Izivljavanja ucenica u Tuzli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Pasiflora

#626 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Pasiflora »

republica wrote:Najjači je onaj brat što je rekao za kčerku " Ne mogu joj ništa " :) Možeš brate, itekako možeš. Polupaj joj računar, kupi joj 3310 Nokiu a ne iPhone. Nemoj joj dnevno davati 5 maraka u školu, napravi joj ti sendvič i sok pa je pošalji. Spavanje u 22h, ustajanje u 8h, pristojno odijevanje a ne kao kurvice u uskim tajicama i što prostije da su. Kada je uhvatiš s cigarom u nos joj zaguraš istu. Strogo zabranjeno psovanje, vulgarni izrazi, ponasanje bahato. Tako se stvara dama! Ali ne, naši roditelji je pošalju u školu i daju joj novca na svako njeno " daj, daj, daj, daj ". Visi na fbu, kako kući tako i negdje jer je na mobitelu. Umjesto sendviča kupi cigarete, baci tal za joint, i onda dodje nervozna kući, vrišti, drami i nešto se nekome žali te je već razočarana u život. Naravno kada se tako ponaša, problemi su na svakom uglu i dešavaju se. Jebo nju, kaže meni majka jutros " Planiraš li se ti ženiti uskoro, nemaš curu još?! " Pokažem joj onaj snimak i rekoh "Majko, ne planiram jošš " :)
Odličan 5+ :thumbup:
Juni

#627 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Juni »

It_is_a_Leclerc wrote:
tiranosaur wrote:vec nas je vecina konstatovala da je ovoga bilo i prije...pa mnogi su i sutili o tome,pobijes se i sutis.I uvijek je bilo par curica u svakom razredu koje su se furale da su bolje od drugih i uvijek su maltretirale slabije od sebe(po njihovom misljenju) i djecaci su se uvijek krpili..sada ima int pa se to prenese da se pohvali..
Nije nimalo lijepo pogledati ovaj klip i treba da se kazne na koji god nacin...
Ali mene jos uzasava vise kakvi se sve komentari stavljaju.Gledam na facu ispod klipa komentare,pa se pitam jel ovi sto tako komentarisu (odvratno ,te bi im ovo te bi im ono,treba ih ovako ili onako) misle da su kulturniji od ove tri curice..
Kad citas pojedine smuci ti se kao i kada gledas klip..Pa dodje da se zapitamo u kakvom svijetu mi danas zivimo?Kultura kod vecine je ravna nuli.Nije bitno koju skolu zavrsis,bitna je ona tvoja nutarnja kultura
Nije tačno.
Tuča je i prije bilo, ali. kako sam već rekao, sve se to sastojalo iz čupanja za kosu, psovki, šamara, a nikako od rezanje kose, šutanja u predjelu glave itd. Ovo nije tuča već pokušaj ubistva s predumišljajem, zbog čega dotične treba što je prije moguće privesti, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, te osuditi na višemjesečnu robiju.
Što se tiče tih komentara, evolucija nam je podarila da, kad vidimo da su nam ugroženi slabiji članovi zajednice, iskazujemo bijes, ljutnju i to pokušavamo ispraviti. Nijedan od tih "te bi im ovo, te bi im ono" to u suštini nikad ne bi uradio uživo.
Tiranosaur :thumbup:
Leclerc-ne bih bila bas tako sigurna
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#628 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by ladyblue18 »

ZmaJ-BiH wrote:Djevojkama koje su pocinile ovo gnusno djelo roditelji bi trebali barem na godinu dana oduzeti sve privilegije: nema mobitela, nema interneta, nema izlaska navece, ...izolacija i povratak porodicnim vrijdnostima.
A ko ce ih nauciti itm porodicnim vrijednostima, komsije? :-)
uglavnomja

#629 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by uglavnomja »

Eurosa wrote:Kad malo bolje razmislim...ne znam koje mi je strane više "žao", ove djevojčice koju su tukle ili nasilnica? Šta će one od svog života i kakav će im biti obzirom da su takve kakve jesu sada kad im je 17-18? Jad i čemer,ništa drugo :|

:roll:

mislim :shock:

:run:
tiranosaur

#630 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by tiranosaur »

