Ukrajina

Post Reply
Martinez_

#626 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

AleksoMKD wrote:
Martinez_ wrote:Neki vidim idu i po 150 god u prošlost da opravdaju rusofobiju. Svakom je pričao deda i o nekim Nemcima, i Hrvatima i Srbima i Argentincima pa šta? Svima na planeti se prašta samo Rusima ne eh :)

Najgore što nikad niko od vas niti vaših naroda nije osetio taj nadaleko poznati ruski teror.

Ali razumem, propaganda je jaka još uvek i zaista joj se teško odupreti
Cekaj malo, Rusi su obican narod ko i drugi (osim Grka :D ), ali biti zemlja komsija Rusiji i nije bas najlakse.
Nisam ja ni pro ni anti Rusija/USA/EU kako god.
To zavisi koliko jebu ili pomazu moju zemlju.
Nista drugo.

Moj stav je neutralan, jer znam da ce Ukrajincima biti isto i u EU (u koju nece jos duuuugo vremena uci) i sa Rusijom. Samo ce mafija koja ih jase biti drugacija.
Vec se pisalo na ovoj diskusiji koliko je Ukrajina ekonomski zavisna od Rusija a koliko EU i zapad zele/mogu da pomognu.

Svidjalo se to nekom ili ne, ako na vlast u Ukrajini dodje pro-EU/anti-Ruska vlast, Ukrajinci ce biti jos siromasniji i zivot ce im biti jos tezi.
Nije to navijanje vec obicna realnost.
Onda kako može biti isto ili kako im može biti bolje sa EU ako i sam kažeš da će biti siromašniji? Naravno da će biti siromašniji, ionako siromašna zemlja zamisli šta ih tek čeka kad preko noći Rusi stave carine a stigne bescarinski uvoz iz EU. Eto, samo to je dovoljan razlog da se zapitaju svi oni koji žele ''dobro'' Ukrajincima i navijaju za Klička. Da ne spominjemo cene gasa ili izostanak obećane ruske novčane pomoći.

Rusija (i niz drugih istočnih zemalja) su ono što su juče bili EU i USA - izvor investicija i tržište za ono što možeš prodati. Na zapadu su samo gej prava i reality shows.
Avetinho

#627 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Na kojoj planeti ti zivis.
Martinez_

#628 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Ja Sam Odavle wrote:Na kojoj planeti ti zivis.
Ovoj našoj jedinoj i stvarnoj. Na kojoj odlazeća prenapregnuta USA uz pomoć globalne terorističke mreže gubi odsudnu bitku protiv Rusije. I Kine.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#629 Re: Ukrajina

Post by japin_mutapi »

Martinez_ wrote:
Ovoj našoj jedinoj i stvarnoj. Na kojoj odlazeća prenapregnuta USA uz pomoć globalne terorističke mreže gubi odsudnu bitku protiv Rusije. I Kine.
svetla rusija i lepa kina u borbi za spas čovečanstva i cele vaseljenje
Martinez_

#630 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

japin_mutapi wrote:
Martinez_ wrote:
svetla rusija i lepa kina u borbi za spas čovečanstva i cele vaseljenje
Rusija.

Kina je opasna ali je saveznik trenutno. Amerika je ogolila namere i prema Kini unazad par godina i tu povratka nema.
harunn

#631 Re: Ukrajina

Post by harunn »

EVO SUPER PRILOGA SA MAGAZINA PARALELE VEZANO ZA UKRAJINU
UZ LEGENDARNI KOMENTAR MLADENA MARIĆA:

i
agnostic_front

#632 Re: Ukrajina

Post by agnostic_front »

Martinez_ wrote:
USA uz pomoć masona i Vatikana, zar ne?
Martinez_

#633 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

agnostic_front wrote:
Martinez_ wrote:
USA uz pomoć masona i Vatikana, zar ne?
Ne, već uz pomoć globalne terorističke mreže, čitaj napisano. Ne smaraj pošten svet ezoterijom
Michio Kaku

#634 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

"I can only imagine what the reaction would be if in the heat of the crisis in Greece or Cyprus, our foreign minister came to an anti-European rally and began urging people to do something. This would not be good," Putin said. "I'm sure the Ukrainian people will sort this out and Russia is not going to interfere."
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#635 Re: Ukrajina

Post by Truba »

AleksoMKD

#636 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

Martinez_ wrote: nda kako može biti isto ili kako im može biti bolje sa EU ako i sam kažeš da će biti siromašniji? Naravno da će biti siromašniji, ionako siromašna zemlja zamisli šta ih tek čeka kad preko noći Rusi stave carine a stigne bescarinski uvoz iz EU. Eto, samo to je dovoljan razlog da se zapitaju svi oni koji žele ''dobro'' Ukrajincima i navijaju za Klička. Da ne spominjemo cene gasa ili izostanak obećane ruske novčane pomoći.

