. Na ovaj ili onaj nacin. A upravo je to ono sto je najzalosnije kod danasnjih mladih... :roll:

A to sto neke druge stranke mozda nemaju razradjenu infrastrukturu znaci, kao, da treba da ostanu postojeci kleptomani?
McMoy

#634 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by McMoy »

sulejman1 wrote: U svijetu demokratije stranke imaju svoje uspone i padove, i nigdje se ne množe kao u Bosni.U zapadnim zemljama stranke su stare decenijama što je normalno,samo kod nas je problem ako je stranka stara 20-tak godina. Da bi imali jednu zrelu stranku potrebno je da prođe bar 20-tak godina da bi mogla provoditi politiku i nositi teret države, a vi bi da se DF stranka formira u proljeće i da osvoji izbore u jesen, zar se ne pitate da li ti ljudi imaju uopće kadrove da znaju voditi politiku i upravljati državom. Teško je preko noći imati iskusnog parlamentarca i ministra. Ali nama valja da oprobamo svakog ko se poželi da malo vlada, pa nam uzme čitave mandate kao SDP, gjde se ljudi uče voditi politiku, o Komšiću, Suljagiću i drugima da ne govorim koliko će im vremena trebati da izgrade starnačke sisteme sposobne da vode upravu

Još jedan čisti spin iz SDA čajne kuhinje!
Opći izbori u SR Bosni i Hercegovini 1990. održani su 18. novembra 1990. godine, dok je drugi krug za izbor zastupnika u Dom naroda održan 2. decembra. Ovo su bili prvi višestranački izbori u SR Bosni i Hercegovini. Osim izbora za članove Predsjedništva Socijalističke republike Bosne i Hercegovine, održani su i izbori za Skupštinu Socijalističke republike Bosne i Hercegovine.
Stranka demokratske akcije, (SDA) osnovana je 26. maja 1990. godine u Sarajevu[1], a zalagala se za nezavisnu, suverenu i nedjeljivu Republiku Bosnu i Hercegovinu. Prvi predsjednik je bio Alija Izetbegović, a trenutni je Sulejman Tihić. Član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović je član ove stranke.
Ondašnji SDA kadrovi školovani po prestižnim zapadnim univerzitetima demokratije.
Nagradno pitanje: Šta je 90-ih bila glavna preporuka za visoke funkcije u stranci (SDA), Vladi i Skupštini?
racionalista

#635 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by racionalista »

Da si bio član MM i da si robovo bar 3-4 godine zbog reakcionarnih ideja :D
It_is_a_Leclerc

#636 Re: BAKIRE ODLAZI

sulejman1 wrote:Šta da ti priznam, ja samo volontiram, ako me prepoznaju možda budem bar vozač, ko zna, a i ti da si mudriji radio bi ovo što i ja :lol: :lol: :lol:
Neka hvala.

Ja, ipak, imam dostojanstvo i obraz, što je svim članovima i simpatizerima SDA nepoznat pojam. Trebalo bi vam brošure štampati, kako biste naučili.
dajdza-ze

#637 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by dajdza-ze »

It_is_a_Leclerc wrote:
sulejman1 wrote:Šta da ti priznam, ja samo volontiram, ako me prepoznaju možda budem bar vozač, ko zna, a i ti da si mudriji radio bi ovo što i ja :lol: :lol: :lol:
Neka hvala.

Ja, ipak, imam dostojanstvo i obraz, što je svim članovima i simpatizerima SDA nepoznat pojam. Trebalo bi vam brošure štampati, kako biste naučili.
Ima jedan pošten i obrazli. Eno neki dan mu bila dženaza. Nije mogo više od stida.
weredsf

#638 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

A
ko je posjeta Bošnjaka nekom događaju znak njegove kvalitete, bilježim se sa štovanjem, i preporučujem - koridu u Čevljanovićima i koncert Ace Lukasa u Skenderiji. Uostalom, kao da je teško iskupiti sve nepismenog, arogantnog, neškolovanog, poltronskog što je SDA pozapošljavala o mom i o trošku drugih normalnih ljudi. :)
Ovo je politicko desavanje, nije zabava kao korida i tvoje kmecanje ide do granica idiotizma gdje sve prisutne nazivas tim imenima, koliko ocajan moras biti za takvo sto...
Ali tvoje kmecanje me odusevljava, to je novi nivo...
Dozer

