Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post Reply
Skijaš

#626 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

uglavnomja wrote:
Skijaš wrote:
uglavnomja wrote:
bio pravedan ili ne, apsolutno nebitno
Pa to je temelj svega, bez otpora nepravdi žene ni danas ne bi imale pravo glasa, Mandela bi u vlastitoj zemlji umro kao ponižen građanin drugog reda a oslobodilački pokret tokom Drugog svjetskog rata nikad ne bio zaživio na prostoru bivše Jugoslavije.
da su djeca mjesec dana pravedno ili nepravedno "buntovala" pa se vratila u skolu, ne bi bilo govora o gubljenju skolske godine, ali 4 mjeseca :-)
Poenta je da ako do toga i dođe krivac nisu roditelji nego aparat protiv kojeg su se pobunili. Kriviti roditelje je kao da kriviš Sarajevo jer se nije predalo Karadžiću pa ga se eto moralo granatirati nekoliko godina.
Kemal Malovčić

#627 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Kemal Malovčić »

JAO HELKIKOPTERA :lol: :lol: :lol:

srpski, bosanski i hrvatski nisu isti jezici :lol: :lol: :lol:

Otiđi na filozofski u sarajevu, svi će ti reći da su to u biti isti jezici, reći će to čak i oni desno orijentirani profači.
uglavnomja

#629 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Skijaš wrote:
uglavnomja wrote:
Skijaš wrote: Pa to je temelj svega, bez otpora nepravdi žene ni danas ne bi imale pravo glasa, Mandela bi u vlastitoj zemlji umro kao ponižen građanin drugog reda a oslobodilački pokret tokom Drugog svjetskog rata nikad ne bio zaživio na prostoru bivše Jugoslavije.
da su djeca mjesec dana pravedno ili nepravedno "buntovala" pa se vratila u skolu, ne bi bilo govora o gubljenju skolske godine, ali 4 mjeseca :-)
Poenta je da ako do toga i dođe krivac nisu roditelji nego aparat protiv kojeg su se pobunili. Kriviti roditelje je kao da kriviš Sarajevo jer se nije predalo Karadžiću pa ga se eto moralo granatirati nekoliko godina.
jah :-)

patetike, politike i nazor patriotizma ...
Krushna mrva

#630 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Erzsebet wrote:
Havatar wrote:
Erzsebet wrote:Da li je bolje učiti jezik koji se zove srpskim (iako je isti kao i ovi koji se zovu hrvatskim i bosanskim) ili biti nepismen?

Izgleda da je bolje biti nepismen, ali biti Bošnjak. Ovo je nadrealno šta se u Bosni dešava, jebote pa Nadrealisti su se zajebavali s ovim stvarima još prije 30 godina, a danas nam se dešava i niko ne vidi.
Ako uce samo ciilicu bice nepismeni
Ali ne uče samo ćirilicu, prema tome, neće biti nepismeni.

Bosanski i srpski su isti jezici. Hoćeš li da ti dokažem? Zar je bitnije ime jezika od cijele godine koju će djeca izgubiti? Hoćeš li im ti nadoknaditi tu godinu u životu?
Koliko covjek mora biti zadrt pa da se argumentira da se uci samo cirilica?
Glede gubljenja godine djece: ljudi koji su organizovali cirkus su bez skrupula, jer da nisu ne bi djeca ni bila u prici.
Corto Maltese

#631 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Hafis wrote: Nego, malo sam ozgubio nit: kako završi ova epizoda s onom djecom?
Epizoda je završila time što su djeca napustila šatore i otišla kući. Ima, ovdje, još šačica dobrovoljnih davalaca tuđe krvi koji bi da ih vrate pod šatore, ali to je bukvalno šačica.
Krushna mrva

#632 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

uglavnomja wrote: Da razjasnimo, jesu li roditelji u pravu ili stanje u toj školi nije problem ?