It_is_a_Leclerc wrote:
tiranosaur wrote:vec nas je vecina konstatovala da je ovoga bilo i prije...pa mnogi su i sutili o tome,pobijes se i sutis.I uvijek je bilo par curica u svakom razredu koje su se furale da su bolje od drugih i uvijek su maltretirale slabije od sebe(po njihovom misljenju) i djecaci su se uvijek krpili..sada ima int pa se to prenese da se pohvali..
Nije nimalo lijepo pogledati ovaj klip i treba da se kazne na koji god nacin...
Ali mene jos uzasava vise kakvi se sve komentari stavljaju.Gledam na facu ispod klipa komentare,pa se pitam jel ovi sto tako komentarisu (odvratno ,te bi im ovo te bi im ono,treba ih ovako ili onako) misle da su kulturniji od ove tri curice..
Kad citas pojedine smuci ti se kao i kada gledas klip..Pa dodje da se zapitamo u kakvom svijetu mi danas zivimo?Kultura kod vecine je ravna nuli.Nije bitno koju skolu zavrsis,bitna je ona tvoja nutarnja kultura
Nije tačno.
Tuča je i prije bilo, ali. kako sam već rekao, sve se to sastojalo iz čupanja za kosu, psovki, šamara, a nikako od rezanje kose, šutanja u predjelu glave itd. Ovo nije tuča već pokušaj ubistva s predumišljajem, zbog čega dotične treba što je prije moguće privesti, zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke, te osuditi na višemjesečnu robiju.
Što se tiče tih komentara, evolucija nam je podarila da, kad vidimo da su nam ugroženi slabiji članovi zajednice, iskazujemo bijes, ljutnju i to pokušavamo ispraviti. Nijedan od tih "te bi im ovo, te bi im ono" to u suštini nikad ne bi uradio uživo.
ma bilo je i prije svega...samo sto danas djeca imaju vise nego mi...kad ces sada vidjeti curice da igraju gume ili djecaka kako sutaju lopte iza zgrade?
Svi smo sada postali obrazovaniji tehnikom ali kultura ponasanja je 0..pa jel stvarno u redu da se napravi stranica protiv te tri curice,javni linc?Sta je sljedece,kao prije sto su vjestice vjesali tako i njih treba na trg?
Ima primjerena kazna,i kao sto je neko vec napisao same su sebi naparvile kaznu sto su to uradile..i sta sada kada se pojave negdje?
Govorim da prostakluke kako kod njih tri i na svim ostalim komentarima osudjujem..,nije poenta u tome hoce li neko i uraditi sto pise ,poenta je u tome da se takve gadosti pisu..nadam se da si me razumio sta sam htjela reci...svako dobro
Šveđanin

#631 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Šveđanin »

Teško ćeš nekoga ko ima 17-18 godina naučiti vrijednostima, lijepom ponašanju i normalnom ophođenju preko noći. U stvari teško da ćeš ga uopšte naučiti.

Ne ide to tako što ćeš ga zaključati u kuću, vezati za radijator i izolovati od vanjskog svijeta.. :D

Teško se ovo može popraviti, malo drugačije bi bilo da su to uradila djeca nasilnici od 7-8-9 godina.. ali punoljetnu osobu ne možeš opet u tom dobu vaspitavati..

Ukratko.. propali slučaj.
blesava

#632 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by blesava »

Jedna slična ovima tukama, isla je sa mnomu osnovnu skolu. Vazda neki problem s njom, vazda neko malteretiranje, vazda se tukla i sta se desilo. Prije par godina osvanula njena slika na klix.ba, uhapsena i sada je u zatvoru, oružana plačka, napad ili nesto slicno, ne mogu da se sjetim.

