Panini sličice
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Astrix
#626 Re: Panini sličice
maloprije brat dosao kuci, trazio album na jednoj trafici i kaze da mu je teta rekla da ce biti sutra u oslobodjenju, sad dal ga je slagala ili nije ostaje da se vidi... 
-
DON_eARL
#627 Re: Panini sličice
Nije slagala.Astrix wrote:maloprije brat dosao kuci, trazio album na jednoj trafici i kaze da mu je teta rekla da ce biti sutra u oslobodjenju, sad dal ga je slagala ili nije ostaje da se vidi...
http://www.klix.ba/magazin/zavirite-u-p ... /140314096
- insaneinthebrain
#628 Re: Panini sličice
a sutra je srijeda 
-
Pancho Vanilla
#630 Re: Panini sličice
Pozdrav svima,
čitao jesam forum, pisao nisam godinama, al sad moram
Došao u konzum i pitam lika koji ima oko 50 kuka ima li albuma, kaže nema. Kupim cigare, i 8 paketića sličića. Pita on mene:
"Jel to djeca skupljaju?". Ma jok, ja skupljam buraz da me ah mine. Izvadi album iz torbe i kaže:" Evo ti pi*da ti materina ja ga sebi ostavio, pa ću ja uzeti drugi kad dođe" i crče lik od smjeha.
Od naših samo ona slika reprezentacije. Sutra idemo dalje 
čitao jesam forum, pisao nisam godinama, al sad moram
Došao u konzum i pitam lika koji ima oko 50 kuka ima li albuma, kaže nema. Kupim cigare, i 8 paketića sličića. Pita on mene:
"Jel to djeca skupljaju?". Ma jok, ja skupljam buraz da me ah mine. Izvadi album iz torbe i kaže:" Evo ti pi*da ti materina ja ga sebi ostavio, pa ću ja uzeti drugi kad dođe" i crče lik od smjeha.
- spree
#631 Re: Panini sličice

jutros iz rane zore legao paketina
- van Basten
#632 Re: Panini sličice
Nažalost, moram se složiti sa ovim postom... očaj od kvalitete... mislim da sa ovim sličicama se ne može ni ćize-blize igrati. Ili smo žlj tržište za Panini ili su i oni ofalili debelo.Referent za ONO i DSZ wrote:Razocarenje,
Album je nikakav, nemastovit, stranice radjene od nekvalitetnog papira koji se lijepi za prse i ostaju tragovi, glossy=0
Slikice male, opet izradjene od nemasnog papira i slabih boja
Sve u svemu razocarenje, mnogo manje poznatih djecijih slikica su uradjene najmanje 3 puta bolje....recimo ove zadnje brazuke npr.
Samo zato što me drži euforija plasmana i želja da to nekako arhiviram nastaviću sa skupljanjem, inače bi današnje sličice bile i jedine koje bih kupio
-
denis1212
#633 Re: Panini sličice
PANINIMANIA
Ja sam danas uzivao posmatrajuci reakcije prodavacica dok sam tragao za albumom i dok sam kupovao paketice
...Na zadnjoj trafici stanem i pred njom otvorim i kao gledam sta sam dobio...NEPROCIJENJIVO PROBAJTE

Ja sam danas uzivao posmatrajuci reakcije prodavacica dok sam tragao za albumom i dok sam kupovao paketice
- GaizkaMendieta
#634 Re: Panini sličice
Znači od naših su tu:
Begović, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Bičakčić, Lulić, Mujdža, Salihović, Zahirović, Vršajević, Medunjanin, Ibričić, Misimović, Hajrović, Pjanić, Ibišević i Džeko
Begović, Spahić, Šunjić, Kolašinac, Bičakčić, Lulić, Mujdža, Salihović, Zahirović, Vršajević, Medunjanin, Ibričić, Misimović, Hajrović, Pjanić, Ibišević i Džeko
Last edited by GaizkaMendieta on 17/03/2014 23:51, edited 1 time in total.
- Kreativni_zidar
#635 Re: Odg: Panini sličice
Daj ronalda ako ikako moze,ja ti od duplih imam samo broj 215spree wrote:
jutros iz rane zore legao paketina. cijeli dan otvarao s merakom jedan po jedan paketic. nikada mi nije bio lagodniji dan na poslu
. imam 3 ronaldam hoce li ko
. uz grb saveza i zajednicku imam bicakcica (jedini koji nesto vrijedi), zahirovica i izvora svih problema ibricica
-
Astrix
#636 Re: Panini sličice
Pa prije nekoliko mjeseci je umro osnivac Panini, pa to mozda ima neke veze, odma su ljudi poceli fuseriti i uzimati pare, ko zna...
-
Ripicipi
#637 Re: Panini sličice
Nije valjda jedina zamjerka na slicice jer se ne moze igrati cize-blize
Slicica ko slicica vala, odljepis - zaljepis, problem albuma nije dok je prazan, tek kad se poljepi vecina slicica pocinje se derati jer stranice postanu preteske, a papir tanak. Tako je bilo na zadnja dva albuma.
Slicica ko slicica vala, odljepis - zaljepis, problem albuma nije dok je prazan, tek kad se poljepi vecina slicica pocinje se derati jer stranice postanu preteske, a papir tanak. Tako je bilo na zadnja dva albuma.
- PriNc_ba
#638 Re: Panini sličice
u 6:01 uzeo 2 albuma i 20 paketa slicica
za sada 164 slikice u albumu
najvise cini mi se argentinaca. dobio sam s prve strane 2 sjajne a jedina repka koju nisam dobio nijednu slikicu je honduras.
sutra navecer ide neka pelja aBd s rajom hahahaha pa se valjda uzme nesto slikica
za sada 164 slikice u albumu
najvise cini mi se argentinaca. dobio sam s prve strane 2 sjajne a jedina repka koju nisam dobio nijednu slikicu je honduras.
sutra navecer ide neka pelja aBd s rajom hahahaha pa se valjda uzme nesto slikica
- Logovan
#639 Re: Panini sličice
Ja do sad uzeo 5 paketića i nemam nijednu duplu. Dobar početak.
Od poznatijih igrača imam Ronalda, Neymara, Robbena, Y. Tourea, Lamparda, Welbecka i Sancheza, plus dva stadiona i zlatni grb od Ghane.
Jedva čekam srijedu pa da dobijem besplatan album uz Oslobođenje i par sličica.

