Onda kako može biti isto ili kako im može biti bolje sa EU ako i sam kažeš da će biti siromašniji? Naravno da će biti siromašniji, ionako siromašna zemlja zamisli šta ih tek čeka kad preko noći Rusi stave carine a stigne bescarinski uvoz iz EU. Eto, samo to je dovoljan razlog da se zapitaju svi oni koji žele ''dobro'' Ukrajincima i navijaju za Klička. Da ne spominjemo cene gasa ili izostanak obećane ruske novčane pomoći.AleksoMKD wrote:Cekaj malo, Rusi su obican narod ko i drugi (osim GrkaMartinez_ wrote:Neki vidim idu i po 150 god u prošlost da opravdaju rusofobiju. Svakom je pričao deda i o nekim Nemcima, i Hrvatima i Srbima i Argentincima pa šta? Svima na planeti se prašta samo Rusima ne eh
Najgore što nikad niko od vas niti vaših naroda nije osetio taj nadaleko poznati ruski teror.
Ali razumem, propaganda je jaka još uvek i zaista joj se teško odupreti), ali biti zemlja komsija Rusiji i nije bas najlakse.
Nisam ja ni pro ni anti Rusija/USA/EU kako god.
To zavisi koliko jebu ili pomazu moju zemlju.
Nista drugo.
Moj stav je neutralan, jer znam da ce Ukrajincima biti isto i u EU (u koju nece jos duuuugo vremena uci) i sa Rusijom. Samo ce mafija koja ih jase biti drugacija.
Vec se pisalo na ovoj diskusiji koliko je Ukrajina ekonomski zavisna od Rusija a koliko EU i zapad zele/mogu da pomognu.
Svidjalo se to nekom ili ne, ako na vlast u Ukrajini dodje pro-EU/anti-Ruska vlast, Ukrajinci ce biti jos siromasniji i zivot ce im biti jos tezi.
Nije to navijanje vec obicna realnost.
Rusija (i niz drugih istočnih zemalja) su ono što su juče bili EU i USA - izvor investicija i tržište za ono što možeš prodati. Na zapadu su samo gej prava i reality shows.