Uglavnom, svijetla je buducnost ovim curicama.
say_cheese

#633 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by say_cheese »

Šveđanin wrote:Teško ćeš nekoga ko ima 17-18 godina naučiti vrijednostima, lijepom ponašanju i normalnom ophođenju preko noći.
Da budem iskrena, ne pada mi na um, da ja vodim brigu o tudjoj djeci i da ih ja ucim lijepom ponasanju. Bruka i sramota, koliki je broj roditelja koji djecu zanemaruju, odgajaju na principu krompira, posadi, zali i cekaj da nikne. Od malih nogu gledaju da ih se kutarisu, prikucaju dijete ispred TVa, kasnije ga posade ispred PCa, pa onda ulica i kao last exit tuzilac. Koliko god da osudjujem maloljetne delikvente, u jos vecoj mjeri osudjujem njihove roditelje. Svaki roditelj se moze naci u situaciji da se osjeca bespomocnim, to jest da bude preopterecen zadatkom odgajanja. U tom slucaju bi se trebao obratiti rodbini ili prijateljima i traziti pomoc. Ako to ne zeli, onda fino u socijalnu sluzbu na razgovor.

Treba ovu priliku iskoristiti i statuirati primjer 'kaznjivost nebrige' od strane roditelja. Nebriga je uzrok ovog zla.
Janjicar

#634 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Janjicar »

plain vanilla wrote:
Janjicar wrote:Mi u skolama ucimo matematiku, fiziku sta ce nama to ?
Sta ce nama geografija u osnovnim skolama, biologija?

MI nemamo osnovne kulture, dzabe ti i matematika i fizika i sve ostalo kada se ne znas ponasati. S obzirom na nas mentalitet nama je potrebno sve te predmete izbaciti i dati da djeca imaju 30 casova kulture sedmicno i tako sljedecih 20g.
osnovna kultura se uci kod kuce, a ne u skoli
Dijete koje ide u skolu vise vremena provodi u skoli nego kod kuce, tako da ipak veliku ulogu ima i skola i to vecu ;)
Vasco da Gama

#635 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Vasco da Gama »

kako ne kontate da je poenta u snimanju i postavljanju na youtube, poenta je u tom pogledu za koji se ovo radi. slicno kao u gvantanamu kad su vojnici mucili zatvorenika, za ciji pogled je to snimano? te curice zele biti viđene i bez elementa egzibicionizma mozda nasilja ne bi ni bilo.
say_cheese

#636 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by say_cheese »

Janjicar wrote: Dijete koje ide u skolu vise vremena provodi u skoli nego kod kuce, tako da ipak veliku ulogu ima i skola i to vecu ;)
Pisi propalo. Nemoguce je da ucitelj/profesor odgaja djecu neodgojenih roditelja :run:
shiljak

#637 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by shiljak »

nije nego je uobičajno da se u toj školi ovakve stvari rade, pa jednom palo na pamet i da snimi..
Janjicar

#638 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Janjicar »

say_cheese wrote:
Janjicar wrote: Dijete koje ide u skolu vise vremena provodi u skoli nego kod kuce, tako da ipak veliku ulogu ima i skola i to vecu ;)
Pisi propalo. Nemoguce je da ucitelj/profesor odgaja djecu neodgojenih roditelja :run:
i ima ono obrnuto ;)
Ne kazem da kucni odgoj nije vazan nemojte me pogresno shvatit.
uzgajivac

#639 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by uzgajivac »

traze se dva ziranta da im zakljucaju temu :D .
bosanska rijec

#640 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by bosanska rijec »

Naravno ovo je za svaku osudu i nemam sta dodati sto vi vec niste.... Ali... ne mogu se nacuditi kako odjednom ta "drustvena zajednica" se dize na noge svi odjednom se deru na sav glas o osudi.... a gdje su ti grlati kad treba uciniti pa promijeniti nesto u tim skolama, nabolje, da treba upucivati omladinu i omoguciti im da se bave sportom a de ne moraju bilo sta placati i da drustvo ucini da to bavljenje sportom bude besplatno a ne kao sto je sada. Sta cini drustvena zajednica koja sada vristi da se ova omladina zaposli a ne da, samo oni "podobni", mogu naci posao. Nezadovoljstvo i negativna energija se obicno ispolji na nekom neduznom. Drustvo je krivo pod jedan pa onda ostali..... :twisted:
x_lecter

#641 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by x_lecter »

Puno gorih stvari sam se ja u osnovnoj nagledao ... od stociranja djevojcica od strane skolskih siledjija, zabadanja noza u nogu jer mu nije dala da je ufati za sisu, high kicka drito u glavu od kojeg je djevojcica pala u nesvijest i dobila potres mozga ... tada se za to dobilo samo smanjeno vladanje, a razlika u odnosu na ovaj slucaj je sto nije bilo snimanja i youtubea.