#639 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Dozer »

Nece biti, haveru @weredsf... Prije ce biti da si ti, i tebi slicni, taj koji kmeci i nema argumenata ni za sta, a kako bi opravdao SDA i njihove idiotluke (a zna se ko pravi idotluke).
A i ono malo gluposti koje navedete kao "argumente". bude vrlo brzo masakrirano cinjenicama...

Eto...daj nam bar 5 pozitivnih stvari koje je SDA napravila za ove 23 godine vladavine. Pozitivnih za sve gradjane i drzavu, ne za njih same.
weredsf

#640 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

Dozer wrote:Nece biti, haveru @weredsf... Prije ce biti da si ti, i tebi slicni, taj koji kmeci i nema argumenata ni za sta, a kako bi opravdao SDA i njihove idiotluke (a zna se ko pravi idotluke).
A i ono malo gluposti koje navedete kao "argumente". bude vrlo brzo masakrirano cinjenicama...

Eto...daj nam bar 5 pozitivnih stvari koje je SDA napravila za ove 23 godine vladavine. Pozitivnih za sve gradjane i drzavu, ne za njih same.
Gdje ja to kmecim, gdje ja to podcjenjujem bilo koga a posebno hiljadu ljudi samo zato sto su dosli na skup???
Mozemo se ne slagati oko politike ali ove gluposti su ocajne, jadna i ispod svakog nivoa, svako ima pravo da radi sta hoce i da glasa za koga hoce..
Mozda Indirektni porezi, granicna policija, razvojna banka federacije, autoceste federacije, nije prodala Telekom, Elektroprivredu, objedinili se rudnici i elektrodistribucija itd itd....ali to je nista u odnosu sta se sve moglo ali meni nije jasno gdje vi nadjete 23 godine, mozes li mi to detaljno objasniti????
dalje

#641 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by dalje »

Dozer wrote: Eto...daj nam bar 5 pozitivnih stvari koje je SDA napravila za ove 23 godine vladavine. Pozitivnih za sve gradjane i drzavu, ne za njih same.
23 godine u vlasti i danas mrtav hlada izjavi...
Izetbegović: Oporavak poplavljenih domova u Federaciji ide sporije nego u RS-u
I nije ga sramota.
weredsf

#642 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

23 godine u vlasti i danas mrtav hlada izjavi...
Mozes li nabrojati ove godine???
It_is_a_Leclerc

#643 Re: BAKIRE ODLAZI

weredsf wrote:A
ko je posjeta Bošnjaka nekom događaju znak njegove kvalitete, bilježim se sa štovanjem, i preporučujem - koridu u Čevljanovićima i koncert Ace Lukasa u Skenderiji. Uostalom, kao da je teško iskupiti sve nepismenog, arogantnog, neškolovanog, poltronskog što je SDA pozapošljavala o mom i o trošku drugih normalnih ljudi. :)
Ovo je politicko desavanje, nije zabava kao korida i tvoje kmecanje ide do granica idiotizma gdje sve prisutne nazivas tim imenima, koliko ocajan moras biti za takvo sto...
Ali tvoje kmecanje me odusevljava, to je novi nivo...
Ok. Na Gazimestanu je bilo milion ljudi, što će, iščašenom logikom budžetlije, biti dovoljno da Gazimestan proglasimo - kvalitetnim, hvale vrijednim skupom, a Miloševića odličnim liderom ?! Dakle, da ne ostanem nedorečen ili krivo shvaćen - DA, ovi ljudi na slici su u procentu od 99,5 % ljudi koje je SDA pozapošljavala, sredila im boračke penzije, zlatne ljiljane, stipendije. To su nepismeni, arogantni, neškolovani poltroni koji za 20 maraka mašu zastavama po predizbornim skupovima, i koji bi za kusur od tih 20 maraka rođenu djedovinu prodali Bakiru Izetbegoviću. Ovi i ovakvi ljudi, koji nakon 20 godina, ponovo glasaju za iste one zbog koji je BIH (ili ako hoćete samo Federacija) najsiromašniji ćošak Evrope, su kancer ovog društva.
It_is_a_Leclerc

