Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

rokan

#626 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by rokan »

madner wrote:Nista ne rece za svog, nije valjda da si ovo sam smislio sto si ranije napisao? To je tako tuzno. :(
ne tuguj, sad ce portir s bobama. a mozda ti i da mig, mislim ako se stvore preduslovi. :D
155_mm

#627 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by 155_mm »

volta dzontra wrote:Srpsko-Bosnjacki sukob bio bio lokaliziran na dijelovima BiH, bio bi niskog intenziteta i ne bi donio nikakve pomake.
da bi sukob bio ogranicen na nekoliko strateskih dijelova BiH to si u pravu. intenzitet zavisi od toka dogadjaja vjerujem da se nebi mnogo oklijevalo da se u igru ubace oklopno-mehanizovane jedinice i teska artiljerija. prateci posljednja dogadjanja u namjenskoj industriji moglo bi se pomisliti da logisticke pripreme vec polako pocinju. al ko ce ga znati.
madner

#628 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

rokan wrote:
madner wrote:Nista ne rece za svog, nije valjda da si ovo sam smislio sto si ranije napisao? To je tako tuzno. :(
ne tuguj, sad ce portir s bobama. a mozda ti i da mig, mislim ako se stvore preduslovi. :D
Ipak si znaci dobro razmislio i sam dosao na onu recenicu Srbija i Rusija su iza RS-a. :(
Stvarno je to porazno.
rokan

#629 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by rokan »

madner wrote:
rokan wrote:
Ipak si znaci dobro razmislio i sam dosao na onu recenicu Srbija i Rusija su iza RS-a. :(
Stvarno je to porazno.
poraznije je kako ti to potcjenjujes a rs ti na pola drzave. ali dobro, sad ce mig, samo sto nije. evo ovaj iznad tebe ga vec najavljuje. :D
madner

#630 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Kako podcjenjujem RS kada sam precizno nabrojao sve faktore koji ce se boriti za isti? :?
oakville

#631 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by oakville »

Skijaš wrote:
rokan wrote:
Skijaš wrote:
Neka prvo kulminira borba protiv korupcije, za rat i mrtve uvijek ima vremena. Hajde prvo da u Sarajevu postane moderno doći na vrijeme na sastanak, manje ispijati kafa a više raditi, kada te zaustavi policajac da mu se ne nudi 20 maraka i slično. To je prava borba i to se ne može riješiti puškom. Ako četnici krenu u secesiju, sigurno je da će biti mrtvih, ovaj put uglavnom četnika, ali hajde da se u međuvremenu podigne standard življenja na području gdje Dodik nema glavnu riječ.
borba, rat, mrtvi, puška, četnici... vokabular ko da je devedeset treća a pozivaš na neku normalizaciju i standard življenja. :lol:
Dodik je ponovo najavio da će RS "jednog dana“ donijeti zakon da se u RS ne primjenjuju odluke Ustavnog suda BiH.

- Pažljivo biramo trenutak kada bi to mogli da uradimo, a jednog dana ćemo to sigurno uraditi. To nije ni danas, ni sutra ni za mjesec dana, ali sigurno u jednom trenutku jeste

To je pavijan rekao prije sedmicu, i ne može se očekivati veću dozu odgovornosti od mene, anonimca na forumu, nego od njega, najviše rangiranog političara u manjem entitetu. Ako nećeš rat, smirite budalu prije nego bude kasno jer ni meni, a nadam se ni tebi, nije do ganjanja po jebenim šumama.
Ukratko, rekao je "u jednom trenutku pažljivo biramo jedan trenutak koji je trenutak koji to jeste" :mrgreen:

Hebem ti, al su ovi srpski političari dubokoumni nije ni čudo što ih niko osim srba ne razumije
touch brain

#632 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by touch brain »

huone wrote:

Jedina stvar koju ti treba da znas dijete je da ce iz Bosne nestati ili manji entitet ili Bosnjaci.

Jedan jedini pedalj Srbi nece izdvojiti dok ne sahrane ili ne protjeraju Bosnjake sve do zadnjeg.