Mnogi od glavnih aktera ove price (siledzija) su danas vrlo uspjesni i cijenjeni ljudi.

Nikako ne branim glupace koje su ovo uradile neki dan, jednostavno da nas je takva situacija u citavom drustvu da se nesto dogodilo samo ako je snimljeno. Ovakvih slucajeva ima bukvalno u svakom razredu i dogadjaju se svakodnevno. I da, one su izbacene iz skole samo zato sto je to neko stavio na youtube.
Zoya

#642 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Zoya »

bosanska rijec wrote:Naravno ovo je za svaku osudu i nemam sta dodati sto vi vec niste.... Ali... ne mogu se nacuditi kako odjednom ta "drustvena zajednica" se dize na noge svi odjednom se deru na sav glas o osudi.... a gdje su ti grlati kad treba uciniti pa promijeniti nesto u tim skolama, nabolje, da treba upucivati omladinu i omoguciti im da se bave sportom a de ne moraju bilo sta placati i da drustvo ucini da to bavljenje sportom bude besplatno a ne kao sto je sada. Sta cini drustvena zajednica koja sada vristi da se ova omladina zaposli a ne da, samo oni "podobni", mogu naci posao. Nezadovoljstvo i negativna energija se obicno ispolji na nekom neduznom. Drustvo je krivo pod jedan pa onda ostali..... :twisted:
Bravo! o tome sam i ja pisala. Svi osudjuju a niko da prstom mrdne kad treba, kao nas se to ne tice.

Pitanje jedno svima vama, sta da tebe/mene sutra napadnu tri osobe istog uzrasta i godina, koliko bismo se mi odrasli mogli odbraniti? Mozda mozes jednog osvojiti, ali sta sa ostalima? Samo malo osvranje na ono da djeca moraju znati neku borilacku vjestinu... Koliko bi nam to pomoglo?
Neradnik

#643 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Neradnik »

Zoya wrote:
bosanska rijec wrote:Naravno ovo je za svaku osudu i nemam sta dodati sto vi vec niste.... Ali... ne mogu se nacuditi kako odjednom ta "drustvena zajednica" se dize na noge svi odjednom se deru na sav glas o osudi.... a gdje su ti grlati kad treba uciniti pa promijeniti nesto u tim skolama, nabolje, da treba upucivati omladinu i omoguciti im da se bave sportom a de ne moraju bilo sta placati i da drustvo ucini da to bavljenje sportom bude besplatno a ne kao sto je sada. Sta cini drustvena zajednica koja sada vristi da se ova omladina zaposli a ne da, samo oni "podobni", mogu naci posao. Nezadovoljstvo i negativna energija se obicno ispolji na nekom neduznom. Drustvo je krivo pod jedan pa onda ostali..... :twisted:
Bravo! o tome sam i ja pisala. Svi osudjuju a niko da prstom mrdne kad treba, kao nas se to ne tice.

Pitanje jedno svima vama, sta da tebe/mene sutra napadnu tri osobe istog uzrasta i godina, koliko bismo se mi odrasli mogli odbraniti? Mozda mozes jednog osvojiti, ali sta sa ostalima? Samo malo osvranje na ono da djeca moraju znati neku borilacku vjestinu... Koliko bi nam to pomoglo?
Tesko da bi se iko mogo bez oruzja odbranit tri na jedan barem kad je starija populacija u pitanju dok sa ovim do 18 bi se i mogao nekako izborit samo moras znat koga prvog opalit da se ostali razbjeze :D
It_is_a_Leclerc

#644 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by It_is_a_Leclerc »

Realno. Jebo državu u kojoj je ovo okarakterizano kao djelo nasilničkog ponašanja, a ne ubistvo s predumišljajem u pokušaju.
uglavnomja

#645 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by uglavnomja »

x_lecter wrote:Puno gorih stvari sam se ja u osnovnoj nagledao ... od stociranja djevojcica od strane skolskih siledjija, zabadanja noza u nogu jer mu nije dala da je ufati za sisu, high kicka drito u glavu od kojeg je djevojcica pala u nesvijest i dobila potres mozga ... tada se za to dobilo samo smanjeno vladanje, a razlika u odnosu na ovaj slucaj je sto nije bilo snimanja i youtubea.