#644 Re: BAKIRE ODLAZI

weredsf wrote:
Dozer wrote:Nece biti, haveru @weredsf... Prije ce biti da si ti, i tebi slicni, taj koji kmeci i nema argumenata ni za sta, a kako bi opravdao SDA i njihove idiotluke (a zna se ko pravi idotluke).

Gdje ja to kmecim, gdje ja to podcjenjujem bilo koga a posebno hiljadu ljudi samo zato sto su dosli na skup???
Mozemo se ne slagati oko politike ali ove gluposti su ocajne, jadna i ispod svakog nivoa, svako ima pravo da radi sta hoce i da glasa za koga hoce..
Mozda Indirektni porezi, granicna policija, razvojna banka federacije, autoceste federacije, nije prodala Telekom, Elektroprivredu, objedinili se rudnici i elektrodistribucija itd itd....ali to je nista u odnosu sta se sve moglo ali meni nije jasno gdje vi nadjete 23 godine, mozes li mi to detaljno objasniti????
weredsf wrote:Indirektni porezi
Koji to indirektni porezi ?! Možda u onoj upravi koja je smještena u Banja Luci, formiranoj po odluci visokog predstavnika, a u kojoj se godišnje država ošteti za milijardu maraka ?! To je ona uprava, biva, gdje je Kemal Čaušević iz SDA (trenutno na robiji) bio glavni ?! To je ona uprava kojom i danas rukovodi OHR !?
weredsf wrote:Granična policija
Fomirana odlukom Visokog predstavnika.

weredsf wrote:razvojna banka federacije
Zlatna koka SDA-ovih kokošara, koji su preko Ramiza Džaferovića i drugarica, oprali na milione i milione maraka. Razvojna banka FBiH koja je simbol korupcije i kriminala, gdje ljudi sami sebi isplaćuju kredite. O toj razvojnoj banci govorimo ?!

weredsf wrote:autoceste federacije
Koliko je uspješna SDA bila u cestogradnji, govori činjenica da je SDP izgradio za četiri godine, duplo više (brojimo tunele) od onog što su SDA-ovci izgradili od kraja rata do 2010.

weredsf wrote:nije prodala telecom
Čestitam. Ipak nisu toliki idioti, za kakve sam ih smatrao.

weredsf wrote:ujedinila rudnike i elektrodistribuciju
To nije uradio SDA-ovac, iako sudeći po količini kriminala, to se nevještom oku može činiti. Elektroprivredine koncerne sredio je Vahid Hećo, zbog čega se protiv njega vodi istraga.

Imaš li još tih argumenata ili je ovo "itd. itd." tek semantička varka ?!
sulejman1

#645 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:

Koji to indirektni porezi ?! Možda u onoj upravi koja je smještena u Banja Luci, formiranoj po odluci visokog predstavnika, a u kojoj se godišnje država ošteti za milijardu maraka ?! To je ona uprava, biva, gdje je Kemal Čaušević iz SDA (trenutno na robiji) bio glavni ?! To je ona uprava kojom i danas rukovodi OHR !?

Zlatna koka SDA-ovih kokošara, koji su preko Ramiza Džaferovića i drugarica, oprali na milione i milione maraka. Razvojna banka FBiH koja je simbol korupcije i kriminala, gdje ljudi sami sebi isplaćuju kredite. O toj razvojnoj banci govorimo ?!

Koliko je uspješna SDA bila u cestogradnji, govori činjenica da je SDP izgradio za četiri godine, duplo više (brojimo tunele) od onog što su SDA-ovci izgradili od kraja rata do 2010.