sto vise citam temu i komentare zagovornika protesta, sve vise vjerujem da problem nije u skoli, bar ne u tom obliku i takvom obimu.
tema je pocela sa ukradenim laptopima - kad je postavljeno pitanje da li je kradja prijavljena - laptopi su nestali iz teme.
profesorica ekavaskog - na kraju je dosla informacija da ona nije problem, nego su, odjednom, ucitelji problem
pitanja iz testa, odvratna i 100% cetnicka, koja su spominjana kao argument od prvaog dana su postana, ali bez zadnjeg dijela gdje covjek koji je naveden kao autor to negira i kaze da je takvih pitanja bilo 15 godina. - pitanja nestala sa teme
covjek cije dijete ide u skolu tamo negdje - kaze sve ok, sve se uci, normala ... ignorisan je ili ismijan
i dalje se ne zna koliko je tamo nastavnika i koliko djece po odjeljenjima, kolika je norma nastavnicima i gdje je, ako je, naradjuju, do 100%.
skolski odbori kazu sve srbi, a onda udrch napise iz svakog odjeljenja se bira roditelj - :?:

onda, mutabdzija kaze ima dodatna nastava bosanski i istorija, kao nac. predmeti - kazu hadzije: mi to necemo, hocemo da zaposlite nastavnike bosnjake bosanskog i istorije umjesto nastavnika srpskog i istorije ...
a sad, ono sto se vrti od pocetka, ljudi iz konjevic polja i vecina ovih koji podrzavaju sve to ne mogu (ili ne zele) da shavte ili da prihvate da peceja postoji, sa svojim zakonima i pravilima, u koje spada i nastavni plan i program, u kojem pise, lupam, sedmicno 5 casova matematike, 7 srpskog, 2 fizickog, 1 muzickog, 1 geografija, 1 istorija, fizika, hemija ... i to mora biti ispostovano da bi dijete dobilo knjizicu. zamisli sad, ode tamo 100 djece i nekim pritiskom preko ohr-a da se mijenja entiteski plan i program, da se izbaci srpski, a ubaci bosanski :-)

ukratko, moje misljenje da ima vise razloga za ovaj cirkus, koji nije bojkot, nego cirkus, u kojem su djeca bila mecke koje plesu:
- da se nakupe politicki poeni (preko djecijih ledjam naravno)
-da se ispita sta ako se malo "nagazi" ohr i pokusa natjerati :D na nesto mimo ovlasti (preko djecijih ledjam naravno)
-da se zaposle bosnjaci ... ali posto ih u konjevic polju nema, da se uvezu iz federacije.

itd

znaci sve pritisci na zvanicne vlasti jednog entiteta. od strane "ugrozenih", jadnih, aparhejdiziranih i segregiranih ....

ali to niko ne vidi na taj nacin, vide samo djecu, cetnicka pitanja, profu ekavice, srbi srbi ...
druga se igra igra, vjerovatno vezano za zaposljavanje bosnjackih kadrova na pc budzetu, samo nisu ni oni veslo sisali :izet:

ukratko, da ne duzim, sta god bio razlog i cilj - rezultata je porazavajuci jer nista nisu postigli sta su trazili, a djeca ce nahebati. kad tad ... mozda kad budu polagali razred ili nekad u zivotu kad skontaju da su izgubili dio skolovanja.

aaa da, roditelji nisu ni pokretaci, ni zagovrnici nego marionete ...

a da ne pricam o genijalnoj prijetnji iseljavanjem :roll:

a i jos nesto:
sve skole u peceji su regulisale taj problem, samo ta jedna jedina skola zaglavila ... pa do koga je tu? ako od 100 ucenika 99 zavrsi razred, a 1 padne, nije mu kriva skola ...