Na Srebrenici se bosanska prica nece zavrsiti, niti ce cetnicka biti zadnja.

ma bravo,super :thumbup: prepostavljam da ce poslje toga uslijediti velika bosnjacka ofanziva na mrski Vatikan,francusku (zbog zabrane nosenja burki) pa spaniju zbog protjerivanja arapa...nemoj zaboraviti zli izrael i oslobadjane palestine :-)

joj sto nemogu ovih internet rambo balavaca koji rata vidjeli nisu..
Hajvan

#633 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hajvan »

touch brain wrote:
huone wrote:

Jedina stvar koju ti treba da znas dijete je da ce iz Bosne nestati ili manji entitet ili Bosnjaci.

Jedan jedini pedalj Srbi nece izdvojiti dok ne sahrane ili ne protjeraju Bosnjake sve do zadnjeg.

Na Srebrenici se bosanska prica nece zavrsiti, niti ce cetnicka biti zadnja.

ma bravo,super :thumbup: prepostavljam da ce poslje toga uslijediti velika bosnjacka ofanziva na mrski Vatikan,francusku (zbog zabrane nosenja burki) pa spaniju zbog protjerivanja arapa...nemoj zaboraviti zli izrael i oslobadjane palestine :-)

joj sto nemogu ovih internet rambo balavaca koji rata vidjeli nisu..
OK!?
Kakve veze s Bošnjacima i Bosnom ima sve pobrojano?!
touch brain

#634 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by touch brain »

cuj kakve..
koliko se nasokolio da ratuje ta mu je oslobadjanje od zlih cetnika pre jednostavan zadatak...ovaj i ostali inetrnet huligani bi mogli napast i osvojiti cijelu zemaljsku kuglu

svatko tko zagovara rat,taj rata nije vidjeo..samo maloumna osoba koja je prozivila rat moze dozivati novi
Last edited by touch brain on 17/12/2013 00:37, edited 1 time in total.
volta dzontra

#635 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by volta dzontra »

madner wrote:Volta ide od onoga sto mu je milo, ne od objektivne i cinjenice situacije.
Ma da! Objektivno je i zasnivano na cinjenicam da ce bosnjacki dio FBiH poraziti RS u nekom "sestodnevnom ratu" samo se ceka mig izvana i odlazak srpskih konobarica iz parlamenta...
Vjerojatnija je Zapadna Njemacka u FBiH...
exliberal-ex

#636 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by exliberal-ex »

madner wrote:Nije bitno koliko ih je, nego kako su organizovani. Posto administrativna jedinica moze racunati samo na svoj MUP i koju zastitarsku agenciju, stvar se moze, ako se steknu preduslovi zavrsiti brzo.

Rat je ocjena koja se daje izvana, cim mig stigne to je legalna akcija drzavnih organa.
Zanimljivo je kad se prica o ratu uvijek se kaze nenaruzani bosnjaci su uspjeli da se suprostave armadi, svjetskoj sili I to su radili vise od 3 godine....kad se prica o nekom mogucem sukobu uvijek ide prica jeste mi smo nenaoruzani,isto ko i srbi ali mi bi njih pomeli u sekundi....sto ti je analiticko razmisljnje ;-)

A ako se legali organi raspadnu srbi I hrvati povuku iz vlasti po cemu bi onda bosnjaci zadrzali to pravo da budu legitimni...to sto su vecinski narod...bili su I srbi vecinski u bivsoj pa im to pravo nije dato...
fakat

#637 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by fakat »

Ne znam hoce li biti rata niti znam gdje cu ja biti ako ga bude, ionako zivim vani, nikad nisam bio za rat, samo ne mogu da ne prokomentarisem ove providne salonce sto se pitaju ko to priziva rat i tako odbranu domovine od cetnika prikazuju kao ratno huskanje, a ne pitaju se sto onaj pavijan svake sedmice spominje secesiju sumskog Rajha. RS je nastala na etnickom ciscenju, protjerivanju, logorima i masovnim grobnicama Bosnjaka i nije joj dato pravo da se otcjepi, to je bio minimum ispod kojeg Bosnjaci nisu mogli potpisati Dejton. A vjerujem da ce prije toga medjunarodna zajednica ukloniti igrace koji bi se kockali na tu kartu, i to bi bilo najednostavnije rjesenje, mada nema garancije ni za sta.
kosava