Rusija (i niz drugih istočnih zemalja) su ono što su juče bili EU i USA - izvor investicija i tržište za ono što možeš prodati. Na zapadu su samo gej prava i reality shows.

Sorry, brzo kucanje. Mislio sam da ce im biti isto u EU sto se tice toga da ce ih mali broj tajkuna jebavat bez sanse da obican covjek izgura pravdu ili poboljsa sebi zivot.

A siromasniji zato jer u Rusiju izvoze vecinom tehniku a u EU hranu, kad Rusi stave carine ode sve u hurac.
Michio Kaku

#637 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

smiješan mi je ovaj ironični pristup kad se spoimene da CIA vršlja po svijetu i podstiče ratove, kao to je konspiraci priča. pa wiki leaks nije objavio nista sto vec nismo znali... to sto je neko ciničan prema tome ne mijenja stanje stvari.

Pa ovi likovi su hladno izmislili razlog za intervenciju u Siriji ljetos, da ne bi Putina da dogovori otklanjanje hemijskog naoružanje zamislite i izbije im iz ruku lažni argument za rat kao u Iraku kakvu bi smo humanitarnu katastrofu već imali...
flexibila

#638 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

AleksoMKD wrote:
Martinez_ wrote:Neki vidim idu i po 150 god u prošlost da opravdaju rusofobiju. Svakom je pričao deda i o nekim Nemcima, i Hrvatima i Srbima i Argentincima pa šta? Svima na planeti se prašta samo Rusima ne eh :)

Najgore što nikad niko od vas niti vaših naroda nije osetio taj nadaleko poznati ruski teror.

Ali razumem, propaganda je jaka još uvek i zaista joj se teško odupreti
Cekaj malo, Rusi su obican narod ko i drugi (osim Grka :D ), ali biti zemlja komsija Rusiji i nije bas najlakse.
Nisam ja ni pro ni anti Rusija/USA/EU kako god.
To zavisi koliko jebu ili pomazu moju zemlju.
Nista drugo.

Moj stav je neutralan, jer znam da ce Ukrajincima biti isto i u EU (u koju nece jos duuuugo vremena uci) i sa Rusijom. Samo ce mafija koja ih jase biti drugacija.
Vec se pisalo na ovoj diskusiji koliko je Ukrajina ekonomski zavisna od Rusija a koliko EU i zapad zele/mogu da pomognu.

Svidjalo se to nekom ili ne, ako na vlast u Ukrajini dodje pro-EU/anti-Ruska vlast, Ukrajinci ce biti jos siromasniji i zivot ce im biti jos tezi.
Nije to navijanje vec obicna realnost.
:thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Martinez_

#639 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Michio Kaku wrote:smiješan mi je ovaj ironični pristup kad se spoimene da CIA vršlja po svijetu i podstiče ratove, kao to je konspiraci priča. pa wiki leaks nije objavio nista sto vec nismo znali... to sto je neko ciničan prema tome ne mijenja stanje stvari.

Pa ovi likovi su hladno izmislili razlog za intervenciju u Siriji ljetos, da ne bi Putina da dogovori otklanjanje hemijskog naoružanje zamislite i izbije im iz ruku lažni argument za rat kao u Iraku kakvu bi smo humanitarnu katastrofu već imali...
Pa po njima je eto čitava planeta puna Ilija Čvorovića samo zato što su ljudi videli svojim očima niz zapadnih zvaničnika na Majdanu u Kijevu ovih dana kako podržavaju nasilne proteste protiv legitimnih vlasti :mrgreen:

To je očajnička retorika hvataju se za slamke, Putin je Staljin a svako ko ne pristaje na podvale je dete Davida Ickea i nekog četnika koji veruje u vatikansku zaveru.

Tuga da su navodno prosvećeni ljudi širokih pogleda tako zarobljeni u 20. veku
Klavikula

#640 Re: Ukrajina

Post by Klavikula »

Michio Kaku wrote:smiješan mi je ovaj ironični pristup kad se spoimene da CIA vršlja po svijetu i podstiče ratove, kao to je konspiraci priča. pa wiki leaks nije objavio nista sto vec nismo znali... to sto je neko ciničan prema tome ne mijenja stanje stvari.