:mrgreen:
eto, haj sad, glavni adut je da je svaki neistomisljenik cetnik
Citajuci post prisjetio sam se jos nekih "argumenata" koji su se pojavljivali i nestajali, ali kome to pricati?
Skijaš

#633 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Krushna mrva wrote:Citajuci post prisjetio sam se jos nekih "argumenata" koji su se pojavljivali i nestajali, ali kome to pricati?
Kao na primjer to da je problem u manjku nastavnog kadra, a koji se izgubi nakon podsjećanja da kadar postoji kada treba obezbjediti jezik bosanskog jezika kao dopunsku aktivnost (uz srpski kao obavezan i službeni) ?
Hafis

#634 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Hafis »

Corto Maltese wrote:
Epizoda je završila time što su djeca napustila šatore i otišla kući. Ima, ovdje, još šačica dobrovoljnih davalaca tuđe krvi koji bi da ih vrate pod šatore, ali to je bukvalno šačica.
Pa šta onda sole više :?
uglavnomja

#635 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Krushna mrva wrote: Citajuci post prisjetio sam se jos nekih "argumenata" koji su se pojavljivali i nestajali, ali kome to pricati?
glavni momenat, koji mi je do danas promakao je da ta skola nije skola kao skola sama za sebe, nego istureno odjeljenje neke druge skole, u kojoj bosnjaci nisu vecina. tako da ta skola ne ispunjava uslove za uvodjenje bosanskog.

i drugo, broj ucenika je toliko mali da je nemoguce zaposliti nastavnike da rade samo u njoj.

mislim, nije nemoguce, ko je spreman da dolazi svaki dan u skolu zbog 2 casa ili manje za stoju-dvije mjesecno, i to iz tuzle ili tako negdje. a da to putovanje placa skola, naravno :-)
Last edited by uglavnomja on 21/12/2013 19:28, edited 1 time in total.
Skijaš

#636 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

uglavnomja wrote:i drugo, broj ucenika je toliko mali da je nemoguce zaposliti nastavnike da rade samo u njoj.
Ovdje se radi o nametanju samo srpskog identiteta kao službenog a ne o nedostatku kadrova, da je do kadrova ne bi Mutabdžija pričao o bosanskom jeziku kao dodatnoj aktivnosti.
uglavnomja

#637 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by uglavnomja »

Skijaš wrote:
uglavnomja wrote:i drugo, broj ucenika je toliko mali da je nemoguce zaposliti nastavnike da rade samo u njoj.
Ovdje se radi o nametanju samo srpskog identiteta kao službenog a ne o nedostatku kadrova, da je do kadrova ne bi Mutabdžija pričao o bosanskom jeziku kao dodatnoj aktivnosti.

vec je receno bosanski i istorija postoje kandidati ...

ali pitanje koliko im se isplati raditi 15-20% norme????
Corto Maltese

#638 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Hafis wrote:
Corto Maltese wrote:
Pa šta onda sole više :?
Teško se rastati od zabluda. Tri mjeseca pričaš bajke, i onda se sve raspadne, djeca odu kući, šatori zjape prazni, kamere prestale da dolaze, a onog što te sokolio i napalio nema ni na mapi... šta očekuješ, da će neko ovdje priznati da je pojeo govno?
Krushna mrva

#639 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Skijaš wrote:
Krushna mrva wrote:Citajuci post prisjetio sam se jos nekih "argumenata" koji su se pojavljivali i nestajali, ali kome to pricati?
Kao na primjer to da je problem u manjku nastavnog kadra, a koji se izgubi nakon podsjećanja da kadar postoji kada treba obezbjediti jezik bosanskog jezika kao dopunsku aktivnost (uz srpski kao obavezan i službeni) ?
To ko je tu trivijalnu stvar spomenuo, a svakako je neko na forumu, je li je uopste spomenuo, koliko je tezina te izdvojene trivijalnosti u konglomeratu "argumenata"..... ne minjenja nista na stvari. Ovdje je rijec o "argumentima" za protest s kojima se poslije 4 mjeseca i dalje mozes igrati jer nikom nisu jasni. To glavno tebe i ne interesuje, ignosrises, bas kao i tvoji forumski jarani i drvis o sporednim stvarima.
Hafis

#640 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Hafis »

Skijaš wrote:
Pa to se radi i u nas u federaciji. Na njenom svakom pedlju
Koliko nastavnika iz RS-a predaje srpski jezik u FBiH?
Koliko Hrvata predaje hrvatski jezik recimo u Sarajevu, nebitno odakle su? Ako i ima tog predmeta.
A da...mene budale...to se pitanje genijalno riješilo s KŠC-om. Pa tko voli hrvatski jezik nek izvoli.