#638 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by kosava »

rokan wrote:nema novog rata jer je drzava vec podijeljena, raspala se 1992. a u dejtonu je malo samo zalijepljena i to ljepilom koje ne moze izdrzati ni blagi povjetarac a kamoli neki veci potres. federacija se nista ne pita kada su u pitanju poslovi u rs-u, isto kao sto se ni rs nista ne pita za stvari u federaciji. multietnicki zivot ne postoji vise ni u glavnom gradu a kamoli u provinciji. zajednicke institucije su same sebi svrha i sluze za uhljebljenje stranackih skart-kadrova koji se nisu mogli zaposliti u entitetskim institucijama gdje je realna i najveca moc. ne postoji ni najmanji zajednicki sadrzilac koji moze da okupi i ujedini tri naroda na duze staze, cak ni vremenske nepogode to ne mogu. kulturoloske razlike su sve vece, vjera i jezik su stvari koje treba da spajaju a kod nas sluze da dijele ljude. jednostavno, suzivot u bosni vise ne postoji. ono manjina sto je ostalo se asimilira i prihvata obicaje i kulturu vecine, ono sto to ne zeli se lagano iseljava i ostace bukvalno tri etnicki ciste teritorije. krajnja podjela ce biti formalnost, mozda ce se desiti neke korekcije pa odredjeni dio teritorije pripadne jednom narodu a drugi dio drugom ali to nece mijenjati sustinu.
Ma roki neboj se rata nece biti , PC ce da ostane zauvek :izet: spavaj mirno , :razz:
mezzo95

#639 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

A ima li se u planu renoviranje onog tunela.
Šta znaš, ako ove skandinavske postrojbe ne stignu na vrijeme
Hafis

Uhh sto ovo volim..znam ja gdje vas zulja..najmladja, a najjaca dijaspora, najlojalnija..vise stotina hiljada doslo maxuz na popis, vidjece te tek na izborima..a hiljade nas ima koji cemo itekako spremni docekati taj dan sa ljudima poput skijasa..i kanite se onih floskula o socijali, odmorima i to..argumente molim. Prema istrazivanju centralnog istrzivackog biroa, ove stokholmske postrojbe su najbolje integrisane stranacke zajednice, po visini obrazovanja, i pozicijama na trzistu rada. Za razliku od srbijansko-hrvatske, tipocno gastoshke dijaspore, koja jos uvijek zivi po iznajmljenim stanovima, i kroz razlicite socijalne programe iskoristava sistem. Neuko, nepismeno, pa to ti je..ko tebe cinjenicom, ti njega odrzavanjem zuba ;)
mezzo95

#640 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by mezzo95 »

touch brain wrote:cuj kakve..
koliko se nasokolio da ratuje ta mu je oslobadjanje od zlih cetnika pre jednostavan zadatak...ovaj i ostali inetrnet huligani bi mogli napast i osvojiti cijelu zemaljsku kuglu

svatko tko zagovara rat,taj rata nije vidjeo..samo maloumna osoba koja je prozivila rat moze dozivati novi
Znam ja puno takvih..ne znam tvoju definiciju "vidjeti rata", al vidjeli smo puno egzekucija, odvodjenja brache i ocheva koje jos trzimo..znas onu od zostera, "kad se jednom vratim s plesa, bice krvi, bice mesa". Ne kazem da je to pravedno, ili pametno, samo iznosim cinjenicu, i ne pozivam na nesto slicno, da naglasim.
ovo_malo_duse

#641 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by ovo_malo_duse »

Zanimljivo cim se spomene rat, ocjepljenje itd.
Odmah se pojavi ista grupa salonaca, jedni da nas ubjedzuju kako ce se ispaliti, drugi kako su 99 % bosnjaka nebi kitom maklo da sprijeci odlazak PC ili ti kako su cetnici preveliki zalogaj.
Haman kad malo proanaliziras ista grupa likova i poneki klon..