Stvarno ste smiješni, sve što je izgrađeno u ovoj državi škole, zdravstvene ustanove, putevi, zakoni, energetski sektor, poduzetništvo, poticaji, stambena pitanja, invalidi, borci, provođenje dejtonskog sporazuma, izgradnja institucija, povratak, dovođenje investicija, rekonstrukcija kulturnog naslijeđa i mnogi slični projekti, sve je to djelo preko 90% SDA, a što se tiče 23 godine vladanja, bez računanja rata SDA je imala stvarnu vlast svega dva mandata, zadnjih 8 godina uopće nisu vodili glavnu riječ u BIH, već su pokušavala da sačuvaju ono što su izgradili prije da to SDP sve ne rasturi ;-)
weredsf

#646 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:
weredsf wrote:

Fomirana odlukom Visokog predstavnika.

To nije uradio SDA-ovac, iako sudeći po količini kriminala, to se nevještom oku može činiti. Elektroprivredine koncerne sredio je Vahid Hećo, zbog čega se protiv njega vodi istraga.

Imaš li još tih argumenata ili je ovo "itd. itd." tek semantička varka ?!
Okarakterisati sve te ljude tako moze samo jako frustrirana osoba puna mrznje, nikoga od njih ti ne poznajes ali znas njihovu pricau, to je prica iz kafane i kladionice..
Gleda institucija, naravno da je coravu uzalud namigivati, sve nabrojano je uradjeno od 2002 d0 2006 godine i to je najbolji period u nasoj zemlji..
Reci da je visoki predstavnik napravio zakon o indirektom oporezivanju moze samo zlonamjerna neznalica obzirom da je to proslo kroz parlament.
Na osnovu člana IV. 4. a) Ustava Bosne i Hercegovine, Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, na sjednici Predstavničkog doma, održanoj 29. decembra 2003. godine, i sjednici Doma naroda, održanoj 29. decembra 2003. godine, usvojila je
ZAKON
O SISTEMU INDIREKTNOG OPOREZIVANJA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sve sto SDP danas radi na autopute je bilo planirano ranije pa cak i poceto, sve je bilo projektovano sa lovom na racunu i nemoj se sramotiti tolikim neznanjem oko toga, pogledaj kada je pocet ovaj tunel i sve ce ti biti jasno..Ostalo kmecanje ne zasluzuje ni komentar ali tvoje kmecanje je vrhunsko, ne znam kako ces prezivljeti Bakirovu pobjedu
MuaDib

#647 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by MuaDib »

Prejaki su mi ovi branioci SDA koji gore nego staljinovi komunisti ko papagaji ponavljaju SDA pamflete, da sam skoro posmislio da je SDA eufemizam za Paddy Ashdown-a. Dakako, da je ovdje samo riječ o propagandistima koji nisu u stanju vidjeti koliko je pogubna SDA kao stranka koja je od srednje industrijske i proizvođačke zemlje napravila evropskog prosjaka broj jedan, a narod koji kao štiti učinila najsiromašnijim narodom u Evropi, osim možda Moldavaca. SDA je došla na vlast u najgorem trenutku za Bosnu i Hercegovinu, na tezi da u Muslimani kadrovski i politički zapostavljeni i da kao najbrojniji narod imaju namanje udjela u upravljačkim strukturama. Međutim dosadašnje iskustvo pokazuje da je kadrovska politika SDA, ni manje ni više nastavila elitocid nad bošnjačkim narodom mirnodopskim sredstvima. Koliko je samo doktora nauka, magistara i inženjera Bošnjaka napustilo ovu zemlju, koliko je osiromašila bošnjčka inteligencija i koliko je porasla nepismenost. To nije prosvjetiteljska stranka, već stranka koja na paranoidnim elementima gradi kampanju, računajući na džamiju i nepismenost. Ali njihovo vrijeme prolazi, jer se bumerang vratio u obliku bjesne omladine, u obliku redikalnih islamističkih strujanja u Bosni, u obliku medijskog biča Radončića i klerikalnog biča Cerića. Ovo će biti najzanimljivija kampanja do sada, kampanja u kojoj će se bez izkakvih suzdržavanja udariti na nosioce vlasti i kojom će opozicija demaskirati sve pokušaje trivializacije biračkog prava.
jon_jovi