Nije ni u nas ovdje dole idealno po tom pitanju. Samo sva sreća pa je grad relativno mal, pa djeca mogu naći odgovarajući jezik i program nekoliko stotina metara dalje..u ''podobnoj'' školi.
Lug

#641 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

srceparajuce.. koliko se ljudi brinu o tudjoj djeci, te neidu u skolu, te hladno; i sad ti reci da ovi nasi "intelektualci" nisu humani..pljuc.

Krushna mrva wrote: Ovdje je rijec o "argumentima" za protest s kojima se poslije 4 mjeseca i dalje mozes igrati jer nikom nisu jasni.
pa samo budali nisu jasni do sada, sto puta vec ponovljeni..
Lug

#642 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Lug »

Hafis wrote:Koliko Hrvata predaje hrvatski jezik recimo u Sarajevu
a ima hrvatski jezik?!
Havatar

#643 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Lug wrote:srceparajuce.. koliko se ljudi brinu o tudjoj djeci, te neidu u skolu, te hladno; i sad ti reci da ovi nasi "intelektualci" nisu humani..pljuc.

Krushna mrva wrote: Ovdje je rijec o "argumentima" za protest s kojima se poslije 4 mjeseca i dalje mozes igrati jer nikom nisu jasni.
pa samo budali nisu jasni do sada, sto puta vec ponovljeni..
Pa oni su zabrinuti sta moze da se toj djeci dogodi ako im ne bude nametan srpski identitet :oops:
radostan dan

#644 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by radostan dan »

Krushna mrva wrote:
uglavnomja wrote: Da razjasnimo, jesu li roditelji u pravu ili stanje u toj školi nije problem ?

sto vise citam temu i komentare zagovornika protesta, sve vise vjerujem da problem nije u skoli, bar ne u tom obliku i takvom obimu.
tema je pocela sa ukradenim laptopima - kad je postavljeno pitanje da li je kradja prijavljena - laptopi su nestali iz teme.
profesorica ekavaskog - na kraju je dosla informacija da ona nije problem, nego su, odjednom, ucitelji problem
pitanja iz testa, odvratna i 100% cetnicka, koja su spominjana kao argument od prvaog dana su postana, ali bez zadnjeg dijela gdje covjek koji je naveden kao autor to negira i kaze da je takvih pitanja bilo 15 godina. - pitanja nestala sa teme
covjek cije dijete ide u skolu tamo negdje - kaze sve ok, sve se uci, normala ... ignorisan je ili ismijan
i dalje se ne zna koliko je tamo nastavnika i koliko djece po odjeljenjima, kolika je norma nastavnicima i gdje je, ako je, naradjuju, do 100%.
skolski odbori kazu sve srbi, a onda udrch napise iz svakog odjeljenja se bira roditelj - :?:

onda, mutabdzija kaze ima dodatna nastava bosanski i istorija, kao nac. predmeti - kazu hadzije: mi to necemo, hocemo da zaposlite nastavnike bosnjake bosanskog i istorije umjesto nastavnika srpskog i istorije ...
a sad, ono sto se vrti od pocetka, ljudi iz konjevic polja i vecina ovih koji podrzavaju sve to ne mogu (ili ne zele) da shavte ili da prihvate da peceja postoji, sa svojim zakonima i pravilima, u koje spada i nastavni plan i program, u kojem pise, lupam, sedmicno 5 casova matematike, 7 srpskog, 2 fizickog, 1 muzickog, 1 geografija, 1 istorija, fizika, hemija ... i to mora biti ispostovano da bi dijete dobilo knjizicu. zamisli sad, ode tamo 100 djece i nekim pritiskom preko ohr-a da se mijenja entiteski plan i program, da se izbaci srpski, a ubaci bosanski :-)