Niako da shvate da je nama svedno, kako god okrenes mi smo dobili...
Rahat patnja ...iako je i kod bosnjaka trend opdaanja u odnosu na srbe i hrvate do 2025 bice dvije trecine ako ovako ostane, to pokazuju sve analize....

Rat.. Dvije stvari...
Prva.
Ja jsam trenutno u dijaspori, i posmatrao sam organizovanje za popis..Jarane ma sta vi pricali, ima masa ljudi u dijaspori koji su spremni na sve, skupi se 200 000 ljudi sad pa sad...Mladi a pogotovo, ovi koji rata nisu upamtili a vecina je izgubila nekog ...20000-30000 odokativno sutra spremno da se cetnicima najebe mame.

Druga.
Kad god pricam sa ratnim drustvom, ebo te 70 % ih je spremno sutra da pukne opet skakat po cukama...Za ne povjerovat sve neka zajebancija ali kad dodze do ozbiljne price ispadne da se niko nebi libio da igra drugo poluvrijeme, doduse ima ih 30 posto koji bi se ispalili ili u prici kazu da nebi k... mrdnuli..ali velika vecina sve porodicni ljudi, djeca, poslovi fazoni...
Doduse dosta bi ih prvo porokalo ove nase supke pa onda krenulo dalje....ali bi krenuli i to je cinjenica i provlaci se jedan veliki razlog, zasto bi to ucinili. Vecina bi to uciila da njihova djeca ili unuci ne moraju...

Eto pa nam dokazujte da necemo nemozemo i nemamo cime....Kako god okrenes cetnici su donji..I sto onaj skijas napisa Buducnost srpskog i hrvatskog naroda u bosni vidim samo ako se okrenu ovoj drzavi ako ne neznam kakav ce ishod biti aliim prognoze nisu dobre :run:
madner

#642 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

exliberal-ex wrote:
madner wrote:Nije bitno koliko ih je, nego kako su organizovani. Posto administrativna jedinica moze racunati samo na svoj MUP i koju zastitarsku agenciju, stvar se moze, ako se steknu preduslovi zavrsiti brzo.

Rat je ocjena koja se daje izvana, cim mig stigne to je legalna akcija drzavnih organa.
Zanimljivo je kad se prica o ratu uvijek se kaze nenaruzani bosnjaci su uspjeli da se suprostave armadi, svjetskoj sili I to su radili vise od 3 godine....kad se prica o nekom mogucem sukobu uvijek ide prica jeste mi smo nenaoruzani,isto ko i srbi ali mi bi njih pomeli u sekundi....sto ti je analiticko razmisljnje ;-)

A ako se legali organi raspadnu srbi I hrvati povuku iz vlasti po cemu bi onda bosnjaci zadrzali to pravo da budu legitimni...to sto su vecinski narod...bili su I srbi vecinski u bivsoj pa im to pravo nije dato...
Pa po vojnoj teoriji su Srbi podbacili u proslom ratu. Postoje dva objasnjena za to, prvo je da nisu htjeli vise a drugo da im je ljudstvo bilo manje kvalitetno. Ako je prvo, to nece biti problem. Ako je drugo, ta cinjenica ostaje i dodatno olaksava situaciju.

Legitimnost organa nema veze sa Srbima i Hrvatima u istima. To su organi BiH, sjedio u njima Sejdo, Finci ili Muamer. Upravo prema legitimnost zbog koje je pri raspadu Jugoslavije BiH stekla uvjete za nezavisnost.
madner

#643 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

volta dzontra wrote:
madner wrote:Volta ide od onoga sto mu je milo, ne od objektivne i cinjenice situacije.
Ma da! Objektivno je i zasnivano na cinjenicam da ce bosnjacki dio FBiH poraziti RS u nekom "sestodnevnom ratu" samo se ceka mig izvana i odlazak srpskih konobarica iz parlamenta...
Rekao sam drzavni organi i nisam rekao da ce biti samo sest dana. Za sest dana bi trebalo uraditi malo slozeniju i jacu pripremu.

