Panini sličice

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Astrix

#626 Re: Panini sličice

Post by Astrix »

maloprije brat dosao kuci, trazio album na jednoj trafici i kaze da mu je teta rekla da ce biti sutra u oslobodjenju, sad dal ga je slagala ili nije ostaje da se vidi... :?
DON_eARL

#627 Re: Panini sličice

Post by DON_eARL »

Astrix wrote:maloprije brat dosao kuci, trazio album na jednoj trafici i kaze da mu je teta rekla da ce biti sutra u oslobodjenju, sad dal ga je slagala ili nije ostaje da se vidi... :?
Nije slagala.

http://www.klix.ba/magazin/zavirite-u-p ... /140314096
insaneinthebrain

#628 Re: Panini sličice

Post by insaneinthebrain »

a sutra je srijeda :oops:
djetelina_

#629 Re: Panini sličice

Post by djetelina_ »

:lol: :lol: Sve ludo
Pancho Vanilla

#630 Re: Panini sličice

Post by Pancho Vanilla »

Pozdrav svima,
čitao jesam forum, pisao nisam godinama, al sad moram :lol:

Došao u konzum i pitam lika koji ima oko 50 kuka ima li albuma, kaže nema. Kupim cigare, i 8 paketića sličića. Pita on mene:
"Jel to djeca skupljaju?". Ma jok, ja skupljam buraz da me ah mine. Izvadi album iz torbe i kaže:" Evo ti pi*da ti materina ja ga sebi ostavio, pa ću ja uzeti drugi kad dođe" i crče lik od smjeha. :lol: Od naših samo ona slika reprezentacije. Sutra idemo dalje :mrgreen:
spree

#631 Re: Panini sličice

Post by spree »

Image

Image

Image

jutros iz rane zore legao paketina :D. cijeli dan otvarao s merakom jedan po jedan paketic. nikada mi nije bio lagodniji dan na poslu :D. imam 3 ronaldam hoce li ko :razz:. uz grb saveza i zajednicku imam bicakcica (jedini koji nesto vrijedi), zahirovica i izvora svih problema ibricica :oops:
van Basten

#632 Re: Panini sličice

Post by van Basten »

Referent za ONO i DSZ wrote:Razocarenje,
Album je nikakav, nemastovit, stranice radjene od nekvalitetnog papira koji se lijepi za prse i ostaju tragovi, glossy=0
Slikice male, opet izradjene od nemasnog papira i slabih boja
Sve u svemu razocarenje, mnogo manje poznatih djecijih slikica su uradjene najmanje 3 puta bolje....recimo ove zadnje brazuke npr.
:(
Nažalost, moram se složiti sa ovim postom... očaj od kvalitete... mislim da sa ovim sličicama se ne može ni ćize-blize igrati. Ili smo žlj tržište za Panini ili su i oni ofalili debelo.
Samo zato što me drži euforija plasmana i želja da to nekako arhiviram nastaviću sa skupljanjem, inače bi današnje sličice bile i jedine koje bih kupio
denis1212

#633 Re: Panini sličice

Post by denis1212 »

PANINIMANIA :)

Ja sam danas uzivao posmatrajuci reakcije prodavacica dok sam tragao za albumom i dok sam kupovao paketice :D :D :D...Na zadnjoj trafici stanem i pred njom otvorim i kao gledam sta sam dobio...NEPROCIJENJIVO PROBAJTE :D :D
GaizkaMendieta

#634 Re: Panini sličice

Post by GaizkaMendieta »

Znači od naših su tu:
Begović, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Bičakčić, Lulić, Mujdža, Salihović, Zahirović, Vršajević, Medunjanin, Ibričić, Misimović, Hajrović, Pjanić, Ibišević i Džeko
Last edited by GaizkaMendieta on 17/03/2014 23:51, edited 1 time in total.
Kreativni_zidar

#635 Re: Odg: Panini sličice

Post by Kreativni_zidar »

spree wrote:Image

Image

Image

jutros iz rane zore legao paketina :D. cijeli dan otvarao s merakom jedan po jedan paketic. nikada mi nije bio lagodniji dan na poslu :D. imam 3 ronaldam hoce li ko :razz:. uz grb saveza i zajednicku imam bicakcica (jedini koji nesto vrijedi), zahirovica i izvora svih problema ibricica :oops:
Daj ronalda ako ikako moze,ja ti od duplih imam samo broj 215
Astrix

#636 Re: Panini sličice

Post by Astrix »

Pa prije nekoliko mjeseci je umro osnivac Panini, pa to mozda ima neke veze, odma su ljudi poceli fuseriti i uzimati pare, ko zna...
Ripicipi

#637 Re: Panini sličice

Post by Ripicipi »

Nije valjda jedina zamjerka na slicice jer se ne moze igrati cize-blize :D

Slicica ko slicica vala, odljepis - zaljepis, problem albuma nije dok je prazan, tek kad se poljepi vecina slicica pocinje se derati jer stranice postanu preteske, a papir tanak. Tako je bilo na zadnja dva albuma.
PriNc_ba