Citajuci post prisjetio sam se jos nekih "argumenata" koji su se pojavljivali i nestajali, ali kome to pricati?
fali -

a) pokrštavanje
b) primoravanje da se prisustvuje crkvenim i vjerskim obredima i slavama

srećom, udrch bi ok, pa je ta dilema otklonjena, a lik koji -prosu- tu -patku- i dalje piči kO svi sretni.... šta ima veze, baciš -bombu- i boli te, cilj ispunjen...masa pizdi (a ko ne bi pizdio da pročita da mu se dijete hristijanizira/islamizira, primorava da praktikuje nešto što nije u njegovoj tradiciji ili tradiciji njegovih roditelja, itd, itd).

deviza - samo pumpaj, što gore, to bolje...
Havatar

#645 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Skijaš wrote:
Neces na to nikad dobiti odgovor kao sto nisi ni na jedno postavljeno pitanje
udrch

#646 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by udrch »

ja bih samo da se ogradim od ovih gluposti koje mi pripisuje @uglavnomja..negdje je pitao ima li tamo nastavnog kadra za bosanski i historiju, ja sam mu rekao da poznajem ljude lično, koji žive na potezu od Zvornika do Srebrenice i koji bi vrlo rado da tu rade..nastavniku bosanskog je škola udaljena par stotina metara, a nastavnici historije koju poznajem je škola udaljena oko 2km..on priča o nekom dolasku iz Sarajeva i Tuzle..ostali su malo dalje, ali puno bliže od Ljubovije..ovo što on spominje neku Loznicu je proizvod njegovog lošeg pamćenja, jer nastavnici koji dolaze iz Loznice su spomenuti u onom tekstu koji govori o školi u Kozluku za koji je Corto postavio link..
više puta je pomenuto da škola u Konjević polju ima više učenika od škole u Kravici, ali on predlaže da se ona ukine i pripoji školi u Kravici..
neki koji ovdje non stop se referiraju na jezik, namjerno, jer im tako spam najbolje prolazi, ne bi svoje dijete nikad ni upisali u tu školu zbog stranog jezika koji ta djeca moraju pohađati..gdje se još na svijetu uči ruski jezik?

slažemo se mi svi da su: srpski, hrvatski, bosanski, crnogorski jezik vrlo slični, pa ako hoćete i skoro isti, ali niko ne želi da odgovori kako bi se taj jezik trebao zvati..

definitivno ne želim sa ovom trojicom dalje raspravljati, ono što je već sigurno jeste da djeci neće propasti školska godina, da će je uredno završiti..svi zahtjevi koje su tražili biće ispunjeni, samo to neće biti u Konjević polju pod ingerencijom dodikovog ministra koji je u tu započeo izbornu kampanju, uostalom kao što sam na onoj temi i rekao..

znači djeci će biti obezbjeđen uslovan prostor, imaće pitku vodu, direktor i školski odbor neće raditi protiv interesa bošnjačke djece, djeca će učiti jezik koji ona i njihovi roditelji govore, učiće engleski umjesto ruskog, historiju će učiti prema planu i programu koji nisu pisali falsifikatori..
imaju Bošnjaci još snage i nisu se još predali, još uvijek cijelu zemlju smatraju svojom..

i ono najvažnije, neće se Taran pitati ništa..onaj ludi svjedok Karadžiću je iako je pozvan da puše četnicima u leđa, izgleda da će biti koristan, jer iako je Taran pobjegao čim je u Bijeljini zapucalo i u Bosnu se vratio nakon IFOR-a, ipak eno jarani mu traže da se sve ispita na Sudu i da tamo dokaže nevinost..