To je plan B, no nema jos razloga da se kocka, ma koliko mala kvota bila.
ob433

#644 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by ob433 »

ovo_malo_duse wrote: Rat.. Dvije stvari...
Prva.
Ja jsam trenutno u dijaspori, i posmatrao sam organizovanje za popis..Jarane ma sta vi pricali, ima masa ljudi u dijaspori koji su spremni na sve, skupi se 200 000 ljudi sad pa sad...Mladi a pogotovo, ovi koji rata nisu upamtili a vecina je izgubila nekog ...20000-30000 odokativno sutra spremno da se cetnicima najebe mame.

:
vama ta dijaspora isprala mozak , pa mislite da je 200000 cifra, pa jel ucite matematiku tamo , znate li koliko ima Hrvata i Srba u te dvije drzave ,plus ovi domaći ,te me još zanima kako bi došli uopće do Bosne ??? djeco draga, pišat pa spavat
Yug

#645 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

ovo_malo_duse wrote:Zanimljivo cim se spomene rat, ocjepljenje itd.
Odmah se pojavi ista grupa salonaca, jedni da nas ubjedzuju kako ce se ispaliti, drugi kako su 99 % bosnjaka nebi kitom maklo da sprijeci odlazak PC ili ti kako su cetnici preveliki zalogaj.
Haman kad malo proanaliziras ista grupa likova i poneki klon..

Niako da shvate da je nama svedno, kako god okrenes mi smo dobili...
Rahat patnja ...iako je i kod bosnjaka trend opdaanja u odnosu na srbe i hrvate do 2025 bice dvije trecine ako ovako ostane, to pokazuju sve analize....

Rat.. Dvije stvari...
Prva.

Druga.
Kad god pricam sa ratnim drustvom, ebo te 70 % ih je spremno sutra da pukne opet skakat po cukama...Za ne povjerovat sve neka zajebancija ali kad dodze do ozbiljne price ispadne da se niko nebi libio da igra drugo poluvrijeme, doduse ima ih 30 posto koji bi se ispalili ili u prici kazu da nebi k... mrdnuli..ali velika vecina sve porodicni ljudi, djeca, poslovi fazoni...
Doduse dosta bi ih prvo porokalo ove nase supke pa onda krenulo dalje....ali bi krenuli i to je cinjenica i provlaci se jedan veliki razlog, zasto bi to ucinili. Vecina bi to uciila da njihova djeca ili unuci ne moraju...

Eto pa nam dokazujte da necemo nemozemo i nemamo cime....Kako god okrenes cetnici su donji..I sto onaj skijas napisa Buducnost srpskog i hrvatskog naroda u bosni vidim samo ako se okrenu ovoj drzavi ako ne neznam kakav ce ishod biti aliim prognoze nisu dobre :run:
"Asim B. je urlao u mikrofon, i tek što je odlučio napraviti pauzu, shvatih da su te psovke koje sam čuo jedino što su oni u stanju reći bez uplitanja engleskog jezika. Pošto se muzika utišala, rozokošuljaši su počeli sa standardnim komešanjem, jedan stariji je i razbio flašu bud lighta* (bljutavo američko pivo koje prosječnog čovjeka ne "dirne" ni nakon 7 flaša) o sto, dok je visokofrekventnim glasom rekao "Did you fuck my mum!?" To je pitanje koje nisam očekivao od jednog, najmanje, tridesetogodišnjaka nekom golobradom momčiću sjajnog čela i masne kose, na što mu je ovaj “trehno” boga i rekao "Duude, ja ne znam your mum, are you crazy?" Ja bih se i dalje pokušavao ubjediti da je to samo neki sleng, i da je valjda kul pričati tako, da nisam čuo neko djevojče kako očito polupijana pita drugu "What did you say Šaćira?"