#648 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

SDA ne postoji. Postoji nešto što bi se moglo zvati Izetbegovića prćija.
Shodno tomu, a po mom skromnom uvjerenju ako što imamo da kažemo mi to trebamo uputiti na adresu Izetbegović Bakira i njegove šire i uže famelije.
Banksy

#649 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Banksy »

MuaDib wrote:
Prejaki su mi ovi branioci SDA koji gore nego staljinovi komunisti ko papagaji ponavljaju SDA pamflete, da sam skoro posmislio da je SDA eufemizam za Paddy Ashdown-a. Dakako, da je ovdje samo riječ o propagandistima koji nisu u stanju vidjeti koliko je pogubna SDA kao stranka koja je od srednje industrijske i proizvođačke zemlje napravila evropskog prosjaka broj jedan, a narod koji kao štiti učinila najsiromašnijim narodom u Evropi, osim možda Moldavaca. SDA je došla na vlast u najgorem trenutku za Bosnu i Hercegovinu, na tezi da u Muslimani kadrovski i politički zapostavljeni i da kao najbrojniji narod imaju namanje udjela u upravljačkim strukturama. Međutim dosadašnje iskustvo pokazuje da je kadrovska politika SDA, ni manje ni više nastavila elitocid nad bošnjačkim narodom mirnodopskim sredstvima. Koliko je samo doktora nauka, magistara i inženjera Bošnjaka napustilo ovu zemlju, koliko je osiromašila bošnjčka inteligencija i koliko je porasla nepismenost. To nije prosvjetiteljska stranka, već stranka koja na paranoidnim elementima gradi kampanju, računajući na džamiju i nepismenost. Ali njihovo vrijeme prolazi, jer se bumerang vratio u obliku bjesne omladine, u obliku redikalnih islamističkih strujanja u Bosni, u obliku medijskog biča Radončića i klerikalnog biča Cerića.
Tačno.
sulejman1

#650 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sulejman1 »

MuaDib wrote:Prejaki su mi ovi branioci SDA koji gore nego staljinovi komunisti ko papagaji ponavljaju SDA pamflete, da sam skoro posmislio da je SDA eufemizam za Paddy Ashdown-a. Dakako, da je ovdje samo riječ o propagandistima koji nisu u stanju vidjeti koliko je pogubna SDA kao stranka koja je od srednje industrijske i proizvođačke zemlje napravila evropskog prosjaka broj jedan, a narod koji kao štiti učinila najsiromašnijim narodom u Evropi, osim možda Moldavaca. SDA je došla na vlast u najgorem trenutku za Bosnu i Hercegovinu, na tezi da u Muslimani kadrovski i politički zapostavljeni i da kao najbrojniji narod imaju namanje udjela u upravljačkim strukturama. Međutim dosadašnje iskustvo pokazuje da je kadrovska politika SDA, ni manje ni više nastavila elitocid nad bošnjačkim narodom mirnodopskim sredstvima. Koliko je samo doktora nauka, magistara i inženjera Bošnjaka napustilo ovu zemlju, koliko je osiromašila bošnjčka inteligencija i koliko je porasla nepismenost. To nije prosvjetiteljska stranka, već stranka koja na paranoidnim elementima gradi kampanju, računajući na džamiju i nepismenost. Ali njihovo vrijeme prolazi, jer se bumerang vratio u obliku bjesne omladine, u obliku redikalnih islamističkih strujanja u Bosni, u obliku medijskog biča Radončića i klerikalnog biča Cerića. Ovo će biti najzanimljivija kampanja do sada, kampanja u kojoj će se bez izkakvih suzdržavanja udariti na nosioce vlasti i kojom će opozicija demaskirati sve pokušaje trivializacije biračkog prava.
Srednje razvijena industrija preko 70% postala ruševina tokom rata, ostatak od 30% funkcioniše prilično dobro, iako smo bili nekonkurentni i prije rata, danas ipak imamo uspješne primjere 8)
Post Reply