edit: ostao sam nedorečen po pitanju školskog odbora, jer je to pitanje tad bilo samo uspuntno i spominalo se kako je u Sarajevu..u vijeće roditelja se bira po jedan učenik iz svakog odjeljenja, pa onda ovdje u Sarajevu oni izaberu određen broj u školski odbor..u Federaciji taj školski odbor potvrđuje kantonalna ministarstva, a u PC nisam siguran, ali mislim da općinska vijeća imaju neki uticaj po pitanju izbora školskog odbora i njegovog potvrđivanja..ne znam kako se detaljno dolazi do školskog odbora u PC-u, ali znam da su u školi koja pokriva Kravicu i Konjević polje svi Srbi..
Erzsebet

#647 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Erzsebet »

Ako djeca ne izgube godinu, to će biti potpuna nepravda prema drugoj djeci koja su sve vrijeme išla u školu. Mislim da je viši cilj da djeca ipak ne izgube godinu, jer djeca nisu nizašta kriva, ali njihove roditelje treba poslati na sud zbog izlaganja djece zimi, maltretiranja u šatorima itd. Ovo jednostavno nije način, a ako svi ignorišemo činjenicu da se radi o istom jeziku, onda se ne razlikujemo mnogo od četnika koji našu djecu žele učiti svojoj istoriji. Argument "zašto Srbi ne uče bosanski" ništa ne znači, jer je besmislen. Iz istog tog razloga smo glasali za SDA 1990. godine, jer su "svi glasali za svoje". Bljak.

Ne znam kakva je siutacija s istorijom, ali koliko se sjećam, ne uči se istorija nakon 1992. godine.

Vjeronauku treba svakako protjerati iz škola.

Ostalo je potpuno isto.

Dakle, isti jezik, istorija do ovog rata (ostalo se ne uči, jer se ne možemo dogovoriti), vjeronauka u crkve i džamije, i svi sretni. Ali jok, hajmo se klati.
huone

#648 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by huone »

Erzsebet wrote:Ako djeca ne izgube godinu, to će biti potpuna nepravda prema drugoj djeci koja su sve vrijeme išla u školu. Mislim da je viši cilj da djeca ipak ne izgube godinu, jer djeca nisu nizašta kriva, ali njihove roditelje treba poslati na sud zbog izlaganja djece zimi, maltretiranja u šatorima itd. Ovo jednostavno nije način, a ako svi ignorišemo činjenicu da se radi o istom jeziku, onda se ne razlikujemo mnogo od četnika koji našu djecu žele učiti svojoj istoriji. Argument "zašto Srbi ne uče bosanski" ništa ne znači, jer je besmislen. Iz istog tog razloga smo glasali za SDA 1990. godine, jer su "svi glasali za svoje". Bljak.

Ne znam kakva je siutacija s istorijom, ali koliko se sjećam, ne uči se istorija nakon 1992. godine.

Vjeronauku treba svakako protjerati iz škola.

Ostalo je potpuno isto.

Dakle, isti jezik, istorija do ovog rata (ostalo se ne uči, jer se ne možemo dogovoriti), vjeronauka u crkve i džamije, i svi sretni. Ali jok, hajmo se klati.
Zasto je besmislen?

Ako je po tebi to sve isto zasto Srbi ne koriste bosanski?

A historije nisu iste... nisu ni blizu.

Ocigledno je da nisi Bosnjak kao ni jedan od vas koji kritikuje roditelje na ovoj temi umjesto one smradove cetnicke iz manjeg entiteta.
Kemal Malovčić

#649 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Kemal Malovčić »

GOLEM SELAM za @havatara, borca za ljudska prava!
Basvod

#650 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

Skijaš wrote: Poenta je da ako do toga i dođe krivac nisu roditelji nego aparat protiv kojeg su se pobunili. Kriviti roditelje je kao da kriviš Sarajevo jer se nije predalo Karadžiću pa ga se eto moralo granatirati nekoliko godina.
Poenta je da je nacin izrazavanja protesta krajnje glup i nece dati nikakve rezultete.
Ljudi koji znaju sabrati 2+2 ne podrzavaju nesto sto je u startu bilo glupo i kontraproduktivno.
Djonom ici na vlasti u RS pa onda ocekivati pomoc od istih je zaista... glupo i licemjerno.
Post Reply