OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
TheDocToR

#626 Re: PIK.ba-all about

Post by TheDocToR »

Da li nekom treba pik kredita :D
supercali

#627 Re: PIK.ba-all about

Post by supercali »

TheDocToR wrote:Da li nekom treba pik kredita :D
Na koliko godina?
nepass1

#628 Re: PIK.ba-all about

Post by nepass1 »

nadjem sta mi treba, kod istog lika kupovao vise puta razne stvari. sve ok proslo. dogovorimo termin kad da donese (zivimo 1km zracne linije udaljeni) cekam pola dana, nazovem kaze evo za 30min. salje poruku nakon sat jbg ipak nema artikla.
haj pouzdan bio do sad, ne zuri mi se. pitam hoce li biti, kaze naredne sedmice.
javljam se naredne sedmice nece da odgovori ni na piku ni sms porukom.
Proposition Joe

#629 Re: PIK.ba-all about

Post by Proposition Joe »

Pitanje vezano za ovu premium dostavu, posto jos uvijek nisam nju koristio. Ustvari jesam prodao sitnicu ali to mi iskustvo ne znaci nista. Naime, zelio bih da kupim artikal i da mi se na adresu isporuci iskljucivo u subotu. Kako to izvesti, da li mene nakon narucivanja premium dostave svakako neko nazove ili to funkcionise iskljucivo "klik misem" i oni preuzmu artikal od prodavca i zovu mene samo kada treba dostaviti. Dakle, ako npr. hocu da koristim ovu malo skuplju dostavu od 9 KM (1-2) dana, narucim u petak ujutro, oni bi meni trebali dostaviti u subotu, je li tako?
sagosen

#630 Re: PIK.ba-all about

Post by sagosen »

Proposition Joe wrote:Pitanje vezano za ovu premium dostavu, posto jos uvijek nisam nju koristio. Ustvari jesam prodao sitnicu ali to mi iskustvo ne znaci nista. Naime, zelio bih da kupim artikal i da mi se na adresu isporuci iskljucivo u subotu. Kako to izvesti, da li mene nakon narucivanja premium dostave svakako neko nazove ili to funkcionise iskljucivo "klik misem" i oni preuzmu artikal od prodavca i zovu mene samo kada treba dostaviti. Dakle, ako npr. hocu da koristim ovu malo skuplju dostavu od 9 KM (1-2) dana, narucim u petak ujutro, oni bi meni trebali dostaviti u subotu, je li tako?
Sve si dobro rekao :) Klik mišem je dovoljan, ostatak je na onom ko prodaje da spremi paket i preda poštaru iz A2B koji će mu doći
kafanski_covjek

#631 Re: PIK.ba-all about

Post by kafanski_covjek »

jeste
Proposition Joe

#632 Re: PIK.ba-all about

Post by Proposition Joe »

To je super i fakat svako normalan i u normalnim okolnostima tezi tome, ali meni sada pravi problem jer mi treba da se dostavi iskljucivo u subotu. Znaci, ako mi dostavi u petak ili iza nove godine, ne valja jer ustvari necu biti tu.
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#633 Re: PIK.ba-all about

Post by asMir11 »

Proposition Joe wrote:To je super i fakat svako normalan i u normalnim okolnostima tezi tome, ali meni sada pravi problem jer mi treba da se dostavi iskljucivo u subotu. Znaci, ako mi dostavi u petak ili iza nove godine, ne valja jer ustvari necu biti tu.
Koliko sam upratio, ne rade dostavu vikendom. I ovo vrijeme dostave je 1-2 radna dana (ili do 5 radnih za jeftiniju varijantu). Nazovi A2B, pa provjeri, ali mislim da ćeš morati tražiti drugu opciju dostave ako ti treba isporuka u subotu. Sretno!
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#634 Re: PIK.ba-all about

Post by liaar »

asMir11 wrote:
Proposition Joe wrote:To je super i fakat svako normalan i u normalnim okolnostima tezi tome, ali meni sada pravi problem jer mi treba da se dostavi iskljucivo u subotu. Znaci, ako mi dostavi u petak ili iza nove godine, ne valja jer ustvari necu biti tu.
Koliko sam upratio, ne rade dostavu vikendom. I ovo vrijeme dostave je 1-2 radna dana (ili do 5 radnih za jeftiniju varijantu). Nazovi A2B, pa provjeri, ali mislim da ćeš morati tražiti drugu opciju dostave ako ti treba isporuka u subotu. Sretno!
Mislim da rade sve firme dostave vikendom, samo se dobro skuplje plaća ta usluga, tako da rijetko ko koristi to.
zokislav

#635 Re: PIK.ba-all about

Post by zokislav »

Za veće gradove vrše dostavu subotom 100%, ali ih ne prikupljaju, znači samo dostava. Provjereno za Mostar i Sarajevo, za druge gradove ne znam.
zlo zlo

#636 Re: PIK.ba-all about

Post by zlo zlo »

mi ponekad znamo slat nešto što mora bit dostavljeno unutar 2-3 sata određenog dana, brza pošta bh pošte nam svaki put to odradila kako treba. Dogovori se sve lako.
zokislav

#637 Re: PIK.ba-all about

Post by zokislav »

.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#638 Re: PIK.ba-all about

Post by un1ted »

asMir11 wrote:
To je to. Treba provjeriti s brzom postom, bilo kojom, jer ne dostavljaju svaki put subotom.
Mehemed
Vozim: automobil