Razmaknite štokrle, odpočima šiz

Asim B. opet izlazi na binu, rozokošuljaš i ljubičastokošuljaš su počeli s naguravanjem, - "your girl is slut, I don´t want her to talk shit about me!"dopiralo je kroz hardcore ambijent uz zvuke lomljenja flaša, nekvalitetno ozvučenje, engleskobosanski jezik i neku nasumičnu priču likova kraj slot aparata. Lik u džemperu (sa onim V izrezom, kežual) udara bocom o sto i govori, na moje čuđenje, na tečnom bosanskom, “Zna se ko je najjači ovdje!! Uaaargh!”, u međuvremenu osiguranje uspjeva da razdvoji onu dvojicu šarenokošuljaša dok rozi govori redaru "Dont touch me jebem ti mater” pokušavajući da ga odgurne, dolazi i gazda, rozokošuljaš i njega pokušava gurnuti, nakon čega mu se ovaj unosi u facu i poentira “Još jednom me gurni buddy, razbiću te ko sijalicu!"

Izvode ga vani, Asim vrišti da neće, neće dijamante, neka curica priča kako je izvjesni Baha slomio nos nekom vani.

Tek kad čovjek ode negdje vani shvati da se Bosna i Hercegovina najviše voli iz daleka, ali isto tako neki shvate da su “naši” jedini razlog koji može da neutrališe tu ljubav, a nekada te čak i natjerati da je zamrziš, onako kako ljudi mrze samo one koji su im nanijeli veliko zlo i štetu u životu. Tu večer mi je prolazilo na stotine pitanja kroz glavu, tipa kako je ovo moguće, koliko ograničen se rodiš da postaneš ovakav i tako dalje, ali taj događaj te večeri je zaista iskristalisao neke stvari i uklonio neke sumnje koje sam gajio o nama samima.

Naime... Sevdah, ćevapi s lukom, rakija, teferiči, janje na ražnju uz pivu, psovke, degenek koji možeš dobiti bez razloga, ali i dati bez razloga, kafane, meza, pjevači i pjevačice i još gomila sličnih stvari nemaju nikakve veze s dušom bosanskom, šta god to ona bila, jarane. Nikakve."
rokan

#646 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by rokan »

madner wrote:
volta dzontra wrote:
Rekao sam drzavni organi i nisam rekao da ce biti samo sest dana. Za sest dana bi trebalo uraditi malo slozeniju i jacu pripremu.

To je plan B, no nema jos razloga da se kocka, ma koliko mala kvota bila.
ako je mala kvota onda moras uloziti puno da bi izvukao neki zadovoljavajuci dobitak a cak ni kvota 1.01 ne garantuje isti. eto koliko si "mudar". :D
Havatar

#647 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Havatar »

ob433 wrote:
Prva.

:
vama ta dijaspora isprala mozak , pa mislite da je 200000 cifra, pa jel ucite matematiku tamo , znate li koliko ima Hrvata i Srba u te dvije drzave ,plus ovi domaći ,te me još zanima kako bi došli uopće do Bosne ??? djeco draga, pišat pa spavat
Pa zar nisu u Srbiji i Hrvatskoj svi pacifisti i protiv bilo kakvog rata :?
madner

#648 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by madner »

Vidim ni analogije ti nisu jaca strana, ali sta ocekivati kada se covjek uzda u Srbiju i Rusiju. :D
Yug

#649 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Yug »

madner wrote:Vidim ni analogije ti nisu jaca strana, ali sta ocekivati kada se covjek uzda u Srbiju i Rusiju. :D
Madner,bosanski Srbi se uzdaju u London i Vasington.Oni su im dali Srpsku i ozvanicili je kada su isti bili na koljenima kao i Srbija. :-D
Paranoid

#650 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Paranoid »

Havatar wrote:
ob433 wrote:
Prva.

:
Pa zar nisu u Srbiji i Hrvatskoj svi pacifisti i protiv bilo kakvog rata :?
Pogotovo u Srbiji ima pacifista :lol: zato je krenula serija o čiči...tek toliko da se obnovi gradivo..

Rado ide Srbin u vojnike
dva ga vuku a trojica tuku,
neko ipak stražu čuva
da nas vetar ne oduva...

:izet:
Locked