#638 Re: Panini sličice

Post by PriNc_ba »

u 6:01 uzeo 2 albuma i 20 paketa slicica :D

za sada 164 slikice u albumu :)

najvise cini mi se argentinaca. dobio sam s prve strane 2 sjajne a jedina repka koju nisam dobio nijednu slikicu je honduras.

sutra navecer ide neka pelja aBd s rajom hahahaha pa se valjda uzme nesto slikica :D
Logovan

#639 Re: Panini sličice

Post by Logovan »

Ja do sad uzeo 5 paketića i nemam nijednu duplu. Dobar početak. :thumbup: Od poznatijih igrača imam Ronalda, Neymara, Robbena, Y. Tourea, Lamparda, Welbecka i Sancheza, plus dva stadiona i zlatni grb od Ghane.
Jedva čekam srijedu pa da dobijem besplatan album uz Oslobođenje i par sličica. :D :izet:
Mustang1

#640 Re: Panini sličice

Post by Mustang1 »

Izgleda da je Messi taj kojeg ce biti najteze dobiti :D
todd_smith

#641 Re: Panini sličice

Post by todd_smith »

Mustang1 wrote:Izgleda da je Messi taj kojeg ce biti najteze dobiti :D
Neko rece negdje da je 2 danas izvukao
spree

#642 Re: Panini sličice

Post by spree »

Imam messija :D. Malo nesto ovih iz hondurasa ima, a i brazilca samo 2 od 255 slicica.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
shalla

#643 Re: Panini sličice

Post by shalla »

Ja u 125 slicica imam 7 duplih...
I sto je zanimljivo, imam 7 iz obale slonovace, 6 korejanaca, 6 japanaca, 6 kolumbijaca ali nijednog jedinog holandjanina i hrvata :(

Sent from my HTC One
perfect_guy

#644 Re: Panini sličice

Post by perfect_guy »

shalla wrote:Ja u 125 slicica imam 7 duplih...
I sto je zanimljivo, imam 7 iz obale slonovace, 6 korejanaca, 6 japanaca, 6 kolumbijaca ali nijednog jedinog holandjanina i hrvata :(

Sent from my HTC One
ja nemam nikog od naših, iranaca i holanđana, ali imam 10 švaba u 130 slika
Objektivni navijac

#645 Re: Panini sličice

Post by Objektivni navijac »

van Basten wrote:
Referent za ONO i DSZ wrote:Razocarenje,
Album je nikakav, nemastovit, stranice radjene od nekvalitetnog papira koji se lijepi za prse i ostaju tragovi, glossy=0
Slikice male, opet izradjene od nemasnog papira i slabih boja
Sve u svemu razocarenje, mnogo manje poznatih djecijih slikica su uradjene najmanje 3 puta bolje....recimo ove zadnje brazuke npr.
:(
Nažalost, moram se složiti sa ovim postom... očaj od kvalitete... mislim da sa ovim sličicama se ne može ni ćize-blize igrati. Ili smo žlj tržište za Panini ili su i oni ofalili debelo.
Samo zato što me drži euforija plasmana i želja da to nekako arhiviram nastaviću sa skupljanjem, inače bi današnje sličice bile i jedine koje bih kupio
Vec je Afrika bila puno nekvalitetnija od prijasnjih albuma,kvalitet stalno pada posebno u usporedi sa onim iz 80-ih :D A extremno su povecali broj slicica, na ustrb kvaliteta. No,kako smo sada mi,ta generacija iz 80-ih rules :D ,dosli do para i kupujemo albume i slicice,valjda ce vratiti kvalitet,da ugode trzistu
hodža

#646 Re: Panini sličice

Post by hodža »

Samo da upratim temu :grin:
karanana

#647 Re: Panini sličice

Post by karanana »

oni iz 80ih, mislim da su se stampali kod nas, mislim u gornjem milanovcu. gdje se ovi stampaju?
ali mislim da su tada, u poredjenju sa paketom cijene slicica, bili i skuplji. mozda se i ne sjecam najbolje.
Chile17

#648 Re: Panini sličice

Post by Chile17 »

spree wrote:Image

Image

Image

koliko si platio paketinu ? kako ti je dosla,preuzimanje i to,kako naruciti ?

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
phillie

#649 Re: Panini sličice

Post by phillie »

karanana wrote:oni iz 80ih, mislim da su se stampali kod nas, mislim u gornjem milanovcu. gdje se ovi stampaju?
ali mislim da su tada, u poredjenju sa paketom cijene slicica, bili i skuplji. mozda se i ne sjecam najbolje.
Decje novine - Gornji Milanovac

Ako sam dobro vidio ovaj sadasnji je stampan u Modeni (Panini S.p.A).

Uglavnom, onaj prijasnji dere guzove ovom danasnjem.
doktor78

#650 Re: Panini sličice

Post by doktor78 »

lajkujMe wrote:Al ste ludi majke mi, kad je ova tema pocela (pratim je od pocetka), reko a vidi likova, s vremenom tema mi postala vrh a posto sam samo jednom u zivotu skupljao ove slikice kad sam imao 8 godina svetsko 98 :p i nisam vala ni zavrsio album, sad se bas predumsljam da kupim i pocnem skupljati. :D
E moj jarane, ti kad si se rodio ja skuplj'o album Italia '90 :D
Post Reply