#639 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Radi A2B(OLX premium dostava) dostavu i Subotom, samo kratko, pa nekad stignu dostaviti a nekada ne.
Primjer kada je bila Subota, ali nisu uspjeli dostaviti jer je bilo dosta pošiljki na dostavi a kratko radno vrijeme i kurir nije uspio da dostavi, ali uglavnom dostavljaju i Subotom
Dodijeljeno kuriru za dostavu klijentu Živinice 02.12.2017 07:49
Nuken

#640 Re: PIK.ba-all about

Post by Nuken »

Raja, je li neko kupovao kod MobilShop DELTA? Vidim da su si nabili dojmove maksimalno s lažnih profila :roll:
Mehemed

#641 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Nuken wrote:Raja, je li neko kupovao kod MobilShop DELTA? Vidim da su si nabili dojmove maksimalno s lažnih profila :roll:
Čim je tako jad nikada nebi kupio od njih, bježi od toga, to mi ne izgledaju kao čista posla, plus 12 mjeseci garancije na mobitele koji fabrički imaju 24 mjeseca, što znači da ne ide fabrička garancija već neka njihova. Takav telefon nebi nikada kupio, nek je on jeftiniji za 20-30% opet nebi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#642 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

opet mi počelo se događat kad kupujem idem na vrata
kad prodajem idem na vrata
Brane89

#643 Re: PIK.ba-all about

Post by Brane89 »

Sta mislite jel ovo prevara,novi iphone za 290 km?sumljivo mi skroz mada je tesko razluciti

https://www.olx.ba/artikal/27780999/app ... loud-free/
iz zadnje klupe

#644 Re: PIK.ba-all about

Post by iz zadnje klupe »

Hoce li neko biti ljubazan pa mi rastumaciti ovu poruku:
Zdravo,
Sretna Nova godina, intimna sam u vašoj Kameri. molim vas recite mi konačnu cenu i sadašnje stanje. možete me odgovoriti na moje ćerke ovim e-poštom ([email protected]) za brz odgovor.
Hvala ti. :-) :run:

Inace isti korisnik je jos prije zahtijevao da razgovor nastavimo preko e maila, sto sam naravno ljubazno odbacio, registrovan prije mjesec dana, sad vidim i suspendovan...
CipexBa

#645 Re: PIK.ba-all about

Post by CipexBa »

iz zadnje klupe wrote:Hoce li neko biti ljubazan pa mi rastumaciti ovu poruku:
Zdravo,
Sretna Nova godina, intimna sam u vašoj Kameri. molim vas recite mi konačnu cenu i sadašnje stanje. možete me odgovoriti na moje ćerke ovim e-poštom ([email protected]) za brz odgovor.
Hvala ti. :-) :run:

Inace isti korisnik je jos prije zahtijevao da razgovor nastavimo preko e maila, sto sam naravno ljubazno odbacio, registrovan prije mjesec dana, sad vidim i suspendovan...
spamer
Mehemed

#646 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Brane89 wrote:Sta mislite jel ovo prevara,novi iphone za 290 km?sumljivo mi skroz mada je tesko razluciti

Kad ukucam onaj IMEI na stranici za provjeru http://www.imeipro.info/check_imei_iphone.html kaže da je uredu, ali opet ne znam...
VladaFBiH

#647 Re: PIK.ba-all about

Post by VladaFBiH »

Mehemed wrote:
Brane89 wrote:Sta mislite jel ovo prevara,novi iphone za 290 km?sumljivo mi skroz mada je tesko razluciti

Kad ukucam onaj IMEI na stranici za provjeru http://www.imeipro.info/check_imei_iphone.html kaže da je uredu, ali opet ne znam...
Obzirom da je poslije njega izašao 5s, 6, 6s, 7, 7s i 8/X vrlo lako je moguće jer pričamo o telefonu iz 2012. godine... lično mislim da ne vrijedi više od 50 KM :)
kakavdanakneiskustvu

#648 Re: PIK.ba-all about

Post by kakavdanakneiskustvu »

ima li još neko problema sa prijavom?

p.s.sad je u redu
rovac13

#649 Re: PIK.ba-all about

Post by rovac13 »

VladaFBiH wrote:lično mislim da ne vrijedi više od 50 KM :)
Ima li negdje iphone 5 da se kupi za 50 KM ?
Nisam znaoda mu je tako pala cijena.
Ako je tako uzeo bih djetetu.
Ako ti nije problem baci poruku gdje ima po toj cijeni.
VladaFBiH

#650 Re: PIK.ba-all about

Post by VladaFBiH »

rovac13 wrote:
VladaFBiH wrote:lično mislim da ne vrijedi više od 50 KM :)
Ima li negdje iphone 5 da se kupi za 50 KM ?
Nisam znaoda mu je tako pala cijena.
Ako je tako uzeo bih djetetu.
Ako ti nije problem baci poruku gdje ima po toj cijeni.
rekao sam da lično mislim i tako mislim ;) a to što jabučari imaju neki problem i plaćaju 250KM za telefon star 6 godina ne razumijem :)

btw. na ebay-u ih možeš kupiti ako ti se da bidovati za sličnu cijenu... istina imat ćeš carinu, porez i transport još da platiš ali to pokazuje koliko zaista vrijedi telefon koji je predstavljen 2012. godine
Post Reply