Ukrajina je obavjestajno suplja ko sir. zbog toga im se ovo i desava. isto kao i Siriji, kao i Jugoslaviji 90ih....
Michio Kaku

#641 Re: Ukrajina

Post by Michio Kaku »

Martinez_ wrote:

Pa po njima je eto čitava planeta puna Ilija Čvorovića samo zato što su ljudi videli svojim očima niz zapadnih zvaničnika na Majdanu u Kijevu ovih dana kako podržavaju nasilne proteste protiv legitimnih vlasti :mrgreen:

To je očajnička retorika hvataju se za slamke, Putin je Staljin a svako ko ne pristaje na podvale je dete Davida Ickea i nekog četnika koji veruje u vatikansku zaveru.

Tuga da su navodno prosvećeni ljudi širokih pogleda tako zarobljeni u 20. veku
putin nije cvjećka, ali čekaj malo... kako to da ni jedna demokratska zemlja nije dala azil snowdenu nego je to morala rusija? sramota za zapadne zemlje.
Avetinho

#642 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Klavikula wrote:

Ukrajina je obavjestajno suplja ko sir. zbog toga im se ovo i desava. isto kao i Siriji, kao i Jugoslaviji 90ih....
A kad se bre setim kako je CIA razyebala CCCP , Jugoslavija, Sirija i Ukrajina mu dodju kao decja igra.
Martinez_

#643 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Bojim se da sad Putin razjebava EU. Joj sinoć lekcije očitane u Briselu kuku šta im radi čovek :(
tik_tak

#644 Re: Ukrajina

Post by tik_tak »

Martinez_ wrote:Bojim se da sad Putin razjebava EU. Joj sinoć lekcije očitane u Briselu kuku šta im radi čovek :(
sta je bilo u Briselu?

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
tik_tak

#645 Re: Ukrajina

Post by tik_tak »

Martinez_ wrote:Bojim se da sad Putin razjebava EU. Joj sinoć lekcije očitane u Briselu kuku šta im radi čovek :(
sta je bilo u Briselu?

Sent from my iPhone5 using Tapatalk
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#646 Re: Ukrajina

Post by Domaci izdajnik »

Russki

#647 Re: Ukrajina

Post by Russki »

i mene to zanima, imas kakav link da pogledam to, mada ne sumnjam da im je babuka vlado hebo sve po spisku :D
Brkooo

#648 Re: Ukrajina

Post by Brkooo »

Ovako nekako? :D

Image
Martinez_

#649 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Russki wrote:
i mene to zanima, imas kakav link da pogledam to, mada ne sumnjam da im je babuka vlado hebo sve po spisku :D

Evo, čitaj

http://rt.com/news/putin-eu-ukraine-summit-293/

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... raine.html

Ispišao se po Eštonovoj, van Rompeju, Barosu a ovi samo ćute i upijaju :(

Jednostavno, znamo šta radite u Ukrajini i kako bi vam se dopalo da to isto mi u Grčkoj malo a a?
Ali svejedno podržaćemo narod Ukrajine koju god vlast da izabere, finansijska pomoć i pad cene gasa se neće zaustaviti.
Međutim, odluče li se za EU, njihov izbor ali više nema ni najmanje povlastica sa ruske strane i moraju sve da isplate i više nema trgovine oslobođene carina :(

Pa sad je na Ukrajincima, nek izaberu zapadne šoping molove, gej prava i smrzavanje vs. kooperacije u nizu projekata s Rusima i energetske sigurnosti.

Ma koliko izgledalo naivcima suprotno, EU je ta koja je nervozna, EU je ta koja nema para, koja ne može da uskladi svoju politiku, koja ne može da pomiri socijalne ekonomske i političke razlike unutar sebe same, i koju Vladimir veliki svako malo može protresti. Rusija je danas jaka, stabilna, grca u parama i bogatstvu, sarađuje sa celim svetom i svakim danom u svakom pogledu napreduje.
Last edited by Martinez_ on 30/01/2014 13:24, edited 2 times in total.
Martinez_

#650 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Brkooo wrote:
Ovako nekako? :D
Šta i koga si ti našao da porediš sa Rusijom i Vladimirom Velikim :(
Post Reply