Jedva čekam srijedu pa da dobijem besplatan album uz Oslobođenje i par sličica.
-
Mustang1
#640 Re: Panini sličice
Izgleda da je Messi taj kojeg ce biti najteze dobiti 
-
todd_smith
#641 Re: Panini sličice
Neko rece negdje da je 2 danas izvukaoMustang1 wrote:Izgleda da je Messi taj kojeg ce biti najteze dobiti
- spree
#642 Re: Panini sličice
Imam messija
. Malo nesto ovih iz hondurasa ima, a i brazilca samo 2 od 255 slicica.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
- shalla
#643 Re: Panini sličice
Ja u 125 slicica imam 7 duplih...
I sto je zanimljivo, imam 7 iz obale slonovace, 6 korejanaca, 6 japanaca, 6 kolumbijaca ali nijednog jedinog holandjanina i hrvata
Sent from my HTC One
I sto je zanimljivo, imam 7 iz obale slonovace, 6 korejanaca, 6 japanaca, 6 kolumbijaca ali nijednog jedinog holandjanina i hrvata
Sent from my HTC One
- perfect_guy
#644 Re: Panini sličice
ja nemam nikog od naših, iranaca i holanđana, ali imam 10 švaba u 130 slikashalla wrote:Ja u 125 slicica imam 7 duplih...
Sent from my HTC One
-
Objektivni navijac
#645 Re: Panini sličice
Vec je Afrika bila puno nekvalitetnija od prijasnjih albuma,kvalitet stalno pada posebno u usporedi sa onim iz 80-ihvan Basten wrote:Nažalost, moram se složiti sa ovim postom... očaj od kvalitete... mislim da sa ovim sličicama se ne može ni ćize-blize igrati. Ili smo žlj tržište za Panini ili su i oni ofalili debelo.Referent za ONO i DSZ wrote:Razocarenje,
Album je nikakav, nemastovit, stranice radjene od nekvalitetnog papira koji se lijepi za prse i ostaju tragovi, glossy=0
Slikice male, opet izradjene od nemasnog papira i slabih boja
Sve u svemu razocarenje, mnogo manje poznatih djecijih slikica su uradjene najmanje 3 puta bolje....recimo ove zadnje brazuke npr.
Samo zato što me drži euforija plasmana i želja da to nekako arhiviram nastaviću sa skupljanjem, inače bi današnje sličice bile i jedine koje bih kupio
- hodža
#646 Re: Panini sličice
Samo da upratim temu 
- karanana
#647 Re: Panini sličice
oni iz 80ih, mislim da su se stampali kod nas, mislim u gornjem milanovcu. gdje se ovi stampaju?
ali mislim da su tada, u poredjenju sa paketom cijene slicica, bili i skuplji. mozda se i ne sjecam najbolje.
ali mislim da su tada, u poredjenju sa paketom cijene slicica, bili i skuplji. mozda se i ne sjecam najbolje.
- Chile17
#648 Re: Panini sličice
koliko si platio paketinu ? kako ti je dosla,preuzimanje i to,kako naruciti ?spree wrote:
jutros iz rane zore legao paketina. cijeli dan otvarao s merakom jedan po jedan paketic. nikada mi nije bio lagodniji dan na poslu
. imam 3 ronaldam hoce li ko
. uz grb saveza i zajednicku imam bicakcica (jedini koji nesto vrijedi), zahirovica i izvora svih problema ibricica
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
- phillie
#649 Re: Panini sličice
Decje novine - Gornji Milanovackaranana wrote:oni iz 80ih, mislim da su se stampali kod nas, mislim u gornjem milanovcu. gdje se ovi stampaju?
Ako sam dobro vidio ovaj sadasnji je stampan u Modeni (Panini S.p.A).
Uglavnom, onaj prijasnji dere guzove ovom danasnjem.
-
doktor78
#650 Re: Panini sličice
E moj jarane, ti kad si se rodio ja skuplj'o album Italia '90lajkujMe wrote:Al ste ludi majke mi, kad je ova tema pocela (pratim je od pocetka), reko a vidi likova, s vremenom tema mi postala vrh a posto sam samo jednom u zivotu skupljao ove slikice kad sam imao 8 godina svetsko 98 :p i nisam vala ni zavrsio album, sad se bas predumsljam da kupim i pocnem skupljati.