lavic wrote:
Mozes li mi molim te reci zasto je potrebno jako puno para za normalno osnovno odrzavanje E46, i zasto je po tvom misljenju puno skuplja turbina, dizne,katalizator,,,, za BMW u odnosu na golf, pasat, reno, peugeot,
Jaran uzeo 330xD 2001, presao 240 k, prije nesto vise od pola godine. 12 milja maraka platio. Auto ko bombona, utegnut ko nov.
Nakon probusene gume, nisu mu valjali oni sigurnosni sarafi ni na jednom tocku, placao slepanje do jedinog covjeka u Sa koji mu je pristao izbusiti te sarafe, kupio nove sarafe... Otisla mu pumpa goriva, 250 KM, i to fuserska pumpa vjerovatno. Otisao trafo xenona, 250 KM, isto tako vjerovatno fuserski, ako nije i polovan. Sijalica za xenon 75 maraka. Sad ide set kvacila, 500 maraka, fuserski naravno.
Ovaj drugi jaran koji vozi X5, isti motor u pitanju, 3.0 dizel, remenica 250 eura placena, originalna 600 eura.
U isto to vrijeme punac uzeo Passat 2008, presao 300 k, izasao ga isto tako od 12 milja maraka, dosad ni jedan jedini problem.
Ja sam ljubitelj BMWa, ali treba biti realan i reci da BMWi nisu toliko izdrzljivi i pouzdani kao recimo auta iz WAG koncerna, a puno su skuplji za odrzavanje.
Ko zaradjuje 1500 mjesecno, i nije sin bogati(ji)h roditelja, BMW nije za njega. Jeste, ako hoce da odcejfi pa ga boli qrac, pet dana mjesecno ce hodati bez dinara, do plate, jer mu BMW vrijedi toga.
Takav covjek digne kredit 10-13 milja da uzme to auto, znaci otplacuje 15, i mora uvijek imati 500-1000 maraka u dzepu za ne daj Boze, jer sta god ode nije ispod 250 maraka. Eto pa kome se racuna nek racuna... Ja znam jednog, dosta mi.
Naravno, posto ja nisam duduk, nego obrazovan i zasto ne reci uspjesan (mladi) covjek, volio bih vidjeti repliku na ovo.