Mnogi od glavnih aktera ove price (siledzija) su danas vrlo uspjesni i cijenjeni ljudi.

Nikako ne branim glupace koje su ovo uradile neki dan, jednostavno da nas je takva situacija u citavom drustvu da se nesto dogodilo samo ako je snimljeno. Ovakvih slucajeva ima bukvalno u svakom razredu i dogadjaju se svakodnevno. I da, one su izbacene iz skole samo zato sto je to neko stavio na youtube.

u tvom postu se primjecuje sljedece:

nasilnik je momak
nasilnik je sam
(jedino je ista zrtva, sama cura)

frtutma se nadigla zato jer su 3 cure zajedno, smisljeno i planirano, prebile skolsku drugaricu zbog cinkanja.
todd_smith

#646 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by todd_smith »

Hajde ba, ovdje pametujete. kad sve vec znate, otvorite radionice i purzite pomoc nesposobnim roditeljima.
Neradnik

#647 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Neradnik »

Mozda oni nisu toliko nesposobni koliko se prave ili ne zele bit sposobni.Mnogi okrecu leđa od svoje djece pricom ne mogu mu nista(nije se ni potrudio) ili tucom i kaznjavanjem.Djete ako ne zeli fino da prica i ponasa se drsko to treba odmah u bolnicu da se odredi neka terapija.Niko nije lud tek tako.Sad je opet pitanje koliko roditelj zeli priznat sebi i okolini da mu djete nije normalno.
x_lecter

#648 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by x_lecter »

Neradnik wrote:Mozda oni nisu toliko nesposobni koliko se prave ili ne zele bit sposobni.Mnogi okrecu leđa od svoje djece pricom ne mogu mu nista(nije se ni potrudio) ili tucom i kaznjavanjem.Djete ako ne zeli fino da prica i ponasa se drsko to treba odmah u bolnicu da se odredi neka terapija.Niko nije lud tek tako.Sad je opet pitanje koliko roditelj zeli priznat sebi i okolini da mu djete nije normalno.
Ocito nemas kontakta sa djecom ... 99%djece je onda ludo. Medju djecom je danas trend da budu drska i da pricaju kao klosari.

Po meni je to sve djecije. Jedino sta me zanima, ustvari siguran sam 100%, da ovo nije snimljeno, one 3 ne bi bile izbacene iz skole. 1000%
Bodkin

#649 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Bodkin »

x_lecter wrote:
Neradnik wrote:Mozda oni nisu toliko nesposobni koliko se prave ili ne zele bit sposobni.Mnogi okrecu leđa od svoje djece pricom ne mogu mu nista(nije se ni potrudio) ili tucom i kaznjavanjem.Djete ako ne zeli fino da prica i ponasa se drsko to treba odmah u bolnicu da se odredi neka terapija.Niko nije lud tek tako.Sad je opet pitanje koliko roditelj zeli priznat sebi i okolini da mu djete nije normalno.
Ocito nemas kontakta sa djecom ... 99%djece je onda ludo. Medju djecom je danas trend da budu drska i da pricaju kao klosari.

Po meni je to sve djecije. Jedino sta me zanima, ustvari siguran sam 100%, da ovo nije snimljeno, one 3 ne bi bile izbacene iz skole. 1000%
naravno da ne bi. zato sto je obrazovni sistem pao kur** za usi i projekcija je narodnog mentalnog sklopa zvanog "ne talasaj". ne bi se direktor ili bilo ko u skoli pocesao da ovo nije na netu izaslo i da ovoliko ljudi nije ispizdilo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#650 Re: Izivljavanja ucenica u Tuzli

Post by Truba »

x_lecter wrote:Puno gorih stvari sam se ja u osnovnoj nagledao ... od stociranja djevojcica od strane skolskih siledjija, zabadanja noza u nogu jer mu nije dala da je ufati za sisu, high kicka drito u glavu od kojeg je djevojcica pala u nesvijest i dobila potres mozga ... tada se za to dobilo samo smanjeno vladanje, a razlika u odnosu na ovaj slucaj je sto nije bilo snimanja i youtubea.

ne loži raju
Post Reply